Coca-Cola ziet waarde met miljarden dalen na grap van Ronaldo

Woensdag, 16 juni 2021 om 09:58Rian Rosendaal • Laatste update: 11:38

De opmerkelijke actie van Cristiano Ronaldo van maandag heeft flinke gevolgen voor Coca-Cola. De sterspeler van Portugal, tweemaal trefzeker in de ontmoeting met Hongarije (0-3), heeft er namelijk hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de waarde van het frisdrankconcern met bijna 3,5 miljard euro is gedaald. Ronaldo zag op een persbijeenkomst twee flesjes met Coca-Cola staan en liet al snel zijn afkeuring daarover blijken, beelden die vervolgens heel snel razend populair werden op het internet.

Ronaldo schoof de colaflesjes uit beeld en toonde opzichtig een flesje met water. "Drink water!", zei de Portugese aanvaller tegen zijn toehoorders in de perszaal. Een onschuldige actie met een knipoog, maar wel een met gevolgen voor het miljoenenbedrijf. Het aandeel van Coca-Cola zakte maandag nog van omgerekend 46,24 euro naar 45,50 euro per stuk. De marktwaarde zakte hierdoor met maar liefst 3,3 miljard euro. Desondanks ligt de totale marktwaarde van het Amerikaanse bedrijf nog steeds op 196,47 miljard euro.

Coca-Cola reageerde al snel op het veelbesproken moment met Ronaldo tijdens het persmoment in Boedapest, waar Portugal een dag later dankzij een sterke slotfase met ruime cijfers wist te winnen. "Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om drinken gaat en iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en behoefte. Spelers krijgen naast Coca-Cola ook water en Coca-Cola Zero bij aankomst van de persconferentie aangeboden", zo viel dinsdag te lezen in een verklaring.

Ronaldo houdt er ook op zijn 36ste een strikt dieet op na. Hij vindt het ook niet verstandig dat zijn zoon cola drinkt en chips eet. "Ik ben behoorlijk streng voor hem. Hij drinkt soms een cola of Fanta en dan ben ik boos op hem. Of hij eet chips of patat, ik houd daar niet van", zei de aanvaller van Portugal en Juventus in december nog Globe Soccer Awards in Dubai.

De actie van Ronaldo kreeg navolging na afloop van het treffen tussen Frankrijk en Duitsland. Paul Pogba, uitgeroepen tot Man of the Match en daardoor aanwezig op het persmoment, verwijderde een flesje bier 0,0-procent bier van Heineken. Pogba is volgens ingewijden een praktiserend moslim, maar het is niet bekend of dat hier iets mee te maken heeft. Heineken, een van de sponsoren van het EK, heeft nog officieel gereageerd op de actie van de Franse middenvelder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door robur)

Tja, zo zit de wereld dus in elkaar tegenwoordig. Gaat allemaal nergens over. Leuk hoor, dat Ronaldo dat doet en zegt, maar het is natuurlijk lachwekkend dat het zo'n invloed heeft op de marktwaarde van een bedrijf.

16 juni 2021 om 10:05

Er is een reden dat Coca-Cola zich bindt aan het EK. Dat is niet gratis. Dan is het pijnlijk. Hoewel ik het wel met hem eens ben dat kinderen beter gewoon water moeten drinken.

16 juni 2021 om 10:07

Dit is gewoon normale volatiliteit. Niks aan de hand. Correlatie is geen causatie Voetbalzone.

16 juni 2021 om 10:33

Als het aandeel dropt na zo'n opmerking dan is causaliteit wel degelijk aantoonbaar. Andere schommelingen, binnen de reguliere bandbreedtes van volatiliteit, kunnen ook alsnog gekoppeld worden aan gebeurtenissen. Niets mis met het artikel in mijn optiek.

16 juni 2021 om 11:05

Aandeel dropt??? het gaat 1.6% naar beneden. business as usual zoals Est al aangeeft.

16 juni 2021 om 11:32

Precies, dit is geen shock. Dagelijks zijn er duizenden factoren die invloed hebben op aandelenprijzen. Kleine fluctuaties kunnen daarom niet zomaar volledig toegekend worden aan een item. Ik geloof overigens best dat de reactie van Ronaldo invloed heeft gehad op de aandelenprijs, in welke mate valt simpelweg niet te zeggen.

16 juni 2021 om 11:35

Aantoonbaar wel, maar niet in welke mate. Je kunt deze daling nooit volledig wijten aan die actie van Ronaldo. Daar zal je toch echt meer context voor moeten hebben.

16 juni 2021 om 13:25

Ik had gewild dat mijn aandelen gisteren maar zo'n kleine daling hadden, inderdaad gewoon normaal, heeft dit incident echt niks mee te maken.

16 juni 2021 om 17:55

Dat het business as usual wil niet zeggen dat het niet ergens aan vast te pinnen valt. In dit topic wordt door jullie gesteld dat het het één of het ander is, maar natuurlijk kan zo'n situatie die impact hebben.

16 juni 2021 om 10:11

Is het helemaal niet, Ronaldo is een rolmodel/influencer voor velen. Er is een reden waarom je bekende mensen in commercials ziet, dat spreekt mensen aan om iets te kopen. Andersom is iemand als Ronaldo in staat om een merk af te kraken door een dergelijke actie uit te voeren, en naar mijn mening helemaal terecht. Het is eerder realiteit dan lachwekkend dat bv een Ronaldo zowel op een positieve als negatieve manier invloed heeft op de waarde van een merk.

16 juni 2021 om 11:59

Vraag maar aan de toenmalige eigenaars van Buckler na een ‘onschuldige’ sketch van Youp van ‘t Hek…

16 juni 2021 om 10:12

En volgende week is die koers weer bijgetrokken. Stelt niet zo gek veel voor. Los daarvan vind ik wel dat als er een iemand dit statement kan maken, is het Ronaldo wel. Als er 1 speler consequent een gezond leven nastreeft is Ronaldo het wel. Het is dus wel geloofwaardig.

16 juni 2021 om 10:32

Alleen is gokken daarom verboden tot 18 jaar en is suiker de sluipmoordenaar waar kinderen van overlopen. Als dit statement ervoor zorgt dat de kinderen die tegen hem opkijken liever de cola laten staan, is dat wel een paar boze sponsoren waard. Het is niet voor niets dat Coca Cola en Mcdonalds zich steeds aan sporttoernooien verbinden, want door zich aan sport te verbinden kunnen ze verhullen dat ze eigenlijk gewoon troep verkopen door geassocieerd te worden met iets gezonds. Om exact die reden hebben alle mcdonalds restaurants geen rode maar groen gekleurde meubels.

16 juni 2021 om 10:35

@siepie nou ja, hij kan dat statement niet op zo'n moment maken eigenlijk, want coca cola zorgt indirect dat er weer miljoenen naar de voetballers gaan.

Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk, maar moet het dan niet doen op een evenement dat gesponsord wordt door coca cola.

De fout ligt natuurlijk bij de uefa, die moet sponsoren aantrekken die voor een gezonde levenswijze staan, zoals hoort bij topsport. Dus heineken is ook altijd raar.

Maar goed...we weten allemaal waar de prioriteit van de uefa ligt.

16 juni 2021 om 10:40

Over Heineken gesproken. Pogba haalde gisteren ook voor zijn interview het flesje Heineken weg. Zou natuurlijk ook met zijn geloof te maken kunnen hebben, ook al was het een 0,0 is hij waarschijnlijk geen voorstander van bier. Maar goed punt over de Uefa.. wellicht dat deze incidenten ervoor zorgen dat ze de filosofie achter de sponsoring tegen het licht houden.

16 juni 2021 om 10:20

Ajaxaddict, wat lachwekkend is, is dat deze schommelingen wekelijks gebeuren maar dat het nu gekoppeld wordt aan de actie van Ronaldo. Niets tegen hem, juich zijn opmerking zelfs toe, maar deze schommelingen zijn vrij gebruikelijk, helemaal nu met Covid.

16 juni 2021 om 10:38

Die schommelingen komen voort uit positief en negatief nieuws over het bedrijf. De actie van Ronaldo leidt dus tot een negatieve schommeling en dat zie je terug in het aandeel. Tuurlijk zal het verder weinig invloed hebben, zeker op de lange termijn, maar je kan niet ontkennen dat de waardedaling van Coca Cola komt door de actie van Ronaldo.

16 juni 2021 om 11:03

Ontken ik ook niet, maar dit had ook zonder Ronaldo zomaar kunnen gebeuren. Daarnaast gaat het over 1,6 procent daling, niet eens noemenswaardig.

16 juni 2021 om 10:46

Marketing en de invloed ervan wordt al sinds begin vorige eeuw bestudeerd en toegepast, en met succes. Mensen zijn nou eenmaal schapen als het aankomt op consumptiegedrag. Vind het niet zo gek dat zo'n gigantisch grote influencer dergelijke impact kan hebben (zij het kortstondig, dit trekt natuurlijk weer snel bij) op marktwaarde.

16 juni 2021 om 11:58

Het artikel brengt het als feit, maar als je de koers van afgelopen halfjaar bekijkt zie je dat coca cola de hele tijd erg schommelt. Het is dan ook bijna niet te meten hoeveel dit echt de koers heeft beïnvloed. Een maand geleden bijv. zakte de koerst ook voor een paar dagen, zelfs lager dan het nu staat.

16 juni 2021 om 13:16

Ik vind het nog het mooiste dat sommige mensen hier gelijk zeiden dat Coca-Cola's waarde enorm zou stijgen. Wat is dat rotzooi zeg.

16 juni 2021 om 15:49

Ronaldo is de nieuwe elon musk lijkt wel. Slaat helemaal nergens op nee (los van het feit of ie gelijk heeft of niet).

Het biermerk dat Portugal sponsort houdt zijn adem in.

16 juni 2021 om 10:18

Bier wordt gemaakt van hop. Hop is een plant, dus eigenlijk is bier een salade! Dat moet Ronaldo toejuichen! 😉

16 juni 2021 om 10:22

Ronaldo drinkt geen alcohol. Hij heeft zelf zijn vader aan de alcohol verloren. Ik denk dat bijna iedereen wel een alcoholist kent in zijn omgeving. Die worden niet altijd even oud. Het is een aanslag op je lichaam (en geest).

16 juni 2021 om 10:26

Dan is cocaine ook een salade. Of heroine.

16 juni 2021 om 10:30

Ik denk zelfs dat bijna iedereen (in de Westerse wereld) wel iemand kent die is overleden aan de gevolgen hiervan. De cijfers zijn ook ronduit schokkend; volgens het Rivm gaan er jaarlijks alleen in Nederland al zo'n 2000 (!) mensen dood aan de gevolgen van alcohol. Jaarlijks, alleen in Nederland! Maar zodra je de tv aanzet blijf je maar reclames hierover zien. Vrij bizar eigenlijk.

16 juni 2021 om 10:37

@visacatalunya ik zal het je nog sterker vertellen....bier is zo ongezond, dat als je het niet drinkt, maar alleen wel eens ziet staan, dat je dan ook dood gaat. Dus kijk maar uit, jij leeft ook geen 100 jaar meer

16 juni 2021 om 10:42

Vrij bizarre cijfers inderdaad, vind een aantal biertjes wel lekker wegdrinken in het weekend, maar kan me niet voorstellen dat je maandagochtend wakker word en bijmezelf denk "poh tied voor een biertje". Behalve met schutterfeest.

16 juni 2021 om 10:44

@lr17 2000 op de 17 miljoen is echt niks hoor dat is 0.0001176

16 juni 2021 om 10:44

Er is niks mis met het drinken van een paar biertjes natuurlijk. Er zijn alleen helaas mensen die het niet bij een paar biertjes kunnen houden. Soft drugs zijn zeker niet slechter voor je.

16 juni 2021 om 10:46

@Visca. Ik weet dat Ronaldo niet drinkt. Wat er met zijn vader is gebeurd is verschrikkelijk en inderdaad denk ik ook dat bijna iedereen in zijn omgeving iemand kent met alcoholproblemen. Zo ken ik ook mensen die er problemen mee hebben en ook die er aan zijn overleden. Mensen doen er soms he licht over, zo van dan laat je de fles toch staan, maar het kan een vreselijke verslaving zijn.

16 juni 2021 om 11:15

Ik zal je de cijfers aangaande (indirecte) doden van suiker, een totaal onnodig voedingstof, maar onthouden. Suiker zit echt in alles. Kunstmatig toegevoegd, overigens, door fructose en 'corn syrup'. Is knnnnetter verslavend en super slecht voor je, zeker in grote aantallen. Mooi man, fuck coca-cola. Dat bedrijf heeft zo'n bizarre monopolie in het ziek maken van mensen

16 juni 2021 om 12:39

Volgens mij drinkt Ronaldo wel degelijk alcohol hoor, gewoon erg gematigd (zoals het eigenlijk hoort dus). Meen me een uitspraak van hem te herinneren dat hij een periode dagelijks (of alleszins regelmatig) een glas rode wijn dronk en dat dat zelfs positief was voor zijn lichaam. Hoe dan ook ben ik 100% zeker dat je hem wijn ziet drinken met Mendes in zijn documentaire. Ik denk dat het zijn documentaire was, ik heb de trailer wel eens voorbij zien komen en daar zat dat stukje in omdat hij bij dat etentje zichzelf de beste noemt.

16 juni 2021 om 13:01

2000 op een bevolking van 17 miljoen is veel, maar nog steeds relatief erg weinig natuurlijk. Alcoholgebruik heb je ook vaak wel in eigen hand (een alcoholverslaving is ook ooit met 1 biertje begonnen). Veel mensen gaan er wel verantwoord mee om.

Ik vind het eigenlijk wel leuk. Uiteindelijk is Cola ook echt rotzooi. Hoop dat Ronaldo het vaker doet. Het is slecht voor je lichaam en wanneer je het te veel drinkt al helemaal. Te veel suiker kost de gezondheidszorg ook enorm veel geld.

16 juni 2021 om 10:13

Je hebt natuurlijk ook Zero. Maar dan nog, water drinken is veel gezonder.

16 juni 2021 om 10:21

Het is een mop van Alex Agnew dat hij nog nooit een mager iemand cola zero heeft zien drinken. Maar er schuilt eigenlijk wel een waarheid in.

16 juni 2021 om 10:24

Zero is net zo ongezond met al die chemische zoetstoffen.

16 juni 2021 om 10:14

Ik drink geen Cola, maar giet me wel elk weekend 2x vol met een grote krat bier. De buurman rookt en drinkt beide niet, mijn broer gaat naar feestjes en dat weer andere dingen. Als Ronaldo een paar keer Coca-Cola flesjes aan de kant schuift, ga jij niet merken in de gezondheidszorg.

16 juni 2021 om 10:23

Ik zeg toch ook niet dat het direct invloed heeft op de gezondheidszorg? Ik geloof wel als er in het algemeen door bekende personen minder reclame word gemaakt voor dat soort bedrijven er ook minder word verkocht en vervolgens dan ook mensen gezonder kunnen/gaan leven. Maar goed, dat deze actie alleen geen effect heeft op de gezondheidszorg snap ik zelf ook wel.

16 juni 2021 om 10:31

Tja, beetje het zelfde verhaal als; Mijn opa is 80 jaar en rookt al vanaf zijn 10e en is nog steeds niet dood, dus roken kan geen kwaad. Uitzonderingen zijn er altijd en een gezonde lifesyle geeft geen zekerheid inderdaad maar verhoogt de kans aanzienlijk. Maar goed, geloof wat je wil en doe wat je wil. Als je er iets vanaf wil weten dan stel ik voor om je eens te verdiepen in de materie.

16 juni 2021 om 11:58

Kennen wij elkaar dan? 🤔😄

16 juni 2021 om 12:45

Ik ken ook mensen die zijn gaan vechten in het Midden-Oosten en beschoten zijn geweest maar het desondanks goed maken en gezond lijken te zijn op dit moment terwijl ik tegelijkertijd mensen ken die een rustig luxeleventje leiden en op vroege leeftijd overleden zijn in hun bed. Toch denk ik dat we het erover eens kunnen zijn dat het nog steeds beter voor je gezondheid is om geen kogels naar je hersenpan gesmeten te krijgen. Roken, drinken en suiker is geen garantie op k*** en er van afblijven is geen garantie op een gezond en lang leven. We kunnen er wel gerust van uit gaan dat het helpt, nee?

16 juni 2021 om 10:21

@nick_10, ik neem aan dat jij nooit een biertje drinkt, nooit frisdrank pakt, nog nooit een zak chips hebt gepakt etc.

Mensen mogen op hun lichaam letten, maar er moet niet teveel overdreven worden, want dat is de nieuwe wereld aan het worden, we slaan overal mee door. Jij maakt het nu net of iedereen die ooit cola drink, obesitas heeft.

Daarbij zeg je dat het de gezondheidszorg enorm veel geld kost, maar het levert ook enorm veel op aan accijns.
Op accijns maakt Nederland puur aan frisdranken per jaar 70 miljoen euro winst. Dan reken je de andere ongezonde producten nog niet mee.

16 juni 2021 om 10:26

Pff moet ik alles nou gaan verantwoorden? Ik geef nog aan dat wanneer je het te veel pakt het enorm slecht voor je is. Als je een keer ergens op een terras een colaatje pakt dan ga je idd niet dood. Maar goed, pik eruit wat je wil.

16 juni 2021 om 11:06

Ik drink al 10 jaar elke dag cola. Hoe lang heb ik nog te leven dokter?

16 juni 2021 om 11:48

@nick_10,

Natuurlijk moet je alles verantwoorden, daarvoor is een topic. Je kan niet domweg iets roepen zonder verantwoording.

Daarbij is bij alles wat je té veel pakt niet goed voor je. Ook teveel water is slecht voor je, teveel fruit is slecht voor je etc.

16 juni 2021 om 12:02

Oké jeroentje, jij je zin. Cola is goed voor je! Drink het aub net zoveel als je water zo moeten drinken op een dag. Goed bezig. De dooddoener te veel fruit eten is ook slecht voor je kennen we inmiddels wel. Dat zijn vaak de woorden van mensen die het of niet willen zien en begrijpen of weinig verstand ervan hebben .

16 juni 2021 om 12:28

@the Bigshow: Deed ik ook. Niks anders dan cola, alleen al de sensatie van ijskoude cola die door mijn slokdarm ging, de tranen in mijn ogen van de bubbels. Totdat mijn spijsvertering aangaf het echt niet meer leuk te vinden. Cola is de meest smerige troep, verhuld door bubbels en een bak suiker. Sinds ik uitsluitend water drink is mijn lijf erop vooruit gegaan en niet in de laatste plaats mijn spijsvertering. Wat een verschil!

16 juni 2021 om 10:27

Ik vind cola zeker geen rotzooi. Maar je moet het wel met mate drinken natuurlijk. Ik ben zo opgevoed dat je af en toe cola drinkt. Maar helaas heb je in de VS bijvoorbeeld wel een cultuur dat er meer cola dan water wordt gedronken. Maar persoonlijk vind ik die energydranken als Monster en Red Bull pure rotzooi.

16 juni 2021 om 10:39

Maar hoe kun je cola nou geen rotzooi vinden?
Ik snap best dat je af en toe een glas cola drinkt, maar daarom is het nog wel rotzooi.
Ik drink in het weekend ook een kist bier, maar daarom is het nog wel rotzooi.

En helemaal met je eens, als ik al die scholieren elke ochtend met blikjes energy drink zie staan, schieten me de tranen in de ogen

16 juni 2021 om 11:01

Het is niet per se rotzooi. Men heeft ook gewoon suikers nodig. Maar net zoals bij alles wel met mate. Bier is ook niet per se slecht. Kisten bier drinken daarentegen wel natuurlijk. Volgens mij is maximaal 13 biertjes per week de norm.

16 juni 2021 om 11:20

Je hebt geen suiker nodig. Helemaal niet zelfs. En zeker niet als brood en pasta, koolhydraten, de basis is van het gemiddelde dieet in Nederland. Je hebt gelijk hoor, alles met mate. Maar cola is eigenlijk letterlijk suikerwater. Daar is niks goeds aan. Zelfde geldt voor bier overigens. Maar ik word niet dronken van cola

16 juni 2021 om 11:22

Het is inderdaad gewoon rotzooi, vroeger gooide men een donker verkleurde stuiver in een cola om aan te tonen wat voor rotzooi cola is, deze kwam er als blank weer uit.

16 juni 2021 om 12:09

Haha je weet duidelijk niet waar je het over hebt. Je hebt helemaal geen suiker nodig, want de basis van ons dieet is koolhydraten? Suikers zijn letterlijk koolhydraten. Ik hoop dat je weet dat er suikers zitten in brood en pasta. Fruit bestaat bijna volledig uit suikers. Je hebt suikers nodig voor energie. Dit toont maar weer aan hoe weinig men in NL over voeding weet en zo overdreven reageert op dingen als calorieën, vet en suikers.

16 juni 2021 om 12:47

Het is echt wel rotzooi. 0 positieve effecten op je lichaam versus duizenden negatieve effecten. Uiteraard is het beter om die troep volledig te laten staan maar we zijn en blijven mensen. We zondigen en we zondigen graag. Een colaatje af en toe kan mij ook zeker smaken maar dat maakt het niet minder troep natuurlijk.

16 juni 2021 om 13:04

@ dusantadic Haha je snapt neem ik aan ook wel dat wanneer jij fruit eet, de suikers uit de vrucht geleidelijk worden opgenomen door de vezels, maar dat bij cola en andere dranken met suiker, alles in 1x word opgenomen waardoor het grootste gedeelte word omgezet in vet.

16 juni 2021 om 16:52

Te weinig beweging kost de gezondheidszorg geld. Niet het suiker.

Kan Ronaldo dit niet over een tijdje met Cryptomunten doen

16 juni 2021 om 10:20

Musk praat het nu al dagelijks omhoog en dan weer omlaag.

16 juni 2021 om 11:07

Nee daar ligt zijn invloed niet.

16 juni 2021 om 13:06

@thebigshow wedden van wel, er zijn genoeg rappers die invloed op deze markt uitoefenen, het enige wat Ronaldo hoeft te doen is erover tweeten

16 juni 2021 om 13:19

Lol. Dat zou een heel klein effect hebben. Denk je echt dat de whales op een tweetje van Ronaldo reageren? Musk weet tenminste wanneer hij moet tweeten, bij weerstand. Er wordt zoveel gemanipuleerd, een tweet van Ronaldo gaat echt vrij weinig doen.

Wat een Baas! zo zie je maar 36 jaar en nog steeds strak op zijn dieet en voeding. Dit was een statement voor jongere Ronaldo's onders ons!

Frisdrank laten staan en water pakken!

Dan is reclame toch niet altijd goede reclame... zouden zoveel mensen zich oprecht laten beinvloeden door Ronaldo? Iedereen wist toch al dat Coca-Cola ( of iedere andere vorm van frisdrank ) slecht voor je was? Achja, nog een aandeel van 196,5 miljard. Dus medelijden is ook niet op zijn plek.

16 juni 2021 om 10:20

Influencermarketing is ook reclame. Er zijn al mensen die zich laten beinvloeden door Famke Louise, laat staan Ronaldo. Juist sporters zijn ideaal voor fastfood reclames. Kobe Bryant zei dat hij voor zijn 81 point game, de avond ervoor pizza en frisdrank had de avond ervoor, op de dag burgers en patat. Betere reclame voor Junkfood is er niet

16 juni 2021 om 10:22

Ik denk dat het filmpje het voor sommige ouders het een stuk makkelijker maakt om hun kind aan het water te krijgen i.p.v. cola. Jij wil toch later Ronaldo zijn, kijk eens wat hij zegt. Hoeveel mensen hij echt van de cola af houd zal wel mee vallen. Maar als we het over voorbeeld functie hebben gaat het vaak over spelers die zich misdragen, in dit geval is het een keer in positieve zin. Toch een stuk leuker.

16 juni 2021 om 10:29

" Ik denk dat het filmpje het voor sommige ouders het een stuk makkelijker maakt om hun kind aan het water te krijgen i.p.v. cola. Jij wil toch later Ronaldo zijn, kijk eens wat hij zegt. " Haha, klasse reactie. Voor mijn vaderschap kwaliteiten moet ik me bij jou melden, dat dit gaat gebeuren geloof ik inderdaad wel.

16 juni 2021 om 10:48

Haha ja als hij het zegt dan is het misschien wel cool om water te drinken. Voor de rest ben ik het met je eens. Voor nu even leuk maar over een paar weken denkt er ook niemand meer aan.

Ja prima actie natuurlijk. Frisdranken en vruchtensappen zijn wat dat betreft laaghangend fruit. Voegt helemaal niks toe. Aan de andere kant is het natuurlijk wel makkelijker om heel erg principieel te zijn als je al stinkend rijk bent.

16 juni 2021 om 10:21

euhm, want als je arm bent smaakt de cola beter, heb je de suikers nodig om je leven zoeter te maken, en is water duurder dan frisdrank?

16 juni 2021 om 10:41

@titaantje, als je een arme jongen bent en die net profvoetballer bent geworden dan ga je dit soort statements niet maken. Als je Ronaldo status bent en Ronaldo geld hebt, dan kan je dat doen. Een sponsor meer of minder is geen ramp

16 juni 2021 om 11:07

Exact wat Primetime zegt. Ronaldo kan zulke statements maken omdat hij financieel zijn schaapjes al op het droge heeft. In het verleden heeft hij natuurlijk als jonge beginnende voetballer ook wel eens reclame gemaakt voor een frisdrank merk.

Ik vind verder de toon van je reactie een beetje misplaatst eerlijk gezegd.

De plannen van Red Bull om Ronaldo naar Leipzig te halen kunnen bij deze in de (suikervrije) ijskast.

16 juni 2021 om 10:35

De waarde van het aandeel is gezakt. Dat merken de aandeelhouders alleen wanneer ze direct massaal hun aandelen hadden verkocht. Over 2 weken na een paar reclameblokken rond de finale van het EK is het aandeel weer gestegen en is er niks aan het handje. Ik snap serieus niet dat hier een nieuwsbericht over geschreven wordt op een voetbalwebsite.

Ah de Elon Musk van de voetbalwereld dus. Degenen die bezig zijn met crypto snappen deze wel .

16 juni 2021 om 11:10

Lol. Van €46 naar €45 is helemaal niks

Na de winnende goal in de finale maar vertellen dat hij zijn prijzengeld laat uitbetalen in bitcoins. Dan kunnen wij nu vast inkopen en stijgt de koers nog sneller dan Elon Musk invloed heeft.
Deze cola-gate geeft dus maar aan hoeveel invloed spelers hebben op de marketing, en verklaart enigszins hun hoge salarissen.

En nog is het aandeel 37% meer waard als je kijkt naar de afgelopen drie maanden. Mensen doen alsof Ronaldo het hele aandeel heeft laten instorten, maar dat is echt onzin. Zelfde met Bitcoin nu: afgelopen weken gecrasht maar op basis van een paar maanden nog steeds een aanzienlijke stijging. Wel weer grappig om te zien. Soort Elon Musk verhaal met Bitcoin mawr maar dan de Ronaldo - Coca Cola variant.

Ach, zo'n beurskoers is een dagkoers. Over een week is iedereen het alweer vergeten en is de waarde er weer bij geplust. Ik vond de actie van Ronaldo wel erg mooi en goed, juist vanwege zijn spontane actie. Zeker voor jeugd is het goed om te letten op eten, het is niet goed om te dikke kinderen te zien op school. Coca-Cola is daar alleen niet de schuldige van, dat zijn wij als samenleving. Wij moeten veranderen en de beste weg is gebalanceerder eten maar vooral veel meer beweging.

Nee Voetbalzone dit komt natuurlijk niet door Ronaldo. Coca Cola was die dag ex-dividend, wat zich dus vertaalt in de prijs van het aandeel.

Dat was geen grap. Hij wilde niet met dit merk en waar het voor staat (ongezondheid) geassocieerd worden. Toffe actie, zeker vanwege de “maatschappelijke” stappen waarmee CocoCola haar werknemers lastigvalt. Maar ergens kan Ronaldo dit niet maken. Het merk betaalt veel geld voor sponsoring. Het boeit mij niet, vind het zowel grappig als niet kunnen.

16 juni 2021 om 11:16

Denk dat het toch vooral een grap was. Hij heeft reclame gemaakt voor Coca-Cola is partner van o.a. Nike en verdient via het voetbal in het algemeen grof aan de olie industrie en heeft gevangenisstraf van 23 maanden tegen zich horen uitspreken voor belastingontduiking. Waarmee hij geassocieerd zal hem dan ook niet zoveel doen, wellicht meer het moment waarop. Dit was een actie om even de aandacht op Ronaldo te vestigen na toch al een mooie avond voor hem met het binnenhalen van twee records.

16 juni 2021 om 12:55

Tja, Ronaldo is eigendom van Ronaldo, niet van Uefa. Dat Uefa geld aanneemt van Coca Cola om hun merk te tonen betekent nog niet dat Ronaldo zich daar achter moet zetten lijkt me. Ik vind het prima. Logisch natuurlijk als Coca Cola hier mee naar de Uefa stapt en er een probleem van maakt maar dat is dan maar lekker het probleem van die engnekken in hun pakkies.

Ronaldo had liever River Cola.

Maar goede actie van hem.

Dat is wanneer je de grootste ooit bent.
Als Jantje of Pietje dit deed gebeurde er uiteraard helemaal niks.

16 juni 2021 om 12:08

Schokkende ontdekking dat wanneer Pietje uit Sexbierum dit deed er niks zou gebeuren met de waarde van het aandeel. Afstudeeronderzoek waardig.

16 juni 2021 om 14:21

Sexbierum haha, waanzinnig.

Kom niet aan Heineken maat..

16 juni 2021 om 12:53

Dat kan je toch zelfs als Nederlander niet goed vinden dat toiletwater? Van de Nederlandse bieren die ik geprobeerd heb in de tijd dat ik een vriendin in Nederland had vond ik Heineken veruit een van de slechtste. Hertog Jan, Grolsch en zelfs Bavaria vind ik veel beter.

Grappig maar ik vind de quote over hoe hij reageert op zijn zoon toch een stuk schokkender. Boos worden om een frietje of een cola... dat is eigenlijk gewoon triest. Er zit nog een wereld van verschil tussen iets normaliseren en iedere dag eten/drinken of met mate. Heeft waarschijnlijk meer te maken met de image die hij hoog heeft te houden voor zijn volgelingen.

16 juni 2021 om 11:36

Ligt er toch aan hoe hij die boosheid uit. Op zich toch niks mis mee om op dit gebied wat strenger te zijn. Blijkbaar drinkt en eet zijn zoon alsnog weleens een colatje of patatje, dus zo erg zal het allemaal wel niet zijn.

16 juni 2021 om 11:56

Zoals jij het zegt zou ik niet het woord boos gebruiken. Zeker niet als het een enkele keer gebeurt. En dat is exact wat hier in de tekst staat. Streng zijn is toch iets anders. Hoe je boosheid uit is uiteraard belangrijk, maar het feit dat die boosheid er dus is gaat mij eigenlijk te ver voor het geen er dan is voorgevallen.

Volgens mij was het geen grap van Ronaldo maar heeft hij echt een hekel aan Cola. Had eerder ook al gezien dat zijn zoon geen cola mocht drinken.

Jammer! Wel bij Coca-Cola maar er wordt niet vermeld hoeveel water is gestegen....bij mij in de douche. Ligt helemaal blank.

Leuk dat Pogba dat doet hoor, maar een lekkere koude pilsrakker in combinatie met een pot voetbal is toch een stukje cultuur en een geluksmomentje!

Ik zou het wel lachen vinden dat Ronaldo net na het EK met een commercial voor Pepsi komt

Zou wel geinig zijn als ze dat nu op hem verhalen.

Wel grappig dat het aandeel naar beneden gaat als Ronaldo een flesje wegzet. Lees dat Pogba dat al met een biertje deed. Ik vond het vooral onprofessioneel, deze dikbetaalde mannen leven van geld dat door sponsors er wordt ingepompt.

Ronaldo doet een Youpje. Het zal zo'n vaart niet lopen als destijds met Buckler, maar het heeft dus wel degelijk invloed als zo'n invloedrijk persoon zoiets doet. Ben benieuwd naar de waarde van Heineken na de actie van Pogba gisterenavond..

Wellicht dat de dik betaalde Ronaldo en Pogba zich eens moeten afvragen hoe het komt dat ze zo veel kunnen verdienen. Zou dat mede komen door de bizarre sponsorbedragen die deze multinationals bereid zijn te betalen om deze heren een podium te bieden ?
Als je dan echt een statement wilt maken lever dan een paar miljoen salaris in zodat bedrijven van gezonde producten kunnen/willen sponsoren.

De huidige coca cola is inderdaad troep. Het is tijd dat we weer terug gaan naar het originele recept, zodat men een echte oppepper krijgt 🤣

Zal de uefa leuk vinden, dat sponsoren op de hak worden genomen. Goed dat Ronaldo het doet en geen average speler, want die had waarschijnlijk een schorsing tegemoet kunnen zien…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
186 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Rúben DiasVerdediger40
Raphaël GuerreiroVerdediger41
PepeVerdediger40
Bruno FernandesMiddenvelder40
Danilo PereiraMiddenvelder40
João MoutinhoMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3875 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren