Derksen: ‘We gaan die jongen wijsmaken dat hij ook nog goed kan voetballen’

Donderdag, 17 juni 2021 om 23:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:53

Johan Derksen noemt Wout Weghorst en Memphis Depay de grootste tegenvallers bij Oranje tegen Oostenrijk (2-0). De analist van De Oranjezomer herhaalt dat Weghorst in zijn ogen überhaupt geen basisplaats verdient en dat Donyell Malen zou moeten spelen. "Weghorst en Depay hebben gewoon uitermate slecht gespeeld", zegt Derksen bij de opening van de talkshow donderdagavond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door mathijsvan riel)

Ik hoop dat heel Nederland inmiddels wel door heeft dat Wout Weghorst niks te zoeken heeft in dit 532 systeem. Malen en Depay (hopelijk dan meer in vorm) hebben samen snelheid, diepgang en creativiteit. Dit geeft ons nog enige kans dit toernooi.

17 juni 2021 om 23:39

En Depay heeft wel iets te zoeken in dat systeem?

18 juni 2021 om 01:00

Jazeker, met een snelle Malen erlangs die diepgang levert waardoor er opties en ook ruimtes voor Depay ontstaan. Iets wat je veel minder krijgt van Weghorst. Woutje moet gewoon pas spelen als we een team helemaal in de eigen zestien kunne drukken. Zoals eigk de komende tegenstander in potentie. Maar frank lijkt alles eigk verkeerd te doen.

18 juni 2021 om 04:48

Het slecht spelen van Depay wordt veelal geschoven op Weghorst of andere externe factoren. Echter, hij verliest zelf heel vaak onnodig de bal. Dat heeft weinig met systeem te maken.

Met het risico dat ik nu 'hater' genoemd zal worden...

18 juni 2021 om 08:31

Dat Depay zo vaak de bal verliest heeft ook te maken met dat hij de bal 50x krijgt omdat het de enigste aanvaller steeds is in een 532, want aan Weghorst heb je de hele tijd gewoon niks. Slecht aanspeelbaar, op de counter niet snel genoeg en ook nog is slechte loonacties. Als iemand anders hier naast staat, krijgt die ook gewoon ballen en kan Depay de ballen ook kwijt iedere keer.

18 juni 2021 om 09:52

Je bewijst mijn gelijk. Dank daarvoor.

Zelfs al zou Weghorst niet aanspeelbaar zijn, wat ik betwijfel, kan Depay de bal niet simpelweg terugspelen? Of mogen we dat niet verwachten van de spits van het Nederlands elftal.

17 juni 2021 om 23:40

Had Weghorst niet gewoon 2 assists moeten hebben? Gaf ze toch op een presenteerblaadje...

18 juni 2021 om 04:49

Precies dit. Dan had hij opeens een geweldige wedstrijd gespeeld. De voetbalwereld is erg opportunistisch

17 juni 2021 om 23:41

Klaassen en Gravenberch zitten al 180 minuten op de bank omdat De Roon zo nodig moet spelen.

En Malen mag af en toe invallen voor Weghorst.

Wat een armoe. We kunnen zoveel beter.

17 juni 2021 om 23:54

De Roon speelt gewoon voor de tweede wedstrijd goed hoor. Vorige wedstrijd uitmuntend, deze wedstrijd prima. Moet zeker blijven staan, en al helemaal niet eruit vanwege gravenberch, want die heeft in zijn invalbeurt helemaal niets laten zien.

18 juni 2021 om 00:04

Het probleem is dat iedereen die De Roon uit de basis schreeuwt, verwacht dat je met 3 aanvallende middenvelders kan spelen. Dat werkt simpelweg niet. Doordat De Roon al het verdedigende werk oppakte voor De Jong, kon hij uitblinken in aanvallend opzicht. Je zag na de wissel voor Gravenberch dat De Jong die vrijheid compleet kwijt was. Hij moest namelijk ineens zijn verdedigende taken weer uitvoeren. Een middenveld met Wijnaldum (motor), De Jong (spelverdeler) en De Roon (afjager) is het beste in balans.

18 juni 2021 om 08:39

Mwah, Frenkie verdedigt zelf ook veel. Zou gewoon eens Gravenberg naast Frenkie proberen.

18 juni 2021 om 09:32

Dat lijkt zo, maar maak je niet teveel illusies dat het met Klaassen of Gravenberch in een keer veel beter loopt. Beide zijn geen de Bruyne he. Los dat je tegen sterkere landen misschien alsnog een de Roon nodig hebt. Ben er ook geen mega fan van verder.

18 juni 2021 om 00:07

Is dat dan iets wat we Wout kwalijk kunnen nemen? Wout (en ook De Jong) rendeert met ballen vanaf de zijkant. Dat is momenteel en inherent aan 532 niet heel realistisch…. Je hebt voor dit systeem snelle aanvallers nodig (Malen) en dat is gewoon niet zijn kwaliteit

18 juni 2021 om 00:21

Je hebt snelle aanvallers nodig als je niet de bal hebt tegen aanvallende tegenstanders met veel kwaliteit. Tegen dit Oostenrijk had dat geen enkele zin, juist toen Oostenrijk alles op alles ging gooien kregen we ruimte in de omschakeling en toen kwam Malen er ook in. Gewoon logisch.

18 juni 2021 om 01:02

Ohja want voordat oostenrijk alles op alles gooide liep het als een trein inderdaad

18 juni 2021 om 00:54

Weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken!

Memphis komt totaal niet uit de verf in dit geweldige systeem. De zogenaamde ster, die al 2 wedstrijden afgaat als een gieter!

Egoïst pur sangria en niemand zien staan.

18 juni 2021 om 10:51

Het NL elftal in het algemeen heeft niets te zoeken in het 5-3-2 systeem.
Gewoon 4-3-3 spelen. We hebben de spelers ervoor.. Gebruik ze dan ook..

Ja die Weghorst gewoon niet meer opstellen. Is in alles te langzaam, geen handelingstempo, geen beweeglijkheid, geen motoriek en een balbehandeling van een stoeptegel

17 juni 2021 om 23:38

En toch 20 goals in de bundesliga. In een 532 zie ik idd malen beter renderen (al is hij geen killer), maar een weghorst zou in een 433 veel beter tot zijn recht komen. Vrij weinig spelers nu met een goede voorzet en memphis zwerft ook natuurlijk. Sta je ook op een eiland nu

18 juni 2021 om 04:51

Een stoeptegel kan heel goed kaatsen. Daar zou je Weghorst ook voor moeten gebruiken. Hem diep sturen heeft geen zin. Daar heb je Depay voor, maar die loopt overal en nergens behalve in de diepte.

Ik vond vooral Depay echt heel matig. Weghorst past gewoon niet echt in dit systeem.

17 juni 2021 om 23:35

Depay is niet in vorm maar….. Wel de pingel gemaakt en gezorgd voor de allerbelangrijkste bal voor de 2-0. Plus de tegenstander let altijd op hem waardoor anderen vrij komen. Moet je nagaan als hij straks wel in vorm is een wedstrijd. Lekker laten staan Depay👍🏻🦁

17 juni 2021 om 23:42

Ohja ik zou hem er ook nooit uithalen hoor.

18 juni 2021 om 00:17

Nou, puur om Depay eens een signaal te geven zou ik hem de eerste 5 minuten laten banken en dan laten invallen. Het kost je een wissel, maar misschien land het dan eens bij die gozer.

18 juni 2021 om 00:50

Hahaha dit kan je niet serieus menen. Heb jij dit geleerd van een online cursus psychologie dfzo?

17 juni 2021 om 23:41

Weghorst past prima in 532, alleen niet als er veel ruimte is en we moeten counteren. Tegen Macedonië dat vast meer inzakt kan hij van waarde zijn.

18 juni 2021 om 10:52

De goede wedstrijden van Depay zijn sowieso op 1 hand te tellen.. Hij is wel een ster in het verongelijkt kijken wanneer een verdediger van de tegenstander hem zogenaamd aanpakt, dat dan weer wel.

Benzema benoemt Kieft. Spijker op z’n kop. Simpelheid is zo mooi. Geen circus-acts.

Ik ben het nooit met hem eens maar nu toch echt wel.

Tevens ook de Roon eruit.

En wat groeit Dumfries per wedstrijd en dat is hem gegund.

17 juni 2021 om 23:40

De Roon eruit? Op basis van wat? Speelde vandaag weer zeer sterk.

17 juni 2021 om 23:47

Vond hem in de oefeninterlands heel matig, maar de laatste 2 wedstrijden heel belangrijk met zn onderscheppingen. Wel een domne gele kaart dus terecht gewisseld

18 juni 2021 om 01:04

De Roon laten staan. Je kunt niet met 3 aanvallende middenvelders spelen. Er zal altijd een stofzuiger moetne zijn die alles afpakt en aan frenkie inlevert.

En hij blijft doorgaan met Wout bekritiseren om puur en alleen zijn gelijk te halen. Wout had 2 assists móeten hebben als Memphis en de Vrij gewoon hun 100% kansen afmaken, maar dat ligt natuurlijk aan Weghorst. Malen komt erin als er ruimte achterin is en men al moegestreden is. Beetje makkelijk weer dit. Begin Derksen steeds meer te betrappen op zijn mening door iedereen de strot te duwen en het lijkt hem nog te lukken ook, bah!

17 juni 2021 om 23:42

Ja precies, maar Weghorst werd echt heel vies overgeslagen ook. En dan een pass die Wijnaldum kan steken via de grond, dat die dan een ziekenhuis bal geeft in de lucht. Maar kritiek deze wedstrijd was best ongepast. Als die twee ballen erin waren geknikt/getikt, dan stond het al 3-0 en had hij 2 assists erbij. Maar Derksen heeft gewoon een hekel aan Weghorst, en zo koppig is hij ook om dat niet toe te geven. Hou het gewoon zo, en laat Memphis en Weghorst doorgroeien. Malen als supersub om de tegenstander kapot te spelen is gewoon een prima tactiek.

17 juni 2021 om 23:46

Precies dat! Het is gewoon een kinderachtig kereltje die allesbehalve zijn ongelijk wil toegeven. Zou Weghorst op snelheid die assist kunnen geven? Nee, maar zou Malen die kopbal op de Vrij gegeven hebben? Ook niet. Dus we moeten niet doen alsof Malen ineens de Messias is van het NL elftal. Het is makkelijk invallen als je snelheid hebt en in de 70ste in komt wanneer je tegenstander de aanval zoekt en dus als 70 minuten in de benen heeft.

18 juni 2021 om 00:01

Absoluut. Beiden hebben gewoon hun eigen kwaliteiten hiervoor. Weghorst is een betere spits, maar Malen is een betere voetballer. Maar het is altijd zo, als de een niet speelt, en de ander wel, dan komen er comments van de andere kamp, en vice versa. Zo kun je altijd wat te klagen hebben. Maar laat Malen altijd dan rond de 70ste minuut invallen, niet rond de 85ste minuut, dan is het te weinig om iets te forceren. De verdediging zijn meestal ingespeeld op de basisspelers en niet bij de wissels. Dus je kunt beter Wout de verdediging lastig maken door te sleuren en te trekken, zodat ze wat meer uitgeput zijn. Dan gooi je Malen in die dan gebruik maakt van de open ruimtes die er ontstaan. Als Weghorst echt slecht speelt, dan is het een ander verhaal. Maar hij speelt echt niet matig, want hij doet zijn werk. Hij werkt echt voor het oranje shirt. Dat heb ik niet veel meer gezien het afgelopen 10 jaar.

18 juni 2021 om 04:55

Derksen heeft een andere mening. Dat betekent niet gelijk dat hij een hekel aan Weghorst heeft. Sterker nog, hij pleitte voor Weghorst bij de selectie te halen. Maar dan als pinchhitter.

Weer typisch Depay. Slecht spelen en een penalty scoren. Weghorst komt gewoon te kort. Ik snap echt niet waarom hij blijft spelen. Ik werd ook niet blij van de Roon, maar ik geloof dat ik daar in de minderheid ben. Achterin stond het ook niet echt goed. Het kwam door de matige Oostenrijkers dat er geen gevaar gesticht werd. Maar de Ligt is duidelijk nog niet top fit. de Vrij had een matige pot en Blind was ook niet best. Ik vrees dat we in de volgende ronde tegen Duitsland spelen (of Portugal) en dan gaan we er, als we zo blijven spelen, hard af.

17 juni 2021 om 23:47

Man man hoe negatief wil je het hebben zeg😂. Kan ook alleen in Nederland iedereen afkraken en zeiken. 6 punten 5 goals en 2 tegen is meer dan prima. Weet zeker dat we echt niet afgaan tegen die landen. We gaan sowieso nooit keihard af. We hebben tegen Duitsland en Portugal verdienstelijk gespeeld in 2020.

18 juni 2021 om 06:56

Statistisch meer dan goed! Maar voetballend 🙈

18 juni 2021 om 09:55

Hangt er vanaf welke statistieken je bekijkt. 25 keer de bal verliezen kan voor veel gevaarlijke situaties zorgen.

Om het allemaal wat te matigen, beide zijn ongelukkig. Wout heeft juist wat te zoeken in dit systeem aangezien de lange bal werd gehanteerd, Memphis kan je niet om heen (lijkt me). Malen was wel goed al is dat ook maar een paar minuten met juist het slot op de deur. Je wint al was het niet sprankelend en zeker geen boeiende pot, Oostenrijk was ook niet heel best.

17 juni 2021 om 23:59

Weghorst heeft lengte maar is niet echt luchtduel specialist. Dan zou je eerder voor de jong gaan. Als het dan ballen voor snelheid is heeft malen er meer te zoeken. Weghorst is de beste afmaker net zoals een Huntelaar dat was. Maar je moet daar wel je team op afstellen

Weghorst had 2 assists kunnen/moeten hebben en dan speel je een heel andere wedstrijd. Hij werd vaak overgeslagen en kreeg kutballen. Malen heeft op 1 sprint na ook na ook niks laten zien tegen een vermoeide tegenstander. Depay en ook zeker wijnaldum waren bizar slecht

Malen past beter in het systeem maar Weghorst had vandaag ook weer 2 assists bij kunnen schrijven en dan had niemand het erover gehad, wel vind ik op het moment dat je besluit te gaan leunen op een voorsprong ipv druk te blijven zetten dat Malen er gelijk in moet en niet een half uur later. Memphis weer slecht vrijwel niets goeds gedaan maar dit zijn we al jaren bij hem dus het is ook niet echt een verassing. Irriteerde me meer aan onze linker wingbacks, van Aanholt en Wijndal komen beide gewoon te kort.

Dat geforceerde heeft Depay al een hele tijd , niet alleen dit toernooi. Wel betrokken bij twee goals, maar laat gewoon nog te weinig zien. Ik begreep dat hij in Frankrijk gekozen is voor het elftal van het jaar, maar hij laat in Oranje niet zien waarom

18 juni 2021 om 07:17

Dit is Memphis depay! Beter is hij niet!
In Frankrijk speelt hij ook niet vlekkeloos en het niveau in Frankrijk ligt lager dan op dit ek! Nee Memphis wordt groter gemaakt dan hij daadwerkelijk is en dat barca nu dan ook nog met hem bezig is of interesse heeft getoond zal het ook niet beter maken!! Onder andere Arjen robben, robin van persie, wesley sneijder, rafael vd vaart, Dennis bergkamp, ruud van nistelrooij hebben de lat zo hoog gelegd, dat Memphis depay er springend nog niet eens bij komt! Dit Nederlands elftal heeft de verdedigers die wij in 2010 misten en nu missen wij de aanvallers echte spelmakers etc

Derksen zelf is ooit voor Weghorst opgekomen en vond hem beter dan Luuk de Jong en hij vond het belachelijk dat hij nooit opgeroepen werd, wat kan het snel gaan zeg!

18 juni 2021 om 00:01

Tjah zijn programma wordt erg saai als hij niks te klagen heeft

18 juni 2021 om 09:52

Klopt, echter speelde het NL nog niet in dit systeem en heeft hij meerdere malen aangegeven dat het juist een speler is die je kan brengen om iets te forceren.

De Roon hoort gewoon op het middenveld. Wil men 532 spelen dan Malen en de Jong .

Ik ben er serieus van overtuigd dat Derksen negatief zal zijn mocht Oranje t EK winnen

Ach daar gaan we weer. 15 miljoen analisten en beter weters. Voorspelling: als Nl Ek winnaar of finalist wordt is Fd Boer de grote man. Worden ze in de halve of echte finale uitgeschakeld is het n minimale autoritaire man

Dit is wat je krijgt als je Depay belangrijker maakt dan nodig is. Hij kan die rol niet aan, dat vedette gedoe stijgt naar het hoofdje. Veel verkeerd gedaan, die penalty goed benut dus dat verbloemt wel wat.

Het is gewoon zonde dat Weghorst wordt overgeslagen door met name Menmphis en Gini. Ik heb Weghorst een aantal keer een mooie loopactie zien maken, maar dat de steekpass dan maar niet komt. Weghorst had gewoon 2x alleen voor de keeper moeten staan + twee assists moeten hebben. Weghorst heeft zeker wat in dit systeem te zoeken, maar hij wordt niet in zijn kracht gebruikt imo. Met een Van der Vaart achter hem had hij er nu al 4 inliggen.

Wat een gezeik. Depay speelde inderdaad slecht. Maar Weghorst had gewoon 2 mooie assists als ze maar die gewoon ff intikte

Hmmm ja die Derksen zal het wel ff vertellen.... Ja memphis zit ff in een dipje en heeft niet de vorm momenteel. Dat kan gebeuren en het is nog geen reden om hem tot de grond toe af te breken want wat meer krediet is wel gewenst. Weghorst krijgt geen aanvoer...punt...klaar. dat komt door te veel balverlies door medespelers waardoor er geen voortzetting is in de zestien...waar Weghorst het van moet hebben... ook te weinig goede voorzetten voor Weghorst. Triest dat deze spits gewoon zich steeds moet laten zakken om toch een bal te krijgen.... desondanks geeft hij 2 puntgave assist... tenminste als die 2 100 kansen benut worden... Omdat Memphis in zijn dip zit is er ook geen sprake van samenwerking/synergie tussen onze 2 aanvallers. Dus ik heb Weghorst nog niet afgeschreven... Tja dan kunnen we Malen er in zetten en als toevallig de rest wel wat balvaster is en toekomt aan combinaties in de zestien dan zou dit dan ineens het gelijk betekenen van de Weghorst ...haters ??? Man man man... scoreboord journalistiek hier bij de reacties ten top.... Laat Nederland nog maar ff zuinig spelen de laatste wedstrijd in de poule... alle pijntjes enz wegwerken en fit worden/niet opgebrand dus... nog wat vertrouwder worden met elkaar en systeem... kwartfinale ook niet met de krachten smijten... Halve finale moeten ze er staan....als ze wat willen... het geet on !!!

Ik vond Weghorst niet vreselijk. Nee, het was geen topwedstrijd. Maar dat vond ik eigenlijk van niemand. Memphis was uitermate treurig, en het feit dat men dat probeert te verhullen omdat hij een penalty binnentrapt is slecht voor het Nederlandse voetbal.

Ik snap dat commentaar op weghorst niet zo. Hij had 2 assists .moeten hebben, onderschepte een paar ballen met zijn fysiek en als wijnaldum of depay hem eens zouden aanspelen had hij minstens 1x gescoord. Malen viel in tegen een vermoeide tegenstander en hebben we 1x gezien. Daarbij komt dat hij in Nederland al niet eens kan scoren . Buiten zijn snelheid heb je er niet veel aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

17 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
2017/2018 AZ 31 18 6 1
2016/2017 AZ 33 17 7 0
Laatste voetbalnieuws

Weghorst kreeg al advies van Van Gaal: ‘Dan kun je veel vaker scoren’

Wout Weghorst is klaar voor het nieuwe seizoen. De 28-jarige spits van VfL Wolfsburg is teruggekeerd van vakantie en blikt vooruit op zijn mogelijke samenwerking met Louis van Gaal bij Oranje....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren