Duidelijk antwoord op vraag over Wijnaldum-erfenis: ‘Totaal niet mee bezig’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 11:26Rian Rosendaal • Laatste update: 12:46

Nu Georginio Wijnaldum Liverpool heeft ingeruild voor Paris Saint-Germain, zoekt manager Jürgen Klopp naar geen geschikte vervanger voor zijn middenveld. Youri Tielemans is naar eigen zeggen niet bezig met een overstap richting the Reds. De middenvelder van Leicester City is volledig gefocust op het afleveren van een goed EK met de Belgische ploeg, zo bendrukt hij in aanloop naar de clash met Denemarken van donderdag.

"Daar ben ik op dit moment totaal niet mee bezig", benadrukt Tielemans op de vraag of hij zichzelf in staat acht om in de voetsporen van Wijnaldum te treden bij Liverpool. "Laat de journalisten daar maar een oordeel over vellen, die hebben daar ongetwijfeld een hoop over te melden. Maar daar heb ik verder niets mee te maken. Ik kan er alleen maar voor zorgen dat ik zo goed mogelijk presteer op het veld", aldus de Belgische middenvelder, die Leicester onlangs naar de winst schoot in de finale van de FA Cup tegen Chelsea (0-1) en bij the Foxes nog twee jaar vastligt.

Leicester is zelfs van plan om Tielemans, afgelopen seizoen een van de uitblinkers in het elftal van manager Brendan Rodgers, contractverlenging voor te leggen. Men wil zo voorkomen dat de middenvelder tussentijds wordt weggeplukt door kapitaalkrachtige topclubs. Tielemans is momenteel ook niet bezig met een vertrek uit het King Power Stadium, zo benadrukt de international van de Rode Duivels nog maar eens. "Ik denk daar ook helemaal niet aan, alle aandacht gaat nu uit naar het EK. Transfergeruchten laten mij verder koud en geen enkel transferbedrag zal iets voor mij veranderen. Ik wil nu alleen maar zo goed mogelijk presteren op het EK", aldus Tielemans.

Klopp heeft zich nog niet uitgesproken over concrete interesse in Tielemans. Volgens onder meer Sport1 onderzoekt de Liverpool-manager wél de mogelijkheden om Florian Neuhaus naar Anfield te halen. De middenvelder staat nog tot medio 2024 onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Volgens de Daily Mirror zal Klopp Neuhaus tijdens het EK extra in de gaten houden, mocht hij aan spelen toekomen bij Duitsland.


Poll

Denk jij dat Youri Tielemans goed genoeg is voor Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Tuurlijk is Tielemans goed genoeg voor Liverpool. Hij is voetballend beter dan een Henderson en meer een harde werker dan Thiago. Lijkt me een prima aanwinst voor Liverpool.

15 juni 2021 om 11:38

Toch grappig hoe mensen nog altijd Henderson zo durven te onderschatten. Die man is van ongekende waarde voor dat middenveld, vooral die trap van hem is geweldig. Tielemans moet eerst maar laten zien dat hij kan presteren op CL niveau zoals Henderson dat al jaren laat zien. Ik denk overigens dat hij dat wel kan hoor, maar hem zo zonder pardon boven Henderson plaatsen is voorbarig.

15 juni 2021 om 11:43

Tielemans speelt in de PL genoeg wedstrijden van CL niveau en bewijst zich daar.

15 juni 2021 om 11:44

Hij plaatst hem voetballend boven Henderson. Wat nu toch geen vreemde uitspraak is.

15 juni 2021 om 11:58

Het blijft voor mensen lastig om de kwaliteiten van Henderson te zien. Hij kan gewoon erg goed voetballen, maar wordt gezien als een soort breker die dat niet kan. Henderson is nodig om het spel constant in beweging te houden, je kan hem altijd aanspelen en hij loopt heel slim zonder de bal. Tielemans is jong, voetbalt wat mooier en is beter in de kleine ruimte en men ziet dat al snel als beter dan een speler als Henderson. Voetballen bij Leicester is anders dan voetballen bij Liverpool en ik denk niet dat men mag verwachten dat Tielemans hetzelfde spel bij Liverpool zou kunnen spelen..

15 juni 2021 om 12:04

Dank Lierse. Sommige mensen willen niet de moeite nemen om het goed te lezen en denken dan gelijk dat ik Henderson slecht vind haha.

15 juni 2021 om 12:12

Precies Isco24. Ik denk ook persoonlijk dat als Liverpool Tielemans zou halen, dat hij dan de concurrentiestrijd met Thiago zou winnen op den duur. Hij zal dan alleen de 'status' van Thiago moeten overwinnen als het ware. Thiago is namelijk te veel een mooi-weer voetballer en past gewoon niet goed genoeg bij Liverpool. Hij is een erg lakse speler, op momenten erg inefficiënt en zoals jij al zei een minder harde werker.

Tielemans past wat dat betreft qua profiel een stuk beter bij Liverpool dan dat Thiago doet.

15 juni 2021 om 12:14

Ik vind hem voetballend helemaal niet beter dan Henderson.

15 juni 2021 om 11:40

Ik denk dat Tielemans goed genoeg is voor zowat elke ploeg ter wereld. En die jongen moet zijn piek nog bereiken! Maar hij rendeert het beste met een ‘breker’ naast zich zoals nu bij Leicester met Ndidi of destijds bij Anderlecht met Dendoncker.

15 juni 2021 om 11:58

Of dus met Fabinho naast zich bij Liverpool. Ik zou zijn komt in ieder geval toejuichen. Tielemans is een fantastische voetballer die alleen maar beter aan het worden is. Met het vertrek van Wijnaldum is er een plekje vrijgekomen op het middenveld en ik ben van mening dat een gezonde concurrentie tussen Thiago, Henderson, hopelijk dus Tielemans en Keita (daar ik Fabinho als onbetwist inschat) alleen maar goed is voor het totaalplaatje.

15 juni 2021 om 12:04

Neemt niet weg dat Neuhaus ook een fantastische voetballer is. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van Liverpool om één van beide aan te trekken.

15 juni 2021 om 12:57

Maar wat doe je dan met Thiago?
Vind deze 2 vergelijkbaar en niet echt voor de 10 positie,

15 juni 2021 om 15:03

Nou ik vind Henderson een hardere werker en voetballend is Tielemans niet zo goed als Thiago. Dus hij is er niet klaar voor denk ik.

Ben benieuwd wat deze jongen zou moeten kosten. Erg goede voetballer van wie ik nog veel verwacht! Zou hem graag bij een Arsenal zien, alleen denk dat voetballers tegenwoordig dat zelfs als een stap achteruit zien.

15 juni 2021 om 11:34

Van leicester naar Arsenal ziet er inderdaad uit als een stap achteruit tegenwoordig.

15 juni 2021 om 11:36

Arsenal gaat denk ik alleen maar verder weg zakken. Ze hebben natuurlijk mazzel met Saka en Smith-Rowe uit eigen jeugd want van hun beleid moeten ze het niet hebben. Tielemans zou trouwens bij elke topclub in de PL wel basis staan behalve misschien City.

15 juni 2021 om 12:06

De jeugd heeft wel wat meer talenten ook nog Ramos_4, dus dat zou eventueel onze redding kunnen zijn inderdaad. Het beleid is inderdaad niet goed. Maar het is niet alsof er alleen maar slechte aankopen worden gedaan bijvoorbeeld. Het probleem is in mijn optiek altijd al geweest het verder bouwen op wat je nu hebt. Op een gegeven moment kwamen Ozil en Alexis, waar je toen een degelijke selectie omheen had en nog een top Cazorla. Maar daarna wordt niet doorgepakt. Dan komt alleen een hasbeen keeper (cech) en that's it. Paar jaar later begin je dezelfde cyclus, dan koop je ineens Lacazette en Aubameyang (niet logisch overigens, maar goed), maar stop je daarna eigenlijk. Nu heb je wederom een selectie waarbij je een deel hebt die mee kunnen groeien naar een hoger niveau, met een tweetal toppers op papier (partey en Auba, al gaf Auba afgelopen seizoen niet thuis) en goede jeugd die doorstroomt. Dan moet je nu doorpakken met gerichte aankopen. En dat zie ik inderdaad niet gebeuren helaas.. Bijvoorbeeld zo'n Tielemans zou nu juist een goede aanvulling zijn om op door te pakken, omdat je zo'n type speler echt mist op dit moment.

15 juni 2021 om 14:27

Je kan ook zeggen dat Arsenal 2 goede spelers uit de opleiding weet te ontwikkelen. Ze zijn goed genoeg basis en dragen het team zelfs. Als het om Ajax ging had je ze waarschijnlijk props gegeven.

15 juni 2021 om 11:37

Dat zal wel richting de 80 miljoen worden als je naar andere transfers van Leicester kijkt. Al zit er natuurlijk geen ‘Engelsman-tax’ op hem.

15 juni 2021 om 11:58

Dat valt ook nog wel reuze mee Lierse1997. Maguire ging voor 87, Mahrez voor 67 en Chilwell voor 50 miljoen. Daarna zakken de prijzen al flink. Drinkwater voor 37,9 en Kanté voor 35,8. Daarna gaat het van Musa (16,8) naar lager.

Als je dat bekijkt dan zit op Maguire, Chilwell en Drinkwater echt een 'Engelsman-tax', wat die prijzen absoluut niet realistisch maakt. Mijn gok is dus dat de prijs voor Tielemans tussen Mahrez en Kanté in zal zitten. Qua positie en productiviteit is een vleugelaanvaller namelijk sowieso duurder. En Kanté was achteraf gezien gewoon 'te' goedkoop.

15 juni 2021 om 12:05

Ze hebben er zelf meer dan 40 miljoen voor neergeteld. Hij is nog maar 24 en hun speler van het seizoen geworden en ondertussen is Leicester gewoon een stabiele (sub)topper geworden terwijl ze na de titel nog gewoon een eendagsvlieg konden zijn. Verder worden er ook zulke bedragen rond Maddison genoemd.

15 juni 2021 om 12:09

Dat snap ik Lierse, maar dat is dus het verschil tussen de 'Engelsman-tax' en niet. Een Maddison is kwalitatief gezien minder dan Tielemans (in mijn optiek), maar ik zou er zeer raar van opkijken als hij minder geld gaat opleveren dan Tielemans. Zo werkt het nou eenmaal in de PL.

Mijn punt is ook niet dat hij goedkoop weg zal gaan. Ik betwist alleen de 80 miljoen, juist gezien de andere uitgaande transfers van Leicester. En ook de positie van de speler t.o.v. de andere genoemde spelers.

15 juni 2021 om 12:33

Daarom dat ik hem op 80 miljoen schat. Beter dan Maddison maar geen Engelsman, dus vandaar dezelfde prijs. Maar hij gaat alleszins heel veel kosten. Persoonlijk vind ik dan ook dat hij moet vertrekken bij Leicester aangezien die opnieuw geen CL spelen.

Ik denk dat Liverpool diep in de buidel moet tasten. Leicester zal denk ik minimaal 60 miljoen vragen voor hem. Is het grootste talent van België op het moment en de toekomstige ster.

15 juni 2021 om 12:02

Tielemans is ondertussen 24, dus al verder in zijn ontwikkeling en al een tijdje geen talent meer maar een topspeler.

15 juni 2021 om 12:20

Daarom snap ik niet waarom Liverpool geen €40m neer legt voor Neves.

Niet dat het gaat gebeuren, maar in mijn optiek is Tielemans precies het type speler dat wij bij Arsenal missen. Iemand die het spelletje snel ziet, het spel kan verdelen vanuit centraal, met links en rechts het spel kan versnellen en ook nog eens met beide benen een goed afstandsschot heeft. Hij zou het probleem oplossen dat het tempo bij ons van verdediging naar aanvallend middenveld/vleugels te traag is, waardoor tegenstanders dat makkelijk kunnen verdedigen. Daarnaast natuurlijk PL proven.

Maar goed, hij zal te veel geld kosten en ik zie de leiding van Arsenal niet als capabel genoeg om daadwerkelijk te identificeren wat voor een type spelers we daadwerkelijk nodig hebben en daar ook voor te gaan.

Dit is de perfecte speler voor Liverpool. Heeft echt alles om te slagen bij een topclub en helemaal in het tempo van Liverpool zal hij goed meedraaien. Ik zou dan ook niet schrikken van een groot bedrag en het gewoon lachend betalen

15 juni 2021 om 12:01

Het zou dan vooral voor de concurrentie zijn. Want Fabinho en Henderson zijn nagenoeg onbetwist. Dus het gaat om de 3e positie op het middenveld. Daar hebben ze dan Thiago ook nog op het moment, die toch wel qua status 'hoger' is dan Tielemans. Het gaat dus niet zomaar zo makkelijk worden. Al denk ik wel dat Tielemans heel goed bij Liverpool zou passen hoor.

16 juni 2021 om 01:06

Is ook zo, alhoewel ik denk dat hij ziin vaste plek verovert. Daarnaast kan het zomaar weer zijn dat Fabinho wedstrijden in het centrum komt te spelen door blessures achterin. Concurrentie is alleen maar goed, kan Liverpool ook wel gebruiken met verse krachten

Er worden de laatste weken veel namen genoemd om Gini te vervangen.. Tielemans en Neuhaus worden genoemd maar ook laatst Lorenzo Pellegrini van Roma die maar de helft van Tielemans moet kosten en daarom al heel erg interessant is. Had ook in geruchten bij BBC gelezen dat er serieus ook gekeken wordt of SMS gehaald kan worden en die kost ook 80 mil en is (in mijn niet zo nederige opinie) beter dan Tielemans..

Met Tielemans, met de Bruyne, met Lukaku met eigenlijk weinig spelers van het NL elftal of Belgie ga je de oorlog winnen. Mentaliteit van echt tot het gaatje gaan in die finales en tegen beter weten in blijven rennen en vliegen zit niet bij deze spelers, want....ze weten het allemaal beter. Gini is een topatleet a la Kante en zal dus daarom altijd die 7 scoren, Tielemans is dat niet. Ja beter aan de bal, maar dat is Thiago in principe nog beter, dus wat win je er mee?

Dit Liverpool heeft momenteel meer aan nationaal talent erbij of een Neuhauss die nogal gelinkt word. Duitsers zijn over het algemeen gewoon stabieler qua inzet :D

15 juni 2021 om 20:54

Helemaal mee eens. Tielemans lijkt me echt niet de type die Liverpool zoekt. Ze kunnen beter niemand halen, omdat het middenveld met Thiago, Fabinho en Henderson al goed genoeg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1411
3.Chelsea1310
5.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller63
Mohamed SalahAanvaller65
AlissonKeeper60
Diogo JotaAanvaller63
D. OrigiAanvaller10
T. MinaminoAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 7 0 0 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Franse media mikken opnieuw op Wijnaldum na uiterst teleurstellend optreden

Paris Saint-Germain kroop woensdagavond voor de tweede keer binnen een paar dagen tijd door het oog van de naald. Nadat de ploeg van Mauricio Pochettino zondag tegen Olympique Lyon (2-1) ontsnapte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren