Sean Klaiber hakt knoop door en verbindt toekomst aan Suriname

Zondag, 13 juni 2021 om 17:29Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:38

Sean Klaiber gaat zijn interlandloopbaan verbinden aan Suriname, zo heeft de Surinaamse voetbalbond zondagmiddag laten weten. De 26-jarige verdediger van Ajax geldt daarmee als nieuwste versterking binnen een ploeg die de afgelopen weken al veelvuldig op nieuwe spelers kon rekenen. Suriname hoopte stiekem op deelname aan het WK van 2022, maar werd in de kwalificatiereeks door Canada uitgeschakeld.

De bekendmaking van Klaiber gebeurde via zijn eigen Instagram-account, waarop hij een foto deelde met de tekst: 'I'm coming', begeleid door een Surinaamse vlag. De Surinaamse voetbalbond volgde op Twitter. "We zijn verheugd aan te mogen kondigen dat Klaiber zich bij de Surinaamse ploeg zal voegen." Klaiber heeft de dubbele nationaliteit en doorliep namens Nederland verschillende jeugdteams, maar maakte nooit zijn debuut voor het Nederlands elftal. Daardoor kan hij nu voor Suriname uitkomen. Klaiber speelde in het verleden twee wedstrijden namens Nederland Onder-20 en kwam vier keer in actie voor Nederland Onder-21. In een verklaring heeft de Surinaamse voetbalbond inmiddels laten weten dat het papierwerk nog niet is afgerond en dat de overstap van Klaiber nog niet helemaal rond is.

Eind maart droomde Klaiber nog van een toekomst in Oranje. "Het zou heel mooi zijn, maar dan moet ik natuurlijk eerst spelen bij Ajax. Dat is wel iets wat ik in mijn hoofd heb", vertelde Klaiber destijds bij Dordt op Dinsdag, een podcast over het reilen en zeilen van FC Dordrecht. Klaiber maakte het afgelopen seizoen voor de winterstop regelmatig speelminuten bij Ajax, maar moest toezien hoe trainer Erik ten Hag na de winterstop vaker de keuze liet vallen op Devyne Rensch en Jurriën Timber op de rechtsbackpositie.

De selectie van Suriname begint met de komst van Klaiber steeds meer vorm te krijgen. De voorbij weken verbonden onder andere Ridgeciano Haps en Mitchell Te Vrede hun toekomst al aan Suriname. Ook Florian Jozefzoon, Kelvin Leerdam, Ramon Leeuwin, Warner Hahn, Ryan Donk en Diego Biseswar maken onderdeel uit van de selectie van bondscoach Dean Gorré. Suriname kende een goede start in de WK-kwalificatiereeks en wist de eerste drie duels vrij eenvoudig te winnen van de Kaaimaneilanden (3-0), Aruba (0-6) en Bermuda (6-0), maar werd deze week uitgeschakeld door Canada (4-0).Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door stravven)

Daar gaat weer een groot voetballer aan Oranje verloren. Jammer dat hij het geduld niet op kon brengen.

13 juni 2021 om 17:42

knvb heeft weer zitten slapen! Potentiële basisklant, alleen al vanwege de club waar hij speelt. Zonder grappen, kan mij haast niet voorstellen dat Klaiber het Nederlands elftal zou halen. Vooral gezien de huidige concurrentie en het aankomende talent op zijn positie.

13 juni 2021 om 17:48

Precies, elke speler wilt in een 5-3-2 systeem spelen..

13 juni 2021 om 17:52

Zo heftig is de concurretie niet hoor... het is niet zo dat hij twee wereldtoppers voor zich heeft bij Oranje.. als hij een goed Ajaxjaar had gehad was hij zeker kandidaat. Echter was Timber beter en die zit er dus wel bij.

13 juni 2021 om 17:55

Zou Dumfries, Karsdorp, Hateboer en ook Tete hoger inschatten als Klaiber. Met Geertruida en Rensch heb je ook twee jonge rechts backs die wellicht beter zijn. Wereldtop is het zeker niet, maar wel minimaal een klasse beter als Klaiber.

13 juni 2021 om 19:21

Zullen we Rensch en Geertruida even de kans geven voordat we ze beoordelen? On: Is Klaiber pas 26?! Ik dacht dat hij rond de 30 was joh..

Terechte keuze en ook mooi voor die jongen. Als Oranje niet haalbaar is dan is dit toch hartstikke mooi.

13 juni 2021 om 19:10

Moet nog wel concurreren met Leerdam en Dankerlui, basisplaats is nog geeneens een garantie. Best een opgave bedacht ik mij, behoorlijk stuk reizen en flink tijdverschil, hij zal er wel goed over hebben nagedacht.

Knoop doorgehakt? Wist niet dat hij twijfelde. Tussen welke landen kon hij kiezen dan? Slap van Su dat ze niet eerder hebben aangeklopt? Wie hadden ze nu lopen op de back rechts? Niet dat het had uitgemaakt, maar ja...

13 juni 2021 om 17:49

Kelvin Leerdam is de huidige rechtsback van Suriname. Speelt nu bij Inter Miami. Was wel redelijk nuttig met zijn ervaring, maar kon natuurlijk niet Alfonso Davies stoppen in de wedstrijd tegen Canada. Niet dat Klaiber dat wel had gekund, maar is natuurlijk wel een iet wat jongere speler als Leerdam.

13 juni 2021 om 18:56

Ik vond Dankerlui stabieler ogen als rechtsback. Leerdam had het tegen Bermuda al moeilijk, en dat hadden de spelers ook door. Alle aanvallen gingen op een gegeven moment over zijn kant. Dankerlui is ook nog eens sneller dan Leerdam dus ik snapte de keuze voor Leerdam tegen Davies niet. Davies dribbelde een aantal keer langs hem alsof hij er niet stond.

13 juni 2021 om 18:03

Hij had Suriname ook kunnen weigeren in de hoop dat Oranje nog ging lukken. Dus het is wel degelijk een knoop geweest. Wel apart dat je in maart nog uitspreekt voor het ene land te gaan, en dan in juni voor het andere kiest. Hoe dan ook, beter dat hij dit nu doet. Anders was die Klaiber kaart op FIFA dit jaar lang niet zo nuttig geweest. 😅

13 juni 2021 om 18:09

Deem, 1 vraag aan jou. Gebruikte je Klaiber centraal verdediger?

13 juni 2021 om 18:19

Stel je voor dat hij vanaf Maart alles gespeeld zou hebben. Competitie en Europees en hij zou het meer dan goed gedaan hebben, dan had er wel een kans geweest denk ik. Dus ik snap het wel.

13 juni 2021 om 19:11

Nope. Gewoon RB. Flashback Robben op rechts. Ik kijk niet puur naar pace voor m'n centerbacks. Dat heb je alleen nodig als je eigenlijk niet kunt verdedigen en de hele tijd achter iemand aan moet.

14 juni 2021 om 07:53

Mijn respect heb je iig.

13 juni 2021 om 18:05

Misschien wilde hij zelf nog even wachten op het Nederlands Elftal. Bovendien kunnen Surinaamse-Nederlanders pas spelen voor Suriname sinds de invoering van het sportpaspoort anderhalf jaar geleden. Voor die tijd moesten ze eerst hun Nederlandse staatsburgerschap opgeven om in aanmerking te komen.

Zou natuurlijk nooit opgeroepen worden.
Blij dat wij hem toen konden slijten aan die Amsterdammers.

Zijn er met Hidde niet minder opgeroepen.

Zwaar overschatte speler die zichzelf vooral heel goed vindt

Zijn toch leuke namen, als het zo doorgaat kunnen ze in de toekomst misschien wel eens de finalegroep bereiken voor wk kwalificatie wat al een mooie prestatie zou zijn. Nadeel voor Suriname is natuurlijk wel dat de spelers vaak al wat ouder zijn voordat ze voor Suriname kiezen omdat ze hun kansen voor het NL elftal willen afwachten. Ben wel benieuwd of dat gaat veranderen dat talentvolle spelers op hun 19e of 20e al zullen kiezen om voor Suriname uit te gaan komen. Zou wel beter zijn als ze met een vaste kern nog heel wat jaren samen kunnen spelen.

Wel tof! Leuk dat Suriname en Curaçao zo aan een leuk team gaan komen. Kan niets anders dan duimen voor ze.

13 juni 2021 om 17:56

Precies! is toch mooi dat die landen ook groeien. er zijn zoveel goeie surinaamse en Antiliaanse spelers die ze kunnen gebruiken die niet voor NL spelen

13 juni 2021 om 18:07

Ja man, ik begin zo langzamerhand supporter te worden van beide landen ⚽

13 juni 2021 om 18:14

Ik heb hetzeltde, ben zelf van Antilliaanse afkomst maar ben even supporter van Suriname. Hoop dat veel mensen voor suriname of curacao willen spelen zoals Antonisse van Psv al op jonge leeftijd voor Curacao koos

13 juni 2021 om 18:33

Hoho, hier wil ik toch even op de rem trappen en door mijn Oranje bril kijken. 🤓

Dat is m.i een beetje de back bone van Oranje vanaf '85 tot '14.

Zo bepalend voor het Nederlandse voetbal, meer dan een kers op een taart.

13 juni 2021 om 20:07

Heb je zeker gelijk in! Mooi dat je het even ophaalt. Toch merk je vaak dat speler met die afkomst jeugelftallen van oranje hebben gespeeld maar nooit zijn opgeroepen of misschien 1 a 2 keer. Bazoer is bijvoorbeeld iemand die niet in beeld is bij oranje maar toch voor Curaçao zou kunnen spelen

14 juni 2021 om 01:11

Ik zei het toch 👆👆. Nederland (ik sowieso niet)kan niet zonder de abc eilanden. Blij dat v Aanholt niet op jonge leeftijd voor Curaçao gekozen heeft 😀

Ongelooflijk, weer een parel verloren! Frank de Boer moet ook bij zulke spelers langs gaan om ze over te halen. Wanbeleid dit!

Begint een leuke ploeg te worden Suriname. Zal toch mooi zijn om uit eindelijk Nederland & Suriname samen op een eind toernooi te zien. Succes Sean

13 juni 2021 om 17:58

En Curaçao niet te vergeten 😇

13 juni 2021 om 18:13

Zekers niet. Zag gister een interview met Anita, die jongen straalde het uit. Leuk om te zien. Jammer dat ze verloren hebben maar het kan nog wel.

13 juni 2021 om 18:16

Een 1-0 winst voor Korsou moet volgens mij genoeg zijn

Neeeee, eerst Rustaghhh en nu Klaiber, wat een gemis is dit zeg. FdBoer moet zich schamen, die Klaiber zo indirect heeft weg gepusht, zo jammer. Maar hey nu zal het vast niet erg zijn dat hij voor Suriname kiest. Als het een topper was, was de wereld vast te klein en kwam die onzin gebrabbel (dankbaar moeten zijn, hier opleiding genoten etc.) weer naar boven. Agh, nu boeit het niet! Krom.

13 juni 2021 om 18:12

Wat een slechte vergelijking zeg.

13 juni 2021 om 18:22

Ook inhoudelijk wat in te brengen? Vertel eens, waarom is dat zo dan? ...Ben benieuwd hoor!

13 juni 2021 om 19:06

Jij brengt hierin inhoudelijk ook helemaal niets. Beetje vreemd dat je hem aanvalt op zijn terechtwijzing.

16 juni 2021 om 14:03

De onderbouwing is vrij simpel. Daarom leek het me niet nodig. bij deze; deze jongens krijgen de keuze niet tussen 'het land van het hart en land van het hoofd' om het maar even zo te zeggen. Omdat er geen keuze is hoef je ook niemand teleur te stellen. Mensen zeggen gekke dingen uit teleurstelling. Ik heb zelf niets met het afgeven op een keuze van een topper als bv. Ziyech. Ik vind het jammer dat die niet voor NL speelt, maar dat is zijn keuze.

Jeemig wat zonde . Had zomaar 13e 14e keus kunnen zijn . Hoe nu verder

Een serieuze vraag: Zijn er spelers van Suriname die ook daadwerkelijk in Suriname spelen? Of trekken de meeste talenten al op jonge leeftijd weg?

13 juni 2021 om 18:44

Ja, er zijn spelers van Suriname die ook daadwerkelijk in Suriname spelen. Een simpele zoektocht van 10 seconden via Google had je dit ook kunnen vertellen.

13 juni 2021 om 18:46

Gekeken naar het team dat was opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen de Bermuda en Canada, lijkt alleen Claidel Kohinor in Suriname te spelen. En dan zijn er nog Dimitrie Apai, Gleofilo Vlijter, en Ivenzo Comvalius die in Suriname zijn geboren en ook daadwerkelijk opgegroeid, en die ook pas op wat latere leeftijd naar het buitenland zijn vertrokken. De rest zijn allemaal Nederlandse jongens die dankzij de nieuwe regeling voor Suriname hebben gekozen.

Onder de jongens die zijn afgevallen door de intocht van alle Nederlanders zitten wel de nodige spelers die nog altijd in Suriname spelen.

Tja, we doen er weer lacherig over, maar dan moeten we ook nooit meer gaan klagen als een jongen met Marokkaanse- of Turkse roots besluit om voor 1 van die twee landen uit te komen. Uiteindelijk vind ik dit gelegenheidsinternationals die wachten tot Oranje een Utopie blijkt. Dat in tegenstelling tot jongens met Marokkaanse of Turkse roots die in ieder geval een heftige binding met de landen hebben en zich ook identificeren als Turk of Marokkaan. Dergelijke regels moeten echt eens aangescherpt worden. Het internationale voetbal moet niet op een transfermarkt gaan lijken.

13 juni 2021 om 19:01

Dankjewel Sirius. Het is echt om gek van te worden af en toe. De ‘waar ligt zijn loyaliteit’ vraag speelt enkel bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders. Selectieve verontwaardiging en hypocrisie ten top. Erg jammer en duidelijk dat die vragen altijd worden gevoed door anti-Islam onderbuik gevoelens. Voetbal zou mensen dichter bij elkaar moeten brengen!!

13 juni 2021 om 19:55

Daar stip je nu net het grote verschil aan. De Nederlanders met Surinaamse roots kiezen veelal pas voor Suriname als het Nederlands elftal onhaalbaar blijkt te zijn, terwijl er met bijvoorbeeld een Ziyech, Mazraoui, Sofyan Amrabat, Kökçü, en Özyakup Nederlanders voor de Marokkaanse en Turkse nationale elftallen hebben gekozen die de kwaliteiten hebben om het Nederlands elftal te halen.

Dat gezegd hebbende, de optie voor Nederlanders met Surinaamse roots om voor Suriname te spelen is er natuurlijk nog maar net. Het zal moeten blijken hoe het vanaf hier verder gaat. Of Nederlanders met Surinaamse roots die de kwaliteiten voor het Nederlands elftal hebben straks ook voor Suriname gaan kiezen.

Leuk voor die gozer maar met allemaal B-garnituur uit de Eredivisie is Suriname natuurlijk ook niet geholpen.

13 juni 2021 om 20:09

Lekker negatief, je zal toch ergens moeten beginnen. Vanaf ze een bepaalde richting in willen slaan met Gorre, zie ik toch veel positieve dingen

13 juni 2021 om 20:49

Dat ligt aan hoe je er naar kijkt. Noord Amerika is qua spelers niet enorm sterk. Mexico en de VS steken er natuurlijk met kop en schouders bovenuit, maar daarna kan je met een team van gemiddelde Eredivisiespelers denk ik stiekem nog een heel eind gaan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Suriname

FIFA ranking: 141
7 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. HahnKeeper30
D. DankerluiVerdediger30
K. LeerdamVerdediger30
R. HapsVerdediger30
S. KlaiberVerdediger30
D. BiseswarMiddenvelder30
I. ComvaliusMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Suriname.

2 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 15 0 1 0
2020/2021 FC Utrecht 2 1 0 0
2019/2020 FC Utrecht 24 4 5 0
2018/2019 FC Utrecht 37 2 5 1
Laatste voetbalnieuws

Suriname neemt met eerste overwinning ooit afscheid van Gold Cup

Suriname heeft met een overwinning afscheid genomen van de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het team van bondscoach Dean Gorré was dinsdagavond...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren