Clubicoon Ton Lokhoff stapt door machtsstrijd al na 2,5 maand op bij NAC

Woensdag, 16 juni 2021 om 20:15Chris Meijer • Laatste update: 16:41

Ton Lokhoff is per direct opgestapt bij NAC Breda, zo maakt de Keuken Kampioen Divisie-club via de officiële kanalen bekend. De 61-jarige clubicoon werd tweeënhalve maand geleden nog aangesteld als technisch directeur, maar kiest er nu al voor om op te stappen. Lokhoff vertrekt volgens het statement van NAC omdat hij ‘geen mogelijkheden ziet voor een vruchtbare samenwerking tussen zichzelf en de technische staf’.

BN DeStem bracht onlangs naar buiten dat Steijn grote problemen heeft met de aanstelling van Lokhoff. De oefenmeester stapte twee dagen na de verloren finale van de play-offs tegen NEC op het vliegtuig naar Ibiza, zonder het evaluatiegesprek met Lokhoff af te wachten. Daarmee ondermijnde Steijn het gezag van Lokhoff. De trainer en de technisch directeur zijn het bovendien niet eens over potentiële versterkingen.

Daardoor ontstond er binnen NAC een machtsstrijd, omdat algemeen directeur Mattijs Manders zich achter de oefenmeester schaarde. De raad van commissarissen besloot vervolgens dat Steijn in het zadel moest blijven, voornamelijk omdat het afkopen van zijn tot medio 2022 lopende contract teveel geld zou kosten. Dat terwijl de trainer er zelf aanvankelijk van uitging dat hij komend seizoen niet meer bij NAC werkzaam zou zijn. De raad van commissarissen liet vervolgens weten dat het klaar moest zijn met het interne geruzie en dat Steijn mocht aanblijven.

“Houd vast aan de doelstellingen van de club, met behoud van zowel de technisch directeur als de hoofdtrainer. Zorg voor een omgeving waarin dat mogelijk is”, zo klonk de opdracht van de raad van commissarissen aan Manders. Dit heeft Lokhoff klaarblijkelijk doen besluiten om eieren voor zijn geld te kiezen. “Ton heeft aan de directie van NAC te kennen gegeven zijn contract niet uit te willen dienen”, zo schrijft NAC op Twitter. “Hij nam dit besluit omdat hij geen mogelijkheden ziet voor een vruchtbare samenwerking tussen zichzelf en de technische staf.”

"Ik had me er veel van voorgesteld, maar helaas is het anders gelopen en dat is de realiteit. Ik wens de technische staf, spelers, directie en supporters het allerbeste toe", laat Lokhoff weten op de website van NAC. Manders betreurt het vertrek van Lokhoff. "Wij respecteren de wens van Ton natuurlijk en gaan in goede harmonie uit elkaar. Ik wil hem mede namens de RvC en aandeelhouders bedanken voor zijn inzet voor de club. NAC zal de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur zo snel mogelijk opstarten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door nac bal!)

Groot gelijk Ton! Nu zullen de supporters wel voor de rest zorgen. Dan kun jij volgende week gewoon weer terug komen en je werk gaan doen waar je voor aangenomen bent!

16 juni 2021 om 21:27

Ik hoop het, maar ben er bang voor. Met zijn aanstelling kreeg ik na jaren weer een beetje vertrouwen. Zo zonde dat ze het nooit op de rit krijgen

Zo zonde van die mooie club, dat deze al zo lang wordt geleid door onbenullen. Zo’n Lokhof heeft meer voetbal knowhow in zijn kleine teen dan Manders in zijn hele lijf. En Stijn denkt dat die God is. Op basis waarvan? Een leuk jaartje vvv? Het is maar goed dat Nec is gepromoveerd in plaats van nac. In Nijmegen lijken ze wel van de fouten geleerd te hebben, en daar is het eindelijk eens rust.

Ton Lokhoff heeft natuurlijk goed begrepen dat hij niet wint van het Haagse koppel Manders/steyn. Die 2 zullen echter vanaf nu moeten begrijpen dat ze onder een vergrootglas liggen bij de supporters van Nac. Gezien de houding van Steyn lijkt me dat ze dat zelf ook hebben veroorzaakt.

16 juni 2021 om 20:30

Ik denk dat beide heren het begin van het seizoen niet gaan halen. De reacties onder de supporters zijn niet mals. Deze zijn er nu echt klaar mee en lijken in opstand te komen. Als dat gebeurd, is het voor hen gewoon einde verhaal bij NAC en dat zou alleen maar goed zijn!

Prima Lokhoff komt binnen en dacht het wel even te gaan regelen. Maar Steijn heeft toch echt de eindverantwoordelijkheid. Goed dat Steijn door kan met zijn werk en terecht. Toen Steijn werd aangesteld was het doel binnen 2 seizoenen naar de eredivisie. Dit jaar is het net niet gelukt nou dan moet het komend seizoen maar gebeuren. Als Steijn vertrekt gaan El Allouchi en van Hooijdonk niet opeens verlengen

16 juni 2021 om 20:44

Waarom zou je een passant de eindverantwoordelijkheid geven!? Steijn heeft nog een contract voor één jaar, die kan toch geen lange termijn beleid voeren.

16 juni 2021 om 20:53

Steijn heeft bij VVV laten zien gewoon een goede trainer te zijn. Geef die man de tijd en het komt goed met NAC

16 juni 2021 om 21:00

Wat een vreemde mening. Steijn is degene die niet in belang van NAC kan handelen. Die wil persã© zijn eigen ding doen en duldt geen kritiek/invloed. Hij mag qua netwerk de veters van Ton Lokhoff niet strikken en heeft zeker niet zo'n groot NAC hart als onze Ton. Steijn is al een jaar lang een arrogante man die zich verschuilt achter elk denkbaar excuus en die van zichzelf vindt dat hij goed werk verricht. Lange termijn kent hij niet, diverse talentvolle spelers zijn totaal genegeerd (en dan doel ik niet op Van Hooijdonk, maar spelers als Rosler/azzagari/mashart) en die zien geen perspectief meer. En NAC betaalt de ervaren krachten riant, zonder dat je ermee terug naar de eredivisie komt. En dat mag blijven aanmodderen... Steijn heeft niks meer te zoeken bij Nac. En ik ben in de afgelopen tien jaar het niet éã©n keer eens geweest met het ontslag van een trainer omdat het niks oplevert. Maar deze man moet z.s.m. weg.

16 juni 2021 om 21:09

Steijn is eindverantwoordelijke? De technisch directeur is nog altijd degene die boven de trainer staat en dus verantwoordelijk is voor welke selectie er op het veld staat. Maar Steijn denkt daar anders over en denkt alles te kunnen bepalen bij NAC. Ik denk dat tie dat toch echt verkeerd ziet.

16 juni 2021 om 21:16

Volgens mij snap jij niet echt hoe het werkt. Je hebt een evaluatie gesprek met de directeur maar vertrekt zonder wat te laten weten naar Ibiza. Bij elke werkgever heb je dan een probleem. Lokhof is iemand met een groot nac hart en een groot verleden bij de club. Dat kan je van die 2 billen maten niet zeggen.

Bij die club zal het nooit rustig worden. Het beleid wat daar gevoerd wordt is echt wanbeleid. Steijn is echt een prima trainer en Lokhoff is ook echt een prima kerel maar waarom gaat dit dan niet samen wie zijn ego is groter dan dat van de club??

was te verwachten ,slechtste geleide club in de KKD

Die Steijn blaast zichzelf op. Geloof me, die ligt er volgend jaar na een paar slechte wedstrijden uit met zijn rare gedrag.

17 juni 2021 om 01:36

Ik zal het je nog sterker vertellen. Steijn haalt de eerste oefenwedstrijd tegen Zundert niet. Die ligt er binnen nu en 2 weken uit. Vrijwillig of een handje geholpen, maar die gaat 10 juli 2021 niet halen. En ik denk Manders zelfde laken en pak. Die heeft zich iets te enthousiast solidair verklaard met Steijn. Steijn pikken we niet meer, dus nu kunnen ze beide hun biezen pakken. En anders zorgen we daar wel voor.

Dit is gewoon in en in triest. Ton heeft het beste met NAC voor, die legt zijn ziel en zaligheid in de club. Maar hoe moet hij technisch beleid maken met een trainer die alles beter weet, niet tegen kritiek kan, zijn eigen spelers wil halen en hardnekkig blijft opstellen onder elke omstandigheid en ook nog een letterlijk vlucht voor evaluaties.

En dan komt Manders die trainer rugdekking geven als Algemeen Directeur. Hier houdt het op voor mij, en voor vele NAC-supporters met mij. Dit kan gewoon niet. Let maar op, er gaan meerdere iconen volgen. Hellemons, Penders, Lurling, ik sluit niet uit dat ze ook hun conclusies trekken. Dit is NAC niet meer en dit duurt jaren om weer te herstellen. Mijn NAC-hart huilt.

Dus je vertrekt naar Ibiza en laat Lokhof zitten met het evaluatie gesprek. Dat betekend letterlijk schijt hebben aan de technisch directeur.. bij elke club zou je een probleem hebben behalve bij nac. Wat een arrogante zak is die Steijn. En Manders tja die maakt er overal een puinhoop van

Dit is het einde voor Manders en Steijn. Lokhoff is zowat heilig in Breda.

Dus je laat als NAC zijnde een echte clubman als Lokhoff gaan en gaat lekker verder met die arrogante Steijn die in een belangrijke fase even lekker op 'zakenreis' gaat naar Ibiza. Zo zonde dat een mooie club als NAC op deze manier te werk gaat...

16 juni 2021 om 22:52

Waarom zou je hem houden? Er zit bijna niets wat Nac een warm hart toedraagt.

Wat lijkt 't me toch heerlijk om een matige voetbalcoach te zijn. Of je doet je werk goed en hebt een lekker salaris en mooi leven, of je doet het slecht en ze ontslaan je met een oprotpremie waardoor je er nog wel een paar maandjes tegenaan kan.
Waarom krijgt Steijn, bewezen lastige man, een contract voor meerdere jaren, wetende dat ontslaan dan te duur is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

5 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren