Oranje Leeuwinnen zetten nummer 12 van FIFA-ranglijst met 7-0 opzij

Dinsdag, 15 juni 2021 om 19:51Dominic Mostert • Laatste update: 20:11

Het Nederlands vrouwenteam heeft dinsdag een spectaculaire overwinning geboekt op Noorwegen. De nummer twaalf van de FIFA-wereldranglijst legde de ploeg van Sarina Wiegman geen strobreed in de weg in een volle Grolsch Veste: 7-0. Oranje spoelde de kater van de 1-0 nederlaag tegen Italië van vorige week weg en werkt met een goed gevoel toe naar de Olympische Spelen in Tokio.

Onder het toeziend oog van 7.500 toeschouwers kende Oranje een voortvarende start. In de dertiende minuut schoot Vivianne Miedema vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen. De spits trof de verre hoek met de binnenkant van de voet. Ook het tweede doelpunt van Oranje was fraai: na 34 minuten plaatste Sherida Spitse een vrije trap vanaf circa 25 meter diagonaal onder de lat, in de linkerbovenhoek.

De gifbeker bleek voor Noorwegen nog lang niet leeg. In de tweede helft liep Oranje moeiteloos weg bij de Scandinavische opponent. Op aangeven van Daniëlle van de Donk schoot Jill Roord de 3-0 binnen, waarna Dominique Janssen met een boogbal via een Noorse verdediger afrondde na enkele vlotte combinaties. De 5-0 kwam op naam van Miedema, die in het strafschopgebied haar bewaker uitkapte en de linkerhoek vond.

Een stift van Shanice van de Sanden betekende zeventien minuten voor tijd de 6-0, waarna Van de Donk op aangeven van Van de Sanden de eindstand bepaalde. De Oranje Leeuwinnen spelen in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio drie oefeninterlands. Vijf dagen geleden verloor de ploeg van Sarina Wiegman in Ferrara met 1-0 van Italië; op zaterdag 3 juli wordt een uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Afrika gespeeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door odesza)

Die Martens kan toch wel een aardig balletje trappen hoor pfoe.

15 juni 2021 om 20:34

Voor in de vrouwencompetitie zeker! Maar wat zij kan kan bijna elke buitenspeler in de kkd(misschien nog wel wat lager)

15 juni 2021 om 20:44

dat vergelijken moeten we mee stoppen. heeft gewoon geen zin. t gaat erom of je het leuk vindt om naar te kijken en zoals ze vandaag spelen is het dat.

15 juni 2021 om 20:47

@BvK0297
Lekker belangrijk, in de NBA kunnen ze ook hoger springen

15 juni 2021 om 22:46

ODESZA. Eigenlijk moet je daar niet mee stoppen. Het niveau moet juist omhoog. Anders kijk je vrouwenvoetbal omdat het enkel vrouwen zijn. Dan moet je doen alsof je het leuk vindt omdat het vrouwen zijn. Wordt een zielige vertoning zo.

15 juni 2021 om 23:46

Ik snap wat je bedoelt en misschien geeft mijn profiel foto een beeld van ''het gaat me alleen om de knappe dames'' wat echt niet zo is. kan echt met plezier naar zo'n wedstrijd kijken, deze had bij mij zelfs de voorkeur boven Portugal-Hongarije. maar dat negatieve gelul van je reacties hieronder hoeft natuurlijk ook niet.

16 juni 2021 om 00:07

Het niveau zal nooit gelijk worden dat is onmogelijk.. dus vergelijken heeft inderdaad geen zin. Je gaat een club uit bijv de 1e klasse toch ook niet vergelijken met een eredivisieclub?

16 juni 2021 om 00:23

Zo'n illusie houd ik me ook niet voor Daaninho. Maar het lijkt me wel beter voor het vrouwenvoetbal in het algemeen om de druk erop te houden qua niveau. Als het niveau omhoog gaat, dan ook de kijkcijfers en wellicht zien we dan hun salarissen ook stijgen. Dat is alleen maar in het voordeel van de dames. Maar zou je roepen dat het allemaal wel goed is zo, dan gaat het vrouwenvoetbal nooit groeien.

Lekker voor de olympische spelen alvast!
Degelijke wedstrijd. Blijf het toch lastig vinden om hele wedstrijden vrouwen voetbal te kijken

15 juni 2021 om 20:46

Dan kan je toch beter niet kijken?

Dus na 34 min 2-0 achter staan spreek je al van een gifbeker? 🤔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren