Romano zet streep door mogelijke bestemming van Van de Beek

Dinsdag, 15 juni 2021 om 07:25Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:29

Donny van de Beek is niet op weg naar Arsenal, zo verzekert Fabrizio Romano. Britse media maakten de voorbije dagen melding van oriënterende belangstelling van de club uit Londen voor de middenvelder, die een moeizaam eerste seizoen bij Manchester United achter de rug heeft. Volgens de transferexpert uit Italië is er op dit moment geen enkele sprake van een overstap van de Nederlander naar het Emirates Stadium.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Oef! Meer kan je daar als Arsenal fan niet op zeggen.

15 juni 2021 om 08:10

Nee want het gaat nu fantastisch daar.. ..

15 juni 2021 om 08:22

Daarom juist. Zou bij Arsenal wel in de basis staan want heeft daar geen last van een Bruno of Pogba.

15 juni 2021 om 09:47

Het is toch juist goed? Ik hoef die vd beek echt niet te zien hoor.

15 juni 2021 om 10:20

Je reactie met "die vd beek" zegt waarschijnlijk genoeg. On: denk dat Van de Beek prima zou passen bij een voetballende club, echter is Arsenal op dit moment ook niet de club waar je wilt zitten als je na zo'n jaar stabiliteit nodig hebt. Van de Beek moet echter inderdaad wel een stap omlaag gaan kijken om weer vertrouwen te krijgen en hij moet inderdaad spelen. Maar misschien eerder een jaar laten verhuren naar Spanje of Duitsland en dan weer verder kijken.

15 juni 2021 om 11:55

Wat is dat nou voor onzin? Wat maakt dat nu uit? Arsenal heeft een voetballende 10 nodig en niet een speler als van de beek? Klinkt dat beter? Duitsland lijkt mij wel beter.

15 juni 2021 om 12:29

@formus.

Of arsenal890 vindt hem kwalitatief gezien gewoon niet goed genoeg voor waar hij zijn favoriete club naartoe wil zien gaan? Want daar ben ik het gewoon volledig mee eens als mede Arsenal fan. Wij willen graag zien dat onze club weer gaat vechten om top 4, om vanuit daar een stap verder te maken naar vechten om de landstitel. Daar is een aankoop als Donny van de Beek simpelweg niet goed genoeg voor.

Hij past totaal niet in het profiel van spelers die wij nodig hebben. Daarnaast is het ook nog eens een speler die ontzettend systeemafhankelijk is. Arsenal speelt niet een systeem waarin hij kan uitblinken. En daar komt nog eens bij dat ik sterk mijn twijfels heb of Donny van de Beek op een hoger competitie niveau die kwaliteiten ook daadwerkelijk tot uiting kan brengen.

15 juni 2021 om 10:14

Nou in vergelijking met het huidige middenveld is van de Beek zeker wel een toevoeging.
Snap niet dat mensen doen of die jongen helemaal niet kan voetballen.

Dat heeft hij bij Ajax zeker laten zien. Heeft de pech dat United een goed werkend middenveld heeft.
Komt er ook nog bij dat hij een trainer heeft die geen vertrouwen in hem heeft. Misschien dat een vertrek deze speler helemaal laat opbloeien.

Kijk maar naar Lukaku. Weinig vertrouwen van Sol gehad en onder Conte een absolute wereldspits geworden.

15 juni 2021 om 10:43

@ Fabian: in een goed draaiend elftal kan Van de Beek een toevoeging zijn, zie zijn periode bij Ajax. Maar als je hem dan ziet bij Oranje of Man United, teams die toch iets stroever draaien, dan zie je dat hij het moeilijk krijgt.

En die jongen zou het zwalpende Arsenal bij de hand moeten nemen?

Je vergelijking met Lukaku snap ik ook niet echt want Lukaku heeft bij 'mindere' teams als Everton en WBA duidelijk laten zien in welk spelletje hij het beste rendeert. Dat ze dat bij United blijkbaar niet gezien hadden wil niet zeggen dat Lukaku geen topspits (in wording) was.

15 juni 2021 om 11:05

Heb je deels gelijk in, maar wil niet zeggen dat hij erin kan groeien. Hij heeft daarvoor niet echt de kans gehad zoals klaassen die wel kreeg bij Everton en het uiteindelijk toch bleek dat het niet goed werkte.

Dit is het 1ste seizoen in het buitenland, dus waarom zou hij zich niet daarin kunnen ontwikkelen.
We kunnen ook niet zeggen dat pogba in een heel stroef draaiend United het nou bepaald geweldig heeft gedaan. (vorig jaar bij United ging het beter en kwam de klassen van Pogba beter tot uiting).

Lukaku is een passend voorbeeld wat vertrouwen met een speler kan doen.
Dus waarom zou dit niet kunnen bij vd Beek..

15 juni 2021 om 12:35

Omdat van de Beek zijn kwaliteiten gewoon simpelweg minder zijn Fabian1986. Hij kan zeker wel voetballen, maar is heel erg systeem en team afhankelijk. In een bepaald systeem of een uitblinkend team, kan hij iets toevoegen met zijn kwaliteiten. Maar in een team dat een ander systeem speelt of waar het niet altijd soepel loopt, zal hij niets toevoegen.

Hij is een typische mee-voetballer en daarmee bedoel ik niets slechts, het is gewoon een constatering. Dat betekent namelijk niet dat hij geen mooie carrière kan krijgen of dat hij niet bij leuke clubs terecht kan. Het betekent simpelweg dat hij voor de absolute top niet goed genoeg is en ook niet voor elk team in de subtop. Hij moet dus heel goed kijken naar het team, voordat hij een club kiest. Dat is bij zijn keuze voor United dus al fout gegaan.

Kijk nu eens naar Arsenal. Is Van de Beek een technisch wonder? Nee in mijn optiek niet. Heeft Van de Beek een bovengemiddelde passing? Nee, in mijn optiek niet. Compenseert Van de Beek dat met een bovengemiddelde workrate en fysiek? Nee, in mijn optiek niet. Is Van de Beek de speler die een verdediging kan openbreken? Nee, in mijn optiek niet.

Wat zou dan zijn toegevoegde waarde bij Arsenal zijn? Ik zie het namelijk niet. Zeker als je ziet dat op dit moment bij Arsenal 150% inzet nodig is om überhaupt resultaat te boeken, terwijl ik Van de Beek ook best wel een beetje een mooi-weer voetballer vind.

zuur om te lezen maar wel de realiteit. Van de Beek staat niet op het prioriteiten lijstje voor middenveld Arsenal. Spijtig voor hem, maar te licht bevonden. Is meer vd categorie Kluivert jr. Tip: zorg dat je wegkomt bij manchester en terecht komt bij rechterrijtje PL of in bundesliga of League1 ergens bij middenmotor. Btje luwte zorgen dat je wekelijks speelt en groeit. Wie weet waar je dan nog eindigt

15 juni 2021 om 08:20

Heeft Kluivert jr ook topteams weggespeeld in de CL? Man U is gewoon niet de juiste club voor hem, want zelfs Pogba heeft het daar zwaar.

Onder Peter Bosz in Lyon zou hij écht op kunnen leven, zou ik echt een mooie stap vinden

15 juni 2021 om 08:51

Die hebben met Paqueta vorig seizoen een goede nummer 10 gehaald die een aardig jaar erop heeft zitten. Misschien dat een Lazio een mooie stap voor hem is. Kan hij Luis Alberto opvolgen, die is onderhand ook al op leeftijd.

15 juni 2021 om 08:58

Op leeftijd? Alberto moet nog 29 worden.. en voor Donny gaat het lastig worden Alberto eruit te spelen op dit moment!

15 juni 2021 om 09:33

Paqueta speelt inderdaad ook basis bij Brazilië momenteel, wordt lastig genoeg voor hem. Al krijgt hij onder Bosz vast genoeg kansen, die hij zal moeten pakken.

15 juni 2021 om 11:12

Bij Lyon kan hij gewoon als box-to-box middenvelder spelen, hij is geen 10 nooit geweest.

15 juni 2021 om 11:30

Oei, ik dacht dat hij al 32 ofzo was. Dan zou ik Lazio ook even over slaan inderdaad! Misschien dat AC Milan een optie is al Calhanoglu besluit niet te verlengen. Verder blijven er niet veel clubs over..

Goed natuurlijk dat dit niet gebeurt en volgens mij waren hier ook nooit serieuze geruchten over. Neves, Lonkonga en Bissouma lijken serieuzere opties voor de controlerende posities terwijl op 10 Odegaard priority N1 is (en terecht wmb).

15 juni 2021 om 09:40

op 10 odegaard is gwn echt matig

15 juni 2021 om 10:44

Van Odegaard ben ik nu ook niet echt overtuigd hoor, zeker wetende dat je waarschijnlijk 50-60 miljoen zal moeten betalen (god knows why maar goed ). Dan zie ik ze liever voor Ziyech gaan, die de creativiteit kan brengen die Arsenal mist.

15 juni 2021 om 11:01

Als ze m willen verkopen omdat Carlo m niet wil, dan gaat het een bedrag lager dan dat worden schat ik in. Clubs moeten verkopen en de trainer hoeft m niet. Denk meer richting de 40. Wat ik erg aan m mag, is dat hij de perfecte verbindingsspeler is. Hij zorgt dat het spel vloeibaarder verloopt en dat miste Arsenal enorm. Maar eens dat hij nog onvoldoende beslissend is. Nadeel is ook dat hij graag in die rechterruimte loopt. Arteta wil Partey in een aanvallende rol en dat belemmert hem. Heb er wel vertrouwen in dat Odegaard in zijn tweede seizoen al veel beter zou zijn want dat geldt voor bijna iedere speler. Overigens: https://www.hln.be/anderlecht/arsenal-wil-sambi-lokonga-anderlecht-weigert-eerste-miljoenenbod-br~a1f641bd/ (Aston Villa heeft ook een bod uitgebracht…).

15 juni 2021 om 11:04

Odengaard verwacht ik niet. Denk dat Ancelotti hem erbij wil houden. Ben ik ook niet rouwig om, groot talent maar mist de drive die Arsenal nodig heeft. Iets wat bijvoorbeeld Martinelli wel in zijn spel legt. De geruchtenmolen is weer op volle toeren: Locatelli, Mahrez, Fekir, Berge, Lokonga, White, Isak. Ben benieuwd wat er binnenkomt. Hopelijk (onbekend) talent gecombineerd met gearriveerde spelers zoals Mahrez. Er staat nu een goede basis, met 3 a 4 spelers erbij kan Arsenal zomaar verassen volgend seizoen.

15 juni 2021 om 12:23

Snap ik, al is dat ook stijl en niet per se kwaliteit. Odegaard was wel actief in het drukzetten en vindt Arsenal een mooie club en Arteta een goede trainer. Ook belangrijk. Nee eens, Ornstein acht de kans nu ook niet groot. Fekir komt wss niet, zei Watts. Zou groot fan zijn van komst Bissouma maar is volgens mij niet helemaal wat Arsenal nu voornamelijk zoekt (pure controleur, als vervanger van Xhaka, en back up van Partey).

Hij had niet moeten kiezen voor MAn U alleen al om het feit dat die alles maar binnen willen halen om de concurrentie voor te xzijn. Eer hij daar aan spelen toe komt moet hij nog wel een jaar geduld hebben en heeft dan 2 jaar weggeooid . Jammer is dat want klasse heeft hij echt wel. Z snekl mogelijk weg daar en dat beveel ik ook elke speler aan die de kans krijgt om naar Man U, te kunnen gaan. Niet doen je bent bladopvulling meer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

75 fans
Middenvelder, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren