Ramos doet tijdens afscheid boekje open over werkwijze Real Madrid

Donderdag, 17 juni 2021 om 14:43Rian Rosendaal • Laatste update: 14:48

Sergio Ramos heeft zich donderdag tijdens zijn afscheidsceremonie duidelijk uitgesproken over zijn vertrek bij Real Madrid. De verdediger ging na lang nadenken akkoord met een eenjarig contract en een salarisverlaging van tien procent, maar de aanbieding werd volgens hem plotseling ingetrokken door de Real-leiding. Ramos had nooit de wens om de club te verlaten, maar desondanks komt er na zestien jaar een einde aan het huwelijk.

"Ik sta open voor allerlei soorten vragen om alles duidelijkheid te maken aan iedereen", zo benadrukt Ramos tijdens het persmoment na zijn afscheidsspeech. Daarna geeft de vertrekkende speler duidelijk aan dat hij Real eigenlijk helemaal niet de rug wilde toekeren. "Ik wilde gewoon verdergaan hier. Real bood mij in de afgelopen maanden een contract aan voor één jaar, met salarisverlaging. Geld was echter nooit een issue en dat weet de voorzitter (Florentino Pérez, red.) ook. Het ging om de contractduur. Ze deden me een aanbieding van één jaar, terwijl ik voor twee jaar wilde bijtekenen. Ik wilde zekerheid voor mijn gezin", zo verduidelijkt Ramos.

Sergio Ramos kan emoties niet bedwingen tijdens afscheidsspeech

Tranen bij de verdediger tijdens zijn afscheid bij Real Madrid.Lees artikel

"Tijdens het laatste gesprek zei ik dat ik akkoord ging met de aanbieding, maar toen kreeg ik te horen dat het aanbod was ingetrokken", zo vervolgt Ramos zijn uitleg. "Er was blijkbaar een vervaldatum waar ik helemaal niets van wist." De voorstopper weigert overigens om Pérez in een kwaad daglicht te stellen. "Mijn band met de president is altijd buitengewoon goed geweest en ik zal hem voor eeuwig dankbaar zijn. Hij heeft me naar Real Madrid gehaald en ik voel er niets voor om met modder naar hem te gooien. In de beste families komt weleens wat voor, maar vandaag heb ik hem een knuffel gegeven. Ik ben niet uit op confrontaties, maar wil wel dat de waarheid naar boven komt", geeft Ramos duidelijk te kennen.

Ramos weet nog niet bij welke club hij met ingang van komend seizoen onder contract staat. "We hebben nog geen specifieke club in gedachten", zo klinkt het in duidelijke termen. "Er zijn in januari wat contacten geweest met mijn zaakwaarnemer, maar toen was ik nog helemaal niet bezig met een vertrek bij Real Madrid. Sevilla is ook een geweldige club en ik heb daar een fantastische tijd gehad. Een terugkeer is echter geen optie op dit moment. En wees ook niet bang dat ik bij Barcelona ga tekenen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door rm1334)

Hij wilde zekerheid voor zijn gezin! Haha alsof hij nog niet genoeg geld bij elkaar gevoetbald heeft zodat z4lfs de kinderen van zijn kleinkinderen zich gern zorgen hoeven te maken.

17 juni 2021 om 14:50

Zekerheid is niet alleen geld he. Kan ook zekerheid zijn over waar je woont de komende jaren, waar je kinderen opgroeien, waar ze naar school gaan, waar je familie woont etc.

17 juni 2021 om 14:54

Sorry maar jullie tegenargument is onzin. Onzekerheid over de plek waar je woont is er juist omdat je bij werkloosheid ervoor kiest om te verhuizen voor een baan, gedreven dus door financiele onzekerheid. Dat heeft Ramos niet hoor 😁. Hij kan gewoon blijven wonen met z'n gezin waar hij nu is, met of zonder een langdurig contract. Hij verkondigt gewoon (wat dat punt betreft) onzin.

17 juni 2021 om 14:55

Ja inderdaad. Deze man heeft genoeg geld voor nog 10 generaties, maar kan de zekerheid waar hij wil wonen etc niet garanderen... zijn gezin en komende generaties kunnen wonen, opgroeien waar ze willen.

17 juni 2021 om 15:01

Zekerheid komt voor uit geld. Zoals benoemd Ramos is voor de komende 10 generaties voorzien. Hij kan lekker in madrid uit zn neus gaan eten, en nog steeds zullen zijn kinderen naar de beste en duurste scholen kunnen, in de mooiste villa's wonen en shoppen tot ze erbij neervallen. Hij wilt gewoon nog een paar jaar cashen wat zijn goed recht is, maar over dit soort zekerheden te gaan beginnen bij een multimiljonair is nogal krom...

17 juni 2021 om 15:07

Wat hebben jullie een beperkte visie zeg! Hij geeft aan zekerheid voor het gezin en daarmee bedoeld hij waarschijnlijk ook zekerheid die het gezin zal hebben dat zij de komende 2 jaar bij elkaar zullen blijven en wonen in Madrid. Dat wordt lastig als Papa Ramos in Parijs speelt of ergens in Amerika. Natuurlijk zijn kinderen mee verhuizen, maar dat is niet wenselijk als zij al hun hele leven in Madrid wonen en daar ook op school zitten en al hun vrienden in de buurt wonen. Maar omdat zij genoeg geld hebben hoeven zij zich nergens zorgen om te maken? Want geld maakt alles goed in het leven toch? Ik vind het best triest dat er mensen zijn die zo denken en dat ook nog gewoon uitspreken.

17 juni 2021 om 15:14

Dat is nou eenmaal het beroep dat die heeft gekozen. Er zijn genoeg voetballers geweest die voor hun eigen gezin hebben gekozen en daarvoor hun schoenen aan de wilgen hebben gehangen. Voor real is dit natuurlijk geen argument om hem een 2 jarig contract aan te bieden. Real is een topclub en moet ook gewoon vernieuwen. Lullig voor ramos, maar als voetballer krijg je ook vorstelijk betaald om met dit soort dingen te moeten dealen.

17 juni 2021 om 15:17

Eens SOCCERINFOFCU!
Ramos wil nog heel graag enkele jaren voetballen. Ik kan me voorstellen dat je wil weten waar je de komende jaren dan woont en verblijft met het oog op school en overige dingen.

17 juni 2021 om 15:32

@rannio
Wat een kortzichtige gedachte Ramos heeft 4 kinderen onder 8 jaar. De zekerheid gaat over waar hij gaat wonen de komende jaren waarbij zijn vrouw ongetwijfeld ook meer zekerheid wil wat de bedoeling is. Hij wil voor 2 jaar tekenen en dus wil voorlopig nog niet stoppen.

Nu zal dus de keuze moeten komen om Madrid te verlaten want met zijn kwaliteit ga je niet voor Getafe spelen en ook niet naar rivaal Atletico Madrid. Dit soort spelers zijn een merk op zich qua naam. Dus dan voor je eigen business en/of die van je partner wil je weten waar je aan toe bent de komende jaren. Ben vrij zeker dat hij niet voor 1 jaar zal tekenen bij een nieuwe club.

17 juni 2021 om 15:45

@Peet
Eerst geef je aan dat Ramos onzin uitkraamt, omdat je simpelweg je blind wilt staren op zijn bankrekening. Dan neemt iemand de moeite om je uit te leggen dat je naar de verkeerde variabele kijkt. Dan kom je met dat hij niet moet zeuren, maar zo zit het prof-leven in elkaar. Het is prima dat jij dat vindt, maar het neemt niet weg dat Ramos zijn verhaal - wat in eerste instantie door jou als onzin werd bestempeld - alsnog klopt.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat ouders voor hun kinderen pas willen verhuizen, wanneer de kinderen zich eerst hebben geworteld, of een bepaalde fase/leeftijd hebben bereikt. Bijvoorbeeld bij overgang van basisschool naar middelbare. En dat ouders bij het plannen van hun carriere rekening houden met de ontwikkeling van hun kinderen (niet alle kinderen kunnen goed tegen veranderingen). En als je een familiemens bent, en niet zonder je kinderen elders wilt vertroeven, en toch zelf nog enkele jaren wilt voetballen, dan kun je dit als onderhandelingsargument inbrengen. Real is uiteraard vrij om hierin mee te gaan, of niet. Maar het is geen onzinargument vanuit Ramos. Vind het eerder kortzichtig dat mensen heel makkelijk over het gezinsleven van de voetballer heen willen stappen. Alsof alles met een paar miljoen opgelost is. Vreemd.

17 juni 2021 om 15:55

Ten eerste zeg ik nergens dat ramos onzin uitkraamt. Ik kijk vanuit het perspectief van real en geef ze daarin 100% gelijk met uitleg hoe dat komt. Verder blijkt zover ik op google heb kunnen vinden dat zijn kinderen onder de 6 zijn, Dan is van omgeving wisselen helemaal niet zo catastrofaal als hier wordt voorgedaan. Duizenden gezinnen verhuizen van omgeving dagelijks, kinderen passen zich op die leeftijd snel genoeg aan. Verder is ramos zijn goed recht om iets te willen. Echter is dat als voetballer nou eenmaal niet realistisch, omdat gemiddeld spelers om de 2/3 jaar van club wisselen en dat weet je als je aan een prof carriere begint.

Vervolgens beginnen mensen hier over zekerheden, en ja daarvoor is geld een belangrijke factor in deze kapitalistische wereld. Of geld gelukkig maakt is een andere discussie, maar of geld zekerheden creeert is een feit.

17 juni 2021 om 20:23

Barca-070

Zulke onzin heb ik nog nooit gehoord de afgelopen tijd,hij wilt zekerheid voor die redenen een omdat het contract maar 1 jaar is gaat hij hoogstwaarschijnlijk nu tekenen voor een buitenlandse club (speculatie) waardoor hij nu helemaal geen zekerheid heeft over waar zijn kinderen gaan opgroeien en zijn familie woont, is gewoon vanwege het geld 💰 en dan kom jij goedkoop duimpjes scoren. Ze wilde gewoon van hem af, maar ga niet roepen ik wilde zekerheid om vervolgens ergens in het buitenlsnd te gaan spelen

17 juni 2021 om 23:54

Hij wil blijven voetballen en wil zijn gezin duidelijkheid geven waar ze wonen. Is dus gewoon een geldige reden.

17 juni 2021 om 23:55

Volgens mij gaat het niet over de financiën, maar misschien wel. Het kan goed zijn dat hij de afgelopen jaren zoveel geld.heeft uit gegeven dat hij helemaal niet zomaar kan stoppen.

17 juni 2021 om 14:51

Je kan ook zekerheid willen hebben over je woonplaats? Denk dat hij doelt op een stabiele leefomgeving voor zijn kinderen.

17 juni 2021 om 14:51

Dat is toch niet perse financieele zekerheid ? Denk aan prive leven als in woning, scholen, werk, vrienden etc. meteen het finacieele plaatje erbij halen. Denk even na voor dat je zo'n onnoleze reactie plaatst.

17 juni 2021 om 14:57

Helemaal geen onnozele reactie. Ramos heeft vast wel ergens een huisje in Madrid waar zijn gezin in kan blijven wonen. Hij zal niet de eerste en enige voetballer/sporter zijn die apart van zijn gezin woont vanwege zijn carrière. Hoort er gewoon bij als je een topsporter bent.

17 juni 2021 om 15:02

en hoe krijg je die zekerheden voor mekaar? Ojaa dmv geld...........

17 juni 2021 om 15:06

Hij is wel op het punt in zijn carriere waar je kan zeggen "ik heb geen zin om apart van mijn gezin te wonen"

17 juni 2021 om 15:20

Dus omdat hij niet de enige sporter is moet hij het ook maar doen? Ik verwacht dat je nog een jonge gast bent die totaal geen idee heeft hoe het is en voelt om vader te zijn.
En als topsporter maar apart wonen van je gezin hoor ik zelf toch niet heel vaak. Juist wil je bij elkaar wonen lijkt me al ben je wel vaak van huis

17 juni 2021 om 14:52

Voor het geld hoeft hij het inderdaad niet (meer) te doen, maar wellicht bedoelde hij dat hij zekerheid wil wat betreft de locatie waar de levens van zijn gezinsleden zich de aankomende twee jaar zich gaan afspelen. In drie jaar tijd twee of drie keer verhuizen is niet heel fijn voor kinderen.

17 juni 2021 om 14:56

Dan blijf je toch "gewoon" voetballen in Spanje bij een leuke club. Het gezin kan gaan en staan waar zij willen

17 juni 2021 om 18:54

Want? Mag ramos niet zelf bepalen waar hij gaat voetballen?

17 juni 2021 om 14:53

Misschien ook zekerheid voor zijn kinderen, die dan niet in onzekerheid zitten of ze niet volgend jaar gaan verhuizen. Misschien wil zijn vrouw wel wat meer zekerheid dat ze straks ook nog in Spanje wonen? Zekerheid is niet alleen maar geld. Ramos geeft zelf aan dat hij geen problemen had met een salarisverlaging.

17 juni 2021 om 14:53

Wat een beperkte visie.

17 juni 2021 om 14:55

Wijs doen en dan denken dat zekerheid enkel bestaat uit het hebben van geld. Het leven, zeker met kinderen gaat over veel meer dan geld. Beetje gênant dit.

17 juni 2021 om 14:57

Als je daar zoveel waarde aan hecht blijf je gewoon lekker in Spanje voetballen of ga je wat anders doen. Ik snap jullie medelijden echt niet. Luxeprobleem

17 juni 2021 om 15:03

Geld creert zekerheid, het dan genant gaan noemen, geeft wel aan dat je nog niet doorhebt hoe de grote mensen wereld in elkaar steekt haha

17 juni 2021 om 15:04

Heb je kinderen? Dan zou je dit probleem wel snappen

17 juni 2021 om 15:09

Leg uit? Omdat zijn kinderen volgens u nu naar een andere school moeten? zijn kinderen zijn 4&5 denk niet dat die al een ontzettende grote vriendenkring zullen hebben opgebouwd denkje wel?

17 juni 2021 om 15:17

@peet34, het gaat toch om de basis, als hij daar een 2-jarig contract tekent om vervolgens een bestuurlijke functie op te bouwen in Madrid gaat het toch over een langere termijn. Als hij zoals nu maar 1 jaar contract krijgt en hij is nog niet klaar met zijn carriere, moeten ze voor 1-2 jaar er tussen uit.

17 juni 2021 om 15:18

@deenb Maar als hij die functie echt zou willen en per se bij real had willen blijven had die dus ook voor zijn gezin kunnen kiezen, en meteen akkoord gaan met een 1 jarig contract onder de voorwaarde dat die zou kunnen doorstromen in het bestuur. Of zelfs meteen doorstromen. Aangezien real alaba heeft gehaald en ramos twijfelde over een 1 jaar contract snap ik heel goed dat ze het bod hebben ingetrokken.

17 juni 2021 om 15:22

Ik denk dat kinderen van 4 en 5 juist behoefte hebben aan stabiliteit, maar wie ben ik. Denken dat geld zekerheid creëert is, opnieuw, best gênant. Het helpt, maar het is niet de sleutel.

17 juni 2021 om 15:29

@ajaxlove Geld creert een dak boven je hoofd, beste mogelijkheden tot scholing voor je kinderen, geeft de vrijheid tot zelfontplooiing als mens, toegang tot de beste gezondheidszorg, altijd brood op de plank hebben, kunnen gaan en staan waar je wilt. Zoiets noem je zekerheden... Denk dat je zelf meer doelt of geld gelukkig maakt, dat is idd dan weer iets heel anders.

17 juni 2021 om 15:46

Als zij stabiliteit willen en je hebt een vermogen van 60m , dan kun je toch blijven waar je wil? Stop anders lekker met voetballen en steek tijd en energie in je gezin. Die luxe heeft hij én kan hij maken gezien hij geld heeft.

17 juni 2021 om 16:32

Haha oke Peet, als je denkt dat geld het ultieme is in het leven dan denk ik eerder dat je zelf het nog allemaal niet uitgespeeld hebt. Geeft ook niet, maar dit is wel heel simplistisch uiteraard

17 juni 2021 om 22:32

@jk ajax Lol je hebt geen enkel argument dus je verzint maar dingen die ik zogenaamd gezegd zou hebben, zeg nergens dat geld het ultieme is ik zeg dat geld zekerheden kan creeeren. Leer anders eerst even lezen voordat je discussies aangaat,

18 juni 2021 om 00:01

Ik kan maar 1 conclusie uit je reacties halen. Geld maakt alles in het leven goed en indien iemand een goede reden geeft dat er ook andere zaken zijn, dan is dit volgens jou onzin.

17 juni 2021 om 16:36

Ja, maar datzelfde gezin zou wel moeten verhuizen naar een andere stad, dan wel een ander land. Er zijn misschien ook andere factoren dan geld alleen?

Oei oke dit is dus niet heel netjes dan van Real als die toch wou bijtekenen voor 1 seizoen. Zeker als die ook gewoon zijn salaris wou verlagen. Raar dan om die aanbieding van tafel te vegen.

17 juni 2021 om 15:02

Toen Ramos zei dat Perez maar moest plannen zonder hem, en dat aanbod er dus lag, is er volgens mij overgegaan op Alaba. Nadien besefte kamp Ramos dat Perez/madrid niet ging plooien en wouden ze toch het aanbod accepteren. Volgens mij was Alaba toen al done deal en ging deze het loon van Ramos opstrijken. Desalniettemin had ik hem toch dat aanbod laten tekenen en ervoor gezorgd dat anderen spelers dan maar moesten vertrekken om ruimte te creeeren. Kamp Ramos heeft gegokt en verloren, zoals wel vaker het resultaat is tegen Perez. Enorm jammer dat het zo is gelopen.

17 juni 2021 om 15:04

Hetzelfde dus. Per jaar bekijken vind ik prima zeker voor spelers die al 35+ zijn. Dus had dat ook zeker geaccepteerd. Hadden Isco en Marcelo beter kunnen vertrekken want die kunnen het niveau sowieso niet meer aan.

17 juni 2021 om 15:23

Modric, het is toch super duidelijk niet? Als Perez Ramos een voorstel doet, van 1 seizoen plus 10 procent salaris verlaging, en Ramos vervolgens zegt; ik ga niet ermee akkoord, plan volgend seizoen maar zonder mij… Perez, die schakelt over naar Alaba (die neemt dat salaris van Ramos over).. want Perez neemt aan dat Ramos niet wil blijven. Ramos die vervolgens met staart tussen de benen naar Perez toe gaat om te zeggen dat hij toch wel akkoord gaat met het eerste voorstel…. Wtf moet Perez dan doen..zo moeilijk is het toch niet. Modric verkeerde in dezelfde situatie maar tekende snel bij. Ramos (zoals altijd), wilt alles eruit halen.. deed ie vaker (gebruikte een Chinese club en Manchester Utd). Deze keer gebruikte hij Paris Saint Germain. Ramos heeft het recht om meer te vragen natuurlijk, maar Perez als zondebok neerzetten gaat echt te ver.

17 juni 2021 om 15:31

@Blink182 Eens met je idd, wat een makkelijk vingertje wijzen zeg en vele Real fans die er makkelijk in meegaan. Laat duidelijk zijn, Ramos is een legend, eindbaas! Maar kamp Ramos had al maandenlang een aanbod staan, 1 jaar of 2 jaar met 10% verlaging van. Ipv met tevredenheid het te accepteren bleven ze er van weg, vervolgens ging ie Psg spelers volgen etc. En ondertussen kreeg Modric 1 jaar en accepteerde het met alle tevredenheid, hoezo kon kamp Ramos dat niet!? En dan wachten wachten tot het laatste moment tsja. Ben bang dat Ramos teveel is gaan luisteren naar zijn zaakwaarnemer en broer e.d. maar man je bent 35 jaar en Real wil je nog houden, dat was al een waardering opzich maar allerlei fratsen uithalen was zo onnodig en ja Real en Perez gingen verder kijken wat gewoon logisch is. Helaas, het is wat het is. Hij blijft een legend! Ga je goed El Capitan!

17 juni 2021 om 16:24

Precies blink, Ramos is echt een van mijn favoriete spelers, maar hier treft Perez echt geen blaam volgens mij. De titel vind ik daarom ook behoorlijk suggestief. Ramos doet eerder een boekje open over zijn eigen onderhandelingstactiek. Perez is gedwongen te handelen naar een toekomstige situatie zonder Ramos (en misschien ook Varane). Hij kan niet eindeloos blijven wachten op Ramos die blufpoker speelt zonder garanties. Er zal dan een vervanger aangetrokken moeten worden. Ik vind het ook moeilijk te geloven dat die vervaldatum niet zou zijn gecommuniceerd naar hem of zijn broer. Zoiets cruciaals houd je toch niet eenzijdig. Ramos heeft gegokt en verloren, al wil dat niet zeggen dat Real Madrid de winnaar is.

17 juni 2021 om 15:04

Niet netjes van Real.. serieus? Real bood hem maandenlang een contract aan. Daar wou hij niet mee akkoord gaan, dus besloot hij spelers van PSG te gaan volgen. Real evalueert het treuzelen en weigeren van Ramos en strikt een vervanger. En dan op het laatst zeggen dat hij toch wou tekenen. Dat mogen ze de eekhoorntjes gaan wijsmaken.

Mooie en duidelijke uitleg, het siert Ramos ook om geen modder te gooien. Een echte captain.

Op een of andere manier krijg ik het gevoel dat Perez hem er toch uit wilde.

Het is een jammere manier van handelen. Ramos had je namelijk toch a la Iniesta of Xavi echt een laatste wedstrijd gegund (geen of dat in Bernabeu mogelijk was door de bouwwerken). Anderzijds is dat keiharde zakelijke ook wel iets wat te bewonderen valt bij perez. Persoonlijk zou ik het namelijk niet kunnen. Sportief lijkt het me verder een domme keuze. Ramos had zeker nog een absolute meerwaarde kunnen hebben voor Real volgend seizoen en met Alaba ga je er sportief gezien gewoon op achteruit.

17 juni 2021 om 14:56

Alaba zal waarschijnlijk onder Ancelotti op het middenveld geposteerd worden en niet in de verdediging. Er zal dus denk ik sowieso een nieuwe centrale verdediger komen, al hoopte ik dat dit een vervanger voor Varane zou zijn.

17 juni 2021 om 15:05

Op het middenveld? Lijkt me een afschuwelijk idee. Dan moet je hem als cvm gebruiken en daar moet je gewoon Casemiro zetten, want hoger op het veld krijgt die het te hoog in zijn bol.

17 juni 2021 om 16:29

Is niet mijn idee, zo gaan de geruchten nou eenmaal. Casemiro is niet meer “untouchable”, zoals hij dat onder Zizou wel was.

17 juni 2021 om 14:56

Eens dat Ramos nog van waarde had kunnen zijn, maar dat de verdediging er sportief gezien op achteruit gaat met Alaba als vervanger, dat moet ik nog zien. Ramos is ook niet meer de beste versie van zichzelf. Ik zag een tijdje terug zelfs een statistiek dat Real minder tegendoelpunten had in de periode dat hij geblesseerd was t.o.v. de wedstrijden die hij wel speelde. Al weet ik niet uit mijn hoofd wie de tegenstanders waren in beide periodes.

17 juni 2021 om 15:17

Ik ben echt niet overtuigd van Alaba centraal achterin eerlijk gezegd. En dan hebben we het nog niet eens over de leiderfiguur die uit de selectie verdwijnt.

17 juni 2021 om 16:10

Eens met een echte leider die verdwijnt uit de selectie, maar afgelopen half jaar zonder Ramos is niet perse slecht verlopen achterin. Ik had hem liever nog een jaar erbij gezien, maar ben nou niet zo bezorgd over de stabiliteit centraal achterin als we Alaba en Militao naast elkaar zetten.

Ben een Madridista in hart en nieren maar hier maakt hij gewoon een blunder. Hoe kun je in eerste instantie zeggen dat het niet om geld gaat en vervolgens aangeven dat je een 2 jarige contract wil voor je gezin ?Je wist donders goed dat er een termijn op je voorstel zat. Zo veel mensen om je heen die er verstand van hebben en dan dit naar buiten brengen ? In het verleden ging het ook steeds zo aan toe toen kreeg je telkens een verbeterd contract. Je hebt meer dan genoeg voor ons gedaan en wij zullen altijd van je houden het gaat je goed 💜Life goes on

Maar lengte van contract gaat toch uiteindelijk ook over geld?

17 juni 2021 om 14:55

Nee, gaat over zekerheid waar je kan blijven wonen etc.

17 juni 2021 om 15:11

Ramos heeft toch geen contract nodig om in Madrid te blijven wonen...

17 juni 2021 om 17:08

En als hij dat jaar had geaccepteerd hadden ze hem eind volgend seizoen heus wel nog een jaar gegeven en als hij bleef presteren nog 1 daarna.

18 juni 2021 om 00:03

Ja maar hij wil nog voetballen.

Wat een legende, wat een status, wat een cv. Een absoluut grote sportman. Die verdiend een waardige afscheid via de voordeur.

Jammer van Perez en Real Madrid. Bied hem gewoon dat contract aan waar hij later akkoord mee ging en laat Varane voor 60-70 miljoen gaan. Dat gedoe met een bepaalde vervaldatum is ook heel vaag. Ik ben echter niet alleen teleurgesteld in Perez, maar ook in Ramos. Zekerheid voor je gezin? Iedereen weet dat zolang je gewoon eenjarige contracten tekent, je mag blijven bij Real. En ookal laat Real je een keer gaan, je mag vast wel aanschuiven bij een andere club. Zekerheid voor je gezin, alsof je niet genoeg verdiend hebt. Waarom ga je dan ook pas op het laatste moment akkoord. Zowel Perez als Ramos zijn veel te trotse personen die het 1 keer voor de club aan de kant moesten schuiven, maar dat niet deden. Enorm jammer en zonde.

17 juni 2021 om 15:05

2 kampen met een groot ego, en de verliezers zijn de fans.

17 juni 2021 om 15:21

Wat ik niet snap als ik dit zo lees, is dat kamp Ramos toch al maandenlang een aanbod kreeg, 1 jaar zelfde salaris en of 2 jaar met 10% verlaging van. Neem Modric, accepteerde meteen met alle tevredenheid zijn aanbod, hoez kon kamp Ramos dat niet en weigerden ze het steeds!? En hij kreeg toch gewoon 2 jaar? Snap er niet veel van, als ik dan nu deze uitspraken lees.

17 juni 2021 om 15:31

accepteer meteen contract? Hoezo? Is hem slecht aanbieding gedaan waarom zou hij het accepteren, eindelijk is hij toch akkoord gegaan met zo een miezerige contract en wilt Perez hem toch niet verlengen geen menselijkheid in Perez.

17 juni 2021 om 15:47

Slechte aanbieding? Vind jij misschien. Man, als 35 jarige bij Real nog een aambod krijgen is een waardering van jewelste. Modric snapte dat! Helaas kamp Ramos niet. Ze kregen al maanden lang een aanbod zelfs. Waarom wachten tot het eind? Waarom de club onder druk zetten door Psg spelers te volgen, allerlei uitspraken van die broer e.d. agh. De clubs heeft daarnaast ook gewoon regels mbt contracten. En in FM, ging Ramos bij mij gewoon makkelijk akkoord met een 1 jarig contract hehe. Nee maar het is jammer, laat dat duidelijk zijn maar er mag wel enig nuance ingebracht worden. Het zij zo helaas. Hij blijft een legend die we enorm gaan missen!

17 juni 2021 om 17:00

Klopt, ik dacht dat er op een gegeven moment ook sprake was van 2 jaar met inlevering of 1 jaar zonder inlevering. Dan is het vreemd dat daar niet op ingetekend is als het klopt. Anderzijds is Ramos de laatste maanden zijn beste kaarten kwijtgespeeld. Toen het spelletje begon was hij in topvorm, weinig tot geen blessures, ... en net enorm beslissend geweest met vorige Liga. Toen is hij hoog in de boom gaan zitten (wat zijn goed recht is) om een topcontract eruit te slepen. Nadien kwam die ongelukkige knieblessure, wat voor veel twijfels zorgt ook bij potentiele nieuwe werkgevers. Het aanbod van Real begon er na verloop van tijd dan ook niet zo slecht uit te zien voor Ramos, alleen was het schip dan blijkbaar gaan varen.

17 juni 2021 om 17:15

Dan moet die 60 of 70 miljoen voor Varane ook eerst worden aangeboden niet R.madridista? Dat zijn geluiden uit de fantasia media waarvan je eerst nog maar moet zien of dat realistisch is. Kan best wel dat het zo is, maar eerst zien dan geloven. Barcelona had de rotors van de helikopter ook al gestart om Wijnaldum op de middenstip in Camp Nou af te zetten en kijk eens hoe dat is gegaan. Wellicht wil Perez dat Varane als bargaining chip voor de sjeik en Leonardo gaat dienen om Mbappe te halen, weten wij veel.

Zekerheid voor zijn gezin..... Volgens mij zijn die al zeker voor van alles en nog wat. Hij had beter moeten weten. Met zijn fysieke gestel en leeftijd was een jaartje prima geweest. Daarna een prominente rol als jeugd trainer of iets dergelijks. Nu gaat ie voor een jaar naar Parijs of Engeland, daar gaat hij niet vrolijk worden. Het medeliterane leven wat hij nu heeft vind hij daar niet. Als. Ik hem was zou ik lekker terug gaan naar Sevilla of evt Serie A, daar kunnen spelers van zijn leeftijd nog 2 jaartjes mee. Inter, Roma, misschien Milan zijn prima clubs om zijn carrière af te sluiten en het leven daar is daar ook lekker.

Dit zou echt absolute waanzin zijn. Als deze man akkoord gaat met je aanbieding en wil blijven is er toch helemaal geen reden om niet te verlengen. Als ze daadwerkelijk denken dat met het aantrekken van Alaba de voorbije weken Ramos plots niet meer nodig is dan zijn ze goed gek. Dit maakt me wel heel boos hoor. Houdt Ramos dan toch gewoon en verkoop Varane lekker. Dat maakt dit afscheid extra zuur.

17 juni 2021 om 15:18

Wat ik niet snap is, is dat Ramos toch gewoon maandenlang al een aanbod had staan. 1 jaar met dezelfde salaris of 2 jaar met 10% verlaging van...? Dan snap ik deze uitspraken niet echt. En Modric, die accepteerde het aanbod meteen met alle tevredenheid, waarom kon kamp Ramos dat niet dan vraag ik me af!?

17 juni 2021 om 15:29

Wat ik niet snap is dat je Perez zit te verdedigen, gaat wel over een icoon en clublegende, dat is Modric niet, ondanks dat het toppertje is. Perez had hem de contract moeten geven, maar ja staat bekent om dat hij legendes slecht behandeld.

17 juni 2021 om 15:34

Inderdaad! Waarschijnlijk wilde Ramos 2 jaar zonder 10% verlaging. Dit kan gebeuren als je gokt en uiteindelijk naast de boot plast! Van beide kanten jammer. Ramos krijgt zijn afscheidswedstrijd nog wel. Net als Raul een paar jaar geleden! Benzema de nieuwe aanvoerder, heeft het afgelopen jaar prima gedaan. Nu Marcel op papier de 1e, dan Big Benz, Varane en Modric als ik het goed heb. Ga er ook nog vanuit dat Varane verkocht wordt. Speelde wel goed tegen Duitsland, lang niet meer zo gezien!

17 juni 2021 om 15:37

Ik snap niet dat mensen zeggen je moet geven wat ze vragen. Nee, dit is het beleid als je 30+ bent. 1 jarige contracten en dan zien we jaar naar jaar wel! Ben blij dat Perez niet als een blind paard mee gaat met de eisen. Natuurlijk heeft Perez zo nu en dan een steekje los maar wie niet! En volgens mij kan iedereen nog altijd goed met Perez opschieten. Raul, Iker, Guti, Hiero, Roberto Carlos en noem maar op.

17 juni 2021 om 15:44

@toelie11 Idd, daarom iedereen praat maar wat met emotie. Tuurlijk is het jammer dat Ramos weg gaat, gaan hem enorm missen. Maar dat makkelijk wijzen naar de club en Perez gaat nergens over. Kamp Ramos heeft het ook aan zichzelf te danken helaas. Ze kregen maandenlang een aanbod. Modric eveneens. Maar de club heeft regels, simpelweg en je bent niet 31 meer ofso maar 35 jaar. Er lag maandenlang een aanbod. Niet op ingegaan, Psg spelers volgen, de broer met bepaalde uitspraken etc. om de xlub onder druk te zetten, tsja. Dat is wel netjes? Ze hebben gegokt en verloren helaas. Het zij zo. Hij blijft een legend! Het gaat hem goed.

17 juni 2021 om 16:43

Maakt op zich helemaal niet uit toch? Ramos wil voor een jaar bijtekenen en 10% afgeven en de club zegt nee. Blijft imo gewoon idioot. Ramos had ons nog veel kunnen geven

17 juni 2021 om 18:06

Er is ook een real zonder Ramos helaas!

Hoe zeggen ze dit ook al weer! Wie het onderste uit de kan wil hebben ……….
Is niet de eerste keer dat Ramos en zijn zaakwaarnemer zo moeilijk doen om te verlengen. Deze keer is het niet gelukt. Las net in de Spaanse kranten dat ze vol gaan voor een nieuwe verdediger, is ook tijd denk ik voor vernieuwing in de selectie. Bedankt Sergio voor al die mooie jaren!!

Nu ik lees dat Ramos akkoord wou gaan met het aangeboden contract ben ik wel heel erg zuur en boos op Perez. Die laat dus de beste verdediger gaan?? En contracteert vervolgens alaba en waarschijnlijk zal die varane behouden?? Nadat perez ook zidane heeft weggejaagd moet ik wel zeggen dat hij echt mag optyften van mij.

17 juni 2021 om 16:17

Je hebt de foute volgorde te pakken. Ramos weigert het aangeboden contract, dus Perez schakelt en biedt Alaba een contract aan. Die tekent. Dan wilt Ramos alsnog het aangeboden contract tekenen, maar het geld is op. De enige op wie je boos kan zijn, als je wilt, is Ramos.

Onbegrijpelijk dat je hem niet gewoon een twee jarig contract aanbiedt. Ramos is nog altijd een van de, zo niet de beste verdedigers ter wereld. En een absolute Real legende. Perez is een idioot.

Mag aannemen dat hij geen financiële zekerheid bedoelde😂 als hij echt zo graag wilde blijven had hij toch direct kunnen bijtekenen? Anders maar naar atletico of andere Spaanse club in de buurt. Kunnen hij en zijn gezin in Madrid (zekerheid) blijven wonen

Jammer dat de captain gaat, maar ja, hij had wat minder naar zijn broer moeten luisteren, die dacht dat hij de club kon gijzelen. Als hij meteen ja had gezegd op het aanbod voor 1 jaar, dan was er daarna echt wel nog een jaar aan geplakt hoor. Dat had Ramos echt beter moeten inschatten. Als je nee zegt en daarna Alaba gehaald wordt, dan kan je niet terugkrabbelen later en alsnog een aanbod claimen. Heel jammer, maar dit is echt op zijn eigen conto. En zekerheid voor zijn gezin is ook maar een kletsverhaal, dat slaat echt nergens op. In een jaar tijd kun je echt wel plannen uitwerken en uitvoeren voor een eventuele verkassing naar elders. Pilar werkt vooral in Sevilla en die verdient ook geen stuivertjes, dus ik weet niet wat het probleem was. Foute beslissing van Sergio en niemand anders. Het is wel lachen op dit forum met domme opmerkingen van achterdeur, etc, maar ja gebrek aan herseninhoud, daar doe je toch niks tegen.

17 juni 2021 om 16:56

Ja precies, helemaal met je eens. Het is jammer en we gaan hem enorm missen maar ze hadden dit gewoon wat wijzer moeten aanpakken. Bedoel je bent ook gewoon niet meer 30 jaar ofso. Idd dat denk ik ook, teveel naar zijn broer geluisterd e.d. en bedoel zie Modric, die kreeg een aanbod, tevreden en wel en accepteerde het zonder problemen. Helaas heeft kamp Ramos gegokt en verloren, hoe pijnlijk het ook is. Het gaat hem goed. El Capitan!

Zekerheid voor mij en mijn gezin 🤔 ?. Heeft hij niet genoeg gespaard na 127 jaar real Madrid speler te zijn geweest.

Weigeren, weigeren, weigeren. En dan op het eind wel het contract accepteren die hem werd aangeboden. Ik vind niet dat Perez hier alle schuld moet krijgen. Ook Ramos mag wel naar zichzelf kijken. Notabene de man die zelf zei dat die zelfs gratis voor Real zou spelen. Wederom weer alleen maar verliezers hier en de fans zijn de dupe van. Ik ben Sergio Ramos nogmaals dankbaar voor alles maar dan ook echt alles. 16 jaar alles gegeven voor Real en dat ene doelpunt in 92:48 tegen Atletico, vergeet iedere Madridista nooit. Goed, uiteindelijk kunnen legendarische spelers ook niet voor eeuwig blijven. Real zal verder moeten en ook verjongen.

Hilarisch... zekerheid voor mijn gezin. Die kreeg in 1 jmeejgenoeg geld om de kinderen, de kinderen daarvan, de kinderen daarvan EN de kinderen daarvan riant te doen leven... wat een kwakkert die ramos.. een goeie verdediger maar een slechte verliezer. Logisch dat die clubs op die leeftijd contracten van een jaar aanbieden! Deden ze bij robben, Messi en noem al die "ouderen" maar op.. als ze geblesseerd raken of de vorm is weg kunnen ze er nog een jaar aan vast zitten!

Ik vindt het ook heel erg dat Ramos weggaat. Maar ik snap Perez en het bestuur ook. Je biedt iemand een contract en René en Sergio hebben twijfels bij de duur van het contract. Onlangs hebben Modric en Benzema hen contract bij Real ook voor een jaar verlengd en dat doet Real altijd bij spelers die op leeftijd zijn i.v.m. langdurige blessures en prestaties. Ramos heeft gewoon te lang getwijfeld en daarmee geen vastberadenheid en trouw aan de club laten zien. Als aanvoerder en boegbeeld is dat wel nodig. Helaas valt het doek dus en moet Ramos opzoek naar een andere club. Modric heeft zijn voorstel van een jaar meteen geaccepteerd maar Ramos moest weer twee jaren en “zekerheid” voor zijn gezin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren