‘Arsenal krijgt Engelse en Franse concurrentie in strijd om Onana’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 14:54 • Laatste update: 15:08

Arsenal is niet langer de enige club met concrete interesse in André Onana. Nadat de schorsing van de Ajax-doelman vorige week werd teruggebracht van twaalf naar negen maanden, hebben volgens Goal meerdere clubs zich in de strijd om zijn handtekening gemengd. Namen van clubs worden niet genoemd, maar het zou gaan om een Premier League-club die afgelopen seizoen bij de eerste acht is geëindigd en een meerdere clubs uit Frankrijk.

Het contract van Onana loopt af in de zomer van volgend jaar, waardoor directeur voetbalzaken Marc Overmars moet handelen. Besprekingen over een nieuw contract liepen op niets uit. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar, waardoor Overmars heeft besloten om Onana te verkopen. Diverse media meldden eerder al dat Arsenal serieuze interesse heeft in de Kameroener. Nu komt daar een andere Premier League-club bij plus meerdere Franse clubs. De 25-jarige Onana heeft naar eigen zeggen in het verleden al eens een transfer naar de Ligue 1 geweigerd. Hij verkoos toen een langer verblijf bij Ajax boven een contract bij Paris Saint-Germain. Welke Franse clubs nu op hem azen is onbekend. Volgens Goal is de verwachting dat Arsenal haast zal moeten maken met het inlijven van Onana, daar de belangstelling toeneemt.

Onana werd door het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond een schorsing van twaalf maanden opgelegd vanwege de vaststelling van een dopingovertreding. Het CAS heeft in hoger beroep bepaald dat de schorsing wordt verkort tot negen maanden. De schorsing eindigt op 4 november 2021 en heeft tot die tijd betrekking op alle voetbalactiviteiten van Onana, zowel nationaal als internationaal. De sluitpost mag zijn trainingsactiviteiten twee maanden voor het einde van de schorsing, op 4 september 2021, hervatten. Arsenal zou volgens eerdere berichtgeving van de NOS twee miljoen euro willen betalen als de schorsing bleef staan; als die werd verkort of geschrapt, zou het gaan om circa zes tot negen miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door jeroenb93)

Welke Franse club buiten PSG zou nou echt een stap voorwaarts zijn? Ik denk dat hij gewoon naar de PL gaat. Dat is zijn doel.

15 juni 2021 om 15:06

Voor een Franstalige speler is het sowieso wel een interessante optie om bv voor Monaco of Lyon te spelen. Aangezien hij een oogappel van Bosz is, zou vooral die laatste wel een logische optie zijn.

15 juni 2021 om 15:36

Maardan moet je eerst daar weer 2 of 3 jaar een reputatie opbouwen om naar de PL of een absolute topclub te kunnen. Dat is de reden dat hij weg wil namelijk. Daarom zou ik het een vreemde stap vinden. Maar wat mij betreft verkopen ze hem aan de hoogste bieder. Er is al genoeg transferwaarde verdampt bij Onana.

15 juni 2021 om 15:43

Inderdaad. Gewoon verkopen aan de hoogste bieder. Problem is wel dat Onana zelf ook moet willen.

15 juni 2021 om 15:49

Tja dan verkoop je hem niet. Voor bijvoorbeeld 3 miljoen mag hij van mij blijven.

15 juni 2021 om 15:08

Lyon, Monaco en Lille zijn mooie clubs. Misschien niet direct een hele stap vooruit ten opzichte van Ajax maar ik denk ook niet dat Onana direct naar de top wil gaan.

15 juni 2021 om 15:20

@soccerskins zeker dat Onana dat wel wil, zo lang hij maar gehaald wordt als eerste keeper.

15 juni 2021 om 15:26

En bij welke Europese topclub is Onana direct eerste keeper? Ik kan er geen opnoemen in elk geval.

15 juni 2021 om 17:00

Voor Juventus lijkt hij mij een directe versterking en wellicht zelfs voor man utd (met de Gea in deze vorm).

15 juni 2021 om 15:35

Heel veel. Er word nou net gedaan alsof ajax Europese top is. Ze hebben de laatste 15 jaar 1x een groepsfase cl overleeft. Een Lyon monaco etc zijn gewoon een stap vooruit

15 juni 2021 om 15:38

Niemand doet of Ajax Europese top is. Daarom gunnen ze bijvoorbeeld Onana en Tagliafico die stap ook. Maar Lyon en Monaco zijn ook geen Europese top. Ik denk zelf dat Onana een andere stap voor ogen had. Maar misschien stelt hij zijn doelen bij in deze situatie.

15 juni 2021 om 17:20

Monaco? Lyon kan ik me nog wat bij indenken. Monaco is een club met een super instabiel beleid de ene keer kan t een topseizoen zijn t jaar erop middenmoot, presteren ook helemaal niet in Europa dus waarop je dat nou baseert is mij echt een raadsel

15 juni 2021 om 15:36

Peter Bosz wilde Onana eerder naar Leverkusen halen. Ongetwijfeld dat hij via Lyon een nieuwe poging gaat wagen.

15 juni 2021 om 16:04

Als Peter Bosz Onana zo graag wil moet hij eerst eens leren van z'n eigen fouten in plaats van iedere keer weer om dezelfde redenen ontslagen worden. Dan komt hij wellicht bij een club terecht die daadwerkelijk een (flinke) stap vooruit is ten opzichte van Ajax, in plaats van gelijkwaardige of mindere teams in toevallig een wat betere competitie.

15 juni 2021 om 16:20

@vangaaltje. Gaat toch niet om Peter Bosz. Gaat erom dat hij misschien een poging wil wagen aangezien hij dit al eerder heeft gedaan. Elke trainer maakt fouten, zo ook Peter Bosz.

15 juni 2021 om 15:50

Lyon met Bosz zie ik toch wel als een grote kanshebben. Bosz heeft Onana de kans gegeven en zover ik weet speelt Lyon gewoon CL.

15 juni 2021 om 15:55

Spelen voorronde volgens mij. Maar het zou kunnen. Denk alleen dat Onana een jaar geleden nooit naar Lyon zou gaan. Maar het maakt mij niet uit hoor. Van mij mag hij. Lyon is een mooie club en als Ajax er nog iets aan kan verdienen zou dat mooi zijn. Maar voor een paar miljoen mogen ze Onana van mij ook nog een jaar houden.

15 juni 2021 om 16:29

Had graag gehoopt dat jullie gelijk hadden, maar Lyon speelt komend seizoen Europa League.

15 juni 2021 om 19:13

Monaco, Lyon, Lille. Onana is echt geen bijzondere keeper.

Als dat ervoor zorgt dat de transfersom nog een klein beetje omhoog gaat, zou ik het toejuichen.

Lijkt mij dat West Ham en Lille en Lyon hengelen naar zijn komst. Al deze teams hebben een keepers upgrade nodig. Denk echter wel dat Arsenal momenteel de meest aantrekkelijke stap is. Zitten in een dip maar met behulp van Onana komen ze daar zeker uit want er zit genoeg potentie in het team.

15 juni 2021 om 15:09

Zou Arsenal ook een goede stap vinden. Zie hem de concurentiestrijd wel winnen van Leno. Leno is natuurlijk een goede keeper, maar niet onomstreden.

15 juni 2021 om 15:30

Leno met vertrouwen is een betere keeper dan Onana. Mocht Onana komen is dat denk ik ook niet om de strijd aan te gaan met Leno, maar als vervanger omdat Leno naar verluid weg wil.

15 juni 2021 om 16:07

Een Onana in vorm is in mijn ogen een betere keeper dan Leno. Moeilijk in te schatten, dat wel. Maar Onana heeft het in ieder geval laten zien op CL niveau, dat ontbreekt bij Leno nog wel.

15 juni 2021 om 16:07

In dat opzicht zou het zou beiden partijen een uitstekende stap zijn.

15 juni 2021 om 15:29

Lyon heeft met Lopes toch een prima keeper? Verwacht eerder Lille inderdaad, die hebben hub doelman natuurlijk net verkocht aan Milan en zijn op zoek naar een nieuwe nummer 1. Denk alleen dat hij Lille niet perse als een stap vooruit ziet tov Ajax. Ik vind Dortmund altijd nog een mooie club voor hem maar het lijkt er op dat zij voor dei Duitser van Gladback(?) gaan.

15 juni 2021 om 15:31

Sommer is toch al een aantal seizoenen een van de betere keepers in de Bundesliga dus die wordt niet zomaar vervangen lijkt mij. Eigenlijk zijn er geen subtop/topclubs die hoge nood hebben voor een keeper. Arsenal die gaan waarschijnlijk afscheid nemen van Leno dus daar komt een plekje vrij. Voor de rest kan ik mij alleen Lille bedenken.

15 juni 2021 om 15:54

Sommer (een Zwitser) naar Dortmund? Heb je daar een bron van? Heb daar nog niks van voorbij zien komen namelijk. On: Dortmund zou Onana prima kunnen gebruiken, ik zie hem Bürki wel uit de basis spelen.

15 juni 2021 om 16:05

Ik heb het even nagekeken en Dortmund heeft Kobel van Stuttgart gekocht voor 15 miljoen. Die zijn dus ook al voorzien van een nieuwe doelman. Dan zou ik gewoon lekker naar Arsenal gaan als ik Onana was!

15 juni 2021 om 16:14

Dan zijn ze inderdaad al voorzien, dat had ik moeten weten. Dan is er niet echt een optie in Duitsland.

15 juni 2021 om 18:20

AC Milan dan? Die keeper waarvan de naam niet te spellen is gaat toch weg? AC lijkt de weg naar boven weer wat gevonden te hebben, lijkt me niet zo'n slechte optie. Bij Milan ben je er zekerder van europees voetbal dan bij Arsenal. Waar het toch de laatste jaren niet echt je-van-het is in de PL en Europa

15 juni 2021 om 19:55

Milan heeft al Maignan overgenomen van Lille voor 13 miljoen als eerste keeper. En Arsenal heeft nu voor het eerst in 40 jaar ofzo geen Europees voetbal. Milan heeft dat de afgelopen 10 jaar al meer dan 3x gehad..

15 juni 2021 om 15:33

Lyon heeft gewoon een goede keeper, Anthony Lopes. Ik denk dat een keeper niet bij hun de prioriteit ligt. West Ham en Lille zou eventueel nog kunnen. Over Arsenal gesproken. inderdaad genoeg potentie in het elftal. Maar wat heb je aan potentie als ze het niet waar maken bij een club als Arsenal. Welk talent is nu echt doorgebroken en een echte ster geworden de laatste jaren? Als Onana voor Arsenal zou kiezen moet hij wel accepteren dat hij minder kans heeft om CL te spelen als bij de franse clubs die jij zojuist hebt opgenoemd.

15 juni 2021 om 15:57

Saka en Smith Rowe zijn talenten uit de jeugd die nu in de basis spelen. Ainsley Maitland Niles is toch een echte speler geworden in de selectie met meer dan 100 wedstrijden voor Arsenal. Joe Willock is ook een speler die doorgebroken is en deze preseason een kans krijgt in het eerste. Verder heb je nog bijvoorbeeld Nketiah, Iwobi en Nelson als spelers die frequent in het eerste team hebben gespeeld en uit de jeugd komen. En ja hij heeft inderdaad misschien minder kans op CL bij Arsenal dan bij Lille maar dat is toch een uitdaging op zich? Misschien is dat najuist iets wat hem aantrekt, en qua topwedstrijden heb je meer aan Arsenal dan Lille, zelfs met Champions League.

15 juni 2021 om 16:14

Arsenal heeft heeeel erg veel meer nodig on uit deze dip te komen. Keeper is nooit echt het probleem geweest.

15 juni 2021 om 16:40

Ik denk dat Arsenal niet de meest aantrekkelijke stap is. Hij heeft daar geen garantie om 1e keeper te worden. Tenzij Arsenal hem koopt om vervolgens Leno te laten gaan. Ik denk dat als een andere club hem de 1e keepersrol kan garanderen, het lastig wordt voor Arsenal om de strijd om Onana te winnen.

Onana kan denk ik echt met speels gemak mee bij Arsenal. jarenlang gewoon een Europese top 10 keeper geweest

15 juni 2021 om 15:23

Arsenal is op weg om een middenmoter te worden dus inderdaad, Onana zal wel meekunnen. Maar of hij Leno uit de basis speelt, denk het niet, Leno was bij Leverkusen beter dan Onana bij Ajax is.

15 juni 2021 om 16:09

Leno zat toen in een betere competitie, maar Onana heeft het op CL niveau meerdere jaren laten zien. Beide keepers maken weinig echte fouten, dus moeilijk in te schatten wie er beter is. Jammer voor Onana dat Chelsea voor Mendy koos, anders had ik Onana daar ook wel de CL zien winnen.

15 juni 2021 om 16:25

Volgens mij is het vrij simpel SilverFront. Onana kan beter mee voetballen en is een stuk comfortabeler met de bal aan de fout. Qua reflexen en shot stopping is Leno denk ik net wat beter. Met name dubbele saves kort achter elkaar vind ik Leno erg sterk in, daar waar ik dat bij Onana minder zie. Dus overall zijn ze in mijn optiek aardig gelijkwaardig. Enige wat ik soms een minpuntje vind van Onana, is zijn concentratie niveau. Dat kan echter ook te maken hebben met de Eredivisie ofcourse. Maar soms is hij erg laconiek in mijn optiek.

Kom op Fabio, gelijk toeslaan. Dat zou een mooie 1e slag zijn.
Andre Onana zou een uitstekende vervanger zijn voor Hugo Lloris. Lloris heeft aangekondigd graag we te willen. PSG word genoemd als zijn toekomstige werkgever.
Ik zie in Onana een uitstekende aanwinst voor Tottenham. Een club net onder de Top. Maar wel genoeg ruimte om jezelf te verbeteren en samen naar de Top toe te werken.

15 juni 2021 om 15:13

PSG heeft net donnaruma aangesteld wat moeten die met lloris

15 juni 2021 om 15:19

Lloris gaat natuurlijk nooit naar psg. Dus hebben donnarumma en Navas nog. Ik zou oprecht niet weten waar Lloris heen zou gaan.

15 juni 2021 om 15:19

Donnarumma en Navas zijn beiden van een hoger niveau dan Lloris dus wat moeten ze er mee.

Als die jongen gewoon bijtekent, dan doet hij ajax een plezier, keep je nog bijna een heel seizoen en kan je voor zeker 20 miljoen verkocht worden. Betaalt hij ajax ook weer terug nadat ze hem gewoon doorbetalen in de tijd dat hij niet in actie kan komen.

15 juni 2021 om 15:26

Hij wilde voor 1 seizoen bijtekenen, maar Ajax wilde een contractverlenging voor 2 seizoenen. Dat is in ieder geval 1 reden waarom de contractonderhandelingen vastliepen.

Jaja PSG afzeggen en wil alleen naar een topclub
Ja dan kom je bij Arsenal terecht
Ieder jaar Europa / conference League spelen
Zou zeggen neem nog een pilletje André
Als ik Ajax was kort geding aan spannen en de verknalde miljoenen verhalen op André zoals met Adrian Mutu is gebeurd

Bedragen onder de 10 mil enkel akkoord gaan als er clausules inzitten waardoor je steeds meer kunt verdienen op hem.
Anders lekker boven in het stadion zetten een jaar lang en via de achterdeur er gratis uit.

Gozer heeft alles te danken aan Ajax
En door zijn dopinggebruik nu dankbaar gebruik maken van een goedkope uitvlucht naar een andere club?

15 juni 2021 om 15:33

Ach hij heeft jarenlang Ajax geholpen en is ze meerdere zomers trouw gebleven. Een beetje krediet naar Onana mag toch ook wel? Hij zou deze zomer sowieso al weggaan dus waarom hem niet die kans geven?

15 juni 2021 om 16:02

Krediet heeft hij ook zeker gekregen....
Elke maand netjes op zijn rekening.

15 juni 2021 om 15:34

Onana heeft toch ook meerdere keren zijn contract verlengd, zodat Ajax nog wat kon verdienen aan zijn transfer. Dat hij zijn contract niet langer tot 2023 wil verlengen kan ook te maken hebben met dat hij zichzelf wel rijp acht voor een overstap.

Dat door zijn zo als het nu lijkt domme fout het zo af moet lopen is ook voor hem hartstikke vervelend. Natuurlijk had hij zijn contract kunnen verlengen als dank naar de kans die Ajax hem gaf, maar je moet niet doen alsof hij niks voor Ajax betekend heeft.

15 juni 2021 om 16:05

Maar speelde Onana als vrijwilliger voor Ajax?
Die man heeft een salaris gekregen waar de meeste mensen de hik van krijgen.
Hij heeft "door zijn wat hij probeert te verkondigen foutje" ajax miljoenen gekost.

Moet Ajax nu coulant zijn?
Ajax heeft hem getraind tot 1e keeper, heeft hem salaris gegeven ...
Ajax is geloof ik aardig coulant dat ze geen schadeclaim eisen

15 juni 2021 om 18:48

Nee natuurlijk speelde hij niet als vrijwilliger. Maar vind dat je wel volledig aan het feit voorbij gaat dat Onana meerdere contracten heeft getekend en dat hij dus allang een overstap had kunnen maken. Ik snap niet dat Ajax niet gewoon zijn contract met een jaar wil verlengen. Waarom zou dat perse tot 2024 moeten.

Wat hij heeft gedaan is natuurlijk hartstikke dom, maar wat als een speler van Ajax iemand neer slaat op het veld en een half jaar geschorst wordt? Moeten ze dan ook een schadeclaim indienen. Buiten dat bevordert het de sfeer in je selectie denk ik niet, mocht Ajax hem echt een boete van meerdere miljoenen geven.

Arsenal moet in dit geval niet de zuinige club uithangen. Zelfs 15 miljoen is peanuts voor Onana, het is juist een buitenkansje om goedkoop een (in potentie) topkeeper binnen te halen. Met 25 jaar kan hij nog lang mee, maar heeft hij ook de nodige ervaring. Gewoon het portemonneetje trekken Edu!

15 juni 2021 om 16:25

Krijg het nu al warm dat dit weer verkloot gaat worden…

15 juni 2021 om 16:29

Nou, niet als dat betekent dat er op een andere plek geen nieuwe speler komt. Bij mijn weten zijn de funds nog steeds niet echt toereikend. En Leno zijn geruchten dat hij gaat, maar vooralsnog weinig concrete interesse. Als Onana komt voor bijvoorbeeld 15 miljoen, maar we daardoor geen rechtsback kunnen halen, dan vind ik het persoonlijk een erg slechte deal.. Zeker als Leno dan mogelijk blijft.

15 juni 2021 om 16:57

Dat is exact de houding waardoor Arsenal de boot veelvuldig mist. Wachten tot er een openingsbod binnenkort op Leno, lange onderhandelingen aangaan, om vervolgens de Onana mis te lopen. Ik zie het ook gebeuren bij de transfer van Xhaka.
In alle financiële analyses wordt het mislopen van CL als belangrijke oorzaak gezien. Maar zonder het juiste materiaal ga je die CL plekken ook niet halen. Hopelijk gaat er eindelijk een knop om en wordt er nu extra geïnvesteerd (spelers die ook in waarde vermeerderen) om de CL plekken + inkomsten 'veilig' te stellen. I.p.v. een type Willian goedkoop op de kop tikken, die nu op begroting drukt en waardeloos is.

ik zie het alweer gebeuren dat Arsenal wederom slaapt en de kans om een keeper voor 7 mil van zijn kwaliteiten kan inlijven aan zich voorbij laat gaan en dan aankomt met een keeper van franse 2de divisie en zeggen dat hij enorm veel talent heeft en past bij de Arsenal cultuur

Gewoon clubs tegen elkaar op laten bieden. Dan bepaalt Ajax maar waar Onana heen gaat. Het lijkt me toch niet dat er nu nog wordt geluisterd naar de voorkeur van Onana. Als Onana niet naar de club die het meeste biedt wilt gaan, dient 'ie lekker z'n contract op de tribune uit. Is nou niet alsof we nog zoveel voor 'm gaan vangen dat je hem persee moet verkopen.

15 juni 2021 om 18:53

Typische Ajax supporter... lachwekkend en 0 gunfactor.

15 juni 2021 om 19:18

Die gunfactor is gauw verdwenen toen Onana besloot niet bij te tekenen terwijl Ajax hem gesteund heeft in alles wat ze kunnen. Niks 'typisch Ajax supporter' aan hoor.

15 juni 2021 om 20:47

#Sanbanko, krijg je als je aanhang in de maling neemt. Onana was goud nu enkel een roestige spijker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

André Onana traint door dopingschorsing in Salou: ‘Dat heeft me verrast’

André Onana traint momenteel voor zichzelf in Salou, zo vertelt keeperstrainer Yvan Castillo aan Diari de Tarragona. De 25-jarige doelman mag door zijn dopingschorsing tot september niet bij Ajax trainen en...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren