Manuel Locatelli gidst oppermachtig Italië naar tweede overwinning

Woensdag, 16 juni 2021 om 22:49Chris Meijer • Laatste update: 23:00

Italië heeft ook zijn tweede groepswedstrijd op het EK zonder al teveel problemen weten te winnen. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini was in Rome met 3-0 te sterk voor Zwitserland, door twee doelpunten van Sassuolo-middenvelder Manuel Locatelli en een treffer van Ciro Immobile. Italië weet zich dankzij de zege reeds verzekerd van een plek bij de eerste twee in Groep A en heeft komende zondag tegen Wales aan een punt genoeg om poulewinnaar te worden. Zwitserland moet daarentegen in ieder geval zien te winnen van het nog puntloze Turkije om uitzicht te houden op de achtste finales.

Mancini voerde één wijziging door ten opzichte van de met 0-3 gewonnen openingswedstrijd tegen Turkije: Giovanni Di Lorenzo verving de met een kuitblessure afwezige Alessandro Florenzi. Zwitserland trad met dezelfde elf aan als in het eerste EK-duel met Wales (1-1) en kreeg in het Stadio Olimpico vanaf het eerste fluitsignaal te maken met een Italiaanse wervelwind. Immobile kreeg de eerste mogelijkheid, toen hij in kansrijke over kopte.

Nadat Lorenzo Insigne tevergeefs appelleerde voor een strafschop, leek Italië na negentien minuten spelen op voorsprong te komen. Vanuit een hoekschop viel de bal na een luchtduel met twee Zwitsers voor de voeten van Giorgio Chiellini, die zonder twijfelen raak schoot. Scheidsrechter Sergey Karasev keurde de treffer na inmenging van de VAR echter af, omdat Chiellini de bal met de hand raakte. De verdediger van Juventus moest zich kort daarna wegens een blessure laten vervangen door Francesco Acerbi. Na 26 minuten spelen was het alsnog raak voor de Italianen.

Domenico Berardi kwam na een fraaie actie vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en vond in de doelmond zijn doorgelopen ploeggenoot Locatelli van Sassuolo, die van dichtbij geen fout maakte: 1-0. Via Insigne, Leonardo Spinazzola en Immobile kreeg Italië in de eerste helft nog mogelijkheden om verder weg te lopen, maar Zwitserland hield de schade beperkt. Bondscoach Vladimir Petkovic koos er in de rust voor om Haris Seferovic te vervangen door Mario Gavranovic, die al direct een gele kaart ontving voor een harde overtreding op Leonardo Bonucci.

Ondanks dat Zwitserland in de tweede helft het eerste speldenprikje uitdeelde via Nico Elvedi, kwam Italië met 54 minuten op de klok op 2-0. Locatelli kreeg op de rand van het strafschopgebied de ruimte om uit te halen en vond de vrije rechterhoek achter de kansloze doelman Yann Sommer. Na het verdubbelen van de marge nam Italië wat gas terug, waardoor Zwitserland de ruimte kreeg. Xherdan Shaqiri liet zich tot twee keer toe zien met een poging, terwijl doelman Gianluigi Donnarumma reddend moest optreden na een inzet van Steven Zuber.

Het leek vervolgens bij 2-0 te blijven, nadat Immobile een grote kans liet liggen door de bal net langs de verkeerde kant van de paal te schieten. De spits van Lazio pikte twee minuten voor het einde alsnog zijn tweede doelpunt van het EK mee. Immobile ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, kreeg de ruimte om te draaien en uit te halen, waarna het leer in de linkerhoek achter Sommer plofte en de eindstand op 3-0 werd bepaald.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Italië330079
2Wales311114
3Zwitserland3111-14
4Turkije3003-70


Poll

Wordt Italië Europees kampioen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door fusionizing)

Ik ben toch aangenaam verrast door Italië. Ze spelen echt goed met direct en aantrekkelijk voetbal. Zag er allemaal prima verzorgd uit vanuit de opbouw al. Toch niet het eerste waar je aan denkt bij Italiaans voetbal. Leuk om naar te kijken.  Italië gaat ver komen!

16 juni 2021 om 22:54

Inderdaad. Heb Italië nog nooit zo leuk zien spelen. Hebben natuurlijk nog niet de echt grote landen gehad, maar tot nu toe maken ze wel de beste indruk.

16 juni 2021 om 23:35

Die wedstrijd tegen Oranje gemist? We werden toen in de Arena helemaal weggeblazen met ook een uitstekende Spinazolla.

16 juni 2021 om 23:43

Ik zou Oranje nou ook niet onder de noemer 'grote landen' plaatsen. Ik denk dat hij eerder Duitsland, Frankrijk, Portugal bedoeld.

17 juni 2021 om 00:00

EK 2012 was Italië ook goed.

16 juni 2021 om 22:54

Klopt Italië speelt leuk , alleen ze hebben nog geen echt goede tegenstanders gehad. Ik zie nog wel problemen voor ze als tegen een betere aanval spelen met dat trage centrum . Maargoed voor nu is het zeker de beste spelende ploeg met Jorginho daarbij als de spelmaker.

16 juni 2021 om 22:55

Ik ben bang dat ze nu al te vroeg pieken, maar ik hoop natuurlijk dat dit leuke voetbal beloond wordt met een prijs

17 juni 2021 om 07:26

Ze hebben al 29 wedstrijden op rij niet verloren. Dus dat vroeg pieken is onzin.

17 juni 2021 om 08:36

Weet niet hoor. Iedereen heeft best wel hoge verwachtingen nu van Italie en dat kan tegen je gaan werken. Kijk maar naar Oranje in 2008..

17 juni 2021 om 09:40

Een eindtoernooi is wat anders dan een kwalificatie spelen natuurlijk

16 juni 2021 om 22:59

Wel ironisch dat uitgerekend Italie leuker voetbal tot nu toe laat zien vergeleken met alle andere genoemde topfavorieten op het EK. Frankrijk te defensief ingesteld, Duitsland niet dreigend genoeg, Spanje doelloos zijpasses spelen en aannemen, Belgie te afhankelijk van de individuele kwaliteit. Alleen bij Italie heb je als neutrale kijker het gevoel dat je (a naar een hecht collectief aan het kijken ben die letterlijk elk aspect samen met het gehele team uitvoeren tot in zijn perfectie en b) je ziet een geweldig mix van goed positiespel, dreiging naar de goal van de tegenstander toe, en functioneel spelen op balbezit. Bij geen enkel ander team momenteel op het EK zie ik al die drie genoemde aspecten terug, en dat is onder meer waarom ik Italie het leukste team vind om op dit moment naar te kijken, ook al hebben ze misschien niet de individuele kwaliteit die de zogenoemde topfavorieten wel hebben

17 juni 2021 om 00:08

Ja Italië speelt geweldig voetbal.. en eigenlijk hebben ze wel individuele kwaliteiten maar is de Serie A voor vele in Nederland onderschat.. iedereen die de Serie A volgt weet dat deze spelers (Barella, Insigne, Zaniolo(er helaas niet bij)niks onder doen voor de Bernardo Silva, Kante's en Kimmich's van dit EK. Dat er geen absolute topvedette is zoals Ronaldo of Mpabbe is eigenlijk het enige verschil. Italië moet opletten dat ze geen favorieten druk gaan krijgen.. maar aan de andere kant 29wedstrijden ongeslagen? Wie gaat ze stoppen..

17 juni 2021 om 00:50

Sorry hoor maar als je Insigne en Zaniolo van dezelfde orde vindt als Kante en Kimmich gaat er wel het nodige mis. Barella heeft zich het afgelopen seizoen wel echt gevestigd als topspeler

17 juni 2021 om 08:20

Totaal verschillende spelers.. en ja Zaniolo en Insigne zijn niks minder dan een Bernardo Silva of Bruno Fernandes(spelers die op zelfde posities spelen). Barella is inderdaad top en past in het rijtje Kante,Kimmich.. geldt ook voor Jorginho en Verratti. Dus nee er gaat niks mis, ze zijn gewoon onderschat.

17 juni 2021 om 07:52

Voorafgaand aan het toernooi was Italië eigenlijk het enige land in topvorm. Afgaande op pure kwaliteit alleen over de gehele selectie is Frankrijk het sterkst maar slechts zelden wint dat een toernooi. Het gaat veel meer over flow en vorm, mentaliteit en wat geluk met de loting en dergelijken. Italië was voor mij samen met Frankrijk en Portugal de favoriet met daarachter een hele rits aan landen, eindigend met Nederland.

Italie is de beste ploeg die ik aan het werk heb gezien, leuke spelers, fris voetbal en heerlijke verdediging.
Dit is een serieuze kandidaat!

Gefeliciteerd Italianen!

16 juni 2021 om 23:05

Alleen wisselen ze telkens veel te laat, hij moet die spelers wat meer rust gunnen. Beter spelen ze met een halve b elftal hun volgende wedstrijd.

16 juni 2021 om 23:16

Ze zijn al door dus het zou zomaar kunnen, het zou iig slim zijn.
Ze zullen straks harder moeten werken om wedstrijden te winnen want het wordt niet makkelijker.

Alleen al om het volkslied hoop ik dat Italië de finale haalt.

16 juni 2021 om 22:57

Had het er ook al over tegen m'n vrienden. Je ziet echt de passie bij de Italianen bij het zingen van het volkslied. Iets wat ik mis bij het Nederlands elftal. Maar dat kan ook door het Wilhelmus zelf komen. Vind de tekst namelijk niet erg aantrekkelijk om hard te gaan meezingen.

16 juni 2021 om 23:00

Het Italiaanse volkslied leent zich ook iets meer voor passie en strijdlust haha

16 juni 2021 om 23:03

Als ik de verschillende volksliederen hoor dan valt het Wilhelmus echt uit de toon. Ontzettend oud en afgezaagd waarbij de Spaanse onderdrukkers ook nog worden geëerd. Weg ermee! Bombastisch moet het zijn

16 juni 2021 om 23:05

Het Nederlandse volkslied is een protestlied uit de 80-jarige oorlog. Toen ontstond Nederland eigenlijk echt. Het is het oudste volkslied wat er is maar tergend langzaam inderdaad. Het Italiaanse volkslied is relatief modern. Italie als eenheidsstaat ontstond ook pas een paar eeuwen later. Het is een schitterend lied overigens.

16 juni 2021 om 23:12

Bedankt voor de reactie Visca. Weer wat geleerd op de late avond

16 juni 2021 om 23:12

De 80-jarige is vooral ook een propaganda middel. Net als altijd is er een mythe rondom de vorming van een land. Het was eigenlijk een burgeroorlog tussen katholieken en protestanten, tussen stad en het platte land.

16 juni 2021 om 23:25

En die duurde daarnaast ook echt geen 80 jaar (wel propagandafeiten en dergelijke maar geen echte oorlog).

16 juni 2021 om 23:27

De 'koning van Hispanje werd altijd geëerd' omdat Wilhelm van Oranje een dienaar van Philips II was. De frase is opgenomen in het volkslied omdat het de tweestrijd van Willem uit moet drukken: enerzijds wilde hij wel trouw zijn aan het Spaanse gezag, anderzijds dwong zijn verantwoordelijkheidsgevoel naar de Nederlanden hem zich tegen de Philips te keren, daar deze wreed behandeld werden door de Spaanse overheerser.

16 juni 2021 om 23:28

Het zegt ook letterlijk we zijn klaar om te sterven voor Italie als Italie ons roept. En aan mannen als Chiellini en Bonucci zie je ook dat ze dat echt bereid te doen zijn. Terug een Italie om trots op te zijn! Ik zie ook terug eeen verdedigende organisatie die zelfs na een 3 0 alles ervoor doet om de 0 te houden. Dat gecombineerd met mooi verticaal voetbal... ik zie onze jongens geen kampioen worden omdat er kwalitatief betere elftallen zijn en eigenlijk achteraf gezien hadden we beter 1 kwalitatief betere ploeg a la Spanje/Nederland/Duitsland(?) in deze groep gehad. Ik las hier wel ergens van iemand(sorry,geen idee wie)dat Italie misschien te vroeg piekt,enkel daar ben ik niet mee eens,omdat in deze 2 wedstrijden Italie niet op de proef gesteld werd,misschien dat Wales dit kan? Maar juist daarom,stel dat we hierna een (veel)sterker team loten zal het zeker niet zo vlot gaan,maar dromen mag. Fier op onze jongens,de beleving,....
Op naar het maximale!

16 juni 2021 om 23:53

Op YouTube staat ook het Griekse volkslied met ondertiteling. Echt fantastisch om die passie te horen bij sommige landen. iig leuk om eens te luisteren.

17 juni 2021 om 08:27

Eens! Geweldig om de passie bij de spelers te zien! En ze voetballen op dit moment ook gewoon echt goed!

Avond om niet te vergeten voor Locatelli en Italië ook natuurlijk. Italië kan zomaar de finale bereiken, worden zeer onderschat (door mij zelf voor het EK ook wel)

16 juni 2021 om 23:03

Italie is een van de favorieten om het te winnen als je het mij vraagt. Onbegrijpelijk dat mensen hun onderschatten want ze doen het ontzettend goed. Ook voor het EK al. Mancini heeft er echt een geoliede machine van gemaakt.

Wat is Italie sterk zeg! Ongelofelijk wat een passie en strijdlust die gasten hebben. Er staat echt een team, rennen zich tot aan de 90e minuut helemaal kapot. Zetten ook goed druk met zn allen. Wat werkt die Immobile hard. Tot nu toe de beste ploeg op het EK.

Mooi dat Italië laat zien hoe je ook met mooi voetbal effectief kunt zijn. Dit team is bereid voor elkaar door het vuur te gaan, wat je ziet bij het constante druk zetten. Ondanks dat men slechts tegen Zwitserland en Turkije heeft gespeeld, zie ik in Italië wel echt een kanshebber voor de Europese titel.

Wat een team, ze hebben echt alles. Creativiteit, strijdlust, goeie spelers.
En nog het allermooiste aan dit Italië is de passie. Na een goal of na een verdedigende actie. Echt genieten

Italië on fire hoor!! Top wedstrijden om naar te kijken, leuk voetbal en sowieso weer de gunfactor!

Absoluut de favoriet in mijn ogen .. tot nu toe het meest overtuigend ook .. Wat een strijdlust . Het ziet er allemaal zo gesmeerd en fris uit . Echt een team heeft Mancini ervan gemaakt ..

Dominant, dwingend, meer dan verdiend en de beste ploeg van dit Ek.

Zou Verratti nog zijn basisplaats wel terugkrijgen nu Locatelli ook al gaat scoren?

Gunstig voor Nederland. Als Zwitserland niet wint van Turkije is er een redelijke kans dat er geen beste 3e uit poule A komt. Zo ontlopen wij, mits poulewinnaar, de beste 3e uit poule F.

16 juni 2021 om 22:59

Hoezo? Ik dacht NL de beste nr 3 uit D E of F zou laten? Er komt sowieso een beste nr 3 uit die poules dus hoe werkt jouw beredenering?

16 juni 2021 om 23:02

@sander. Zo had ik hem ook begrepen. Klinkt ook vrij onlogisch: “er komt geen beste 3de uit poule a, dus jullie ontlopen Portugal, Frankrijk of Duitsland..

17 juni 2021 om 08:01

@Sander: Toch klopt het wel wat ik zeg. We komen idd tegen de beste 3e van D E of F. Tegen wie is afhankelijk van de combinatie beste 3es. In bijna elke combinatie waarin F door gaat, moeten we ook tegen F, behalve de combinaties zonder A. Dus bijvoorbeeld bij BCDF of BDEF zouden we F kunnen ontwijken. Er moet dus geen beste 3e uit A komen, daarom zou Zwitserland niet winnen van Turkije perfect zijn..

16 juni 2021 om 23:01

Als ze echter wel winnen dan is het zo goed als zeker dat Wales of Zwitserland bij de beste nummers 3 hoort.

Dit Italie heeft eigenlijk alles. Ze spelen als team, kunnen scoren en verdedigen goed. Hun spirit/strijdlust is echt fantastisch. Voor mij zijn ze de favoriet na Frankrijk (en ik plaats ze net boven Portugal omdat ze dus meer als team fungeren). Ik ben wel benieuwd hoe ze het tegen toppers zullen doen.Edit: en ben benieuwd naar waar Verratti straks zal spelen. Met hem erbij is Italie stuk sterker, maar nu heb je Locatelli daar die het fantastisch doet!

Goede overwinning van de Italianen. Ik vind het nog te vroeg om ze als titel favoriet te bestempelen, daar komen meerdere landen voor in aanmerking naar mijn mening. Maar het ziet er goed uit en met Italië moet je iedere eindtoernooi rekening houden. We gaan kijken hoe ze het gaan doen in de kwartfinale.

Mancini heeft er wel mooi elftal van gemaakt.

Voor de mensen die zeiken over Guus Meeuwis... Hij heeft het dus wel goed voorspeld!

16 juni 2021 om 23:03

De uitslag was net zo voorspelbaar als zijn liedjes zijn.

16 juni 2021 om 23:17

Veel geld verdiend dus...

Dit Italië is in mijn ogen de leukste om naar te kijken. Mooi en effectief voetbal!

Misschien hebben ze niet de meeste kwaliteit, maar Italië maakt toch wel de meeste indruk op mij tot nu toe. Aanvallend, fris voetbal en continu de druk naar voren. Heel erg leuk om naar te kijken. En dan denken mensen nog steeds dat er alleen maar catenaccio wordt gespeeld in Italie met snoeiharde verdedigers. Zie hier, een volledig Serie A team met een moderne speelwijze. Benieuwd hoe ze ervoor staan tegen de toplanden.

16 juni 2021 om 22:59

Vind het vooral zo mooi dat spelers als Berardi en Locatelli,Immobile, allemaal geen topploegen achter hun naam momenteel, maar laten zien hoe breed de Serie A is!

Weer een geweldige wedstrijd van Italië! Wat mij betreft de absolute topfavoriet en meer dan terecht ook. Ik zit echt te genieten, voor het eerst in mijn leven als Italiaan!

Nou 1 overeenkomst tussen Turkije en Zwitserland is dat ze allebei 3 tegendoelpunten van Italie hebben gekregen. Het grootste verschil is dat de Zwitsers het tenminste probeerden en als het meezit gaan zij ook 3 doelpunten tegen ons maken.

Wat een passie, strijd en goed voetbal. Italië is een kanshebber, maar de bal is rond. Nederland kan hier nog wat van leren.

Aanschouw hier de beste ploeg van Europa, de meeste uitgedokterde en in balans. En natuurlijk denk je van; hoe kan een ploeg met een Locatelli en Berardi van Sassuolo, etc zonder supersterren nou zo goed zijn, Maurootje? Nou omdat dit Italië is, geen supersterren maar wel toppers, Locatelli kent niet iedereen maar zie hikt al tijdje naar een wereldtop ploeg, Spinazolla is beetje vreemde eend; in Italiaans elftal 1 vd beste linksback ter wereld, maar bij Roma niet, maar goed wellicht door kwaliteitsverschil qua ploeg. Maar echt wat een team.Barella topper, maar mijn liefde gaat uit naar de Sassuolo spelers waarvan de wereld niet zo heel goed kent, maar nu momenteel Europa kapot spelen; Berardi en Locatelli, wat een heerlijke ploeg!Btw het was niet zo dat Zwitersland geen kans kreeg, ze krijgen zelfs ruimte op het laatst, maar zodra de bal de 16 meter aantikte, werd de aanval geblokkeerd, als een soort onzichtbaar schild

16 juni 2021 om 23:00

Beetje voorbarig allemaal vind je niet? Voor je het weet word je er in de kwartfinale eruit geknikkerd.

16 juni 2021 om 23:06

Tja dat is met alles zo toch? En de beste wint niet altijd net zoals veel (terecht) zeggen dat Frankrijk kampioen wordt, is ook voorbarig, maar tis wel logisch, net zoals je dit Italië de beste (of 1 vd beste) van Europa zou vinden, al 2 jaar ongeslagen en ze laten het keer op keer zien

16 juni 2021 om 23:26

Om te zeggen dat Frankrijk kampioen wordt vind ik ook absoluut te voorbarig. En ja Italië speelt indrukwekkend en inderdaad al 2 jaar en ik snapte er geen kloot van dat ze als outsider werden gezien en niet als 1 van de favorieten. Maar het hoeft maar een keer tegen te zitten, een keer een off-day, en dat hoeft niet eens tegen een topland te zijn dat kan ook zomaar een heel irritante, stugge Rusland om maar eem voorbeeld te noemen zijn en je ligt er gewoon keihard uit.

16 juni 2021 om 23:11

Waar zal Verratti spelen denk je? Op de plek van? Locatelli is denk ik untouchable nu..

17 juni 2021 om 00:16

Barella en Locatelli inderdaad untouchable.. Jorginho dan maar? Vind die toch wel erg sterk in de passing.. enorm luxe probleem.. stel je voor dat ook Sensi, Pellegrini en Zaniolo fit zouten zijn geweest...

Italie speelde subliem. Zwitserland speelde als klein land met veel druk naar voren. Dat is riskant maar wel leuk voor de kijker.

Italia as winnaar in mijn EK Poule. Nooit zo zeker geweest, heerlijk elftal. De passie is gewoon prachtig om te zien!!

Wederom een simpele overwinning. Voetballen als een echt team!

Italie dendert maar door. Die zie ik wel de finale halen. Hopelijk valt de blessure van Chiellini mee. Acerbi deed het prima maar is toch in alles wel wat minder dan Chiellini.

Ik vind het jammer en verassend dat dit Zwitserland met hun kwaliteiten met 3-0 van dit Italie heeft verloren. Ik hoop dat Zwitserland de finale van dit EK gaat halen maar dan moeten ze de komende wedstrijden wel beter gaan voetballen want anders gaat dat niet gebeuren.

16 juni 2021 om 23:11

Zwitserland zal vast de finale halen.

16 juni 2021 om 23:12

Hier stond ik dus ook van te kijken. Schrok hoe dramatisch Zwitserland was. De tijd zal laten zien of Italië dit daadwerkelijk heeft afgedwongen of dat Zwitserland echt afgezakt is qua niveau. Natuurlijk bestaat de optie ook nog dat de hele selectie van Zwitserland vanaf morgenochtend allemaal nieuwe Rolex horloges hebben ontvangen vanuit een sigarenwinkel uit Noord Italië

16 juni 2021 om 23:16

Rolex is toch al Zwitsers? Dan verwacht je eerder wat goud.

Weer genoten van Italië, het teamspel/ spel zonder bal is van zo'n belachelijk hoog niveau. Misschien niet de beste spelers van het toernooi maar zeker het beste team.

Ik heb ze als EK winnaar ingevuld op mijn toto en tot nu toe stellen ze me niet teleur. Achterin staat het (zoals altijd) als een huis, bok balverlies volop jagen met meerdere spelers tegelijk op de bal, niet alleen Immobile scoort maar meerdere spelers kunnen scoren en bovenal hebben ze telkens de absolute wil om te winnen. Niet de allerbeste selectie, maar wel het allerbeste team van het EK denk ik.

Spinazzola, onvermoeibare heerlijke back. Zowel verdedigend als aanvallend.

Dit team draait zo makkelijk, echt klasse van Manchini. Eigenlijk jammer dat de wedstrijd tegen Wales niet meer zo belangrijk is, had deze teams graag op hun sterkst tegen elkaar gezien.
Mancini kan volgens mij een berg etappe in de Tour de France fietsen, gast staat echt scherp .

Italië heeft weer een heerlijk elftal met de gunfactor. Een beetje zoals in het toernooi van 2008 meen ik, met toen namen als Pirlo, Marchisio en Balotelli.

17 juni 2021 om 00:01

Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat ze vooral heel goed waren in 2012, toen ze ook de finale haalden. Ik vond het toen ook heel leuk om naar te kijken. Pirlo had toen net z'n eerste seizoen bij Juventus achter de rug en had zichzelf opnieuw uitgevonden. En er werd mooi door het midden gespeeld, net zo lang tot er aan de zijkanten iemand vrij kwam die ook meteen een voorzet kon geven.
Ik heb eigenlijk weinig verstand van tactieken, maar je kon toen echt de hand van de trainer zien.
Maar misschien waren ze in 2008 ook wel goed idd. Italië heeft soms echt zo'n generatie dat alles op z'n plek valt. Ik vond ze in 2016 ook wel aardig voetballen, met Pellè en Eder voorin die perfect complementair aan elkaar waren.

17 juni 2021 om 00:12

In 2008 hadden ze wat pech, maar dat team was ook geweldig. 2012 vond ik ze ook zo goed, jammer dat ze in de finale een offday hadden, anders was het misschien anders afgelopen. Pirlo was geniaal in dat toernooi ( zoals op het wk 2006).

17 juni 2021 om 00:42

Ja, zou best kunnen dat je gelijk hebt. Uiteindelijk komt het erop neer dat Italië nagenoeg altijd wel een representatief elftal heeft haha.

Ik ben toch wel erg onder de indruk geraakt van het voetbal van Italië. Heb echt genoten van de wedstrijd tegen Zwitserland. Voor mij zijn de Italianen een van de favorieten voor de eindzege.

Verratti/barella/locatelli

Wat een geweldig middenveld zou dat zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
D. BerardiAanvaller60
C. ImmobileAanvaller62
L. InsigneAanvaller62
L. BonucciVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

185 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 17 0 4 0
2019/2020 Juventus 4 1 0 0
2018/2019 Juventus 25 1 3 0
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Giorgio Chiellini schept definitief duidelijkheid over zijn toekomst

Giorgio Chiellini begint aan een extra seizoen bij Juventus. De 36-jarige centrumverdediger, die op 14 augustus jarig is, zet zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract, zo laat hij weten in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren