BILD: Dortmund wil Donyell Malen bij vertrek Jadon Sancho

Maandag, 14 juni 2021 om 00:08Yanick Vos • Laatste update: 00:16

Donyell Malen staat in de serieuze belangstelling van Borussia Dortmund. BILD meldt zondagavond dat de 22-jarige spits van PSV topkandidaat is om in Dortmund de opvolger te worden van Jadon Sancho, die hard op weg lijkt naar Manchester United. Volgens de berichtgeving is de Duitse topclub bereid om dertig miljoen euro te betalen voor de Oranje-international.

Voorwaarde voor de transfer van Malen is dat Sancho verkocht wordt. Manchester United wilde de Engels international vorig jaar al aantrekken, maar greep toen mis. The Red Devils hebben nog altijd concrete interesse en brachen reeds een bod van zeventig miljoen euro uit. Dortmund houdt echter vast aan een hogere vraagprijs. Volgens BILD zal het bod nog met zeker twintig miljoen euro verhoogd moeten worden voordat Dortmund akkoord gaat.

Bij PSV wordt rekening gehouden dat Malen zijn laatste wedstrijd in het Philips Stadion heeft gespeeld. Ondanks een doorlopend contract tot medio 2024 beseft de clubleiding dat Malen niet te houden is als er grote bedragen worden geboden. Doordat zijn verbintenis nog drie jaar doorloopt, heeft technisch manager John de Jong een uitstekende onderhandelingspostie. De marktwaarde van Malen wordt door Transfermarkt geschat op dertig miljoen euro.

Malen speelt sinds 2017 voor PSV, dat hem destijds overnam van Arsenal. Tot dusver kwam hij tot 55 doelpunten in 116 officiële wedstrijden voor de club uit Eindhoven. Afgelopen seizoen maakte hij in 45 wedstrijden 27 doelpunten in alle competities. Zondagavond kwam hij nog in actie als invaller bij de wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne (3-2).Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door tsg 1899 hoffe)

Dat wordt toch wel aardig cashen voor PSV

14 juni 2021 om 00:13

Als dit allemaal waar is valt hier nog wel meer uit te halen voor PSV. Dortmund heeft dan net zo'n 90 miljoen geïnd en zal niet voor een miljoenstje meer of minder gaan afhaken lijkt me.

14 juni 2021 om 00:19

En als Dumfries zo doorgaat, zal dat naast Malen ook een mooi zakcentje opleveren

14 juni 2021 om 00:40

Dumfries en Malen gaan samen wel 50+ miljoen opleveren. Mochten ze nog goede wedstrijden spelen kan dit misschien nog wel meer worden. Spelers als Piroe, Bruma, Doan, Baumgartl, Sadilek, Guti kunnen samen ook voor zo’n 20-25 miljoen verkocht worden. Wordt een leuke zomer voor John de Jong!

14 juni 2021 om 00:54

Meer dan 50 zal lastig worden. Als het zo is dat Dortmund echt 30 wil betalen Malen, en dat Dumfries het blijft laten zien in Oranje, zou het misschien net kunnen.

14 juni 2021 om 04:13

Als je het afzet tegen de prijs van De Ligt of De Jong is het wel een schijntje

14 juni 2021 om 05:28

Ook wel een groots kwaliteits verschil..

14 juni 2021 om 05:34

Die hadden ook halve finale CL behaald en daarvoor finale EL.

Poeh zou een mooie stap zijn voor Malen. Voor PSV wel klote al zijn er een aantal talenten die het gat kunnen dichten

Dit lijkt me een goede keuze voor BVB want daar kunnen ze de ruwe kantjes eraf slijpen en een topspits van maken.

14 juni 2021 om 11:21

Voor de spitspositie gaan ze hem niet halen, als door de vervanger voor Sancho moet worden. Dan komt Malen dus op links of rechtsbuiten te staan of als hangende spits achter Haland.

Als PSV zijnde moet je de onderste uit de kan halen met een jongen als Malen. Met zijn status en stats moet je op 10M meer gaan mikken.

14 juni 2021 om 00:52

Laten we hopen dat Dortmund dat bedrag voor hem gaat betalen. 25+10... zou mooi zijn... en ik zie hem ook slagen bij Dortmund.

14 juni 2021 om 01:14

Dat geloof ik ook wel. Het is ren jongen die weet wat het vergt om de top te halen en heeft er ook de talent voor. Maar als Dortmund voet bij stuk houdt inzake de Sancho transfer naar Man U dan zou je als PSV zijnde toch ook hetzelfde doen?

Mooie club voor hem om zich door te ontwikkelen. Kan het goed doen daar, al zie ik wel echt een spits in hem. Sancho was toch vooral winger?

14 juni 2021 om 00:17

Ja Sancho speelde als winger op links of op rechts. En heel soms als 10. En dat is Malen zeker niet. Ik zie hem wel als vervanger voor Haaland als hij vertrekt. Dortmund is altijd wel gewend om met verschillende soorten strikers te spelen en die vervolgens echt in hun kracht te spelen. Ik bedoel, Aubameyang is heel verschillend ten opzichte van Lewandowski, Barrios, en Haaland, en vice versa met die andere spitsen met elkaar. Als vervanger van Sancho zou ik toch voor Sarr (watford), Berardi (sassuolo), Tsygankov (kiev), of een Tete (shakhtar). Zijn redelijk vergelijkbare spelers, waarbij Sarr, Tsygankov en Tete nog veel rek hebben om echt goeie spelers te worden.

Prachtige club! Eindelijk een Nederlander daar dan. Samen met Reus Haaland voorin spelen zou toch heerlijk zijn. Lekker stadion van 80.000 man achter je, CL voetbal. Doen

14 juni 2021 om 03:45

Quizvraag; welke Nederlander won de wereldbeker met Dortmund?

14 juni 2021 om 06:25

Harry decheiver

14 juni 2021 om 09:20

Wist je het of moest je het opzoeken?

Strik eromheen en weg doen.
Het elftal bouwen om Gakpo en Madueke.
Die John de Jong heeft het goed voor elkaar als hij PSV zo kan laten cashen

14 juni 2021 om 00:20

Waarom 'strik er omheen'? Alsof je blij bent dat je van hem af bent. Eén van je beste spelers en Dortmund gaat 90 miljoen innen. Hier is wel meer uit te halen, lijkt me. Gunstige situatie, zeker als Malen nog één of twee doelpuntje meepikt op het EK.

14 juni 2021 om 02:15

Gegeven het feit dat BVB zo’n 90 miljoen gaat innen op Sancho zou ik hier inderdaad inzetten op zo’n 10 miljoen meer.

14 juni 2021 om 09:45

Als Ajacied zijnde ben ik er zeer blij mee dat PSV hem weet te verkopen. Donyell Malen is een klasse speler. PSV krijgt er een prima bedrag voor en Ajax ziet de directe concurrent verzwakken. Een win win situatie dus!

Best veel centjes voor deze periode.

Mooie club, speler met veel potentie, goed geld bedrag, topdeal! Alleen hopen dat hij aan spelen toe komt, als buitenspeler vind ik hem te kort komen, maar in de spits staat Haaland…

14 juni 2021 om 11:22

Als hangende spits lijkt hij me wel geschikt achter Haaland. Dan heeft hij een wat vrijere rol.

Gewoon 40 vragen en met 35 akkoord gaan. Dan nog Dumfries voor rond de 20 verkopen en dan hoeft Psv niemand meer weg te doen. En nog een paar miljoen voor de miskopen van de afgelopen jaren. Gutti kan makkelijk 3 a 4 opbrengen, die jonge die nu in Griekenland speelt kun je ook wel 4 voor vangen al maak je daar erg veel verlies op, maar dat is dan maar zo. Dan kan Psv zo'n 60 miljoen pakken deze zomer en nog investeren in het team op een aantal posities. Word een spannende zomer voor ons op deze manier.

14 juni 2021 om 00:31

John de Jong die met 60 miljoen de transfermarkt op mag geeft mij niet bepaald een rustig gevoel. Hoop echt dat PSV verstandig met de binnenkomende miljoenen omgaat

14 juni 2021 om 01:45

Dat hoop ik ook. Al denk ik niet dat Psv het hele bedrag gaat gebruiken, maar al zal het de helft zijn dan kun je nog 2 a 3 leuke aankopen doen. En welke spelers dat gaan zijn heb ik geen idee van. Propper word genoemd maar hoop niet dat we daarvoor meer dan 7 a 8 miljoen voor gaan uitgeven. En dan een vervanger voor Dumfries en Malen. Al kun je Madueke de kans geven natuurlijk en hoef je geen vervanger te halen voor Malen. Misschien nog een verassing uit de hoge hoed van de trainer net zoals Goetze.

14 juni 2021 om 02:17

van Ginkel is transfervrij?

14 juni 2021 om 09:59

Benieuwd wie we nog halen dan. Misschien nog een rechtsback? Ik zat zelf aan Jorge Sanchez te denken van Club America. Propper en van Ginkel Misschien nog? En een aanvaller vind ik nog wel nodig dan. Een Latijns Amerikaans talent ala De La Vega (verbaast me überhaupt dat hij nog in Argentinië speelt). Als je dan nog 20-25 miljoen ontvangt voor Sadilek, Thomas, Doan, Bruma, Piroe, Baumgartl etc. Ontvangt dan mag je van mij Zahavi ook laten gaan. Brengt imo teveel onrust in de selectie met de huidige situatie in Palestina/Israël. Een spits ervoor terug halen dan en dat kan De Jong of Lammers zijn.

Ik zou er behoorlijk van balen als Malen verkocht zou worden. Als het een mooi bedrag is verzacht dat de pijn een beetje, maar zeker in de vCL zou hij goud waard kunnen zijn.
Ik vind het een prachtige speler. Laatste maanden best veel kansen gemist in de competitie, maar verder echt geweldig. Snelheid, techniek, mooi schot.

Mooie club met geweldig publiek. Ik zou dumfries erbij nemen als ik Dortmund was. Past goed in de speelwijze van Dortmund. Die spelen ook 3-5-2

Vind 30 miljoen wel heel weinig en ben overtuigd dat Malen alleen maar beter word. Ik bedoel PSV heeft het geld niet nodig, Malen ligt nog 3 jaar vast dus ik zou gwn tegen die clubs zeggen sorry hij is niet te koop. PSV wil ook weer meedoen dus waarom zou je je beste speler verkopen als je het geld niet nodig hebt? Komt er een club met 50 miljoen+ aanzetten dan moet je hem wel wegdoen.

14 juni 2021 om 01:48

Ik denk dat als dortmund 35 + 5 aan bonussen betaalt Malen weg is. En dat zou ik ook een meer dan schappelijke prijs vinden. Je gaat Dumfries ook tussen de 15 a 20 verkopen. En dan nog Bruma Gutti, Doan en Baumgartl verkopen voor 15 a 20 samen. Dan doet Psv hele goede zaken deze zomer.

14 juni 2021 om 02:07

Spelers als Gutti, Bruma etc moet je als eerste lozen. Denk ook dat Malen en die Dumfries voor die bedragen weg zijn, maar eigelijk moet je ze gewoon behouden voor aankomend seizoen en ze loonsverhoging geven. Tenzij dus die topbedragen worden geboden.

14 juni 2021 om 07:55

Als je Dortmund volgt zou je weten dat Dortmund niet veel voor spelers betaald en dat de enige speler doe meer koste dan 30 miljoen Mats Hummels is. 40 miljoen gaat hem niet worden. Denk eerder aan 25 + max 7.5 miljoen heel veel meer gaat het niet worden, aangezien er nog een linksback, rechts back en een centrale verdediger moeten komen.

Donyell Malen is een heel goed type aanvaller voor Borussia Dortmund. Dat team zoekt het al jaren in snelle aanvallers aan de zijkanten. Een deal van rond de dertig miljoen zou ook zowel BVB als PSV weer lekker vooruit helpen in de zoektocht naar versterking. BVB gaat aan Sancho wel zo'n 80 a 90 miljoen overhouden en zal dus na het aantrekken van Malen nog zo'n 50 a 60 miljoen overhouden terwijl PSV met 30 a 35 miljoen voor Malen ook lekker kan shoppen. Dat heet een win-win situatie.

Malen en Sancho zijn niet te vergelijken. Een spits gaat geen winger vervangen of kan Malen ook op de flanken spelen?

14 juni 2021 om 09:51

Marco Rose wordt coach die speelt vaak 442.

14 juni 2021 om 11:29

Favre speelde bij BMG ook veel 442 en 433, maar zo heeft hij eigenlijk nooit bij Dortmund gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Donyell Malen kreeg dringend advies van Duitsers in aanloop naar transfer

Donyell Malen werd in aanloop naar zijn miljoenentransfer naar Borussia Dortmund geadviseerd door zijn Duitse ploeggenoten. De aanvaller keerde PSV deze week de rug toe voor een avontuur in de Bundesliga...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren