Lassina Traoré gespot op Schiphol om transfer af te ronden

Woensdag, 16 juni 2021 om 13:10Rian Rosendaal • Laatste update: 13:45

Lassina Traoré staat op het punt om Ajax te verlaten. De spits werd volgens De Telegraaf woensdagochtend op Schiphol gespot, waar hij zich klaarmaakte voor een vlucht richting Kiev om de transfer naar Shakhtar Donetsk af te ronden. Traoré wordt woensdag of donderdag medisch gekeurd door zijn nieuwe werkgever. Bij Shakthar ligt voor hem een meerjarig contract klaar, zo klinkt het. De transfersom kan door verschillende bonussen oplopen tot een totaalbedrag van tien miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door pedrito87)

Te ligt bevonden op europees niveau en een mooi zakcentje aan verdiend! Ben er niet treurig om.

16 juni 2021 om 13:27

@hafcahaas zo slecht heeft hij het niet gedaan en wie moet nu 2e spits zijn bij Ajax? Hij bracht ook andere kwaliteiten mee.

Verwacht dat ook Danilo verkocht wordt.

16 juni 2021 om 13:31

Met het vertrek van brobbey leek het mij inderdaad verstandig hem er bij te houden maar goed dit bedrag krijg je misschien nooit meer. Danilo 2e spits?

16 juni 2021 om 13:31

Hij heeft het ook niet slecht gedaan en voor de eredivisie prima spits. Echter wil ajax een hoger niveau aan tikken dan Traore doet en heeft laten zien. Tevens kunnen ze er nu 10 miljoen voor vangen en dat zal vast niet veel meer worden als hij nooit basisspeler wordt.

16 juni 2021 om 13:40

MrKrillin: buiten die 5 goals tegen vvv ging er toch niet zoveel dreiging van hem uit? Of denk jij dat Ajax nu een topspits in wording laat gaan? Ik denk het niet namelijk.

16 juni 2021 om 13:56

Speelde tegen Atalanta een prima pot hoor

Eindelijk gaat er iets van een uitgaande transfer gebeuren. Het is oké dat hij vertrekt, was toch te licht voor Ajax 1. Nu wachten op de transfers van Onana, Eiting, Labyad en Magallan. En dat Nico nog niet vertrokken is, is best opzienbarend.

16 juni 2021 om 13:36

Wat zie jij voor clubs voor Nico?

16 juni 2021 om 13:51

Ik denk dat hij zelf alleen weg wil voor een topclub of een vergelijkbare club in een sterke competitie of mooi weer. Zie hem best de stap maken naar een Benfica of Porto. Of als goedkope alternatief voor de echte topclubs als backup. Barcelona, Inter of Chelsea.

16 juni 2021 om 14:48

Dat Nico niet vertrokken is was 3 jaar geleden opzienbarend, inmiddels is het meer business as usual.
Heeft natuurlijk niet zijn beste seizoen gehad. Maar los daarvan denk ik dat de clubs waar hij naar toe wil niet komen en dat met het huidige salarishuis bij Ajax er (bijna) geen reden is om naar een middenmoter in een grotere competitie te gaan.

16 juni 2021 om 15:42

Niet heel gek. Wacht gewoon op de Copa waar hij basis staat en zichzelf in de kijker kan spelen. Een goed toernooi vergroot de interesse boven de daadwerkelijke kwaliteit van een speler

16 juni 2021 om 17:20

En waarin hij ook weer één van zijn wilde tackles demonstreerde met als gevolg penalty! Gebeurt hem iets te vaak

Mooie transfer voor hem en voor Ajax denk ik. Ajax wilt toch een iets ander type voetballer en Shaktar is wel een mooie club natuurlijk.
Hoop dat hij het daar goed gaat doen en bedankt voor de 13-0

16 juni 2021 om 14:24

Andere type voetballer hoeft niet perse iets slechts te zijn. Ik voorspel een mooie transfer naar Engeland of Italie over een aantal jaar. Transferbedrag +- 30 miljoen. Had hem daarom ook graag wat langer bij Ajax gezien.

16 juni 2021 om 16:35

Zeker eens met je. Ik vind het ook vaak jammer dat het ons niet lukt om bepaalde spelers te laten renderen, Atalanta doet dat, Lobotka, Tapia, voorbeelden die in NL niet renderen of gewaardeerd worden en in het buitenland wel.

Daar kunnen we nog iets van leren.
Ik geloof ook wel in zo'n transfer over een paar jaar. Het is toch een krachtpatser net als bv een Lukaku. Als die dingen bijleert en groeit als spits dan kan het best een goede speler worden voor bv de PL op termijn

Tsjaa, bij lange na niet goed genoeg en wordt naar alle waarschijnlijkheid voor weer flink wat miljoen verkocht. Laat dat maar aan Marcie over. Heeft in zijn Ajax periode eigenlijk 1 goede week gehad ( uitwedstrijd tegen vvv en uitwedstrijd tegen Atalanta) , voor de rest was het niet veel. Opvallendste was dat, met zijn indrukwekkend fysiek, hij heel eenvoudig van de bal te zetten was (i.t.t. bijv. Brobbey).

Benieuwd welke spelers na Traore nog meer zullen vertrekken.

Uit de basis kans dat Onana (9), Mazzroui (15), Nico (12) en Neres (25) weg zullen gaan.

Verder uit het rijtje Scherpen (5), Klaiber (5), Eifting (5), Ekkelenkamp (5), Danilo (8) en Labyad (4) mogen ook allen verkocht worden.

Zou zo rond de 93 miljoen opleveren. Liefst dan voor kwaliteit gaan en echte versterkingen halen.

16 juni 2021 om 13:35

O ja vergeet Magalan ook. Als hij ook tussen de 2 en 4 kan opleveren, dan zou dat ideaal zijn.

Eigenlijk zou Ajax ook Pierre gewoon moeten verkopen voor zelfde bedrag als boven genoemd.

Even selectie terugdringen, paar sterke versterkingen en paar doorstroom.

16 juni 2021 om 13:48

Hahah de bedragen uit het eerste rijtje komen nog redelijk reëel en geloofwaardig over maar het 2e rijtje haha. Danilo 8 miljoen op basis van wat en 5 miljoen voor klaiber tja en enting 5 haha dat moet allemaal door 3 of 4

16 juni 2021 om 13:53

@luuk

"op basis van wat"

Op de label Ajax natuurlijk.

Danilo is Braziliaan, aanvaller en redelijk goed seizoen gedraaid. Botman als verdediger ging ook voor 8 mil weg zonder zelfs in het eerste gespeeld te hebben.

Klaiber is een draver en zulke spelers zijn vaak ook gewild bij de championship clubs in Engeland. Komt van kampioen van NL, speelde Europees en zulke Engelse clubs hebben gewoon geld.

Eifting had tot zijn blessure erg goed gedaan, was beste man. Naast de Engelse club zijn er ook andere clubs uit o.a. Belgie geinteresseerd.

Dus zo gek zijn de bedragen niet hoor. Volgens mij ben jij voor Psv.
Zelfs een Piroe die echt veel minder kwaliteit heeft dan deze spelers kan voor ruim 2 miljoen weg.

16 juni 2021 om 14:35

@LuukMede op basis van wat Krillin al zegt. Maar ook zeker op basis van Overmars. Die sleept er elke keer weer een prachtbedrag uit!

16 juni 2021 om 15:09

Danilo voor 8 zou maar zo kunnen natuurlijk. Is ook geen heel vreemd bedrag voor een jonge aanvaller die er in de subtop 17 inschoot in een seizoen. Isak ging met dezelfde stats vorig jaar na zijn periode bij willem 2 weg voor 7, Ejuke ging voor 12m. En wel is waar geen aanvaller maar in een vergelijkbare situatie ging Botman voor 8 miljoen weg.

Eiting zou ook zo maar 5 miljoen of meer op kunnen leveren. Deed het tot zijn blessure prima in de championship en dat zijn zeker geen rare bedragen voor spelers uit die competitie die het goed deden.

16 juni 2021 om 13:50

Ik zie Mazraoui niet vertrekken, puur omdat Ajax dat denk ik niet toestaat. Rensch is nog jong en heeft laten blijken liever centraal te willen spelen. Daarnaast denk ik dat Neres voor max 20 vertrekt. Danilo zie ik niet voor meer dan 5 vertrekken

16 juni 2021 om 15:11

Ik denk ook dat Mazraoui lekker op zijn plek zit in bij Ajax en niet zo maar Nederland wil verlaten. Ik denk oprecht dat als hij zijn vorm van de eerste seizoenshelft vasthoudt er een keer een topclub langskomt.

16 juni 2021 om 14:17

@mrkrillin: Had Ajax niet aangegeven dat Maz niet mag vertrekken? Als Nico vertrekt, kan je Rensch namen prima ook op linksback zetten (die kan eigenlijk overal in de verdediging spelen), of er wordt een nieuwe linksback gehaald. Salah-Eddine is nog niet op niveau (nog maar net terug van z'n lange blessure). Verwacht wel dat Onana, Nico en David weggaan. Al zouden ze van mij ook prima mogen blijven, het geld is alleen ook wel heel welkom in zo'n financieel zwaar jaar als afgelopen seizoen.

Zal dit ook te maken hebben met een teken richting Brobbey? Wellicht dat dit voor hem extra motivatie is om toch terug te komen. Ik zou het mooi vinden, vond Traore een "net niet" gevalletje. Scoorde 5x tegen VVV in de legendarische wedstrijd, verder vrij weinig laten zien.

16 juni 2021 om 13:58

Volgens mij is de terugkeer van Brobbey inmiddels wel weer van de baan, ook omdat Jesse Marsch (nieuwe trainer) heeft aangegeven vertrouwen in hem te hebben. Jammer overigens, want zie het in Brobbey echt zitten, in tegenstelling tot Traoré.

Zie sowieso graag een nieuwe reservespits komen, want Danilo komt in mijn ogen ook tekort, en Tadic zie ik het liefst gewoon op de flank, waar zijn rendement het hoogst is.

16 juni 2021 om 14:25

De terugkeer zou toch ridicuul zijn. Dan maak je jezelf als club volstrekt belachelijk. Brobbey transfervrij laten vertrekken om vervolgens een miljoenenbedrag voor hem te betalen... Koekoek.

16 juni 2021 om 14:56

@arsenallz,

Dan maak je je inderdaad belachelijk. Maar het vetrouwen in die jongen die ik heb denk ik dat hij over een paar jaar ook wel weer voor 50+ miljoen weg zou kunnen gaan, zie dit echt als spits zijnde als een van de grootste talenten ter wereld. Dus aan de andere kant als je de mogelijkheid hebt, is het ook wel zonde als je het laat lopen.

wat een mooi bedrag. da's pas geld verdienen. Wissel bij Ajax levert speler en club nogal wat op

Een transfer naar Shakhtar Donetzk, waar sprake van is, lijkt me het beste voor zowel Ajax als Lassina Traore zelf. De kans dat de aanvaller uit Burkina Faso na twee seizoenen bij Ajax Kaapstad en twee bij Ajax Amsterdam nog door gaat breken acht ik, minimaal.

16 juni 2021 om 14:24

Hij is toch al wel doorgebroken. Met het vertrek van KJH en Brobbey zou hij gewoon 'tweede' spits zijn achter Haller. Traoré is gewoon te licht bevonden.

Hij heeft het degelijk gedaan voor Ajax en er zit naar mijn mening best wel potentie in. Maar 10 miljoen kun je niet afslaan. Vooral niet omdat Ajax die 50 miljoen moet overbruggen. Ik hoop in ieder geval dat Traore daar zijn plek weet te vinden en belangrijk kan zijn.

Prima transfer. 10 miljoen in de pocket en Traoré gedumpt. Leuke spits, maar speelt te vaak met beton in zijn schoenen. Is eigenlijk helemaal niet klinisch en moet het hebben van zijn fysiek. Verdween niet voor niets vrij rap naar de tribune.

Ze klagen allemaal dat Nederland zo koud kan zijn..... Nee Oekraïne is lekker, al is Donetsk wel een metropool met 1mln inwoners

Traore 10 miljoen (shakhtar), Lang 6 miljoen (brugge), Botman 8 miljoen (lille), Marin 10 miljoen (cagliari) wat er dus sowieso nog binnenkomt. Promes ging weg naar Moskou voor 9 miljoen en als vervanger werd Idrissi gehuurd dus dat geld is er ook nog. Dit is al 43 miljoen. Daarbij kan je nog uitgaan van Onana 9 miljoen (veel interesse lekker tegen elkaar op laten bieden), Scherpen 6 miljoen (brighton) en je hebt al 58 miljoen waar Overmars aangaf 50 miljoen nodig te hebben om break-even te draaien.

Mazraoui heeft niet verlengt en nog 1 jarig contract. Daarbij zal Ajax niet blij zijn met zijn Palestina uitingen. Vraagprijs is volgens geruchten 12 miljoen. Tagliafico 15 miljoen, Schuurs 15 miljoen, Brobbey gratis, maar ook Labyad, Ekkelenkamp, Eiting, Danillo, Magallan, zullen mogen vertrekken. Neres is natuurlijk geblesseerd geweest en Dortmund lijkt te kiezen voor Malen dus die zie ik niet zo snel vertrekken.

Dan hou je de volgende selectie over:

Keepers: Stekelenburg, Pasveer, Gorter
Verdedigers: Rensch, Klaiber, Timber, Blind, Martinez
Middenveld: Klaassen, Alvarez, Gravenberch, Kudus, Taylor
Aanval: Antony, Neres, Haller, Tadic

van der Sar gaf aan dat de ambitie blijft staan om zich aan te sluiten bij de Europese top. Dit doen ze voornamelijk door de groep bij elkaar te houden en door te selecteren en weer aan te vullen met breedte investeringen. Ajax heeft het materiaal voor een prachtige basis 11 met:

Stekelenburg;
Rensch, Timber, Blind, Martinez
Klaassen, Gravenberch, Kudus
Antony, Tadic, Neres

Pasveer, Alvarez, Klaiber, Taylor, Haller heb je dan op de bank. Wie zien jullie er nog graag bijkomen? Worden dit aankopen of zal Ajax vanwege Corona overbruggen met een topselectie door spelers te huren die bijvoorbeeld in het buitenland niet aan de verwachtingen voldoen zoals Sanchez, van de Beek, misschien wel Ziyech. Er komt met het doorselecteren aardig wat geld vrij. Sulemana zal erbij komen waardoor je met Antony, Neres, Tadic en Sulemana genoeg opties hebt op de flanken en Tadic en Haller elkaar kunnen afwisselen in de spits met eventueel Kudus als back-up (niet mijn voorkeur maar ten Hag heeft het eerder geprobeerd)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sjachtar Donetsk 1 1 0 0
2020/2021 Ajax 12 7 0 0
2020/2021 Jong Ajax 11 2 1 0
2019/2020 Jong Ajax 17 13 1 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Voor hem weet ik het niet, maar ik zie een terugkeer bij Ajax wel gebeuren’

Lassina Traoré wist bij Ajax door de toegenomen concurrentie geen vaste plaats te veroveren, waardoor hij deze zomer koos voor de overstap richting Shakhtar Donetsk. Desondanks is de twintigjarige spits uit...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren