Genee strikt Nijhuis als vaste sidekick: ‘Mooie aanwinst voor ons team!’

Maandag, 14 juni 2021 om 09:24Rian Rosendaal • Laatste update: 09:25

Bas Nijhuis is vanaf deze maandag dagelijks te horen op de radio. De toparbiter schuift elke dag tussen 16.00 en 19.00 uur aan bij het radioprogramma van Wilred Genee en zijn sidekick Niels van Baarlen en op Radio Veronica om over het wel en wee van het EK te praten. Nijhuis is daarnaast de komende weken 's avonds geregeld te zien bij De Oranjezomer om een oordeel te vellen over de arbitrage op de eindronde die afgelopen vrijdag in gang is gezet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Misschien kan hij een vaste baan vinden als sidekick bij radio- en tv-programma's, dan hoeft hij niet meer te fluiten. Dat helpt het algemene niveau van de Nederlandse arbitrage ook weer ietsje omhoog

14 juni 2021 om 10:24

Nijhuis hoort nog steeds bij de beste 5 scheidsrechters van Nederland in mijn ogen. Dus het niveau zal zeker niet omhoog gaan als hij stopt met fluiten.

14 juni 2021 om 10:28

Ik ken maar 2 betere scheidsrechters in Nederland. Dus zal dat wel meevallen. Ik vind het leuk om juist wat inside information te krijgen over wat speelt onder de scheidsrechters en bijv de uitleg over de nieuwe handsbal regel. We willen wel coaches en spelers in praatprogramma’s maar scheidsrechters die een wezenlijk onderdeel zijn van het voetbal niet. Maar ja Bas steekt zijn hoofd boven het maaiveld veld uit en dan moet hij er in Nederland gelijk af. Ik ben blij met Bas en zijn analyses.

14 juni 2021 om 10:36

Noem foute beslissingen die Nijhuis heeft gemaakt de afgelopen jaren.

14 juni 2021 om 10:49

foute beslissingen kan je van iedere scheidsrechter wel vinden als je even zoekt. Dat hoort namelijk bij het feit dat scheidsrechters mensen zijn.
Klagen over scheidsrechters hoort daar overigens ook bij. Zij kunnen het nooit goed doen. De teksten van Mitea passen prima in dat plaatje

14 juni 2021 om 10:52

Hm, ik kan me een vermeende overtreding op Onana in Groningen voor de geest halen.. Maar omdat Onana van Bas niet op de middenlijn mocht komen, mocht hij gewoon voor zn schenen getrapt worden van ome Bassie.. Koste slechts een titeltje, ach..

14 juni 2021 om 11:04

Een fout in het seizoen 2016/2017. En dat zal vast de titel gekost hebben in speelronde 25.

14 juni 2021 om 14:50

Een beetje makkelijk dit, als een scheidsrechter goed fluit zal ik dat gewoon aangeven. Mijn probleem met Nijhuis is dat hij zijn stokpaardje 'mannelijk fluiten' tot een doel op zich heeft gemaakt. Hij is doorgeslagen in het altijd maar willen laten doorvoetballen, waardoor hij vaak laat doorgaan bij (lichte) overtredingen of geel geeft waar rood op zijn plaats was. In mijn ogen is een overtreding gewoon een overtreding en moet je daarom fluiten als er geen voordeel is, ook als een schop of duw geen blessure oplevert. Maar ieder zijn ding, ik zie dat er ook genoeg supporters zijn die wel van rugby-regels houden.

Vind Bas altijd wel een leuke toevoeging bij VI.

Mooi nieuws! Vind hem altijd wel een mooie toevoeging aan de show, neemt zelden een blad voor de mond.

14 juni 2021 om 10:53

Maar blijft desondanks wel sympathiek en nuchter en heeft niet die drang, die veel "analisten" tegenwoordig hebben, om te provoceren etc. Bas geeft vooral een goede inkijk in het scheidsrechter vak. Maar aan de andere kant vraag ik mezelf af of het verstandig is om zo vaak in de media te komen aangezien dit onbewust toch je neutraliteit aantast, wat júist cruciaal is voor een scheidsrechter.

Gaat Bas de Sportzomer redden voor SBS?

Dit is voor mij het eerste eindtoernooi dat ik eerder de NOS aan zet dan de mannen van VI. Het helpt dat ze de wedstrijden hebben, maar het is met gasten als vdvaart, ibi en perez ook wat losser en leuker geworden.

14 juni 2021 om 09:38

Rond de wedstrijden vind ik de NOS prima. Maar ter vermaak tijdens de huishoudelijke klusjes (zaterdag- en zondagochtend) heb ik eens VI opgezet, en vind het zeker niet tegenvallen. Vooral die Van Roosmalen was om te genieten.

14 juni 2021 om 10:08

Daar onderscheiden ze zich ook in en ik blijf het allemaal helden vinden, maar merk zelf dat ik minder inschakel.

Maar het helpt gewoon als er wat gasten aan tafel zitten waar je wel graag naar luisterd en dat hebben ze eindelijk begrepen bij de nos.

Het enige waar ik me nog aan stoor is die stomme rebus die ik nooit goed heb en waar ze dan achteraf zeggen: "Dit is natuurlijk John Blankenstein die de halve finale in 96 fluit. GREETJE VISSER UIT OOTMARSUM, GEFELICITEERD!"

Vraag me af of het nou wel slim is om zo vaak live uitzendingen te maken met studio sportzomer. Het programma is de laatste jaren nou niet echt vernieuwend en het is ieder eindtoernooi zovaak op TV geweest (onder een andere naam bij een andere zender). Ooit moet er toch een moment komen dat mensen er genoeg van hebben zou je zeggen, zeker als er zoveel uur aan uitzending is.
Voor Bas Nijhuis zijn dit soort programma's misschien wel de uitkomst trouwens. Als scheidsrechter heeft hij er soms wat moeite mee dat niet alles om hem draait dus wat dat betreft is TV persoonlijkheid misschien meer voor hem. Met een beetje geluk kunnen over een paar jaar op prime time naar de grote Bas Nijhuis show kijken! Zou voor de eredivisie ook niet helemaal ongunstig zijn.

One-manshow wordt beloond, verheerlijkt en waarschijnlijk nog erger. Hij moet natuurlijk wel wat te vertellen hebben dus gaat hij de wedstrijden gebruiken om anekdotes te creëren. De beste scheidsrechters vallen niet op en hoeven niet op de voorgrond te treden.

14 juni 2021 om 10:08

Makkelie en Kuipers zie ik ook regelmatig wel ergens aanschuiven. Of bedoel je toppers zoals Higler, Lindehout, Van de Graaf en van Boekel?

14 juni 2021 om 10:45

Nee hoor en je hoeft ook niet voor mij in te vullen.

14 juni 2021 om 11:41

Gek dat reageren op elkaar niet wenselijk is op een forum. Misschien kan je beter gaan bloggen dan, haha

We kunnen wel bashen op Nijhuis, maar ik vind dat we in Nederland nog best blij mogen zijn dat we redelijk wat toparbiters hebben. Makkelie en Kuipers fluiten altijd Europese topwedstrijden. Hoeveel landen kunnen dat nu zeggen. Ik weet bijvoorbeeld dat het niveau van de scheidsrechters in Belgie werkelijk om te janken is. Ook in Engeland maken ze vaak rare beslissingen, en over het niveau in Spanje wil ik het niet eens over hebben. Als Nijhuis en Gozubuyuk dan bij ons wat meer controversiele scheidsrechters zijn, dan mogen we toch denk ik wel blij zijn met het niveau van onze scheidsrechters.

14 juni 2021 om 10:03

Makkelie en Kuipers fluiten inderdaad Europese topwedstrjden, maar wat heeft dat met Nijhuis te maken? Misschien kan Nijhuis zijn bijbaantjes wat beperken en dan het spelregelboek eens doornemen. Dan fluit hij misschien ook ooit Europese topwedstrijden. Deze man is gewoon te media geil en fluit zijn eigen wedstrijden. Een goede scheidsrechter valt niet op. Je moet je na de wedstrijd niet meer kunnen herinneren wie de scheids was. Maar bij Nijhuis weet je dat altijd, omdat hij altijd rare discutabele beslissingen neemt.

14 juni 2021 om 10:07

Nijhuis zit er zeker nog weleens naast maar hij probeert een wedstrijd wel een wedstrijd te laten zijn. Ik erger me eerder aan de meeste scheidsrechters die er een zaalvoetbalwedstrijd van maken en alles maar affluiten zodat ze geen grote fouten kunnen maken. Zelfs Kuipers en Makkelie vind ik Nederland dingen eerder affluiten dan dat ze in Europa doen.

14 juni 2021 om 10:14

Blijkbaar doet hij toch iets goed. Met 12 CL duels en 27 EL duels (waaronder kwartfinale) heeft hij toch een aardige staat van dienst.

14 juni 2021 om 10:15

Allemaal leuk en aardig maar Bas wijkt gewoon te veel van de andere af. Doet te veel wat hij zelf juist acht. Het verschil is gewoon te groot en dat zorgt voor onduidelijkheid. Daarbij, een overtreding is een overtreding. Daarin gaat Bas soms gewoon veel te ver.

14 juni 2021 om 10:20

Wat ik dus wil zeggen is dat iemand als Nijhuis waarschijnlijk tot de beste scheidsrechters in andere Europese landen zou behoren. Ik vind hem persoonlijk niet slecht fluiten. En over zijn nevenactiviteiten, dat moet hij toch zelf lekker beslissen. Er zijn genoeg eigenwijze mensen in de Nederlandse voetbalwereld. Persoonlijk heb ik niets tegen een scheidsrechter met persoonlijkheid.

14 juni 2021 om 12:25

@jansen Joenite: Seizoen 2018/2019 - 1 x kwalificatie EL, 2 x EL en 2 x EK kwalificatie. Seizoen 2019/2020 - 2 x kwalificatie EL, 2 x EL en 2 x Saudi Professional League. Seizoen 2020/2021 - 1 x El. Nijhuis zit duidelijk in de neerwaartse spiraal als het om internationale wedstrijden gaat, en dat zal niet voor niks zijn. Even om te vergelijken: Danny Makkelie: Seizoen 2020/2021 - 1 x WK kwalificatie, 8 x CL, 1 x kwalificatie CL, 1 x EL, 1 x kwalificatie EL, 2 x Nations League, 1 x WK clubteams en tot nu toe 1 x Ek. Bjorn Kuipers: Seizoen 2020/2021 - 1 x WK kwalificatie, 9 x CL, 1 x kwalificatie CL, 1 x EL, 1 x Nations League.

14 juni 2021 om 12:31

@ajax/barca2014: Zie even bovenstaand bericht over het aantal internationale wedstrijden van Nijhuis de laatste seizoenen. Dat is niet voor niets he.

Bij Nijhuis kun je de eerste minuten van de wedstrijd gewoon onbestraft overtredingen maken, want daar fluit hij niet voor 'om het een wedstrijd te laten worden'. Volgens mij zou elke overtreding hetzelfde bestraft moeten worden, in welke minuut van de wedstrijd het ook is.

Het is het beetje hetzelfde als met Gert-Jan Verbeek destijds. Die zat op zondag bij FOX als analist te vertellen wat er allemaal mis ging bij Ajax en Psv, terwijl hij de avond ervoor weer een kansloze nederlaag met FC Twente had geleden en binnen 6 maanden ontslagen werd.

14 juni 2021 om 15:41

Paulr, wanneer je hem met Kuipers en Makkelie vergelijkt, zou je eigenlijk hetzelfde ook even moeten doen met bijv. Lindhout, Van de Graaf en van Boekel. Of is het eenzijdig?

14 juni 2021 om 16:59

Het gaat hier toch om Nijhuis? De man die zichzelf zo'n goede scheids vind en daarom regelmatig in VI aanschuift om even bepaalde situaties uit te leggen.

Ik heb die andere scheidsrechters die je noemt nog nooit in een andere rol dan scheidsrechter op tv gezien. Laat staan dat deze 3 het nodig vinden om een boek over zichzelf te schrijven.

En ik zie dat je in een eerder bericht hebt gezegd dat Makkelie en Kuipers ook regelmatig in tv-programma's aanschuiven. Waar dan? Ik heb die 2 nog nooit ergens op tv gezien (buiten voetbalwedstrijden om).

Nijhuis is best een leuke vent, maar vind het niet verstandig om je zoveel in de media te profileren als scheidsrechter. Ondermijnt je positie en roept irritatie op bij collega's en voetballers.

14 juni 2021 om 10:38

Hij is niet veel anders op tv dan op het veld denk ik. Waarom doen we alsof scheidsrechters geen mening mogen geven. Ik vind dat zo'n onzin altijd.

14 juni 2021 om 16:15

Hij mag best een mening hebben maar als je zovaak overal bij aanschuift in de media en ook nog redelijk popie jopie doet loop je het risico dat mensen je minder serieus gaan nemen. Tenzij hij de showbiz verkiest boven het scheidsrechterschap, dat kan natuurlijk ook.

Ja tuurlijk, laten we ons kent ons weer aan laten schuiven. Praten met 1 mond was al visie van dit programma samen met Vi maar deze mond wordt alleen maar groter met gelijkgestemde.

Vind Bas als scheidsrechter niet eens zo slecht maar ook hij zal nooit kritisch zijn richting zijn tafelgenoten of zijn eigen mening echt ventileren.

14 juni 2021 om 10:56

Ja maar dat hele VI is eigenlijk een aanfluiting voor het begrip "voetbalprogramma", zijn meer bezig met randzaken en relletjes uitlokken dan met serieuze en diepgaande analyses. Kijk allang niet meer naar die clownshow om eerlijk te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren