AC Milan overweegt promotie voor Kjaer na heldenrol in Kopenhagen

Maandag, 14 juni 2021 om 12:59Dominic Mostert • Laatste update: 13:15

AC Milan overweegt Simon Kjaer de nieuwe aanvoerder te maken, zo schrijft La Gazzetta dello Sport maandag. De verdediger werd de afgelopen dagen wereldwijd bewierookt voor de manier waarop hij reageerde op de hartstilstand van Christian Eriksen in de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Technisch directeur Paolo Maldini ziet Kjaer graag de nieuwe aanvoerder worden.

Toen Eriksen naar het gras ging, greep Kjaer direct in. Hij zorgde ervoor dat Eriksen niet zou stikken door de tong uit diens mond te halen. Daarna startte Kjaer de reanimatie, totdat het medisch personeel bij Eriksen was. De aanvoerder van Denemarken nam het voortouw om samen met zijn ploeggenoten een kring te vormen om Eriksen, zodat de camera's de dramatische situatie in Kopenhagen niet in beeld konden brengen.

Vervolgens bekommerde Kjaer zich samen met Kasper Schmeichel om de vriendin van Eriksen, Sabrina Kvist Jensen, die huilend het veld betrad. Tot slot voerden Kjaer en zijn ploeggenoten Eriksen per brancard van het veld af, waarna de aanvallende middenvelder naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar verblijft hij nog altijd, in stabiele toestand. Het handelen van Kjaer is niet onopgemerkt voorbijgegaan bij Milan, dat overweegt om de 32-jarige stopper de aanvoerdersband te geven.

De huidige aanvoerder, Alessio Romagnoli, was in tegenstelling tot Kjaer geen basisklant in de laatste fase van het seizoen. Viceaanvoerder Gianluigi Donnarumma staat voor een transfervrij vertrek naar Paris Saint-Germain. Het lijkt er daarom op dat trainer Stefano Pioli een nieuwe captain gaat aanstellen. Behalve Kjaer worden intern ook de namen van Franck Kessié en Davide Calabria genoemd.

Eerder op de maandag was Schmeichel, doelman van Denemarken, al lyrisch over het handelen van Kjaer op zaterdagavond. "Wat Simon allemaal heeft gedaan, daar zijn geen woorden voor. Hij is echt een exceptioneel persoon. Ik stelde me voor dat ik daar op het veld zou liggen. De vrouw, kinderen en ouders van Christian waren ook aanwezig, daar was ik dan ook naar op zoek. Het is haast onmenselijk wat zij hebben moeten doorstaan", zei Schmeichel, die samen met Kjaer een bezoek bracht aan Eriksen in het ziekenhuis in Kopenhagen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Zou een prachtig gebaar zijn! Echte leider in tijden van stress...

14 juni 2021 om 13:33

En los van het gebaar of eerbetoon, was de aanvoerderskwestie sowieso al een issue bij Milan. Kjaer is na zijn verrassend goede seizoen toch al een logische optie.

Begrijpelijk ze hebben ook alle reden om trots te zijn bij Milan. Die man heeft wereldwijd respect afgedwongen, hoe hij omging met zo een vreselijk enge onzekere ervaring.

En terecht. Iemand op VZ was er al voor aan het lobbyen en ik denk ook dat Kjaer het verdiend. Wat een leider.

14 juni 2021 om 13:17

Maurootje was volgens mij degene.

Hij had het erover dat Milan nog een aanvoerder moest aanwijzen om dezelfde redenen die in de tekst staat

Lijkt me wel verdiend voor deze held. Erg onder de indruk van het handelen van Kjaer, op zo'n dramatisch moment kwamen zijn leiderschapskwaliteiten sterk naar voren.

Gaat het te ver om te zeggen dat Kjaer een Deens lintje moet krijgen? Wat hij heeft gedaan was niet alleen van belang voor Eriksen, maar een voorbeeld voor hoe een mens uberhaupt moet zijn naar een vriend, collega en medemens. Dat hij in zo'n situatie (voor het oog van heel tv kijkende wereld) vrijwel alleen de juiste beslissingen nam, waarbij hij alleen maar rekening hield met de gevoelens van anderen is echt klasse.

14 juni 2021 om 13:13

Nee hoor, dit soort mensen verdienen zoveel veren in hun "reet" dat ze kunnen vliegen.
Voorbeeldrollen op zoveel vlakken!

Het laat elk mens of organisatie op wat voor bestaan tot het nadenken zetten wat belangrijk is

14 juni 2021 om 13:17

Oortrap, Ik vind dat zeker niet te ver gaan. Hij heeft gewoon een leven gered. Daarbij heeft hij voor het oog van miljoenen mensen een tragisch verhaal "redelijk" goed laten aflopen.

Ik vind het wel overdreven om hem op basis van dit aanvoerder te maken van een team. Ik snap dat iedereen respect heeft voor wat hij deed. Maar dit moet op een andere manier beloond worden dan aanvoerderschap. Als je nu zegt hij word aanvoerder omdat hij de lijnen uitzet, zijn mond optrekt en een team kan leiden, dan ben ik het er mee eens. Maar niet vanwege dit. Vind ik persoonlijk klinkklare onzin. Wat nou als de waterzakdrager dit had gedaan ?! Had hij dan ook in de basis moeten staan en aanvoerder moeten worden?!

14 juni 2021 om 13:29

Waarom niet vanwege dit? Het is natuurlijk ook niet alleen dit. Maar hij laat juist toch zien dat hij een geweldige aanvoerder is? Dus als Milan een nieuwe aanvoerder wilt is het niet gek natuurlijk hem hem te kiezen.

14 juni 2021 om 13:35

@arsenal890

Dat is precies wat ik zeg, vanwege zijn aanvoerderschap mag hij het worden. Maar toch niet vanwege dit?
Je word aanvoerder vanwege je prestaties en leiding in het veld. Niet vanwege een heldendaad.

14 juni 2021 om 13:39

Jeroentje33: Ik snap wel wat je zegt. Maar hey, het is ook een beetje de waan van de dag. Maar je hebt gelijk als je zegt dat iemand die goed is in reanimeren en mensen opvangen niet perse ook op de goede manier een voetbalteam leidt en de lijnen uitzet. Hoewel de kans natuurlijk wel tamelijk groot is in het geval van Kjaer

14 juni 2021 om 13:39

Wat denk je dat hij deed? Dit was toch een prestatie? Daarnaast heeft hij toch gewoon leiding gegeven in het veld? Ik probeer meer te zeggen dat het een combinatie zal zijn van beiden. Meer dan terecht. Hij liet juist zien dat het een aanvoerder is. Dat betekend dus niet omdat hij een heldendaad heeft verricht.

14 juni 2021 om 13:48

@arsenal890,

Ik vind dat compleet los staan van elkaar. Als je iemand zijn tong eruit haalt heeft dat echt helemaal niets te maken met laten zien dat je een aanvoerder bent. Dat is gewoon iets zien, en het durven en weten hoe dat moet. Hij is een goede aanvoerder, en verdient naar mijn mening die bang ook wel aangezien Romagnoli en Donnarumma geen vaste basisklanten meer zullen zijn bij Acm. Maar laat alsjeblieft dit geval erbuiten. Want heeft er gewoon totaal niets mee te maken. Hij heeft dit gewoon verdiend op dingen die hij laat zien in het veld.

14 juni 2021 om 13:56

In dit geval is hij aanvoerder van Denemarken, dus voor het geval van zaterdag zag men al leiderschapskwaliteiten in hem. Hij is verder een ervaren speler en basisklant. Dus hij was waarschijnlijk al op de shortlist. Het optreden moet niet de enige reden zijn om hem aanvoerder te maken van een Italiaanse club. Hoe goed is hij in Italiaans, wordt hij gedragen door Milan, wat is de traditie binnen Milan qua aanvoerder etc zijn ook andere factoren.

14 juni 2021 om 17:11

Heb je überhaupt gezien hij reageerde bij wat er gebeurde? Je zag dat hij een leider was en de muur opzetten en zijn vrouw ging troosten. Een echte held en aanvoerder. Hij is ook niet voor niets aanvoerder bij Denemarken.

16 juni 2021 om 08:50

@arsenal890, Heb jij het wel gezien? De muur werd door een andere speler opgezet en zijn vrouw werd als eerste getroost door Schmeichel.

Daarbij zeg ik al zo'n 100 keer, hij is een goede aanvoerder. Hij zet het team neer etc. Maar ze moeten niet zeggen dat hij aanvoerder word door dit geval. Hij word aanvoerder omdat hij een leider is in het veld.

14 juni 2021 om 13:23

Sowieso ook de man van het toernooi.

14 juni 2021 om 14:42

@oortap: Als de Denen lintjes uitdelen, vind ik zeker dat hij die moet krijgen. En of hij nu medisch gezien het juiste deed of niet, het gaat mij om de intentie. Deze man ging in een overlevingsmodus waar ik nu gewoon weer rillingen bij krijg. Deze man is een echte leider en moet gewoon een heel goed mens zijn. Wat mij betreft is hij daarom ook speler van dit EK. Begrijp Milan ook helemaal, je wil dat je aanvoerder een leider en voorbeeld is. Dit is Kjaer ten voeten uit. Die zal echt als een held worden ontvangen bij Milan als hij na de zomerstop weer teruggaat door z'n teamgenoten. Ik hoop dat ik in mijn naaste omgeving een "kjaer" heb die zo kan reageren op dramatische gebeurtenissen.

14 juni 2021 om 22:42

Gaat te ver. Op basis daarvan zou elke ziekenhuismedewerker ook een lintje moeten verdienen.

Met Romagnoli op de bank en Donnarumma die vertrekt, lijkt Kjaer me sowieso een logische keuze, ongeacht wat er gebeurd is afgelopen weekend. Zlatan speelt te weinig en als vice-aanvoerder zie ik dan liever Kessie of Calabria.

Zoals in het artikel staat zijn Kessie en Calabria ook in de run, maar Kessie zie ik bijna nooit het team coachen, praat soms alleen met zijn maatje Bennacer op het middenveld, dus laat die maar lekker zijn rock solid prestaties doorzetten. Calabria wel en die ook erg sterk bezig, uit Milan jeugd dus van mij mag hij. Maar de ideale aanvoerders zijn Ibra en Kjaer alleen Ibra speelt niet alles dus lekker aan Kjaer geven die ook aanvoerder is van Denemarken, en laten we eerlijk zijn, wat een karakter heeft die Simon, straalde zoveel kracht en rust uit tegen Finland! Hij was al topverdediger bij Milan, maar nu kan hij niet meer stuk in Milaan en zo te lezen ook in de rest vd wereld! Daar ga ik mooi een shirtje van kopen!

14 juni 2021 om 13:17

Prachtig ook hoe Inter supporters een spanddoek bij San Siro plaatsten, met een eerbetoon aan Kjaer. Die gaat bij de eerstvolgende derby applaus krijgen van zowel rood als blauw-zwart. Dan ben je wel een grote.

Kjaer verdient dit wel 100 procent daar geen twijfels over. Zou ook een hele goede gebaar zijn van Ac Milan. Wat mij betreft mogen die artsen die Christian hebben gered ook wel een promotie, erkenning en een zak vol met geld krijgen. Dat zijn de echte helden.

14 juni 2021 om 17:18

Speler van het Kjaer!

Lijkt mij een hele logische kandidaat. Maar dat was hij voor mij ook voor afgelopen zaterdag voor het geval Milan een nieuwe aanvoerder zocht.

Lijkt mij een logische keuze als Donnaruma vertrekt.
Echter zou ik hem dan wel tweede captain maken.

Zou het toch wel minder fraai vinden als de aanvoerdersband van een jongen van de club (romagnoli) wordt afgepakt. Ook een zeer talentvolle en nog relatief jonge CV (en ja, ik weet dat hij niet uit de jeugd komt, maar hij speelt er al zo lang).

Fraai optreden van Simon Kjaer!

14 juni 2021 om 13:30

Ik denk dat Kjaer vaker een basisplaats gaat krijgen aankomend seizoen dan Romagnoli. Misschien dat hij zich herpakt maar op dit moment zie ik in Kjaer toch de nummer 1 voor de aanvoerdersband.

En Donnarumma zal wel vertrekken hoor, dus 'als' kun je weglaten. Van mij hoeft hij er niet eens meer te zijn. Is in mijn ogen een verrader en buiten dat hebben we zijn vervanger al in huis. Doei, Gianluigi!

14 juni 2021 om 14:11

Romagnoli is zo goed als zeker uit de basis gespeeld door Tomori. Die moet volgend jaar weer knokken voor z'n plek en echt stappen gaan maken. Mag ie nog wel eerste aanvoerder zijn, maar op de bank heb je daar weinig aan. Denk dat Kjaer een uitstekende keuze is.

14 juni 2021 om 14:59

Ik zou Romagnoli gewoon eerste aanvoerder houden, Kjaer tweede maken en vervolgens een Calabria of Kessié de derde maken.

Mocht Romagnoli zich herpakken, heb je met Tomoro - Romagnoli nog een goed centraal en jong duo!

Lijkt me niet meer dan logisch dat hij de aanvoerdersband krijgt aankomend seizoen. Romagnoli is zijn basisplaats kwijt en Donnarumma zal vertrekken. Hij verdiende het al, maar al zeker na de wedstrijd tegen Finland. Zulke leiders moet je hebben!

onpopulaire mening hier.

ik vind dat hem teveel eer toekomt, een speler van Finalnd was de eerste die reageerde en de vriendin werd in eerste instantie opgevangen door Schmeichel. neemt niet weg dat hij hartstikke goed gehandeld heeft maar er waren er veel meer die dit deden.

ik snap niet waarom er zo naar één held gezocht moet worden, er waren veel meer die goed handelden

14 juni 2021 om 13:41

@mart1990,

Hij is degene die Eriksen weerhield om zijn eigen tong in te slikken. Dus in dat opzicht is hij wel zéér belangrijk geweest. Verder heb je in mijn ogen gelijk. Elke speler die op dat veld stond, en ernaast, en zelfs de supporters zijn allemaal helden, hoe er daar is gereageerd. Supporters hielden zich gelukkig rustig, spelers deden wat ze konden & durfden (want houd er rekening mee dat niet iedereen hier naar durft te kijken en te handelen, en dat mensen in shock kunnen raken door zoiets) en het medisch team heeft goed en snel gehandeld.

14 juni 2021 om 13:51

dat met die tong is ook zoiets, ik ben geen arts of iets dus kan het fout hebben en als dit zo is wil ik graag dat iemand dat aangeeft.

maar volgens mij was er helemaal geen gevaar dat hij zijn tong zou inslikken, hij viel voorover en kwam op zijn buik terecht. dan kan je denk ik je tong niet inslikken.

het was natuurlijk wel goed dat Kjaer hier rekening mee hield en hier ook naar handelde.

14 juni 2021 om 13:56

Ik ben niet zeker van de zaak, ben ook niet op de hoogte van zulke dingen, maar volgens mij kan je bij het vallen een klap krijgen waardoor je tong je keel in kan schieten.

14 juni 2021 om 14:30

Voor de mensen die het niet weten, je kunt niet stikken in je tong. Wat je voetballers ziet doen, aan mensen hun gezicht en mond zitten als ze het bewustzijn verliezen is echt niet de bedoeling en zelfs gevaarlijk.
Wat er wel kan gebeuren: als je verkeerd ligt kan je tong kan je luchtweg blokkeren. Wat je moet doen: als je iemand bewusteloos ziet, diegene in de stabiele zijligging leggen. Dan is er 0 risico op verstikking. Wacht dan op medisch bevoegde mensen voor verdere instructies. Als er reanimatie nodig is zal iemand gewoon weer op zijn rug gelegd worden.

14 juni 2021 om 15:48

De_optimist, bedankt voor je uitleg, maar 1 ding begrijp ik niet. Als je tong je luchtweg blokkeert, dan heet dat toch stikken ?!

krijg het nog steeds moeilijk als ik die foto zie, maar als Maldini dit zegt , hij heeft sowieso al iets bijzonders gedaan , maar dat maakt het nog extra bijzonder. Groter compliment kun je bijna niet krijgen , en totaal verdiend. Voor mij kan ie nooit meer stuk.

Niettemin heeft Kjaer een bijzondere carrière. Eigenlijk niet te volgen. Vond hem bij meeste clubs lang niet slecht alleen hadden ze wat weinig geduld met hem vaak (?)
Bijzonder.
Heeft nu iig mooi seizoen gedraaid maar nu ook op alle andere vlakken indruk gemaakt natuurlijk. Gun het hem wel

Ik ben oprecht blij dat deze man voor "mijn club" speelt. Niet alleen een ijzersterke verdediger, maar ook een echte leider, en ook nog een heel mooi mens. Hij is sinds zijn komst echt uitgegroeid tot niet alleen mijn favoriet, maar ook de favoriet van vele tifosi bij Milan, en dat aanvoerderschap kan niet snel genoeg gebeuren!

En terecht. Aan het einde van dit seizoen ginge al verhalen dat hij de nieuwe captain zou worden maar door dit voorval is het zo goed als zeker. Kjaer 4 captain

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1684 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
G. RobottiUnknown
L. MoleriKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

9 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren