Kylian Mbappé uit onvrede over uitspraken van Olivier Giroud

Maandag, 14 juni 2021 om 14:18Dominic Mostert • Laatste update: 14:30

Kylian Mbappé is niet blij met recente uitspraken van Olivier Giroud. Na de oefenwedstrijd tegen Bulgarije van vorige week dinsdag (3-0 zege) zei Giroud, die tweemaal scoorde, dat hij te weinig werd aangespeeld door zijn medespelers. Hij noemde geen namen, maar Mbappé voelde zich aangesproken door de woorden van zijn ploeggenoot. De 22-jarige aanvaller vindt het teleurstellend dat Giroud zijn grieven publiekelijk uitte.

Giroud begon tegen Bulgarije aanvankelijk op de bank, maar kwam na 41 minuten spelen als vervanger van de geblesseerde Karim Benzema binnen de lijnen. De spits van Chelsea nam in de slotfase twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor Frankrijk met een 3-0 zege op zak kon toewerken naar het EK. Donderdag meldde L'Équipe dat Mbappé zo boos was door de uitspraken, dat hij na afloop op de persconferentie wilde verschijnen om op de spits van Chelsea te reageren. Bondscoach Didier Deschamps zou hem ervan hebben weerhouden om zich publiekelijk uit te spreken over Giroud, maar dat heeft hij nu toch gedaan.

"Het gaat niet om wat hij heeft gezegd", zegt Mbappé in de Franse pers. "Om eerlijk te zijn, maakt het me weinig uit wat hij heeft gezegd. Ik ben een spits en het is zijn persoonlijke mening. Daar word ik niet door geraakt. Als spits ken ik het gevoel dat je niet bediend wordt. Dat gevoel heb ik 365 keer per wedstrijd. Het gaat er meer om dat het publiekelijk werd gezegd." Mbappé had de kritiek van Giroud liever persoonlijk in de kleedkamer vernomen. "Ik feliciteerde hem in de kleedkamer met zijn doelpunt. Hij zei er toen niets over, waarna ik het via de pers vernam. Hij zei niets wat niet door de beugel kan. Hij is een spits en wil doelpunten maken. Hij is dicht bij een record (Giroud is vijf doelpunten verwijderd van all-time topscorer Thierry Henry, red.) en als spits gaat dat in je hoofd zitten, of je het nu wil of niet."

"Als hij nog een keer had kunnen scoren, had hij dat gedaan", vervolgt Mbappé. "Maar om het in het openbaar te zeggen... Ik had liever dat hij naar me toe was gekomen en zich uitsprak in de kleedkamer. We kennen elkaar al langer. Jullie (de media, red.) weten hoe ik ben in de kleedkamer: als ik iets te melden heb aan iemand, dan doe ik dat. Dan blijft het in de kleedkamer. Uiteindelijk is het geen groot probleem. Het zijn kleine dingen. Ik wil niet dat onze voorbereiding, die goed begon met goede wedstrijden, negatief wordt beïnvloed. Dat kan het team niet gebruiken. We hebben moeilijke wedstrijden voor de boeg en we moeten geen problemen voor onszelf gaan creëren." Dinsdag treedt Frankrijk aan tegen Duitsland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door conchaespina)

Gaat lekker daar bij de Franse spitsen. Benzema die nog niet zo lang geleden Giroud belachelijk maakte en nu dit,

14 juni 2021 om 14:36

Benzema die Giroud belachelijk maakte? Kan je wat meer context geven want dit heb ik gemist. Verder heeft Mbappe gelijk. Ik zag het interview en hij leek nog altijd geïrriteerd over het voorval.

14 juni 2021 om 14:39

Vergelijk geen Fiat met een Ferrari of iets in die richting had Benzema gezegd.

14 juni 2021 om 14:47

"Je vergelijkt de Formule 1 ook niet met karten, en dan ben ik nog aardig", zei Benzema tijdens een vragenronde op Instagram. "Ik weet dat ik Formule 1 ben. Hij heeft zijn eigen carrière, doet wat hij wil en maakt de goals die hij wil. Hij rijdt op zijn eigen rijbaan, ik op mijn rijbaan. Ik denk niet aan hem."

14 juni 2021 om 15:35

Echt? Wat een walgelijk gedrag van Benzema. Zorgt nu al voor problemen zoals ik voorspelde. Ik denk dat het vanuit jaloezie komt aangezien Giroud goed speelt en ze daarmee wereldkampioen werden terwijl Benzema sidekick van Ronaldo was.

14 juni 2021 om 15:46

Vind een uitspraak van een jaar terug nog steeds relevant en recent. Zoiets verjaard niet heel gauw. En hij heeft nooit afstand genomen van zijn uitspraken.

14 juni 2021 om 16:04

Hij heeft later echter wel gewoon nog met lof over Giroud gesproken.

Dus je vind het niet fijn dat Giroud publiekelijk zijn beklag doet, dus reageer je zelf maar ook via de media. Dit is toch heel makkelijk intern op te lossen? Ze zijn notabene ploeggenoten...

14 juni 2021 om 14:27

Hij geeft gewoon antwoord op de vragen van journalisten op een persconferentie?

14 juni 2021 om 14:28

Dan zeg je toch gewoon dat je daar geen antwoord op geeft en dat het intern wordt besproken.

14 juni 2021 om 14:34

Precies. Als het over verlengen bij psg of een transfer gaat kan hij schijnbaar toch ook zwijgen? Doe dan hier hetzelfde en loop effe naar Giroud toe na de training ofzo.

14 juni 2021 om 14:36

Ach, Giroud is degene die dit hele gezeur is begonnen met zn gejank nadat hij in 60 minuten 2 ballen op een presenteerblaadje kreeg, maar meneer vond het niet genoeg en ging daarom dus doodleuk indirect zn teamgenoten bekritiseren, lekker dankbaar na zn 2 niet te missen intikkers. De selectieve verontwaardiging jegens Mbappe is opmerkelijk. Snap hem wel, lekker ballen met Big Benz of een Giroud is natuurlijk een gigantisch verschil.

14 juni 2021 om 17:16

Pavard legde ze inderdaad panklaar voor Giroud maar dat waren ook direct de enige 2 ballen die hij kreeg. Mbappe heeft hem in meer 45 minuten tijd geen enkele keer aangespeeld.

14 juni 2021 om 17:20

Je weet dat het Ben Ketser was die de 2e assists panklaar neerlegde? En 2 intikkers in 60 minuten is een droom voor elke spits, dat Mbappe hem niet aanspeeld kan gebeuren.

14 juni 2021 om 14:39

Het lijkt mij ook sterk dat Giroud dit ook nooit vermeld heeft tijdens of na een training of wedstrijd. Dit zal heus wel (paar keer) besproken zijn. Maar schijnbaar geen gehoor aan gegeven

In beginsel heeft Mbappé gelijk, maar zeg dit dan tegen hem in de kleedkamer of op het trainingsveld. Nu verwijt de pot de ketel.

14 juni 2021 om 20:25

Is gedaan, bekijk het interview. Daar zegt hij dat letterlijk. Dat ze het hebben besproken in de kleedkamer. Waar mbappe over valt, is dat Giroud het tegen de media heeft gezegd en niet tegen mbappe.

Hier heeft hij helemaal gelijk. Dit is iets wat je binnenskamers moet bespreken.

14 juni 2021 om 14:27

Aldus Mbappe in de media...

14 juni 2021 om 15:21

Ja omdat Giroud hem geen andere optie geeft dan erop reageren omdat hij als eerste naar media ging en er nu vragen over krijgt. Dit is even signaal afgeven dat dit voortaan niet meer mag gebeuren.

14 juni 2021 om 16:01

Geen andere optie? Zijn heel veel andere opties voorhanden, bijvoorbeeld, net zoals ik niet reageer op transfer geruchten reageer ik ook niet op wat Giroud zegt.

Ik word een beetje Mbappe moe zo... Man waar gaat het over. We zijn een week verder en nog loopt hij erover te huilen, net een klein kind dat zn zin niet krijgt. Vervelende maniertjes ook, maar goed dat zal wel bij de PSG opleiding horen. Dat is bovendien ook erg zonde en onnodig want voetballen kan hij zeker.

14 juni 2021 om 14:35

Precies, de invloed van ene Neymar is duidelijk te merken. Had zo gehoopt dat Mbappe die 'normale' jongen zou blijven die hij nog was bij Monaco, maar die lelijke trekjes zijn hem jammer genoeg al niet meer vreemd, zonde.

14 juni 2021 om 14:38

Ja hoor. Mbappe zegt iets in de Franse ploeg en dan is het te wijten aan Neymar. Dat is wel vergezocht.

14 juni 2021 om 14:45

Dat vind ik echt veel te simpel. Al die aandacht op 16/17-jarige leeftijd en het feit dat hij al heel vroeg wereldkampioen werd en vreselijk veel geld ging verdienen zullen daar niet een veel grotere bijdrage aan hebben geleverd? Die jongen is gewoon een grote brok aan arrogantie. Bij een Ronaldo staat zo'n arrogantie, maar bij een Mbappe is het vooral erg vervelend.

14 juni 2021 om 15:15

Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers die ook al vroeg in hun carriere vreselijk veel geld gingen verdienen en de Cl/wk wonnen. En de meeste van die spelers zijn een stuk minder arrogant dan deze Mbappe nu al is.
Ik zeg trouwens ook niet dat het enkel aan Neymar ligt, maar ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat dat zeker meespeelt ja. Dat is toch een beetje een speler waar Mbappe tegenop keek toen hij bij PSG kwam, dat is nu wellicht wat minder, maar die trekken sowieso veel met elkaar op bij Psg.

14 juni 2021 om 14:53

Mbappe is de laatste jaren idd een hele vervelende jongen geworden. Ook op het veld zie je dat steeds vaker terug. De wereld is te klein als je een overtreding begaat op hem. Geweldige voetballer, maar hoe meer roem hoe vervelender hij wordt.

Nu verliezen tegen Duitsland en dan gaan de poppetjes helemaal aan het dansen. Ik snap écht niet waarom Deschamps zowel Giroud én Benzema wou meenemen gezien de historie tussen die twee.

14 juni 2021 om 14:36

Snap wel dat je Giroud, die toch bijna topscorer aller tijden is, mee wilt nemen. Benzema moet je sowieso altijd meenemen, want die is een klasse beter dan Giroud. Deschamps heeft gewoon heel simpel een luxe-probleem. Hadden we dat bij Nederland maar.

14 juni 2021 om 14:53

hebben we bij nederland ook, alleen op een andere positie, met de vrij, de ligt en van dijk, alleen is een van de drie er niet bij dus hoeft frank niet te kiezen, maar anders blijft het ook een lastige keuze.
maar ik denk dat deschamps ze wel met de neuzen de zelfde kant op kan krijgen, die heeft wel wat ervaring

14 juni 2021 om 15:12

Dan hadden ze wellicht alsnog alle 3 samengespeeld in deze 3-5-2 opstelling. Frankrijk heeft daarentegen een luxe probleem op zo ongeveer elke positie. Zij kunnen een team vormen van spelers die ze niet meegenomen hebben, waar wij als NL zijnde waarschijnlijk nog van zouden verliezen. Ongekend sterke selectie.

14 juni 2021 om 14:43

Omdat Deschamps uit een soort wanhoop heeft gehandeld, Griezman wisselvallig, giroud 2 seizoenen bankzitter en kilometers verwijderd van Benzema zn niveau, én poule des doods, waarna is overlegd met de Franse bond en besloten is Benzema in te schakelen. Mensen die serieus denken dat Deschamps Benzema heeft opgeroepen voor de bank of om hem iets te gunnen moeten maar eens googlen waarom exact Benzema is opgetrommeld. Uitgebreide reconstructie. Op trainingskamp zie je ook dat Deschamps alle basisspelers in 1 team zet, inclusief Benzema om.zo chemie te creëren, en Giroud in het B team met wisselspelers. Mbappe+Benzema+Griezman is het plan in de grote wedstrijden. (Giroud heef goede cijfers voor Frankrijk maar Deschamps is niet dom en ziet dat het overgrote deel in vriendschappen wedstrijden tegen schijt landen, welgeteld 8 goals op grote toernooien, zowel Henry als Platini hebben 2x zoveel op grote toernooien, Giroud is in tegenstelling tot Benzema geen big game player)

14 juni 2021 om 16:08

@Statman10
Ik dacht ik ga dat verhaal van jou eens lekker lezen, maar dan zie ik in de eerste zin al staan dat Griezmann wisselvallig is. Als iemand in het Franse team dat juist niet is, dan is het Griezmann, hij doet het daar altijd uitstekend. Dan heeft. Deschamps voorin ook nog ene Kylian Mbappe lopen en dan praat jij over een soort van wanhoop omdat hij Benzema heeft terug gehaald. Wanneer je bondscoach bent van een land en je hebt de gelegenheid om Benzema aan je team toe te voegen doe je dat altijd, dat heeft niks te maken met wanhoop, als je dan ook nog een balvaste speler hebt als Giroud dan heb je gewoon een luxe probleem.

Wilt het binnen de muren bespreken, maar gaat nu zelf ook openlijk naar de pers toe.
Wees dan ook verstandig en bespreek dit lekker buiten de pers om samen.

Dan is het toch opgelost.

Giroud wil dat record pakken, maar gaat waarschijnlijk geen basisplek krijgen (en terecht).

14 juni 2021 om 14:45

Precies. Maar die gaat zn record wel pakken in vriendschappelijke wedstrijden na het EK. Giroud fans die serieus denken dat hij basispeler wordt terwijl Deschamps zn trots aan de kant schoof om Benzema terug te halen zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden. In grote wedstrijden zet je je zwaarste wapens in, ondanks zn veel goals in vriendschappelijke wedstrijden is en blijft Benzema natuurlijk de eerste keus.

Die Fransen weten toch wel vaak (kleine) relletjes te veroorzaken uit de meest nutteloze zaken. De grootste vijand van Frankrijk is Frankrijk dan ook vaak zelf. Het is altijd weer afwachten of ze hun problemen intern en beperkt kunnen houden. Best vreemd als je de keuze hebt uit zoveel goede spelers.

Meneertje Giroud moet even z’n plek leren kennen in de selectie! Best een grote mond voor iemand met zulke beperkte voetbal kwaliteiten in vergelijking met dr andere voorhoede speler. Als je vroeger werd overgeslagen op het pleintje dan kwam het omdat ze je niet zo goed vonden. Ik denk dat het in t professionele voetbal nog steeds zo is. De hiërarchie in zo’n selectie wordt bepaald door hoe goed je bent en Giroud is niet zo goed dus gewoon voortaan mondje dicht dan heb je did soort dingen niet.

14 juni 2021 om 14:52

Inderdaad opvallend hoeveel mensen Giroud als slachtoffer neerzetten terwijl hij deze hele, totaal onnodige, dramaserie is begonnen.

14 juni 2021 om 17:20

Giroud zei dat hij amper ballen kreeg, Mbappe trekt dat dan meteen op zichzelf en voelt zich gelijk aangevallen.

14 juni 2021 om 14:54

Als je meer dan de rest hebt gescoord, mag je ook wel een grotere mond hebben. Niet de beste voetballer in de selectie, maar wel vaak belangrijk geweest.

14 juni 2021 om 14:59

Ja, als meer dan de helft van die goals in nietszeggende vriendschappelijke wedstrijden werden gescoord tegen vaak makkelijke landen, maar 0 schoten op goal WK18, oftewel kwantiteit ipv kwaliteit, denk dat je teveel door een Chelsea brilletje kijkt aangezien zowel Mbappe als Benzema een veel "grotere mond mogen hebben" gezien hun prestaties overal. Bankzitter van Chelsea die een grotere mond mag hebben dan 1 van de grootste talenten ter wereld (Mbappe) én 1 van de beste voetballers ter wereld (Benzema). Oké 🤨🙃

"uiteindelijk is het geen groot probleem. Het zijn kleine dingen. Ik wil niet dat onze voorbereiding, die goed begon met goede wedstrijden, negatief wordt beã¯nvloed. Dat kan het team niet gebruiken." Maar vervolgens wel de pers zoeken terwijl je dat van Giroud niet goed vond en Deschamps het gevraagd heeft intern te houden. Is Mbappe dan niet zo slim of z'n ego te groot? Ik was het ook al niet eens wat Giroud zei in de pers (prima om zoiets in de kleedkamer te zeggen), maar dit is dan wel extra dom.

Ik krijg een Deja Vu over Frankrijk van jaren geleden. Teveel sterren die elkaars ligt niet in de ogen gunnen. Zal wel een lekker sfeertje hangen daar.

Laat het maar lekker rommelen daar....
Hopelijk begint Pogba straks ook nog te stoeien.

Het geeft enkel weer dat de teamspirit nog niet helemaal optimaal is...
De Fransen en Italianen blijven voor mij de gedoodverfde favorieten

Wat een vervelend persoon zeg die Mbappe. Hij moet gewoon even respect tonen naar zijn medespelers. Giroud maakte gewoon een grapje dat zijn medespelers hem meer moesten aanspelen omdat hij 2 doelpunten maakt. Die Mbappe overdrijft enorm, dit is totaal onnodig. Giroud heeft altijd nog meer gepresteerd als Mbappe , (UCL en europa League winst, puskas award etc en speelt bij Chelsea) beetje respect van Mbappe naar de geweldenaar Giroud is wel op zijn plek. Mocht Mbappe zijn gedrag niet aanpassen zal ik als Deschamps zijnde Mbappe maar naar huis sturen. Dit soort onrust is niet gewenst op een EK

Jullie (de media, red.) weten hoe ik ben in de kleedkamer: als ik iets te melden heb aan iemand, dan doe ik dat. Dan blijft het in de kleedkamer

Beetje paradoxaal Kylian! Hoe dan ook zegt hij hier geen gekke dingen. Alleen jammer dat hij het nu ook via de media uitspreekt. Ik ga er van uit dat hij het er eerst persoonlijk over heeft gehad met Giroud maar dan had je het ook gewoon daar bij kunnen laten. Mij verder niet gelaten. Trekt hem alleen maar meer naar Benz toe lijkt me. Hopelijk dat die twee nog iets moois kunnen laten zien deze zomer want die combinatie lijkt me goddelijk.

14 juni 2021 om 16:36

Die jongen moet snel naar Real joh, omgaan met diva boy Neymar doet hem niet goed afgelopen jaartjes. Bij Real leren hoe als echte prof te leven. Voor de rest is Giroud ook niet onschuldig maar nu wordt gedaan alsof Mbappe de dader is ofso. Beide hebben hun inbreng maar het meeste kwalijke is de media die dit zitten uit te melken.

Precies zoals ik voorspelde. Benzema zit er pas net bij en er is nu al gerommel. Hij is en zal altijd een onruststoker blijven en het is niet voor niets dat ze zonder hem wereldkampioen werden.Giroud is overigens grandioos onderschat. Wat een geweldige klassieke spits.

Goedzo jongens, lekker ruzie maken. Zijn de Franse sterrenteams wel vaker goed in.

Ik zie Frankrijk nog een 2008tje doen. Als favoriet het tornooi ingaan en over straat vechtend er roemloos terug uit.

Alleen al opdat Giroud het record niet verbreekt van Henry is reden genoeg om hem niet meer aan te spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder40
H. LlorisKeeper40
P. PogbaMiddenvelder41
A. RabiotMiddenvelder40
K. BenzemaAanvaller44
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

93 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mbappé geeft definitief besluit over toekomst door aan Pochettino’

Kylian Mbappé heeft Mauricio Pochettino deze week bij terugkeer bij Paris Saint-Germain verteld dat hij zijn volgend jaar aflopende contract niet gaat verlengen, zo melden Marca en AS. De 22-jarige aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren