Het mogelijke speelschema van Oranje na de winst op Oostenrijk

Donderdag, 17 juni 2021 om 22:52Yanick Vos • Laatste update: 22:53

Het Nederlands elftal is na de overwinning op Oostenrijk (2-0) donderdagavond zeker van een plek in de achtste finales van het EK. Het is vooralsnog onduidelijk wie het team van bondscoach Frank de Boer in de volgende ronde gaat treffen. Oranje is in ieder geval zeker van de eerste plek in Groep C en speelt daardoor in de achtste finale tegen een van de nummers drie uit Groep D (Engeland, Kroatië, Schotland, Tsjechië), Groep E (Spanje, Zweden, Polen, Slowakije) of Groep F (Hongarije, Portugal, Frankrijk, Duitsland). Nederland ontloopt in ieder geval Italië, dat als waarschijnlijke winnaar van Groep A tegen de nummer twee uit de poule van Oranje uitkomt.

In aanloop naar het EK voorspelde Frank de Boer een 3-1 overwinning op Oekraïne en een 2-1 zege op Oostenrijk. “Dan zijn we al wel gekwalificeerd voor de volgende ronde, denk ik”, zei de bondscoach op het YouTube-kanaal van OnsOranje in gesprek met Soufiane Touzani. “En dan de derde wedstrijd tegen Noord-Macedonië verliezen?”, antwoordde Touzani. “Nee, die winnen we met 3-0. Maar misschien moeten we die wedstrijd wel verliezen, dat weet je niet. De kans is dat we, als we als eerste geplaatst zijn, tegen de poule van Portugal, Frankrijk en Duitsland komen. Dus dan kan je de derde in de poule krijgen en dat is een topland. Dus misschien is het verstandiger om tweede te worden", zei De Boer.

Het artikel gaat verder onder de video
'Nederland wordt kampioen, dat geloof hebben zijzelf ook'
Meer videos

Hoe worden de vier beste nummers drie bepaald?
Om te bepalen welke vier landen als beste nummers drie doorgaan naar de achtste finales, worden verschillende criteria toegepast. Allereerst is het hoogste aantal punten doorslaggevend. Daarna gaat het achtereenvolgens om het hoogste doelsaldo, het hoogste aantal gemaakte doelpunten en het hoogste aantal gewonnen wedstrijden. Als twee of meer landen dan nog op gelijke hoogte staan, is het laagste aantal disciplinaire punten doorslaggevend. Een rode kaart is drie punten, geel telt voor een punt. Wanneer ook dit een gelijke stand is, is de hoogste positie de overall ranking van de EK-kwalificatie bepalend.

Welke beste nummers drie treffen wie?
Vooraf is bepaald hoe de beste nummers drie verdeeld worden in de achtste finales, afhankelijk uit welke poules de beste nummers drie komen. Bijvoorbeeld: als de vier beste nummers drie uit de poules A, B, C en D komen, dan is het bepaald dat de nummer drie uit Groep A tegen de winnaar van Groep B komt, de nummer drie van Groep B komt tegen de winnaar van groep E, de nummer drie van groep C komt te spelen tegen de winnaar van Groep F en de nummer drie van Groep D komt dan tegen de winnaar van Groep C. In totaal zijn er vijftien verschillende mogelijkheden van combinaties van nummers drie uit de zes poules. Hierdoor is het nog niet te zeggen of Oranje tegen de nummer drie van Groep E of F komt te spelen.

Italië bij tweede plaats
De nummer twee uit de poule van Oranje wordt naar alle waarschijnlijkheid gekoppeld aan Italië, een van de topfavorieten voor de eindzege van het EK. De ploeg van Roberto Mancini maakt tot dusver een ijzersterke indruk. In het openingsduel werd Turkije met 3-0 verslagen en dinsdagavond werd met dezelfde cijfers afgerekend met Zwitserland. De Italianen hebben zich als eerste land geplaatst voor de volgende ronde en doen dat als groepswinnaar wanneer er minimaal gelijk wordt gespeeld tegen Wales. Een eventuele achtste finale tegen Italië wordt op 26 juni om 21.00 uur gespeeld op Wembley.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Italië330079
2Wales311114
3Zwitserland3111-14
4Turkije3003-70

Veel opties na eerste plaats
Oranje sluit Groep C als winnaar af en treft een beste nummer drie uit Groep D, E of F. In het meest ongunstige geval wordt Oranje aan Duitsland, Frankrijk of Portugal gekoppeld. Ervan uitgaande dat Engeland zijn favorietenrol waarmaakt en Groep D wint, zijn Kroatië, Schotland en Tsjechië mogelijke tegenstanders. Ook kan de beste nummer drie komen uit Groep E, waar Slowakije momenteel aan kop gaat na de 2-1 overwinning op Polen. Spanje en Zweden speelden het eerste duel gelijk (0-0).

Mocht Oranje hierna de achtste finale overleven, dan komt het in de kwartfinale in Bakoe te spelen tegen de winnaar van de achtste finale die op 26 juni om 18.00 uur in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld. Dat duel gaat tussen de nummers twee van Groep A (Italië, Wales, Zwitserland, Turkije) en B (België, Rusland, Finland, Denemarken). Daarnaast heeft de eerste plaats in de poule nóg een bijkomend voordeel. Het speelschema biedt namelijk meer rustdagen, terwijl de achtste finale dan gespeeld wordt in Boedapest. In de Puskás Arena zijn liefst 67.000 toeschouwers toegestaan.

Mogelijk België
De route naar de finale is met een tweede plaats in de poule op papier zwaarder. Als de nummer twee uit de poule van Oranje zou afrekenen met Italië (of Wales of Zwitserland), wacht in de kwartfinale de confrontatie met de winnaar van de achtste finale die gaat tussen de winnaar van Groep B (België, Rusland, Finland, Denemarken) en de beste nummer drie van Groep A (Italië, Wales, Zwitserland, Turkije), D (Tsjechië, Engeland, Kroatië, Schotland) E (Slowakije, Spanje, Zweden, Polen) of F (Portugal, Frankrijk, Duitsland, Hongarije). Via deze route is het dus goed mogelijk dat België de tegenstander wordt in de kwartfinale.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door redondono5)

Gewoon 1e worden en hopen dat alle geluk meezit en je de ideale route krijgt. Dan is de halve finale gewoon goed mogelijk. Dan in de halve finale wellicht Spanje of Engeland? Dan zijn wij niet volstrekt kansloos. En dan in de finale wordt het vrouw en kinderen eerst en daarna een mooie huldiging om deze klote periode af te sluiten. Dromen mag altijd. Ik acht de kans op dit scenario 5%, maar het zou wel heel leuk zijn.

17 juni 2021 om 12:55

Volgens mij komen we al Italië of België tegen in de kwartfinale als ik het goed heb. Dan wordt het al haast onmogelijk.

17 juni 2021 om 13:00

Alsof we niet gewoon van Italië en België kunnen winnen. We zullen geen favoriet zijn nee, maar onmogelijk is wel zwaar overdreven..

17 juni 2021 om 13:00

Real Madrid en Juventus waren voor Ajax in 2019 toch ook haast onmogelijk? Braziliã« in 2010 was toch ook haast onmogelijk? Met een goed en ingespeeld team kan je op een EK gewoon ver komen.

17 juni 2021 om 13:04

Ik zeg ook ‘haast onmogelijk’ daarmee bedoel ik dat de kans klein is. Maar dat is mijn mening. Tuurlijk kun je misschien wel winnen maar hoe vaak wint de favoriet? Vaker dan de underdog. Ik geef Nederland heel weinig kans tegen Italië. Die zijn ijzersterk, België ook maar wel in mindere mate.

17 juni 2021 om 13:08

Volgens mij tref je in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer 2 van poule A en B. Ik denk dat Wales 2e wordt in groep A en in groep B zal het Rusland of Finland worden?

17 juni 2021 om 13:12

Als Nederland tweede in de poule wordt dan kom je inderdaad Italië tegen in de achtste finales, mogelijk België in de kwartfinale en dan nog Frankrijk in de halve finale.
Als Nederlands groepswinnaar wordt ligt er een veel gunstiger schema in het verschiet.
Dan speel je in de achtste finale tegen de nummer 3 van poule D, E of F. Als het dus lukt om in de achtste finale de nummer 3 uit poule F te ontlopen speel je dan tegen een land als Kroatië, Tsjechië, Schotland, Zweden, Slowakije of Polen. Win je dat krijg je in de kwartfinale de winnaar van de nummer 2 van poule A tegen de nummer 2 van poule B.
Dus waarschijnlijk dan een kwartfinale tegen 1 van deze landen: Wales, Zwitserland, Turkije, Rusland, Finland of Denemarken. Dan is een halve finale ineens een best realistisch scenario. Nog meer belang dus op de wedstrijd van vanavond want als Nederland die wint ben je zo goed als zeker groepswinnaar.

17 juni 2021 om 13:18

Nederland moet als ze eerste worden tegen een nummer 3 eerst de kans als de nummer 3 niet uit A komt, dat je de nummer 3 uit poule E tegen krijgt, dit wordt waarschijnlijk Polen, Slowakije of Zweden. Alle drie zijn ze te doen daarna krijg je de nummer 2 van A tegen B uit me hoofd dat is waarschijnlijk Wales, Rusland/Denemarken/Finland. Dan sta je eigenlijk zonder echte toplanden al in de halve finale. Daarin tref je waarschijnlijk de nummer 2 van F, Spanje of Engeland. Op een goede dag kun je die winnen. Dan sta je zomaar finale met maar een topper te hebben gespeeld. Tuurlijk is het altijd als maar qua loting kan het echt heel gunstig voor Nederland.

17 juni 2021 om 13:29

Dan heb ik het verkeerd bekeken. Excuus. 665, ik zie Nederland ook niet zomaar winnen van die landen. Nederland vind ik nog steeds niet indrukwekkend genoeg om ver te komen. Maar misschien wel, we gaan het zien. Eerst maar kijken wie we gaan loten. Aan de andere kant kun je bijv. meteen Duitsland loten.

17 juni 2021 om 13:30

Als nederland door gaat als eerste kom je daarna iets van tjechie tegen en als je die wint kom je wales of finland tegen. Gewoon 1ste worden dus! die kans dat je duitsland of portugal tegen komt.. die kom je anders in de halve finale wel tegen

17 juni 2021 om 13:52

@martijn23 alsof we niet kunnen winnen? We hebben de slechtste bondscoach van het hele toernooi en ook gewoon een middelmatig selectie. Hoeveel sterren hebben we nou eigenlijk lopen? Wijnaldum, de Jong, de Ligt en de Vrij maar verder is het niet bijzonder.

17 juni 2021 om 13:03

De nummer 2 en 3 uit de groep des doods zit in dezelfde toernooihelft als Nederland als ze eerste worden geloof ik. Dus uiteindelijk kan je dan tegen Duitsland, Portugal, Frankrijk, Spanje of Engeland komen. In de andere toernooihelft zitten dan Italië, België en de winnaar van de groep des doods vrij zeker als ik het goed heb.

17 juni 2021 om 13:53

De nummer 2 uit die Poule F zit sowieso in de speelhelft van NL. De nummer 3 van die poule kan nog in beide helften terecht komen. Voor Engeland sowieso pittig, die komen bij groepswinst de nummer 2 tegen uit Poule F, dus dan valt er al 1 topland weg gegarandeerd. Dan zou je bijna hopen op Engeland, daar zie ik ons meer kans tegen maken in een evt halve finale dan tegen Portugal, Frankrijk of Duitsland. In de andere speelhelft heb je dan inderdaad Italiã«, Belgiã« en winnaar poule F. Aan onze kant zou je zo zeggen dat je dan zit met Engeland, Spanje en de nr 2 van poule F.

17 juni 2021 om 13:34

Inderdaad gewoon eerste willen worden en dan hopen. Maar eigenlijk is de kans heel klein dat we Duitsland of Portugal zullen ontlopen. Als Duitsland en Portugal gelijkspelen komen ze allebei minimaal op 4 punten (ervan uitgaande dat Dld wint van Hongarije in de laatste ronde en Hongarije dus al klaar is). En met een prima doelsaldo door overwinningen op Hongarije worden die gewoon de beste nr 3.

17 juni 2021 om 18:06

Wij doen altijd alsof het winnen niet mogelijk is. Dat is het grootste probleem in het Nederlands cultuur. Winnen is leuk, maar dat gaat ons niet lukken. Frankrijk heeft een mooie selectie, maar je kunt er maar 11 opstellen. Daarnaast 22 sterren, is geen garantie dat men wint. Kijk naar Chelsea die wint van Real Madrid, City wint van Psg. Het levende bewijs dat sterrenelftal tegenwoordig niks zegt. Wat dacht je van finale Villareal en United. United heeft op papier beter elftal, maar toch won Villareal. Qua voetbal speelde City beter, maar uiteindelijk wint Chelsea. Jong Oranje ook die won van Jong Frankrijk. Oranje heeft net zoveel kans als Portugal, Frankrijk, Duitsland etc. Als je net geluk hebt met penalty, of that je snel scoort, of dat de VAR in je voordeel is. Ja dan kan iedereen winnen of verliezen van elkaar. Mbappe kan geblesseerd raken of ineens uit vorm zijn. Spanje vond ik erg magertjes over komen, zitten in de fase dat oudjes gaan stoppen en de talenten veel te jong zijn. Frankrijk is op papier sterkste, maar ik vond ze zo slordig in de afwerking. Bij een gelijkmaker kan je zo winnen van Frankrijk. Stel je krijgt 3 kansen en je maakt er 2, terwijl Frankrijk 15 kansen creert en die scoort er maar een. Nederlanders moeten kappen met elkaar naar beneden praten. Eerst was het slecht systeem. Maar wij zitten in de makkelijkst denkbare poule ever. Kijk naar Frankrijk, Duitsland. Als wij in dit poule geen eerste worden, dan hebben wij niks te zoeken. Kijk wat voor spelers er rondlopen. Blind, De Vrij, De Ligt, Frenkie, Wijnladum, Depay, Gravenberch, Timber. En vergeet niet dat wij Cillessen, Van Dijk en Donny thuis hebben gelaten. Dat zijn niet de minste spelers. Hebben allemaal finales gespeeld of halve finales. Dus beetje geloof in jezelf graag. Of willen jullie allemaal dat wij gewoon verliezen haha. Wat een misgunners in dit land.

Gewoon vol voor de winst gaan , daarna zien we wel

17 juni 2021 om 12:51

Precies! Weet nog in 2008 dat onze sterren rust kregen tegen Roemenie meen ik. Ik zou indien het beter gaat lopen, niet veel aan veranderen. Wellicht lekker toch als underdog tegen Duitsland of Italie. Hoewel ik niet kapot ben van de Duitsers. Hoe dan ook, in een flow blijven.

17 juni 2021 om 13:05

Denk eerlijk gezegd dat de rust er in 2008 niet veel mee van doen had, aangezien een paar dagen voor de wedstrijd het dochtertje van Bhoularouz doodgeboren werdt, en het hele Nederlands elftal in een gigantische rouwstemming zat.

17 juni 2021 om 13:36

vergeet ook niet dat we toen van ongeveer 20 graden in ik geloof zwitserland , naar 33 graden in Oostenrijk + hele hoge luchtvochtigheid kwamen te zitten

Weet iemand op basis waarvan bepaald wordt tegen welke van de nummers drie uit groep D, E of F Nederland dan moet als ze de poule winnen?

17 juni 2021 om 12:53

Daar is een compleet schema voor met alle mogelijke varianten. Wiki met euro2020 knock out geeft een overzicht.

Korte samenvatting: Het zou erg voordelig zijn wanneer de nummer3 van poule A zich niet kwalificeert, want dan ontlopen we sowieso de nr3 uit de poule des doods

17 juni 2021 om 13:01

Als Zwitserland - Turkije een gelijkspelletje wordt dan lijkt me dat een realistisch scenario.

17 juni 2021 om 13:23

Kleine overwinning van Turkije zou ook goed moeten zijn denk ik met hun slechte doelsaldo. Op zich zien de groepen er wat dat betreft wel gunstig uit vind ik met een aantal ploegen zoals Tsjechië en Slowakije al op 3 punten.

17 juni 2021 om 12:55

Je mag hier helaas geen linkjes delen, maar als je googeld op dit vraagstuk zijn er wel een paar linkjes die exact het tabbeletje geven wat er bij welke stand gebeurd. Heb dankbaar van die schematje gebruik gemaakt om een paar pooltjes goed te kunnen invullen

17 juni 2021 om 12:55

Tegen wie we komen is afhankelijk van de combinatie beste 3es die doorgaan. In bijna elke combinatie waarin F doorgaat, moeten we ook tegen F, ongunstig dus. Alleen in de combinatie waarin de 3e uit poule A niet doorgaat, komen we tegen D of E. Het zou dus gunstig zijn als er geen beste 3e uit poule A komt. Dit zou goed kunnen als Zwitserland de laatste wedstrijd niet van Turkije weet te winnen..

17 juni 2021 om 13:04

Of natuurlijk wanneer de er geen beste 3e uit poule F komt, waar ook nog wel een mogelijkheid zit als Duitsland of Portugal op 3 punten blijft steken.

17 juni 2021 om 13:12

Zou theoretisch kunnen. Ik ga er wel vanuit dat ze allebei (flink) van Hongarije winnen. Met 3 punten en een OK doelsaldo ben je er waarschijnlijk wel.

17 juni 2021 om 13:17

Ik begrijp er echt he-le-maal niets van hahahaha

17 juni 2021 om 13:29

Mocht Portugal winnen of gelijkspelen tegen Duitsland dan zie ik de Duitsers ook nog wel moeite krijgen met Hongarije eigenlijk hoor. Misschien krijg je dan wel weer dat ze net zo gaan choken als op het WK. Met 1 lucky uitbraak van Hongarije zou het er dan ineens heel naar uit kunnen zien. Leek tegen Portugal ook even te gebeuren met die buitenspelgoal. In dat geval had Ronaldo ook zomaar af kunnen zwaaien na 3 potjes (natuurlijk een heel hoog als-als gehalte in mijn reactie.)

17 juni 2021 om 13:37

Als Zwitserland en Turkije gelijkspelen ontlopen we dus 100% groep F?
Zou ook goed zijn als Turkije per ongelijk wint; hebben ze 3 punten maar wel een negatief doelsaldo.

17 juni 2021 om 13:45

Ja gelijkspel zou fantastisch zijn. Maar dan moeten we ook wel zelf eerste worden 😃

17 juni 2021 om 13:54

Ja bij gelijk spel heeft Zwitserland maar 2 punten als 3e. Daar ga je geen beste 3e mee worden. Zeker Omdat landen als Finland en Slowakije al 3 punten hebben. Turkije winnen zou door het doelsaldo ook idd nog wel goed kunnen komen.

Ik kijk niet naar het mogelijke schema. Je wil het EK winnen? Dan moet je iedereen kunnen verslaan. Niet gaan hopen op kleine landjes om zo makkelijk mogelijk kampioen te worden. Nee, dan maar eraf tegen een Frankrijk. Als je dat soort landen niet kan verslaan dan verdien je die titel ook niet.

17 juni 2021 om 12:49

Onzin. Je wil zo ver mogelijk komen en als dat kan door bv landen als Slowakije en daarna Denemarken te verslaan is dat top. Liever zo de halve finale halen en er dan uitvliegen, dan er uit vliegen in de 8e finale tegen een topland. En nee, je hoeft niet iedereen te kunnen verslaan, alleen de ploegen waar je tegen moet.

17 juni 2021 om 13:04

Volledig mee eens, Engeland stond in de halve finale van het WK 2018 zonder een fatsoenlijke tegenstander te hebben gehad. Dan nog 1x boven je zelf uitstijgen en 1x wat geluk en je staat met de bokaal!

17 juni 2021 om 13:08

Op het moment dat ze enige tegenstand kregen was het echter ook wel meteen duidelijk dat ze niets te zoeken hadden in een finale van een WK.

17 juni 2021 om 12:51

maar natuurlijk liever in de halve finale eruit tegen Frankrijk dan in de achtste finale

17 juni 2021 om 14:10

Je kan ook winnen door geluk te hebben Soccerfan. 1 wedstrijd geluk nodig hebben zou toch een stuk voordeliger zijn dan 3 keer. Ik zie dit Nederland echt niet van Frankrijk, Engeland en Belgiã« winnen achter elkaar bij wijze van spreken. Ik denk dat we daar echt qua kwaliteit ten opzichte van die landen een stapje tekort komen. Mocht je via een paar 'flut landen' de finale halen en dan Frankrijk tegenkomen acht ik de kans nog klein, maar in die 90 minuten zou je zomaar het geluk aan je zijde kunnen hebben. Edit: geen stapje, maar een behoorlijke stap.

18 juni 2021 om 00:10

@soccerfan_1 onzin natuurlijk. Je hebt meer kans om het toernooi te winnen als je maar 1x tegen een topland moet in plaats van 3x.

Waar wordt die nummer 3, waar we tegen moeten als we 1e worden, door bepaald?
Als we in die fase groep F kunnen ontlopen, ben je in principe wel favoriet om de halve finale te halen.

In een redelijk normaal scenario loot je Tsjechie en daarna Rusland. Dan ligt de weg naar de halve finale echt open. Polen en daarna Wales valt ook te doen. Zolang je de nummer drie van groep F ontloopt, heb je gewoon hele goede papieren om door te stromen richting de halve finale. En het cliché luidt: ''dan is alles mogelijk!''

17 juni 2021 om 13:05

De halve finale wordt dan wel meteen een hele stevige tegenstander. En het is ook maar de vraag of het goed is heel het toernooi alleen maar ‘matige’ tegenstanders tegen te komen als je dan opeens tegen een topland moet spelen.

17 juni 2021 om 13:11

Dan komt het aan op de vorm van de dag. Als je tot aan de halve finale alles wint, dus geen verlenging oid, heb je wel zelfvertrouwen getankt lijkt mij.

17 juni 2021 om 13:14

Het kan ook een totaal fout beeld geven. De Engelsen dachten op het wk kans te maken na de makkelijkste loting ooit (ze hebben op dat wk alleen gewonnen van Panama, Tunesië en Zweden). Maar uiteindelijk waren ze gewoon merkelijk minder dan België terwijl die een maatje te klein waren voor Frankrijk.

17 juni 2021 om 13:15

Ach, de halve finale op het EK wordt een hele stevige tegenstander? Had ik niet verwacht..

17 juni 2021 om 13:20

@lierse, ik snap wat je bedoeld, maar in 2016 werd Portugal zo Europees kampioen ;-). In de groepsfase Oostenrijk, Hongarije en Ijsland. In de rondes daarna teams als Kroatie, Polen en Wales. Allemaal geen topteams. Tot de finale heeft Portugal eigenlijk alle toplanden ontweken in het toernooi. En dan zie je: vorm van de dag kan beslissend zijn. Zelfs zonder een Ronaldo kan je met wat bussen, geluk (schot op de lat van Gignac) en een zondagsschot zomaar Europees kampioen worden.

17 juni 2021 om 13:23

Ik begrijp wat je bedoeld maar dan vind ik Engeland een verkeerd voorbeeld. Geef ze een makkelijk of moeilijke route, die chocken uiteindelijk toch. 😉

Schema van Ned '10 was niet te zwaar en toch stonden ze er tegen Brazilië

17 juni 2021 om 13:28

Ben het met je eens behalve dat Kroatië geen topteam was, die stonden 2 jr later in de finale v/h WK

17 juni 2021 om 13:53

Toch gaat de kwalificatie topland mij te ver. Dat waren op het toernooi toch echt landen als Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Belgie enzovoort.

18 juni 2021 om 09:37

Het EK 2016 was voor mij het slechtste toernooi die ik tot nu toe gezien heb met een bedenkelijke kampioen. Portugal ging heel gelukkig als 3e door naar de KO fase met 3 punten in een erg zwakke poule. Vervolgens kregen ze te maken met Kroatie, Polen en Wales. Nou geweldig zeg. In de finale winnen ze dan gelukkig van Frankrijk. Het EK met 24 landen doet de kwaliteit van het toernooi te niet en met het door gaan van de beste nummers 3 wordt het ook nog eens een onoverzichtelijk gepuzzel. De groepfase is dus een lachertje, terwijl je met 16 landen gelijk aan de bak moet, zoals het hoort. Het EK was altijd het sterkst en moeilijkste toernooi om te winnen.

we moeten gewoon vol voor de winst gaan, dat geeft vertrouwen voor het team. Daarnaast moet je ook een beetje geluk hebben met de loting, fingers crossed

Bepaalt een loting welke beste nummer 3 van 1 van die drie wij poules krijgen? Hoe werkt dat?

@westland96

Het volgende wordt bepaald wie de besten zijn als nummer 3:

1. Het aantal behaalde punten.
2. Beste doelsaldo.
3. Aantal gescoorde doelpunten.
4. Aantal gewonnen wedstrijden.
5. Fair Play ( 3 punten voor een rode kaart, 1 punt voor een gele kaart)
6. Positie in de "overall" European Qualifiers ranking.

Dus als het bij punt 1. meerdere ploegen eindigen gaat punt 2. in en zo het hele rijtje af.

Maak niet uit wie na de groepfase treft denk toch dat dan over en uit is met Nederland

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de loting van de nummers 3, dit werkt als volgt:

De koppeling is afhankelijk van welke groepen de beste nummers drie leveren.

Voorbeeld: groep A, B, C en D leveren de vier beste nummers drie. In dit scenario loot de winnaar van groep B tegen de nummer drie uit groep A, de winnaar van groep C tegen de nummer drie uit groep D, de winnaar van groep E tegen de nummer drie uit groep B en de winnaar van groep F tegen de nummer drie uit groep C. Er zijn vijftien verschillende scenario's mogelijk. Voor elk van deze scenario's heeft de Uefa een loting in bovenstaande vorm uitgeschreven. Nederland kan loten tegen de nummers drie uit de groepen D, E of F. De mathematische kans hierop is gelijk, voor iedere loting 5 van de 15 scenario's.

Kijkend naar de verschillende scenario's zijn er echter een aantal conclusies te trekken. Als groep A geen beste nummer drie levert, loot Nederland tegen de nummer drie uit groep D of E. De poule des doods wordt dan dus ontlopen. Ditzelfde geldt wanneer groep F geen beste nummer drie levert. Levert zowel groep A als groep F een beste nummer drie af, wordt het zweten voor NL. Dan is er namelijk maar een scenario mogelijk waarin we niet loten tegen de nummer drie uit groep F. Dit gebeurt wanneer de beste nummers drie uit de volgende groepen komen: A, C, D en F.

Ervan uitgaande dat je niet wilt loten tegen Frankrijk, Portugal of Duitsland, moeten wij aanstaande zondag allemaal gaan toeteren voor Turkije. Als Zwitserland niet wint, lijkt het mij namelijk erg sterk dat groep A een beste nummer drie levert. Wint Zwitserland wel, wordt het spannend. Kans zit er dik in dat groep F, gezien de vermoedelijke walk-overs tegen Hongarije, een beste nummer drie levert.

Allemachtig wat een gereken ...
Gewoon 1e worden ...

Of je nu een topland direct krijgt of een ronde later maakt dan ook niet uit

Hopen op Nederland - Turkije in de volgende ronde. Kleine kans dat het nog kan maar zou wel leuk zijn natuurlijk.

Het vooruit kijken is weer begonnen, lekker op zn nederlands en straks weer onderuit gaan tegen het fijne laagst geplaatste land joepie

Wat een losers mentaliteit dat zeg je al coach toch niet. Zal lekker veel vertrouwen geven aan de spelers. Gewoon eerste worden en dan zien we het wel.

De kans dat poule F de beste nr3 levert lijkt me niet heel waarschijnlijk. Dan moet Portugal van Frankrijk winnen en Duitsland van Portugal en Hongarije.

Zal je zien dat we tegen Duitsland moeten... ;

Alle hogere wiskunde dit maar als je EK wilt winnen moet het niet uitmaken tegen wie je loot. Als je wint van Italië, België, Spanje en in de finale Frankrijk dan kan niemand zeggen dat je het gestolen hebt maar fair de beste bent. Als je gaat rekenen om 1e of 2e te worden om zo ploegen te ontlopen is gewoon onzin.
Altijd naar jezelf kijken en Oranje is sowieso op zoek naar de goede flow.
Tegen Noord-Macedonie zou ik Depay, Wijnaldum, Frenkie, De Ligt wel rust geven en Dumfries ergens vroeg in de 2e helft wisselen. Nu kan je belangrijke spelers cruciale rust geven en de anderen ook hun kans geven om te shinen op het EK.

Krul
Veltman
De Vrij (c)
Ake
Timber
Koopmeinders
De Roon
Wijndal
Klaassen
L. De Jong
Malen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal voor de derde keer bondscoach van Oranje

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Telegraaf maakt woensdagavond melding van een akkoord tussen Van Gaal en de KNVB over een contract voor achttien maanden....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren