Matthijs de Ligt heeft donderdag basisplaats tegen Oostenrijk

Woensdag, 16 juni 2021 om 13:34Dominic Mostert • Laatste update: 14:27

Matthijs de Ligt is volledig hersteld van zijn liesblessure en staat donderdagavond tegen Oostenrijk in de basisopstelling bij het Nederlands elftal, bevestigt Frank de Boer woensdag op de persconferentie. De bondscoach wil nog niet zeggen wie er in de verdediging plaats moet maken voor De Ligt. Zondag trad Oranje tegen Oekraïne aan met een vijfmansverdediging, bestaande uit Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door magnetics)
16 juni 2021 om 13:37

Natuurlijk niet, Timber hoort gewoon plaats te maken voor de Ligt. Blind heb je links in het centrum nodig voor de opbouw.

16 juni 2021 om 13:52

Los van dat ik het met je eens ben dat Timber de logische wissel is, moet je De Vrij niet onderschatten als het gaat om opbouwen. Daarin blonk hij altijd al uit, ook bij Feyenoord al. In Italië heeft hij daarbij geleerd hoe je moet verdedigen, maar het opbouwen en de traptechniek en het inzicht heeft hij altijd gehad.

16 juni 2021 om 13:59

Blind is natuurlijk gewoon een paar klasses beter in het opbouwende verhaal dan de vrij. Blind kan zulke goeie passes tussen de linies doorgeven, en daarbij zijn zijn lange ballen ook geweldig. Verdedigend is de vrij veel beter natuurlijk.

16 juni 2021 om 14:04

Daar is hij goed in inderdaad en wordt hij bij Inter ook voor gebruikt. Niemand kan Echter zo goed opbouwen als Daley Blind. Je kan veel zeggen over zijn fysiek maar qua opbouwen is hij Echt absolute wereldtop.

Zou zelf Blind linksback zetten waar hij lekker het middenveld in kan schuiven en de ruimte heeft om met Frenkie de opbouw te verzorgen. Verder zou ik ook Gravenberg erin zetten voor de Roon zodat je ook met een blok van Ake De Vrij en De Ligt heel makkelijk kan opbouwen. Je hebt dan Blind, de Vrij, Gravenberg, de Jong en Wijnaldum die allemaal goed zijn in het opbouwende gedeelte.

Verder zou ik Timber op de plek van Dumfries zetten omdat Timber ook Echt geweldig is in het opbouwen en zijn rushes zorgen altijd voor problemen op get middenveld van de tegenstander. In tegenstelling tot Dumfries die door tegenstander expres niet gedekt wordt zodat hij in onze opbouw altijd aan de bal komt. Leuk dat hij nu scoorde hoor maar deze man heeft meestal Echt geen idee wat hij met de bal moet.

16 juni 2021 om 14:07

@ajax1812

Zeker waar, maar hij is defensief beduidend de zwakste schakel in het Nederlandse elftal. Is er iets te vaak uitgelopen tegen Schotland, Georgië en Oekraïne. Als de Boer hem zo graag ziet voor zijn passing moet hij hem op de plek van de Roon neerzetten. Ik zie voor nu liever Aké spelen op Lcv, puur omdat hij fysiek beter is.

16 juni 2021 om 16:20

Louis zet je nou niet zo voor schut met je Timber ipv Dumfries, Dit zeggen enkel Ajacieden met een enorme gekleurde bril. De hele wereld is lovend over Dumfries, Timber moet eerst maar eens een heel seizoen spelen.

16 juni 2021 om 14:03

@fct_jelle: Nee man, nu we toch met 3 Cv's spelen, heb je met De Vrij, De Ligt en Blind een perfecte combi tussen opbouw en pure verdedigers. Gaan we weer terug naar 4-3-3 zijn De Ligt en De Vrij de kandidaten natuurlijk, maar hoop dan dat Blind doorschuift naar CVM (ten koste van De Roon).

16 juni 2021 om 14:09

Mee eens over het doorschuiven van Blind. In een 4-3-3 is Blind veel te traag als Cvm, maar in een 5-3-2 zou het moeten kunnen. Persoonlijk vind ik Blind in een 5-3-2 momenteel te kwetsbaar als een van de drie centrale verdedigers. Heeft toch tegen Schotland, Georgië en Oekraïne laten zien dat hij kwetsbaar is. Blind is niet snel en ook fysiek niet bijzonder. Zet daar dan maar Aké neer, die is in lichamelijke facetten gewoon sterker.

16 juni 2021 om 14:10

De Vrij is aanzienlijk zwakker in een 2-mans blok en je zou dan Frenkie de Jong, misschien wel onze beste speler, van zijn beste positie afhalen om Blind daar neer te zetten. De Ligt voor Timber is gewoon de meest logische aanpassing en verder moet het gewoon blijven staan.

16 juni 2021 om 14:22

Je haalt Frenkie niet van zijn beste positie af, de Roon is de meest defensieve middenvelder momenteel.

16 juni 2021 om 14:23

@arsenallz: Met 3 Cv's en goede afspraken, zou Blind minder puur verdedigende taken op zich hoeven te nemen. Je hebt met De Vrij en De Ligt al 2 'klassieke pure' Cv's. Blind uit het elftal halen, dan haal je een stuk opbouw erin die gewoon nodig is. En hoe goed De Vrij en De Ligt ook als verdediger zijn, hun passing is prima maar niet van het niveau van Blind.

16 juni 2021 om 14:35

@4ever4ajax

Dan moet je eigenlijk in een ander systeem gaan spelen. De spitsen zoeken nu juist Blind op dus hij moet veel defensieve taken op zich nemen. Je kan dan eigenlijk net zo goed Gravenberch op gaan stellen, die hoeft ook niet zoveel defensieve taken op zich te nemen en kan prima voetballen. Eigenlijk zou Bazoer nu ideaal zijn geweest, hoe gek dat ook klinkt.

16 juni 2021 om 14:50

Ik zou Timber laten staan en Blind als linksback opstellen. Aanholt en (vooral) Wijndal hebben niet overtuigd. Blind heeft als lb enorme goede partijen gespeeld, ook omdat hij weet wanneer hij moet gaan en wanneer hij een overtal op het middenveld moet creeeren. Dat zag je bv tegen AZ, toen hij Stengs als directe tegenstander had. Blind speelt in zo'n rol waar nodig is, dat leest hij automatisch. En ik hoef niemand uit te leggen wie lb speelde tegen Spanje op het Wk2014 en wie de mooiste voorzet aller tijden gaf op van Persie bij die zweefduik kopgoal.

16 juni 2021 om 15:39

Daar is geen woord Russisch bij.

Lijkt me logisch toch? Timber heeft het goed gedaan, en gaat er ook echt wel komen op de lange termijn. Maar een fitte De Ligt moet je altijd opstellen. Over een paar jaar spelen ze vast samen in het centrum, hopelijk in een 4-3-3. Edit: ik zie liever Blind uit de basis verdwijnen, maar die kans lijkt me echt nihil. De Ligt liet wel zien zich niet lekker te voelen als lcv in die 5-3-2. Afwachten.

16 juni 2021 om 13:40

Denk niet dat je het zo makkelijk kan stellen hoor. Nederland zit behoorlijk goed in de centrumverdedigers voor de aankomende paar jaar.

16 juni 2021 om 13:43

Wie dan? Ik zie Timber ver komen, maar verder? Teze? Geertruida? Moeten zich nog bewijzen vind ik, zeker centraal in het geval van Geertruida. Van Dijk en De Vrij gaan nog enkele jaren mee, maar daar achter heb je Ake, en dan? Schuurs, Pierie? Rensch zou ook centraal kunnen denk ik, maar vind hem heerlijk als back. Ik vind het wel meevallen wat er aan komt.

16 juni 2021 om 13:46

Nou wat denk je van De Ligt? Die is maximaal 2 jaar ouder dan Timber..

16 juni 2021 om 13:50

Die namen die jij noemt gaan het uiteraard niet redden, maar De Ligt staat er (naar verwachting) de komende 10 tot 12 jaar gewoon in natuurlijk en Van Dijk is ook pas 29. Die heeft niet de bouw dat hij op z’n 34e afgetakeld is. Van de Vrij moet je het nog afwachten, maar die is ook pas 29. Op z’n vroegst zie ik dus pas een basisplek in 433 wanneer Van Dijk niet meer kan. En wie weet welke 16 jarigen van nu dan weer aan de deur kloppen.

16 juni 2021 om 13:50

@messibazoer, Hij geeft toch ook aan dat het gaat om de plaats naast De Ligt...

16 juni 2021 om 13:50

Aankomende paar jaar met van Dijk, Ake, de Vrij, de Ligt, Timber toch wel redelijk? We hebben een wk finale gespeeld waar we Heitinga en Mathijsen als eerste keuze hadden. Met daarachter een 34 jarige Andre Ooijer en Bouma.. Toch redelijk goede tijden centraal achterin

16 juni 2021 om 13:51

De toekomst is onvoorspelbaar meer dan de helft haakt altijd af of heeft een niet zo een hoge piek. Kijk alleen al naar andere landen, daar lopen 3x zoveel talenten alleen floppen er ook 3x zo veel. zal me niks verbazen dat er dan wel iemand anders is opgestaan die je niet eens zou verwachten

16 juni 2021 om 13:52

Haha thanks, ik zou net zeggen inderdaad. Ik verwacht dat zij het centrale duo worden over een paar jaar. Timber ontwikkelt zich echt stormachtig, maar we moeten niet vergeten dat ie pas een paar maanden in het eerste van Ajax speelt. Kan ook zomaar nog een grote terugval krijgen straks, wat niet gek is op zijn leeftijd.

16 juni 2021 om 15:13

@messibazoer, Maar dat betekent niet dat Timber niet beter kan worden he. Je kan het ook zo bekijken dat Timber een completere speler is aangezien hij zowel als cv en als rb kan spelen. De Ligt heeft dan echter wel weer die leiderschapskwaliteiten en het scorend vermogen (voornamelijk met de kop). Ik vind het best een lastige keuze.

Wijndal de vrij de ligt timber dumfries i guess

16 juni 2021 om 13:39

Nope, blind zal centraal staan voor de opbouw verwacht ik.

16 juni 2021 om 14:08

Los daarvan is De Vrij juist het beste als middelste man. Daar speelt hij bij inter en daar speelde hij zijn beste wedstrijden in oranje (2014 en ook tegen Oekraïne). Daarnaast is De Ligt heel vaak heel ongelukkig geweest op links centraal en zou hij als middelste man meer aan het dirigeren zijn dan aan het duelleren, terwijl juist dat laatste zijn kracht is.

Ik ben een groot bewonderaar van timber en zijn groei over het laatste jaar, maar om de beste opbouwer eruit te halen en twee wereldtop verdedigers op onnatuurlijke posities te zetten, puur om timber erin te laten, is natuurlijk best belachelijk

16 juni 2021 om 14:59

De centrale man blijft juist het meest achter bij aanvallen. Blind en Timber stonden de vorige wedstrijd soms bijna tegen de 16 aan.

16 juni 2021 om 13:43

Waarom Wijndal?

Neem toch aan dat dit tenkoste van Timber gaat, niks tegen die jongen heeft het voortreffelijk gedaan maar neem wel aan dat De Ligt die plek weer overneemt

16 juni 2021 om 13:44

Blind naar het middenveld, de roon eruit

Ik zeg; Van Aanholt / Wijndal eruit, Blind op deze plek en De Ligt toch op links centraal. Timber doet het te goed en daarmee beperk je ook de snelheids zwakte van Blind

16 juni 2021 om 13:38

Timber doet het helemaal niet te goed, hij doet het gewoon degelijk. Is totaal nog niet van hetzelfde niveau als Blind of de Ligt dus hoort gewoon weer op de bank plaats te nemen.

16 juni 2021 om 16:25

Daarnaast is Timber nog niet getest tegen een sterke tegenstander, die jongen komt er wel. Maar ga dat nou niet forceren op een eindtoernooi.

16 juni 2021 om 13:40

En Blind moet dan zogenaamd de achterlijn halen en voorzetten geven? Dit plan is een no-go Blind eruit of Timber..

16 juni 2021 om 13:42

Blind op linksback? Man dat kan die toch allang niet meer aan. Of Blind of Timber eruit lijkt me logisch want De Vrij is natuurlijk een zekerheidje

16 juni 2021 om 15:01

Blind gaat echt niet meer de hele flank over hoor. Timber prima speler maar nog niet het niveau van zn collega's.

Voor Blind mag ik hopen? Ik boet liever in aan ervaring dan snelheid van Timber en De Ligt en De Vrij brengen genoeg ervaring

16 juni 2021 om 13:40

? Je hebt de backs toch om die snelheid te compenseren? Blind is veel te belangrijk om te wisselen, opbouwend en voetballend samen met Frenkie veruit de beste van het team.

16 juni 2021 om 13:43

De backs staan niet tegenover de nummer 9 van je tegenstander… CV’s hebben ook snelheid nodig

16 juni 2021 om 13:45

Leuk dat hij een goede pass heeft, maar wat hij afgelopen pot heeft gedaan, kan elke centrale verdediger. Blind is onwennig in een 532/352 en dat was heel erg duidelijk zichtbaar. Ik blijf erbij dat ie moet spelen en dat Timber gewoon plaats moet maken, maar laten we Blind alsjeblieft niet zover ophemelen alsof hij de ontbrekende schakel in dit elftal zou zijn als hij niet speelt. Probleem van Blind blijft wel dat hij ontzettend kwetsbaar is in de een-op-een verdediging. Dat werd tegen Oekraine al pijnlijk duidelijk. Laat staan als ie dalijk tegen een Bernardo Silva, Gnabry of Mbappe komt te staan (let op: reeele loting, als de #3 van hun poule doorgaat).

16 juni 2021 om 13:46

Als je met hoge backs en drie centralen wilt spelen, zal Blind toch ook juist deels de flank moeten verdedigen en veel (en vlot) moeten lopen. Heb ook het idee dat door de voetballende drift van Blind, Frenkie te weinig in die rol komt. Niet dat ik hem zou wisselen hoor, vind De Ligt op LCV doodeng.

16 juni 2021 om 13:41

Maar De Ligt, De Vrij en Timber hebben niet het voetballende vermogen van Blind. Daarom zou ik Blind altijd opstellen tegen zwakkere landen. Sowieso goed om minimaal één linksbenige centrale verdediger te hebben.

16 juni 2021 om 14:06

Klopt, maar Blind is defensief echt kwetsbaar. We zagen het tegen Schotland, Georgië en Oekraïne. Hij ontbeert het aan snelheid maar ook aan kracht. Zet dan Aké maar in de basis van mij part.

16 juni 2021 om 13:41

Blind geeft daarentegen wel balletjes door de as die geen van onze centrale verdedigers kan geven. Je boet meer in dan alleen ervaring als je Blind eruit haalt

16 juni 2021 om 13:43

Nou Blind heb je wel nodig want die kan opbouwend perfecte passes geven

Timber heeft het meer dan prima ingevuld. Maar het is natuurlijk te begrijpen dat de ligt daar komt te spelen.

Wat fijn dat deze sterkhouder beschikbaar is. Zeker van veel waarde voor het team door het ontbreken van van Dijk.

Ohhh, ik had liever nog even gewacht, er is nog niet echt een noodzaak om zo een risico tenemen.

Aan de andere kant als je fit bent, ben je fit!

16 juni 2021 om 14:04

Als hij fit genoeg is om te spelen zou ik hem direct opstellen, zodat de jongens wat beter aan elkaar kunnen wennen in de 3-5-2 formatie. Ze hebben nog niet vaak samen gespeeld in deze set-up.

16 juni 2021 om 14:22

dat is wel een goed punt wat je meld.

creert wat meer vastigheid en houvast zo. Ik denk dat die 2 doelpunten van oekraine hier ook een rol in spelen! Waren die goals niet gevallen dan denk ik dat hij rustig gebracht zou worden

16 juni 2021 om 14:29

De 2 tegengoals zijn ietwat zorgwekkend, maar anderzijds ook weinigzeggend. De 2-1 valt te wijten aan het zwakke verdedigen van Aké, hij gunt Yarmolenko alle ruimte van de wereld terwijl de Vrij ook wat laconiek instapt. De 2-2 is een mislukte buitenspelval waar de Roon veel te voer instapt. Dat zijn niet echt gigantische fouten in het systeem.

Vind De Ligt vaak heel matig in Oranje. Snap niet goed hoe dat kan, als je hem bij zijn club ziet schitteren. Heb toch een beetje het gevoel dat ik mijn hart vast moet houden met hem in het team, maar dat zal wel gewoon mijn spanning zijn.

16 juni 2021 om 14:03

Vind dat wel meevallen. Laatste pot was hij onwennig omdat hij linkscentraal stond in een systeem dat hij niet kent, dat is logisch. Onder Koeman toch een aantal hele goede wedstrijden gespeeld en onder andere Mbappe compleet uit de wedstrijd gehaald.

16 juni 2021 om 14:08

Hij staat naast zijn grote vriend Stefan. Dus ik hoop dat dat ook wel goed mee werkt en voor extra vertrouwen zorgt.

Ergens bekruipt mij het gevoel dat Van Aanholt het 'slachtoffer' wordt en Blind verhuist naar links, van waar hij ook prima z'n passes kan geven. Dumfries op rechts lekker buffelen en Blind op links als passer belangrijk, het middenveld inschuivend. De Vrij - De Ligt - Timber centraal.

16 juni 2021 om 13:44

Ik zou Blind nooit op linksback zetten, puur omdat hij daarvoor snelheid mist en dat je hiermee voorkomt dat de aanval ondersteunt wordt. Een Blind dendert er niet overheen en verdedigend is hij kwetsbaar. Echter vind ik dat zowel Wijndal als Van Aanholt het bijzonder matig invullen in oranje. Dus zou ik bijna zeggen dat het nu niet uitmaakt of je Blind op die plek neerzet.
Wellicht toch Ake op die positie proberen?

16 juni 2021 om 15:44

Ligt eraan hoe basaal je ernaar kijkt. Het is leuk dat een back continu voorin staat maar als hij vervolgens niks nuttigs doet met de bal of niet mee terugkomt kun je nog zo lekker snel zijn, maar schiet je er niets mee op. Voetbal is veel gecompliceerder dan dat. Een Blind kan vanaf de linksbackpositie misschien wel vele malen meer bijdragen aan goede aanvallen en goed aanvalsspel, en met vroege voorzetten natuurlijk, dan een continu heen en weer rennende Dumfries.

16 juni 2021 om 13:46

Het lijkt me echt onverstandig om met drie rechtspoten centraal achterin te spelen. Als je Blind linksback zet zou ik Aké ipv Timber centraal zetten.

Niet om het één of ander, maar ik heb zo'n vermoeden dat Timber blijft staan.

16 juni 2021 om 13:52

ElFlaco. Persoonlijk zou ik dat heel onlogisch vinden. Timber speelde, omdat De Ligt geblesseerd was. Dan lijkt het mij nu dat Timber weer naar de bank gaat. Deze 2 jongens strijden eigenlijk om dezelfde plek en De Ligt is natuurlijk de eerste keuze. De Vrij zal in het midden blijven staan en op links komt Blind te staan. Dan hou je het centrale trio ook meer op hun natuurlijke posities en kunnen ze het beste renderen. We zagen allemaal dat De Ligt op de plek van Blind niet lekker liep, dus ik denk niet dat De Boer dat nog een keer gaat doen.

Waarom risico nemen met De Ligt? Laat de boel nu even zo staan. Timber redt zich prima. Daarentegen was De Vrij betrokken bij de twee tegentreffers van Oekraïne, maar die zet je ook zo maar niet even op de bank. Dus???

16 juni 2021 om 14:04

Omdat de Ligt natuurlijk nog steeds vele malen beter is dan Timber. Niks ten nadele van Timber, ik vind dat hij het echt heel goed heeft gedaan gezien zijn leeftijd en ervaring. Daar verdient hij dan ook welgemeende complimenten voor, maar de Ligt is gewoon beter.

Ik denk niet dat Frank risico neemt. De Ligt had ook al kunnen spelen tegen Oekraïne, maar dat zou een risico zijn. Hij is nu fit en traint al dagen intensief mee met de groep.

Je vergeet voor het gemak dat een formatie met 3 centrale verdedigers heel anders werkt. Als meest centrale verdediger is je rol compleet anders dan op RCV of Lcv. De Vrij heeft ervaring op die positie, is daarnaast gepokt en gemazeld en kampioen geworden in Italië. Bovendien; betrokken bij twee tegentreffers is ook overdreven. Bij de 2-1 van Yarmolenko vond ik het eerder de fout van Aké, bij de 2-2 heft de Roon op ridicule wijze buitenspel op.

Timber zet je daarentegen wel zo op de bank. Het is een jongen die net komt kijken.

Das goed nieuws. Direct die Blind eruit

16 juni 2021 om 14:01

Dat lijkt me sterk, de Ligt rendeert namelijk niet zo goed als Lcv, daar hij rechts is. Blind blijft staan omdat hij links is. Alleen Aké zou echt zijn plek goed over kunnen nemen.

Timber zal zijn plek verliezen.

16 juni 2021 om 14:13

Dit is ook geklets op basis van 1 wedstrijd. De Ligt heeft genoeg ervaring op LCV, en heeft het daar altijd goed gedaan. Het jaar naast Sanchez was hij geweldig, en ook bij Juve heeft hij genoeg op die positie gespeeld.

16 juni 2021 om 14:17

Nou, dat is het dus niet. Leuk dat hij het in de Eredivisie prima deed daar. Bij Juventus heeft hij hetzelfde probleem. Hij rendeert gewoon minder als Lcv. Dat hij daar genoeg heeft gespeeld hoort niet de graadmeter te zijn. Waarom zou je de Ligt op LCV zetten als hij vele malen beter is op Rcv? Ten faveure van Timber? Dat lijkt me sterk.

16 juni 2021 om 14:08

@carstenkoetje Niet te lang in de zon zitten Carstenkoetje dat is niet goed voor je. Als je ziet wat voor mentale barriã¨re Blind zondag heeft moeten nemen om toch te spelen voor zijn land en ondanks die moeilijke omstandigheden een prima pot speelde is het ronduit schandalig hoe jij nu over Blind praat. Kan geen toeval zijn he toen Blind eruit was het binnen 5 minuten 2-2 stond. Ik blijf me erover verbazen hoe respectloos sommigen hier over spelers van Nederland kunnen praten.

16 juni 2021 om 14:10

Wat jij doet is ook schandalig. De persoonlijke situatie van Blind moet je niet verwarren met voetballende issues. Het is knap dat Blind de mentale barriã£â¨re heeft overwonnen, maar dat betekent niet dat men niet meer mag vinden dat hij op de bank hoort te zitten. Daar zijn namelijk genoeg argumenten voor te verzinnen. Direct blind eruit is niet respectloos. Je bent Carsten aan het shamen om niks. Edit: Ik zie dat je net je reactie hebt aangepast Ajaxclub. Niet dat je nu nuttigere dingen zegt, maar je vorige reactie was ronduit triest.

16 juni 2021 om 14:16

Want Blind had die 2e goal met een omhaal eruit gehaald of hoe zie jij voor je dat die goal niet gevallen was met Blind erbij. Het is echt bijzonder dat spelers als Dumfries en De Roon ongelimiteerd afgezeken mogen worden, maar je meteen van alle kanten wordt aangevallen als je kritiek hebt op Blind, Timber of Stekelenburg.

16 juni 2021 om 14:20

Dat is toch standaard op voetbalzone? Het overgrote deel van de gebruikers is fan van Ajax. Dan krijg je automatisch meer kritiek op andere spelers. Dumfries en de Roon worden elke wedstrijd door het slijk gehaald waar Blind en consorten worden gevrijwaard van alles.

16 juni 2021 om 14:37

@arsenallz Over schandalig gesproken, ik zal maar netjes zeggen dat jou reactie ook bepaalt niet de schoonheidsprijs verdient maar je valt met je reactie hieronder al behoorlijk door de mand. Jij valt kennelijk ook onder die groep mensen die denkt dat spelers van Ajax een voorkeursbehandeling krijgen, persoonlijk vind ik mensen die dat echt geloven al behoorlijk triest om maar eens een woord van jou te gebruiken. Dat Blind voor Ajax speelt heeft er namelijk niks mee te maken want ik denk dat iedereen met een beetje logisch verstand zal begrijpen dat Timber plaats gaat maken voor De Ligt. En he dat is raar, Timber is een speler van Ajax en ik zeg zomaar dat hij plaats moet maken voor De Ligt. Dus kan je misschien kappen met dat arrogante toontje dat iedereen kritiek mag krijgen behalve spelers van Ajax want dat is compleet achterhaald en totale onzin. Blind is zo belangrijk in zijn passing, zijn positionering en ook zijn ervaring om leiding te geven aan de verdediging zeker nu we Van Dijk ook al missen. En inderdaad ik persoonlijk vindt dat Blind wel wat meer respect mag krijgen als je zijn persoonlijke situatie kent, hij zich daaroverheen weet te zetten en zondag gewoon een meer dan prima wedstrijd speelde. Dan vindt ik een opmerking van direct die Blind eruit ronduit schandalig en respectloos ja. Dat jij dit kennelijk een prima fatsoenlijke reactie vindt zegt al meer dan genoeg.

16 juni 2021 om 14:45

Het zegt al genoeg dat je het nodig achtte je reactie aan te passen. Iemand die aangeeft dat Blind er direct uit moet is niet respectloos. Dat zal het ook niet worden. Het heeft niks te maken met de mentale barrière. Dat zijn jou implicaties die nergens op gegrond zijn.

Blind verdient respect als persoon, correct, dat betekent niet dat men niet mag zeggen dat hij op de bank hoort. Dat is een mening en dat heb je soms maar te accepteren.

16 juni 2021 om 14:52

Dat is al de tweede keer dat je zegt dat ik mijn reactie heb aangepast maar als je nou goed had opgelet is de enige aanpassing die ik maakte het @ carstenkoetje om duidelijker te maken op wie ik reageerde, verder heb ik geen letter aangepast en ik zou ook niet weten waarom.
En natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben maar kan dat ook iets netter dan een lompe zin: Direct die Blind eruit.
Sorry hoor maar dan houden wij er duidelijk andere fatsoensnormen op na.

De Ligt gaat echt niet links centraal spelen na die wedstrijd tegen Schotland. Daar zag hij zo onwennig uit, dat gaat de Boer echt niet nog eens ''proberen'' op een Ek.

Timber heeft het heel behoorlijk gedaan voor een ''debutant'' in de selectie. Heel erg knap. Maar als De Ligt speelt en fit is, is hij nog altijd stukken beter en verder dan Timber. Verder speelt hij ook gewoon ipv Timber.

Als het voor iemand anders is, gaan er (denk ik) voor de Boer te veel wisselingen plaatsvinden.

Je zou nog Blind op de LB kunnen zetten en dan Timber bijvoorbeld LCV en De Ligt Rcv. Dan zou van Aanholt de sjaak zijn.
Van Aanholt speelde niet slecht, niet topt tegen Oekraïne, maar gaat er denk ik niet uit. Hij heeft nu gewoon gekozen voor Patrick ipv Owen. Terecht ook, want Wijndal was echt 3 keer niks als wingback.

Enig wat ik nog zou willen zien is Dumfries - De Ligt - De Vrij - Timber - Van Aanholt met ervoor Blind - Frenkie. Dan is De Roon de sjaak, maar die speelde ook een behoorlijke pot tegen Oekraïne (voor het eerst sinds tijden weer).

Ik gok dat er weinig wisselingen gaan plaatsvinden.
Ik denk dat De Ligt ipv Timber speelt en dat eventueel Malen nog ipv Weghorst speelt, maar zelfs dat gok ik niet. Gesleurd, redelijk gespeeld en gescoord. Weghorst speelt tot de KO fase denk ik alle potten. Daarna krijgt Malen tegen de sterkere wellicht een kans met zijn snelheid.

16 juni 2021 om 14:23

Grotendeels met je eens alleen vind ik Weghorst op z'n gelukkige goals na niks toevoegen. Memphis en Malen vullen elkaar beter aan ,ook als de ruimtes klein worden. Snel combineren is onmogelijk met Wout. Vind Wout Luuk en Steven ideale 12e 13e 14e mensen voor als het voetballenderwijs niet lukt. Berghuis die ze voorslingert ,Luuk en Wout voor het fysieke geweld in de 16.

16 juni 2021 om 14:49

Gelukkige goals? De goal tegen Georgië was gewoon heel goed ingeschoten.
Bij die tegen Oekraïne stond hij ook gewoon goed en ramt hij hem (wel met wat geluk inderdaad) binnen.

Ik ben uiteraard blij dat de ligt weer mee doet, al hoop ik wel dat het centraal beter gaat dan voorgaande wedstrijden. Vond het toen geen sterk blok.

16 juni 2021 om 14:20

In zijn laatste duel speelde hij ook op een positie waar hij niet op zijn best is. Hij rendeert beter als RCV dan Lcv.

16 juni 2021 om 16:00

Maar waar wil je de beste speler op dit moment in de achterhoede dan neer zetten. Vind toch dat de vrij voetballend een stuk meer brengt

16 juni 2021 om 16:22

Als middelste CV, geflankeerd door RCV de Ligt en LCV Blind of Aké.

Ik ben fan van Timber. Hoop niet dat hij het slachtoffer wordt. Vrees het wel.

16 juni 2021 om 14:21

Het lijkt me niet meer dan logisch dat Timber op de bank plaats gaat nemen. Doet niks af aan het feit dat Timber het uitstekend heeft gedaan, maar hij komt net kijken, is onervaren en momenteel minder goed dan de Ligt.

16 juni 2021 om 14:24

Ik ben het met je eens. Blijft een moeilijke keuze. Je haalt toch iemand uit z'n flow.

Waarom Blind niet naar voren schuiven, op de plek van de Roon? Nóg meer voetballend vermogen in het middenveld, geen snelheidsproblemen achterin.

Persoonlijk vind ik Timber ook nog iets te onervaren om een heel toernooi op te bouwen, daar zou ik Aké misschien neerzetten.

De Vrij lijkt me boven alle twijfel verheven, maar Timber doet het ook gewoon goed. Dumfries eruit halen en Timber daar neer zetten lijkt me ook héél onwaarschijnlijk. Ik hoop stiekem dat FdB het oplost door Blind linksback te maken, maar dan is de vraag wie er LCV moet zijn. Kan Timber dat?

Of mag Blind doorschuiven naar het middenveld, ten koste van De Roon? Da's een beetje wishful thinking he... Maar puur vanwege zijn voetballende vermogen zou ik Blind er zeker niet uithalen. Leuk puzzeltje dus voor De Boer.

16 juni 2021 om 14:36

Aké is de andere LCV in de selectie. Het lijkt me onverstandig om een jonkie zoals Timber op een nieuwe positie neer te zetten.

16 juni 2021 om 19:50

Ik vraag me vooral af hoe nieuw LCV dus voor Timber is, daarvoor volg ik Jong Ajax onvoldoende. Geen idee of het logisch is om zijn recente goede spel te belonen met een verschuiving naar LCV en Blind door te schuiven naar linksback of controlerend op het middenveld, of dat de keuze in werkelijkheid veel simpeler is: De Ligt erin, Timber eruit. Blind op linksback zou je wel meteen verlossen van "het linksbackprobleem" met Van Aanholt en Wijndal die beiden nog niet echt overtuigen. Als dat de motivatie is, dan is Aké inderdaad de logische vervanger van Blind centraal achterin.

De Ligt voor Timber lijkt me logisch. Al zou ik er ook niet van staan te kijken als de Boer opeens hele domme dingen gaat doen en de Vrij eruit haalt voor De Ligt omdat hij Timber perse wil laten staan. Of dat Dumfries het slachtoffer wordt zodat Timber naar rechts kan. Mijn gevoel zegt dat Timber dermate veel krediet heeft dat de Boer een positie voor hem zoekt

Waarom heeft niemand gedacht en de meest logische en beste oplossing: Blind naar Linksback en Matthijs de ligt LCV. Die andere backs hebben toch nog niks laten zien en blind kan prima linksback spelen in een 5 mans verdediging

Terecht, maar waarom laat De Boer zich zo in de kaarten kijken? Je mag de tegenstander toch verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

159 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt verschijnt met nieuw uiterlijk op training van Juventus

Matthijs de Ligt heeft zich weer gemeld bij Juventus. De verdediger is terug van zijn vakantie na zijn EK-deelname en verscheen woensdag op de training van de Oude Dame. De Ligt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren