Frank de Boer verrast: Owen Wijndal op de bank tegen Oekraïne

Zondag, 13 juni 2021 om 19:33Dominic Mostert • Laatste update: 19:42

De opstelling van het Nederlands elftal voor de eerste EK-wedstrijd is bekend. Frank de Boer heeft één verrassingen in petto voor het duel met Oekraïne van zondagavond: de bondscoach kiest op de linksbackpositie voor Patrick van Aanholt in plaats van Owen Wijndal. Hij houdt wel zijn woord, door een 5-3-2-systeem te hanteren. De wedstrijd begint om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Brych.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Nederland - Oekraïne?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door bossie)

Wat een tactische zet

13 juni 2021 om 19:36

Prima keuze. Van Aanholt liet, in de minuten dat hij meedeed, een stuk meer zien dan Wijndal. Heel veel meer drive naar voren en veel meer power. Goede keuze mijn inziens

13 juni 2021 om 19:43

Van aanholt is normaal gesproken sterker aanvallend dan Wijndal en dat hebben we ook gewoon nodig met het aantal verdedigdend ingestelde spelers

13 juni 2021 om 19:45

Van Aanholt is sowieso stuk verder dan Wijndal, maar dat is ook logisch. Van Aanholt heeft gewoon aantal jaren ervaring in Engeland. Bracht vorige keer ook meer power in het veld, toen hij inviel.

13 juni 2021 om 19:47

Wel vreemd dat de Boer dan toch Timber boven Aké zet die ook veel premier league ervaring heeft. Enige reden die ik kan verzinnen is dat hij een rechtspoot op rechts wil hebben.

13 juni 2021 om 19:52

Timber heeft toch ook wel wat meer minuten gemaakt afgelopen seizoen. Dus die ervaring in de Premier league van Ake is als je nauwelijks speelt natuurlijk ook relatief.

13 juni 2021 om 19:53

Van Aanholt heeft vrijwel nog nooit een goede pot in Oranje gespeeld, vind het dus maar een rare beslissing. Wel toegegeven dat ik aardig gekleurd ben in mijn voorkeur haha.

13 juni 2021 om 20:00

Als Ajacied moet ik dan toch wel bekennen dat ik Timber niet heel sterk vind in het aanvallende gedeelte

13 juni 2021 om 20:01

@linkerbaan en dat vind ik ook een goede reden. Je ziet bij drie centrale verdedigers dat ze veel verder naar de buitenkant staan bij de opbouw en dan krijg je dat Ake de hele tijd met z'n verkeerde been de lang zal moeten spelen. Dat kan leiden tot dezelfde situatie als met De Ligt tegen Schotland (waar een tegendoelpunt uit kwam)

13 juni 2021 om 20:02

@linkerbaan Vind het eerder vreemd dat hij blind boven Aké zet aan die linkerzijde. Blind komt wat mij betreft echt snelheid tekort en is ondanks zijn spelinzicht vaak zijn man kwijt, vooral als de tegenstander het op counteren gooit.

13 juni 2021 om 20:30

Pure wanhoop. Dit had je ook maanden geleden kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebeurt het op het moment supreme. Maar goed, laten we blij zijn dat we geen toplanden in de poule hebben. Als je deze poule niet doorkomt, is de positie van De Boer sowieso per direct onhoudbaar.

Hup Holland Hup. Ik heb er alle vertrouwen in, sta achter Oranje en FdB.
Louis moest iedere wedstrijd in de rust herstellen qua systeem en kreeg daar nagenoeg geen kritiek op. Sterker nog hij wordt er nog steeds om geroemd terwijl hij m.i ook fouten heeft gemaakt. Bv starten met een half fitte v Persie en de Jong.

Ook van Marwijk speelde geen 4-3-3 en de prijs die Oranje heeft gewonnen was met een verkapt 4-4-2/4-4-1-1.

Hup Holland Hup #wijhoudenvanOrangeBud.

13 juni 2021 om 19:41

Van Gaal won met 5-1 van Spanje en bereikte de halve finale.... Van Persie maakte 3 goals de eerste 2 wedstrijden... daarom was er weinig kritiek. Het is heel simpel als de resultaten goed zijn zal de kritiek snel verdwijnen...

13 juni 2021 om 19:47

Het verschil is dat van Gaal resultaat boekte. Al zet De Boer het pas in de 80e minuut goed en wint Nederland ben ik tevreden. We kunnen er sowieso toch niks meer aan veranderen, dus moeten we de Boer gewoon steunen. Na het EK kun je altijd kijken hoe het is verlopen. In de kleedkamer is het in ieder geval rustig, dus de Boer doet niet alles fout.

13 juni 2021 om 19:51

Van Gaal en Van Marwijk hadden de gave om het team op scherp te zetten . Het team in de juiste stemming te krijgen en dat lijkt de Boer niet te lukken

13 juni 2021 om 20:03

Een team op scherp krijgen in een oefenwedstrijd of een team op scherp zetten op een eindtoernooi is een totaal andere tak van sport en niet met elkaar te vergelijken. Hup Holland hup!

13 juni 2021 om 20:03

Van marwijk kon er niks van (zie 2012), het is algemeen bekend dat Frank de Boer de trainingen deed in 2010

13 juni 2021 om 20:13

@Bossie ja van Marwijk heeft het echt op scherp gezet in 2012.

13 juni 2021 om 20:15

Idd als we een normale bondscoach hadden gehad en hetzelfde geluk door het hele toernooi heen, waren we wereldkampioen geworden. Jammer genoeg durfde hij de totaal uit vorm zijnde Van Persie niet te vervangen door de in vorm zijnde Huntelaar.

13 juni 2021 om 20:31

De Boer maakt de ene blunder na de andere. Ik vraag me echt af wanneer de spelers zelf ingrijpen en zeggen dat dit zo niet langer kan. Ik hoop dat ik het mis heb maar ik denk oprecht dat Nederland vanavond er met 0-3 afgaat. En dan hoop ik dat de Boer tot inkeer komt met of zonder hulp..

13 juni 2021 om 22:24

je moet ook de gave hebben om de juiste personen om je heen te hebben en iedereen laten doen waar hij goed in is. Zo werd er ook vaak gezegd dat het Ten Cate was die alles regelende bij de training van Barca en niet Rijkaard. Of dat Schreuder verantwoordelijk was voor het succes bij Ajax en niet Ten Hag.
De ene trainer zal wat meer delegeren en andere meer hun werk laten doen , omdat hij ziet dat het succes heeft. Uiteindelijk is de trainer/coach verantwoordelijk

Opzich een logische keuze. Van Aanholt is beter op die positie in een 532. Voor een 433 zou ik wel voor Wijndal kiezen.

Had gehoopt dat de boer zelf linksback stond

13 juni 2021 om 19:55

Nou hij zou beter zijn dan wat we hebben. En misschien beter als speler dan als coach. Even die pass van linksachter naar rechtsvoor en commentaar van Jack van Gelder erbij.

13 juni 2021 om 20:02

Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! DENNIS BERGKAMP!!! DEN-NIS BERG-KAMP!!

13 juni 2021 om 20:12

Oh, Daley Blind vergeten vs Spanje?

Nu nog een normale formatie en malen of berghuis erbij

Gunstig! Een meer volwassen voetballer, degelijk. Hopelijk betrouwbaar? Kom op oranje! Eerste pot voor het echhie in 7 jaar!!!!

13 juni 2021 om 19:35

Dat waren de kwalificatie wedstrijden toch ook...

Aparte keuze aangezien Wijndal de 2 voorgaande wedstrijden wel in de basis mocht beginnen. Voorderest maakt het mij niet heel veel uit, van Aanholt heeft wellicht wat meer ervaring.

Opzich niet heel gek maar wel verrassend! Had wel echt liever gravenberch gezien.. kom op Nederland!

Niet zo gek, van Aanholt is meer een knokker en niet zo’n lichtgewicht. Zal op trainingen wel duidelijk gemaakt hebben dat PL stapje hoger is. Verder maakt t niks uit

13 juni 2021 om 20:04

In deze redenatie had ake dan ook moeten spelen in plaats van Timber

13 juni 2021 om 20:28

Dan heb je Timber niet zien spelen.

Jammer van de 5-3-2, liever 4-3-3, maar prima om wijndal erbuiten te laten...

Ik denk dat er niet echt een verschil is tussen Van Aanholt of Wijndal. Dus als we verliezen komt het niet daardoor.

13 juni 2021 om 19:37

Ik denk het wel, Van Aanholt past veel en veel beter in een 532, is al meerdere keren gebleken.

Wat moet je met weghorst en de Roon tegen een zwakke tegenstander.kom zeg, we zijn Nederland!! Ga gewoon aanvallend voetbal spelen in 433 waar we bekend om staan

13 juni 2021 om 20:00

1ste worden in een poule met Portugal is zwak? Ik denk dat Oekraine juist de niet te onderschatten team is.

Niet gek. Liet een goede indruk achter die van Aanholt. Beter dan Wijndal.

Ik baal nog harder van de Roon dan van de 3-5-2

Ik vind de keuze voor van Aanholt dan wel weer logisch, maar wel apart dat we die dan maar weinig hebben gezien in de voorbereiding.

13 juni 2021 om 19:38

Waarom Milton. John Maynard was groter toch?
Verdedigend is van Aanholt sterker. Hij was niet altijd fit en bovendien moest Nederland oefenen. Weten wat je aan wie hebt.

13 juni 2021 om 19:42

Milton Keynes is ook een stad in Engeland ten noorden van London. Tussen Milton Friedman of John Maynard Keynes in grootte van economisch denken kan je twisten welke 'groter' is.

Ik denk dat de keuze voor van Aanholt in de basis is voortegekomen uit de tegenvallende wedstrijden van Wijndal en dat de Boer in eerste instantie van plan was te beginnnen met Wijndal

Aanvallend beter dan wijndal, maar had hem dan de vorige wedstrijden ook laten starten. Wat een warhoofd is die de boer toch ook.

Had dan de Roon eruit gehaald

Veel succes mannen. Goede opstelling, Twijfelgeval Weghorst.
Hopelijk stopt het negatieve commentaar op de coach en de spelersgroep. Dit werkt namelijk tegen "ons"

Om eerlijk te zijn: we kunnen nauwelijks meet van verrassingen spreken bij Frank de Boer, toch? Als hij volgende week Wijnaldum in de spits zet en Depay op linksback in een 4-1-1-1-1-1-1 systeem is ook niemand verrast...

13 juni 2021 om 19:56

Overdrijven is ook een vak. Sta eens achter de coach en het team in plaats van alles af te kraken. Dit is een prima wijziging, niks mis mee. 5-3-2 begrijp ik ook volledig, het is alleen jammer dat er niet zoveel mee geoefend is. Als Van Gaal dit had gedaan, had niemand de ballen gehad om kritiek te hebben. Nu doet De Boer het en durven mensen wel hun smoel open te trekken. Als we het goed doen dit toernooi zal Frank de credits niet krijgen, schiet Depay er zometeen 3 in eigen goal krijgt Frank de schuld.

Beter denk ik. Hopelijk komt van Aanholt wel met voorzetjes.

Ik denk een prima opstelling. Blind kan goed opbouwen van achteren en van Aanholt vind ik stabieler dan Wijndal. Snap alleen niet dat Timber speelt, terwijl we ook nog een verdediger van Man City op de bank hebben zitten.

13 juni 2021 om 19:41

Wellicht omdat je liever een rechtspoot daar hebt? De Vrij is namelijk de centrale man. Daar gaan Ake of Blind natuurlijk niet spelen

13 juni 2021 om 19:42

Of je schuift de Vrij door naar die plek en zet Blind centraal. Die kan daar prima spelen denk ik.

13 juni 2021 om 19:44

Dat denk ik dus niet. Blind al helemaal niet.

13 juni 2021 om 19:58

Misschien omdat er niet alleen naar de club wordt gekeken maar ook naar de prestaties? Ik heb niks tegen Ake hoor, ik had er vrede mee gehad als die zou spelen in plaats van een ander, ook Timber. Maar feit is wel dat Timber een ijzersterke indruk heeft achtergelaten dit seizoen, waar Ake dat wat minder gedaan heeft. Het is mij om het even, heb in beide heren vertrouwen.

13 juni 2021 om 20:27

Jaren lang goed presteren in de premier league tegen over een half jaar goed spelen bij ajax in de eredivisie is toch echt wel een verschil mag ik hopen. Daarnaast viel ake ook gewoon goed in. Zou dan op zo'n groot eindtoernooi dan toch een hoop waarde hechten aan de ervaring en kwaliteit van ake. Ookal heeft die wat minder gespeeld, maarja wat wil je dan met hey beste centrale duo van de premier league voor je. Maar heb ook wel vertouwen in timber

Van aanholt voegt aanvallend echt veel meer toe zag je gelijk al vorige keer toen ie erin kwam. Ook verdedigend sterker.

Wat een bagger coach is en blijft het. Niets liever dan winst maar denk toch 0-2 Oekraïne

Weinig veranderingen in de opstelling. Behalve Van Aanholt wat ik overigens geen rare zet vind. Nederland mag Oekraine zeker niet onderschatten maar ik verwacht toch dat Nederland de winst eruit sleept. Althans dat hoop ik.

Het is dat oranje in zo’n zwakke poule zit, anders konden we alvast beginnen met inpakken

13 juni 2021 om 20:00

Zou Oostenrijk en Oekraã¯ne niet onderschatten. Vooral Oekraã¯ne niet, zijn in de kwalificatie boven Portugal geã«indigd. Geen wereldelftallen die favoriet zijn voor de halve finale , maar wel landen waar je over kan struikelen. Zeker gezien hoe moeizaam Nederland de laatste wedstrijden speelt.

Nu De Roon nog vervangen voor gravenberch en weghorst voor malen en je hebt een aanvallend NL elftal...

13 juni 2021 om 20:44

Eens, maar juist tegen Malinovski zijn ploeggenoot en een van de betere snap ik het weer wel.

Zoals ik al aangaf echt een waardeloze opstelling dit gaat m niet worden met deze spelers. Gelukkig gaan de beste nummers 3 ook door waardoor Nederland nog een kans heeft.

Goeie zaak, V Aanholt gaf in die paar minuten speeltijd meer voorzetten dan Wijndal die basis startte

Een back die erg aanvallend ingesteld is? Wat avontuurlijk van Frank. Wel jammer dat de Roon gewoon weer op het veld staat, de nadruk ligt dus wel gewoon op betonvoetbal.

13 juni 2021 om 20:29

De Roon inzakken en Timber en Blind inschuiven en dan is het juist goed voor de balans. Is maar net hoe je het invult.

VAanholt boven Wijndal snap ik heel goed. Had graag nog gezien dat gravenberch had gespeeld ipv De Roon en Malen ipv Weghorst. Zenuwen komen nu langzaam, kom op Oranje!

Vindt het wel een verstandige keuze om wijndal te vervangen. Ik denk dat van Aanholt beter is in dit systeem. Ben het alleen niet zo eens met timber, zou daar toch echt ake voor neerzetten, viel goed in en speelt toch niet voor niks bij city en al jaren ervaring in Engeland, voor een jongen die net komt kijken, toch een pittig risico. Maar we gaan het zien. Kom op Nederland 💪

Sorry hoor maar wat een bizar slecht elftal staat er op het veld.

Kom op Stekelenburg in de goal zonder fatsoenlijk wedstrijdritme en dan de verdediging ook.

Ik hoop dat ze winnen maar sta er niet van te kijken als ze verliezen.

13 juni 2021 om 20:43

Stekelenburg heeft ritme en vorm, alles gespeeld bij Ajax afgelopen half jaar.

Logisch, Wijndal bakte er niks van in dit systeem

Veel beter. Wijndal is helemaal niks in dit systeem.

13 juni 2021 om 19:54

Volgens de Boer kwam hij net als de Roon, De Vrij en Dumfries (2/3 wisselspelers normaal) wel heel erg in zijn kracht...

Dit is een nieuwe ervaring voor mij.
Ik heb altijd hart voor Oranje wie er ook speelt, club voor- en afkeuren spelen voor mij normaal gesproken geen enkele rol, maar die Weghorst.... al dat theater en overdreven gedoe altijd. Ik kan er niet tegen. Echt vreselijk om te moeten zien.
Ik gun Oranje het beste, maar met Weghorst is het wel een pakkie minder voor mij.
Nederland een mooie zege, Weghorst hopelijk slecht en snel wisselen en niet meer in de basis.

Goede keuze. Nu nog malen voor weghorst

Van de 11 zouden er in een opstelling met iedereen fit maar 5 in mijn opstelling staan. Als je met spelers als van Aanholt en de Roon gaat spelen dan wordt je niveau zo laag. Nouja, we weten dat Frank een zelfgeloof heeft dat grenst aan een geestelijke handicap, die 532 of 352 met twee verdedigers op het middenveld (hoe verzin je zulke onzin), dus we moeten er maar het beste van hopen. Hopen op een wonder, dat ondanks alles we deze groepsfase doorkomen en dus niet totaal voor lul worden gezet.

Geen vreemde opstelling. De Roon had ik nooit meegenomen naar een EK. Die leverd de ballen alleen maar in. Daar zou ik gewoon Klaassen gebruiken.

De Roon....man man wat een armoede die vent! Frank is echt een matige trainer...heeft bij Ajax geluk gehad dat de rest nog slechter was...maar het is bedroevend zo een speler in Oranje te zien.

Iedereen zegt dat we makkelijk de poule overleven, maar ik moet het nog maar zien. Want Nederland is gewoon ook matig onder de Boer.

Snap niet dat de Knvb hem heeft aangesteld. We gaan het zien vanavond en de rest van de komende week, maar erg veel vertrouwen heb ik er niet in.

Hebben we rechts ook nog het blind paard Dumfries...tja. En Blind is verdedigend ook al niet de beste.
Ik zie ze vanavond punten verliezen of erger zelfs.

Laten we hopen dat ze beter zijn dan ik denk...maar gerust ben ik niet.

Denk dat Frank telefoontje uit Amsterdam heeft gehad dat ze vAanhokt als vervanger van Tagliafico willen

13 juni 2021 om 20:02

En daarmee de prijs opdrijven?

13 juni 2021 om 20:17

Is transfervrij.

13 juni 2021 om 20:42

Salaris. Tekenpremie.

Laten we gewoon lekker met z'n allen achter Oranje gaan staan en achteraf bekijken hoe de opstelling uitpakt!

Logisch, heeft veelste weinig laten zien de laatste wedstrijden.

Ok mijn hoop dat de Boer een soort geniale strategie heeft bedacht om iedereen te laten denken dat ze 532 gingen spelen om dan gewoon 433 te doen kan ook de prullenbak in.

Al speel je 2-2-6, dan moet je nog door komen in deze poule. Daarna gaat het feest pas echt beginnen en kunnen we zien uit welk hout ze gesneden zijn. Het worden geen leuke groepswedstrijden en of v Aanholt, Wijndal of Gordon nu linksback staan, het maakt echt geen reet uit tegen Oekraïne, Macedonië en Oostenrijk.

Goede opstelling verder. Kan Blind mooi inschuifen bij bal bezit naar het middenveld. Kunnen de backs zakken en speel je gewoon 3,5,2 als het lukt.

Hup Holland Hup. Hopen op een mooie overwinning dan kan dat gezeur over 433 ook de prullenbak in.

Tactische meesterzet van onze bondscoach! Hiermee gaan we de Oekraïners verrassen.

Prima, 3-5-2 is perfect, ook juist nu je twee belangrijke verdedigers achterin mist en met matige backs. De Roon, snap ik dan nu ook beter, maar zie liever Gravenberch, Blind op de plek van Wijndal en Ake achterin erbij.

Geen gekke keuze eerlijk gezegd. Wijndal is toch een niveautje lager van v Aanholt, maar ik ga er vanuit dat Wijndal nog genoeg interlands speelt in de toekomst.

Dat wordt balletje breed en achteruit met 1 fatsoenlijke spits.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren