Alaba vol verbazing na kritiek Maalderink: ‘Heb je het gezien dan?’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 12:49Rian Rosendaal • Laatste update: 13:14

Oostenrijk begon zondag met een 3-1 overwinning op Noord-Macedonië aan de groepsfase van het EK en na afloop begaf David Alaba zich in de mixed zone om vragen van journalisten te beantwoorden. De aanwinst van Real Madrid werd door Bert Maalderink aan de tand gevoeld over de gelijkmaker van Goran Pandev, slechts tien minuten na de openingstreffer van de Oostenrijkers. Alaba was duidelijk verbaasd over de vraagstelling van de Nederlandse verslaggever.

"We moesten redelijk snel de 1-1 van hen incasseren, wat voor ons een zeer ongelukkig moment was", verwees Alaba naar de treffer van Pandev in de 28ste minuut. Het antwoord van het boegbeeld van de Oostenrijkse ploeg leek Maalderink echter niet te bevallen. "Ongelukkig? Het was eigenlijk gewoon heel slecht verdedigd", zo wierp hij op in het gesprek met Alaba, die vervolgens vol verbazing de reporter aankeek. "Zeer slecht verdedigd? Heb je het ook gezien dan?" Maalderink gaf gelijk aan dat hij het doelpunt van Noord-Macedonië goed had kunnen aanschouwen in het stadion.

@husseinde77.0

##fußball #euro2021 #DividAlaba #followsportstiktok

? original sound - Sahand_ {????}

"Maar het was een ongelukkig tegendoelpunt, toch?", kreeg Maalderink gelijk als vraag terug van Alaba. "Ja, maar het was ook een fout", aldus de verslaggever annex commentator, die aangaf dat de schuld voornamelijk bij de uitkomende doelman Daniel Bachmann lag. "De keeper ging in de fout bij de bal die werd teruggespeeld." Alaba leek de stelling van Maalderink wel te kunnen begrijpen uiteindelijk. "Ja, oké. Maar desondanks was het een ongelukkige situatie, dat wil ik nogmaals benadrukt hebben."


Poll

Zie jij Oostenrijk donderdag winnen van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door asroma8)

By far de slechtse journalist die er is. Wat ongelooflijke domme vragen kan deze man stellen.. ik dacht dat ze hem toch op het schaatsen hadden gezet??.

15 juni 2021 om 13:21

Bij mij zit hij ook in de irritatie-zone, maar dat kan ook door z'n stemgebruik en intonatie komen.

Maar idd, snap Alaba's reactie wel. Tuurlijk is het een fout, maar bij een 3-1 overwinning hoef je niet echt niet zo te hameren op die fout

15 juni 2021 om 14:20

Je mag toch wel kritiek hebben en zeggen dat het een fout was? De uitslag maakt weinig uit.

15 juni 2021 om 13:40

Nou, Jeroen Stekelenburg met zijn eigen wedstrijdanalyses verpakt in gesloten vragen kan er ook wat van!

15 juni 2021 om 14:08

Ja die is echt super vervelend, betweterig en negatief in z’n vraagstelling.

15 juni 2021 om 13:41

Huh, hij heeft gewoon gelijk hè, maar okay.

15 juni 2021 om 13:59

Ik ben ook geen fan, maar aan de andere kant is dit toch prima? Hij is kritisch op het politieke/media training antwoord van een speler en laat merken dat hij het anders ziet. Ik zie geen probleem hoor en volgens mij vond Alaba het ook prima om zijn mening te verduidelijken.

15 juni 2021 om 14:39

Helemaal eens! Open deuren, domme vragen, Jip&Janneke-verhaaltjes en voor de rest alleen maar irriteren. En dan anderen de maat nemen hoe ze hun vak moeten uitoefenen? Man, Maalderink als kritische sportjournalist is alsof je een zatlap een kroeg laat runnen.

15 juni 2021 om 15:38

Beter een beetje wrijving en vuurwerk op deze manier dan van die saaie standaard antwoorden.

15 juni 2021 om 17:50

Het was toch slecht verdedigd. Dat zijne koninklijke hoogheid Alaba dan gelijk op zn teentjes getrapt is is zijn probleem.

Beetje overdreven, snap niet helemaal waarom hier een apart artikel over is geschreven.
Meningsverschil en beide mannen erkenden beide meningen en respecteerden het, punt.

15 juni 2021 om 13:27

Dat idee had ik dus ook, beetje heel erg opgeklopt allemaal, volgens mij is er helemaal niks aan het handje

De journalisten van Nederland zijn van mening dat zij de spelers moeten verbeteren…lol

15 juni 2021 om 14:21

De journalisten van Nederland zijn van mening dat ze kritsch mogen zijn als spelers claimen dat het maar ongelukkig was, terwijl het duidelijk een fout was.

Op zo een internationaal toernooi is het niet handig om de "directe Nederlander" uit te gaan hangen. Andere landen zijn onze directheid niet gewend en dan kan dat hele ongemakkelijke situaties opleveren in interviews, zoals deze.

15 juni 2021 om 14:19

Ja laten wij als Nederlanders ons aan alles en iedereen aanpassen omdat we misschien “te direct” gevonden worden. Bert heeft toch gewoon gelijk? Het uitverdedigen was lachwekkend en vervolgens doet die keeper er een schepje bovenop. Daar mag je best wat van zeggen.

15 juni 2021 om 16:08

Uiteindelijk ben je in deze situatie niet in Nederland. Dan mag daar best rekening mee gehouden worden vind ik.

15 juni 2021 om 16:41

Nee hij was in Boekarest. En daar is Alaba ook niet geboren. Dat punt gaat dus niet echt op.

15 juni 2021 om 14:21

nou in Nederland is deze man al drama. Elke keer 1 of 2 dagen voor de wedstrijden maar door blijven zeuren over de opstelling en keuzes die de bondscoach gaat maken, terwijl hij het nog met de ploeg moet bespreken. Wat denk je dat je voor antwoord krijgt.
En dit doet ie al 30 jaar of zo, moet het nou toch een keer door hebben. Ik vind dit zo'n vreselijk figuur.

Ach ja, Maalderink. Zodra hij aan het woord is gaat bij mij al jaren de televisie op stil. Ik vind het zo'n vermoeiende journalist. Vast een prima kerel verder maar, gut, als hij met z'n verslagjes begint word ik helemaal lijp.

Het was toch ook comedy, de manier waarop Oostenrijk dat doelpunt weggaf. Als je al niet mag benoemen dat het heel slecht was verdedigd.

Haha Bert Maalderink heeft hier ook gewoon gelijk: het was een grote fout van de keeper. Zorgt altijd voor spraakmakende interviews en leuke fragmenten door zijn directe vraagstelling. Zie je dat mediatraining toch niet overal tegen werkt...

15 juni 2021 om 15:52

Vraag me nog steeds af, kwam de bal niet los door die aanvaller van NMace. die tegen de keeper botst en zou het dan dus geen overtreding moeten zijn? Zo nee, dan is het idd zwak gekeept en een fout ja.

Vind het bijzonderder dat een voetballer een journalist alsnog gelijk geeft ipv vol de hakken in het zand te gaan zetten en ook van niks meer te willen weten. Dat zie je zelden.

15 juni 2021 om 13:54

Ik heb naar aanleiding van dit artikel de goal opgezocht en ik denk dat Maalderink gewoon gelijk heeft. Die keeper moet die bal daar gewoon klem hebben. Ongelukkig was het ook zeker, maar Maalderink heeft ook een punt.

Het was een communicatiefout tussen keeper en verdediger, maar de keeper moet die bal natuurlijk hebben.

Maalderink hadden ze in het verleden altijd naar de tegenstanders moeten sturen, gewoon om ze te irriteren. Ik vind hem een goede kritische journalist overigens.

Eerlijk gezegd vond ik dit wel verfrissend. Bij sport zijn het toch vaak de zelfde soort vragen. Hier is het antwoord van Alaba een beetje vaag en vraagt een journalist door, hebben ze een dialoog en begrijpen ze een paar zinnen elkaars standpunt. Naar mijn mening zoals het hoort.

15 juni 2021 om 15:02

Wel mee eens. Dit soort vragen is eigenlijk wat je van een sportjournalist verwacht. Een sportjournalist mag ook wel irritant zijn, voor spelers en coaches althans. Mijn irritatiefactor ligt dan met name bij de commentatoren en dan Frank Snoeks in het speciaal. Weinig voetbalvernuft en knoopt verhalen aan elkaar die kant noch wal raken. Zeer irritant.

Mooi man die NL de normen en waarden. Je schaamt je gewoon voor de Nederlandse journalisten. Ook een Gotze verbaasde zich over de vraagstellingen. Bij Hans Kraaij wisten we het wel, nu hebben we niets anders meer lopen blijkt!!

Bert Maalderink us de allergrootste betweter van alle sportjournalisten in Nederland, of het nu schaatsen, voetbal of scaken is hij weet altijd alles beter en ziet alles anders. Grotere azijbzeiker is er niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oostenrijk

FIFA ranking: 23
8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. DragovićVerdediger40
M. HintereggerVerdediger40
D. BachmannKeeper40
S. LainerVerdediger41
D. AlabaVerdediger40
C. BaumgartnerMiddenvelder41
K. LaimerMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Oostenrijk.

173 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren