Kabinet wil versoepelingen naar voren halen: volle ArenA in achtste finale

Maandag, 14 juni 2021 om 14:55Dominic Mostert • Laatste update: 15:06

Het kabinet wil Nederland nog iets sneller dan gepland van het slot halen, meldt de NOS maandag. De versoepelingen die gepland staan voor 30 juni, worden volgens de nieuwe planning al per zaterdag 26 juni doorgevoerd. Daardoor zou de achtste finale van het EK tussen de nummers twee van Groep A en Groep B, die op de avond van 26 juni wordt gespeeld, in een volle Johan Cruijff ArenA afgewerkt kunnen worden.

Het kabinet was aanvankelijk van plan een groot deel van deze stappen pas op 21 juli te nemen. Vanwege het dalende aantal ziekenhuisopnames, plus de gunstige voortgang van de vaccinatiecampagne, werd die datum vervroegd naar 30 juni. Nu worden de versoepelingen nog eens vier dagen naar voren gehaald, omdat de coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen sneller dan gehoopt naar beneden gaan.

Niet alleen evenementen worden weer toegestaan met een maximaal aantal toeschouwers. Ook mag de horeca tot middernacht open blijven en kunnen theaters, musea en bioscopen meer bezoek toestaan. Het maximale aantal mensen dat iemand thuis mag ontvangen wordt verhoogd naar acht personen, er mogen meer gasten in restaurants (tot honderd personen) en sportwedstrijden zijn weer toegestaan.

Het definitieve besluit moet nog in de ministerraad worden genomen. Komende vrijdag geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge waarschijnlijk een persconferentie. Als de versoepelingen doorgaan, kan de achtste finale tussen de runners-up van Groep A en B in een vol stadion in Amsterdam worden gespeeld. In Groep A zitten Italië, Wales, Zwitserland en Turkije; in Groep B spelen België, Finland, Denemarken en Rusland. Als Oranje uit Groep C komt, speelt het de achtste finale in Budapest, Londen, Boekarest of Glasgow, afhankelijk van de eindklassering in de eigen en in andere poules.13 reacties (laatste reactie door metternich)

zou heel mooi zijn, vooral als Nederland de achtste finale in Amsterdam moet spelen. (mits ze doorgaan)

14 juni 2021 om 15:03

Staat dus in de tekst dat dat niet kan

14 juni 2021 om 15:09

Oh daar had ik overheen gelezen. Wel jammer dat dat niet kan

14 juni 2021 om 15:04

Nederland speelt mocht het hierna doorgaan niet meer in Amsterdam.

Heb je helaas als Nederland supporter niks aan. Het wordt waarschijnlijk Boedapest voor Nederland in de achtste finale.

14 juni 2021 om 16:03

Daar is de corona situatie ook al een langere tijd erg gunstig dus kunnen er best wel wat supporters die kant op.

14 juni 2021 om 16:31

Als Turkije tweede wordt is het ook vet.

Als het dan ook betekend dat je op pleinen met grote schermen mag kijken is het heel goed nieuws.

Lekker typisch weer om dan naar volle capaciteit te schakelen als er een wedstrijd op het programma staat zonder Nederlandse inbreng. Als Turkije hem mag spelen kan dat nog wel anders liggen natuurlijk. Dan krijg je hem wel vol met Turkse Nederlanders voor wie het ook weer leuk is om zoiets bij te wonen. Echter voor een Zwitserland - Finland heb je er als land niet veel aan.

14 juni 2021 om 15:47

Je hebt genoeg liefhebbers zoals ik die zulke obscure potten juist mooi vinden. Kan je gewoon kaarten halen dan of moet je één of andere UEFA clubkaart hebben? Weet iemand dat?

14 juni 2021 om 16:02

Via de UEFA is het gegaan. Vorig jaar was er al een loting voor alle kaarten in de Arena. De mensen zijn toen geloot voor volle stadions. Door Corona kon je begin deze maand aangeven of je de kaarten wilde behouden. Diegene die wilden behouden kwamen opnieuw in een loterij. Ik heb gelukkig 4 kaarten kunnen bemachtigen voor de 8e finale. Ik weet niet wat de UEFA gaat doen bij nieuwe kaarten.

14 juni 2021 om 17:54

PsV,Klopt.. zo was ik in 2000 in de Arena bij de wedstrijd Spanje-Slovenie. Geweldige westrijd.. stadion bewoog gewoon. Goals van Raul, Extebarria en Zahovic.

Ziekenhuisopname en besmettingen dalen sneller dan “gehoopt”..? Lijkt mij dat het niet snel genoeg kan dalen allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren