Johan Derksen walgt van absurde tweet Willem Engel over Eriksen

Zondag, 13 juni 2021 om 13:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:14

Willem Engel greep het ineenstorten van Christian Eriksen tijdens Denemarken tegen Finland aan om een absurde tweet de wereld in te sturen. De dansleraar en criticaster van het coronabeleid suggereerde dat het voorval te maken heeft met vaccinaties. Engel kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen, onder meer van Johan Derksen in De Oranjezomer.

"Er valt net een Deen dood neer op het EK, hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren", aldus Engel op Twitter. "Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties." De veelbesproken werd enkele uren later verwijderd door Twitter, omdat de inhoud van de tweet in strijd was met de richtlijnen van het medium. Engel heeft nog geen nieuwe tweets over Eriksen de wereld ingestuurd.

Derksen is niet eens verbaasd door het bericht van Engel. "Wat deze man zegt en tweet, daar kijk ik intussen niet meer van op", aldus de analist. "Een onbeschaafdere vlegel dan deze mislukte dansleraar bestaat er niet. Dat meteen mensen zich geroepen voelen om hier sneren over uit te delen, en zo..."

Op Twitter werd door diverse mensen opgeroepen om Engel te rapporteren bij Twitter. "Ondertussen Willem Engel die Eriksen maar even dood heeft verklaard om politiek 'gewin' te halen door een verzonnen verband te leggen tussen wat met de speler is gebeurd en vaccins", aldus presentator Humberto Tan. "Rapporteer die man! Hoeveel leugenachtige "informatie" mag je verspreiden?"

Ook viroloog Marc Van Ranst was die mening toegedaan. "Ik heb net het account van Willem Engel gerapporteerd en geblokkeerd", aldus Van Ranst. "Ik ben helemaal klaar met deze oplichter, en ik kan enkel maar suggereren dat iedere Nederlander deze kerel voorgoed vergeet." Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad walgt eveneens van Engel. "Het woord smakeloos dekt nog geen duizendste van een procent van de weerzinwekkende lading van deze tweet", aldus Elfrink.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door romanempire010)

Het is een ding om iemands leed te gebruiken voor je eigen gewin. Het is iets anders om dat op onbeschofte manier, met dom gebral, vlakna een heftige gebeurtenis te doen. Sneu.

12 juni 2021 om 22:23

Deze man mag gewoon nooit meer een podium krijgen. Wat een achterlijke malloot

12 juni 2021 om 22:38

Deze voormalige daklozekrant verkoper heeft ook volgelingen en dan vraag ik mij af wie is er nou knettergek.

13 juni 2021 om 13:33

Hoe verdient die man nu eigenlijk zijn geld? Ik kijk met verbazing en verwondering dat er blijkbaar heel veel mensen tijd en toch dat klein beetje geld hebben om zo aan te kloten.

13 juni 2021 om 14:20

@Medellin, hij krijgt tonnen aan donaties. Er stond namelijk laatst nog een artikel in een krant dat hij een flink bedrag van die donaties had gebruikt voor de financiering van een huis in het buitenland.

Dit was zo voorspelbaar.

13 juni 2021 om 14:36

Precies, de grote vraag is dan ook, waarom vinden de media het zo belangrijk om de tweets van een dansleraar overal een groot podium te geven? Zeker dit soort tweets kan je toch gewoon negeren?

13 juni 2021 om 14:44

Omdat die dansleraar heel wat aanhang heeft.

13 juni 2021 om 15:53

Valt reuze mee hoor, handjevol op een bevolking van 17 miljoen.

Die man spoort echt niet, wat een idioot... En dan heb ik het dit keer eens niet over Derksen .

Deze man moet geen podium meer krijgen. TBS misschien een optie. Hoe kun je het drama wat Eriksen vandaag is overkomen gebruiken voor je eigen gewin? Te ziek voor woorden.

13 juni 2021 om 11:51

Zullen we de politiek, Ngo's en andere big companies dan ook maar geen podium meer geven? Die maken ook gebruik van alles wat ze kunnen aangrijpen voor hun eigen belang. Het ergste is nog dat het op wereldschaal geaccepteerd wordt (let op: niemand doet er wat aan), maar als zoiets dan gebeurd - en nee, ik sta niet achter de tweet, maar zou het wel goed vinden als het onderzocht wordt of dit met het vaccin te maken heeft (let op: iets wat ik in meerdere media al gelezen heb) - dan is de wereld te klein en moet die man TBS krijgen. Als we zo gaan redeneren wat betreft Tbs, kan zitten de TBS klinieken in rap tempo vol hoor.

13 juni 2021 om 12:09

Eriksen is nog niet gevaccineerd dus ook jouw opmerking raakt kant noch wal.

14 juni 2021 om 11:08

Mijn reactie ging ook echt maar deels over een mogelijke vaccinatie van Eriksen (let op: was zelfs nog bijzaak in mijn punt), dus om gelijk de hele opmerking zo af te schilderen.. Dat is pas kansloos. Daarnaast is mijn punt dat dit soort dingen onderzocht moeten worden en daar is volgens mij niets mis mee. Sterker nog, dat is vrij logisch. Mijn opmerking is dus niet zo kansloos als je hem afschildert Echter is goedkoop punten scoren voor jou blijkbaar belangrijker dan daadwerkelijk begrijpend te lezen en in te gaan op wat iemand nou zegt

Echt een eerste klas randdebiel die Engel. Die man moet van social media worden gehouden voor het publiceren van leugens. En hoe laag kan je zinken door de situatie van Eriksen erbij te halen om proberen je gelijk te krijgen.

12 juni 2021 om 22:38

Ik dacht dat we het dieptepunt met deze klootzak al gehad hadden, maar het kan blijkbaar nog erger. Bah wat een hufter

13 juni 2021 om 14:38

Je kan ook stellen dat de media dit soort meningen van onbeduidende personen gewoon kan negeren en ze geen podium hoeft te geven.

Hoeveel onfatsoen kan je in je porem hebben. Uberhaupt scoren over een incident waarbij iemands leven per direct in gevaar is, is walgelijk. Bizarre links leggen zonder onderbouwing is gevaarlijk. Een gevaar voor zichzelf en voor de samenleving, deze gek.
Het zal zijn zelfbenoemd ‘kritische’ doelgroep vast welgevallen, eng genoeg.

12 juni 2021 om 22:18

Volkomen eens, maar er zijn wel meer platforms die over het leed van anderen scoren. Al is het maar clicks verzamelen om inkomsten te genereren. Het is niet mijn stijl, maar het schijnt erbij te horen

Ik word een beetje moedeloos ervan dat tegenwoordig zulke idioten zo makkelijk een podium kunnen krijgen om zonder enige consquenties waanzin uit te kramen

Kunnen we die Engel niet met z'n allen even rapporteren op Twitter en andere Social Media? Dan zijn we ook van hem af. Ten eerste maakt hij misbruik van iemands levensbedreigende situatie en ten tweede heeft de Deense selectie zich niet eens laten vaccineren. Engel moet het lekker bij dansen houden.

13 juni 2021 om 13:20

De selectie van Inter is gevaccineerd als ik me niet vergis, maar men moet gewoon niet gaan linken. Al valt mij 1 ding op. De aanval op Engel is gigantisch omdat hij het vaccin er aan koppelt. Maar een arts dat covid eraan koppelt terwijl Eriksen geen covid heeft gehad, zijn de reacties echt stuk millder. Dat vind ik best stuitend, aangezien beide extreem fout gedragen, er moet eerst onderzocht wordt wat de reden kan zijn en iedereen die speculeert is een lul.

13 juni 2021 om 13:28

Je ziet zelf toch wel het verschil tussen “het kan aan covid liggen daar zijn aanwijzingen voor” en “er valt hier net een speler dood, het experiment is mislukt, we moeten stoppen met prikken”? Dat is niet eens met elkaar te vergelijken. Als die arts nu had gezegd “dit moet wel aan covid liggen en het is het bewijs dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd moet worden” dan had je een punt gehad. Hij begon er inderdaad misschien iets te gretig over, maar dat is toch echt nog iets anders.

13 juni 2021 om 13:36

Ja, maar ik zie ook 1 ding die jij bewust irrelevant vind. De functie van de persoon. Willem Engel is een snottenbel, terwijl de arts daadwerkelijk gespecialiseerd is en een onjuiste conclusie trekt. Ik vind het niet iets heel kleins dat een arts een foutieve speculatie (bron Inter) om over het lichaam van Eriksen heen angstporno te creã£â«ren. Waar misschien 2 van de samenleving Willem Engel serieus neemt en vooral mensen boos worden, word die arts wel serieus genomen, ik vind dat exact net zo kwalijk, beide gaan over het lichaam van Eriksen speculeren. Gewoon niet doen. Daarnaast als het wel door vaccinatie komt en blegh ik vind het speculeren echt smerig, maar goed ik zal wel moeten op basis van je laatste zin, als het dus wel door vaccinatie komt, is hier dus een arts die roept dit kan door covid komen, laat je vaccineren. Terwijl t dus door vaccineren komt. Echt gewoon geen conclusies trekken, dit is voor ziekenhuis personeel die daar deskundig naar onderzoek over zullen berichten. Niemand anders. Niet jij, niet ik, Niet Willem Engel en niet die arts.

13 juni 2021 om 13:51

Hij trekt geen conclusies, dus dat kun je hem niet verwijten.

13 juni 2021 om 13:54

Hij legt een verband. En geeft de conclusies dat vaccineren de oplossing is. Dus ik verwijt hem dat wel, helemaal omdat hij er dus naast zat. Maar goed ik hoef hier geen discussie over te voeren, het gaat hier om Eriksen en niet om vaccinaties en covid. Eriksen is een jeugdidool van velen hier op dit forum.

13 juni 2021 om 14:00

"de aanval op Engel is gigantisch omdat hij het vaccin er aan koppelt. " De aanval op Engel is gigantisch, omdat hij 1. zegt dat Eriksen dood is neergevallen (terwijl hij niet dood is) 2. de suggestie wekt dat Eriksen gevaccineerd is, maar dat overduidelijk niet weet of dat zo is 3. hij aan zijn eigen suggestie de medische conclusie verbindt dat het, dus, door het vaccin komt (terwijl hartstilstanden daar helemaal niks mee te maken kunnen en hoeven te hebben) 4. en die medische conclusie dan weer gebruikt om zijn eigen strijd tegen het vaccinatiebeleid kracht bij te zetten 5 .... over de rug van Christiaan Eriksen. Daarom is Engel aangevallen. En als je alles op een rijtje zet, dan hebben we dus te maken met iemand die geen hartchirurg is, die over geen enkel feitelijk kloppende zaak dingen roept, en die daarna verbanden legt die op geen enkele wijze op een verantwoorde (laat staan op een wetenschappelijke) wijze aan elkaar te verbinden zijn. Dus het lijkt mij onder deze omstandigheden en vanwege hetgeen wat is gebeurd allemaal perfect goede reden om Engel op al deze punten stevig te tackelen ja. " Maar een arts dat covid eraan koppelt terwijl Eriksen geen covid heeft gehad, zijn de reacties echt stuk millder. " Ja, dat klopt ja. Ijn het leven komt het dageijks voor dat mensen kritiek hebben op punt a, en daarbij niet punten b, c, d, en e noemen. En dat wer dan mensen zijn die vinden dat als je a zegt, je dat alleen mag doen als je dan ook, tegelijk, b, c, d en e noemt. Maar die mensen hebben dat mis. Hetgeen is gezegd over punt a haalt zijn validiteit uit punt a. En het niet noemen van b tot en met e maakt dat punt niet opeens minder waar of niet noemenswaardig. Dus de kritiek die Engel heeft gekregen is gewoon terecht. Ook al is de miner kritiek op anderen die domme dingen zeggen. Het zou beter zijn als jij hier gewoon zou zeggen: Die Engel zegt hier hele rare dingen en ik walg daarvan! En dan kun je daarna zeggen, trowuens, ik walg ook daarnaast nog van andere dingen, namelijk:,..... Want nu lijkt het alsof je niet walgt van wat Engel zei.

13 juni 2021 om 14:01

"je ziet zelf toch wel het verschil tussen “het kan aan covid liggen daar zijn aanwijzingen voor” en “er valt hier net een speler dood, het experiment is mislukt, we moeten stoppen met prikken”?"

Zoals jullie in Vlaanderen zo mooi zeggen: voila! Een poging om totaal verschillende dingen in verschillende contexten naast elkaar te leggen. Gewoon verwerpen wat Engel zei volstaat hier.

13 juni 2021 om 14:02

Waar heeft hij het woord “vaccineren” gebruikt bij VI dan? Hij heeft gewoon gezegd dat een van de eerste dingen was waar hij aan dacht was of Eriksen covid gehad heeft omdat hij rapporten daaromtrent gezien heeft. Daar valt kritiek op te hebben maar het is echt van een totaal andere categorie dan Engel die zegt dat Eriksen daar doodvalt (zijn woorden) omdat hij gevaccineerd is.

13 juni 2021 om 14:05

Lierse

"hij trekt geen conclusies"

Exact! Dát is hét kenmerkende verschil. Engel trekt conclsuies. Die arts niet. De arts heeft zich overigens ook duidelijk uitgedrukt. Dat ie aanwijzingen heeft, dat het zo kan zijn, etc. etc. Volgens mij heeft die arts nooit letterijk gezegd: 'het is zeker dat en dat'. Zoals Engel deed.

Laten we gewoon mensen beoordelen over wat ze exact zeiden! En niet over hoe mensen woorden interpreteren en dan de suggestie wekken alsof die arts een vergaande conclusie heeft getrokken. Terwijl hij dat dus niet deed.

13 juni 2021 om 16:01

Volgens mij staat er gewoon dat ik walg van een ieder die conclusies er nog niet zijn. Heeft Engel dat gedaan? Ja. Dus heb ik hem dan veroordeeld? Ja. Dus heel raar dat je doet alsof ik dat niet doe. Er staat letterlijk dat iedereen een extreme lul is die iets roept over de gezondheid van een ander zonder daar in feiten te spreken. Dus die arts en dus Willem Engel. Ik zeg dus precies wat je wilt, dus ik snap je statement totaal niet. En je 2e post. Dus als Willem Engel hier had gezegd, dit kan eventueel aan het vaccin liggen, hij heeft net Pfizer gehad en we zien verbanden had het van jouw complimenten gekregen? Onzin, dan had je gezegd Willem Engel, je lult onzin. Niemand hier neemt Engel serieus, niet jij, niet ik.. Toch moet het een podium krijgen. Deze arts daarentegen nemen we wel serieus het is namelijk zijn vakgebied en hij linkt iets wat hij simpelweg bij Eriksen niet hard kan maken, beter gezegd, het is zelfs al door Inter zijn artsen bestempeld als onzin, dit is geen dansleraar die iets roept, dit is iemand in het vakgebied. Ik vind Engel heel eng en fout, maar deze arts heeft net zo hard gespeculeerd. Hoe je het ook verteld, het feit dat hij covid onjuist gekoppeld heeft is net zo laag. Overigens is het vaccin verhaal ook al ontkracht, hij heeft geen vaccin gehad. Dus dan heb ik gewoon gelijk, beide hadden nooit maar dan ook nooit iets mogen zeggen.

13 juni 2021 om 16:44

Niet met je eens. Het verhaal over de koppeling van Covid met hart problemen is onderbouwd. Of hij dat wel of niet gehad heeft, maakt niet uit. Die Engel roept wat onzinnigs. Heb nog alleen maar onzin uit zijn strot horen komen. Die Engel is een randdebiel van de bovenste plank. Snap ook niet dat er aandacht geschonken wordt aan deze hufter in de media. Dat is het enige dat hij wil, gehoord worden

13 juni 2021 om 17:34

"volgens mij staat er gewoon dat ik walg van een ieder die conclusies er nog niet zijn. " Volgens mij niet. Ik heb dat niet gezien. Overigens, voor de goede orde, jij hoeft van mij niets walgelijk te vinden. Daar ga jij natuurlijk lekker zã£â©lf over. Daarnaast, je reageert totaal niet op wat ik zeg aangaande de reden dat Engel zo gefileerd wordt. Sterker, jij stelt datgene wat Engel zei op exact dezelfde voet als wat Casper van Eijk heeft gezegd. En daar ontstaan twee problemen. Ten eerste heeft Engel wã£â©l conclusies getrokken en Van Eijk niet! Dus als jij stelt dat iedereen die conclusies trekt iets walgelijks doet, dan heeft Van Eijk dã£âºs niets walgelijks gedaan. Maar jij miskent volledig dat doordat je gaat stellen dat wat Van Eijk deed hetzelfde zou zijn (terwijl dat op ieder vlak objectief gezien uiteraard niet zo is) jij dus iets afdoet aan de walging die zegt te voelen bij Engel. Waarom is hier Ãâ¼berhaupt nuancering van je walging nodig? Is het niet gewoon beter om gewoon te zeggen: A is walgelijk en klaar, zonder dat je een foute suggestie wekt (van Eijk trok geen conclusies dus je bewering op dat vlak is feitelijk onjuist) en daarmee probert iets van je eigen walging af te dingen? "dus als Willem Engel hier had gezegd, dit kan eventueel aan het vaccin liggen, hij heeft net Pfizer gehad en we zien verbanden had het van jouw complimenten gekregen?" In het echte leven, dat niet bestaat uit zwart óf wit, zit er tussen walgen over Engel en Engel complimenteren heel erg veel. Sterker, eigenlijk zit 95 van alle mogelijke reacties daar tussen in. Dus, nee als Engel zich zo genuanceerd had uitgedrukt als jij suggerreert, een manier van formuleren die ik niet ken bij Engel noch zijn aanhangers, dan was zijn tweet ten eerste niet eens overgenomen door media maar ten tweede had ik dan gezegd: okay, ik neem waar dat hij een genuanceerde visie kan weergeven, laat hem dat vaker doen, dan worden tenmniste niet zoveel mensen volgestopt met nonsens en fakenews. Want jij bent het toch met de meesten eens dat wat Engel zegt fake news is? Of niet? "ik vind Engel heel eng en fout, maar deze arts heeft net zo hard gespeculeerd. " Nee Groninger Hopp. Van Eijk heeft totaal niet gespeculeerd. Heb je uberhaupt gehoord wat door hem gezegd is, woord voor woord, of oordeel je zonder dat gezien te hebben. Kernpunt hier is simpelweg dat er een groot verschil tussen een carioloog die, op zijn vakgebied, in algemene termen aangeeft wat de mogelijkheden zijn bij dit soort gevallen zonder dat hij directe conclusies trekt of ooit gezegd heeft wat er precies aan de hand is en iemand die geen arts is, bekend staat om zijn nogal vergaande beweringen en stellingen die geen enkele wetenschappelijke basis kennen, die wã£â©l conclusies trekt. En zolang jij vol wilt houden dat het echt exact dezelfde dingen zijn, tja, dan hebben we echt geen discussie verder. Dan hebben we twee monologen.

13 juni 2021 om 18:14

Het gaat om de speculatie. Of hij nu zegt ja dit komt door covid, of dit zou theoretisch gezien gevolg van covid kunnen zijn of welke context dan ook, hij voegt Covid toe. Volledig irrelevant aan wat met Eriksen aan de hand is. Dan boeit het werkelijk waar niet in welke context je zegt, je trekt covid in een debat waar die niet hoort te zijn, het spijt me, maar ik vind het misselijkmakend als de hele wereld in schok is dat je dan covid ineens out of the blue erbij haalt. Daarnaast heeft Engel veel fake news gepost, alleen luister ik sowieso niet naar die man, want er zit een verschil tussen het debat voeren op inhoud of moddergooien

13 juni 2021 om 21:48

"het gaat om de speculatie. Of hij nu zegt ja dit komt door covid, of dit zou theoretisch gezien gevolg van covid kunnen zijn of welke context dan ook, hij voegt Covid toe. Volledig irrelevant aan wat met Eriksen aan de hand is. Dan boeit het werkelijk waar niet in welke context je zegt, je trekt covid in een debat waar die niet hoort te zijn,"

Okay, prima, maar dat is gewoon jouw mening. En daar is verder niks mis mee. Punt is wel dat er kennelijk een heleboel mensen zijn die er een hele andere mening op nahouden. En velen vinden het prima als een bewezen expert op zijn vakgebied in de hypothetische vorm wat uitleg geeft over hetgeen is gebeurd. Anders waren dat soort mensen echt niet op TV. Of werden dat soort dingen niet op TV besproken.
En persoonlijk zag en zie ik niks mis mee dat een cardioloog naast alle andere dingen die hij zegt ook de optie noemt dat hier mogelijk best sprake zou kunnen zijn van een connectie met Covid/vaccin. Dat op gelijke voet zetten met wat Engel heeft gedaan vind ik vrij absurd. Maar, dat is dan weer slechts mijn mening. En daar laat ik het verder bij.

Het leed van anderen gebruiken om je eigen onzin te verkopen, ik zag zelfs dat z'n eigen doelgroep twijfels had bij deze uitspraak nou dan weet je dat je heel diep bent gezonken. Het word is tijd dat Engel z'n social media offline worden gehaald.

Het is dan ook een ongelooflijke malloot. Laat ook meteen het gezicht zien van de wappiegroep. Volledig losgeslagen. Kansloos.

Elk beetje aandacht voor Willem Engel is te veel. Je zou bijna gaan pleiten voor post natale abortus.

Willem Engel heeft echt totaal geen respect voor de situatie en probeert over de rug van een speler die ternauwernood aan de dood is ontsnapt te scoren. Daarnaast zag ik net een filmpje van VI van vanavond waar Casper van Eijk verteld dat corona ook het hart aan kan tasten. Oftewel als Eriksen het gehad zou hebben zou het daardoor komen. Ik vind zulke speculaties van 1 of andere dokter ook nergens aan bijdragen. Leuk dat je je programma wilt vullen maar op deze manier is het ‘goedkoop scoren’ zoals Derksen altijd zegt over anderen.

13 juni 2021 om 10:37

Ik denk dat een Casper van Eijk heel veel meer kennis van deze materie heeft dan een eikel als Willem Engel. En als Casper gevraagd wordt of Corona ook het hart kan beïnvloeden dan lijkt het me relevante info. Van Eijk is een internationaal gerenommeerde arts die in hoog aanzien staat. En aangezien alles tegenwoordig om Corona draait en lang niet alle voetballers dus ingeent zijn lijkt het me een terechte vraag.

Je moet overal kritisch over kunnen zijn. Misschien heeft het te maken met een vaccinatie. Maar kom op zeg Engel, dat is echt triest van jou. Dit voor je eigen gewin gebruiken. Dat je meteen aan vaccinatie schade denkt, ligt het dus echt aan jou. Zo krijg je echt geen volgers erbij hoor

13 juni 2021 om 00:24

Het kan alleen iets te maken hebben met een vaccinatie als Eriksen er überhaupt één heeft gehad. Het Deense elftal heeft niet zoals Oranje een vaccinatie aangeboden gekregen. Dus volgens mij heeft Eriksen helemaal geen vaccinaties gehad. En ja, sowieso walgelijk om zoiets gelijk te gebruiken voor je eigen gewin. Die Engel is echt helemaal van zijn padje, of gewoon ronduit kwaadaardig. Persoonlijk denk ik een beetje van beide.

13 juni 2021 om 10:10

Eriksen heeft wel degelijk het vaccin gehad op 31 mei.

13 juni 2021 om 10:14

En daar wist de arts van inter niets van af? Edit: het was zelfs de preses van inter Marotta die gezegd heeft dat Eriksen geen vaccin gehad heeft.

13 juni 2021 om 10:24

Radio Sportiva beweerde dat. Het probleem is dat je steeds tegenstrijdige verhalen hoort. Ben wel benieuwd wat nu daadwerkelijk de waarheid is. Ik denk dat alleen Eriksen dat kan bevestigen.

13 juni 2021 om 10:28

Met dat laatste ben ik het wel eens. Maar tot dan lijkt de preses van inter me een meer betrouwbare bron dan radio sportiva.

13 juni 2021 om 14:03

Onzin Marotta (CEO van Inter) bevestigde gister dat Eriksen nooit corona gehad heeft en geen vaccin heeft gehad.

Vlakna zo’n heftige gebeurtenis is het totaal niet verstandig om zulke conclusies te willen trekken. Maar theoretische kan hij natuurlijk wel gelijk hebben ondanks dat hij dit niet zo mag delen op deze manier.
Nu weet ik niet of eriksen wel of niet is gevaccineerd, maar mocht hij dat wel zijn en dit is het gevolg daarvan, wil ik jullie reacties ook allemaal wel horen

13 juni 2021 om 09:28

Hij is niet gevaccineerd.

13 juni 2021 om 09:30

Wat je dan hoort is hetzelfde als met Johnson en Astrazenaca over Vitt. Al dit soort zaken worden gewoon gerapporteerd, onderzocht en gepubliceerd. Daar hebben we geen mensen voor nodig die persoonlijk een slaatje proberen te slaan uit een pandemie en de ziekte van andere.
En we hebben ook geen mensen zoals die dit soort idioten ondersteunen en het toch nog goed proberen te praten.
Zelfs als hij gevaccineerd was, wat hij volgens Inter niet is en dat had je kunnen weten!, had je net zo gemakkelijk de link kunnen leggen dat hij bij Ajax heeft gespeeld, dat het in Europa gebeurde, dat het een man tussen de 25-50 is en weet ik hoeveel correlaties je kan bedenken.
Correlatie is geen Causatie! Iets als dit verdedigen doordat het "in theorie" zou kunnen is zo dom dat er bijna geen woorden voor zijn.

13 juni 2021 om 10:26

Dat is helaas het politieke systeem waarin we leven. Hugo de Jonge vind weer dat iedereen zich moet laten vaccineren en probeert weer zijn eigen slaatje hieruit te slaan. Aan de andere kant van de medaille heb je dan weer een Thierry Baudet. Dat gebeurt ten alle tijden. Ik vind sowieso dat een gezonde voetballer van 29 jaar zijn of haar eigen keuze mag maken of diegene wel of niet het vaccin wil.

13 juni 2021 om 10:53

Laten we aub een Engel niet op de stoel van een politicus plaatsen.
Waar een regering is kan je altijd roepen dat iets uit eigen belang is, maar in dat geval komt het wel voort het werk dat ze dan. de Jonge/baudet, Rutte of Wilder, Kaag of Segers zelfs als je een totaal ander beeld hebt kan je hen het voordeel van de twijfel geven dat ze proberen te doen wat goed is het voor het land en niet direct voor henzelf. Die positie heeft een Engel absoluut niet!
Bij een de Jonge en Baudet hoop je dat ze zich dan baseren op feiten en niet goedkoop proberen te scoren bij een bepaalde demografie. Je wil eerlijkheid en openheid van cijfers. Met correcties als er iets niet klopt of onduidelijk is. Een process dat we continue hebben gezien tijdens deze hele pandemie!

13 juni 2021 om 10:58

Hier ben ik het dan compleet met je eens. Die status en bekwaamheid heeft Engel dan ook zekers niet in tegenstelling tot die andere mensen.

Het ergste is nog dat er inderdaad niemand verbaasd is over deze uitspraken van Engel. Mislukt in het leven en maakt nu misbruik van goed gelovige. Angstzaaien en argwaan wekken, die man heeft zijn roeping gevonden. Erger dan mensen als Engel zelf zijn die mensen die hebben verdedigen, want oeh hij mag zijn mening geven. Ja, maar daarvoor hoeft hij nog geen podium te krijgen laatstaan gehoord te worden. Deze man gaat zover voor zijn eigen gewin dat hij zelfs een slaatje probeert te slaan uit situaties zoals gisteren. Tijd die hij en zijn volgelingen steken in complottheoriën zouden beter gebruikt kunnen worden voor een simpele opleiding. Laten we zeggen onderbouw wiskunde? Wellicht geschiedenis. Leren over verbanden en hoe situaties al dan niet aan elkaar gelinked kunnen worden. Oorzaak en gevolg? Of het blind achter iemand aanlopen die complete waanideëen heeft? Dat laatste heeft nooit voor problemen gezorgd toch? Het is niet dat we zoiets bijvoorbeeld jaarlijks herdenken...
Maar goed, blijf lekker andere wijs maken dat ze hun kop in het zandsteken of als een kudde achter mensen aanlopen. Dat is een stuk makkelijker dan daadwerkelijk een opleiding voltooien en je eigen onderzoek doen zodat je kan begrijpen wat het betekent!

13 juni 2021 om 10:50

Ik vind het altijd opmerkelijk om iets in de categorie waanideeën te gooien als het niet in het straatje van de overheid en/of autoriteiten past. Een gezond kritisch geluid mag je haast al niet meer hebben of je wordt in een bepaalde hoek gedrukt. Het meest opmerkelijke vind ik nog dat er laatst bij het programma van Humberto Tan aandachtig gesproken is over het feit of het virus uit het lab is ontsnapt. Het grappiste is dat ik en vele anderen dit gevoel al vanaf het begin gehad hebben, maar op het moment dat je dat hardop uitspreekt ben je een complete dorpsgek. Als je kijkt naar de macht van machtige organisaties zoals de Who, WEF en VN die allen dezelfde sustainable goals adoreren (niks daarvan is democratisch verkozen) dan kan je tegengeluid verwachten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eentonigheid van virologen. Met alle respect maar ik geloof niet dat mensen als Ab Osterhaus of een Marc van Ranst het beste met de mensheid voor hebben gezien eerdere uitspraken van ze. Nou hebben sommige ''wappies'' natuurlijk ook de meest bizarre kreten of veronderstellingen, waar ik het zekers niet mee eens ben. Maar ik word ook wel een beetje moe van al die mensen die blindelings de autoriteiten toevertrouwt en zelf niet meer compleet onafhankelijk kunnen nadenken.

13 juni 2021 om 10:55

Je gaat er dus meteen van uit dat mensen die het eens zijn met de overheid alles als zoete koek slikken en niet onafhankelijk nadenken?

13 juni 2021 om 11:01

Niet perse. Ik blijf bij het feit dat jezelf altijd logisch moet nadenken in elke situatie. Of dat nou in de kroeg is, op school of op werk. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes, gezondheid, financiële inkomsten, vrijheid en manier van leven. Er zijn zoveel mensen die dat in mijn optiek niet hebben en datgene altijd blindelings toevertrouwt aan een ander. Ik geloof bijvoorbeeld totaal niet in medicijnen, maar meer in de kracht van de natuur en spiritualiteit. Ieder zo zijn ding.

13 juni 2021 om 11:08

Er is niks mis met een gezond tegengeluid, en die is zelfs cruciaal in een gezonde democratie. Niet voor niks dat er heel terecht kritiek is op een dichtgetimmered reageer akkoord. Het probleem ontstaat wanneer er geen basis is voor die kritiek. Niemand zal je een wappie noemen als je bijvoorbeeld kritiek hebt op het gebruik van Astrazeneca terwijl er een beter alternatief is in de vorm van Pfizer en je vind dat de haast met vaccineren niet opweegt tegen de risico's. Dat is discussie over een baten/risico analyse waarin iedereen vrij kan zijn. Dat is iets anders dan roepen dat overheden een chip in de vaccines stoppen en dat alles regiseerd is door Gates.

Het scenario dat het uit een lab komt is in de basis ook niet onredelijk. Echter, in het begin werd dat geroepen zonder enige vorm van onderbouwing of constructieve analyse. Regelmatig zelfs met de insinuatie dat het bewust zou zijn gedaan of experiment. Het is niet meer dan een schoolvoorbeeld dat een gebroken klok twee keer per dag gelijk heeft. Dat is dan ook het verschil met nu en hoe het gebracht werd bij Tan. Iets wordt niet zomaar neer gezet als complot omdat het niet waar kan zijn. Iets is een complot omdat er geen onderbouwing is. Zelfs als er een waarheid blijkt te zitten is het die onderbouwing die cruciaal is. Dat is ook waarom nagenoeg iedere groot schandaal uitlekt via de media. En dat is de mainstream media en geen achteraf website.

En ik deel je mening dat je autoriteiten niet per se blindelings hoeft te vertrouwen. Maar het omgekeerde is ook waar, je hoeft autoriteiten ook niet blindelings te wantrouwen. Zelf nadenken werkt twee kanten op en als je besluit om een dansleraar te geloven over een viroloog dan is het niet heel raar als ik daar in een discussie over een virus mijn vraagtekens bij zet.

13 juni 2021 om 19:21

Wanneer je "niet gelooft in medicijnen, maar meer in de kracht van de natuur en spiritualiteit", dan begrijp je het verschil niet tussen feiten en geloof. Dat heeft niets te maken met gezond verstand. Dan heb je daadwerkelijk waanideeën. Mag je hebben, absoluut, maar wees niet zo'n klein kind om niet tegen kritiek te kunnen.

Willem Engel probeert natuurlijk weer goedkoop te scoren. De Deense selectie heeft zich niet laten vaccineren, maar Eriksen is bij Inter al gevaccineerd eind mei volgens diverse bronnen. Om daar nou meteen een verband tussen te leggen vlak nadat een speler vecht voor zijn leven vind ik dan wel weer heel laag. Maar bij Derksen heb ik ook altijd het gevoel dat zijn mening 100 het juiste is en elke andere opinie is een complete gek of snapt het niet volgens zijn logica. Derksen leeft in een complete corona angst heb ik het gevoel en elke tegenstrijdige mening mag niet gegeven worden. En dat vind ik persoonlijk wel een beetje gevaarlijk worden.

Domme actie om dat soort dingen te gaan roepen, zonder dat je enig bewijs hebt dat Eriksen wel of niet gevaccineerd is. Het is wel duidelijk dat Corona uitwerking heeft op het hart, dat gaf Casper van Eijk ook al wel aan, en het is dus ook aannemelijk dat het vaccin ook invloed heeft. Maar zo'n stupide actie op twitter ga je geen punten scoren, eerder verliezen. Ze zullen nu wel beter moeten gaan controleren, nog tijdens dit EK want dit wil je niet vaker zien natuurlijk, en ik denk ook wel dat spelers wat meer gaan twijfelen.

Het is natuurlijk sowieso al van de zotte dat de mening van een dansleraar omtrent een virus op de voorpagina van Nu.nl komt. wat een kansloos figuur.

Mensen die hun gram halen, hun gelijk willen halen, andere problematiek willen aankaarten na zulke gebeurtenissen...ziekelijk gedrag over de hele lijn.

Eriksen heeft volgens de recente berichtgeving niet eens een vaccin gehad, en was ook niet besmet. Deze idioot moet worden opgeborgen. Dit is gewoon onwaarheden verspreiden over de rug van iemand die bijna dood aan het gaan is, met als bejag zijn eigenlijk idiote gelijk.

In andere tijden zouden ze types als Willem Engel in gesloten opvanginstituut wegstoppen, tussen mensen die denken dat ze Napoleon zijn of op de maan wonen. Dat dit soort ongefundeerde idioten een kringetje collega-nitwits vindt á la, maar het is toch waanzinnig dat dit de headlines haalt in de mainstream media! Hoezo krijgt deze man aandacht?

Wat heeft dit Artikel met voetbal te maken. Zelfs de discussies die hier gevoerd worden gaat niet over voetbal. Een malloot roept iets een ander gaat hier op in en vervolgens komt er een artikel en mag het weer losbarsten van allemaal discussies die over de vaccinaties gaan. Vind het vooral verstandig als er hier geen Artikels van komen op een voetbalforum...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Denemarken

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. SørensenAanvaller105
P. HarderAanvaller108
S. TroelsgaardAanvaller106
S. LarsenAanvaller96
N. NadimAanvaller98
S. PedersenVerdediger81
R. MadsenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1012 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
Laatste voetbalnieuws

Eriksen krijgt met ICD-kastje geen volledige goedkeuring voor Serie A

Christian Eriksen mag met een defibrillator niet in de Serie A spelen. De aanvallende middenvelder kreeg na zijn hartstilstand een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen, en er werd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren