René van der Gijp: ‘Dit is honderd procent niet waar wat Frank de Boer zegt’

Zondag, 13 juni 2021 om 11:20Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:20

René van der Gijp heeft zaterdag bij De Oranjezomer opnieuw zijn licht laten schijnen op het systeem dat Frank de Boer wil hanteren tijdens het EK. Volgens de analist weet de bondscoach van Oranje zelf ook dat het een 'kutsysteem' is, een formatie die door De Boer overigens als 3-5-2 uit wordt gelegd. Volgens Van der Gijp is dat laatste 'honderd procent niet waar'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jeroenimo8)

Ik ben het wel eens met Gijp. De Boer is in de problemen gekomen door zijn eigen uitspraken met als gevolg zijn handelen. Hij zou toch niet meer veel veranderem in de selectie en het systeem totdat de druk vanuit de media en het volk kwam. Voor de EK selectie juist veel aanpassingen aan de selectie en systeem. Hij zet zichzelf hiermee voor een blok, hij ksn niets anders, precies wat Gijp aangeeft. Dit laat dus zien dat er totaal geen persoonlijkheid op de bank zicht bij Oranje. Hij zal vast niet veel te zeggen hebben, de spelers en media bepalen.

13 juni 2021 om 00:37

Omdat jij en Gijp allemaal zaken invullen voor De Boer kan hij ook niet anders want anders bepaald ook dan de media. Altijd komisch. De Boer doet echt wat hij en zijn staf denkt dat goed is en wat moet. Soms moet je dan can dingen terug komen en soms blijf je er als coach in geloven. Maar hoe de Boer denkt en dat hij zijn oren laat hangen naar de miljoenen bondscoaches of media is mijn inziens echt onzin. Die verhalen hoor je meestal te laat.

Moest er ook aan denken toen ik gisteren v Basten zag met als die oud internationals. Ook toen werd van alles gesuggereerd en v Basten kon slecht met de spelers omgaan, was geen plezier en ze begrepen elkaar niet. Gisteren werd weer eens duidelijk hoeveel onzin er toen gezegd en geschreven werd.

13 juni 2021 om 00:48

Dan heb jij de interviews met de Boer niet gevolgd. Hij heeft aangegeven (maanden geleden) om zoveel mogelijk zijn ek selectie gelijk te houden met de voorbereiding en wk kwalificatie. Ook het systeem zal niet veel meer veranderen. Dit heeft hij echt aangegeven. Als je dan voor het EK spelers als Stengs en Babel laat vallen die voor de Boer oh zo belangrijk waren, is dat toch erg vreemd. Ook dat hij met 532 gaat spelen is bizar, hij staat zwaar onder druk van het volk en de media. Hij is onzeker en kan het bondscoachschap gewoon niet aan heb ik het idee.

13 juni 2021 om 00:51

Thamike, weet je wat helemaal komisch is? Dat is het feit dat Frank dit een 3-5-2 systeem noemt met 5 verdedigers. Van Basten? Ik en je leeftijd niet, maar dat hij met een aantal spelers niet door 1 deur kon was toen wel heel erg duidelijk in de verklaringen die zij aflegden (o.a. van Bommel)

13 juni 2021 om 01:06

Ach als je het systeem goed kan uitvoeren kan je het best een 352 noemen aangezien de wingbacks aan de zijkanten overal kunnen opduiken. Maar helaas denken onze wingbacks teveel als normale backs.

13 juni 2021 om 03:05

@droppie dat doet hij niet. Hij noemt dit 532 dan heb je het niet begrepen. Ook qua van Basten heb je het
niet begrepen, dat hij niet met v Bommel op kom schieten betekent niet dat hij niet lekker lag binnen de selectie. Precies dat heeft de media ervan gemaakt terwijl hij juist er goed lag bij de selectie en soms te goed naar het blijkt, daar doet v Bommel niets aan af.

Het gebrek aan 'personality' is denk ik nog het grootste probleem voor Frank. Als een van Gaal of Hiddink in deze situatie had gezeten was er waarschijnlijk net zo goed kritiek geweest, maar toch had dat deze twee niet zo geschaad als dat het Frank nu lijkt te doen.

Laten we hopen dat het morgen goed gaat komen!

13 juni 2021 om 00:49

Die hadden voet bij stuk gehouden. 433 of 532 en wat boeit het wat andere zeggen. Sommige noemen dat arrogant, maar alles beter dan een zwak type als de Boer.

13 juni 2021 om 00:52

Nee hij maakt gewoon heel veel fouten, bovenop natuurlijk een dramatisch CV de afgelopen 5 jaar. Qua personality komt hij nog redelijk over.

13 juni 2021 om 00:57

Hij heeft zeker fouten gemaakt, waarbij glashard liegen wat mij betreft de grootste is. Maar ik blijf er toch bij; zijn gebrek aan persoonlijkheid versterkt alles.

13 juni 2021 om 06:38

Van Gaal , kon een team op scherp zetten , spelers prikkelen, iets wat Frank niet kan . De Boer lijkt weinig contact te hebben met de groep. De groep straalt niet uit dat ze er zin in hebben en dat ze in hun eigen kansen geloven

Ik mag Johan Derksen erg graag maar het lijkt erop alsof hij steeds een beetje agressiever wordt, soms heerlijk, soms oneerlijk maar hij zegt tenmiste altijd iets onzinnigs en hij neemt zichzelf ook nooit serieus, mooie kerel vind ik hem

"Iedereen is negatief over 532, maar als je dan 352 zegt is het ineens wel goed.", zoiets zei De Boer (geen letterlijk citaat). Maar hij zei zeker niet, "wij spelen 352", zoals René het nu doet lijken. Wat Frank zei is dus wel waar, en de veldbezetting zal van de tegenstander afhangen. Systemen zijn nooit in steen geëtst. Ik ben het er wel mee eens dat Dumfries en Wijndal verdedigers zijn, maar De Boer wordt door Gijp in deze onterecht als een domoor neergezet. Daarbij vond ik zijn argument dat we met één wissel door kunnen schakelen naar 433 goed. En dat verklaart voor mij ook beter de selectiesamenstelling. Plan A is 532, Plan B 433, en Plan C een variant met Luuk de Jong als stormram.

13 juni 2021 om 01:29

Letterlijk citaat, voor de goede orde: "532 vind ik altijd wat negatief klinken, terwijl als je 352 zegt dan (ben je eigenlijk) speel je (dan) maar met drie verdedigers dus euh in dat opzicht: wij willen graag naar voren, en we willen als het kan het spel in handen krijgen dus dan moet je domineren."

13 juni 2021 om 11:50

Eigenlijk gek hoe dramatisch mensen reageren over een opstelling.

De ene 4-3-3 van ploeg A is niet hetzelfde als de 4-3-3 van ploeg B/c/d/e/f/... omdat je verschillende spelers hebt met elk hun eigen kwaliteiten en gebreken.

Dit zijn pro's, laat ze voetballen en er wat van maken. De kansen gaat De Boer niet kunnen maken, dat moeten de jongens op het veld doen.

Ik vind dat de Boer vooral in geding is gekomen omdat ook hij weer een duidelijke ajax voorkeur heeft en dan het systeem wijzigt en je pijnlijk duidelijk ziet dat het geen team is. Koeman maakt er een eenheid van ongeacht waar je speelde, als je de beste in het systeem op die plek was dan kreeg je je kans.

13 juni 2021 om 02:22

Als de Boer zijn ajax voorkeur zou laten meetellen, waar is dan el Ghazi? Waar is Tete? Waar is Cilissen? Die zijn allemaal thuis toch? Als hij geen Ajacieden mag selecteren dan blijft er bar weinig over want het gros van de Nederlandse spelers heeft nu eenmaal vroeg of laat bij Ajax gespeeld. Zoals een Malen, Krul, Bizot om er even snel 3 te noemen hebben allemaal bij Ajax gespeeld maar zijn groot geworden bij een andere club.
En even voor de goede orde, de Boer is niet begonnen met 532, dat was van Gaal en ook Koeman heeft zo gespeeld. En maakt niet uit hoe je speelt het EK winnen doen ze toch niet.

13 juni 2021 om 06:28

Och joh de afkeur tegen Ajax is gewoon te groot. Cijfertjes zeggen dat de Ajax 17 spelers op dit ek heeft rondlopen die ook op de toekomst hebben gestaan. Hiermee zijn ze hofleverancier. Ajax is de afgelopen jaren by far de beste club van Nederland, gaat Europees niet af als een gieter. Maar nee als er dan spelers van Ajax geselecteerd krijg je "een duidelijke Ajax voorkeur heeft". En dat is nu eenmaal logisch want Ajax is de beste dus als je als Nederlandse jongen bij Ajax in de basis speelt ben je dus ook aantoonbaar goed genoeg om bij de beste club van Nederland in de basis te staan. Dat is echter niet leuk om toe te geven als je niet voor Ajax bent.

13 juni 2021 om 07:44

Biornha er zijn 17 (ex) spelers van Ajax op het ek aanwezig. Deze hebben niet allemaal in de jeugd gezeten als je dat bedoeld. Daarnaast vond ik de uitschakeling tegen getafe en as roma en het uit de cl geknikkerd worden door Valencia best wel een afgang voor het grote Ajax.Verder geloof ik ook niet dat de boer per se meer Ajax spelers oproept omdat ze bij Ajax spelen. We mogen er vanuit gaan dat hij de beste spelers oproept voor het systeem dat hij wilt spelen. EnUiteraard hebben de 17 miljoen bondscoaches daar allemaal eenMening over.

13 juni 2021 om 08:04

Ajax voorkeur?
Oranje heeft momenteel een hele matige lichting. FdB heeft met uitzondering van een paar de beste spelers geselecteerd.

13 juni 2021 om 12:07

Ik vind zijn probleem dat hij naar dat gezwam over Ajax voorkeur luistert. Anders speelt ie gewoon met Blind, Timber en Gravenberch 4-3-3 en had hij van mij ook Rensch ipv die non-voetballer Dumfries; ja, Rensch heeft het niet bewezen te kunnen, Dumfries heeft bewezen het niet te kunnen. De Boer mist gewoon ballen om te zeggen, de beste spelen, ongeacht hun club. Dat betekent ook Berghuis, Depay en Malen naar mijn idee, Weghorst/de jong .. Come on.

13 juni 2021 om 12:50

Opta Johan heeft laatst nog getweet dat het procentuele aandeel van speelminuten door (ex-)Ajacieden onder Koeman hoger was dan onder Frank de Boer. Ook heeft hij meerdere (ex-)Ajacieden, waaronder spelers waar hij zelf nog mee heeft gewerkt, thuis gelaten.

Natuurlijk snap ik het dat Frank van alle kanten onder een vergrootglas gelegd zal worden, Maar ik gun het de heren van VI niet om hem op deze manier telkens weer af te branden.1 mislukte voetballer die ook nog drugs gebruikte Johan Derksen, (heeft dat zelf meerdere keren verklaard) Dit mannetje heeft het niet eens aangedurfd om trainer van een amateurclub te worden maar heeft wel kritiek op alles en iedereen schijtziek wordt je van hem Renee van de gijp De ex prof die zijn vak nooit serieus heeft genomen en dus in de goot verdween totdat rtl hem eruit trok ,hans Kraai jr. de masochist die telkens weer te kijk wordt gezet ,niet serieus wordt genomen door de anderen en Wilfred (de verrader) Dit viertal heeft het vaker over collega's van andere programma's dan over sport.

13 juni 2021 om 08:35

Maar heb je ook nog iets inhoudelijks te melden over hoe Frank de Boer met een woordspelletje van een 5-3-2 een 3-5-2 systeem probeert te maken met dezelfde poppetjes omdat het aanvallender klinkt? Dat soort communicatie spelletjes slaat toch nergens op? Het blijven 5 verdedigers die er staan, want Dumfries en Wijndal worden niet plotseling middenvelders als je het naampje veranderd. Zogenaamd het heel erg vinden dat bij VI mensen worden afgebrand, om vervolgens precies hetzelfde te doen bij de mensen van VI. Namelijk ze compleet afbranden. Kortom dat hele programma zou jou moeten aanspreken. Je gaat er prat op en lust er wel pap van. Wat dat betreft dus erg hypocriet, iets waar de heren van VI ook niet vies van zijn. Misschien gewoon bij het programma aanschuiven. Je past er perfect tussen.

Ja ach , al dat geleuter hier over die de Boer . De één weet het beter als de ander . En dan zag ik in al die commentaren het woordje Personality staan . Wat voor Personality !! Hij hoeft nog niet eens wat te zeggen , alleen het kijken naar hem is al een ramp ! En dat noemen een aantal hier dat hij Personality heeft !??? Wat een Bullshit !!! M'n hond heeft veel meer Personality !! Hij is gewoon een stront eigenwijze Lamlul ! Maar wat voor taktiek Oranje ook speelt , ik heb er totaal geen vertrouwen in !!

Dat Rene van der Gijp het punt maakt dat het geen 352 maar 532 is zegt alles over het bedenkelijke niveau aan de tafel van veronica inside. In werkelijkheid boeit het helemaal niet zoveel hoe je het noemt. Je zou het 442 kunnen noemen als blind inschuift op het middenveld, je zou het zelfs 541 kunnen noemen als Depay zich laat uitzakken en zowel 352 als 532 zou je beide wel kunnen zien als je het beeld maar op het juiste moment stilzet. Een discussie over hoe je het systeem noemt is dus volkomen zinloos omdat het voetbal zo dynamisch is dat een team binnen 1 beginsysteem meerdere varianten speelt. Dat het geen 352 kan zijn omdat er 2 backs op de flank staan is trouwens de grootste flauwekul die er bestaat.

13 juni 2021 om 11:38

Jouw post heeft een vrij bedenkelijk niveau in mijn ogen. vdGijp heeft hier naar mijn mening gelijk, want ze spelen ontzettend verdedigend. Die backs van Nederland zijn verdedigers, geen middenvelders. Die zie je liever niet de middellijn over gaan, op de wijze waarop ze dat tot nu toe laten zien hebben. Dus die zorgen ervoor dat je met 5 verdedigers speelt, in plaats van met 5 middenvelders. Oranje heeft geen dynamisch team, het lijkt op dit moment gewoon helemaal nergens op.

13 juni 2021 om 14:43

Gaat er helemaal niet over hoe ze spelen. Je kunt in theorie ook 352 spelen met hele verdedigende buitenste middenvelders. De discussie zou moeten gaan over hoe ze spelen en niet perse over de formatie. Ik ben het met je eens dat het te stroperig en te verdedigend is. Dan verwacht je van analisten dan dat ze zeggen hoe dat komt maar veel komen niet verder dan wijzen naar formaties. Dan heb ik liever Pieter Zwart die mensen met bedenkelijke comments uit gaat leggen hoe het echt zit. Er heeft nog nooit een goede trainer naar Veronica Inside gekeken om er tactisch beter van te worden.

De gijp, het voetbalorakel van nederland.
Kan nog niet tippen aan de carriere en ervaring van Frank, geld ook voor Derksen, maar beiden weten het allemaal zoveel beter.....ik zou zeggen, wacht hetbtoernooi even af en laten we achteraf de schuldigen slachten, nu wordt het vooraf gedaan. Los vanbhe5 feit dat we dit jaar gewoon niet zo een goed elftal als jaren geleden hebben.
Overigens ben ik ook voorstander van 4 3 3 maar is inmiddels het toernooi begonnen en moeten we eens ophouden met zeiken en beginnen met het als een feestje te zien.

Die opmerking over Dumfries kan je hem gewoon horen zeggen tijdens het lezen. Ben het lang niet altijd eens met Gijp maar juist in die kleine dingen wel, dat je af en toe als speler gewoon voor lul loopt omdat de trainer zich vasthoud aan een tactiek.

Dumfries is toch gewoon Manolev 2.0 als het op aanvallen aankomt, Hij rent en vliegt maar zodra hij een bal heeft schaam je je dood. Louis van Gaal deed ook zoiets met 5-3-2 maar die had Robben, Van Persie en Sneijder in de aanval en hij stelde Dirk kuyt gewoon op als rechtsback. Als Frank zo graag in dit systeem wil spelen, speel dan met Promes en Gakpo als wingbacks of met Daley Blind die tenminste een voorzet kan geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1236 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ik keek veel naar Nicolai Boilesen, dat vond ik een hele goede speler’

Bij Go Ahead Eagles heeft de euforie van de promotie deze zomer plaatsgemaakt voor de harde realiteit. De Deventer club is er komend seizoen alles aan gelegen om handhaving in de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren