WK-droom van Curaçao spat uiteen na late inzet op de paal; Bicentini wél door

Woensdag, 16 juni 2021 om 06:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:35

Curaçao is er niet in geslaagd om de finaleronde van de kwalificatiefase voor het WK in Qatar te bereiken. Het team van interim-bondscoach Patrick Kluivert, de vervanger van Guus Hiddink, kwam dinsdagavond lokale tijd niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Panama: 0-0. De 2-1 zege van Panama in het heenduel, afgelopen zaterdag in Panama-Stad, geeft zodoende de doorslag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door sirius)

Zonde voor ze, maar bij elk kwalificatietoernooi is het hetzelfde in de media: een soort van hype omdat ze (curacao/suriname) ruim winnen van landen waar ze amper 11 spelers op de been kunnen brengen, en wordt het gebracht alsof ze al bijna op het eindtoernooi staan. Uiteindelijk uitgeschakeld in een stadium waar ze nog steeds ver verwijderd waren van die kwalificatie.

16 juni 2021 om 06:57

Zeker waar, aan de andere kant, Trinidad & Tobago heeft zich ooit is een keer geplaats met don Leo, dus onmogelijk is het niet. Maar normaal halen landen als Suriname en curaçao de eind ronde van de kwalificatie niet

16 juni 2021 om 09:20

Trinidad & Tobago is ook een land van 1,4 miljoen inwoners, Curacao heeft de grootte van Haarlem ofzo.

16 juni 2021 om 10:14

Nouja Tent had zich geplaatst voor het WK en toen kwam Don Leo pas maar het klopt dat Tent er bij waren _____________________________________ Edit: ik lees nu dat Tent inderdaad onder Leo zich plaatsten. Leo kwam in april 2005 en in november 2005 plaatsten zij zich. My bad!

16 juni 2021 om 11:03

Ze kunnen het wel halen als meer spelers voor Suri en Cura zouden kiezen, zoals Anita, Fer en ga zo maar door.

16 juni 2021 om 11:09

Zo groot al Haarlem, sure. Maar net als Suriname is de bevolking van het land/eiland zelf niet zo belangrijk als je team voor de over de heeft uit Nederlanders bestaat.

16 juni 2021 om 11:11

anita stond in de basis Blink..

16 juni 2021 om 11:50

Het is niet zo dat ze uit alle voetballers van eredivisie mochten rekruteren. En dan nog hebben ze Guatamala en Cuba uitgeschakeld met vergelijkbaar aantal inwoners als Nederland.

16 juni 2021 om 09:02

En toch blijft het leuk. Bal had er ook in kunnen vliegen en dan ben je een ronde verder en op zich best dicht bij het wk.

16 juni 2021 om 09:24

Ben het met je eens hoor wat betreft de hype, alleen is het hier natuurlijk functioneel. Die landen komen steeds verder en door de groeiende belangstelling (hype), zijn steeds meer voetballers bereidt om voor deze landen uit te komen. Hoe meer het leeft, hoe groter de kans zal zijn dat je een leuke talent kan binnen halen (hoe relatief klein die kans ook is). Statisch gezien is de kans ook klein dat Oranje een eindronde wint, neemt niet weg dat we er allemaal toch stiekem van dromen.

16 juni 2021 om 09:33

Die hype valt wel mee toch? Of is voetbal gerelateerde content op een voetbalforum een hype.
Ze presteren gewoon goed en dan is er meer berichtgeving over. Uiteraard sla je ook een beetje door in het amper 11 spelers op de been kunnen brengen.

Ze hebben prima gepresteerd en zoals het artikel zegt waren ze gewoon dicht bij de volgende ronde wat gewoon een mooie prestatie is. Ze komen verder dan in het verleden en ze maken nog wel een keer hun debuut.

16 juni 2021 om 10:54

2-1 en 0-0 tegen een land dat actief was op vorig WK is natuurlijk niet slecht. Het is Panama ook gelukt, dus waarom zou Curaçao niet kunnen stunten op een dag. Ik acht dat zeker niet onmogelijk en vooral omdat de aanwas niet zozeer vanuit het land komt, maar vanuit spelers die woonachtig en spelend zijn of waren in Nederland. Dit geeft hopelijk weer de nodige aandacht waardoor mogelijk meer spelers nu of in toekomst zich geroepen voelen om zich beschikbaar te stellen. Wel jammer dat het nu net niet gelukt is om de volgende ronde te bereiken.

16 juni 2021 om 11:29

Curacao doet gewoon al jaren prima. Kampioen van caraibisch gebied. Geplaatst voor Gold cup, en daar kwartfinale gehaald. Wk kwalificatie poule gewonnen met veel grotere landen als Guatamala en cuba. En nu 1 goal verwijderd van laatste 8. Denk dat niemand serieus dacht dat ze zouden plaatsen voor WK ten koste van Usa, Mexico, Costa Rica of Canada ( er zijn maar 3 rechtstreekse pleä·ken). Maar ze waren 1 doelpunt verwijderd van laatste 8. Suriname was er voor het eerst een hype omdat ze nu voor het eerst net als Curacao spelers met dubbele nationaliteit konden inzetten. Maar ook hier was duidelijk dat je niet zomaar van Canada wint. Waar Suriname en Curacao naar moeten kijken is Wk 2026 waar canada, usa en mexico al zijn geplaatst en het dus een stuk makkelijker wordt

Tja, ik had ze wel gegund maar het is te weinig..over 3jaat begint er weer een nieuwe campagne, misschien met Bazoer en Loccadia, weliswaar geen wereldtop.. maar ja, ik denk dat Remco Bittencini aan het feesten is.. wat krijgen ze hier toch de deksel op hun neus

Eigen schuld dikke
Je had een hele goede coach
Je moest en zou hem ontslaan
Zijn brutus hiddink had haast. Gooide de heren akkoord overboord
Nu uitgeschakeld. Het bestuur en trainers hebben gefaald.
Ontslag is op zijn plaats

16 juni 2021 om 11:47

Los dat ontslag van de bondscoach en aantrekken van Hiddink (die later aan Kluivert gaf) geen schoonheidsprijs verdiende is dat niet de reden van uitschakeling.
Curaçao heeft gewoon prima gedaan. Ze hebben Guatamala en Cuba uitgeschakeld. Zelfs al mag Curaçao rekruteren onder een deel van de eredivise spelers dan nog is het en kunst om landen met evenveel inwoners als Nederland uit te schakelen. Vervolgens in playoffs tegen Panama dat op vorige WK actief was net 1 doelpunt te kort gekomen. Jammer maar is zeker geen blamage.

16 juni 2021 om 12:18

Ik schreef niets over het spel van Kluivert en zijn mannen. Integendeel, ondanks het wangedrag van het bestuur en hiddink hebben deze mannen goed gepresteerd.
Alle lof voor hen. Het is elders fout gegaan

16 juni 2021 om 12:49

Nou ja, als je niet van een Panama kunt winnen wordt het gewoon een lastig verhaal. Een Panama is op een WK een tegenstander waar degelijke landen doorgaans moeiteloos overheen walsen. Totdat Curacao tegenstanders als Panama op kan rollen, kun je je afvragen of een WK veel zin heeft. Het lachertje zijn omdat je op een WK met 5-0 verliest terwijl je de bus parkeert, is ook niet fijn.

16 juni 2021 om 13:52

Voor de spelers is het een happening. Maar ook voor de inwoners van Curacoa.
Ze weten dat het amateurs zijn, dus pikken ze veel.
Maar naarmate er meer "buitenlanders" in het team komen zal ook de stemming veranderen. Dan gaan ze kijken naar de kosten (en baten)

16 juni 2021 om 14:47

Dat snap ik, maar het lijkt mij toch dat ze iets willen veranderen. Curacao zal toch eens zelf spelers op moeten gaan leiden, want anders blijf je afhankelijk van de C of D-garnituur van Nederland. Dat schiet ook niet op.

Als je kijkt waar Curacao vandaan komt, dan had je dit maximaal mogen verwachten als prestatie. Bovendien, als je niet in staat bent om Panama te verslaan, dan heb je weinig te zoeken op een Wereld Kampioenschap, gezien de hordes die na Panama nog stonden te wachten. Het is voor zowel Curacao als Suriname zaak om op termijn het huis verder op orde te krijgen, want anders blijft het bij een droom...

16 juni 2021 om 10:11

Mwua Panama plaatste zich voor het vorige WK en als je ziet dat Curaçao er vannacht niet voor onderdeed zou het niet onmogelijk geweest zijn.

16 juni 2021 om 11:23

@bobo101

Gek, daar was ik niet van op de hoogte (of ik ben het vergeten).

Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, maar als ik afga op je reacties dan kan Curacao hier enigszins vertrouwen uit tanken, denk ik.

Je ziet wel echt dat de spelers in Nederland (En coach) zijn opgeleid. Dat eindeloze getik of terug naar de keeper zit er helaas goed in. Terwijl als je af en toe iets opportunistisch speelt je ook gevaarlijk kan worden. Waren vandaag de bovenliggende partij en er had vandaag daarom ook meer ingezeten. Vind het daarom ook zonde dat een Bazoer maar vol blijft houden aan dat laatste stukje hoop voor het Nederlands elftal want hij had net minimale verschil kunnen maken om door te gaan. Maar al met al geen schande want Panama Is al een gevestigde naam in die regio en plaatste zich ook voor het vorig WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
T. BodakKeeper00
Z. de la PazKeeper00
E. RoomKeeper60
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

Nederland
156 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren