Johan Derksen hekelt ‘simpele jongens’ in Oranje-basis: ‘Een belediging’

Zondag, 13 juni 2021 om 20:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:43

Frank de Boer heeft zondag in het eerste EK-duel van Nederland met Oekraïne een basisplaats ingeruimd voor Patrick van Aanholt als linksback. Owen Wijndal, die zeker leek van een plek bij de eerste elf, begint enigszins verrassend op de bank bij het Nederlands elftal. Als het aan Johan Derksen lag, had de bondscoach van Oranje nog twee veranderingen in de basiself aangebracht voor de eerste wedstrijd op het toernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door ajacio)

Aldus rasoptimist Derksen. Als je niet veel verwacht kan het nooit tegenvallen. Alle spelers die Derksen noemt zijn niet zoveel beter dan de spelers die er nu staan dat ze 'recht' hebben op een basisplaats.

13 juni 2021 om 20:46

Dat is wel waar ja. Het liefst zie je speler als Dumfries, Timber, De Roon, Weghorst en Blind liever niet in de basis elf maar je kan niet zo veel anders momenteel. Enige die ik nog echt in de basis wilde zien is Karsdorp maar ja die gaat niet mee.

13 juni 2021 om 20:50

ik ben het met je eens maar maar karsdorp? zet dan gewoon Timber op rechts

13 juni 2021 om 20:52

Blind ook nog? Dat noem jij ook een simpele voetballer? Is de verdediger met de beste inspeelpass en het beste spelinzicht. Maar jij vind het een simpele voetballer? Dan heb je er niet heel veel verstand van, maar dat is dan slechts mijn mening.

13 juni 2021 om 20:52

Dat had ook prima gekund met Karsdorp, we kunnen wel 10 middelmatige backs selecteren. Dus nou niet echt iets waar Frank helemaal naast zit. Hoop dat Fosu Mensah stappen maakt, zou perfect op de plek van Dumfries kunnen spelen.

13 juni 2021 om 20:52

Aldus Johan die 2 jaar lang een betoog heeft gehouden dat Weghorst in Oranje moet.

13 juni 2021 om 20:58

Blind zie ik nog best wel als een degelijke speler hoor maar normaal gesproken is dat geen basisspeler toch. Die profiteerd gewoon van de switch naar 5 verdedigers, de blessures en dat Ake niet opgestaan is.

13 juni 2021 om 21:30

Ik vind Roon in de rol van balafpakker vandaag misschien wel de beste speler op het veld. Wint zoveel duels.

13 juni 2021 om 21:50

@Arsenal-Gunner: Jij zegt dat iemand met 79 interlands, waarvan 78 als basisspeler geen basisspeler is in Oranje? Jij bent wel een beetje af nu hoor.

13 juni 2021 om 21:59

Jij verdraait mijn woorden wel enorm zeg.als we wat meer geluk hadden met de afwezigen dan zit Blind gewoon op de bank nu. Jij mag zijn aller grootste fan zijn en hij is een heel degelijke speler maar hij zit absoluut op de bank in het sterkste Oranje die je op papier kunt invullen. Daarbij maakt het niet uit of je met 2 of 3 Cv's speelt. Dit is wat ik bedoelde met ''je kan niet beter momenteel''

We kunnen er niks aan veranderen, er is al heel veel over gezegd. 532, Ake als back, de Roon in de basis, Weghorst erin, Blind ja of nee, toch Timber enz enz. We gaan het zo zien, het woord is aan Oranje.

Dus Wijndal heeft alleen maar zo'n beetje in de ED gebald en van Aanholt heeft meer tegenstand gehad in de PL en vervolgens moet Malen erin voor Weghorst....

13 juni 2021 om 20:49

Aangezien De Boer vertelde dat Wijndal het zelf ook zag aankomen betekend dit waarschijnlijk dat hij in de trainingen gewoon overklast werd door Van Aanholt. Weghorst en Malen zijn compleet andere types dus daar is het een ander verhaal lijkt mij.

13 juni 2021 om 20:51

Ik begrijp prima de keuze, maar als Derksen dit als argument gebruikt, dan is het natuurlijk onzin om in het geval Wijndal/van Aanholt te roepen dat de tegenstand en het seizoen van van Aanholt zoveel beter is en vervolgens doodleuk te roepen dat Malen moet spelen voor Weghorst, die in de BL na twee wereldspitsen het meest goals heeft gemaakt.

Best belachelijk dat Derksen iemand als Weghorst die zich de afgelopen jaren heeft laten zien in een competitie als de Bundesliga een simpele voetballer noemt die geen basis plek verdient. Om vervolgens Gakpo, met alle respect, te noemen, die zich nog maar mondjes maat heeft laten zien in de eredivisie

13 juni 2021 om 21:41

En daarbij kun je ook nog meenemen dat Gakpo naar verluidt heel erg veel moeite had om aan te haken aan het niveau bij Oranje.

Johan Derksen 3 maanden geleden over Weghorst:

‘misschien moet hij zijn haar oranje verven om een kans te krijgen’

Johan wordt al wat ouder, en zijn geheugen waarschijnlijk iets slechter, maar misschien kan iemand hem voor de uitzending zijn uitspraken van het laatste half jaar voorleggen. Dan komt hij niet zo totaal ongeloofwaardig over.

13 juni 2021 om 20:53

Precies dat. Praatprogramma's zijn niet serieus te nemen. Lekker om 20.55 inschakelen en niks van aantrekken.

13 juni 2021 om 21:38

Maar Derksen refereerde daar aan weghorst VS de jong…. Dat is wat mij betreft ook een no brainer de jong is toch helemaal niks joh. Vind dat weghorst als pinchitter gebruikt moet worden malen hoort in de basis

Een elftal met alleen maar Frenkies gaat ook niet werken. Bovendien konden voorheen spelers als Sneijder, RvP en Robben floreren omdat ze spelers als van Bommel, Nigel de Jong en Kuijt naast zich hadden. Dat waren ook geen balgoochelaars.

heeft Johan last van vergeetachtigheid??
eerst iedere VI aflevering pleiten dat Frank de Boer Weghorst moet oproepen. Nu zit hij erbij en wil die hem weer weg hebben???

13 juni 2021 om 21:54

Derksen wil Weghorst niet in de basis maar erbij om oorlog te maken in het laatste kwartier als het nodig is, dat zegt hij ook in bijna iedere aflevering.

14 juni 2021 om 00:59

dus je haalt een speler bij een selectie voor het laatste kwartier als het nodig zou zijn?
dus volgens Johan zou er dus niet geselecteerd moeten worden op prestatie bij hun clubs en prestatie op basis van hun afgelopen seizoen maar op basis van eigenschappen van een iedere speler?
Dan zou je pas een rare selectie krijgen want bij zwolle of emmen lopen ook spelers rond met speciale kwaliteiten.

Wout heeft het goed gedaan al past die niet echt in het 3-5-2 systeem maar beter met Malen/Berghuis op de flank rechts en Depay links op de flank.
maar ondanks dat zijn 2de goal heeft die gemaakt in zijn laatste 2 wedstrijden.

Zelfde geldt bij Oostenrijk met Arnautovic is een engnek eerste klas maar doet wat van hem verwacht word namelijk doelpunten maken.

Misselijkmakend om te suggereren dat je je als voetbalfan beledigd zou moeten kunnen voelen wanneer de coach bepaalde spelers opstelt. Is het je jongensdroom om uit te mogen komen voor je land en dan krijgt je dit soort clowns te horen die zeggen dat je het niet verdient en dat je deelname überhaupt beledigend is. Ik heb weinig respect voor zijn uitspraak hier.

Prachtig dat De Roon, Weghorst en Dumfries betrokken waren bij de doelpunten. Deze man is zo zuur. Kon er altijd wel van genieten maar het wordt echt een beetje triest. Kan z’n woorden inslikken.

haha, die Derksen zegt dat die de hele wedstrijd op de Roon had gelet en dan nog beweren dat de Roon een slechte wedstrijd heb gespeeld. Of Derksen heeft een andere wedstrijd gekeken of hij heeft gewoon een hekel aan de Roon. De Roon speelde afgelopen wedstrijden misschien niet sterk maar vandaag heeft hij zekers zijn steentje bijgedragen aan de overwinning. "het Systeem" waar de Boer gekozen heeft wordt misschien nog niet goed uitgevoerd waardoor de doelpunten vandaag ontstonden maar ondanks dat verdiende de Roon vandaag zekers een voldoende. En wat oranje betreft, ach een plek in de halve finale zou al mooi zijn, ondanks dat ik persoonlijk vind dat de Boer een te defensieve mindset heeft wat betreft zijn opstellingen.

Ik word doodziek van die betweterige Derksen
Hij sterk zijn mening per seconde bij, als hij merkt dat hij er weer eens naarst zat
Altijd afgeven op de concurrent van de publieke omroep is een teken van zwakte
Die man ratelt maar door, en als een ander het doet, dan komt het stoom uit zijn oren
Een walgelijk betweterig ventje
Ik kijk nu altijd naar de NOS als het gaat over EK voetbal, geen betweterig toontje, maar gewoon over voetbal, en geen Prve en Story verhalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren