Derksen waarschuwt Koeman voor Depay: ‘Hij speelt met vuur’

Woensdag, 16 juni 2021 om 23:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:00

Ronald Koeman rekent op de komst van Memphis Depay bij Barcelona. Volgens de coach is het een kwestie van tijd alvorens de spits van het Nederlands elftal bij de Spaanse club tekent en ook de hoofdpersoon zelf verzekerde dat ‘er dingen gaande zijn’. Koeman en Depay werkten eerder al samen bij het Nederlands elftal, toen de trainer van 2018 tot 2020 bondscoach was. Bij De Oranjezomer werd sceptisch over de naderende transfer gesproken.

Wilfred Genee stelde tafelgast Wesley Sneijder de vraag of Depay, als hij daadwerkelijk in Catalonië aan de slag gaat, wel genoeg aan spelen zal toekomen bij Barcelona, dat eerder Sergio Agüero contracteerde, langer door wil met Lionel Messi én met Antoine Griezmann, Ousmane Démbélé en Ansu Fati nog voldoende andere aanvallers heeft. “Dat gaat wel een dingetje worden”, antwoordde de oud-international. “Je komt bij niet de minste club binnen, met heel veel goede spelers. Agüero heeft er ook getekend, dat is een goede vriend van Messi. Depay zal de strijd aan moeten gaan.”

“Kwaliteit bepaalt of je wel of niet speelt, hij zal het moeten laten zien.” René van der Gijp denkt dat Depay bij Barcelona vooral vanaf de linkerkant zal spelen, ook al is dat niet zijn favoriete positie. “Die hebben niks aan een spits die de bal krijgt en dan lekker wat voor zichzelf gaat doen.” Johan Derksen voorziet problemen in het Camp Nou. “Het is een eigenwijs jongetje. Als-ie bij het Nederlands elftal niet in het centrum mag spelen, gaat hij lopen mokken. Bij Barcelona zal hij zich in het begin wat coulanter gaan opstellen. Die jongen weet precies wat hij wil. Hij wil in het centrum spelen.”

“Bij Barcelona speel je zo dicht op het doel van de tegenstander. Dan kun je ook makkelijk op links spelen”, haakte René van der Gijp in. “Neymar wil bij Paris Saint-Germain ook maar telkens in de as spelen. Terwijl hij pas echt gevaarlijk wordt als hij vanaf links komt. Daar ligt veel meer ruimte. Bij elke wedstrijd die Barcelona speelt, is het stervensdruk in het centrum.” Derksen: ‘Het gekke is: ze willen op ‘tien’ of een vrije rol in de spits. Koeman speelt met vuur, vind ik. Hij hangt zijn hele hebben en houden op aan Depay. Hij kan ook gewoon mislukken bij Barcelona hè.”

Sneijder is van mening dat Depay wel vanuit een vrije rol moet spelen. “Vanaf de zijkant richting het doel, en dan met name vanaf de linkerkant. Maar dan kan je ook creëren vanuit de spitspositie. Dan begin je op links. Dat doet Lorenzo Insigne ook bij het nationale elftal. Die maakt ruimte voor die trein, die Leonardo Spinazzola. Depay kan dat ook. Maar hij voelt zich op de een of andere manier niet prettig op links en wil in de spits spelen. Als ik hem was, zou ik meer in een vrijere rol tussen de linies proberen te komen. Met zijn kwaliteiten, vanaf de linkerkant naar de goal en dan met zijn rechterbeen afwerken. Dat is wel zijn kwaliteit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Overdreven gedoe. Depay heeft vaak genoeg benoemd dat hij speelt waar de trainer hem nodig heeft , maar dat zijn persoonlijke voorkeur naar spits uit gaat. Lijkt me dat een koeman prima zijn mentaliteit kan inschatten qua ex bondscoach, beter dan een analist van veronica inside.

17 juni 2021 om 07:13

Toch gek dat hij liever in de spits speelt, want hij is alles behalve een spits. Ben het wel eens met de mannen bij VI, het zou zo goed voor Depay zelf zijn als hij zou snappen dat hij vanaf links zo veel beter kan zijn.

17 juni 2021 om 08:32

Vanaf links beter?! Ik ben best fan van de voetballer Depay, maar vanaf links vind ik hem vaak erg slecht. Ook tegen Oekraïne was hij daar veelvuldig te vinden en bakte hij er weinig van.

17 juni 2021 om 09:12

Hij had vanaf links eigenlijk twee 100% assists moeten hebben, dus dat is best aardig. Depay is imo bij Oranje juist beter vanaf links dan in de spits. Hij kan een mannetje uitspelen en met beide voeten een voorzet verzorgen.

17 juni 2021 om 11:59

@pieterpost - Ik denk niet eens dat het met positie voorin te maken heeft. Memphis rendeert enkel als hij de man is die de ballen krijgt en verdrinkt een beetje als hij gewoon 1 van de 3 aanvallers is. Hij maakt gewoon heel erg vaak de verkeerde keuzes en dat kan 'm weleens op gaan breken bij een grote Europese club. Het talent en de fysieke kwaliteiten heeft hij wel, maar ik weet niet of hij mentaal goed genoeg is voor die volgende stap.

17 juni 2021 om 07:40

Eens, het is weer zeiken om het zeiken van het zeiksnorretje... je kan het denk ik omdraaien. Depay legt zijn carriere in handen van Koeman. Want als die een vergelijkbare seizoen draait is het exit Koeman. En dan ben ik bang dat deppie ook exit zal zijn of de rol als pinchhitter want ga maar even na wie er nu voor de voorhoede er zitten en zijn gehaald, krankzinnig voor een club die zoveel schulden heeft. Dembele, aguero, griezmann, Messi, brainwave of hoe beste man ook heet, en nu depay, fati en nog wat van die talenten die er ook kunnen spelen. volle bak daar offensief op zicht. Of Koeman gaat kamikaze voetbal spelen? Een soort Peter Bosz +++??

17 juni 2021 om 07:50

Koeman kan zijn kwaliteit ook niet goed inschatten aangezien hij kennelijk denkt dat Depay Barca sterker zal maken.... Ik twijfel overigens niet aan de mentaliteit van Depay, meer aan de kwaliteit.

17 juni 2021 om 11:16

Maar wat heeft Depay dan voor kwaliteit, dat jij twijfelt? Depay heeft juist voldoende kwaliteiten om wel daar te kunnen spelen.

Van der Gijp vandaag: 'Die hebben niks aan een spits die de bal krijgt en dan lekker wat voor zichzelf gaat doen.' Valt wat voor te zeggen natuurlijk, maar Van der Gijp minder dan een jaar geleden: 'Depay zou wel bij Barcelona passen, laat hem maar alleen in die spits rommelen en de rest voetballen.' Toch leuk hoe zoiets in een jaar verandert. Hoe dan ook, met Memphis, Agüero en Messi hebben ze gewoon een heel sterke aanval, met zoveel meer karakter dan wat er het afgelopen seizoen stond

17 juni 2021 om 00:12

Waarom zou Memphis de voorkeur krijgen boven Ansu Fati? Memphis is niet voor de basis gehaald maar voor de breedte. Ook aangezien er wellicht nog meer aanvallers zullen vertrekken.

17 juni 2021 om 00:20

@el_Guaje7 denk je dat Aguero in de basis gaat starten in de toppers? Met Messi en Aguero die niet lopen krijg je hetzelfde met Messi en Suarez denk ik. Dat je overlopen wordt omdat die 2 allebei weinig meelopen.

17 juni 2021 om 00:22

Aguero zal niet alles spelen, wellicht tegen de kleintjes. Maar niet te vergeten heeft Barcelona ook Griezmann nog die 120 miljoen euro heeft gekost.

17 juni 2021 om 00:25

Vind het best Bizar stel je speelt met Fati-Aguero-Messi. Dan heb je een bank met Depay-Griezmann-Dembele. Dat lijkt me iets teveel van het goede, niet? Nu weet ik dat Dembele mogelijk weg gaat, maar in mijn ogen is hij wel one-of-a-kind. Ja hij mist veel kansen en verliest dom de bal, maar hij is wel echt de enige selectiespeler die pure snelheid heeft. Fati is ook snel maar niet zó snel als je snapt wat k bedoel.

17 juni 2021 om 00:29

Barca kan met Memphis toch gewoon weer 4-3-3 gaan spelen met Fati links, Dembele/griezmann rechts, Memphis centraal en Messi erachter? Dan ben je op de vleugels ook niet steeds zo afhankelijk van Dest en Alba (die op hun beurt nog wel eens een gaatje achterlaten). Dan moet er alleen wel iemand anders dan Busquets naast Frenkie anders word je elke wedstrijd overlopen. Maar die aanval klinkt toch best lekker?

17 juni 2021 om 00:46

Zeker, ik zou spelen ja maarja ik heb geen verantwoordelijkheid als ze verliezen😁. Tegen kleine tegenstanders kan dat zeker maar Messi op het middenveld is wel gevaarlijk want hij loopt niet mee terug, dan zou een Dembele/Fati/Memphis het loopwerk voor hem moeten doen. Alleen die staan zeg maar niet centraal, ik denk dat een aanvallende middenvelder die niet loopt tegenwoordig echt niet kan. Meestal spelen dat soort jongens aan de buitenkant. Overigens legt zowel Dembele als Depay erg veel risico in het spel, waardoor je wel sowieso 4/5x per wedstrijd onnodig een counter aan je broek krijgt. Tot slot bank je op die manier Pedri, wat toch zowat het grootste talent van Barça is. Als je zag hoe hij bij Spanje constant de bal kreeg van mannen als Koke en Rodri ben ik er van overtuigd dat als je hem paar jaar veel speeltijd geeft, je echt een wereldspeler hebt.

17 juni 2021 om 01:01

Pedri vind ik vaak idd ook wel lekker spelen, fijn dribbelaartje. In elk geval positief dat dit soort luxe-discussies weer gevoerd kunnen worden bij Barcelona, en dat het straks geen Boateng's/malcom's/braithwaite's meer zijn die vanaf de bank de boel moeten redden. Ben wel erg benieuwd naar hoe Garcia het achterin gaat doen.

17 juni 2021 om 01:23

Eerst maar eens zien hoe vaak Fati kán spelen toch? En daarnaast hoe constant hij in zijn prestaties zal zijn

17 juni 2021 om 01:25

Zeker we hebben een hoop zaadspelers gehad de afgelopen tijd, en aan respect ingeboet wat mogelijk nog erger is. De toekomst ziet er inderdaad rooskleuriger uit met jongere spelers als onder andere Pedri, Fati en Garcia. Vind Garcia beetje een softe verdediger, maar als je bij Spanje speelt en vorig jaar nog het vertrouwen had van Guardiola moet je vast iets kunnen. In mij ogen hebben we een fysiek/mentaal niet optimaal sterke ploeg. Ik bedoel het niet lullig, maar jouw Chelsea heeft qua namen/spelers niet een uitzonderlijk team en toch winnen jullie die Champions league, relatief eenvoudig. Wij hebben de namen met Messi en Busquets maar die zijn fysiek gewoon niet meer topfit. Bij jullie is iedereen topfit en mentaal ijzersterk, iedereen speelt gedisciplineerd en jullie zetten druk met zijn allen. Dan heb je een Werner in de spits lopen die kansen mist, maar hij loopt zich wel kapot voor het team. Wij hebben daarentegen een verdediging vol met Bejaarden en nikskunners als Lenglet. Tja zo’n Christensen/Zouma zijn op papier ook niet geweldig, maar ze voeren wel hun taken uit en maken vrijwel geen achterlijke fouten. Vandaag zag ik voor het eerst locatelli spelen, dan denk ik van; die jongen zou zo goed zijn op de plek van Busquets. Voetballend minder, maar hongerig naar prijzen, gepassioneerd, fysiek sterk. Denk dat we met zo’n type en dan nog zo eentje in de achterhoede een stuk verder komen dan met de oude rotten in ons team. Maarja.. geen geld meer doordat we 160 miljoen aan Coutinho spendeerden, 120 aan Griezmann en 140 aan Dembele…

17 juni 2021 om 01:26

Zeker Bobiku, zo’n knieblessure is niet niks. In mijn ogen moet je zo’n jongen de tijd geven, al speelt hij een jaar kut laat hem maar sukkelen. Als hij er bovenop komt betaald hij je later wel terug.

17 juni 2021 om 12:00

Is Ansu Fati wel fit dan tegen die tijd? Hij had toch een terugslag en is kort geleden weer geopereerd?

Depay onder Koeman oogde veel gedisciplineerder dan bij Lyon of onder de huidige bondscoach. Ik denk dat Koeman Depay echt heeft weten te overtuigen.

Ik denk dat Koeman geen enkel risico neemt met het contracteren van Depay. Ik vind Depay niet minder dan bijvoorbeeld een Dembele (die ze eventueel kunnen verkopen voor een mooi bedrag, zelfde geldt voor Coutinho). Barcelona speelt voldoende potjes die ze met 3- tot 6-0 winnen, dan pakt hij echt zijn goals wel mee. Als het toch niet blijkt te werken heeft Depay nog redelijk wat restwaarde waardoor er weinig risico kleeft aan deze move.

Denk ook dat het voor Depay erg goed is als hij nu ergens binnenkomt waar niet alles om hem draait. Bij Lyon en ook bij Oranje irriteert mij het dat hij gewoon echt doet waar hij zin in heeft. Dit in de wetenschap dat het toch geen consequenties heeft voor hemzelf omdat hij té belangrijk is. Wellicht dat hij Barcelona dat laatste stapje naar de top weet te zetten, zou top zijn voor het Nederlandse voetbal.

Vraag me echt af of Barca Depay daadwerkijk nodig hebben, lijkt wel alsof ze kopen om te kopen, ik kan me nog die tijd herinneren toen er in Barcelona om Real werd gelachen omdat ze te veel Spelers gingen kopen en niks uit hun jeugd doorkomt!

17 juni 2021 om 00:22

Nou bij Barça heb je met Messi,Pique, Fati, Busquets, Alba, Mingueza, Roberto, Garcia, Araujo, Alba, Puig, Moriba en volgend jaar Nico Gonzalez en Collado en mogelijk zelfs Baldé toch wel een flinke kern met eigen jeugd hoor. Verder kopen ze Depay niet want hij is transfervrij.

Depay is wat mij betreft subtop. Niet geschikt om Barcelona naar een hoger niveau te tillen. Vreemde aankoop al is hij transfervrij.

Echt wel prima speler deze jongen. Maar hij vind het vooral leuk op beslissend te zijn. Te laten zien wat hij met een bal, of met zijn lichaam kan. Dat was bij psv al zo, dat is nu nog steeds zo. En in dat spel doet hij briljante dingen en kan hij ook beslissend zijn. Maar hij kan de boel ook ophouden, of gewoonweg verkeerde keuzes maken en zich vastlopen, waarna hij gaat stil staan. Want wat Depay niet zo leuk vind is meeverdedigen. En wanneer je vanuit die rol op links steeds naar het centrum komt om te lopen pielen, dan moet je bij balverlies wel heel ver terug rennen om die back in te halen, en het is ook heel duidelijk wie die back heeft laten gaan. Vanuit het centrum hoef je alleen maar wat schijndruk te zetten op een cv en daarna laat je t gewoon gaan. Kun je weer sloffen tot je ploeg de bal weer heeft.

Als Depay in Barcelona net zo goed voetbalt als hij tegen Oekraine hoeft niemand zich te buigen over de vraag waar Depay het beste uit de verf komt. Dan zit hij namelijk op de reservebank. Ik denk ook niet dat hij daar wel even gaat uitmaken waar hij komt te staan want ze hebben daar met Aguero en Griezmann al twee spelers die het beste in het centrum tot hun recht komen. Op rechts heb je dan Messi en dan mag Depay dus met de overige spitsen uitvechten wie er vanaf links gaat spelen. En ik denk dan dat hij het daar heel zwaar mee gaat krijgen.

Hij hangt er toch niet z'n hele hebben en houden aan op. Hij is transfervrij en ze hebben zoals ie zelf zegt ook andere jongens die het verschil kunnen maken. Ik heb geen idee hoe die het gaat doen. Qua talent kan hij echt wel mee. Het moet alleen in zn kop goed zitten.

Wanneer heeft hij lopen mokken dan?

Ben geen fan van Depay, hij is goed maar ik houd gewoon niet van die gedrongen en getatoeëerde spelers. Ik vind hem ook helemaal geen Barcelona speler. Maar dat zijn er meer zo, bij de huidige Barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Memphis Depay dit in een vol Camp Nou doet, dan stort het stadion in’

Memphis Depay heeft een verpletterende indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller was zaterdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen VfB Stuttgart en Barcelona (0-3). De Nederlander...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren