PSV wil eerder duidelijkheid van RB Leipzig; Mvogo wil in Eindhoven blijven

Dinsdag, 15 juni 2021 om 23:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:22

PSV wil duidelijkheid van RB Leipzig over de toekomst van Yvon Mvogo, meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. Maandagmiddag meldde Kicker dat de keeper aan de vooravond staat van een vroegtijdige terugkeer bij zijn Duitse werkgever. De Zwitserse doelman wordt door PSV voor twee jaar gehuurd tot de zomer van 2022, maar wordt mogelijk eerder dan gepland teruggehaald. Leipzig heeft officieel echter nog niets laten weten aan PSV.

Leipzig mag Mvogo uiterlijk half juli terugroepen. PSV is op 20 juli al actief in de tweede voorronde van de Champions League en wil daarom eerder duidelijkheid uit Duitsland. Leipzig zou Mvogo door de komst van Joël Drommel en de naderende concurrentiestrijd elders willen onderbrengen, zo klinkt het. Naar verluidt wil PSV op zoek naar een nieuwe keeper, indien Mvogo inderdaad eerder dan verwacht terugkeert in Leipzig. Zelf wil de doelman graag nog een jaar in Eindhoven blijven.

De berichtgeving vanuit Duitsland is opmerkelijk te noemen, daar PSV-trainer Roger Schmidt in mei nog uitsprak te rekenen op Mvogo na de zomer. Dat er in Eindhoven geen rekening wordt gehouden met een vroegtijdig vertrek van Mvogo heeft onder meer te maken met het feit dat eerste keeper Péter Gulácsi bij Leipzig zijn contract reeds heeft verlengd tot medio 2025. "Het zou verrassend zijn als Leipzig hem nu nog terughaalt", reageerde Schmidt in mei tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Ze wilden de clausule namelijk voor het geval hun huidige eerste doelman zou vertrekken", voegde de oefenmeester eraan toe. Nu dat niet meer het geval is, is de situatie veranderd. Ik weet niet hoelang de clausule van Leipzig nog loopt, maar ik denk dat we normaal gesproken met Yvon en Joël Drommel het seizoen ingaan. We hebben een lang seizoen dat eraan komt en voor hen allebei is de concurrentiestrijd goed."

Mocht Mvogo in Eindhoven blijven, dan zal hij de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Drommel, die door PSV is overgenomen van FC Twente. Lars Unnerstall bewandelde de omgekeerde weg en is door Twente overgenomen van PSV. Mvogo gold afgelopen seizoen als vaste waarde binnen de ploeg van Schmidt en keepte met uitzondering van de TOTO KNVB Beker alles. In het bekertoernooi kreeg Unnerstall de kans. Op dit moment neemt Mvogo met Zwitserland deel aan het EK, waar Yann Sommer de voorkeur krijgt als eerste doelman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Lekker met Drommel op doel in de voorronde champions league. Ik hou m'n hart vast

14 juni 2021 om 14:45

Ik hou hem minder vast dan met mvogo.

14 juni 2021 om 14:48

Waar haal je Drommel anders voor? Daarbij heb ik er met Mvogo nou niet bijster veel meer vertrouwen in. Het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een Scherpen die voor Onana speelt, Scherpen is momenteel minder dan Drommel en de klasse van Onana ten opzichte van Mvogo is niet eens uit te drukken in woorden. Wel denk ik dat Twente hier de lachende 3e is, die hebben naar mijn idee gewoon de beste keeper tussen Drommel/Mvogo/Unnerstal en er nog het minste voor betaald ook!

14 juni 2021 om 15:55

Moeilijk vergelijken momenteel, want Onana heeft al een tijd niet meer gespeeld door een dopingschorsing.

14 juni 2021 om 15:58

@neutraal1980, Je kan er makkelijk vanuitgaan dat hij beter is dan alle genoemde keepers hierboven bij elkaar opgeteld.

14 juni 2021 om 19:51

@Neutraal1980, meen je dit nou echt?..

14 juni 2021 om 14:49

Ik weet niet of je die Mvogo ooit hebt zien spelen maar die is echt niet beter dan Drommel hoor. Los daarvan was dit natuurlijk wel te verwachten en zal dit voor PSV niet zo ''verassend'' zijn als ''der Kicker'' nu doet voorkomen. Dit wisten ze natuurlijk al lang anders ga je niet zo veel geld uitgeven aan een keeper.

14 juni 2021 om 14:52

Maar is Drommel (keepend, mee voetballend uiteraard wel) aantoonbaar beter dan Mvogo? Die heeft een paar foutjes gemaakt, maar Drommel is ook verre van foutloos natuurlijk.

14 juni 2021 om 15:12

Vind ze allebei niet geweldig maar Drommel komt uit Nederland, is nog jong heeft talent en kent PSV dus goed dat is sowieso al een pre ten opzichte van een een buitenlandse keeper. Als hij wat minder fouten maakt en die lijn van goede wedstrijden doorzet dan kan het best wel is een goede keeper worden. Hij gaat sowieso op een hoger niveau spelen nu met betere keepers, trainers, faciliteiten etc. dus we gaan het zien ik geloof er wel in.

14 juni 2021 om 15:17

Ik geloof er ook wel in hoor, dat bedoel ik ook niet. Snap de aankoop volledig. Alleen is het imo nog maar te betwijfelen of er volgend jaar een betere keeper op goal staat bij PSV.

14 juni 2021 om 14:50

Het scheelt dat het gelukkig niet zo is dat zo ongeveer elke PSVer hem afschrijft voor hij zijn eerste duel gekeept heeft...

14 juni 2021 om 14:50

Dit seizoen meer of minder dan 3 wedstrijden van FC Twente gezien?

14 juni 2021 om 17:31

Alsof mvogo een topper is

14 juni 2021 om 21:35

Commentaar van de reservekeeper op dit nieuws: drommels, drommels, drommels.

Misschien zijn er Psv'ers die dit anders zien, maar ik heb nou niet het idee dat PSV hier heel veel problemen mee zal hebben?

14 juni 2021 om 14:44

Nouja, het is wel fijn om 2 keepers te hebben die niet al te veel voor elkaar onder doen. Voorronde CL komt er binnenkort al aan en achter Drommel zit qua (jeugd)keepers ook (nog) niet veel. Zal echt wel een keeper bij moeten dus en de tijd en het geld die daarin gestoken moet worden kan de Jong beter voor andere posities gebruiken

14 juni 2021 om 14:46

Mee eens dat je 2 keepers wil hebben die het niveau aankunnen. Maar dan heb ik liever iemand die betrouwbaarder is dan mvogo en eigendom van PSV.

14 juni 2021 om 14:52

Eens, ben van zowel Drommel als Mvogo niet weg. Maar heel prettig zou het niet zijn om hem nu opeens teruggeroepen te zien worden. Een écht goede keeper is ook niet gratis en Mvogo en Drommel kunnen er beide mee door denk ik.

14 juni 2021 om 15:44

Wat dat betreft snap ik niet dat psv unnerstal zo maar heeft laten gaan als je weet dat Mvogo teruggeroepen kan worden. Unnerstal zou een prima keeper geweest zijn om de concurrentiestrijd met Drommel aan te gaan.

14 juni 2021 om 15:57

Unnerstal heeft een contractverlenging aangeboden gekregen van PSV maar hij wilde eerste keeper zijn en dichter bij zijn familie wonen (volgens mij wonen die net over de grens bij FC Twente). Hij wilde dus weg bij PSV

14 juni 2021 om 14:45

Nou PSV heeft alleen van Drommel dan nog als keeper. Dus ik ben er zeker niet gerust op. Hopelijk wordt er snel een goede extra keeper aangetrokken.

14 juni 2021 om 14:51

665

Onzin. PSV heeft Muller en Delange nog.

14 juni 2021 om 14:57

Het is anders een behoorlijk risico dat Drommel op het begin van het seizoen geblesseerd kan raken en je ineens met Delanghe of Muller de CL voorronde in moet..

14 juni 2021 om 14:50

Sterker nog. Waarom denk je dat PSV Drommel heeft gehaald? Dit was intern al lang bekend denk ik.

14 juni 2021 om 14:53

Als dit intern allang bekend was dan was Mvogo toch al eerder weggeweest? Bovendien laat het ED weten dat PSV vooralsnog geen melding heeft gehad hierover. Daar geheimzinnig over doen lijkt me niet echt logisch.

14 juni 2021 om 15:08

Nou misschien was het nog niet bekend maar het lijkt me toch duidelijk dat er door PSV is voorgesorteerd op een vertrek door het aantrekken van Drommel.

14 juni 2021 om 15:20

Ik denk dat Drommel met name aangetrokken is om er op in te spelen, mocht het gebeuren. Het probleem was natuurlijk dat PSV niet kon wachten totdat Leipzig een beslissing nam over Mvogo en dus zelf moest anticiperen voor het geval dat. Bovendien ging Unnerstall sowieso weg dus een extra keeper moest er al komen. Met Drommel haal je dan een jonge, redelijk talentvolle Nederlandse keeper binnen dus in principe was dat logisch (al ben ik zelf nog niet overtuigd als ik eerlijk ben). Ik betwijfel dan ook of PSV al wist dat Mvogo zou gaan.

14 juni 2021 om 15:51

Wat mij betreft niet. Iedere bal die een meter langs Mvogo ging vloog erin. Die jongen had geen sprongkracht zijwaarts. Toch belangrijk voor een keeper zou ik denken.

Ben er iig niet rouwig om. Leuke jongen, matige keeper. Lijkt ook eigenlijk wel een beetje de dupe te zijn geworden van zijn 2 fouten in de eerste 2 wedstrijden, waarna iedereens mening vast stond. Verder soms wel (hele) goede reddingen, maar heb vaker het idee gehad dat een tegengoal wel houdbaar was geweest.

Zonder enige dossier kennis te hebben, had ik dit wel verwacht. Leipzig haalt hem gewoon terug en gaat daarna eens rustig kijken hoe de keepersituatie voor komend seizoen in elkaar zit. Dan zullen ze in de loop van de voorbereiding wel gaan kijken of PSV hem alsnog een jaartje mag huren. Ik zou het lekker laten als ik PSV was. We hebben nu Drommel (ben ik overigens nog niet van overtuigd), daarachter dan een ervaren back-up en je bent rond.

Had Mvogo graag zien blijven. Begon steeds beter te keepen. Hopelijk haalt PSV een goede nieuwe keeper want van Drommel ben ik niet onder de indruk

Niet geheel onverwachts. Was voor PSV zelf natuurlijk niet verkeerd geweest voor de onderlinge concurrentie maar ik begrijp het wel vanuit Leipzig. Ben benieuwd of PSV nog op zoek gaat naar een nieuwe soort keeper wie de concurrentie met Drommel aan kan gaan. Die keeper van ADO lijkt me niet veel waar ze al eens eerder interesse in hadden, Okoye daarintegen zou ik gelijk voor tekenen.

14 juni 2021 om 14:54

Ik zou eerder voor een ervaren 2e keeper gaan. Pasveer mag je wel kopen 😜

14 juni 2021 om 15:54

Haha Pasveer. Ook een rare snuitert, bij PSV weggegaan omdat hij niet meer op de bank wou zitten, 2 jaartjes Vitesse en vervolgens transfervrij naar Ajax om daar lekker plaats te nemen op de bank. Gelijk heb je wel trouwens, een ervaren rot als 2e keeper is nooit verkeerd maar ik zie wel graag een keeper komen wie vooral Drommel scherp kan houden, heb namelijk zelf niet heel veel vertrouwen in Drommel en ben vgm niet de enige PSV-er haha

14 juni 2021 om 18:48

Pasveer heeft uiteindelijk 4 jaar onder de lat gestaan bij Vitesse, wel iets meer dan 2 dus

Geen super sterk seizoen, maar toch wel redelijk gekeept na een slecht begin. Ik vind hem beter dan Drommel.

Drommel voor de basis en haal dan een ervaren keeper die de druk hoog kan opleggen!

Adrian van Liverpool
Romero van Manchester
"nordtveldt"

14 juni 2021 om 15:27

Die Adrian is toch die ontzettende krokettenvanger? 😅

14 juni 2021 om 16:21

Ooow in dat geval kan hij beter naar Ado Den Haag gaan

Wat was er eigenlijk mis met die Duitse keeper bij Psv, Unnerstall? Die keepte toch vrij aardig bij Vvv?

14 juni 2021 om 15:35

Die ging verhuizen naar Duitsland op de grens tegen Twente aan, dus dat Twente in hem interesse had was ideaal.

Denk niet dat PSV er erg op vooruit gaat met Drommel. Mvogo heeft in het begin een paar opmerkelijke fouten gemaakt, maar is daarna gewoon een prima, stabiele keeper gebleken. Aan de andere kant: het heeft natuurlijk ook zo z'n voordelen om een jonge keeper te hebben die jouw 'eigendom' is. Dat is voor de langere termijn weer interessanter. Maar goed: ik denk dat Drommel heel wat minder goed is, dan soms geschetst wordt.

Drommel. Dat is qua uitstraling en zelfvertrouwen Andreas Isaksson 0.8. Vreselijk.

Ik zeg de keeper van Sparta halen voor de toekomst. Hoop van niet maar ben bang dat Drommel niet het niveau gaat halen die PSV nodig heeft. Misschien Krul eens polsen, je maakt meer kans als international als je bij een NL topper speelt blijkt

Beetje een Vermeer. Leuke reflexen maar altijd veel fouten en rare fratsen. Mis je niks aan. Van Drommel ben ik ook niet overtuigd. Hij heeft wel talent maar ik betwijfel of hij met de druk om kan gaan.

Eindelijk eens goed nieuws uit Eindhoven!

15 juni 2021 om 23:46

Keeper waar je anderhalf miljoen per jaar voor moet betalen zonder enige restwaarde zou ik meteen afscheid van nemen. Drommel moet ik nog zien. Vind het vooral jammer dat we afscheid hebben genomen van Unnerstall

16 juni 2021 om 09:08

Als lijnkeeper denk ik dat Unnerstal op Onana na de beste keeper van de Eredivisie is. Alleen vind Schmidt het belangrijk dat een doelman kan meevoetballen en zal Unnerstal er weinig voor voelen om nog een jaar op de bank te zitten bij Psv. Dus het vertrek van de Duitser kan ik wel plaatsen. Mvogo en Drommel vind ik momenteel van hetzelfde niveau, dus als je de Zwitser kunt lozen omdat hij je sportief én financieel weinig extra gaat brengen kun je beter inzetten op 'eigen vermogen.'

Drommel vind ik ook niet zo'n betrouwbare keeper. Vraag me af of Ajax hier niet de betere deal heeft door voor minder dan 1 miljoen die jongen van go ahead te halen, die zomaar een betere keeper dan Drommel zou kunnen worden. Was voor PSV ook echt een lekkere toevoeging geweest. Evenzeer had Pasveer voor PSV best een toevoeging kunnen zijn, maar dat is enkel met de kennis dat Mvogo vertrekt, en ik weet ook niet of die nu per se voor de bank gehaald zou willen worden bij PSV (is toch anders dan bij Ajax qua clubgrootte) en of die destijds goed is vertrokken bij Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper10
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren