Roy Keane heeft snoeihard oordeel over Oranje: ‘Vergeet het maar!’

Maandag, 14 juni 2021 om 08:18Chris Meijer • Laatste update: 08:40

Oranje begon zondagavond met een 3-2 overwinning op Oekraïne aan het EK, maar Roy Keane denkt desondanks dat het Nederlands elftal niet zover zal reiken op het toernooi. De oud-middenvelder van Manchester United is niet bepaald onder de indruk van de defensie van Oranje. Elders in het buitenland klinken vooral enthousiaste geluiden na het spectaculaire duel met Oekraïne.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door piranha)

Ben ik gek of viel het defensief mee? Ja, voor rust gaven we teveel ruimte weg, maar na rust hielden we de druk erop. Dat we door een geweldig afstandschot en een standaardsituatie de voorsprong uit handen geven is wat anders: ik zag dat persoonlijk echt niet aankomen. Zolang de defensie aansluit hou je de druk erop, en mijns inziens had Oranje een uur de druk erop, nadat het in het eerste halfuur soms als een kaartenhuis ineenstortte achterin.

14 juni 2021 om 08:33

Juist een standaardsituatie is een pure kwestie van goed opgesteld staan in de verdediging. De balans was achterin direct weg na de wissel van Blind, al was dat natuurlijk wel een begrijpelijke. Ik denk dat we de volgende wedstrijd vooral die balans achterin weer terug moeten vinden.

14 juni 2021 om 08:56

Niet alleen de wissel van Blind ook Wijndal viel compleet door de mand. Maar goed je wisselt ook je hele linkerkant achterin. Hopelijk wordt deze fout in het vervolg niet weer gemaakt. Gisteren was een van de betere wedstrijden onder de Boer, want Oekraïne is echt wel een goed team. Ik denk dat ze zelfs nog gewoon 2x winnen in de poule en als nummer 2 doorgaan. Die spelers voorin Yarmolenko en die spits vond ik de hele wedstrijd al gevaarlijk.

14 juni 2021 om 10:47

Ik heb nog nooit een toptrainer een dubbele wissel zien toepassen in de defensie op het moment dat het totaal onnodig is. Het is door de dubbele wissel dat de al onzeker ogende defensie nog labieler werd. Dus Frank doe maar effe geen de Boertjes meer.

14 juni 2021 om 11:11

Blind was op en de Wissel v V Aanholt. Was idd totaal onnodig

14 juni 2021 om 11:13

De wissel van Blind was niet 'totaal onnodig'. Blind zat er zowel mentaal als fysiek aardig doorheen, was ook duidelijk te zien.

14 juni 2021 om 12:20

Klopt Skede, maar de wissel van Van Aanholt was op dat moment misschien niet handig. Je vervangt dan namelijk in 1x de hele linkerkant, die zich dan eerst op elkaar moeten inspelen en op de rest van het team. En Van Aanholt zag er niet uit alsof hij er doorheen zat. Maar goed. Dat is ook een beetje muggenziften.

14 juni 2021 om 13:28

Dat moet allang getraind zijn, dat is dus een puntje van aandacht. De leider van de defensie moet dat regelen. De spelers op een lijn zetten en aangeven wanneer er gestapt wordt. Volgens mij stond hij nog steeds op het veld, maar wie weet had Blind die taak wel. Overigens speelde de Vrij een dijk van een wedstrijd, zijn beste in Oranje ooit, dus ik klaag niet. Daarnaast komt de Ligt snel terug, dan kan er wat hoger worden gestaan en sluiten de linies nog beter aan en kan er druk gezet worden. Ik vond de linies vaak wat uit elkaar staan na balverlies. Overigens is het wel lekker dat nu duidelijk is dat Wijndal dit niveau nog niet aankan, dan kan van Aanholt de komende twee duels verder groeien in dit systeem

15 juni 2021 om 09:14

Skede het gaat om een onnodige dubbele wissel. Tuurlijk was Blind op prima wissel 10 minuten later Wijndal erbij ipv Van Aanholt ook prima maar je gehele linkerkant van je defensie eruit halen is vragen om problemen.

14 juni 2021 om 08:38

Onze backs staan vaak heel diep. Gisteren had je sitiuaties dat ze voorin 5 op 1 lijn stonden en 2 daarvan waren onze backs. Je zag een paar keer bij van Aanholt dat hij te laat terug op zijn positie was. Wat je ook een paar keer goed zag is dat er 2 mannen naar dezelfde tegenstander gaat waardoor er ruimte komt. Ondanks de vele druk naar voren heeft Oekraã¯ne aardige kansen gehad. Als je met 2 cv speelt is het toch makkelijker allemaal. Dat Nederland gisteren won heeft gewoon te maken dat er veel gif inzat gisteren. Er zat echt goede wil in de ploeg maar de opstelling heeft nog ruimte voor veel verbeteringen.

14 juni 2021 om 09:40

@bliek

Aangezien van de backs wordt verwacht dat ze aanvallend hun rol spelen is dat een situatie die voor kan komen, de linker centrale verdediger moet dan door stappen en de vrije centrale verdediger moet eventueel de spits oppakken.

Belangrijk is dan wel dat de middenvelders ook hun taak uitvoeren en tijdig mee verdedigen, anders wordt je overlopen. Dat vond ik dat vooral beter kon, tijdig meeverdedigen en omschakelen van onze middenvelders. Misschien Klaassen brengen voor de Roon, die heeft daar veel gevoel voor.

14 juni 2021 om 10:12

De Roon is toch gewoon onthutsend zwak. Je moet toch kunnen voetballen om deel te mogen nemen. Pijnlijk om hem in het elftal te zien.

14 juni 2021 om 11:00

Bijzonder, internationale kranten en analisten in binnen en buitenland zijn allemaal positief over de Roon. Maar toch proberen hier mensen hem weg te zetten alsof hij niet kan voetballen.
Gisteren heeft hij er een paar keer goed de counteraanval eruit gehaald. En bijna elke keer de bal afgegeven aan een medespeler. Met zelfs nog een balletje op dumfries waaruit de goal komt.

14 juni 2021 om 11:29

@rubje

Hij heeft specifieke kwaliteiten, toch vind ik hem zwak aan de bal. Het is een prima optie als je meer behoudend wil spelen, maar Frank kan ook kiezen voor iets meer voetbal met Klaassen of Gravenberch.

14 juni 2021 om 12:23

@lausho.

Zwak aan de bal is tot daaraantoe. Daarmee bedoel ik dat je dat van tevoren weet als je hem opstelt. Mij valt het vooral tegen dat hij 'onvoldoende' zijn werk doet, waarvoor hij er juist in staat.

Ik heb te veel situaties gezien waarin Oekraïne het hele middenveld met 1 pass kon doorkliefen, waarbij De Roon dan in geen velden of wegen te bekennen was. Terwijl hij er staat voor de balans en juist om ervoor te zorgen dat er nog enige 'bescherming' is voor de verdediging. Daar staat dan tegenover dat hij een paar keer ook goed naar voren druk zette en ballen veroverde. Dus dat was goed.

Overall vind ik dan wel dat het beter moet. Als hij er staat om die ballen te onderscheppen en de balans te houden, dan verwacht ik ook dat hij dat 8 van de 10 keer doet. Terwijl het bij hem meer op 5/6 van de 10 keer zit.

14 juni 2021 om 12:39

@lausho,

Dat is het ideale plaatje wel ja. Echter krijgen we dat nog niet voor elkaar.
Naar mijn mening kan hij dan beter 442 spelen. Dan kunnen de backs nog steeds hetzelfde doen. Kan in een 433 ook natuurlijk echter van je het dan makkelijker op.

Het blijkt voor de verdedigers toch lastig om hun rol op te pakken.
Ze verdedigen ook meer in een zone waardoor je vaak 2 verdedigers op dezelfde aanvaller krijg.

Wat ik zeg een winnende coach heeft altijd gelijk maar verbeter punten zat..

14 juni 2021 om 13:32

Jouw argument is juist de reden waarom er nu 3 Cv's opgesteld staan. Met twee Cv's staan ze ook zo diep tegen zo'n tegenstander. Het is een restverdediging geval.

14 juni 2021 om 14:20

Don,

Die restverdediging kan je ook met 2 cv,s hebben en een cvm.
Ik vind het grote probleem nu dat de helft niet weet wat ze moeten doen is bepaalde sitiuaties.
Het lijkt wel zone dekking zonder afspraken.

14 juni 2021 om 08:43

Ik vond het ook wel mee vallen. Oranje probeerde aan te vallen en dan geef je soms ruimtes weg en kan de tegenstander kansen krijgen. Wat ik mis is dat men bij het verdedigen elkaar een beetje meer ondersteund. Bij de 2-1 zie je dat het links niet helemaal lekker staat. Wellicht doordat het twee wissels? De Vrij stapt in om Aké te ondersteunen en komt vervolgens te laat om de naar binnen trekkende man onder druk te zetten. In één van de herhalingen kan je het heel goed ziet, maar 3m verder staat Frenkie rustig te wachten, zonder een directe tegenstander bij zeg. En zet eigenlijk op het moment van schieten nog plichtmatig een stapje. Je kan dit doelpunt niet de Vrij of de Jong specifiek aanrekenen en die speelde beide verder een goede wedstrijd. Ik denk wel dat een andere mindset hier bij de Jong het doelpunt had kunnen voorkomen en dat ook iets is waarop de Vrij moet kunnen rekenen als hij besluit om ondersteuning te bieden.
En natuurlijk achteraf met herhalingen en wetende de uitkomst is het makkelijk praten.

14 juni 2021 om 08:46

De defensie deed ook niet heel veel verkeerd om eerlijk te zijn. Iedereen denkt bij verdedigen alleen maar aan de verdedigers. Maar zowel bij de eerste als bij de 2e tegengoal ligt het probleem op het middenveld. Kijk de herhalingen er maar op na. Het verbaast mij echt dat zo weinig mensen dit niet zien, inclusief de nederlandse analitici op tv. Gelukkig had Keane het wel door.

Bij de eerste goal zie je het letterlijk al aankomen. Oekraine heeft de bal aan hun rechterkant, je ziet die speler naar binnen dreigen en onze HELE as ligt open. Je ziet de middenvelders letterijk terugsjokken en ze sluiten totaal niet bij op de balkant. Wijnaldum staat gewoon stil te kijken naar hoe de bal er wordt i geschoten. Als hij (rn de rest vh middenveld) nou was bijgesloten had je veel compacter gestaan en had dat schot nooit mogen plaatsvinden. De verdediging werd gewoon niet ondersteund. Ook bij enkele counters daarvoor was het gatenkaas op het middenveld waardoor de verdedigers het lastig kregen. Gelukkig speelden de centrale verdigers ene goede pot en werd dit niet afgestraft.

Dan voorafgaand aan de 2e goal gaat het ook weer mis op het middenveld. De Roon staat lucht te dekken, en als zijn man tussen de linies wordt ingespeeld zie je hem wijzen naar de Vrij alsof hij die had moeten dekken. Deze wordt gedwongen uit te stappen waarbij hij een overtreding maakt. Je zag de Vrij ook boos gebaren naar de Roon dat hij zijn vent op moet pakken. Vervolgens wordt er gescoord en iedereen heeft het alleen maar over "een dood spelmoment". Nee... het gaat om het moment daarvoor. Het middenveld verzaakte en zat er vaak niet kort genoeg op. Dit is wat mij betreft het grootste verbeterpunt.

14 juni 2021 om 09:05

Grotendeels mee eens, middenveld was bij beide goals te laat terug omdat ze daarvoor zo hoog stonden. Echter, de goal van Yarmolenko gaat defensief ook het nodige mis, want er staan 3 verdedigers op het rechter been van Yarmolenko.. Wijndal liet m lopen en De Vrij had een mannetje, Ake moest Yarmolenko opvangen en zijn schot blokken, die was hier de dissonant.

14 juni 2021 om 09:05

eens dat middenveld wat moet doen.
Maar als jij 532 speelt moeten er toch 2 verdedigers doorschuiven?
Anders heb je achterin 2 vrije mensen lopen.

14 juni 2021 om 09:25

Klopt, Ake staat daar zeker niet goed. Die had ook meer de binnenkant af kunnen dekken, echter ligt er dan wel veel ruimte direct achter wijndal, mocht jarmolenke er toch voor kiezen om buitenom te gaan. Als het middenveld gewoom bijsluit sta je compact en en kan ake gewoon rugdekking geven aan wijndal terwijl het middenveld de binnenkant dicht houdt. Het doet echt zo'n pijn om die 3 daar te zien staan. En dan zo'n de jong die met zn armen zwaait alsof het andermans schuld is...

14 juni 2021 om 09:50

Kijk de beelden van de 2-1 maar terug, Frenkie staat drie meter verderop stilstaand toe te kijken hoe Yarmolenko aanlegt, dat kan toch niet.

14 juni 2021 om 10:54

Probleem ligt volgens mij iets dieper in een 5 mans verdediging is communicatie zo belangrijk. Er moet altijd iemand uitstappen om druk op de bal te zetten dit gebeurde gisteren ook in de eerste helf al een paar keer niet en dan zie je dat ook Oekraïne er gemakkelijk doorheen combineert. Verder vind ik dat een spits in verdedigende standaard situaties nooit een spits moet dekken. En brengt een dubbele wissel in een toch al onzekere achterhoede geen stabiliteit. Al met al 3 punten en veel ruimte om te groeien.

14 juni 2021 om 11:07

Was bij het eerste tegendoelpunt ook niet knullig balverlies van Depay?

14 juni 2021 om 11:26

Ja maar dat kan gebeuren, spelers voorin nemen nou eenmaal risico. Wat je als ploeg bij balverlies vervolgens doet, daar gaat het om.

14 juni 2021 om 12:24

Was van alle drie gewoon slecht Hangover96. Frenkie kan meer druk zetten, maar dat belemmert Yarmolenko niet direct in zijn schot. Aké en Wijndal doen gewoon heel dom precies dezelfde move, waardoor Yarmolenko alle vrijheid heeft. In plaats van dat Aké naar de man gaat en Wijndal de buitenkant houdt, gingen ze beide dom de buitenkant houden. Dat is simpelweg communicatie en intuïtie.

14 juni 2021 om 09:48

Defensief stond het idd goed, maar het punt van Keane hier (en ik heb die analyse ook gezien gisteren op Itv, met de beelden) is dat het middenveld niet meeverdedigt. Dan krjig je dus dit soort afstandsschoten van spelers die volledig vrijgelaten worden.

14 juni 2021 om 11:09

@hangover hmm, heb het al eerder gezegd in een ander topic, maar ik denk dat Timber op de positie van De Roon daarin balans kan brengen. Iig Timber erin houden lijkt mij een goede zaak.

14 juni 2021 om 11:03

Defensief kan het alleen maar beter worden. misschien moeten we Timber maar laten staan en Blind op links zetten. De Ligt kan dan op Blind zijn positie.

Ach maar wij zijn Nederland, dus dat gedeelte van het spel vinden wij helemaal niet interessant.. Sterker nog, mensen en landen die wel affiniteit hebben met verdedigen daar kijken wij met z’n allen op neer. We winnen nooit een prijs, maar wij kunnen tenminste wel zeggen dat we lekker hebben gespeeld en dat het zo mooi was om te zien!

14 juni 2021 om 08:35

We hebben toch gewoon alleraardigst verdedigd? Afgezien van die twee momenten dan. Ik zie het probleem niet zo. Er waren nog een aantal momenten waarop de verdediging niet doordekte en er een gigantisch gat zat tussen middenveld en verdediging waar de Oekraïners aardig mee omgingen, viel onder andere de 2-1 uit. Maar als dat wordt opgelost staat het verdedigd best aardig.

14 juni 2021 om 08:49

En dan komt de Ligt er straks nog bij

14 juni 2021 om 08:54

Dat. En Oranje verbaasde mij gisteren positief. Laten we met zijn allen niet vergeten dat dit pas de 4de pot is, Italië ook nog, waarin dit systeem wordt gespeeld. Dit kan enkel beter worden. Beide goals werden weggegeven na zwakke afstemming tussen middenveld en verdediging. Dat oplossen en weer verder. Ik zie het wle positief in.

14 juni 2021 om 09:41

Dan heb je dus niet goed verdedigd.. Als je 5-3-2 speelt en je krijgt twee goals tegen dan heb je gewoon gefaald. Verdedigen gaat over concentratie en dat je het 90 minuten doet, als er dan “op twee momenten na” goed verdedigd is dan is er niet goed verdedigd..

14 juni 2021 om 09:47

De 3 centrale verdedigers hebben het goed gedaan en vooral Dumfries liet zien wat een wingback kan toevoegen aan het spel. Maar elke keer bij de omschakeling van de Oekraïners lag er meteen zoveel ruimte bij ons. Dit omdat de wingbacks hun verdedigende taken wel lieten liggen deze pot. Tegen een team wat beter kan voetballen heb je grote kans dat ze deze situaties wel uitspelen.

14 juni 2021 om 09:58

Ik had het dan ook over best aardig ipv goed en dit was voor een derde potje in dit systeem best aardig. Hoopgevend.

14 juni 2021 om 10:31

@yoericfc Dat hangt er wel een beetje vanaf hoe je de 5-3-2 ten uitvoer brengt. De Boer liet zelf voor de wedstrijd ook al vallen dat het enigszins een 3-5-2 zou zijn. Dit klopte gezien het spelbeeld ook echt. Van Aanholt en Dumfries waren veredelde flankspelers die over de gehele flank te vinden waren. Hierdoor laat je wel enorme ruimte op de vleugels of op de as over, afhankelijk van hoe je centrale verdedigers reageren op het opkomen van de backs.

Deze variant van 5-3-2 was goed ten uitvoer gebracht, maar kan nog veel beter wanneer de Ligt weer meedoet komende donderdag.

14 juni 2021 om 11:01

Helemaal eens Yoeri. Met 5 man verdedigen betekend dat er 1 man uitstapt en druk gaat geven op de bal wanneer de tegenstander in een bepaalde zone komt. We mogen blij zijn dat we een opwarm groep hebben en echt in het toernooi kunnen groeien.

14 juni 2021 om 12:28

@dr.mario.

Alleraardigst verdedigd vind ik nog wel iets te positief. Het was overall goed, maar kan zeker nog echt wel beter. De hoeveelheid keren dat Oekraïne vrij kon combineren en erdoor kon komen in de 16, waren wel echt te veel. En de hoeveelheid keren dat Oekraïne in de omschakeling met 1 pass 1op1 stond tegen onze back-3, was ook wel slecht.

De Roon stond er voor de balans en als slot op de deur, maar in mijn optiek stond hij daar nog te vaak niet. Hij had een aantal goede onderscheppingen en zette daarbij druk naar voren, maar bij de counters was hij in geen velden of wegen te bekennen. Terwijl hij daarom op die plek staat o.a. Dat vind ik dan gewoon niet goed genoeg.

Het ligt misschien ook aan mijn verwachtingen, maar als je 532 speelt verwacht ik dat een tegenstander als Oekraïne minder 'makkelijk' door je elftal heen snijdt als dat ze gisteren deden. Oftewel, het was goed vanuit Oranje, maar het kan en moet wel echt beter nog.

14 juni 2021 om 08:37

Vandaar dat we de beste verdedigers in de PL en Serie A afleveren. Dat cynische gedoe. We hebben nog recenter een prijs gewonnen dan bijvoorbeeld Engeland en we hebben vervolgens in 98 misschien wel het beste uitgebalanceerde elftal ooit gehad dat recht had op de cup. En in een meer behouden opstelling wonnen we ook geen prijs in 2010 en 2014. We hebben nogal wat laten zien voor een land dat volgens jou verdedigen niet interessant zou vinden.

14 juni 2021 om 09:50

Dat je goede spelers hebt betekent nog niet dat je als team iets neer kunt zetten. Is een uitgebalanceerd team hebben tegenwoordig al een reden om recht te hebben op een prijs? Wat een onzin.. Toch kom je met behoudend defensief voetbal tot een finale en een derde plek, met leuk aanvallend 433 voetbal heb je de laatste twee toernooien gemist en ging je in 2012 finaal de boot in.,

14 juni 2021 om 13:37

Leuk aanvallend 433 voetbal en het EK van 2012 in één zin? Dat gaat niet helemaal lekker haha

14 juni 2021 om 08:52

Iemand van Chelsea die zegt dat je met verdedigen geen prijzen wint? Ik hoop dat je dat cynisch bedoelt. Verdedigend was het zwak. Eerste helft liep yarmalenko ook al een keer door op stekelenburg en er werd pas rond eigen 16 druk op de bal gegeven. Ook heeft FdB gezegd dat De Roon zo een geweldige stodzuiger is maar alleen was hij gister vergeten ze stekker in het stopcontact te zetten wat was die slecht.

14 juni 2021 om 08:59

Benieuwd naar je oordeel over Engeland, Yoeri. Net zo'n wanhopig land waar al jaren blijkt dat hun spelers inderdaad wel bij (hun eigen) topclubs spelen, maar vaak niet meer dan waterdrager waren. Het vuile werk opknappen.

Maar oké, inmiddels zijn ze een keer wél goed. Heerlijk team hebben ze nu. Het valt me op dat enkele fans van Engelse en Italiaanse clubs hier vaak negatief over Nederland cq. Oranje zijn. Of in ieder geval niet positief. Ik zeg niet dat het moet, maar het valt me op.

14 juni 2021 om 09:27

@vanGaaltje, tot aan gister was 90% op dit forum heel negatief, we winnen van een matig land en ineens is iedereen weer heel positief.. Ik vind het niet meer dan normaal dat je van Oekraïne wint, de selectie van NL is gewoon kwartfinale waardig, Oekraïne komt niet verder dan plek 3 aangezien ik Oostenrijk hoger inschat

14 juni 2021 om 09:45

Engeland was wel aardig, ik heb individueel meer gezien bij Engeland dan bjj Nederland. Wij hebben geen Mount, Foden of Rashford, zoveel is wel duidelijk. De beste prestatie dit toernooi heeft Italie neergezet in mijn optiek. Italië speelde echt vreselijk goed!

14 juni 2021 om 11:29

Ik heb gisteren de hele avond naar ITV gekeken, op de Engelse TV met oa Roy Keane en Nigel de Jong als analisten, en er werd toch behoorlijk positief over Oranje gesproken. Maar goed, ze gaan niet de positivo spelen als we een 2-0 voorsprong weggeven, zo'n Oranje-bril hebben ze ook weer niet.

Ik vond de defensie meevallen. Toen Ake en Wijndal erin kwamen was het wel ff onhandig waar Jarmolenko gelijk van profiteerde met een wereldgoal.Vond vooral die vrije trap slecht verdedigd, staan daar 3 a 4 man tegen 1 Oekrainer, en die kopt hem erin.Ik vond van Aanholt en Blind best goed spelen. Was iets minder gecharmeerd van Wijndal Ake.Maar nota bene de motm was een verdediger....

14 juni 2021 om 10:00

Hoe kan je nou vinden dat van Aanholt een goede pot speelde. Nauwelijks aan de bal geweest, stond veel te diep en als die de bal kreeg speelde die hem over de achterlijn. Af en toe denk ik echt dat sommige mensen naar een andere wedstrijd hebben zitten kijken.

14 juni 2021 om 10:53

Diezelfde Yarmolenko kwam er bij Blind ook een aantal keer makkelijk doorheen, alleen toen scoorde hij niet. De Vrij is de enige topverdediger en de rest is gewoon te matig. Hopelijk is de Ligt weer fit en dan kan je met de Ligt, de Vrij en Ake toch wel een goede verdediging neerzetten.

14 juni 2021 om 11:20

@benzema Ik snapte al niet dat ik een week lang niet anders las dat Blind toch vooral niet in de basis moest staan (dat moest Ake zijn) en nu heb ik met een lampje moeten zoeken naar een een bericht die toch nog negatief is over Blind.
Blind liet gisteren wederom zien een hele belangrijke speler in dit elftal te zijn. Zodra hij eruit ging (en onze vriend Ake daar ging spelen) zag je direct dat het minder liep. Dat heeft alles te maken met posities in het veld en passes die ineens dan niet meer gegeven worden. En Yarmolenko was niet persé de man van Blind, want zo werkt een 5 mans verdediging niet. Dat de gevaarlijkste man van Oekraïne inderdaad een keer goed doorkwam is een feit, maar analyseer maar eens waar dat precies vandaan kwam. Ik kan je vertellen dat dit niet begon bij Blind.
En tenslotte denk ik dat de Vrij op de leeftijd van Timber nog niet zo'n wedstrijd op de mat zou leggen, dus ik vind dat je Timber erg te kort doet.

14 juni 2021 om 11:38

Het is gewoon een feit dat Yarmolenko Blind een aantal keer passeerde. Als dat niet Blinds man was stond Blind dus of lucht te dekken, of neemt hij de gevaarlijkste man niet over wanneer dat nodig is. Zo goed speelde hij echt niet. En Timber speelde solide, maar is zeker niet van het niveau de Vrij of de Ligt. Zijn leeftijd en hoe goed de Vrij was op die leeftijd doet er daarnaast helemaal niet toe.

Wat een lariekoek. Tot de wissels stond het echt goed in de verdediging. de Vrij, Timber en Blind hebben het echt heel goed gedaan. Ik was aan het begin ook heel erg sceptisch over van Aanholt, maar ook hij heeft het degelijk gedaan. Dumfries was gewoon goed, ondanks de vele kansen maakte die de belangrijkste wel af haha. Na de wissels was het eerste tegendoelpunt echt de fout van Wijndal, 1x te veel ruimte gegeven aan die Yarmolenko en die schiet hem even binnen zeg pff.
De vrije trap was gewoon tactisch slecht neergezet.

Het viel defensief reuze mee. Een prachtige goal waar je alleen maar voor kan klappen en een voorzet waar er niet meegelopen werd.
Keane weet het allemaal weer beter en in zijn tijd was dit allemaal weer niet gebeurd blablabla.
Met Van Dijk en De Ligt had het beter bestaan mss, maar ik ben niet ontevreden. Sterker nog, ik heb een heerlijke pot voetbal gezien en een sterk NL. De 3-2 is een verkeerde afspiegeling van deze wedstrijd.

14 juni 2021 om 08:39

Maar wie liep er niet mee bij die 2-2?

14 juni 2021 om 08:45

Weghorst. Hij dacht waarschijnlijk nog dat ie aan het aanvallen was, want had de binnenkant moeten hebben. Nu kon ie er nooit meer bij komen.

14 juni 2021 om 09:16

Ik vond Weghorst los van zijn goal ook echt slecht spelen haha. Toch zou ik hem laten staan wegens zijn enthousiasme en 2 uit 2 is natuurlijk niet slecht.

14 juni 2021 om 10:47

@pieterpost,

Was 10x zo gevaarlijk als de man waar wij het van moeten hebben, Depay.
In Weghorst zat meer beweging, diepgang, en gevaar. Daarbij heb je ook gezien wat hij heeft opgelost voor Dumfries? Weghorst stond meerdere malen als rechtsback omdat onze rechtsback Dumfries denkt dat hij alleen maar voorin hoeft te zijn.

14 juni 2021 om 08:49

Eerste helft liep yarmalenko ook al een keer door op stekelenburg. En er word pas een beetje druk op de bal gezet bij de eigen 16.

Verdedigen is meer dan alleen die 3 centraal achterin en 2 backs. Op het middenveld lag er voor de 3 centrale verdedigers 1 groot gat waar ze regelmatig in liepen. dat deze tegenstander te zwak is om daar van te profiteren (ja deden ze 1x met de 2-1) is ons geluk maar als we een ronde verder komen is het afgelopen. De Roon speelde echt een zwakke pot hij had, als stofzuiger op het middenveld, veel meer ballen moeten onderscheppen. Dus ben het met Keane eens daar ligt onze grootste zorg en gaat ons veel tegendoelpunten opleveren. Aan de andere kant 3x scoren tegen een ploeg dat met zn 10en voor het doel ligt is gewoon erg goed. Gezien de kansen hadden we er denk ik makkelijk 5 a 6 kunnen maken. Dus dat is zeer positief. Zullen grote uitslagen worden voor Oranje met veel doelpunten en tegendoelpunten verwacht ik. controlerend op het middenveld moet echt iets veranderen dat gaat ons killen. of Frenkie moet defensiever gaan spelen en De Roon ondersteunen of De Roon moet zn taak als balafpakker beter gaan uitvoeren. Nigel de Jong deed dat in 2010 vele malen beter.

14 juni 2021 om 08:53

Precies dit dus. Het middenveld was meerdere malen een gatenkaas. Het deed gewoon pijn bij die 1e goal om de jong en met name wijnaldum stil te zien staan terwijl jarmolenko rustig aanlegt voor de 2-1.

14 juni 2021 om 13:53

Maar dat is ook gewoon een tactische beslissing. Oranje zette heel hoog druk, met het gevaar dat er achterin gaten vallen.

14 juni 2021 om 08:55

Precies dit dus. Het wordt en beetje neergelegd bij de drie centrale die de Roon moeten sturen, maar dan kunnen we er net zo goed Gravenberch, Klaassen of een andere middenvelder neerzetten. Gaat erom dat de Roon dit zelf ziet en zelf de gaten dicht loopt. Blijf het echt een grote onzin hype vinden. Hij staat er voor de verdedigende balans zogenaamd, maar elke wedstrijd maakt hij verdedigend fouten die grote kansen/goals opleveren voor de tegenstander.

Het kan verdedigend beter, maar dramatisch was het niet. De 2-1 was prachtig maar misschien wat gelukkig, alleen de 2-2 was slecht verdedigd. Voordeel is dat zowat alle verdedigers (net als bijna alle spelers) voetballend goed zijn. Dat geeft ze meerdere opties en rust.

Verdedigend was het inderdaad heel kwetsbaar

Blij dat we gewonnen hebben maar echt goed was het zeker niet. Dat een Dumfries speler van de wedstrijd wordt is me ook een raadsel. Ja hij had een paar goede moves en voorzetten maar werd voornamelijk helemaal vrijgelaten door de Oekraieners. Wijnaldum grossierde ook weer in balverlies en zichzelf vastlopen. Voor mij was Frenkie, ookal moet hij veel dominanter worden en meer naar voren gaan, 'by far', de beste van het veld. En ja Keane heeft gelijk, het is nog steeds dramatisch, maar gelukkige hebben we De Ligt straks terug, ookal was vriend Timber ook weer erg sterk.

14 juni 2021 om 10:05

Eh, hebben we naar dezelfde wedstrijd zitten kijken? Nederland verslapte idd even, waar die 2 (best mooie) tegengoals uitkwamen.

Maar verder was Oranje scherp, had aanvallende intenties. Wijnaldum was 1 van de beste spelers op het veld.

Natuurlijk is het nog steeds niet perfect, maar je zag dat het al zoveel beter was dan de afgelopen wedstrijden.

Daarnaast, de buitenlandse pers vond dit de beste wedstrijd tot nu toe. En die hebben Oranje na Schotland ook afgefikt.

14 juni 2021 om 11:58

De beste wedstrijd zegt niet veel over de teams op een veld natuurlijk. Het was zeker de meest entertainende wedstrijd maar het waren zeker niet de beste teams die op het veld stonden.

14 juni 2021 om 18:51

Dat jij aan scorebord journalistiek doet, iedereen wil napraten of gewoon alles vergeet wat slecht was omdat er gewonnen wordt, is niet mijn probleem. die buitenlandse media kijken nooit naar Nl11 en schrijven wat ze nu zien. in NL kunnen we patronen herkennen van zaalvoetbal en degene die opletten weten ook wel hoe het beter kan. Maarja laten we gewoon lekker blij zijn met een goal van de drie die allemaal bijna niet te missen waren. meer zo van, leuk dat hij het elke keer probeert, Jamaica op de Olympische winterspelen bij de 5000 meter schaatsen, meedoen is belangrijker dan presteren.

14 juni 2021 om 11:10

Frenkie by far de beste??? Met alle respect maar dat is haast lachwekkend aangezien hij allesbehalve bepalend of dominant was, zie Modric bij Kroatië, dát is bepalend en dominant, heerst op het middenveld, komt bij dat frenkie zelden een steekpass durft te geven en zijn 2 pogingen tot voorzetten gisteren allebei niet aankwamen. Frenkie zal toch echt beter moeten spelen om "by far de beste" te zijn. Bizar door wat voor brilletje sommigen naar Frenkie (blijven) kijken. Wijnaldum, was by far de beste man op het veld. Als een ware Captain stond hij op en zorgde op knappe wijze voor de o zo belangrijke openingsgoal, die de wedstrijd deed kantelen.

14 juni 2021 om 18:48

het werd tijd, hij verprutste al twee kansen daarvoor omdat hij altijd door het midden schiet, denk dat jij door een Gini brilletje kijkt. Zonder Gini sta je voor rust al op 3-0. Dat de media daarvan maakt dat het zo'n goede redding was van e keeper op dat schot, komop zeg, wat een napraterij. Kijk het nog maar eens na. Gini mist bijna altijd met schoten, het is pure middelmaat

Vond de verdediging (vooral voor de wissels) erg goed. Heb genoten van de Vrij. Die was fantastisch. Had meer moeite mee met onze backs die voor bijna alle aanvallende impulsen moet zorgen.

De ligt straks er weer bij zal voor wat meer zekerheid zorgen denk ik. Of hij dan in de basis staat haalt niet uit, gewoon het idee dat je een brede selectie hebt doet al goed. Verder denk ik dat het goed is om op deze manier aan het toernooi te beginnen in tegenstelling tot bijv. 2008, want dan heb je niet direct een favorietenrol en gaan ploegen je nog enigszins onderschatten. Hoop alleen wel dat de Boer qua wissels het beter gaat doen dan gister.

We zijn ook alles behalve titelkandidaat. En dat is ook helemaal niet erg, onze selectie is gewoon kwalitatief een stuk minder dan de toplanden (en ook smal). Laten we zorgen dat we in de luwte verder bouwen, dan zien we vanzelf wel waar het schip strandt.

14 juni 2021 om 09:32

Inderdaad, toch hebben we met De Ligt, de Vrij, Wijnaldum, Frenkie de Jong en Depay 5 spelers die het elke tegenstander lastig kan maken. De rest zijn spelers met specifieke kwaliteiten, maar steken er niet echt bovenuit, noch zijn ze onder gemiddeld.

Laat die gekke Ier lekker Engeland dissen ofzo. Ik was hoopvol in het begin, tegen beter weten in. Na gister is het chauvinisme lvl 100 vanaf nu tot de laatste snik.

Dit komt mede omdat voor mij gister een echte eindbaas is opgestaan in Gini Wijnaldum. Wat een goede pot speelde hij. Schold na een kwartier DeRoon verrot omdat hij in het begin gewoon lucht stond te dekken. Echt genoten van hem.

Ik moet ook erg lachen om die dumfries. Het is allemaal puur op kracht en het lukt eigenlijk niet vaak. Maar hij blijft gaan. In clubverband irriteer ik mij dodelijk dat hij altijd wat forceerd in de laatste minuten als Ajacied. 10 seconde voor zijn goal schreeuwde ik nog om zijn wissel en nu opeens heeft ie een plekje in mijn hart.

Mooi toch!

14 juni 2021 om 11:33

Haha, laat dat dissen maar aan Keane over, er was gisteren ook al een item op de Engelse TV over Declan Rice waar hij terugkeek op Keane die hem twee jaar terug helemaal met de grond gelijkmaakte: "geen inzicht, geen pass, geen loopvermogen, staat continu verkeerd, die Rice moet nog zoveel leren"

Zodra Kean negatief is wordt ik positiever. Die zit er 9 van de 10 x naast. Dus hopelijk wordt niet nog negatiever 😀

Waarom is dumfries ook MOTM? Die man heeft werkelijk 1 goede voorzet geleverd en 2 100% kansen gemist. Ja hij heeft alles gegeven maar dat kan iedereen. Deze defensie word geslacht tegen teams als frankrijk/portugal ofzo.

14 juni 2021 om 10:09

Ik denk dat je de wedstrijd even rustig moet terugkijken, dan zul je zien dat Dumfries meerdere goede voorzetten gaf. Oranje was vooral door rechts gevaarlijk, die man bleef constant de achterlijn halen, had goede combinaties, creëerde kansen en maakte ook nog eens de winnende goal. Volgens statistieken had hij van alle Oranjespelers de meeste balcontacten in de 16 van de tegenstander. Dumfries was gisteren erg sterk, de enige die ik beter vond spelen was Wijnaldum.

Het zal enorm veel schelen als De Ligt weer terug is..met De Vrij ernaast en eventueel Blind, heb je meer kwaliteit. Al vind ik Timber een prima alternatief mocht één van die 3 geblesseerd uitvallen of geschorst zijn.

Joh, de ploeg gaat dit toernooi echt nog wel naar een hoger niveau toe groeien. Het gevoel dat Oranje het samen voor mekaar kan boksen groeit met de dag. En een overwinning zoals die van gisteren wilt het allemaal doen versnellen. Niets meer dan lof, aangezien de meeste mensen voorafgaand aan het toernooi zeer en zeer negatief waren over dit Oranje.

Buiten dat we 2 goals weggeven, stond het echt prima gisteren. Daarnaast vind ik onze defensie best goed voor een team dat z'n 2 beste verdedigers mist. Sowieso is Kean een beetje de Ierse Aad de Mos.

Met de verdediging was niet zo heel veel mis. Het was voornamelijk door het verzaken van het middenveld dat de goals vielen. Daarnaast vind ik dat we niet moeten vergeten dat Timber, een 19 jarig broekie, speelt in plaats van De Ligt. Ondanks dat Timber het meer dan prima deed, maakt de afwezigheid van De Ligt natuurlijk wel een groot verschil. Bij Blind blijf ik het idee houden dat hij toch niet helemaal 100 % fit is en dat Ake echt een standaard wissel gaat worden na ongeveer 60 minuten. Dat zorgt ook weer voor een bepaalde onrust. Ik vind dat we nog steeds een prima verdediging hebben staan, die het gisteren goed deed. En dan te bedenken dat we een nog veel sterkere verdediging zouden kunnen neerzetten...

Als Belg neutraal gekeken. Zag leuke match met leuke ploegen. Met meer talent bij Nederland. Maar zeer onefficiënt qua kansen en toch teveel weggegeven. Tegen een goeie ploeg wordt dat geheid afgestraft. Maar kan beteren. Zat veel nervositeit in wellicht na al die jaren afwezigheid.

Wat een open deur van Keane. Niemand verwacht iets van dit Oranje tegen de grote teams. Sterker nog, door de wedstrijden tegen Georgie en Schotland was het vewachtingspatroon minimaal in de poule. Wat dat betreft werd ik gisteren positief verrast in sommige fasen. Nederland heeft meer gecreeerd tegen een team dat consequent met 10 achter de bal speelden dan ik vooraf had verwacht. Daarnaast had ik verwacht erg afhankelijk te zijn van Depay, maar zelfs met een slechte Depay kan dit Oranje scoren

Ik denk dat mensen het verschil niet zien tussen de leukste en de beste wedstrijd van het EK. Dit was de leukste wedstrijd omdat er veel fout ging aan beide kanten, maar niet pers de beste wedstrijd qua niveau. Ik heb genoten van die tweede helft maar echt hoogstaand was het niet

14 juni 2021 om 11:56

Klopt, het was vrij leuk om naar te kijken. Niet per se goed. De beste wedstrijd tot nu toe blijft Italie - Turkije en dat zegt eigenlijk ook wel genoeg over het niveau waar we naar zitten te kijken.

Toch fijn om te lezen dat diverse Europese kranten positieve meningen over Oranje afdrukken.
Ik hoop dat ze nog voldoende redenen zullen krijgen , dit nog regelmatig te kunnen schrijven.

Keane heeft gelijk, in de omschakeling is Nederland kwetsbaar achterin. Het is dat Oekraine dat niet wist uit te spelen, maar tegen de grote landen word je lachend weggecounterd.

Iedereen mag roepen wat ze willen. Toen Griekenland kampioen werd hadden ze ook niet een geweldige team. Als je gewoon 90 min lang knokt voor je team dan kan je resultaat boeken.

Zo slecht was het niet. Bij de vrije trap wel. Maar dat komt gewoon omdat Weghorst stond te slapen. En dat zo'n schot van afstand er invliegt, tja kan gebeuren. Tuurlijk moest er meer druk zijn, maar niet elke keer dat dit misgaat gaat er dan zo'n bal van 25 meter in de kruising.
Maar misschien off topic, vraag ik me weleens af of die Keane voetbal sowieso wel leuk vindt? Hij zeurt alleen maar en zegt alleen wat er niet goed gaat. Bij elk team kan van alles beter, dat is zo simpel analyseren wat hij altijd doet. Zou me als Britse kijker doodergeren aan dat negatieve gezeur elke aflevering.

leuke pot gezien heb mij duidelijk vermaakt. 3-5-2 vond ik verrassend had 5-3-2 verwacht met oeverloos gebrei om er doorheen te komen. Door 3-5-2 had nederland vaak snel de bal terug en kon weer druk zetten al ging dat soms in een laag tempo door te zorgvuldig willen zijn. linkerkant werd weinig gebruik van gemaakt. veel meer kansen gecreeerd dan ik verwacht had. Aansluiting van de linies na de 2-0 liet te wensen overdaar er denk ik men op 2 benen hinkte...middenveld wil voor 3 en 4-0 gaan en staat te hoog en verdediging staat gewoon op de plek waar ze horen te staan, resultaat te grote afstanden.

Beter was off course geweest allemaal wat minder hoog staan na de 2-0 en oekraine die kwam er uit counteren. Achteraf is altijd gemakkelijk praten.

ik maak me niet al te druk, vergeet niet dat we zonder de ligt speelde en dat scheelt ook, blind was er niet helemaal met zijn gedachte bij, volkomen begrijpelijk natuurlijk
dus ik zie het niet zo somber in
.

14 juni 2021 om 17:31

Hij had Blind niet moeten opstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

259 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren