PSV laat zich bij nieuw uittenue inspireren door 1995/96 en 1996/97

Vrijdag, 18 juni 2021 om 09:46Dominic Mostert • Laatste update: 09:56

PSV speelt de uitwedstrijden in het seizoen 2021/22 in een shirt met donkerpaarse en turquoise invloeden. De Eindhovenaren hebben het nieuwe uittenue vrijdag officieel gepresenteerd. Het shirt is ontwikkeld door kledingsponsor Puma en is geïnspireerd op een design uit de jaren negentig.

Op de voorkant van het shirt is een subtiele verwijzing gemaakt naar de vlag van Eindhoven, die horizontale en verticale banen bevat. Verder is in de kraag het logo van de PSV Foundation verwerkt. Centraal op de voorkant staat het logo van Metropoolregio Brainport, de premium partner van de club. Het broekje en de kousen hebben dezelfde kleuren als het shirt. Vorig seizoen speelde PSV nog in een uitshirt dat dominant zwart-grijs was, met rode uiteinden van de mouwen.

PSV meldt dat het tenue is geïnspireerd op het uitshirt waarin de club in de seizoenen 1995-1996 en 1996-1997 speelde. “De overwegend zwarte en paarse accenten van toen zijn anno 2021 aangevuld met mintgroen. In de binnenzijde van de kraag is dit jaar gekozen de PSV Foundation een plaats te geven als gepast eerbetoon aan het werk dat zij in de Brainportregio uitvoeren. Het design, waarin ook dit jaar de Eindhovense Vibes te zien zijn, heeft uiteraard een eigentijds design”, zo klinkt het.

“Met de knipoog naar de jaren negentig spelen Puma en PSV in op een wereldwijd omarmde modetrend, waarin designs uit de nineties grote populariteit genieten. Bij de onthulling, eerder vandaag, is een hoofdrol weggelegd voor Eindhovenaar Cody Gakpo. Gakpo, geboren in 1999, gaat na het aantrekken van het shirt letterlijk back to the nineties en voetbalt daar met verschillende PSV-spelers uit die periode, zoals Ronaldo, Luc Nilis en Phillip Cocu”, aldus PSV.


Poll

Vind je het nieuwe shirt van PSV fraai?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Dit is me toch een partijtje lelijk zeg. Hopelijk is dit niet het echte uittenue maar deze leaks zijn meestal wel redelijk betrouwbaar, jammer dit.

14 juni 2021 om 13:00

Vind je dat echt ja? Ik vind m gaaf! Dit shirt staat direct op mijn verlanglijst. De kleuren zijn dan misschien niet 'traditioneel PSV', maar het heeft wel wat. Overigens is het 'energiedirect.nl' op de achterkant wel altijd zo lelijk.

14 juni 2021 om 13:22

Ajax had in 2012 ook een dergelijk lelijk shirt en ook die blauw grijze van ajax van vorig seizoen past in dat rijtje. Het shirt vind ik zeker niet mooi maar dat broekje lijkt wel scapino eigen merk. Ook de pasvorm ljikt mij erg jaren 80 tegenwoordig zijn die shirts veel strakker. Het is niet eens het paarse want Fiorentina heeft al jaren mooie shirts maar dit is nu niet echt top

18 juni 2021 om 12:18

Eeg mooi shirt! Persoonlijk vind ik paars ook een mooie kleur voor een uitshirt.

Je hebt lelijke shirts en je hebt dit...

oh, dit moet wel even wennen hoor. Niet echt des Psv's maar misschien als het went zal het mooier zijn dan gedacht. Had ik ook bij het uitshirt van Ajax en eerlijk gezegd moet ik ook daar nog steeds aan wennen.

Dat groen is wel mooi maar ben zelf niet weg van paars en de schaduw lijnen.

Zie negatieve reacties hier maar ik vind hem wel vet voor een PSV shirt

14 juni 2021 om 12:36

Als Ajacied zou ik PSV ook graag in dit shirt zien lopen. Al helemaal omdat Ajax over algemeen zelf altijd mooie shirts heeft. Ik heb Puma zelf ook nooit echt hele mooie shirts gevonden. In de tijd van Nike had PSV vaak echt mooie shirts.

14 juni 2021 om 12:40

Ik weet niet of je het Uitshirt van Ajax gezien hebt voor dit seizoen maar dan vind ik die van PSV veel mooier. het Ajax uitshirt is een kopie van het Inter shirt.

14 juni 2021 om 12:49

Ajax mooie shirts? Dat ligt ongetwijfeld aan je club voorkeur haha

14 juni 2021 om 13:23

Vind het hoe meer ik er naar kijk ajax’ shirt beter worden. Maar ook ajax heeft wel eens een misser gehad, zoals met de gele verkeersshirts.

14 juni 2021 om 13:27

Ik denk dat club voorkeur idd altijd meespeelt, dat zeker. Maar die van Ajax zijn ook niet altijd mooi. Die zwarte europese shirts vind ik enorm mooi dat wel en zeker de laatste Marley uitvoering.. Over algemeen zijn de shirts van Puma minder mooi maar je bent wel unieker. Als je geen club uit de top 20 bent (wat Ajax wel is) dan krijg je altijd een spinoff van een van de andere shirt, een uniek uitshirt voor PSV of Feyenoord is daardoor een Utopie of je moet zelf heel veel gaan betalen. De top 20 clubs krijgen ook geld van de merken (puma, Nike etc) net als de clubs die niet in top 20 zitten. enige verschil is (wat echt veel geld oplevert) is dat je als top 20 club een percentage krijgt van de shirts die verkocht worden en bijvoorbeeld Adidas het overal ter wereld aanbied. val je buiten top20 wordt je shirt in buitenland alleen door adidas aangeboden als je zelf ook meebetaald (marketing en winkelvergoeding)

14 juni 2021 om 17:58

ohh echt he? en waar doet het mintgroen in dit shirt je dan aan denken? Juist ja... Ajax gebruikt dezelfde contrastkleur in het nieuwe uitshirt, dat inmiddels al een aantal weken bekend is....

18 juni 2021 om 10:05

Feyenoord heeft anders al aardig wat unieke, eigen uitshirts gekregen de laatste jaren onder Adidas.

18 juni 2021 om 10:16

Volgens mij heeft PSV juist veel inspraak gehad, maar natuurlijk is het in lijn van. De contrasten etc. Met Nike was PSV een voorloper mbt Nike shirts. Met Puma is dat anders, maar bij Puma zijn alle shirts hetzelfde, net als bij Adidas en Nike tegenwoordig het geval is. Dat je aanhaalt dat ajax in de top 20 staat is ook een tijdelijk gegeven. Rond 2005 was PSV dat en Ajax was dat dan weer in 95. Dat gaat steeds met vlagen.

14 juni 2021 om 12:36

Sluit ik me bij aan. Heel mooi shirt, ook niet te druk. Alleen jammer van die Energiedirect op de achterkant.

14 juni 2021 om 13:06

Vind het ook een prima shirt, snap de negativiteit niet.

Heb het gevoel dat er op elk ''nieuw'' shirt meert negatieve dan positieve comments zijn en dit later het seizoen altijd omdraait.

Kwestie van wennen, denk ik?

14 juni 2021 om 12:32

Dat is inderdaad een psychologisch dingetje. Objecten/mensen die je veel ziet, vind je na verloop van tijd mooier.

14 juni 2021 om 12:36

Het blauwe van vorig jaar vond ik mooier. Die motiefjes zijn niet mijn ding.

18 juni 2021 om 10:45

Ik vond die blauwe niet echt mooi, die kwamen een beetje goedkoop over op mij. Ik vind dit shirt daarentegen prachtig, heeft een mooie, krachtige uitstraling en een unieke kleur.

18 juni 2021 om 12:17

Nou ja, uniek. Speelt Oostenrijk niet met datzelfde rare groen en een donker shirt?

14 juni 2021 om 12:40

Zou het komen omdat mensen die iets negatiefs te melden hebben zich altijd laten horen en dat mensen die het wel prima of zelfs mooi vinden niet altijd hun stem laten gelden. Het is net de echte wereld. Daar krijgt de kleine minderheid die het hardst schreeuw ook altijd de meeste aandacht.

14 juni 2021 om 13:09

Ik heb dat gevoel niet. Het is echt shirt afhankelijk. Dat speciale Feyenoordshirt kwamen alleen maar positieve reacties op. Naar verwachting dat Ajax een 3e shirt gaat presenteren die zwart is met een verwijzing naar Bob Marley, daar zal je ook vooral positieve dingen over horen. Het hangt gewoon echt af wat ze met het shirt doen. Dit uitshirt van PSV is niet bijzonder mooi of zo. Ook niet per definitie lelijk overigens.

14 juni 2021 om 13:58

Zeker! er zijn inderdaad uitzondering maar denk dat elk shirt ''met de dag populairder wordt'' ook shirts die al populair zijn.

Ik vind het eigenlijk wel een mooi shirt. Of het des PSV is betwijfel ik, maar neutraal bekeken spreekt het me wel aan.

Vond die uitshirts van groningen in deze categorie altijd lelijk, maar deze stijgt daar toch bovenuit voor mij

Laten we maar zeggen dat teams vaak prijzen pakken in de meest lelijk denkbare shirts. Weet niet of het waar is maar dat is even de enige positieve draai die ik kon bedenken.

Keurig uitshirt vind ik, PSV heeft wel eens mooiere gehad natuurlijk maar hier kan je mee voor de dag komen.

Wat een gezeur altijd over die uit shirts. Wat willen we dan? Dat ze elk jaar in dezelfde saaie shirtjes rondlopen? Wees blij dat er elk jaar weer wat variatie komt. Voor ieder wat wils. Je moet niet elk jaar hetzelfde willen. Ik juich het alleen maar toe als er meer kleuren gebruikt worden die we anders niet zo vaak zien.

14 juni 2021 om 12:45

Waarom is een andere mening meteen gezeur? Als je een shirt laat zien vraag je om een mening en ik denk dat supporters zich ook moeten kunnen vinden in een shirt. En meestal vallen de shirt wel mee en is er weinig gezeur maar soms komt er een shirt voorbij die niet prettig zijn voor je ogen en dan mag je dat toch vinden. Daarnaast zijn er genoeg middelen om een shirt uniek te maken, daar hoef je niet perse meer kleuren voor te gebruiken.

14 juni 2021 om 13:29

Elke keer als er een uitshirt wordt gepresenteerd wat even afwijkt van de normale saaie kleuren dan is het vaak meteen een tsunami aan negativiteit. Het is nooit goed lijkt het wel.

Puma produceert echt alleen maar lelijke shirts voor mijn gevoel, matige shirtsponsor.

14 juni 2021 om 13:02

De shirtjes van Milan waren afgelopen seizoen anders wel heel mooi vind ik. Met name het thuisshirt zag er strak uit. Dit shirt van PSV vind ik ook niet zo maar sommige mensen vinden het juist weer dik. Smaken verschilen.

In mijn ogen niets mis mee, de kleuren passen bij elkaar. Ik vind het wel wat hebben.

Vind die kleurencombinatie echt heel erg tof en denk dat zodra een speler dit shirt ook echt aan heeft, het er ook wel mooi uit gaat zien. Niks mis mee!

Ik vind die kleuren wel wat hebben, een keer wat anders. De combinatie van kleuren doet mij ook wel wat, echter had ik misschien die kleuren net andersom gedaan. Prima shirtje

Als het uiterlijk van het uitshirt me daadwerkelijk zou interesseren moet ik wellicht mijn prioriteiten in t leven nog eens op een rijtje gaan zetten ;-)
Paars, het nieuwe blauw

Ik weet nog niet zo goed wat er ik van moet vinden. Het heeft wel iets maar ook weer niet. Het paars vind ik wel gaaf, maar die turquoise accenten heb ik nog mijn twijfels bij.

14 juni 2021 om 12:55

Is denk ik wel echt een shirt die er in het echt heel anders uitziet dan op zo'n foto. Ik wacht dat eerst nog even af. Volgens mij wordt ie vrijdag gepresenteerd door PSV.

14 juni 2021 om 14:58

Ja eens. Ik wacht het ook even af.

Mooi shirt, misschien andere kleuren dan normaal maar vind het wel een leuk shirtje.

Ik ga mezelf even in slaap huilen denk ik. Laten we het erop houden dat Puma in tegenstelling tot voorheen Nike en Umbro, de shirts wel origineel houdt..

Vind het een beetje op dat van 2015 lijken - niets verkeerd mee, goede kleuren combo. Denk dat het straks in het ecchie een stuk mooier uitziet dan op je scherm!

Shirtjes zien er altijd anders uit op het moment dat spelers ze daadwerkelijk dragen en ik denk dat dat met dit tenue ook het geval zal zijn. Vind de kleuren combinatie wel mooi, alleen het patroon van de sokken vind ik hoe het er nu naar uit ziet, niet echt mooi.

Prima uittenue ....
Combinatie kleuren vindt ik mooi, tevens geen super opvallend item

Ik vind het meer een derde shirt of trainingsshirt.
Maar goed, hoe lelijk een shirt ook is, als ze er een legendarisch seizoen mee spelen dan wordt hij vanzelf mooi.

Saai shirt, meer een trainungsshirt ook met die kleuren. Maargoed psv heeft al jaren geen fatsoenlijk uitshirt. Thuis is wel prima gelukkig.

Persoonlijk vind ik het een mooi shirt. Het enige wat ik niet mooi vind is de achterkant, maar dit probleem heeft het thuisshirt ook. De naam van de speler moet namelijk bovenaan staan en niet een sponsor.

Wat een spuuglelijk shirt, veredeld trainingsshirtje. Je zal er maar voor betaald krijgen om dit soort lelijke shirts te ontwerpen man man

Lekker fris. Ik vind hem tof!

Prachtig tenue. Stijlvolle kleuren. Ik vind Philips blauw als uitshirt het mooist, maar alles is beter dan zo'n suffe grafkleur als zwart of grijs (hoewel ik aan grijs wel mooie herinneringen heb). Kom maar door met deze!

Prima shirt. Voetbalshirts zijn eigenlijk altijd lelijk vanwege de materialen, maar je kunt het altijd een beetje stijlvol proberen te maken. Er zijn clubs met gillend roze of veel muisgrijs erin, dan is dit toch beter.

Spuuglelijk. En het derde tenue dat rondgaat op social media is nog erger...

14 juni 2021 om 15:52

Bedoel je die met die skyline van Eindhoven? Die is inderdaad wanstaltig lelijk haha. Hoop niet dat die doorgaat.

14 juni 2021 om 16:47

Nee, ik bedoel die waar groot Eindhoven boven de shirtreclame staat. Zodra er dus eigenlijk Eindhoven Brainport Eindhoven staat...

14 juni 2021 om 17:02

Ooh die ja, die is ook verschrikkelijk. Het feit dat er twee verschillende 3e tenues rondgaan geeft in ieder geval nog hoop dat ze het beide niet zijn.

Hahaha het is ook nooit goed he! Dit is werkelijk een stuiter gaaf shirt!

Ik vind dit shirt mooi! Als Ajacied zeg k dat niet gauw over tenues van andere clubs, maar vind deze kleurencombinatie wel vet!

Als ik dit tenue kan krijgen zonder sponsor en psv logo zou ik het kopen!

Qua kleur prima.

Waar ik meer problemen mee heb al langere tijd is de weergave van de hoofdsponsor. Dat is zo'n saai lettertype. Het thuisthenue doet me erg denken aan een Sparta shirt een aantal jaar terug.

Mooi shirt. Ik vind paars mooier dan dat lichtblauw wat ze altijd gebruiken.

Een soort FC Groningen uit-tenue... Dat paars is nog wel mooi, maar dat groen/turqoise...

Heerlijk shirt, lekker anders, opvallend en straalt vooral de electriciteit af die onze stad en club wil afstralen! Top weer van Puma!

Ziet er mooier uit dan het thuisshirt.

Prima shirt en leuke introductie zo!

Hoewel ik het nog mooier had gevonden als het groen gewoon wit was, vind ik dit een erg aardig tenue. Verrassend, want eigenlijk is het sinds het prachtige donkerblauw uit het jubileumjaar vaak enorm tegengevallen. Hoe PSV onder Umbro de afgelopen in uitwedstrijden toch is gepresenteerd als politiepersoneel, wegwerkers of medewerkers van de groendienst en afsluitend nog in die walgelijke antraciet/oranje outfit was me een doorn in het oog. Ironisch, want PSV ging juist bij Nike weg omdat die een te standaard aanbod had. Wat ik zelf niet erg vond, want de outfits van Nike waren altijd mooi 'clean.' Met Puma komt er wel weer iets van die stijl terug, maar ik hoop nog altijd dat PSV een keer weer naar Nike terugkeert zodra Gerbrands en co de club eindelijk hebben verlaten.

Jammer van dat rare patroontje, zonder was het een mooi tenue geweest. Nu te druk.

Lelijk. Dat fluorescerende is al zo vaak gedaan de laatste jaren (bij andere clubs). En ik vind 't echt niet mooi. Had het gewoon wit gemaakt ofzo.

Prima uitshirt voor Psv.

Ik vond ‘m eerst lelijk, maar nu die daadwerkelijk announced is, vind ik het shirt wel mooi.

Mooi shirt niks mis mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren