‘Misschien moeten we bewust verliezen van Oostenrijk om ze te ontlopen’

Woensdag, 16 juni 2021 om 07:20Justus Dingemanse • Laatste update: 20:02

Oranje deed goede zaken in het eerste groepsduel tegen Oekraïne door met 3-2 te winnen in de Johan Cruijff ArenA. Trainer Eric Meijers van SV Spakenburg volgde het duel met veel interesse en presentator Kalum van Oudheusden zocht hem op in zijn woonplaats om met hem de wedstrijd na te bespreken aan de hand van door hem gewraakte ‘kutkrantjes’.

Blind vs. Aké
De opstelling van Oranje kon Meijers wel bekoren en in de verdediging was hij met name te spreken over Nathan Aké: "Ik denk dat tijdens het toernooi Aké het wel eens kan gaan winnen van Blind. Hij speelt op dit moment toch een beetje met de handrem erop. Het is natuurlijk niet niks wat er dit weekend allemaal is gebeurd met Eriksen. Blind is duidelijk geëmotioneerd daardoor, dat kon je ook zien in zijn spel." Op de vraag of Aké completer is, antwoordt hij bevestigend: "Ik denk dat hij beter op zijn benen staat en sneller kan wenden en keren, dat wordt tegen toplanden doorslaggevend. Frank de Boer moet misschien kiezen voor Aké in plaats van Blind."

Het artikel gaat verder onder de video
'Misschien moeten we bewust verliezen van Oostenrijk'
Meer videos

Dumfries
Denzel Dumfries was zondagavond betrokken bij alle drie de doelpunten van het Nederlands elftal en snoerde daarmee de critici de mond. Desondanks blijft Meijers zijn twijfels houden: "Ik vind wel dat we kritisch moeten zijn op hem. Het is altijd veel geschreeuw weinig wol, soms heb ik wel mijn vraagtekens bij Dumfries, want hij kijkt altijd zo onnozel uit zijn ogen. Ik moet zeggen dat hij gister wel de juiste energie in het elftal bracht en als je in de 85e minuut de beslissende goal maakt, heb je het natuurlijk heel goed gedaan."

Weghorst
De stormachtige ontwikkeling van Wout Weghorst volgt Meijers met veel interesse en hij memoreert aan een opvallend moment: “Toen wij met Helmond Sport in Emmen speelde, maakten wij in de laatste seconde een penalty: 1-1. Toen was hij zo link dat hij in de catacomben uitgleed en vervolgens lag hij een paar minuten gestrekt voor de kleedkamer. Ik dacht: wat is dat voor dorpsgek?" Meijers heeft echter veel respect voor waar hij nu staat en denkt dat Weghorst de revelatie van het toernooi kan worden.

Oostenrijk
Vooruitblikkend op de volgende ontmoeting van Oranje doet Meijers tot slot een wat onconventionele suggestie: "Misschien kunnen we beter tweede worden en moeten we donderdag bewust verliezen van Oostenrijk om de poule des doods te ontlopen met Frankrijk, Duitsland en Portugal."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Voor wie zou jij kiezen in de basiself?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door zlatan65)

Ik ben het hier volledig mee eens. Zeker in het 352 waar we achterin nog kwetsbaar zijn is Blind gewoon echt de zwakke plek. Iedereen heeft het altijd over Blind alsof het Xavi betreft met zijn passing maar dat valt reuze mee. Hebben gisteren gezien dat Ake ook een goede trap heeft en die is nog eens een veel betere verdediger ook. Wordt tijd dat Daley eens gaat banken

14 juni 2021 om 14:25

Op zich met je eens hoor dat we het hier niet over een Xavi hebben, maar iedereen heeft het ook over de defensie alsof er pannenkoeken staan. De spelers die er lopen hebben allang aangetoond prima verdedigers te zijn, althans in het centrum. Dit ziet er toch gewoon veel minder stabiel uit dan 4-3-3? Het oogt onwennig en het blijft onwennig ogen, want het is onwennig. Het is al niet makkelijk om automatismen te creeeren in een nationale ploeg en dan verandert de bondscoach ook nog eens twee oefenwedstrijden voor de start van het toernooi van tactiek. Dan laat je gewoon heel duidelijk merken als coach dat je het spoor bijster bent. Ik zie het nut van 5-3-2 nog niet. Voorin is het niets beter en achterin wordt het alleen maar chaotischer.

14 juni 2021 om 18:49

bij gebrek aan vleugels is 532 de meest logische opstelling. je moet er toch niet aan denken dat gakpo en berghuis onze gevaarlijke mannen moeten zijn voorin? die hebben internationaal nog helemaal niks bewezen.

15 juni 2021 om 11:18

Berghuis is elke keer dat hij speelde gevaarlijk geweest en draagt bij aan het team. Gakpo heeft nog geen kans gehad en is überhaupt pas sinds kort geselecteerd. Verder moet je niet 5-3-2 spelen als je er de spelers niet voor hebt.

15 juni 2021 om 13:08

Wij hebben juist wel de spelers om 5-3-2 te spelen 433 kun je niet met deze spelers
En laten ze die blind eruit halen Keerls wat is die slecht

15 juni 2021 om 19:01

Zouden we nu eens stoppen met zeiken over 532, dadelijk gaat het beter en dan is er weer lof. Gewoon laten gaan en achter ze staan. De eerste wedstrijd is het goed gegaan op die 2 tegengoals na en ja ze hebben zich laten beet nemen. Maar ik heb wat meer vertrouwen gekregen

15 juni 2021 om 20:38

Dat is waar deze comment-sectie voor is, om een mening te geven. Dit is nou eenmaal de mijne.

16 juni 2021 om 09:25

Ik denk dat Blind onmisbaar is. Hij is positioneel zo goed waar hij heel veel mee compenseert, ook met het neerzetten en coachen van anderen heeft hij een enorme meerwaarde. Is niet voor niets dat toen Blind er nog in stond Oekraine weinig in de melk te brokkelen heeft. Natuurlijk is hij niet snel maar wel bepalend en goed. Als je goed staat hoef je minder te corrigeren. Ake stond er in en werd gelijk gepasseerd en zijn tegenstander scoorde..... en de tweede goal van Oekraine was een misverstand tussen Ake en De Vrij.... dus communicatie die daarvoor juist goed liep.

14 juni 2021 om 14:25

Als je een linksback opstelt die alleen maar naar voren wil en zijn verdediging in de steek laat zoals Van Anholt deed maakt het niet uit wie er staat. Van Anholt holt alleen naar voren en mee verdedigen Ho maar.

14 juni 2021 om 14:26

we spelen geen 352 maar 532. we hebben dus blind nodig.

14 juni 2021 om 14:28

Begin na de wissel was het achterin toch echt ff gatenkaas. Blind is positioneel ijzersterk. Bedenk daarbij dat hij al een lange tijd geen wedstrijd heeft gespeeld en een mentale klap te verwerken heeft gehad. Oftewel een stabiele, slimme speler die erg belangrijk is voor de opbouw.

14 juni 2021 om 14:49

Gooi Steek ook er maar uit en Timber ook, en half Nederland heeft zijn zin. Niemand die zich afvraagt of 5 verdedigers op rij + 2 verdedigend ingestelde middenvelders niet teveel van het goede is. Ik zag vaak dat ze elkaar in de weg liepen en als een back bepalend wordt voor je voerhoede, dat geeft mij heel veel te denken. De jongens hebben keihard gewerkt voor deze overwinning maar qua veldspel was het niet om aan te gluren.

14 juni 2021 om 14:57

1ste helft was het ook een paar keer gatenkaas

14 juni 2021 om 18:54

@janta ik zie dat anders volgens mij speelt nederland nu met 3cvs 2 vooruitgeschoven vleugelverdedigers , 2 centrale middenvelders waarvan 1 balafpakker en 1 spelverdeler, een nummer 10 en 2 spitsen. staat echt prima zo ook!

15 juni 2021 om 11:21

In een 5-3-2 formatie is het juist belangrijk dat de backs bijdragen in de aanval. Echter, als je de spelers niet hebt voor dit systeem moet je het simpelweg niet hanteren.

15 juni 2021 om 12:10

Blind is 1 op 1 altijd zwak. Je kan hem zo voorbij lopen. En dat was voor zijn hart problemen en blessure ook al zo. Voetballend top…verdedigend gewoon niet

15 juni 2021 om 19:04

Maar geen goals, na de wissel was het erger of niet

14 juni 2021 om 14:28

In een vijfmans verdediging is er prima plek voor Blind. Die is niet de snelste nee, maar positionerend gewoon goed hoor. En met een De Vrij / De Ligt langs hem, wordt zijn gebrek aan snelheid ook gewoon gecompenseerd door de anderen. Dat was in het gouden CL jaar met Ajax ook precies zo, toen was het enkel Matthijs langs hem. En dat Ake gisteren een keer een goede voorzet geeft wil niet zeggen dat hij ineens een betere passing heeft dan Blind, want dat heeft hij gewoon niet. Blind is by far de beste passer in dit elftal. Daarnaast heeft Ake amper gespeeld afgelopen jaar bij City.

14 juni 2021 om 15:38

Vind het verdedigend geen topper. Echter heeft zoveel rust aan de bal, behoud het overzicht.. Met 4-4-3 geen Blind, in het huidige systeem prima verbinding!

14 juni 2021 om 16:31

Cruyff zei ooit eens, als je moet rennen als verdediger dan ben je telaat. Laat Blind nou zelden telaat zijn? Hij heeft de beste voetbal inzicht van de hele eredivisie.

14 juni 2021 om 18:06

met 4-4-3 winnen we zeker

15 juni 2021 om 18:27

Als je nooit een fout maakt en nooit te laat bent, hoef je idd niet snel te zijn. Maar de andere 100% van de spelers maakt af en toe een fout die ze kunnen compenseren met snelheid.

16 juni 2021 om 08:19

Sorry, maar Frenkie De Jong is een betere passer als Blind.

16 juni 2021 om 08:31

Misschien kan Blind als een libero opereren, als De Ligt terug is. Kunnen De Vrij en De Ligt het centrale hart vormen en Blind meer voetballend spelen. Met een De Jong die ook laag staat om een bal op te pikken, moet je dan voldoende voetbal hebben van achteruit, ook in een 532-opstelling.

14 juni 2021 om 14:29

"Tijd dat daley eens gaat banken"?
Komophoor... Deze speler verdiend een stuk meer respect dan dat.

Ake is zeker een betere verdediger maar je hebt met de bal echt zoveel meer aan Blind. Zolang je mensen er naast heb die zijn lak aan snelheid kunnen opvangen laat hij nu al 3 jaar zien een cruciale schakel te zijn in de opbouw. Dat doet ie eigenlijk al jaren, want ik ben zijn ballen tegen spanje tijden wk14 ook niet vergeten.

Ik vergelijk hem liever met Paul Scholes in zijn laatste jaren die toen ook had besloten om iedere lange bal bij een medespeler te laten aankomen.

14 juni 2021 om 14:35

(rikkkiee) Je hebt er goed bij op maar na die wissels van Blind en v Aanholt werd het binnen no time 2-2 altijd dat gezeur over Blind hij is que voetbal een van de beste spelers en positioneel gewoon erg sterk , tijd om te banken tuurlijk joh .

14 juni 2021 om 14:48

Dat hij hoort te banken is niet zo natuurlijk. Maar om dat op basis van die 2-2 te zeggen is onzin. Er was een tijdje dat hij veel tegendoelpunten kostte. Ik zou ook ake ipv blind erin zetten maar dan blind op het middenveld.

14 juni 2021 om 14:52

@rikkkiee: Wel hebben gisteren wederom het bewijs gezien dat Blind juist erin moet staan. Juist toen hij werd gewisseld, werd het paniek achterin. En van alle verdedigers is Blind by far voetballend het beste en dat heb je ook gewoon nodig.

14 juni 2021 om 14:55

Paniek achterin? Yarmolenko schiet die goal goed binnen. En de 2e goal is een standaard situatie, ik heb geen paniek gezien.

14 juni 2021 om 15:24

Goed geschoten, maar hij kon ook wel heel vrij schieten, vanaf de blind kant.

14 juni 2021 om 15:31

@hisztory: Ok, fair enough. Paniek achterin is overdreven, maar het stond niet meer zo goed. Het feit dat Yarmolenko zo vrij mocht schieten, was gewoon een fout van de verdediging, ondankds zijn mooie schot.

14 juni 2021 om 17:53

Yarmalenko mocht in de eerste helft ook schieten doordat Blind hem liet lopen. Het enige verschil was dat Yarmalenko 'm de tweede helft 10 keer beter raakte.

14 juni 2021 om 14:55

Eigenlijk maar één woord voor: Specsavers. Gewoon eens proberen. Het zou zomaar kunnen dat er een wereld voor je open gaat..

14 juni 2021 om 15:56

Waar heb jij Aké zijn geweldige trap dan gezien ?! Aké was ook wel lekker optijd bij de 2-1, was perfect kort gedekt.
Nee je praat pure poep nu. Blind is zeer belangrijk voor dit Nederlands elftal. En als je de Ligt en de Vrij er naast heb staan ook geen probleem dat hij niet de snelste is.
Weet niet of je beide oefenwedstrijden hebt gezien? daar was blind opbouwend zeer belangrijk met zijn passing. Daardoor kwamen de ruimtes en ook de kansen.

14 juni 2021 om 16:48

Uit dit soort reacties en aantal likes blijkt toch altijd maar weer eens op hoe walgelijk ondergewaardeerd Blind wordt. Blind is zo ongeveer de enige man in het Nederlands elftal met een splijtende pass door de linies heen, een enorm sterke lange bal, qua positionering altijd goed en ook nog eens overzicht. Zwakke punten zijn duelkracht en snelheid, maar of een vervanger op zijn plek is die daar nou zoveel beter in is dat het de sterke punten van Blind teniet doet? Wat mij betreft niet.

14 juni 2021 om 16:58

De 2-2 was wel mede te wijten aan slecht verdedigend werk van Aké. Hij was gewoon niet scherp bij die voorzet.

15 juni 2021 om 17:46

@bralbal

Dat was gewoon een geweldige goal niks meer en niks minder.

15 juni 2021 om 12:11

Ja hou die gedachte vast... En besef dan toen Blind eruit ging, de organisatie in de verdediging weg was en er 2 tegentreffers kwamen. Tegen een matig Oekraïne.

15 juni 2021 om 19:20

Kan ook gewoon te maken hebben met de omzettingen zelf, de organisatie is dan anders en iedereen moet even wennen.

16 juni 2021 om 13:01

Als je ten koste van tegendoelpunten moet wennen aan het systeem en de organisatie, ben je dus niet de meest geschikte persoon om te spelen.

15 juni 2021 om 12:46

Wel grappig dat al zijn medespelers en alle zogenaamde kenners zijn passing bewonderen terwijl een of andere Rikkiee het allemaal maar mee vindt vallen... Dan zal de rest er wel geen kijk op hebben denk ik.

15 juni 2021 om 12:59

Noem mij 5 verdedigers ter wereld die beter opbouwen dan Blind. Ik ken ze niet. Weet je wat, 3 namen lijken mij al voldoende

16 juni 2021 om 09:51

Onzin, beide moeten spelen. Ake is voetballend helemaal niet denderend, maar een stuk sneller, en verdedigend ook beter. Ake op de plek van Blind, en Blind op de linksback. Blind moet in dit elftal altijd spelen.

Ake is de ideale eerste wissel voor de verdediging. Je hebt de Roon ook al als breker staan. Dan is het fijn om naast de Vrij en de Ligt, Blind te hebben staan voor die vooruitgaande passjes.

14 juni 2021 om 15:06

Ik zou toch eerder voor Ake gaan dan voor Blind, ik snap mensen zijn verliefd op Blind maar Ake heeft defensief toch dusdanig goede cijfers in de Prem bij zn oude club aangezien je niet zomaar een transfer naar 1 van de beste clubs ter wereld verdient, bij Blind heb ik sterk de indruk dat (club) sentiment meer bepaalt dan zn daadwerkelijke spel. Sterker nog, Ake was gelijk bepalend en zonder Ake zn perfecte voorzet was het hoogstwaarschijnlijk 2-2 gebleven. Die verdient eigenlijk gewoon een basisplaats volgende wedstrijd.

14 juni 2021 om 16:05

En zonder de wissel was de 2-1 nooit gevallen. Tuurlijk prachtig schot maar waardeloos verdedigd daar door Ake en Wijndal. Heb eerder het idee dat omdat Ake bankzitter is bij City mensen denken dat het een geweldenaar is. Gewoon Blind laten staan heb je veel meer aan.

Jezus daar gaan we weer! Hoevaak moet Blind zich nog bewijzen? Heeft zich supersterk laten zien gisteren en hij verdient het gewoon om te blijven staan! Dap’re strijder!

15 juni 2021 om 18:53

Blind is goed, centraal en als op de back.
Maar door gebrek aan voetbal verdedigende kwaliteiten van onze backs zou ik liever Blind daar zien en Ake naar het midden.

Blind was idd aangeslagen, maar heeft besloten toch te spelen. Hij heeft nu een aantal dagen om te reflecteren. Als hij de knop omzet en besluit om gewoon vol door te gaan dan zou ik zeker gewoon blind opstellen. Blind is erg belangrijk in de opbouw. Al doet het Ake het zeker niet slecht

Ben het niet er mee eens, Ake is wel behendiger en iets wendbaarder, maar wat Blind bij Ajax geeft kan hij ook bij Oranje doen. Juist vooral in deze samenstelling kan hij vaak de ballen door de linies geven, dat zag je gisteren ook vaak genoeg en dat kan Ake niet. Verder begrijp ik de hype niet zo, misschien zie ik het fout, maar Ake stapt ook terug en naar links ipv door dekken naar Yarmolenko toe die daar door vrij door kan lopen en dan geweldig schiet.

14 juni 2021 om 14:22

Klopt, Wijndal liet Yarmolenko lopen, maar Aké had daar gewoon nog bij moeten zijn, die stond slapend toe te kijken hoe Yarmolenko hem erin poeiert.

14 juni 2021 om 14:24

Wordt Frenkie daardoor niet te vaak overgeslagen? Die heeft imo nog niet die waanzinnige stempel die hij in zich heeft kunnen drukken.

14 juni 2021 om 14:28

Ik vraag me af of Ake niet over vergelijkbare passkwaliteiten beschikt, hij traint immers wel een volledig jaar onder Guardiola. Daarnaast was de vrijheid van Yarmolenko volledig te wijten aan Wijndal, waarbij Ake niet in kon stappen doordat er de spits van Oekraine eroverheen rende.

14 juni 2021 om 14:31

Passing kun je trainen, maar je wordt niet na 1 jaar onder een andere trainer de helft beter op je passing ofzo. Blind heeft dat al enkele jaren, legt ballen als geen ander bij iemand op de stropdas, en ook strakke passes tussen de linies is hem niet vreemd. Daarnaast heeft Ake ook amper gespeeld afgelopen jaar, dus is dat vertrouwen bij hem er wellicht ook een stuk minder.

14 juni 2021 om 16:05

@stenoss, hij ken bliven oefenen, zag een hele mooie grafiek van een van dei statistieken bedrijven. Blind geeft meer succesvolle passes naar het laatste deel van het veld, passes door de linies dan elke andere speler in Europa dit laatste seizoen. Is hartstikke moeilijk, zeker als verdediger he.
Ake speelt ook nauwelijks bij City.

14 juni 2021 om 16:07

@stenoss: nope lang niet dezelfde pass kwaliteiten.

14 juni 2021 om 18:55

Maar waar waren hier de middenvelders? Er was een groot leeg gat voor de verdediging. Waar was Frenkie?

15 juni 2021 om 11:34

Ik denk nog altijd dat de Ligt het prima op de plek van Blind moet kunnen doen, die is bijna twee benig dus zou ook met links uit de voeten moeten kunnen. Dan kun je de Vrij een Timber mooi laten staan en Blind op links zetten, vanuit die plek kan Blind juist de voorste linie bedienen maar ook belangrijk zijn in het druk zetten en het combinatie spel op het middenveld.

Ik denk dat Weghorst onder andere meer rendeert met Blind aan de linkerkant in een 3-5-2 systeem met een diepe voorzet de 16 in en dat ook Depay, Wijnaldum en Frenkie de Jong van balletjes tussen de voorste linie kunnen profiteren. Klaassen (ipv de Roon) zou dan overigens ook zeer geschikt zijn.

Op snelheid wordt Blind dan wellicht soms geklopt, dan is het taak aan de linker centrale verdediger, de Ligt in mijn geval om een goede rugdekking te geven evenals dat de centrale verdediger, de Vrij ook kantelt naar links.

Blind moet gewoon in het centrum van de laatste 3 staan . Meeste snelheid komt over het algemeen van de zijkant , en daar is ie gewoon het meest kwetsbaar. Opbouwend is er niemand beter.

14 juni 2021 om 14:31

Als dat zo was, speelde hij in z'n hoogtijdagen niet bij Ajax (met alle respect). Blind is opbouwend inderdaad prima, maar we moeten het ook niet gaan overdrijven. Al jaren zijn het z'n zwakheden waardoor Blind echt opvalt in Oranje. Nu vind ik het overigens niet erg dat hij speelt hoor. Z'n concurrenten hebben ook zo hun zwakke plekken, maar mensen doen alsof we het hier over een Sergio Ramos hebben...

14 juni 2021 om 15:39

Sergio Ramos is dan ook wel een totaal ander type CV dan Blind. Wat mensen al snel vergeten is dat Blind in die linkerzone achterin enorm op z'n gemak is, veel meer dan een De Ligt of een Ake. In de huidige bezetting zou ik dan ook altijd voor Blind kiezen ipv Ake. Laatstgenoemde heeft alleen op Blind voor dat ie wat wendbaarder is, voetballend legt ie het af.

14 juni 2021 om 18:11

ze vader was ook niet zo snel , heeft toch aardig wat bereikt in ze carriere. Hij is bijna een kopie van ze vader , alleen heeft ze vader wat meer prijzen gewonnen , en ook wat grotere. Maar is gewoon een uitzonderlijke speler , zoveel ballen als hij onderschept om net voor ze tegenstander te komen , de passes hij geeft , zowel hoog als laag. Uitzonderlijk.

Vond Aké toch heel ongelukkig invallen gisteren en die jongen heeft ook amper minuten gemaakt bij City. Laat Blind maar staan.

Ik denk dat Ake iedere wedstijd een standaard wissel gaat worden rond de 60e minuut. Ik heb het idee dat Blind nog niet 100% fit is en het hele gebeuren met Eriksen zal voor Blind ook wel een bepaalde last / druk met zich meebrengen, gezien zijn eigen verleden.

Ik zou met beiden spelen. Blind linksback en Aké centraal. Als je tenminste per se met 5 verdedigers wil spelen. Maar Blind is als linksback wel beter dan Van Aanholt en Wijndal imo, ondanks zijn gebrek aan snelheid.

14 juni 2021 om 14:32

In dit systeem kan Blind echt geen linksback zijn. De backs moeten op en top fit zijn, Dumfries heeft gisteren ongelofelijk veel meters gemaakt, zowel naar voren als naar achteren. Dat kan Blind helemaal niet, conditioneel misschien wel maar mist dan echt de pure snelheid die dan vereist is.

14 juni 2021 om 14:38

Blind heeft in 2014 al bewezen de positie van wingback in een vijfverdedigerssysteem naar behoren in te kunnen vullen. Ideaal is het misschien niet, maar met zijn positionering en spelintelligentie is hij goed in staat om zijn gebrek aan pure snelheid te camoufleren. Ik schat hem overall hoger in dan Wijndal en Van Aanholt op die positie. Die hebben wel de snelheid maar komen in andere facetten dan weer te kort.

14 juni 2021 om 14:51

Sterk argument inderdaad. Omdat blind 7 jaar geleden dat kon zal hij het nu ook wel naar behoren doen. Zelfde reden dat steek erin staat zeker? Omdat hij het 11 jaar geleden ook maar behoren deed. Blind kan op die positie echt niet meer mee. Je hebt iemand nodig met veel loopvermogen en snelheid. Voetballend is blind goed maar verdedigend niet. Je hebt dan meer aan ake. Blind op het middenveld is prima.

14 juni 2021 om 14:58

Verschil is dat Stekelenburg een leeftijd heeft waarop hij ieder jaar minder wordt terwijl Blind nu zo'n beetje op zijn piek zou moeten zitten. Die heeft zich de afgelopen 7 jaar alleen maar ontwikkeld. En sowieso liever iemand die zich 7 jaar geleden bewezen heeft dan iemand die zich nog nooit bewezen heeft op die positie

14 juni 2021 om 15:30

Van aanholt heeft jaren in het systeem gespeeld in de PL, heeft die dat niet bewezen dan? Na dat WK heeft blind misschien 5 keer op die plek gestaan. Daarnaast is blind wel degelijk minder geworden na de CL campagne. Blind op die plek kan gewoonweg niet. Je hebt een type als Dumfries nodig en dat is blind totaal niet. Als je blind wilt opstellen dan het middenveld.

14 juni 2021 om 15:40

Maar dan wel een type Dumfries die kan voetballen.. En niet om het 1 of ander maar ik heb Wijndal en van Aanholt (op 1 prima tackle na) verdedigend en aanvallend echt helemaal niks goeds zien doen, van Aanholt was telkens te laat terug, dat is Blind natuurlijk ook maar die voegt voetballend iig nog wat toe, van Aanholt aan de bal kan echt niet, het leek gister wel alsof die voor het eerst op een veld stond

14 juni 2021 om 15:42

Je hebt helemaal geen type als Dumfries nodig aan de linkerkant, die struikelt half over de bal als die wilt voorzetten. Begrijp me niet verkeerd, gister was Dumfries prima in zijn kracht aan het spelen maar als je zo tegen een Italië, Frankrijk gaat spelen is er wel wat meer spelintelligentie en minder harde voeten nodig dan Dumfries over beschikt.

14 juni 2021 om 15:49

Waar heeft Van Aanholt in dat systeem gespeeld dan? Crystal Palace speelt al jaren met 4 verdedigers en ook Sunderland speelde in de tijd van Van Aanholt met 4 verdedigers (aldus de data op transfermarkt, ik kijk zelf niet iedere wedstrijd van ze).

Blind op het middenveld (in plaats van De Roon) zou ik overigens ook prima vinden.

14 juni 2021 om 19:01

Helemaal mee eens! Alhoewel ik groot fan van ben wijndal is Blind veel verder. Ake zou Blind dan prima rugdekking kunnen geven. Als je Blind als cv zet loop je elke wedstrijd het risico dat je op snelheid geklopt word zeker omdat je geen keeper hebt die snel is om uit te komen.

Als je Blind er naast zet dan heb je als kuttrainer er geen verstand van man. Toen Blind er uit ging werd het juist onrustig. Je bent de pass van achteruit gelijk kwijt. Je loopt met vijf verdedigers dan is het verdedigen van Blind wel op te vangen. Ake viel sterk in dan van Aanholt eruit maar die speelde ook niet slecht

De noodzaak voor Blind kon wel eens minder zijn als Frenkie iets meer naar achteren speelt en Wijnaldum huidige spelniveau doortrekt. Dan heb je meer aan een echte verdediger. Die noodzaak zal tegen topmannen nog wat groter worden denk ik zo. Dat heeft weinig te maken met emoties imo.
Gezien de filosofie v de Boer denk ik niet dat dit realistisch is en ik denk dat hijzelf vindt dat ie t deels ook niet kan maken om Blind echt te passeren. Daar spelen meer emoties denk ik

14 juni 2021 om 14:36

Dat maakt 'm ook volledig ongeschikt. Memphis, Wijnaldum en De Jong moesten het gisteren helemaal zelf opzoeken en die laatste twee slaagden daar nog in. Wijnaldum kwam op een gegeven moment de ballen halen, terwijl De Jong een beetje ging zwerven om die bal vaker te krijgen. De zwakheden van de spelers komen tot uiting in dit systeem, of beter gezegd: De sterke punten van spelers komen juist niet tot uiting. Dan heb je ook nog Memphis die zeker tegen de kleintjes een dubbele dekking krijgt waar hij ook naartoe gaat. Op die momenten gaat hij forceren en dan krijg je zo'n wedstrijd zoals hij die gisteren speelde. Die verdediging oogt ook vele malen kwetsbaarder sinds 5-3-2. Ik zie totaal niet wat er nou zo goed werkt aan die formatie.

14 juni 2021 om 19:05

nou dat dumfries hele tijd vrij staat aan de rechtetkant? of dat Weghorst lekker veel ondersteuning krijgt ipv op een eiland staat? ik weet niet voor welk systeem jij kiest? maar laat dat systeem iig niet van beghuis en gakpo bellangrijke spelers maken want dat zijn eredivisie helden maar stellen internationaal geen drol voor.

15 juni 2021 om 14:53

Je grijpt elke gelegenheid aan om te verkondigen hoe slecht je Berghuis en Gakpo wel niet vindt, maar niemand noemt ze. Bovendien zijn Eredivisie helden bij jou ineens wel geweldig als ze bij Ajax spelen, dus dat neem ik eerlijk gezegd niet serieus.

Weghorst scoort een goal die iedereen gemaakt zou hebben. Kwam een aardig portie geluk bij kijken. Voor de rest was het kommer en kwijl. Memphis(stond linksbuiten vaak)gedijt niet omdat Weghorst perse het eindpunt moet zijn. De winnende coach heeft altijd gelijk, toch blijf ik voor Malen pleiten. Beter voor Memphis en de rest van het geheel. Vind het juichen van Weghorst wel grappig. Nogmaals prima afwerker,maar meevoetballen kan ie niet.

Moet altijd lachen om dit soort uitspraken. Dan snap je het gewoon niet. Blind is (net zoals de Vrij) super slim en goed in positioneren. Hij leest het spel en heeft een geweldige pass. Coacht goed. Je hebt al die snelheid niet nodig als je gewoon goed staat. Niet voor niets dat we tegengoals kregen toen Blind er uit ging. Ook onderschatten mensen het effect van Blind zijn passing op de opbouw.

14 juni 2021 om 14:39

"niet voor niets dat we tegengoals kregen toen Blind er uit ging." - Dat is anders ook met grote regelmaat andersom geweest. In 5-3-2 is hij nuttig, maar ook daarin moeten we niet overdrijven. We gaan het nu toch niet serieus zoeken in het wisselen van Blind? Die eerste goal viel uit het niets en daarna raakte Oranje in paniek. Het leek meer een gebrek aan concentratie en niet een gebrek aan kwaliteit. Bovendien heb ik de voordelen van het 5-3-2 systeem nog geen moment gezien.

14 juni 2021 om 16:21

Die 2-1 valt niet uit het niks, die 2-1 valt omdat Yarmelenko in totale vrijheid een een-tweetje kan doen omdat zowel Wijndal als Ake naar achteren rennen op het moment dat hij naar binnenkomt. Ake staat daar 10meter lucht te dekken als ‘rugdekking’ van Wijndal.

Die 2-2 valt uit slechte organisatie. Als je zo gaat staan bij een vrije trap en dan naar achteren rent ipv stapt dan gaat er wat mis. Dat had ook prima met Blind gekund, maar de organisatie klopte daar in ieder geval van geen kant.

14 juni 2021 om 14:40

Maar kunnen we dan niet beter Blind op de plek van de Roon neerzetten, met 4 verdedigers spelen en een extra aanvaller erbij? Voorin is het met Weghorst echt te pover.

14 juni 2021 om 14:41

Niemand onderschat de passing van blind. Iedereen noemt dat zijn passing geweldig is maar dat hij qua verdedigen gewoon echt minder is. Ake in zijn plaats maakt het wel beter. Daarom zou ik blind juist op het middenveld zetten. Daarnaast heeft blind fouten gemaakt wat ook tegengoals kostte.

Blind is meer dan prima in de 3-mans defensie. Voetballend top. Defensief middelmatig in mijn ogen.
Jammer dat de Roon goed speelde, want ik had graag Frenkie - Blind op het middenveld gezien. Met Aké ipv Blind centraal vanwege zijn snelheid.

Tevens kan je dan nog de van Aanholt ruimte oppakken met zowel Blind als Aké

Steek
De Ligt/Timb
De Vrij
Aké
Dumfries
Frenkie
Blind
Aanholt
Wijnaldum
Wegh/Malen
Depay
14 juni 2021 om 18:35

En de Vrij (normaal vrije verdediger in Milan, die kan geen man dekken, heeft ie nooit gekund) en Ake (alle wedstrijden die hij erin stond werden niet gewonnen bij City) achterin opstellen is een recept voor ongelukken. Die 532 die Frank speelt, okay we komen er niet meer onderuit helaas, de 433 met een Gakpo op de andere vleugel gaan we niet meer zien (in feite kunnen hij en Berghuis naar huis al), maar hopelijk kan Blind vaker inschuiven en dan heb je dus een 442 met een ruit op het middenveld waarbij Timber (dumfries werd overrated gister, ik kan ook voorzetten geven als ik wordt vrijgelaten de hele wedstrijd) en Ake (bij Bournemouth was hij geweldig als linkerverdediger en kwam vaak succesvol mee op) dan wel wat meer naar achter blijven, maar waar ook Blind achterin kan blijven en 1 of 2 van deze vleugels mee op kunnen komen.

Steek
Timber
Blind
De Ligt
Dumfries
de Jong
Gravenberch
Ake
Wijnaldum
Malen
Depay
15 juni 2021 om 09:46

Wat een grap.
De Vrij was vorig seizoen nog de beste verdediger van de Serie A in dit systeem. Speelde tegen Oekraïne ook een goede pot.

Vervolgens zeg je wat over Aké, maar ga je hem alsnog opstellen op een plek waar hij niet volledig tot zijn recht komt...

Verder vind ik dat Dumfries aanvallend voldoende dreiging brengt. Alleen hij is wat onbesuisd soms. Moet de voorzetten nog beter gaan afstemmen.

Verder denk ik dat deze opstelling alles behalve succesvol gaat zijn. Aké op de wingback en Gravenberch op CM. Die viel ook al minder op in Europese wedstsrijden, helaas.
Die komt nog wel.

15 juni 2021 om 10:25

Jij leest artikeltjes en geeft dan je mening, kijk eens wat wedstrijden van de Vrij, Ake e.d. en je komt tot eenzelfde conclusie. Frank de Boer werd ook verkozen tot beste coach in de eredivisie, dus als we dat soort prijsjes moeten gaan geloven.... Het gaat om specifieke kwaliteiten die sommigen wel en sommigen niet hebben. De Vrij is een hele kwetsbare verdediger als hij in de mandekking speelt, zelfs een Oekraiens spitste van Gent overklast hem, hoezo beste verdediger van Italie. Pffff Voor NL is Blind beter als vrije verdediger in een 5 mans defensie want die kan opbouwen en inschuiven, dus als je al 4 goede verdedigers hebt staan hoeft daar niet nog de Vrij als een extra vrije verdediger bij behalve als je catenaccio speelt misschien.

15 juni 2021 om 11:27

Ik snap je punt, ik zou kiezen voor Blind aan de linkerkant. De vrij zonder balbezit de vrije verdediger, in balbezit moet dat juist weer de Ligt worden, die moeten eigenlijk continue switchen. Je kunt dan ook nog met Timber spelen naast de Vrij en de Ligt als Blind links speelt, Ake is een ander type, ook nuttig maar ligt aan de tegenstander. Timber is aan de bal ook erg goed.

Dumfries had ik ook mijn twijfels over, maar ik vind dat het goed doet, zeker in dit systeem wat een uitstekende keuze is, is hij een halve rechtsbuiten en dat moet ook. Kwalitatief wellicht niet van top niveau maar hij, de Roon en Weghorst brengen wel extra gif in het elftal.

15 juni 2021 om 12:40

Kom op. Je durft toch niet te beweren dat blind een betere verdediger is dan De Vrij. Ik heb inderdaad wél wedstrijden gekeken van De Vrij en hij is een van de, zo niet de beste, centrale verdedigers van de Serie A. Staat altijd goed en is ijzersterk in de duels. Dat zag je ook tegen Oekraïne. Je zegt dat zelfs Yaremchuk hem overklaste? Die heeft werkelijk waar geen enkel duel gewonnen, behalve de 2-2. En bij de 2-2 dekte iemand anders hem..... Kijk jij zelf wel wedstrijden?

Waarom krijgen dit soort mensen hier de ruimte om hun verhaal in een heel bericht te doen. Eric Meijers voegt niets, maar dan ook helemaal niets toe. Gisteren ook Dick Cooky Voorn. Dit is van het niveau van de gemiddelde forumgebruiker. Waarom moeten wij een account aanmaken om onze mening te geven en krijgen dit soort no no's een heel bericht.

En als meneer Meijers nou eens wat verstandigs zou zeggen, maar Ake gaat het echt niet winnen van Blind. Of FdB moet alleen maar blinde ballen van achteruit naar voren hebben. Daley Blind staat altijd goed opgesteld en is belangrijk in de opbouw. Ake kwam in het veld voor Blind en liet bij de 2-1 zijn man lopen die vervolgens de bal fantastisch binnen schoot.

15 juni 2021 om 14:10

@paulr Aaah joh, is toch gewoon leuk om te lezen en te kijken? Deze man, die overigens ongetwijfeld meer in de voetballerij heeft gedaan dan elk ander forumlid hier, vertelt het op een leuke manier en blijkbaar zijn er hier toch genoeg mensen die het met hem eens zijn.
Ik zou ook voor Ake én Blind kiezen overigens. Eerstgenoemde speelde verder toch een prima pot?

Ake en Wijndal gaven toch maar mooi de eerste tegentreffer weg, door veel te veel ruimte weg te geven.

Ik moet bij die Meijers altijd naar die aparte mond van hem kijken.. Hele bijzondere gezichtsuitdrukking heeft die kerel.

Ontzettend ergerlijk dat een voormalig coach in het amateurvoetbal, die enkel bekendheid geniet doordat ie zichzelf ongelofelijk voor lul heeft gezet in een documentaire (ten koste van een keeper), nu wordt gepresenteerd als iemand met verstand van voetbal en dan vervolgens de ruimte krijgt om hèt voorbeeld voor de voetballende jeugd in Nederland, namelijk Dumfries, weg te zetten als iemand die onnozel uit zijn ogen kijkt. En dat is dan de reden dat hij vraagtekens heeft bij Denzel Dumfries. @Kalum: Geef dit soort idioten geen podium aub.

Zelfs op het EK moet Frank nog sleutelen aan zijn basis 11.
Tijdens de wedstrijden kan zijn wisselbeleid ook nog beter.

Steek
Dumfries
De Vrij
Ake
Aanholt
Wijnaldum
Klaassen
Frenkie
Berghuis
Weghorst
Depay

Ake op de plek van blind en blind linksback

15 juni 2021 om 11:18

Juist! Blind kan ook een diepe voorzet geven op Weghorst en kan een goede bijdrage leveren aan het combinatie- en positiespel en druk zetten. Bovendien op die plek heeft hij weinig last van zijn mindere punt, zijn snelheid.

Hoewel invallen lastig is in zo'n wedstrijd werd het toch beduidend slechter defensief toen Aké en Wijndal erin kwamen. Ik hoop dat de Boer Blind en van Aanholt gewoon laat staan.

Normaal zou ik zeggen om achterin met De Ligt, De Vrij en Ake te spelen, maar Timber doet het wel echt goed vind ik. Denk niet dat FdB hem er zomaar uit zal halen..

Ake mag er wel in maar dan op die linkerkant. Bij bournemouth heb ik hem daar heel goed zien spelen. Verdedigend en opbouwend is het een drol, maar hij heeft wel kwaliteiten aan de bal, rent goed en veel, ik zie hem daar het wel beter doen dan de halve mislukte van aanholt en Wijndal

Weet je wat het is? Ake brengt bijzonder veel strijd in het elftal, gaat soms nog wel eens als een kip zonder kop een duel aan, maar heeft bovenal een positieve invloed op het elftal. Blind is aan de bal en tactisch heel erg goed. Het liefst zie ik zowel Blind als Ake in het elftal en niet 1 van de 2. Maar goed, wie ga je er dan uit halen? Ake is geen LM en Blind is niet ideaal op de plek van De Roon.

15 juni 2021 om 11:21

Dan Blind naar de plek van, van Aanholt/wijndal. Dat is toch al onze zwakke plek in mijn ogen, al deed van Aanholt het prima, blijft een zwakkere plek vind ik.

Blind kan vanuit die plek voetballend veel bijdragen in mijn ogen, plus zijn zwakke snelheid is daar minder van belang. Als er dan een keer een verdediger of middenvelder inschuift kan hij bovendien die posities overnemen en voor wat dynamiek zorgen.

Als je 2e wordt speel je vrij zeker tegen Italië toch? Dan is het toch ook gewoon klaar? Als je 1e wordt speel je tegen de nr 3 van poule d, e of f. Is toch helemaal niet zeker of je de nr 3 uit de poule des doods krijgt?

Fijn dat Meijer het even duidelijk maakt, want Aké zelf overtuigde allerminst. Leidde met Wijndal kinderlijk de 2-2 in, vind dit absoluut geen verbetering tov Blind!

Ik ben het wel met hem eens over Ake, maar dan moet je Blind doorschuiven naar de plek van De Roon, of Gravenberch in zijn plek op het middenveld. Dan lever je qua creativiteit niet in, want Ake is gewoon een mannetjesputter die de bal zsm moet inleveren.

Dat kan een optie zijn. En dan Blind naar de linkback positie. Dat vind ik ondanks het prima optreden van Aanholt onze zwakste plek op dit moment. Voor de Roon hebben we ook nog Klaassen en Gravenberch als optie.

De Ligt en de Vrij zou ik altijd opstellen en dan Ake of Timber als aanvulling.

Laat Daley lekker staan daar. Voetballend van bovengemiddeld niveau wat er in de defensie staat. Staat men er dan echt niet bij stil dat de echte goede mandekkers zoals o.a. De Ligt en De Vrij complementair zijn aan de voetballende verdediger Daley? Het is een top mix zo. Ik zou het niet wijzigen.

De mensen op tv moeten zich echt beter inlezen. Ik hoor dit wel vaker dat als we 1e worden dat we de NR 3 van de poule des doods krijgen. Die kans is er inderdaad, maar we kunnen ook de nr 3 uit een andere poule krijgen. Hangt en staat allemaal met welke 4 nr's 3 er door gaan dus gewoon lekker afwachten.

15 juni 2021 om 12:23

Precies en stel je wordt 2e. Dan moet je tegen de nr. 1 van poule A, naar verwachting zal dit Italië wel zijn. Daar zit je toch ook niet op te wachten.

De nr. 3 van de poule des doods heeft al 2 zware wedstrijden in de benen + dat ze niet voldoende punten hebben gehaald voor de top 2. Dat lijkt me toch ook wat te doen met het vertrouwen binnen zo'n ploeg.

Gewoon 1e worden in die poule en vol vertrouwen beginnen aan de knock-outs. Dan zie je wel tegen wie je dan moet.

Het is inderdaad stuitend hoe slecht mensen zich inlezen want als Nederland 1 ding niet moet doen dan is het tweede in de poule worden. De Nummer 2 van de poule van Nederland speelt de achtste finale tegen de nummer 1 van poule A dus dan heb je Italië in de achtste finale. Als Nederland groepswinnaar wordt is het eerst nog maar de vraag of je de nummer 3 van poule F krijgt, kan net zo goed een nummer 3 uit een andere poule worden plus dat je nog niet eens weet dat de nummer 3 van poule F bij de beste nummers 3 gaat eindigen. Juist als Nederland groepswinnaar wordt en ze ontlopen de nummer 3 uit poule F zitten we in een behoorlijk gunstig schema. Dan krijgen we een nummer 3 uit een andere poule in de achtste finale en speel je daarna de kwartfinale tegen de winnaar van de nummer 2 van poule A tegen de nummer 2 van poule B. Er van uitgaande dat Italië en België hun poules zullen winnen krijg je dan dus een kwartfinale tegen Zwitserland, Wales, Turkije, Rusland, Denemarken of Finland. Dan is een halve finale ineens best een realistisch scenario.

15 juni 2021 om 12:35

Niet helemaal waar. Er zit een raar systeem in de nummers 3. Als Nederland eerste gaat worden kom je uit tegen een nummer 3 uit poule D, E of F. 33,3% kans op papier dus....

15 juni 2021 om 13:58

Dan is een kans van 66,6% dat je niet de nummer 3 krijgt van poule F nog altijd beter toch dan expres verliezen van Oostenrijk? Als je tweede wordt is het 100% dat je tegen Italië moet en in dit deel van het schema mogelijk een kwartfinale daarna tegen België.
Feit is dat als Nederland groepswinnaar wordt je echt in een gunstig stukje van het schema zit mits je poule F in de achtste finale weet te ontlopen.

15 juni 2021 om 13:07

Klopt, tijdens het invullen van mijn voetbalpoule had ik Nederland op 1 staan in de groep. In de achste en kwartfinale moesten we in dat scenario tegen Polen en Denemarken. Als je eerste wordt kan je dus ook best in een makkelijk gedeelte van het schema terecht komen...

He maar even, de winnaar van C gaat toch tegen beste nummer 3 van D/ E/ F (qua punten)? Als poule F een duidelijke winnaar heeft en er worden wat puntjes verdeeld (of ook een duidelijke tweede), dan speel je mogelijk gewoon tegen Zweden.

Blind is dé speler die bijdraagt aan het succes van dit model. Blind kan Dumfries in zijn kracht zetten omdat hij zo een goede passing heeft en een diepte bal kan geven. Daarbij is Blind één van de weinige spelers die een pass kan versturen die een gaatje forceert. Bijna niemand op het middenveld heeft echt een goede pass in de diepte maar Blind aan de bal, en Dumfries zonder bal is een uitstekende combinatie.

15 juni 2021 om 12:30

Als je nou Frenkie op de plek van de Roon hebt en Blind aan de linkerkant op de plek van Aanholt, heb je twee spelers die onder andere Dumfries en Weghorst goed kunnen bedienen met lange ballen, maar ook een lopende mensen met steekballen als Wijnaldum, Gravenberch of een zwervende Depay.

Ik zie Blind vanaf links gevaarlijke voorzetten geven, denk alleen al aan de bal op Van Persie tegen Spanje. Daardoor komen Weghorst en/of Luuk de Jong in hun kracht maar ook een lange diagonale bal richting Dumfries is een optie. Klaassen kan dan nog een extra wapen worden die zou eventueel vanuit het middenveld nog de 16 in kunnen komen als extra aanvaller.

Blind en Frenkie twee kunnen ook nog erg goed onder de druk uit spelen.

Hahah wat een arrogantie weer. met je hak over de sloot langs Oekraine en dan heeft men in Nederland het over of je 1e en 2e moet worden in de poule. Alsof we zo goed zijn dat we de poule kunnen controleren.

We zullen straks met beide voeten op de grond gezet worden. Ik hoop alleen niet door Oostenrijk of door Noord Macedonie.

15 juni 2021 om 13:43

Je hebt toch ook naar de wedstrijd gekeken? Er is meer dan alleen een uitslag. Oh en Nederland is gewoon op papier de beste in deze poule en dat weet je zelf ook. Verder hoop je niet dat we door Oostenrijk of Noord Macedonië met beide benen op de grond worden gezet, maar blijkbaar dus in de 8ste finale of verder in het toernooi? Beetje raar.

15 juni 2021 om 15:30

Ja ik heb naar de wedstrijd gekeken... Wat heb zitten te kijken dan? Nederland had gewoon gelijk gespeld zonder de fout van de keeper van Oekraine (2x toe). de ruimtes tussen middenveld en de verdediging was zo hilarisch groot dat zelfs de trage aanvallers van Oekraine daar doorheen konden voetballen. en dat allemaal met 6(!) verdedigend ingestelde spelers. De hype-bus is al vertrokken zie ik. Ik zou zeggen doe de gordel om als je bij de eerst volgende bocht eruit vliegt.

15 juni 2021 om 17:33

@bereta jij bent wel erg zuur zeg, godsemikkie. ''nederland had gewoon gelijk gespeld zonder de fout van de keeper'' Weet niet of je uberhaupt ooit voetbal kijkt (lijkt me niet) maar het is vrij normaal dat de meeste goals van een tegenstander fouten zijn van of verdedigers of keepers, dat gebeurt in het voetbal. Tuurlijk heb je ook perfect uitgespeelde goals echter komt het erg vaak voor dat of een verdediger net niet goed staat of de keeper, waardoor er dus inderdaad een goal valt!

Voor de rest was Nederland natuurlijk veel beter en had het met gemak minimaal 4 goals kunnen maken en dus 4-0 voor kunnen staan maar ze mistte (zoals eigenlijk in de hele voorbereiding) teveel 100% kansen, was dit het geval geweest dan was jij hier nu niet geweest met deze verschrikkelijk zure reactie.

Mits er geen akkoordjes worden gesloten in groep F is het zeer aanemelijk dat de nr 3 het niet red in die groep.


Van 1 van die 3 landen gaat er waarschijnlijk maximaal 3 punten (tegen hongarije) behaald worden.

De groep van Zweden is nu een klassieke "nr3 heeft 4 punten groep"

Kans van 1 op 3 dat we de nr.3 uit die poule tegenkomen in de volgende ronde hoor, mits je eerste wordt uiteraard. Kans dat de poulewinnaar van B tegen één van deze toplanden mag spelen is net zo groot. We gaan het wel zien, met een beetje pech heb je Frankrijk of Portugal te pakken, met wat geluk krijg je B garnituur.

Ja laten we tweede worden, dan kunnen we in plaats van een ploeg die 3e wordt in "de poule des doods" tegen de ploeg die eerste wordt in poule A, waarbij de kans behoorlijk groot is dat dat Italie wordt... De ploeg die op mij tot nog toe de meeste indruk heeft gemaakt, qua voetbal.

Ik heb liever Duitsland of Portugal dan Italië en als Frankrijk derde wordt, dan hebben ze nou ook weer niet echt de beste poule-fase gehad.

Daarnaast is de kans dat we de nummer 3 uit poule F treffen (als die zich uberhaupt plaatsen voor die ronde) 1 op 3 (5 mogelijkheden op 15 scenario's).

Wat een onzin, je kan het ook gewoon omdraaien. Omdat deze landen behoorlijk dicht tegen elkaar zitten kan het ook zijn dat de nummer 3 juist niet genoeg punten halen om als 3e door te gaan.

Maar het is toch niet zeker dat je tegen de 3 van groep C speelt? Het schema zegt B/C/D oid.

Ten eerste speelt niemand om tweede te worden in een tweede groepsduel, dat lijkt mij lastig. Daarnaast denk ik ook dat je als tweede altijd Italië gaat treffen terwijl de beste derde uit D/E/F waarschijnlijk niet uit F gaat komen. Waarschijnlijker is dat hij uit E zal komen waar Zweden nu op één punt staat. Maar ik kan er uiteraard naast zitten.

2e worden om de poule des doods te ontlopen.... Logisch.... Hebben jullie wel gezien tegen wie de 2e van de poule moet?? Eerste poule A. Italië dus.... Dat zie ik nou ook niet zitten.... Dan liever tegen de beste 3e van d, e of g.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren