Stekelenburg: ‘Je kunt dat schot echt niet vergelijken met dat van Kaká’

Woensdag, 16 juni 2021 om 07:36Dominic Mostert • Laatste update: 07:41

Maarten Stekelenburg had voorafgaand aan het afgelopen seizoen niet durven dromen dat hij tijdens het EK de eerste keus onder de lat van Oranje zou zijn. De doelman, met zijn 38 jaar de oudste speler op de eindronde, werd door de dopingschorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax en promoveerde bij Oranje nadat Jasper Cillessen uit de selectie werd gezet door een coronabesmetting. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Stekelenburg woensdag zijn basisplek als 'een soort beloning' te zien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door millonario)

Wanneer is eigenlijk de laatste wedstrijd geweest dat hij echt zijn club op de been hield? Ik vraag mij het echt af of hij het nog in zich heeft. Ik ben bang van niet, maar laat mij aangenaam verrassen.

15 juni 2021 om 19:50

Toen hij weer terug bij Ajax kwam had ik ook zoiets van moet dat nou? Maar ik zie geen verschil met een keeper van 25. Hij keept gewoon goed. Er ligt ineens zo'n vergrootglas op hem. Maar we hebben Onana niet gemist de afgelopen maanden. En gelukkig hebben we steek als vervanger van Cillessen want Krul in Oranje is echt niet top.

15 juni 2021 om 19:59

Krul lijkt inderdaad vaak net te laat en heeft regelmatig een blooper. Is mij toch ook wel tegengevallen. Ik vond Stekelenburg prima afgelopen zondag. De twee goals kon hij niet zoveel aan doen: perfect geschoten afstandsschot (iemand had Yarmolenko echt meer moeten afstoppen) en een kopbal van dichtbij na een dekkingsfout van Weghorst. Voor de rest vond ik Steek rustig. Liet zich niet gek maken en stond er wanneer nodig. Het is nog even afwachten wat er gaat gebeuren als er sterke tegenstanders komen en Oranje dus vaker echt gevaarlijke aanvallen tegen gaat krijgen, maar voor nu is hij wel de beste optie van de 3.

15 juni 2021 om 20:34

Hij keept gewoon redelijk. Niet meer en niet minder. Hij doet niets bijzonders en als hij een keer een onhoudbare bal doorliet, klaagde niemand erover omdat Ajax z'n wedstrijden toch wel won. Niets tegen Stekelenburg verder hoor, maar z'n selectie blijft pure selectiviteit. Hij doet niets wat een degelijke doelman niet ook kan. Maar goed, los daarvan kun je 'm tegen Oekraine niets verwijten. Zelfs de besten ter wereld pakken zo'n bal niet zomaar even.

15 juni 2021 om 20:54

Lijkt me vrij logisch dat niemand klaagt als hij een onhoudbare bal door liet, die heet niet voor niks onhoudbaar 😅

15 juni 2021 om 21:56

En De Roon die kinderlijk buitenspel ophief door al 1,5 achter de lijn te gaan lopen... Maar verder met je eens hoor. Al vond ik wel dat Stekelenburg iets te ver voor z'n goal stond op dat moment, maar dat is niet de grootste boosdoener.

16 juni 2021 om 07:58

Wie had je dan willen selecteren

16 juni 2021 om 08:15

Alleen zal Krul weer bakken kritiek over zich hebben gekregen bij het eerste doelpunt van Oekraïne.

Ik hoop oprecht dat alle Ajacieden gelijk krijgen en dat onze monden gesnoerd worden, maar ik zie in Steek ook geen puntenpakker. Ja, hij stopte een penalty in de Kuip en heeft nog een 3 à 4 tal reddingen verricht. Maar voor mij is Steek ook een degelijke keeper. Hij kwam niet voor niks telkens op de bank terecht sinds hij bij Ajax vertrok.

16 juni 2021 om 09:38

Iedere keeper laat ballen door. Ook wat je houdbare ballen kan noemen. Maar er zijn keepers die opzichtige fouten maken. Steek heeft daar nog geen last van gehad en Krul in oranje is geen zekerheid.

16 juni 2021 om 09:39

4fRedondo….Hou aub op met Ajacieden…. Laat de clubs er buiten en beoordeel steek op z’n kwaliteiten zonder naar z’n club te kijken. Ik kijk ook niet naar of een speler bij Ajax weg komt of niet. Steek is beter dan Krul. Waar hij speelt maakt geen reet uit

16 juni 2021 om 10:08

Soccerfan_1,

Sinds de op sommige plekken rare selectie van Frank zijn het voornamelijk de Ajacieden die de selectie en basisplaats van Steek verdedigen en voornamelijk fans van de overige clubs die dit bekritiseren. Ik bedoel hier niks anti-ajax of wat dan ook mee.

Ik ben denk ik één van de weinige niet ajacieden die de selectie van Timber en Veltman (st.juste had ook gekund) logisch vindt. Vooral omdat Frank wist dat hij 5-3-2 (3-5-2) ging spelen.

Dat hij wetende het te spelen systeem niet Karsdorp heeft geselecteerd, kan ik met mijn kop niet bij. Je hebt geen goeie vervanger voor Dumfries in dit systeem. Maar veel niet-Feyenoorders vinden bij voorbaat terecht dat Karsdorp niet is geselecteerd.

Clubvoorkeur speelt gewoon mee in deze discussies. Dat kan je niet ontkennen. De meeste Ajacieden vinden de selectie en basisplaats terecht op basis van een half jaar keepen in het eerste van Ajax. De meeste zullen hem ook wekelijks gezien hebben en daar een goed gevoel aan over hebben gehouden. Niet Ajacieden kijken voornamelijk naar het verleden, dat hij sinds 2016 voornamelijk de bank heeft warm gehouden bij diverse clubs in het buitenland en dat hij afgelopen half jaar in een veels te sterk en dominant Ajax amper is getest.

Wat als Onana niet per ongeluk dat pilletje had geslikt. Zou De Boer Cillissen dan ook thuis hebben gelaten?

15 juni 2021 om 19:56

steekie keept eigenlijk altijd ruim voldoende, zakt nooit door de ondergrens, pakt misschien ook niet daadwerkelijk punten maar om eerlijk te zijn, scherpen keepte tegen roma, en waar stekelenburg verder keepte vielen niet echt punten te pakken omdat ajax het zelf klaar speelde

15 juni 2021 om 20:34

Het is een hele degelijke keeper. Maar het zegt mij voldoende dat hij in de Premier League nooit aan spelen is toegekomen, zelfs in veel gevallen de derde keeper was. Dat moet lastig te accepteren zijn voor Krul die al jaren op dat niveau heeft gekeept.

Stel dat hij een half seizoen had gekeept bij pakweg Groningen of Vitesse dan was hij nooit opgeroepen. Anyway, hij staat er nu in en hopelijk krijgt hij niet al te veel te doen, aan de bal is hij bovengemiddeld goed met zijn trap.

15 juni 2021 om 20:53

Die Krul die al jaren lang op niveau speelt zakte bij Ajax en AZ anders finaal door de ondergrens heen. Dat heeft Steek iig nooit gedaan.

16 juni 2021 om 09:40

Krul heeft in de eredivisie geen reet laten zien. En in oranje op die penalty serie ook niet betrouwbaar geweest.

15 juni 2021 om 20:27

Dat zelfde geldt toch ook voor Cillissen en Krul? Krul keepte afgelopen seizoen ook bij een team dat kampioen werd en Cillissen was wisselvallig bij Valencia.

15 juni 2021 om 20:39

Het is merkwaardig te noemen maar dit is het gekozen beleid van Frank de Boer. Zo'n Veltman zit aan zijn top, en moet gezegd, haalt altijd wel een 5.5/6 maar objectief zijn er veel betere opties voor handen. De Boer kiest voor zekerheid en dat mag hij gezien zijn rol als bondscoach, het publiek kan er echter wel terecht vraagtekens bij zetten.

Toen Krul in de Premier League keepte zat Stekelenburg al jarenlang op de bank, dat moet voor die jongen best lastig zijn. Ik hoop dat de Boer het lef heeft om hem net zoals van Gaal straks wel gaat brengen als er strafschoppen zijn.

16 juni 2021 om 07:57

Waarom? Steek stopte tegen Feyenoord gewoon de pingel, waardoor Feyenoord niet in de wedstrijd kwam en Ajax rustig kon loeren op de counter met 10 man. Waarom moeten we dan een beroep doen op Krul?

16 juni 2021 om 09:41

Steek is prima met strafschoppen. Tis geen cillessen

15 juni 2021 om 20:33

Laatste x dat ik mij kan herinneren is zijn eerste (1/2?)jaar bij Southampton. Is lang geleden I know maar toen deed hij het goed en pakte daadwerkelijk punten. Forster was toentertijd 1e keeper (dacht ik)maar had een langdurige blessure.

Je kunt het ermee eens zijn of niet maar dit is het en doe moet je het mee doen.

Je hoort mij iig niet klagen, alle vertrouwen in Steek.

15 juni 2021 om 20:37

Ik denk dat het feit dat hij relatief weinig getest is afgelopen half jaar bij Ajax, mede door hem zelf komt en niet alleen door de komst van Martinez, Timber en Alvarez in de basis. Ik ben er heilig van overtuigd dat ook Steek daar zelf voor verantwoordelijk is geweest middels coaching en het totale neerzetten van de verdediging.

15 juni 2021 om 21:16

Maar bijvoorbeeld tegen Sparta waren beide ballen al houdbaar, hij krijgt weinig te doen, heerst inderdaad in de lucht, maar wordt toch nooit echt goed getest.

16 juni 2021 om 03:12

@ducktaildo, ik vond dat ie ( al vond ik dat ook van pasveer) Ajax aardig in de wedstrijd hield op sommige momenten

Het schot en de zweefduik leken toch best veel op 2010. Minpuntje was dat Steek nu een paar centimeter minder hoog kwam.

15 juni 2021 om 20:40

Nee hij stond een stuk verder voor z'n goal, daardoor onmogelijk om deze te pakken. De bal van Kaka stond hij heel dicht op de lijn, scheelt aanzienlijk

15 juni 2021 om 20:51

In beide gevallen stond hij net achter de 5-meter lijn. Redelijk vergelijkbaar "ver" voor zijn goal. Ik denk dat hij tegen Brazilië zelfs nog iets dichter tegen de 5-meterlijn aanstond zelfs.

15 juni 2021 om 23:10

Enorm veel gelijkenis ja. Ik denk dat die bal van Lak net iets minder snelheid had en iets minder hoog ging. Hij komt wel net zover vd grond. Zo zie je maar dat het in kleine dingen zitten ...

16 juni 2021 om 11:55

De bal van Yarmolenko ging veel verder naar de hoek. Stekelenburg stond verder naar het midden. De afstand van de keeper tot de bal was bij Yarmolenko veel groter dan bij Kaka. Je ziet ook dat het lichaam van Stekelenburg veel meer horizontaal ging bij Yarmolenko.

@ Trissy Heb hem even terug gekeken. Vind het inderdaad ook wel vergelijkbaar. Ik dacht dat hij tegen Yarmolenko te ver voor zijn goal stond, maar zie dat hij er tegen Kaka even ver naar voren stond. Hij komt dus echt een stukje minder hoog, want hij kwam nu niet eens in de buurt.

15 juni 2021 om 20:12

Ja toch. Ik had echt een soort déjà vu momentje bij het schot! Herinnerde mij aan mooie tijden met Oranje. Helaas pakte Steek de bal nu niet. Snap ik op zich ook wel, want hij is inmiddels 38 en komt dan gewoon niet meer zo hoog.

15 juni 2021 om 20:20

Mwah, dat schot van Yarmolenko vond ik wat harder en de bal zat iets hoger, daalde netjes vlak voor ie de goal in plofte..

15 juni 2021 om 20:47

Schot van Yarmolenko was wel een stuk beter geschoten. Zat zoveel vaart achter die bal. Verder snap ik de vergelijking ook zeker wel! Maar denk dat bijna geen enkele keeper deze bal had gehad. Misschien Jan Oblak met zijn gogo gadget armen.

15 juni 2021 om 22:00

Snelheid, curve, positie, niet te vergelijken dit

Hij maakt gewoon een behoorlijke flater bij dat afstandsschot. Hij staat al een paar passen voor zijn doel en zet er dan ook nog een 3/4 bij. Daarnaast komt hij nauwelijks van de grond. Zal wel met ervaring te maken hebben.

15 juni 2021 om 20:37

Houd op, zeg. Die gast mag van de 16 vrij uithalen. Wie had hem dan wel gehad? Krul, Bizot, Cilissen?

15 juni 2021 om 20:44

Inderdaad een van deze 3 had hem zeker tegengehouden waarschijnlijk alle 3 zelfs. En Pasveer en Padt waarschijnlijk ook nog wel.

15 juni 2021 om 20:50

En als hij op zijn lijn had gestaan hadden mensen gezegd dat hij weer een aantal stappen voor zn doel had moeten staan. Het was gewoon een heel goed schot die vrijwel geen enkele keeper pakt. Niet de eerste keer dat Yarmolenko zo'n doelpunt maakt.

15 juni 2021 om 23:45

Ja daaag, dit geloof je toch zelf niet zeker?! Fantastisch schot van Yarmolenko en zeker geen blunder. Pasveer, Padt, Bizot, Krul. Die hadden zo'n bal echt nooit gepakt ook hoor. Als je nou Oblak of Neuer had gezegd had men je misschien nog een beetje serieus genomen maar dit is gewoon onzin.

15 juni 2021 om 22:37

Wat kan jij altijd overdrijven zeg. Je lokt in iedere reactie wel iemand uit de tent. Verzin je nu weer een flater van Stekelenburg omdat hij iets voor zijn doel stond (niemand pakt die Oekraïner seconden lang aan) en Pasveer of Padt zouden deze wel even pakken. Daarom staan ze zeker niet in de basis in Oranje?

Zag je laatst ook al zo kansloos over de trainer van het jaar reageren. Je vind het heerlijk om te overdrijven heb ik het idee...

16 juni 2021 om 08:00

En waarom is Stekelenburg een "vriendje" van de Boer? Hoe weet je dat? Omdat Stekelenburg toevallig bij Ajax speelt? En die club (Ajax) kan jij niet uitstaan en loopt daardoor dit soort onzin te bazuinen. Dat blijkt wel uit elke post die je hier ongefundeerd neerzet.

16 juni 2021 om 08:27

Ik ben het eens met wat je schrijft hoor wizzle. Het tegendoelpunt kan je Steek niet verwijten. Ook het 2e doelpunt niet. Heb nog teruggekeken of Steek uit had moeten komen, maar dat had mijn inziens geen enkele keeper gedaan.

Alleen vraag ik mij oprecht af of Krul ook zou zijn verdedigd door de vele Ajacieden op dit forum, of dat ze dezelfde comments zouden schrijven zoals nu houtapp doet.

16 juni 2021 om 10:59

Omdat Stekelenburg als 3e keeper was geselecteerd en niet in de buurt komt van Krul qua statistieken van de afgelopen 2/3 seizoenen. Is dit genoeg onderbouwing voor jou of wat wil je nog meer weten?

16 juni 2021 om 12:47

Kijken we alleen maar naar statistieken? De laatste paar wedstrijden in Oranje, maakte Krul niet zo'n beste indruk. Ik hoef verder niets te weten hoor, je gooit zelf wat in de rondte zonder onderbouwing en probeert het nu alsnog te onderbouwen wat niet echt lukt.

Hoezo is Stekelenburg als 3e keeper geselecteerd? Dat wist jij van te voren? Volgens mij worden er meerdere keepers geselecteerd en aan de hand van het systeem, prestaties en trainingen speelt de beste in de ogen van de bondscoach. En niet zoals jij beweerd, dat Stekelenburg een zogenaamd vriendje is van Frank de Boer en daarom zou spelen... Ongefundeerd en nergens op gebaseerd...

16 juni 2021 om 09:34

Dat moet ook, als keeper moet je iets voor je doel gaat staan.

16 juni 2021 om 10:57

Dat moet een keeper zeker. Alleen stond hij al een stukje voor zijn doel en zet daarna nog 3/4 passen waardoor hij met zijn fysiek nooit meer in de buurt van de bal kan komen.

Leuk voor hem, maar het is een teken aan de wand als je als land zijnde een 39 jarige keeper moet opstellen. Dit is niet goed, want zeg je hiermee naar de buitenwereld? Van alle keepers hebben we momenteel geen betere.

15 juni 2021 om 20:47

Het gaat niet om leeftijd. Buffon keepte toch ook nog voor Italië op die leeftijd? Onzin argument. De beste/betrouwbaarste van het moment speelt. Qua kwaliteit heeft Nederland inderdaad geen wereldkeeper, maar dat heeft niets met leeftijd te maken.

15 juni 2021 om 20:48

Dit soort opmerkingen zijn zo vermoeiend. Deze vergelijking gaat toch volledig mank. Ten eerste speelde Buffon wel zijn wedstrijden en is van zo'n grote klasse, daar kan Stekelenburg enkel van dromen. Buffon werd niet out of the blue opgeroepen na een afwezigheid van jaren, die zat er structureel bij en was onderdeel van de groep.

15 juni 2021 om 21:38

Het gaat erom dat Millonario het alleen over leeftijd heeft.. Daarom haal ik het voorbeeld aan dat je op die leeftijd zelfs nog top kan zijn. Even lezen. Ik vergelijk alleen de leeftijd van beiden, in principe kan je op die leeftijd dus nog top zijn. Dat is mijn punt. Millonario doet suggereren dat het een slecht teken is als je een oude keeper hebt.Het is niet een slecht teken door zijn leeftijd, maar door zijn speeltijd de afgelopen jaren.

15 juni 2021 om 22:39

@ajax12321, de betrouwbaarste van het moment, daar zeg je het. Je herhaalt gewoon wat ik zeg maar je verbloemt het net iets meer. Dat Buffon zo lang verder deed was ook niet goed voor het Italiaanse voetbal ondanks zijn kwaliteiten, en Italie was toen ook zeer zwak. Zwakker dan wat we gewend zijn van hen. Zijn weer aan het bouwen aan een sterker team nu. Hopelijk kan Oranje dat ook weer doen, want dit is echt twee keer niks wat er nu is.

15 juni 2021 om 23:25

Tja, Buffon was een voorbeeld die me te binnen schoot, maar er zijn zeker meer keepers geweest van 35+ die echt nog top waren. Wat ik dus zei was: leeftijd is nooit een probleem, kwaliteiten/gespeelde minuten afgelopen jaren wel.

16 juni 2021 om 14:07

Het wordt wel een probleem als je pure middelmaat wordt, en dat is Stekelenburg gewoon. Maar zoals ik zeg, je kan alles verbloemen natuurlijk.

15 juni 2021 om 20:47

Ben ik het met je eens. Het is pure armoede maar als het goed uitpakt alle credits naar Frank de Boer.

Echter, voor de groepsdynamiek is het dit ook een raar verhaal. Cillessen die op een rare wijze wordt afgeserveerd zal ook niet goed geland zijn bij veel van de jongens. Krul, die al jaren op niveau keept en ook aanvoerder is (dus verbaal en organisatorisch ook niet slecht zal zijn) of is geweest die gepasseerd wordt voor Stekelenburg die in zijn half jaar net zoveel te doen heeft gehad als Krul in een aantal weken in Engeland.

15 juni 2021 om 20:49

Krul presteert gewoon niet in het NL elftal, dan is het logisch dat hij er gewoon op een belangrijk toernooi naast wordt gezet.

15 juni 2021 om 20:54

Dat zou erg logisch zijn als we een geweldig alternatief zouden hebben die ook net zoals Krul jarenlang op niveau keept. Echter, zolang Stekelenburg niks fout doet is het de juiste keuze geweest.

Bij deze stond ie te ver voor zn goal, bij die in 2010 gelukkig niet.

15 juni 2021 om 23:48

Stond in 2010 nog iets verder naar voren dan eergisteren zelfs. Toen was het gewoon een fabelachtige redding, de beste van het toernooi misschien wel (oke, oke, Casillas). Dit schot van Yarmolenko was nog niet iets harder zelfs lijkt het als je ze naast elkaar zit. Gewoon een prachtgoal, zeker geen grote fout van Stekelenburg. Wel hadden Frenkie, De Roon of Aké voor wat meer druk op de bal mogen zorgen!

Een beloning voor zijn vriendschap met de Boer ja. Op basis van kwaliteit of prestaties is deze uitverkiezing in ieder geval niet verdiend.

16 juni 2021 om 08:15

Wat een onzin. Begint gewoon sneu te worden dit soort reacties.

16 juni 2021 om 11:22

Leg mij dan eens uit op basis waarvan hij wel uitgenodigd is? Die paar potjes voor Ajax waar hij nauwelijks iets te doen kreeg? Er zijn voldoende Nederlandse keepers die dit seizoen meer gepresteerd hebben.

16 juni 2021 om 14:50

Wie dan? Stekelenburg is gewoon de beste keeper van Nederland. Zonder twijfel. Dat hij verkeerde carrière keuzes heeft gemaakt is jammer maar kwaliteit blijft en dat die je toch ook gewoon.

Stekelenburg weet niet wat hem overkomt. 6 seizoenen nauwelijks gespeeld, een paar potjes in de goal bij Ajax en hij staat bij Holland in de basis. Gun het hem natuurlijk van harte, maar kennelijk is het niet best gesteld met de Nederlandse keepers…

16 juni 2021 om 05:40

Inderdaad dit zegt meer over de andere keepers dan over de Steek. Laten we eerlijk zijn de keepers die we nu hebben zijn geen keepers die wedstrijden voor je winnen

16 juni 2021 om 07:54

Ik weet niet of je vaak naar Feyenoord hebt gekeken maar Bijlow is wel een keeper die punten pakt. Laten we hopen dat hij een keer fit blijft, dan heb je voor de komende 10 jaar een topkeeper staan.

16 juni 2021 om 08:36

Eens. Maar ook Bijlow had beide ballen hoogstwaarschijnlijk niet gehad.

16 juni 2021 om 09:35

Gewoon je ding doen en geen blunders maken is ander best belangrijk. Daar is Stekelenburg goed in, hij kan het goed neerzetten en hij is bovendien heel erg sterk met uittrappen, best nog een wapen.

Steekje straalt enorm veel rust en zekerheid uit, ik had mijn twijfels maar ben echt blij met hem op de goal. Dit schot was perfect. Beter geschoten dan Kaka toentertijd. Hoe kan het dat hier überhaupt een discussie over gaande is? Zulke schoten gaan er zelfs bij Oblak en Neuer 9/10 keer in.

16 juni 2021 om 09:31

Het blijft gewoon een feit dat hij verkeerd staat. Dat ziet toch iedereen?? Hij staat te ver uit zijn goal. Daarom gaat deze bal erin.

16 juni 2021 om 09:37

Dan heb je weinig verstand van keepen, iets voor de goal staan verkleint de hoek, deze was echter nog buiten bereik geschoten.

16 juni 2021 om 09:50

Iets??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

140 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren