‘Deal met Ajax geldt voor Barcelona als alternatief voor man van 40 miljoen'

Maandag, 14 juni 2021 om 10:55Chris Meijer • Laatste update: 11:02

Barcelona wil komende zomer graag een linksback aan de selectie toevoegen. Júnior Firpo is op weg naar de uitgang bij de Catalanen, waarna er een andere stand-in voor Jordi Alba moet worden binnengehaald. Mundo Deportivo schrijft dat José Gayá de gedroomde kandidaat is bij Barcelona, maar als hij te duur blijkt zou de aandacht kunnen verschuiven richting Nicolás Tagliafico of Robin Gosens.

Alejandro Balde ontwikkelt zich momenteel stormachtig bij Barcelona B, maar men acht hem met zijn zeventien jaar nog te jong en onervaren voor de rol van stand-in van Alba. Voor die vacature moet er een meer ervaren linksback worden binnengehaald en Gayá geldt als de gedroomde kandidaat. Het belooft echter een ingewikkelde operatie te worden om de 26-jarige vleugelverdediger los te weken bij Valencia.

José Bordalás, de nieuwe trainer van Valencia, is niet bepaald van plan om de aanvoerder te laten vertrekken. De van Getafe overgekomen oefenmeester heeft echter niet het laatste woord op het gebied van transfers, want de clubleiding zal het besluit nemen over het al dan niet verkopen van Gayá. Zijn tot medio 2023 lopende contract bevat een afkoopclausule van veertig miljoen euro, maar dat is een bedrag dat Barcelona op dit moment in ieder geval niet kan betalen. De Catalanen gaan proberen dit bedrag naar beneden te krijgen, eventueel door een speler in ruil aan te bieden.

Mocht de komst van Gayá onhaalbaar blijken, verlegt Barcelona de aandacht naar goedkopere optie. Een van die opties is Gosens, die bij Atalanta nog een contract tot medio 2022 heeft en daardoor voor een relatief lager bedrag op te halen is in Bergamo. Ook Tagliafico wordt beschouwd als betaalbare optie. De Argentijnse vleugelverdediger heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij komende zomer graag een transfer wil maken. Eerder werd Tagliafico gelinkt aan onder meer Leeds United en Internazionale.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Jordi Alba is toch een prima back?

14 juni 2021 om 11:04

Raakt ook al een beetje op leeftijd.

14 juni 2021 om 11:12

Alba is ook een prima back, maar het gaat over een stand-in voor Alba. Weet niet of je het artikel hebt gelezen...

14 juni 2021 om 11:34

ik begrijp de reactie van Linksbuiten heel goed..waarom zou een club die in diepe financiële problemen zit, miljoenen gaan uitgeven aan een stand-in linksback?? En dat terwijl ze genoeg andere posities te vullen hebben waar ze niet eens een fatsoenlijke eerste keus hebben?
Ik vind dit zo typisch voor de decadentie van de Spaanse topclubs. Barca wil als backup effe 1 van de sterkhouders van ajax gaan halen...terwijl ze praktisch failliet zijn...

14 juni 2021 om 13:49

Het gaat erom dat Tagliafico niet zo duur zal zijn. Ze zijn ook wel op zoek naar eerste keus versterkingen, maar ja ze zijn net Wijnaldum misgelopen. Je moet de posities wel dubbel bezet hebben. Als je voor weinig een goede backup linksback kan halen, waarom niet?

14 juni 2021 om 13:20

De meeste top matchen van de laatste jaren werden verloren door fouten van Jordy Alba.
Onder druk tegen goede teams gaat hij altijd in de fout.
In grote wedstrijden brengt hij aanvallend ook bijna niks.
Alba is de eerste die Barca zou moeten vervangen.

14 juni 2021 om 14:36

Voor elke positie heb je een alternatief nodig. Zolang de switch met Firpo positief is (qua transferwaarde, salaris en sportief) is er niets aan de hand. Jordy Alba pakt veel kaarten, is van tijd tot tijd geblesseerd en moet ook rusten (zeker nu hij een jaartje ouder wordt). Met Tagliafico heb je ook en extra Argentijn. Messi zal daar ook blij mee zijn.

Lijkt me niet dat Gaya tweede viool achter Alba wil gaan spelen. Tegelijkertijd denk ik ook niet dat Alba lekker op de bank gaat zitten. Tagliafico is daarentegen wel een prima optie. Goedkoop en neemt misschien wel genoegen met wat minder speeltijd.

14 juni 2021 om 11:26

Alba heeft zijn beste tijd gehad. Heel blessuregevoelig ook. Daar kan je niet meer opbouwen. Er zijn dus weer frisse benen nodig op de linksback positie.

14 juni 2021 om 11:37

Jordi Alba is al jaren de beste linksback ter wereld. Dit jaar was hij weer fenomenaal met goals en assists. Echter raakt ook hij op leeftijd en zou Gaya hem op de korte termijn kunnen verdringen van zijn positie. Barca moet alleen goed nadenken wat het aantrekken van Gaya zou betekenen voor de ontwikkeling van Alejandro Balde.

14 juni 2021 om 12:13

Al jaren? Marcelo vond ik altijd beter, en de afgelopen jaren waren Davies en Robertson ook beter.

14 juni 2021 om 13:15

Kappe nou he. Davies heeft maar 1 goed seizoen gehad

14 juni 2021 om 13:22

Alba gaat altijd in de fout tegen goede ploegen.
Alba is helemaal niet de beste back, brengt in grote wedstrijden totaal niks.
Hij is de eerste die ze moeten vervangen.
Komt er nog bij, hij heeft een rot karakter, altijd uitdagen, en zelfs als eerste janken

14 juni 2021 om 13:44

@mister Objecti, Alba was van 2013 tot ongeveer 2017 zeker een van de beste, al dan niet de beste linksback. Maar de afgelopen jaren haalt hij soms een bedenkelijk niveau, vooral in topwedstrijden. Afgelopen seizoen was hij opvallend genoeg een van de betere spelers, maar in de slotfase van het seizoen liet hij weer zwaar veel steken vallen. En tegen PSG was hij in de thuismatch ook erbarmelijk maar dat was dan weer een collectief falen. Maar goed, er is dus weer iets nieuw nodig op de linksback positie want straks is hij 33 en een heel seizoen vlammen zit er niet meer in, te riskant.

14 juni 2021 om 14:57

@Voetbalgast Davies speelde 1 uitzonderlijk seizoen. Dit seizoen speelde hij ook weer goed alleen minder bepalend.

Zou toch zonde vinden als Tagliafico als backup wilt gaan fungeren ook al kan je daardoor naar Barca. Op zich ben ik wel benieuwd wie Ajax als vervanger gaat halen en wat de transfersom zal gaan zijn. Misschien kan Overmars ook een mooie ruildeal met een speler bij Barca maken.

14 juni 2021 om 11:22

Mijn voorkeur gaat uit naar Van Aanholt, genoeg ervaring en erg goedkoop want als ze voor Wijndal gaan dan vragen ze minstens 15 miljoen en dat vindt ik veel te duur voor een binnenlandse transfer en komt bij dat je niet zeker weet of hij slaagt bij ajax.
Dat kan je van van Aanholt ook niet zeggen maar daar in tegen met van Aanholt verlies je er niets op en met Wijndal miljoenen

14 juni 2021 om 11:36

Van Aanholt speelt voor een grijpstuiver denk je? Wordt in één klap 1 van de grootverdieners

14 juni 2021 om 11:41

Volgens mij loopt zijn contract af en ajax hoeft zeker geen 15 miljoen te betalen, komt bij met van Aanholt weet je wat je in huis hebt en met Wijndal moet je het nog maar zien

14 juni 2021 om 12:31

Daarbij zag je gister ook, van Aanholt is gewoon verder dan Wijndal. Die heeft de stap naar een grote competitie al achter de rug... Wijndal is talentvol maar die moet eerst de stap vanaf AZ nog maar eens maken.

14 juni 2021 om 12:53

Clarkkent2 dat bedoel ik maar, hij moet het is maar eens maken, Aanholt heeft het al gemaakt en heeft de nodige ervaring

14 juni 2021 om 13:16

Heb gisteren van Aanholt gezien...hoop toch echt dat Ajax een speler uit de jeugd doorschuift.
Heb weinig gezien waarvan ik dacht, ja dit is echt een speler die ze keihard nodig zijn.
1 goede sliding en 10 ballen als voorzet richting de cornervlag

Haal dan die Scandinavier van Groningen maar als er iemand gekocht moet worden

Voor Barca is Tagliafico wel een redelijke optie. Hij is namelijk redelijk goedkoop op te halen. Vraag mij alleen af wat Tagliafico hier uithaalt. Hij speelt Alba niet uit de basis dus zal hij op de bank zitten. Dan kan hij na mijn mening beter een club kiezen waar hij aan spelen komt.

14 juni 2021 om 13:51

Ach, hij is 28, bijna 29. Heeft alles gespeeld met Ajax, inclusief prachtige wedstrijden in Europa. Hoe mooi is het om Barcelona aan je lijstje toe te voegen? Veel meer gaat hij niet uit zijn carriere halen. Hij zal best wat spelen hoor, Alba is ook alweer wat ouder en Barca heeft over het algemeen een druk genoeg schema om te rouleren.

14 juni 2021 om 14:35

Dat is ook zeker waar. Maar het lijkt mij toch dat Tagliafico alles wilt spelen in plaats van sporadisch. Alba mag dan wel ouder wezen maar hij zal nog steeds de belangrijke wedstrijden voor zijn rekening nemen. Dan blijft er weinig over maar wie weet vindt hij dat helemaal niet erg.

Bij Valencia valt er weinig eer te behalen, ookal steekt Gaya daar ook wel bovenuit. Maar vooral bij Spanje vind ik hem echt indrukwekkend. Elke wedstrijd die hij speelde hoorde hij bij de betere spelers op het veld. Nou zal je zien dat Enrique nu opeens weer Alba er in zet en ook meteen aanvoerder maakt, maar ik denk echt dat Gaya de betere linksback is op dit moment. 40 miljoen vind ik ook niet heel veel. Ik denk dat hij zo in de basis komt bij de meeste clubs. Ik denk dat hij de beste back is in Europa die nog niet bij een topclub speelt.

14 juni 2021 om 11:22

Gaya beter dan Jordi Alba? Serieus? Jordi Alba heeft letterlijk 20 assists+goals dit seizoen tegenover Gaya z'n 8 assists+goals, toch wel een vrij groot verschil. Jordi Alba behoort nog steeds tot de best backs ter wereld, al jaren, terwijl Gaya nog heel wat moet bewijzen. Defensief zou hij misschien Alba's gelijke zijn, maar offensief is Jordi Alba evident beter.

14 juni 2021 om 11:27

Alba speelt bij Barcelona en Gaya bij misschien wel het slechtste Valencia ooit. Dat vind ik wel een aardig verschil. Gaya moet het nog bij een topclub laten zien ja. Maar hij was ook al 1 van de beste spelers bij Valencia toen ze nog voor de 4e plek speelden en het goed deden in Europa. Ook bij Spanje vind ik hem uitstekend.

14 juni 2021 om 11:28

Statman10, dat is scorebord journalistiek hoor. Ten eerste speelt Alba als wingback waardoor hij dieper op het veld staat en logischerwijs meer rond de 16 van de tegenstander te vinden is, hierdoor heb je dus meer kans op goals+assists. Ten tweede speelt Alba bij de meest scorende ploeg van laliga, dus zijn assists worden makkelijker tot doelpunt gepromoveerd en hij heeft zelf meer kans om een doelpuntje mee te pikken. Los van deze statistieken is Alba defensief verschrikkelijk, in een 433 kan Alba gewoon niet meer. Gaya wel.

14 juni 2021 om 11:35

Maar dan is alles "scorebordjournalistiek" ook Messi zn tig goals+assists, altijd makkelijk om feiten weg te zetten als irrelevant als het niet goed uitkomt. Jordi Alba laat het al jaren zien, en Barcelona veelscorend, maar alsnog dat Griezman en Dembélé relatief weinig goals+assists hebben, oftewel zo vanzelfsprekend is het allemaal niet wat Alba presteert. Een Dest komt, ondanks zelfde positie als wingback, bij lange na niet in de buurt van Alba zn cijfers, dus nogmaals, zo vanzelfsprekend is het "want Barca scoort veel dus niet indrukwekkend wat Alba doet" allemaal niet. Dan zouden Robertson en TAA ook op diezelfde manier moeten worden beoordeeld want veelscorend team, volgens jouw "logica" dan.

14 juni 2021 om 11:40

Volledig mee eens! Voor de gemiddelde niet FCB fan komt Alba weleens over als irritant ventje wat ik begrijp. Maar als je puur naar zijn voetbal prestaties kijkt en statistieken dan is hij de beste linksback van de afgelopen 10 jaar.

14 juni 2021 om 11:43

De statistieken van Robertson en TAA kan je inderdaad vergelijken met die van Alba, spelen bij een veel scorend team en zijn zowat de spelers die de meeste kansen creëren. Kan je daarentegen de statistieken van de linksback van Newcastle/Wolves/Palace vergelijken met die van Robertson? (Want die zijn ongeveer op dezelfde plek geëindigd als Valencia) Nee tuurlijk niet. Je snapt toch wel dat een Gaya bij barça betere statistieken haalt dan bij Valencia? Of hij moet floppen uiteraard maar daar is hij eigenlijk qua kwaliteiten al te goed voor. En nogmaals los van statistieken is Alba verdedigend niveau AZ en niet Barça. Wat laat hij vaak zn man lopen en wat is hij vaak te laat.

14 juni 2021 om 11:45

Ja hehe, wereldklasse back geweest maar inmiddels al oud. Marcelo was mogelijk nog beter, die kan er tegenwoordig niet veel meer van hoor. Die was ook 10 jaar lang wereldklasse. Vraagje hier aan de mede barça fans; hebbe jullie liever Alba in n 433 of Jose Gaya?

14 juni 2021 om 13:11

En waar staat Jordi Alba? Op de linksachter. Als we het bij een back alleen over zijn aanvallende kwaliteiten hebben dan zegt dat meestal iets over een gebrek aan defensieve kwaliteiten.

14 juni 2021 om 13:25

Gaya zou ik direkt halen als het kan.
Alba zou ik echt banken, irritante speler, die ook verdedigend altijd in de fout gaat tegen goede ploegen.
Heeft reedelijk wat assits op Messi, telkens een aflegger, want voorzetten kan alba ook niet.

Gaya is kind van het Mestalla, aanvoerder, verdient vast een evenwaardig salaris als wat Barcelona hem misschien zou aanbieden. Ik zou gewoon als ik hem was lekker voor Valencia blijven voetballen als er geen andere opties zijn. Het heeft geen zin om als stand-in van Alba te fungeren dan kan Koeman beter iemand uit de jeugd de kans geven als ze toch een tweede viool nodig hebben. Weet niet of Juan Miranda nog Barca speler is. En ik vind het wel heel jammer dat Barca Cucurella heeft laten gaan voor een broodbedrag naar Getafe.

14 juni 2021 om 12:14

Juan Miranda is nu definitief naar Betis.

Misschien moet Barca eens alle clubs waaronder Ajax gaan afbetalen voor spelers die zij de laatste jaren hebben gehaald. Het is normaal om in termijnen te betalen alleen het schijnt zij achter lopen met betalingen. Belachelijk dat dit allemaal kan.

Waarom gaat barca niet gewoon voor balde uit eigen jeugd ik weet dat die onervaren is maar laporta heeft beloofd de jeugd weer een kans te geven maar houd zich er op dit moment helemaal niet aan

14 juni 2021 om 11:32

Nou, als Alba geblesseerd raakt heb je dan een probleem hoor. Dan speel je met een heel onervaren verdediging hoor. Stel je voor je moet aantreden in de CL tegen PSG, met als verdediging Baldé-Garcia-Araujo-Emerson. Nou dat wordt gewoon 0-6 voor PSG hoor. Wat goede verdedigers erbij kan geen kwaad hoor. Overigens nu ik dit typ denk ik dat je met Alba ipv baldé 0-5 verliest, die kan ook niet verdedigen.

14 juni 2021 om 12:06

@Pedri16 ik ben het met je eens balde kan niet verdedigen hij is het zelde typen als davies aanvallend zeer sterk maar verdedigend zwak barca had in 2019 vol voor mendy moeten gaan die nu voor real speelt dat is echt een goeie back

Nico is toch lang niet aanvallend genoeg ingesteld als linksback voor barca? Wijndal heeft de perfecte leeftijd om Alba op termijn op te volgen kan wel is waar minder goed verdedigen maar is wel aanvallender ingesteld dan Nico.

Barca moet toch niet voor spelers als tagliafico gaan? of Gaya. Ik denk dat een hele goede voetballende back nodig is ala berchiche.

14 juni 2021 om 12:05

Bedoel je dat Gaya voetballend niet goed is? Die gozer kan hartstikke goed voetballen hoor. Waar ik Yuri Berchiche meer een blinde stoomtrein vind, type dumfries mr dan wel met meer overzicht. Gaya kan beter voetballen dan hij hoor.

Gewoon Tagliafico ophalen daar in Amsterdam, is Messi nog weer een beetje blijer. Zijn maatje Aguero is er al, nu zijn andere maatje van de nationale ploeg en het kan niet meer stuk voor die jongen.

Nico gaat nooit never op de bank zitten bij Barca. Voordeel kan zijn dat Alba steeds minder wedstrijden speelt maar dan nog...

Nico wil geen 2e viool spelen. Past niet bij zijn karakter

Dit vind ik dan weer echt heel slecht beleid. Bernat had een aflopend contract. Als je een groot talent hebt in de jeugd waar je nog niet volledig op kan rekenen maar in de toekomst wel mee verder wil gaan, waarom zou je dan nu 40 miljoen betalen voor een 24-jarige backup. 40 miljoen is waanzinnig veel geld voor een back. De duurste in de historie zijn Mendy en Walker die om en nabij de 55 miljoen euro hebben gekost. Nog een flink verschil met 40 miljoen maar goed, dat zijn City backs en City is op vlak van verdedigers nog een ander beestje. Als je daaronder gaat kijken spreek je over 40 miljoen voor Hakimi die jonger is, meer talent heeft, verder staat, bij een grotere club speelde en werd gehaald als belangrijke speler, niet als backup. Zo'n Gaya zakt in waarde door bij Barca op de bank te zitten (en is nu al geen 40 miljoen waard) dus maak je verlies op wanneer je hem weer aan de kant schuift voor Balde. Is ook niet goed genoeg om op termijn eerste linksback te worden imo wanneer Alba stopt. Dan had je imo dus veel beter Bernat transfervrij binnengehaald. Minstens even goed als Gaya, veel meer ervaring, offensieve back, kan nog 5 jaar mee, Spaans en veel goedkoper. Dat, of Alaba, een duurdere optie maar nog steeds geen transfersom en imo beter dan Alba. Dat zou die hoge uitgave nog kunnen verantwoorden. Tagliafico lijkt me dan ook een beter optie. Goedkoper, iets ouder, meer ervaring en die hogere leeftijd is prima want die maakt dan op een natuurlijke wijze ruimte voor Balde wanneer de tijd daar is over 3-4 jaar. Ook al heeft Bernat net verlengd gok ik dat hij veel goedkoper is dan Gaya. Voor 15-20 miljoen denk ik dat je hem nog steeds kunt losweken. Dan kunnen we nog spreken over Grimaldo, Cuccurella en die andere die ze de voorbije jaren hebben laten lopen, maar goed dat was onder het vorige bestuur. Hoe dan ook lijkt Gaya mij een slechte optie. Noch het een, noch het ander. Te duur voor een backup en niet goed genoeg als basisklant.

Nou ben ik zelf al een paar jaar niet echt meer overtuigd van Alba zelf, maar als back-up is Junior Firpo toch zo gek niet? Heb hem niet echt spelen bij Barca, maar in mijn herinnering was ie altijd wel prima. Gek beleid weer. Gaya gaat natuurlijk geen achtervang voor Alba lopen spelen lijkt me zo.. tussenjaar accepteren en wel de jeugd inpassen?

Barcelona komt iedere keer bij Ajax terecht, nu is het weerTagliafico, dan weer Gravenberg of Martinez. Wordt het eerst niet eens tijd dat ze hun schuld van 1,2 miljard beginnen af te lossen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Arnau ComasVerdediger
S. DestVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

6 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren