Marco van Ginkel tekent tweejarig contract bij PSV: ‘Ik wil een voorbeeld zijn’

Vrijdag, 18 juni 2021 om 15:13 • Laatste update: 16:05

Marco van Ginkel keert voor de vijfde keer in zijn loopbaan terug bij PSV, zo maken de club via de officiële kanalen bekend. De Eindhovenaren en de 28-jarige middenvelder het eens zijn geworden over een tweejarig contract, dat hem tot medio 2023 aan PSV verbindt. "Ik ben ervan overtuigd dat ik van toegevoegde waarde ga zijn voor deze mooie club", geeft Van Ginkel te kennen op officiële website van PSV.

Van Ginkel was bij Chelsea in het bezit van een aflopend contract en het zag er al naar uit dat hij bij PSV zou blijven. De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen al op huurbasis in Eindhoven, waar hij revalideerde van een zware knieblessure. In januari maakte hij na 983 dagen blessureleed zijn rentree voor PSV. “Het is emotioneel en mentaal heel zwaar geweest”, zei Van Ginkel in gesprek met de NOS. "Het is een lange periode geweest. Ik heb altijd geloof gehouden in een terugkeer. Ik heb veel meegemaakt, veel operaties.”

In het afgelopen seizoen speelde Van Ginkel elf wedstrijden voor PSV, waarvan drie als basisspeler. Nu Van Ginkel ook na de zomer terugkeert in Eindhoven, betekent het zijn vijfde termijn bij PSV. De middenvelder verruilde Vitesse in 2013 voor Chelsea, dat hem eerst nog verhuurde aan AC Milan en Stoke City. In februari 2016 vertrok Van Ginkel voor het eerst naar PSV en speelde daarna hij in vier termijnen voor de Eindhovenaren. Nu gaat hij voor het eerst een daadwerkelijk tweejarig contract tekenen bij PSV.

Het betekent tegelijkertijd dat er na acht jaar een einde komt aan het dienstverband van Van Ginkel bij Chelsea. Uiteindelijk kwam hij tot slechts vier optredens in de hoofdmacht van the Blues. Van Ginkel is na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene de vierde zomerse versterking van PSV. Als het goed is, staat hij volgende week al op het veld tijdens de eerste training. PSV begint vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, omdat eind juli al het treffen met Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League op het programma staat.

"Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven. Nadat Chelsea de optie tot verlenging van Marco’s contract niet lichtte, zijn we snel met elkaar om tafel gegaan", zegt directeur voetbalzaken John de Jong. "Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Marco is in leiderschap en karakter een voorbeeld voor jong en oud en kan nu hij volledig fit is nog meer zijn stempel drukken op het team dan hij afgelopen seizoen al deed."

"Het bewijs daarvoor leverde hij tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De manier waarop Marco met zijn sport omgaat omschrijft zich het best als enorm professioneel. Het feit dat hij zich na zijn blessure terugknokte onderstreept dat", vervolgt De Jong. Van Ginkel toont zich eveneens content met zijn contract bij PSV. "Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV.”

“PSV is altijd goed voor mij geweest", benadrukt Van Ginkel. "De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door london calling)

Geweldig nieuws, als het mee valt met blessures is dit gewoon een hele goede speler om erbij te hebben.

17 juni 2021 om 23:45

Hoop dat het voor PSV dan een klein contract wordt met aardige prestatie afhankelijke premies, ondanks dat het een leuke speler is, kan het ook gewoon weggegooid geld worden wanneer het tegenzit met blessures.

18 juni 2021 om 15:22

Ik weet het niet. Hij heeft de laatste 2,5 jaar amper gevoetbald en hij zal qua salaris gewoon rond het miljoen verdienen. Bij Afellay hebben we gezien dat het niks werd, die heeft uiteindelijk geen wedstrijd gespeeld. BIj Van Ginkel is het sowieso afwachten welk niveau hij nog haalt na zijn blessures.

18 juni 2021 om 15:53

En of hij niet opnieuw geblesseerd raakt, dat is ook altijd maar de vraag bij Van Ginkel.

18 juni 2021 om 17:13

Als als gold ook voor al die miljoenen pareltjes die PSV eerder heeft gehaald, maar allemaal flopte. Ik denk dat beide heel goed weten wat ze aan elkaar hebben en met een 2-jarig contract beperkt PSV het risico. Gezien het spel wat van Ginkel bij PSV heeft laten zien, ook de laatste drie wedstrijden van vorig seizoen, kan je hem niet laten lopen. Iedereen kan er weer negatief tegenaan kijken, maar draai de als eens om en dan kan het wel eens de belangrijkste aankoop zijn komend seizoen.

Ben benieuwd. Is toch wel een prima speler. Kijken hoe Schmidt gaat spelen en hoe Van Ginkel daarin past. Ik heb hem nog nooit zien spelen. Is dit meer een B2B of toch een 6?

17 juni 2021 om 23:10

B2B.

17 juni 2021 om 23:10

Van Ginkel nooit zien spelen!? Hoe kan dat nou? Van Ginkel is een box to box middenvelder die, mits fit, goed moet zijn voor circa 10 doelpunten in een seizoen. Een speler die een stuk ervaring en bovenal kwaliteit brengt en kan ook maar zo weer aanvoerder worden van PSV. Zou me ook niet verbazen wanneer iemand als Sangaré opbloeit door de aanwezigheid van Van Ginkel als voetballende middenvelder naast hem.

17 juni 2021 om 23:16

Volgens mij is seods pas iets van 13 jaar. Dus dat zal e.e.a. verklaren

17 juni 2021 om 23:28

Aha, bedankt man. Dit lijkt me wel 100% zeker einde verhaal voor Mo. Op naar Wolfsburg of Lyon. En zoals Rochus al zegt: Ik ben nog maar 13 en hij is een speler die ik alleen ken van huurperiodes van Chelsea en blessures.

17 juni 2021 om 23:46

Hee, jonge garde op VZ. Ik moet zeggen, heb een paar reacties van je gezien en ik ben eerlijk gezegd een beetje verbaasd dat je pas 13 bent man. Inhoudelijke reacties en keurig taalgebruik. Kunnen aardig wat mensen hier nog wat van leren! Veel plezier verder bij je eerste EK kerel!

17 juni 2021 om 23:46

Dat kan ik me voorstellen, van Ginkel heeft al zo'n 3jaar geen bal geraakt buiten de training. Mits fit een uitstekende aanwinst, maar ik hou mijn hart vast bij hem.

18 juni 2021 om 06:29

Haha mooi man Sander, erg bedankt. Jij ook veel plezier met waarschijnlijk je 6e EK

18 juni 2021 om 07:49

Noem je Sander nou een ouwe lul? 😂

18 juni 2021 om 08:20

Hahah godsamme! Nee, 6 haal ik nog niet hoor, mede doordat we 2016 gemist hebben. 2004 is m'n eerste EK wat ik echt bewust heb gekeken, in de zomer van 2000 was ik pas 8 dus. De teller staat dus (pas) op 4!

18 juni 2021 om 15:22

Heerlijke comment threat dit jongens. Dit is wat een EK stemming zelfs met Voetbalzone kan doen haha! OT: ik gok zelf dat Van Ginkel een controlerende rol gaat spelen in de 4-2-2-2 van Schmidt. Met Van Ginkel in een redelijke B2B rol waar hij voor de pass naar voren gaat zorgen en Sangare echt puur de stofzuiger van het elftal gaat worden.

18 juni 2021 om 15:23

zesde EK, machtig haha

18 juni 2021 om 15:28

Wat is daar mis mee? Ik dit is mijn 8e. 😱

18 juni 2021 om 15:31

@tipptopp dan heb je 88 bewust meegemaakt? Dat moet wel mooi geweest zijn.
Bij mij is het echt gaan leven vanaf 1998. Ook een mooi wk

18 juni 2021 om 15:37

Ik moest even terug rekenen, ook mijn 8e.

18 juni 2021 om 16:45

1976 mijn eerste en dat alleen omdat ze zich voor die tijd niet kwalificeerde 🙈

18 juni 2021 om 17:14

Kan/mag ik hieruit opmaken dat jij beide finales (1 daarvan in mijn bouwjaar) in the seventies hebt mogen aanschouwen?? 🤗⚽

Goed nieuws! Heeft het de laatste paar weken van het vorige seizoen naar behoren gedaan en voegt wat extra ervaring en kwaliteit toe aan de spelersgroep. Als hij fit wordt en blijft zie ik hem nog steeds als één van de betere middenvelders in de Eredivisie.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd met van Ginkel. Heeft mij nog niet positief verrast in de laatste maanden van dit seizoen, maar transfervrij kun je dit gokje nemen. Als dit betekent dat Rosario of Guti verkocht wordt, vind ik dat ook mooi meegenomen.

17 juni 2021 om 23:12

Ik vond hem juist sterk spelen, hij had een verkeerde pass waar een goal uitviel. Maar speelde de laatste wedstrijden steeds beter vind ik.

18 juni 2021 om 06:58

Ja maar niet de v. Ginkel zoals bijvoorbeeld de kampioenswedstrijd tegen Ajax.. dat heeft psv nodig

18 juni 2021 om 08:34

Ik vond hem met de wedstrijd beter spelen. Ik denk dat je na een volle voorbereiding er al heel anders voor staat.

18 juni 2021 om 17:17

Dat kon ook bijna niet na zijn blessure. Wat dat betreft begrijp ik dit contract meer dan de huur periode vorig jaar. Toen wist je dat hij vooral zou revalideren en dat hij daarna eerst nog een paar maanden nodig zou hebben om echt weer wedstrijd fit te worden en op niveau te komen.
Het was niet buitengewoon wat hij liet zien, maar wel ongeveer wat je mocht verwachten.

Top. Wordt een belangrijke schakel onder Schmidt mits die blessurevrij is. Je merkte al einde van het seizoen dat Schmidt meer met Van Ginkel wilt samen naast Sangare. Hoop serieus dat het afgelopen is met Rosario. Nog nooit zo dramatische speler gezien bij PSV. Bommel mag hem wel hebben bij Wolfsburg, zelfs gratis.

Lekker avondje voor PSV. Malen en Dumfries weer wat meer waard geworden en Marco van Ginkel terug op het oude nest. Ben er blij mee. Ondanks alle blessureleed is Van Ginkel nog altijd een uitstekende speler voor de Eredivisie. Vormde een sterk duo met Sangaré in de laatste wedstrijden van het seizoen.

Prima! Marco is wat mij betreft altijd welkom. Hopelijk kan hij richting zijn oude vorm groeien.

Ben ik de enige die verbaasd is dat hij pas 28 is? Het voelt alsof die er al zo lang is wauw

Leuk voor Van Ginkel! Is mede door blessures nooit uit de verf gekomen bij Chelsea. Nu maar hopen voor hem en Psv dat hij fit blijft. Dan is het voor beide een goeie deal.

Jes jes jes zeer goed nieuws deze man is nog jong genoeg en de laatste wedstrijden laten zien een meerwaarde te zijn

Zo als je op de foto kunt zien wordt toekomst visie van Ihattaren bij PSV steeds minder.

Ben bang dat die het niveau van toen in het kampioensjaar niet meer gaat aan tikken

18 juni 2021 om 16:48

Zullen we het niet eerst een afwachten voordat je iets roept?

V. Ginkel is altijd zeer netjes geweest ri Chelsea en Chelsea is altijd zeer netjes geweest ri V. Ginkel. Valt mij op dat Chelsea bijna geen moeite doet indien een speler wenst te vertrekken. Enige transfer problemen die ik mij kan herinneren is die van Courtois en daar is hij zelf de schuldige.

Hopenlijk blijft V. Ginkel blessure vrij en kan hij weer doen wat die het liefst doet... voetballen. Jammer dat blessures zijn carrière bij Chelsea heeft dien mislukken.

Snap niet dat PSV er elke keer weer aan gaat beginnen... Wat heeft hij de afgelopen seizoenen nou gespeeld?

18 juni 2021 om 15:56

Weer aan beginnen?! Tansfervrij, het enige dat je betaal is zijn loon. Laat dit 1 miljoen zijn, maal 2 jaar is 2 miljoen euro.

Ga maar eens een speler halen met de kwaliteiten van MvG (niet Michael van Gerwen maar Marco van Ginkel). als hij geblesseerd is, dan is het weggegooid geld. Maar ik denk dat je deze gok best mag nemen voor 2 miljoen. Als hij wel fit is dan kan hij veel brengen voor psv. Samen met Gotze op 10, en dan Gakpo met Malen voorin. Kan gevaarlijk worden.

Denk dat ze nu verdedigend nog een flinke slag moeten slaan.

Einde van Ihatarren dus,

Hij moet snel gaan nadenken wat hij wilt. Want hij heeft nu natuurlijk niet meer de beste naam.
Daarbij weinig gespeeld. Met de juist discipline en juiste spelers om zich heen denk ik dat hij heel ver kan komen.

Mvg: Denk als hij fit is, dat het zeker een toevoeging is. Wel het ideale moment om de gok te nemen. Hij kan toch niet voor altijd geblesseerd blijven zal ik zeggen. Misschien dat het ook wel scheelt dat het in Nederland allemaal iets minder zwaar is.

Afbraakbeleid van Psv. Je haalt nu, naast Gotze, nog een speler voor ongeveer dezelfde positie van eind 20 terug die een groot deel van z'n carriere geblesseerd is geweest. Je maakt net zoals bij Mbabu nooit meer winst op hem en de ruimte voor jeugdige spelers met restwaarde en Nederlands elftal potentieel wordt steeds kleiner.

Wil ik hiermee zeggen dat van Ginkel een slechte voetballer is? Zeker niet. Hij heeft, als hij een seizoen lang fit is, absoluut zijn waarde voor Psv. Maar het is niet een speler die PSV naar de titel schiet of ze in Europa hoge ogen doet gooien. Een stap opzij, meer niet. Ondertussen zal Ihattaren op z'n 23e transfervrij bij Real Valladoid tekenen ofzo?

18 juni 2021 om 16:47

Je hoeft ook niet op iedere speler winst te maken. Als PSV een mooie combinatie weet te maken van jong talent aangevuld met een paar ervaren spelers, dan zou dit naar mijn mening tot betere prestaties moeten leiden. Betere prestaties kunnen ook leiden tot hogere transfersommen, kijk maar naar Ajax!

Stel je voor dat je volgend seizoen een team hebt met Teze, Drommel, Sangare, Boscagli, Madueke, Max en Gakpo in de basis dan heb je naar mijn mening toch een team met een paar spelers die je voor minimaal 10 miljoen kan verkopen. PSV moet echter wel zorgen dat het team inderdaad niet alleen maar oudere bevat. Er moet wel een balans inzitten.

Mooi voor PSV dit een ervaren en sterke kracht op het middenveld.

Geweldig ben benieuwd wat marco kan brengen als hij fit is en boven al hopen dat hij een heel seizoen fit blijft. Mits dat hij fit is zeker een geweldige speler voor psv

Snap niet dat PSV voor zo'n matige speler zoveel moeite blijft doen. Jongen is meer kapot geweest dan van waarde.

Was sjieker geweest als hij eerder dit al was gekomen en niet pas wanneer z'n carrière in Europa niet verder komt. Geldt overigens ook voor propper.Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 11 1 0 0
2017/2018 PSV 28 14 4 0
2016/2017 Chelsea U23 3 1 0 0
2016/2017 PSV 15 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kranten loven ‘opgepimpt PSV’: ‘Eén man past hier voorlopig niet in’

PSV staat met één been in de volgende voorronde van de Champions League. Mede dankzij een hattrick van Eran Zahavi won het team van trainer Roger Schmidt woensdagavond onder toeziend oog...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren