Aké waarschuwt: ‘Hij is een nachtmerrie om tegen te spelen, dat meen ik echt’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 13:47Dominic Mostert • Laatste update: 14:11

Het Nederlands elftal is op zijn hoede voor Marko Arnautovic. Daags na de zwaarbevochten overwinning op Oekraïne (3-2) blikken verdedigers Nathan Aké en Patrick van Aanholt alvast vooruit op de tweede groepswedstrijd, donderdag tegen Oostenrijk. Na de eerste wedstrijd gaan Oranje en Oostenrijk samen aan kop in Groep C. Zondag won Oostenrijk met 3-1 van Noord-Macedonië en Arnautovic maakte als invaller het laatste doelpunt. Het is overigens afwachten of de aanvaller donderdag in actie kan komen. De UEFA is een onderzoek gestart naar zijn uitbundige juichen, waarbij hij tegenstander Ezgjan Alioski zou hebben beledigd, terwijl hij ook het verwijt krijgt zich racistisch te hebben geuit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Oranje ook van Oostenrijk gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door origami)

Kijk - dit is waarom op niveau spelen zo belangrijk is. Timber heeft dan wel ervaring gehad met spelers als Giakoumakis, dusja. Hij is ontzettend getalenteerd, en een heerlijke speler - maar ik hoop toch wel dat (als) het op de KO fase aankomt, en de topteams verslagen moeten worden, dat er een gezonde keus gemaakt zal gaan worden tussen ervaring en talent.

14 juni 2021 om 16:11

En desondanks sinds zijn debuut op geen foutje te betrappen en speelt als ‘n volwassen kerel. Nie zo zeuren.

14 juni 2021 om 16:20

Timber is nu al grotendeels gelijkwaardig aan zijn collega back’s. Een toptalent die al snel Europese ervaring opbouwt. Nu met t NL elftal, komend jaar de CL. Is nu al een vaste waarde in Ajax en Nederlands elftal. Dat zegt wel iets denk je niet?

14 juni 2021 om 16:20

Vaste waarde bij Oranje?

14 juni 2021 om 16:21

Dus als het aan jou ligt gooien we hem voor de leeuwen en hopen dat hij geen foutje maakt? BurtMacklin heeft gewoon gelijk. Het is een belangrijke EK wedstrijd en daar hoor je niet al teveel risico's in te nemen. Ben benieuwd wat je reactie is als hij dan straks toch wel fouten gaat maken. Ake en Van Aanholt zijn gewoon een stuk beter en hebben veel meer ervaring, niet alleen in het algemeen, maar ook specifiek tegen deze spits.

14 juni 2021 om 16:27

Nou heb die ake anders weinig kunnen betrappen op goede wedstrijden in Oranje. Dat je over de grens speelt zegt niet gelijk dat je beter ben

14 juni 2021 om 16:34

Op die assist op Dumfries na speelde Aké anders niet heel denderend. Nadat hij en Wijndal erin kwamen, was het achterin minder. De 2-1 begon toevallig ook vanaf de linkerkant.

14 juni 2021 om 16:47

Dat het minder liep had vooral met Wijndal te maken. Die liep overal en nergens. Zou eigenlijk Ake wel op de back positie willen zien. Vind zowel Wijndal als Van Aanholt niet overtuigend.

14 juni 2021 om 16:49

Hele eerste helft was het open huis achterin bij NL elftal, tweede helft was een stuk beter in dat opzicht. Het is maar hoe je het bekijkt. Die 2-1 was slecht verdedigd, maar vooral van Wijndal naar mijn smaak (was zijn man). Ake is best prima ingevallen, en is gewoon een hele goede verdediger.

14 juni 2021 om 16:57

Ik vind Ake juist niet goed op de back. Wordt daar wel vaker neergezet maar is echt niet zijn positie. Past veel beter als cv.

14 juni 2021 om 17:53

Minder naar het scorebord kijken maar meer naar het veld en je komt erachter dat het niet liep omdat er zoveel mensen achter de bal stonden ipv er voor waardoor er amper een lange bal gegeven kon worden. 5 verdedigers en ook nog eens 2 verdedigend ingestelde middenvelders betekend het voorkomen van doelpunten ipv ze te maken. Deze overwinning verbloemde het matige spel van Nederland.

14 juni 2021 om 17:58

Nadat Oekraïne scoorde was het achterin ook af en toe een gatenkaas. En die doelpunten vielen toevallig nadat Aké en Wijndal op het veld stonden voor Blind en Van Aanholt.

14 juni 2021 om 22:37

Dat je minder ervaring hebt betekent ook niet direct dat je minder bent dan spelers met ervaring natuurlijk. Van Aanholt "is gewoon een stuk beter" is een volledig uit de lucht gegrepen argument. Dat is enkel omdat hij meer ervaring heeft en in de PL speelt. Op basis van wat kan je anders zeggen dat ze gewoon een stuk beter zijn?

15 juni 2021 om 14:16

Timber zou bij mij nu altijd spelen, is inform en heeft de snelheid om de rest te herstellen die eigenlijk allemaal vrij traag zijn en ik vind 1 voetballer met alleen blind niet genoeg in 532. En als ik moet kiezen tussen de vrij en de ligt als breker kies ik denk toch voor de ligt gezien die meer dezelfde denkwijze heeft als de andere spelers. Maar goed ik zou het 1 wedstrijd aankijken als blijkt dat je de vrij echt nodig hebt omdat hij de enige is die de bal op de backs legt zou ik de vrij neerzetten. ik zou eigenlijk 433 spelen in onze poule maar tegen frankrijk en portugal 532. Daarom zou ik deze potjes gewoon als oefenwedstrijdjes voor straks gebruiken en dan maar matige wedstrijden tegen slechte tegenstanders. en dus zou ik zo spelen. Ik kies dus een combinatie van goed voetbal en toch verdedigend door middel van 532.

Stekelenburg
Timber
De ligt
Blind
Gravenberch
Frenkie
Dumvries
Wijnaldum
Bergosso
Weghorst
Depay
15 juni 2021 om 15:08

@jante en toch zo veel kansen en 3 doelpunten.

14 juni 2021 om 16:19

En De Ligt had Ronaldo in zijn broekzak in hun eerste ontmoeting terwijl hij een jaartje ED erop had zitten. Of gaan we zeggen dat iemand als Buttner meer te brengen heeft als Timber?

14 juni 2021 om 17:18

Diezelfde de ligt die ons het WK heeft gekost door in zijn debuut interland te blunderen tegen Bulgarije

14 juni 2021 om 18:54

Haha wat een bullshit. In die kwalificatie heb je veel meer punten laten liggen dan alleen Bulgarije uit.

14 juni 2021 om 16:20

Jep, maar ook tegen Psv, Feyenoord, AZ, Lille, Roma, etc. heeft Timber zich moeiteloos staande gehouden, sterker nog: in vrijwel al die wedstrijden was hij zelfs een van de beteren op het veld aan Ajax zijde. Ook in zijn 3 interlands tot dusver gewoon een prima indruk gemaakt. Wat goed is komt snel. Neemt niet weg dat het centrum als iedereen fit is gewoon bestaat uit De Ligt, De Vrij en Blind natuurlijk, Timber vervangt Mathijs de Ligt nu prima maar laatstgenoemde is uiteraard nog wel een paar stappen verder in zijn ontwikkeling.

14 juni 2021 om 16:40

Moet zeggen dat Timber het gewoon goed doet. Doet geen gekke dingen en is voetballend prima. Echte tegenstand hebben we echter nog niet gehad, dus hij is nog niet echt getest bij oranje Zeker omdat hij verdedigend ook ontlast wordt door De Vrij. Toch hoop ik dat De Ligt snel fit is. Een EK is niet voor de experimenten en heb liever dat Timber voor de leeuwen wordt gegooid in oefeninterlands of bij Ajax. Neemt niet weg dat hij een prima backup is.

14 juni 2021 om 17:52

wat heeft dit met Timber te maken dan? Ik heb hem op nog geen foutje kunnen betrappen. Met De vrij , de Ligt en Blind wordt het wel een trage bedoening achterin. Dan zou ik maar niet vooruit verdedigen.

15 juni 2021 om 14:12

Ervaring spreekt inderdaad in het voordeel van Ake, qua niveau en kwaliteiten lijkt Timber op Ake echter Timber is sterker aan de bal en heeft meer ervaring om met Stekelenburg samen te spelen. Die ervaring is dus ook maar relatief, het is natuurlijk wel een plus dat Ake specifiek al vaker tegen Arnautovic heeft gespeeld.

Timber heeft ook al in Europa gespeeld en staat ook elke training tegenover Haller, Tadic, Antony en Neres.

15 juni 2021 om 14:17

@burtmacklin sorry maar hier wordt gedaan alsof we tegen lewandowski, benzema of harry kane moeten donderdag. Het is Arnautovic, wisselspeler in het eerste duel van de Oostenrijkers.
Natuurlijk moet je 100% gefocust zijn, het is een ek, maar we hoeven niet te doen, alsof Timber kansloos is tegen die jongen.

Als dat echt zo is, dan zou ik t niet melden, want dan heeft arnautovic gegarandeerd een basisplaats. Als je hoopt dat arnautovic speelt, omdat je zijn concurrentie beter vind, dan is dit een meesterzet Nathan 😀

14 juni 2021 om 16:14

Zou wel een hele leuke wending geven aan het verhaal inderdaad. Ze hebben het over een periode van 8 jaar geleden, dus het zou allemaal wel wat minder zijn. Wel goed om ze te zien waken of behouden van onderschatting.

15 juni 2021 om 18:18

Liever dit zeggen dan dat Arnoutovic er niets van kan. Dan hangt de trainer de uitspraken in de kleedkamer en is hij alleen maar meer gemotiveerd. Niet dat we bang voor hem moeten zijn want de rest van het elftal op Alaba na is niet heel veel.

15 juni 2021 om 20:01

Sabitzer, Hinteregger zijn gewoon spelers die bij Oranje in de basis zouden staan

Ok, dus na het ontiegelijk zwakke Oekraïne gaan we nu beginnen met Oostenrijk de hemel in te prijzen. What's next? Noord-Macedonie de dark horse noemen voor de EK titel...? Dit zijn 3 leuke oefenpotjes voor Oranje en that's it. Oranje wordt simpelweg groepswinnaar met 9 op 9. En dan kan het toernooi echt beginnen.

Dit gaat trouwens ook op voor landen als België, Italië en Spanje. De sportieve devaluatie van het EK spreekt mij alleszins niet aan...waar gaat dit nog over? We worden verplicht te kijken naar soort van volgende kwalificatieronde, alvorens het toernooi echt kan beginnen. Dat we dus maar snel in de knock-out fase zijn, waarbij tegelijk, hopelijk, ook de algemene kwaliteit van de wedstrijden de hoogte in gaat.

14 juni 2021 om 16:13

Waar komt deze arrogantie vandaan?

14 juni 2021 om 16:19

Waarom is dit arrogant? Dit is een objectieve vaststelling. Ik stel gewoon dat de eerste fase van het EK, voor een aantal landen, gewoon een soort van twee kwalificatieronde is gezien de relatief zwakke tegenstand.

We gaan nu toch niet doen alsof het een prestatie is als NL zich zou plaatsen uit deze poule? Jezus, zelfs de 4 beste 3des (!!!) gaan nog door... vandaar ook mijn gebruik van de term 'sportieve devaluatie' van alles waarvoor een EK zou moeten staan.

14 juni 2021 om 16:24

“Dit zijn drie leuke oefenpotjes voor Oranje en that’s it.” is echt stuitend arrogant als je ziet hoe NL voetbalt.. Dat mag je zeggen als je wereldkampioen Frankrijk bent of speelt zoals Italië, maar niet als je twee eindtoernooien gemist hebt en sinds de aanstelling van je nieuwe bondscoach vaker niet dan wel wint

14 juni 2021 om 16:29

Ik ben trouwens geen Nl'er maar gezien de kwaliteiten die Oranje heeft (en die hebben ze echt wel), vinid ik het stuitend dat er zo weinig vertrouwen lijkt te zijn onder de supporters.

Mochten we nu spreken dat de tegenstanders Duitsland, Frankrijk en Portugal zijn, dan kan ik volgen maar met deze tegenstanders moet Oranje zicht toch ten allen tijde plaatsen als groepswinnaar?

14 juni 2021 om 17:08

Het is niet het weinige vertrouwen in de spelers, want die zijn echt top, er staat alleen een bal gehakt voor de groep die er zomaar voor kan zorgen met z'n speelstijl dat we straks uitgeschakeld worden door een minder land.
Ikzelf ga trouwens ook pas na de poule fase kijken hoor, want ik geloof het wel.
Zit me alleen maar te ergeren anders als ze maar slechts met een doelpuntje verschil winnen omdat de bondscoach een angsthaas is.

14 juni 2021 om 17:51

@yoeriCFC vanuit dat oogpunt ben in het roerend eens met Thenry_228

Gezien de vorm van Nederland en het nieuwe systeem en je neemt daarmee de kwaliteiten van de selecties van de teams uit deze poule mee in ogenschouw dan kan je niet anders concluderen dan dit echt beschouwde oefenpotjes zijn waar je mooi kan sleutelen aan de speelinstructies, tactiek, positionering voor zowel als verdedigend als aanvallend, spelopvattingen en automatismes inslijpen. Zag genoeg punten tegen Oekraïne die voor verbetering vatbaar zijn. En dit zijn dan gouden “oefen”potjes onder hoge druk, tegen de sterkste selecties dat om de punten speelt voor volk en vaderland.

14 juni 2021 om 18:03

Haha, de vorm zegt ie dan! We verloren nog nét niet van een mank Schotland en wonnen van Georgië, om gister met hakken over de sloot te winnen van Oekraine.

14 juni 2021 om 23:44

Je hebt helemaal gelijk dit zijn geen voetbal potjes voor zo een rijk oranje let maar op na de poule wedstrijden gaat het pas echt gebeuren

14 juni 2021 om 16:17

Pro tip: De nations league volletybal is ook op!

14 juni 2021 om 16:19

Je hoeft niet te kijken he! Daarnaast is het volgens mij niet heel lang geleden dat Nederland zelf onder de 'zwakkere landen' viel. Persoonlijk vind ik deze wedstrijden wel lekker, omdat er verrassende tegenstanders tussen kunnen zitten en een keer winnen met 3, 4-0 is ook wel eens lekker tijdens zo'n EK of WK. Maar kijk gerust verder over twee weken. :-)

14 juni 2021 om 16:20

Zo... after weekend dipje jongen ? Is toch geweldig om te zien. Toppers van spelers in een minder team en de verassingen elk toernooi weer. De K.o. rondes zijn natuurlijk het vetste maar de poule fase kijk ik ook echt met liefde en plezier. Geniet er is van, probeer het in ieder geval.

14 juni 2021 om 16:21

Gast je volgt echt vrij weinig internationaal voetbal als je wedstrijden tegen landen als Oekraïne ziet als oefenwedstrijden. Een land die boven Portugal wist te eindigen in de kwalificatie hebben wij gisteren nooit in het spel laten komen. Dat is knap en erg goed gedaan. Oostenrijk is geen Oekraïne maar heeft nog altijd een goed team met wat individuele kwaliteiten zoals Arnautovic maar toch vooral Alaba en Sabitzer.

14 juni 2021 om 16:22

Die "ontiegelijk zwakke" Oekraïne werd wel eerste in hun kwalificatie poule met Servië en Portugal, zonder een wedstrijd te verliezen. Die kunnen er echt wel wat van.

14 juni 2021 om 16:26

@sankento/consy: mja, dat hebben ze dan tegen Oranje niet laten zien...bulgarije wist trouwens onlangs te winnen van Frankrijk. What's your point?

Gisteren was Oekraine toch zwak? Het is dat ze 2x scoren uit 2 schoten op doel dat er nog wat spanning in de wedstrijd was maar als Oranje met 3-0 voor staat bij rust, kan je er niets op aanmerken.

Man, het lijkt wel alsof we verplicht zijn om dit EK geweldig te vinden...

14 juni 2021 om 16:34

De laatste 14 wedstrijden maar 4 gewonnen waarvan 2 oefenwedstrijden. Die poule is al 2 jaar geleden dus best gek om dat nog te gebruiken.

14 juni 2021 om 18:13

@arsenal890, dat kan wel zo zijn ,maar een Oekraïne is nou niet bepaald alsof je Gibraltar tegen komt op het EK. Oekraïene is gewoon een degelijke tegenstander. Die gaan het EK niet winnen, maar als je enkel met topfavorieten speelt op een EK dan wordt het een kort toernooi.

14 juni 2021 om 18:35

Zo voelen City, Real, Barca ect zich ook in de poulefase van de CL. En als ze dan een gesloten competitie willen opzetten is het opeens belachelijk. Het is maar of het in je voordeel is he...

14 juni 2021 om 18:40

Leuk dat voor sommige mensen en landen het toernooi pas na de groepsfase begint. Als Nederland zoveel ruimtes op de vleugels blijft weggeven en de tegenstander tot in de 16 laat komen bij elke uitbraak, dan is dat begin van het toernooi ook meteen het einde.

Vind het ook bizar hoe de loftrompet opgaat. Het ging maar net goed gisteren, ja we waren beter maar zeker niet gevaarlijker dan Oekraïne, die het toch met veel minder materiaal doen.

15 juni 2021 om 16:36

Ontiegelijk zwak? Waren vrij effectief en er zat best met vlagen goed voetbal in.
En Spanje kan al geen 9 punten halen uit 3 wedstrijden.

15 juni 2021 om 23:18

Waar je je druk om maakt. Zolang de groepsfase voor genoeg interessante wedstrijden zorgt hoor je mij niet klagen. En Nederland kan ook nog wel wat oefening gebruiken voordat we serieuze tegenstanders confronteren.

Prima team dat Oostenrijk, ze doen het eigenlijk steeds beter maar toch is dit wel een ploeg waar Oranje van moet winnen puur we op de meeste positie betere spelers hebben op een paar uitzonderingen na.

14 juni 2021 om 16:31

Ben het hier wel mee eens. Naast Alaba en Astronautovic ken ik geen andere spelers

Alaba is natuurlijk wel een geweldige speler maar over de hele breedte is het Nederlands team toch veel sterker? Oekraïne moet een zeer wijze les zijn dat je absoluut niet mag verslappen als je voor staat want je krijgt ze zo voor de kiezen.

Dus tegen Oostenrijk zeg ik gewoon 3-1 voor Nederland.

14 juni 2021 om 16:45

Sabitzer, laimer, hinteregger, dragovic, baumgartner zijn aardige spelers. Sabitzer is natuurlijk fantastisch bij Leipzig. Dus ze hebben wel een aardig team. Nederland schat ik wel hoger in maar je weet het nooit. Dat dachten we ook van Turkije, Schotland etc.

14 juni 2021 om 16:49

Met Alaba en Sabitzer hebben ze twee echte toppers vind ik. Verder veel degelijke spelers, waarvan een aantal actief in de Bundesliga. Echt geen slecht team.

15 juni 2021 om 09:52

@arsenal890
Excuus! Ik volg de Bundesliga niet zo, dus ik ken niet alle spelers van naam. Maar nu je het zegt zijn dat ook geen koekebakkers.

Maar toch vind ik dat Nederland moet winnen

Dit gaan we ook echt wel winnen. Er is nu vertrouwen in het team, dat ontbrak er nog aan, want op papier zijn we natuurlijk ruim de sterkste in de poule.

Voor Ake is bijna elke wedstrijd centraal achterin een nachtmerrie. Met hem achterin heeft City geen wedstrijd gewonnen. Lekker op links zetten en lekker laten rennen, wordt een sensatie.

15 juni 2021 om 13:52

Ja klopt, ik vind het in niets een cv, terwijl hij het op de back alleraardigst doet.

Die zlatan wannabee gewoon gaan irriteren, succes gegarandeerd

We gaan toch niet wakker liggen van een 32 jarige Marko Arnautovic, die in China amper gespeeld heeft de laatste tijd? Het was ooit écht een goede speler, maar die Yarmolenko heeft bijvoorbeeld veel meer drive en kwaliteit in zijn linker dan Arnautovic momenteel nog heeft.

15 juni 2021 om 14:00

Kalou2005. Soms krijg ik het idee dat het Nederlands voetbalvolk zich emotioneel gewoon ingraaft met dit soort overschattingen. Mocht het dan toch fout gaan dat je dan altijd kunt zeggen dat je dat had verwacht. Want je hebt verder gewoon helemaal gelijk. Niemand in onze poule gaat van ons winnen.

15 juni 2021 om 14:46

Dat lijkt mij ook niet nee, tenzij je een totale off-day hebt, een onverwacht rode kaart krijgt en de tegenstander ook nog een strafschop mag nemen. Maar we gaan in de regel natuurlijk nooit uit van zulke uitzonderlijke situaties.

Ook Oostenrijk is hartstikke goed te doen. De poule waarin we zitten overleven we makkelijk. Het echte werk begint in de achtste finales voor ons.

Als Aké al bang wordt van een spitsje dat zich zonder enige vorm van zelfbeheersing op zijn 32ste terugvindt in China, ben ik blij dat Timber hem voorbij is gestreefd in de hierarchie. Kom op man! Met verdedigers als de onze mag je toch best verwachten dat je dit soort jongens moeiteloos aan banden legt?

Voor Ake, Timber en Blind wellicht een nachtmerrie. Maar voor iemand van kaliber De Ligt of Van Dijk, die vreten hem nog wel op denk ik. Voor De Vrij waarschijnlijk ook prima te doen.

Waar we voor moeten uitkijken is hoe zij als team weer omschakelen en als team kansen kunnen creëren.

15 juni 2021 om 19:08

Pff kaliber de Ligt. We gaan het zien. De Ligt heeft andere kwaliteiten dan Aké. Goed team. De een fysieker de ander sneller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

26 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021 Shanghai SIPG 4 3 2 0
2020 Shanghai SIPG 18 7 2 0
2019 Shanghai SIPG 11 9 1 0
2018/2019 West Ham United 28 10 3 0
2017/2018 West Ham United 31 11 5 1

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren