Bas Nijhuis: ‘Ik denk dat hij écht de nummer één is voor de EK-finale’

Maandag, 14 juni 2021 om 20:10Yanick Vos • Laatste update: 20:24

Bas Nijhuis is ervan overtuigd dat Björn Kuipers topkandidaat is om de EK-finale te fluiten. De Nederlandse arbiter kwam tot dusver alleen als vierde man in actie tijdens dit eindtoernooi, terwijl Danny Makkelie komende woensdag met Finland – Rusland al voor de tweede keer dit EK in actie komt als scheidsrechter. Volgens Nijhuis zijn de huidige ontwikkelingen gunstig voor Kuipers.

Makkelie kreeg van de UEFA de openingswedstrijd in het Stadio Olimpico toegewezen. Hij leidde met zijn team de wedstrijd tussen Italie en Turkije (3-0) in goede banen. Maandag werd bekend dat Makkelie met zijn team mag afreizen naar Sint-Petersburg voor de confrontatie tussen Rusland en Finland. Kuipers was tot dusver slechts eenmaal vierde official bij de wedstrijd van zondag tussen Engeland en Kroatië (1-0).

“Dit is juist gunstig voor Björn”, aldus Nijhuis bij Veronica Inside. “Kijk, Danny krijgt zijn tweede wedstrijd. Je kunt misschien nog een derde krijgen. Björn laten ze gewoon voor de belangrijke wedstrijden. Er zit helemaal een plan achter. Eerst vierde official, je ziet het altijd in grote toernooien.” Op de vraag van Wilfred Genee of Kuipers de EK-finale gaat fluiten, antwoordt Nijhuis bevestigend: “Ik denk dat hij écht de nummer één is voor de finale. Dat denk ik echt.”

Makkelie is maandag samen met zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries vanuit Istanbul vertrokken naar Rusland. Woensdagmiddag komen zij vanaf 15.00 uur voor de tweede keer dit EK in actie. Finland boekte zaterdag tijdens zijn eerste wedstrijd op het EK een 0-1 overwinning tegen Denemarken, in een duel dat volledig overschaduwd werd door het ineenstorten van Christian Eriksen. Rusland ging in zijn eerste groepsduel in Sint-Petersburg met 3-0 onderuit tegen België.23 reacties (laatste reactie door arseballer)

Kan toch helemaal niet, je eigen land fluiten? OT; Goede scheidsrechter. Geeft ons land toch een beetje trots.

14 juni 2021 om 20:19

Tuurlijk wel. Als alle andere scheidsrechters corona hebben dan mag makkelie of born gewoon ons fluiten.

14 juni 2021 om 20:27

En dan, in zijn allerlaatste wedstrijd op een groot toernooi, oranje laten winnen en de VAR helemaal negeren. Mooi afscheid!

14 juni 2021 om 21:53

Ik heb dat niet zo met scheidsrechters, het kan me werkelijk waar niks schelen of zij Nederlands zijn of niet. Voor mij hebben die een taak en dat is goed fluiten. Voor de rest komt er echt niks van trots gevoel naar boven ofzo maar ik zal dan wel de enige zijn miss.

14 juni 2021 om 22:18

Kan wel tijdens dit EK, scheidsrechters mogen hun eigen land fluiten. Nieuwe regel.

Jammer voor Kuipers dat Nederland het EK wint dan

Laten we even afwachten hoe hij het doet in meerdere wedstrijden. Een fout kan fataal zijn.

Anthony Taylor krijgt dit natuurlijk 100%, en volledig terecht na zijn heldendaad. Handelde goed en adequaat, enige kandidaat voor de finale imo

14 juni 2021 om 20:21

wat was zijn heldendaad dan precies? heeft een wedstrijd uit laten spelen met een team wat compleet in shock was. dus snap niet zo goed wat je bedoeld. Hij had er boven moeten staan en moeten zeggen , we zijn er klaar mee. Dan had ie een baas geweest.

14 juni 2021 om 22:09

Als je niet hebt opgemerkt hoe snel hij door had hoe de vork in de steel zat, is dit een onbegonnen discussie

14 juni 2021 om 22:37

Iedereen zag wel dat de scheidsrechter door had dat Eriksen echt hulp nodig had. Maar een heldendaad? Waarom? Omdat hij op zijn fluitje blaast nadat meerdere spelers van Denemarken naar Eriksen rennen? De helden zijn de aanvoerder van de Denen voor het snel handelen bij Eriksen, alle Deense spelers door een muur te vormen en daarnaast ook de vrouw van Eriksen te troosten, de EHBO'ers op het veld en beide doktoren van zowel Denemarken als Finland. In de laatste plaats de mensen in het ziekenhuis niet te vergeten. Maar de scheidsrechter? Ik heb niks tegen Taylor hoor, maar als jij dat een heldendaad noemt, is dit inderdaad een onbegonnen discussie. Het ligt in dit geval dan alleen niet aan de overige gebruikers maar meer aan jouw instelling.

14 juni 2021 om 20:25

Anthony Taylor? Asjeblieft niet hoor. Denk dat het of Lahoz, Turpin of Kuijpers gaat worden afhankelijk van wie in de finale staat tenzij de bovengenoemde scheidsrechters opeens ongelooflijke fouten maken. Maar wat mij betreft zijn dat wel de favorieten.

14 juni 2021 om 20:51

Aub niet Turpin, krijg nog altijd de rillingen van hem.

14 juni 2021 om 20:59

Lahoz en Kuijpers zijn ook de beste keuzes. Vindt Lahoz wel een aparte vent, maar is echt wel een van de betere scheidsrechters die er rondlopen. Turpin blijf ik altijd maar een onzekere indruk maken en dat het hem soms nog even te veel wordt. Taylor deed anders ook nog niet zo veel, want het waren de spelers die gelijk gebaren maakte na de zijkant van komen.

15 juni 2021 om 09:57

Wat floot die een dramatische wedstrijd in Rotterdam. Ik vond het heel lang een van de slechtste scheidsrechters die europees mocht fluiten. Maar hij heeft zich wel goed ontwikkeld. Ook goed gefloten in de EL finale.

14 juni 2021 om 20:29

Wat heeft Taylor dan in godsnaam goed gedaan? De enige helden daar zijn Kjaer en de zorgverleners.

14 juni 2021 om 20:29

Dus voor de rest maakt het niet uit dat het een slechte scheids is? Sowieso lijkt het mij niet handig dat een Engelse scheids de finale krijgt, omdat de Engelse scheidsrechters gewoon echt dramatisch slecht zijn. Daarmee doe ik niks af aan zijn adequate handelen overigens.

15 juni 2021 om 08:15

Ervan uitgaande dat het een heldendaad was. Waarom zou je hem om die reden de finale geven? Als een ballenjongen iemand redt op het veld, mag hij dan ook de ek finale spelen?

Welke heldendaad? Om hulp toe te staan? Beetje overdreven niet?

Wordt gewoon die Spanjaard die ook de CL finale floot. De beste man is aljarenbeste scheids op de Europese velden.

Ik hoop echt dat het Felix Brych wordt.
Echt een fantastische scheids die er vrijwel nooit naastzit, en altijd de kalmte kan bewaren

Wat een geweldige carrière hebben makkelie en Kuipers. Fluiten grote wedstrijden en harken heel wat Euro’s binnen. Finale is nog heel ver weg maar vond die Sloveen vandaag bij Spanje ook geweldig fluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren