PSV-vertrek Romero op losse schroeven na medische keuring

Maandag, 28 juni 2021 om 12:48Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:50

Het is nog maar de vraag of Maximiliano Romero PSV inruilt voor Udinese. Volgens Voetbal International staat de transfer op losse schroeven nadat de medische keuring problemen aan het licht bracht. Het weekblad meldt maandag dat de transfer dreigt af te ketsen en dat de club uit de Serie A de 22-jarige Argentijnse spits in de wachtkamer heeft gezet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door yoda)

Ik zie hem liever blijven en echt een kans krijgen. Als hij loskomt, en daar heb ik vertrouwen in, en 2 seizoenen scoort, verkoop je hem met dikke winst door. Nu verkopen haal je de aankoop er toch niet uit, dus ik zou de gok nemen. Hij is nog jong genoeg.

17 juni 2021 om 13:01

Er is geen enkele garantie dat hij 20/30 wedstrijden in een seizoen gaat spelen en dat hij 15/20 doelpunten gaat maken. Zo veel blessures zijn niet niks. De meeste komen nooit meer op het niveau terug dat ze waren van voor hun eerste blessure.

17 juni 2021 om 14:26

Daarom zegt hij "de gok nemen". Garanties heb je nooit in voetbal en dit is eem relatief goedkope gok.

28 juni 2021 om 12:56

Ik zie hem ook graag verlengen zeker als malen misschien ook al een transfer maakt.laat hem maar uitvechten met madueke voor het plekkie naast zahavi.die paar miljoen die je nu misschien kan krijgen krijg je geen waardige vervanger ervoor terug kan je hem net zo goud houden en hopen dat hij zijn potentie toch nog waarmaakt.

28 juni 2021 om 13:11

Dat vind ik dus ook. Gezien zijn blessureleed is het niet gek dat PSV van hem af wil. Anderzijds is dat ook geen aanleiding (geweest) om te twijfelen over de komst van Afellay en Van Ginkel. Dat waren weliswaar transfervrije toevoegingen, maar de investering in de inmiddels in waarde gekelderde Romero is zo goed als afgeschreven. Hem nu van de hand doen voelt ergens ook alsof je voor het einde wegloopt uit de bioscoop. De film kan dan slecht zijn, maar omdat je een kaartje hebt gekocht wil je toch zien hoe het afloopt. En ergens heb ik nog altijd de hoop dat Romero zijn potentie nog een keer laat zien. Zo zonde man, qua talent was het misschien wel een groter huzarenstukje om hem te hebben kunnen halen dan Lozano.

Intussen zou PSV ook met Hlozek bezig zijn, die zo'n 17 miljoen moet kosten. Benieuwd of PSV dat gaat en wil betalen zodra Malen weg is. Volgens mij zou die jongen moeiteloos de Eredivisie ontgroeien in twee jaar tijd, maar ik blijf me zorgen maken over de verdediging. Wanneer die uit Teze, Ramalho, Boscagli en Max bestaat vind ik dat nog steeds te mager. Zou Ramalho toch liever als backup zien denk ik, ten faveure van een jonge, sterke verdediger waar je dan maar wat geld achteraan moet pompen.

28 juni 2021 om 13:20

“ Zo zonde man, qua talent was het misschien wel een groter huzarenstukje om hem te hebben kunnen halen dan Lozano” serieus? In een post hieronder vroeg ik me nu juist net af waarop die 10 miljoen was gebaseerd.

28 juni 2021 om 13:40

Check maar eens de YouTube-beelden van voor zijn blessures. Dan kun je zeggen 'daar laten ze alleen de hoogtepunten zien', maar Romero bezat een explosiviteit en doelgerichtheid die die 10 miljoen echt wel rechtvaardigde. Niet voor niets sprak Borussia Dortmund openlijk zijn felicitaties richting Eindhoven uit toen ze door PSV bleken te zijn afgetroefd.

Ik zou Romero graag nog willen zien bij PSV. Heeft enorm veel pech gehad met blessures, maar liet in de wedstrijden die hij wel speelde zien dat hij wel klasse heeft. Zo scoorde hij vorig seizoen als invaller de winnende in de slotfase tegen FC Emmen. Ik zou daarom zeggen: niet verkopen, contract verlengen en de kans geven wanneer fit.

17 juni 2021 om 12:52

Ik vraag me alleen af of dat niet gewoon meer te maken heeft met hoeveel geld PSV voor 'm betaald heeft. Ik denk namelijk dat mensen 'm allang hadden afgeschreven als hij een miljoen euro had gekost. Natuurlijk gooien de blessures roet in het eten, maar ze verhuren 'm ook niet voor niets. Die jongen is voor 10 miljoen euro gehaald, dus ga er maar vanuit dat z'n salaris ook conform een dergelijke transfersom is. Die verdient waarschijnlijk meer dan een miljoen euro per jaar. Als daar dan zo weinig tegenover staat, kun je je afvragen of het waard is om zo'n contract te gaan verlengen. Zoveel minder zal hij niet willen gaan verdienen.

17 juni 2021 om 13:43

Het risico bestaat dat Romero goed gaat presteren na zijn blessure en een kortlopend contract heeft. Dan kun je hem transfervrij verliezen. Omdat de aankoopsom hoog lag, kan PSV dat risico beter niet nemen. Nu zitten ze door zijn blessure ook nog eens in een goede onderhandelingspositie, dus lijkt mij zeker een goede zet om nu te verlengen.

17 juni 2021 om 14:22

Het is maar net de vraag hoe je dat risico ziet. Die jongen verdient ongetwijfeld meer dan een miljoen euro per jaar. Nu zeg ik niet dat PSV het bij voorbaat niet moet doen, maar het is afgaande op de afgelopen jaren minstens zo goed mogelijk dat je er gewoon onnodig miljoenen tegenaan gooit. Bij PSV groeit het geld nou ook niet bepaald aan de bomen. Hij is 543(!) dagen geblesseerd geweest, zit er nu bijna 3,5 jaar en kon ook geen indruk maken in de dagen dat hij wel fit was. Het risico dat hij niet gaat presteren is minstens zo groot.

Ik snap eerlijk gezegd niet wat Udinese heeft gezien van Romero waardoor ze zo geïnteresseerd zijn?

Deze man was/is alleen maar geblesseerd. Heeft dat kleine beetje hoeveelheid speeltijd ook niet laten zien dat hij een topper is ofzo.

Voor een leuk bedragje gewoon een strik eromheen doen en verkopen. Op zo een speler kan je helaas niet bouwen (hoe ongelukkig ook de omstandigheden).

17 juni 2021 om 12:52

Ik weet niet van jou maar hij is door PSV verhuurd aan Velez Sarsfield en heeft daar veel goals gemaakt in korte tijd. Bovendien is hij nog jong en stond altijd al bekend als een groot talent

17 juni 2021 om 12:56

@mchit7awa - Waar, maar hij is nauwelijks inzetbaar en hij is natuurlijk duur voor Psv. Het zijn natuurlijk ook cruciale jaren die hij grotendeels gemist heeft en dat haal je ook niet zomaar in. Inclusief transfersom, tekengeld, salaris e.d. zal hij PSV inmiddels toch wel minimaal 15 miljoen euro hebben gekost tot nog toe (ik ben hier wel aan het schatten). Ik denk dat ze zich bij PSV inmiddels ook wel afvragen of ze er nog meer miljoenen tegenaan willen gooien.

17 juni 2021 om 13:22

Vraag me af of deze speler gemaakt is voor topvoetbal gezien zijn vele blessures. Wel bijzonder dat er überhaupt een club interesse toont. PSV moet serieus overwegen om hem van de hand te doen vind ik

Hoop dat hij blijft. Veel pech gehad met blessureleed, maar wanneer hij speelde zag je toch wel vaak z’n kwaliteiten naar boven komen.

Ik vind het wel een lastig iets deze Romero, ik heb wel het idee dat hij nog van waarde kan zijn voor PSV alleen is hij te blessuregevoelig, ik zou Romero nog wel in actie willen zien bij PSV maar als je Romero kan verkopen voor niet teveel verlies dan zou ik er wel over nadenken om hem te verkopen,

Natuurlijk lastig om te beoordelen waar Romero nu staat, maar ik had wel het idee dat het een leuke spits was in de minuten die hij maakte. Ik zie hem eigenlijk wel graag nog blijven. Lijkt me niet dat je er nu veel meer voor zal krijgen dan een miljoentje of 3-4. Is natuurlijk makkelijk om te zeggen vanaf mijn stoel thuis, maar ik zou bijna zeggen schrijf die 10 miljoen die voor hem betaald is maar gewoon af en hopen op een opleving als hij fit is. Scorende jonge spitsen zijn altijd in trek dus dan kan het wel weer snel gaan met zijn transferwaarde. Mooi voorbeeld was ook Lammers.

Zeker niet verkopen nu. Verhuren zou een beter idee zijn, maar ik zou hem echt nog wel een kans geven en hem aan het werk willen zien, maar dan wel in Europa. Talent is er wel, en scoren doet hij ook als hij blessurevrij blijft.

Volgens DI Marzio is deze transfer in een vergaande fase en wordt Romero morgen al gekeurd. Ik zou dit vanuit PSV-perspectief alleen begrijpen als ze een stevige transfersom ontvangen. Want Romero blijft ondanks zijn blessuregeschiedenis een groot talent. Dat heeft hij twee seizoenen geleden nog laten zien in zijn uitleenbeurt aan Velez. En ook begin vorig seizoen zagen we bij PSV vleugjes van zijn klasse.

17 juni 2021 om 19:19

Ik zie het eerder als een groot financieel risico om hem te behouden.

Het is lastig, want hoe lang ga je hier nog mee door. Hij loopt al jaren rond in Eindhoven en PSV heeft helemaal niks aan hem gehad, ondanks dat er toch flink voor hem is betaald. Hoeveel geduld heb je dan nog dat hij wel een keer fit blijft. Natuurlijk kun je het de speler niet direct verwijten, maar het veranderd niks aan de situatie dat hij nu al 3 en een half jaar in Eindhoven rondloopt zonder inbreng te hebben gehad. Het maakt het voor mij als buitenstaander ook lastig om zijn talent te bepalen. Want wat zegt zo'n invalbeurt met doelpunt tegen FC Emmen nu? Wat zeggen 7 doelpunten voor Velez Sarsfield? Ik heb na 3,5 jaar nog steeds geen enkele hoogte van hoe goed hij is en welk potentieel hij heeft. Los van hoe je ook nog eens na zo'n zware blessure terugkomt. Dan kan ik mij voorstellen dat je als club een keer doorschakeld. We hebben het over een speler die in 3,5 jaar 4 wedstrijdjes in het 1e heeft gespeeld (1x basis), met een totale speeltijd van 32 minuten en die ook maar 10 wedstrijden uberhaubt op de bank heeft gezeten(waarin hij dus 3x mocht invallen). Het is wel heel erg weinig.

Het voelt voor mij toch gek dat hij dan weg zou willen. Hij heeft nauwelijks iets voor PSV kunnen betekenen ondanks de hoge transfersom. Ik zou dan gebrand zijn om alsnog van waarde te zijn voor PSV. Maar misschien wil PSV zelf wel van hem af, een keuze die opzich wel te begrijpen is, maar ik ben het eens met de meesten hierboven dat het gewoon moeilijk in te schatten is.

17 juni 2021 om 16:25

Ik denk ook niet dat het aan Romero zelf ligt. PSV wil van hem af om nog iets van zijn investering terug te zien. Persoonlijk vind ik dat jammer, zeker omdat de club wel vasthoudt aan jongens die in fitte toestand nauwelijks meer toevoegen aan PSV dan de Argentijn. Maar vooral omdat Romero gewoon een groot talent was/is en ik nog wel eens had willen zien wat hij in zijn mars had.

Ben erg benieuwd hoe PSV eruit komt te zien. Dat Sancho terugkeert naar Engeland maakt een transfer van Malen naar Dortmund welhaast zeker en met zijn prestaties op het EK lijkt Dumfries ook onhoudbaar. Behalve een vertrek van Romero naar Udinese, schat ik in dat Ihattaren en Sadilék als package deal naar het Wolfsburg van Van Bommel gaan, Doan en Baumgartl eveneens een club in het buitenland vinden en er in het eind van de zomer ook een club komt die Bruma voor een bodemprijsje ophaalt. Intussen is bekend dat Rosario graag een andere uitdaging aangaat en zal Nick Viergever een laatste kans op een avontuur in het buitenland ook niet laten liggen nu hij reserve is onder Schmidt. Ten slotte is Unnerstal natuurlijk al weg en zal Leipzig niet accepteren dat Mvogo de rol van stand-in krijgt toebedeeld.

Dat is nogal een exodus, waar tot dusver het twijfelachtige keeperstalent Drommel tegen overstaat en ook de cv's van Ramalho en Mwene beloven weinig goeds. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachtingen dat PSV Van Ginkel, Propper en - wanneer Sevilla een nieuwe aanvaller haalt - De Jong terughaalt naar het Philips Stadion en ook Steven Berghuis uit Rotterdam weg zal lokken. Dat vat de creativiteit van Psv's technische staf wel samen: miskopen met zware verliezen vervangen door obscure aankopen uit Duitstalige competities, aangevuld met oude bekenden. Onder De Jong verwacht ik niet dat er nog een Lozano-aankoop uit de hoge hoed komt en ik ben bang dat de keuzes die hij ook deze zomer weer mag maken de club ook de komende drie jaar weer aan het puinruimen zet.

18 juni 2021 om 11:27

Je maakt me depressief man 😂

Ik denk dat hij met zijn werkethiek wel zou passen bij de spelopvatting van Schmidt. Zou het wel jammer vinden als hij nu weg zou gaan. Maar aan de andere kant, hem behouden is ook best een risico.

Als ik psv was zou ik hem direct verkopen. Veel blessures en fit ook niet super veel laten zien.

Vind dit heel vreemd, speelde echt sterk die paar wedstrijden. Als hij dat niveau weer kan aantikken heb je echt een goede spits. Nu verhuren met optie tot koop is dan vreemd. Optie tot koop zal wss rond de 5 miljoen liggen en dat is gewoon te weinig met zijn potentie. Hopelijk blijft hij toch.

18 juni 2021 om 11:00

Ga je nu echt op basis van 2 wedstrijden tegen FC Emmen en NS Mura waarin hij in totaal 12 minuten heeft meegedaan roepen dat hij echt sterk speelde en dat op basis daarvan een echt goede spits is? Dat is toch een veel te korte periode en veel te matige tegenstanders om iets te zeggen over hoe goed hij wel of niet kan zijn? Wat is zijn potentie uberhaubt? Ik heb hem nooit voor een langere periode dan 10 minuten aan het werk gezien op niveau, dus die potentie is heel lastig te duiden als je zoals Romero helaas al zolang stilstaat in je ontwikkeling.

18 juni 2021 om 11:29

Vergeet niet PSV in de eerste instantie zoveel vertrouwen in hem had dat ze 10 miljoen voor hem hebben neergelegd. Wij als supporters moeten het idd op die paar momenten baseren, maar je zou verwachten van PSV zelf dat ze toch wat meer redenen hebben om overtuigd te zijn en vertrouwen te hebben in Romero.

Verhuur met optie tot koop is voor PSV wel de minst gunstige constructie die je kunt hebben.
Of hij wordt niet fit of presteert niet en je blijft met de speler zitten en ziet niets van de 10 miljoen terug, of hij presteert goed en dan is ds verkoopprijs die je op dit moment af kunt spreken achteraf te laag.
Ik zou zeggen of nu verkopen en dan het risico op aanhoudend blessureleed bij de kopende club neerleggen of hem gewoon zelf houden en hopen dat hij nu eens fit wordt en blijft, dan heb je er zelf tenminste nog iets aan.

Dat huren met vrijwillige optie tot koop moet PSV echt vanaf. Doen ze het goed, verkoop je ze voor te weinig, doen ze het redelijk dan is de optie tot koop altijd het startpunt in de onderhandeling en doen ze het slecht zit je met een overkoopbare speler. Bij Romero ligt het risico dat hij weer zwaar geblesseerd raakt ook volledig bij PSV. Enige wat je bespaart is wat salaris.

Ben ik de enige die het raar vindt dat wanneer je lijdt aan veel blessureleed, je naar de hardste, meest verdedigende topcompetitie vertrekt?

18 juni 2021 om 11:18

In welke tijd ben jij blijven hangen? De Italiaanse competitie is met name de laatste paar jaren één van de meest attractieve competities op het gebied van goals en aanvallend spel.

Psv moet deze jongen zelf houden. Ik denk dat hij een hele goede speler is. Hij heeft nog niet kunnen laten zien waartoe hij in staat is.

28 juni 2021 om 13:18

Wishfull thinking vrees ik. Het is mij een raadsel op basis waarvan er nog steeds wordt gedacht dat psv te Romero onontdekt goud in handen denkt te hebben. Het moet de Argentijns afkomst zijn of anders “die goede kop” waar iedereen het altijd over heeft. Het is mij een nog groter raadsel op basis waarvan psv destijds 10 miljoen uit heeft gegeven. Wat stond er in die scout rapporten dan? En was hij voor die tijd nooit geblesseerd of is dat niet afdoende gecheckt? Talent of niet, om het te kunnen laten zien moet je wel heel blijven, maar dat lijkt nooit goed te komen. PSV zelf heeft er ook geen vertrouwen meer in, gezien de leenbeurten en optie tot koop.

28 juni 2021 om 13:48

Ik ben bang dat die blessures hem blijven achtervolgen, maar dat de verwachtingen hoog waren was echt niet vreemd. Voor zijn komst bij PSV was deze jongen gewoon topfit, explosief en productief en stond hij te boek als een van Argentinie's grootste aanvallende talenten. Zijn blessures waren een aanschakeling van pech natuurlijk, maar tijdens zijn leenbeurt bij Velez Sarsfield liet hij weer glimpen zien van zijn talent. In zijn laatste acht competitiewedstrijden daar scoorde hij toch vijf keer en voor Schmidt werd hij een serieuze kandidaat voor de basis begin vorig jaar.

Verwijtend vragen naar gebrekkig scouten of onzorgvuldige medische checks is een beetje flauw. Soms heb je ook gewoon pech. Bij FC Groningen en PSV was Arjen Robben zelden tot nooit geblesseerd; hadden ze bij Chelsea, Real en Bayern dan ook beter moeten inschatten dat de man van glas was?

28 juni 2021 om 22:40

nee t is niet flauw. 10 miljoen is gewoon veel geld. en al helemaal voor PSV tegenwoordig. Voordat Robben werd aangetrokken door Chelsea had hij meer dan 100 wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Duidelijk minder risico op een flop dan een handvol duels in Argentinië. Maar als dat talent er echt is, kan PSV toch gewoon verlengen? Ik ben t met je eens dat je pech kunt hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Udinese

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Spezia00
18.Torino00
19.Udinese00
20.Venezia00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. GottiUnknown
E. PianaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Udinese.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Udinese.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren