Finland wint verrassend in duel overschaduwd door ineenstorten van Eriksen

Zaterdag, 12 juni 2021 om 21:29Jeroen van Poppel

Finland heeft zaterdagavond zijn openingsduel op het EK verrassend gewonnen van Denemarken. De wedstrijd werd overschaduwd door het ineenstorten van Christian Eriksen, die twee minuten voor rust een hartaanval kreeg en gereanimeerd werd. Beide ploegen wilden het duel uitspelen, toen bleek dat de situatie van Eriksen stabiel was. Finland won het duel vervolgens tegen de verhouding in door een rake kopbal van Joel Pohjanpalo: 0-1.

Voor het dramatische moment rond Eriksen vlak voor rust was sprake van een eenzijdige wedstrijd. Denemarken zocht de aanval en loste in de eerste 43 minuten liefst 12 schoten; Finland kon daar geen enkele poging tegenover zetten. In de beginfase werden de Denen het meest dreigend, bijvoorbeeld met een hard schot van Jonas Wind, dat werd weggeslagen door doelman Lucás Hrádecky.

Hrádecky wist zich daarna opnieuw te onderscheiden door een kopbal van Pierre-Emile Höjbjerg onder de lat vandaan te tikken en redding te brengen op een afstandsschot van Eriksen. Martin Braithwaite probeerde het nog met twee schoten, die beide richting misten. Op slag van rust sloeg dus het noodlot toe voor Eriksen, die bij het nemen van een inworp ter aarde stortte. De spelmaker van Denemarken werd minutenlang behandeld en vervolgens naar de catacomben gebracht.

Bijna twee uur later gaven beide ploegen groen licht aan de UEFA om de wedstrijd te hervatten. Mathias Jensen kwam binnen de lijnen voor Eriksen, waarna Denemarken opnieuw het initiatief naar zich toe trok. In de eerste fase na de hervatting gebeurde nauwelijks iets dreigends, hoewel de druk op het doel van Finland met de minuut leek toe te nemen. Geheel tegen de verhouding in namen de Finnen na precies een uur spelen de leiding, toen Joel Pohjanpalo raak kopte uit een voorzet van Jere Uronen: 0-1. De bal kwam recht op Kasper Schmeichel af, die zijn hand niet genoeg achter de bal kreeg om een tegentreffer te voorkomen.

Denemarken zocht opnieuw de aanval en had opnieuw moeite om openingen te vinden. De thuisploeg had geluk toen de bal na een ogenschijnlijk uiterst lichte overtreding van Paulus Arajuuri op Thomas Delaney op de stip werd gelegd. Höjbjerg schoot de penalty echter slap in en zag Hrádecky redden. De Finse linkervleugelverdediger Uronen voorkwam daarna met een cruciale sliding dat Andreas Skov Olsen kon intikken.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1België330069
2Denemarken310213
3Finland3102-23
4Rusland3102-53Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door rowdysminia)

Vergeet het voetbal van deze wedstrijd dat is totaal niet meer belangrijk veel belangrijker is dat het nu naar omstandigheden goed gaat met Christian Eriksen, wat heb ik ademloos en met de tranen in mijn ogen staan toe kijken dat zet je wel weer even met beide benen op de grond en dan is voetbal totaal niet meer van belang.Heel veel sterkte Christian Iedereen is in gedachten bij je!

12 juni 2021 om 21:55

Het is natuurlijk triest. Maar de wereld draait gewoon door helaas. Finland kon in dit geval t beste met de situatie omgaan

12 juni 2021 om 22:02

Klopt denk ook dat het voor de deenen zelf beter was dat de wedstrijd morgen uitgespeeld zou worden dan heb je toch even de tijd om het een plekje te geven

Je misgunt het de Finnen niet, maar je gunt de winst de Denen wel. Resultaat natuurlijk verder totaal irrelevant. Wachten en hopen op beelden van Eriksen met zijn duim omhoog. Wat een bizarre avond...

12 juni 2021 om 22:22

Ik gun het de Finnen wel. Leuk dat zo'n land het EK haalt en gewoon goed presteert. Natuurlijk een bizarre situatie en hopelijk een voorspoeding herstel voor Eriksen. Maar het heeft wat mij betreft verder niets te maken met wie je de overwinning gunt.

12 juni 2021 om 22:27

Begrijp je reactie maar ik zeg ook niet dat ik het de Finnen niet gun. Ik denk dat wat basale emotie meeweegt bij me en uiteraard staat het resultaat los van wat er met Eriksen is gebeurd.

De uitslag en voetbal zijn natuurlijk bijzaak op een dag als deze. Nu hopen dat Eriksen het goed maakt en er hopelijk weer bovenop komt. Sterkte naar hem en zijn familie!

Ik vind het raar dat deze wedstrijd nog werd uitgespeeld. Ik denk dat beide ploegen vrede hadden gehad met een 0-0 eindstand. Die Deense spelers zullen er absoluut niet meer met hun hoofd bijgezeten hebben.

12 juni 2021 om 21:36

Beide ploegen (en Eriksen) prefereerde om de wedstrijd uit te spelen. Dit werd omgeroepen door de stadion-speaker.

12 juni 2021 om 23:44

Inmiddels blijkt dat de UEFA ze weinig opties gunde.

Spijtig dat de Denen het verschil niet konden maken. Dat had Eriksen een extra boost gegeven. Maar de ploeg wordt niks verweten.

Het was een mentaal sterke beslissing om ervoor te kiezen de wedstrijd af te werken. Eveneens kwam die wens van Eriksen en de Finse ploeg.

Overwinning met een rauw randje voor de Finnen. De fans zijn blij, maar de ploeg zal het minder waardevol vinden.

Belangrijkste is dat Eriksen bij zinnen is.

Ja, is niet meer dan normaal dat de Denen er niet meer bij zijn met hun hoofd. Vind het jammer dat ze het niet een dagje rust hebben gegeven. Gewoon een beetje voor het menselijke aspect. Het is niet omdat Eriksen zijn toestemming gaf, dat je dat ook moet doen.

12 juni 2021 om 21:39

Als beide ploegen verder wilde en Eriksen ook dan vind ik niet dat je kunt zeggen dat het 'normaal is dat ze hebben verloren omdat ze er niet bij waren met hun hoofd'. Want ze waren er wel bij met hun hoofd. Ze wilden gewoon door. Ik vind dat jij te emotioneel reageert

12 juni 2021 om 21:42

Dat ben ik niet met je eens. Natuurlijk hebben ze zelf aangegeven dat ze door konden en wilden spelen, maar zoiets spookt echt wel de rest van de wedstrijd (en waarschijnlijk ook de rest van het EK) door je hoofd hoor. Je kunt dan niet zeggen dat de focus er voor 100% was

12 juni 2021 om 21:47

Je begrijpt het niet. Ze kozen er zelf voor. Als ze een dagje rust wilden had niemand nee gezegd. Dat was dus blijkbaar niet nodig. Dan mag je natuurlijk niet meer zeggen dat verliezen normaal is.

12 juni 2021 om 21:49

Prima dat jij dat vindt, noobmaster69. Voor pyschologische zaken zal ik voortaan bij u op consultatie moeten.

12 juni 2021 om 22:06

@noobmaster69 Tuurlijk hebben ze er zelf voor gekozen. Ik snap best dat de door wilden spelen. Het is Eriksen zelf is geweest die dat heeft gevraagd. Het is lastig om zoiets te weigeren. Echter, zeggen dat alles goed is en toch doorspelen, betekent in mijn ogen niet automatisch dat alles ook oké is. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat de Denen volledig met hun hoofd bij de wedstrijd waren na zo'n heftige gebeurtenis, ongeacht dat zij zelf hebben aangegeven door te kunnen spelen.

12 juni 2021 om 21:41

Een dag rust kan niet. Enige andere optie was 0-0

12 juni 2021 om 21:52

Zeg dat eens tegen noobmaster...

Eerste overwinning ooit van Finland in hun eerste wedstrijd op een mondiaal kampioenschap ooit. Toch wel mooi ondanks alles wat er is gebeurd

12 juni 2021 om 21:37

Zeker mooi, maar wel met een grillig randje.

Zal niet fijn op terug gekeken worden.

12 juni 2021 om 21:38

Europees kampioenschap*

12 juni 2021 om 21:44

Ja leuk voor de Finnen inderdaad al is dit wel de meest lelijke manier om een wedstrijd te winnen. Zowel sportief geen kans gecreëerd en natuurlijk het voorval met Eriksen wat natuurlijk wel invloed heeft. Maarja een punt pakken tegen Ruslandvof België dan kunnen ze zelfs naar de volgende ronde toe.

12 juni 2021 om 21:54

Ik denk dat het het beste is om het resultaat en het incident los van elkaar te zien. Beide ploegen kiezen er uiteindelijk voor om door te gaan en dan vind ik het niet eerlijk om zo'n stunt van Finland te bagatelliseren. Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van het incident en vind het nog steeds bizar dat ik live iemand voor zijn leven heb zien vechten, maar ik wil nu wel Finland feliciteren met een enorm knap resultaat, want dat blijft gewoon een indrukwekkende prestatie.

12 juni 2021 om 22:01

Wie weet volstaat deze zege zelfs al voor plek 3, al zal het doelsaldo dan niet te negatief mogen zijn tegen België. Een stunt, hoewel natuurlijk volledig overschaduwd door een jammerlijke gebeurtenis, maar wel een stunt. Zou wat zijn als Finland de ko fase haalt, op Noord Macedonië na had ik ze laagst ingeschat op dit EK en velen met mij denk ik.

12 juni 2021 om 22:39

Hoe vond jij Christensen?

12 juni 2021 om 21:56

Ik vond het vrij beschamend dat die finnen zo gingen juichen na afloop zeg.. ook vrij respectloos.

12 juni 2021 om 22:39

Aan de andere kant kon je ze het toch niet kwalijk nemen? Het is hun eerste EK ooit en ze pakken de 3 punten, tuurlijk komen er emoties los en ga je als ploeg zijnde juichen. Ik vond het trouwens enorm meevallen met hoe uitbundig ze juichten

13 juni 2021 om 01:13

Op zo'n avond telt die zege niet, zeker nadat denemarken zowat gedwongen wordt om de wedstrijd uit te spelen. Alsof je tegen een gehandicapten team speelt en dan voor hun neus gaat staan juichen. Zulke dingen doe je niet als je volwassen bent.

13 juni 2021 om 10:10

Wat een onzin, natuurlijk is het verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd en ik heb enorm veel respect dat de Deense ploeg de wedstrijd hoe dan ook wilde uitspelen diezelfde avond. Tuurlijk ze waarschijnlijk niet 100% bij de wedstrijd, maar het blijft uiteindelijk nog steeds een voetbalwedstrijd en daarbij horen nou eenmaal emoties, ik zou ook enorm blij als ik met mijn ploeg zijnde onze eerste EK-zege ooit binnen zouden slepen. Volgens jouw redenering hadden de Finse fans blijkbaar ook niet mogen juichen.

Zou toch een stunt zijn mocht Finland doorstoten naar de volgende ronde. Aan 1 punt hebben ze misschien al genoeg om bij de 4 beste nummer 3's te horen. Kunnen met mazzel zelfs ook nog tweede worden. Zal dan tegen de Russen moeten gebeuren, want zie ze tegen Belgie echt geen resultaat halen.

12 juni 2021 om 21:43

Belgie niet Frankrijk . Geef je gelijk zie de andere geen punten pakken tegen Belgie.

12 juni 2021 om 21:49

Bedankt voor de verbetering

12 juni 2021 om 21:47

Ging Portugal zelfs niet door met drie punten vorig EK? Kan idd zomaar genoeg zijn al.

12 juni 2021 om 21:53

Heb je helemaal juist. Portugal speelde volgens mij 3x gelijk. Denk dat het voor Finland cruciaal is om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen. Doelsaldo speelt volgens mij een belangrijke rol in welke nummer 3's doorgaan.

13 juni 2021 om 01:21

Volgens mij heeft Portugal toen alle wedstrijden dat toernooi in de reguliere speeltijd gelijk gespeeld.

Wat een respectloze lul is die Finse coach, reageert op de overwinning alsof er de avond niets is voorgevallen.

12 juni 2021 om 21:38

Ik begrijp de vreugde wel, wat moet de man anders? Hij is ook maar mens.

12 juni 2021 om 21:43

Het had inderdaad iets minder uitbundig gemogen gezien de verschrikkelijke gebeurtenis.

12 juni 2021 om 21:51

Klopt, maar als je al ziet hoe mensen hier op Vz reageren verschiet ik niet echt meer. De coach van Finland heeft tenminste een reden om blij te zijn, de eerste overwinning ooit van Finland op een tornooi. Dat moet hem heel blij gemaakt hebben op dat moment, neem ik hem niet kwalijk.

Vind de titel van dit artikel een beetje ongepast. Gezien de verschrikkelijke gebeurtenis van vanavond met Christian Eriksen zou het verrassend geweest zijn als Denemarken gewonnen had. Heel veel respect voor Denemarken en Finland dat ze de wedstrijd hebben uitgespeeld en beterschap en sterkte voor Eriksen.

Had het de Denen gegund. Hopelijk kunnen hun zich nog herpakken

Meest trieste van deze avond is toch wel Willem Engel om Eriksen te gebruiken voor zijn anti-vaccinatie programma

12 juni 2021 om 21:50

Nou inderdaad zeg wat een gek is dat verder zou het inderdaad mooi zijn als Denemarken zich kon herpakken tegen België en Rusland

Ik ben zeer onder de indruk van Ibi Afellay. Er zit daar een echte kerel die zich niets aantrekt van hoe de tv wereld werkt. Een man met een groot hart die zegt waar het op staat. Speelt geen spel en heeft geen lijntjes. Een verademing ten opzichte van alle andere analisten. Prachtig ook hoe hij de lans brak voor de medici die inderdaad geweldig werk hebben verricht. Nu net word hij bedankt door de presentator en verteld dat hij van slag was. Hij keek juist eerder op een manier alsof hij de enige was die daar de persoon Eriksen wilde beschermen. Zal zeker ook een echte vriend zijn en geen matennaaier

12 juni 2021 om 21:49

Amen. Heel sterk verwoord. Hieronder belicht ik de negatieve kant van de media, maar Ibi is het positieve voorbeeld. Ook Perez prima. In de studio was men uiterst respectvol.

12 juni 2021 om 21:51

Ik vond hem juist helemaal niet goed overkomen. Als je zoveel betaald krijgt om op tv te komen dan moet je ook wat te zeggen hebben. Hij is totaal geen type voor de tv en jij vertaalt dat dan door te zeggen dat die zich er niks van aantrekt, maar hij is er niet geschikt voor en zit erbij alsof die moet nablijven op school. Zo een Theo Janssen doet dat toch veel representatiever als oud-voetballer van ongeveer dezelfde leeftijd.

12 juni 2021 om 21:57

Meestal heeft hij juist wat te zeggen en is hij fel en zonder blad voor de mond. Vertegenwoodigt dan zijn eigen mening en komt niet met afgezaagde oneliners als 'de bal is rond'. Nu was hij volkomen van slag en kreeg hij het niet voor elkaar om zich te herpakken. Dat zal niemand hem kwalijk nemen. Goede jongen met zijn hart op de juiste plaats.

12 juni 2021 om 22:00

Als je toch zoveel betaald krijgt en half Nederland zit aan de buis gekluisterd dan zul je toch wel wat professionaliteit horen te tonen en hoor je de kijkers te informeren, want het viel compleet stil als ze hem wat vroegen. Perez is zelfs een Deen en kwam stukken beter uit de verf. Ik heb toch liever mensen die naast voetbalervaring ook goed eruit komen op de tv.

12 juni 2021 om 22:05

Hij is tenminste wel oprecht, hij toonde hier echte emotie, precies wat de meeste thuis ook voelde, dat is wat IK wil zien dat is wat ik verwacht van een analist iemand die kan overbrengen en vertellen wat er geanalyseerd is, dat kan dus met woorden maar ook met emotie

12 juni 2021 om 22:11

Wat een ongelooflijk achterlijke reactie dit. Geeft precies aan hoe jij naar de wereld kijkt. Geld… want hij krijgt zoveel geld betaald. Het zal wat joh. Ibi vertolkte precies hoe half Europa naar dat hele moment keek. Ademloos niet wetende wat hierop te moeten zeggen. Lukt dat hij daar geld voor krijgt, maar daar draait het hier toch in de hele situatie niet om? Dit maakt ibi juist mens en gaf meer respect aan de hele situatie. Ga lekker ergens anders geld verdienen.

12 juni 2021 om 22:17

Wat is daar achterlijk aan? Je weet dat Affelay werkt voor de NOS neem ik aan. Stel je voor dat nieuwslezers zo zouden reageren na een aanslag. Het werk moet gewoon doorgaan hoe hard het leven ook is. Als je er niet tegenaan dan moet je niet in de media gaan werken.

12 juni 2021 om 22:18

Emotie tonen is prima, maar hij viel compleet stil. Het werk moet doorgaan in de media hoe hard het ook is. De mensen thuis voelen zeker emotie, maar werken gelukkig niet voor de NOS

12 juni 2021 om 22:28

Is toch een totaal andere situatie? Er wordt op dat moment ingeschakeld en inderdaad het nieuws verkondigd. Door mensen die daar op zijn ingesteld en voorbereid. Hier hebben we het over iets wat live op televisie gebeurt. Zij zitten daar om een mening te geven over het voetbal. Niet om commentaar te gaan geven wat er nu gebeurt terwijl iemand dood neervalt. Nou durf ik wel te zeggen dat de nieuwslezers ook wel even stil zullen vallen mocht utrecht centraal ter plekken ontploffen tijdens een live inzending en in beeld. Mijn reacties is vooral gericht op het feit dat je stelt dat hij er zo veel geld voor dus dan zal hij er maar mee moeten dealen. Dat slaat mijn inziens volledig de plank mis

12 juni 2021 om 22:37

Dit is toch ook voetbalnieuws? Ze geven op tv wel meer meningen dan alleen over het voetbal hoor. Van blessures, vreemdgaan tot ruzies het komt allemaal aan bod. Dat dit een lastiger onderwerp is moge duidelijk zijn, maar hij zit er wel voor misschien wel een miljoen mensen en komt niet uit zijn woorden. Prima als je met vrienden zit of vrijwillig op een Youtubekanaal, maar ongeschikt als je op landelijke televisie zit en inderdaad zoveel belastinggeld binnenharkt. Dan hoor je ook professionaliteit te tonen.

12 juni 2021 om 22:41

@lucaij, je voorbeeld van een aanslag is toch anders. Ik neem aan dat je doelt op een nieuwslezer die het nieuws verkondigd. Uiteraard moeten die professioneel blijven en 'doorgaan', mits het gepaste respect in de toon blijft. Dat deed de presentator vandaag ook prima vond ik. Hoewel ik hem wat hakkelend vond in het hele improviseren dat ontstond, ging hij toch relatief snel over tot de orde van de dag zonder de lading van het moment te niet te doen. Wat Affelay betreft: dat is een hele andere situatie. Ja, ze worden allemaal betaald door de NOS maar de functie is totaal anders. Ibi zit daar om zijn mening te geven en ons van deskundige analyses te voorzien. Dat doet hij altijd met zijn hart op zijn tong en vandaag was zijn hart even stil. Zoals dat bij half Europa was. Dat vond ik persoonlijk schitterend en wat mij betreft deed hij de situatie eer aan. Beter dan dat ze alledrie meteen waren 'overgeschakeld tot de orde van de dag' en de vijf minuten voor dat incident tactisch waren gaan analyseren. Had je dat beter gevonden?

12 juni 2021 om 22:49

Ik vind dat je ibi hier niet op kan afrekenen. Hij zit er niet voor dit soort situaties. Zoals aangegeven, nieuwslezers zitten er om het nieuws te verkondigen op het moment dat het is gebeurt. dit soort situaties die op live televisie plaatsvinden overtreft iedere reactie. dat valt niet uit te drukken in geld. ik durf ook wel te stellen dat als ze daar echt moeilijk over zou gaan doen ibi zegt, hier heb je je geld terug ik ben er weg van.

12 juni 2021 om 21:53

Wat een geweldige gozer is die Ibi zeg. Zijn emoties liet hij duidelijk blijken en heeft gevoel voor omstandigheden. Hij spreekt de waarheid, is rustig, beleefd en medelevend met alles wat erom hem gebeurt. Wat een aanwinst van een analist daar kunnen er vele oudere analisten nog veel van leren. Hele grote complimenten hoe hij aan iedereen denkt en daar in mee leeft.

12 juni 2021 om 21:54

Helemaal mee eens! Heerlijke vent die daar inderdaad volledig zichzelf is. Hij was volkomen van slag door het nieuws en doet vervolgens lekker nul moeite om zich te herpakken. Daarmee weet hij het hele voorval exact de juiste lading mee te geven. Vind hem sowieso een prettige toevoeging aan het, doorgaans teleurstellende, Nederlandse analistenleger.

12 juni 2021 om 21:59

Vond zijn opmerking richting perez dan weer wat minder van empatisch.

12 juni 2021 om 22:41

Wat zei hij dan tegen Perez?

12 juni 2021 om 22:45

Hij vroeg aan perez of hij wel emoties heeft. Vond ik een beetje ongepast. Verder ben ik het er wel mee eens dat ibi een toevoeging is in de analisten wereld.

12 juni 2021 om 23:07

Heb het moment niet gezien, dus kan het ook niet echt in context plaatsen.. maar als ik het zo lees als dat het getypt is, komt het wel wat bot/lomp over idd

12 juni 2021 om 22:00

De presentator en perez misschien nog wel knapper hoe die bleven doorpraten ondanks zo'n moeilijke situatie. Afellay kon duidelijk even geen woord uitspreken zonder te breken.

12 juni 2021 om 22:24

Uiteindelijk zitten de 'analisten' er voornamelijk als televisiepersoonlijkheden en krijg sterk de indruk dat ze worden afgerekend op entertainment en dramatiek. Daarom is het niet meer dan logisch dat iemand als Ibrahim Afellay voor de ene persoon een verademing is (doordat hij duidelijk meer vanuit een menselijk aspect reageert) en voor de andere persoon juist niet (die meer entertainment en dramatiek verwacht van een televisiepersoonlijkheid). Dat gezegd hebbende, ik ben het helemaal met je eens. Heb vanaf het eerste moment al gezegd dat ik graag luister naar Ibrahim Afellay omdat hij altijd vanuit de voetballer als mens praat. Daar past zijn reactie vandaag ook helemaal bij. Overdonderd door emoties, soms stil en meteen oog voor de mensen van de medische hulp. En zijn woorden 'allahu Akbar Alhamdulillah' na het horen van het eerste positieve nieuws over Christian Eriksen gingen bij mij door merg en been. Ben zelf niet gelovig, maar daarmee zag je meteen hoeveel hij met Eriksen meeleefde. Dat soort emotionele reacties van hem en degenen in het stadion zullen nog lang bij mij blijven hangen.

13 juni 2021 om 10:18

Ik ben geen moslim en ik hoorde het ook wat ibi zei.. diep respect!! Het was zo oprecht en puur en iedereen begreep wat hij eigenlijk zei.. ik vond het geweldig.

Kjar man of de match als hij er niet was was eriksen door door hem ja die z.n tong niet ingeslikt en lag hij in de goede houding. Wat een klasse persoonlijlheid

12 juni 2021 om 21:49

Naja met persoonlijkheid heeft dat niet te maken denk ik. Ik denk als bijvoorbeeld een Smeichel wist dat hij hem even anders moest neerleggen dat ook had gedaan haha. Maar uiteraard wel een goede actie. Het heeft misschien zijn leven gered en dan ben je naar mijn mening sws man of the match.

12 juni 2021 om 22:43

Ik vond z’n reactie na de wissel anders behoorlijk misplaatst op zo’n avond voor de Denen..

Had het de Denen wel gegund maar de grootste overwinning is het bij bewustzijn zijn van Eriksen. En wat een prachtige ploeg hebben zij. Voor mij al de medekampioen van dit toernooi.

Wel ben ik geschokt door het gebrek aan respect bij enkele knip- en plaksites met hun ingezoomde foto's van een logischerwijs emotionele vriendin, het plaatsen van een roerloos liggende Eriksen, en het compleet uitmelken van de situatie voor wat likes. Bijvoorbeeld 'België met 3 bekenden van Eriksen....'. Onmenselijk. Ik mis soms echt respect in de media. Letterlijk over lijken gaan voor wat meer clicks en views. Riooljournalistiek.

Bij een vechtpartijtje of bloot piemeltje weten media niet hoe snel ze alles moeten blurren of op zwart moeten gooien, maar bij een reanimatie blijkt dit alles ineens onmogelijk. Dat wilde ik even kwijt. Dit gaat van kwaad tot erger met die goedkope mediakanalen.

12 juni 2021 om 21:48

Ik vond het op zich ook vreemd dat de NOS blijft uitzenden terwijl er iemand wellicht ligt te sterven op het veld.

Sneu dat de spelers van Denemarken er omheen moeten staan om de camera nog enigszins te blokken. Vrij traumatiserend voor hen ook.

12 juni 2021 om 22:01

Hoe je het ook wendt of keert, dat is natuurlijk ook gewoon ‘nieuws’ of televisie.. ingezoomd en wel en met die vriendin vond ik smakeloos, maar ‘de mensen’ willen natuurlijk ook gewoon blijven volgen hoe het gaat

12 juni 2021 om 22:14

Ik ben met je eens dat het nieuws is en ik begrijp het ergens wel. Aan de andere kant, doe je het in een soort gelijk geval op straat met je mobiel, vraag ik me af of men je maar laat filmen en hoe leuk men het vindt.

Stuitend wat sommige mensen hier voor reacties achterlaten. Dat de denen wat ‘professioneler’ hadden moeten zijn. Het zijn mensen van vlees en bloed, mer gevoelens! Ik werk zelf als verpleegkundige en heb meerdere malen mensen gereanimeerd. Ik kan je vertellen... er is geen knopje dat je daarna even omzet en door. Je moet dit soort heftige zaken verwerken als mens zijnde. Dat heeft tijd nodig. Alle respect voor de denen en veel liefde voor Eriksen!

Onwaarschijnlijk dat de denen deze wedstrijd überhaupt wouden uitspelen, ook al zou Eriksen hierop aangewezen hebben. ONWAARSCHIJNLIJK. Hopelijk komt alles oke met Eriksen. En voor de Finnen, een dikke dikke proficiat!! Had het de denen op het veld allesbehalve gegund. Uit respect speel je gewoon niet, ondanks wat er gezegd word. Its al about the money

Mensen aub. Zie je iemand zo vallen en zijn de symptomen; grauwheid van huid, het ontbreken van een ademhaling OF een onnatuurlijke ademhaling. Bel 112, kijk-voel-luister en start indien nodig reanimatie.

https://youtu.be/Qj2TjF0yZIs

Bij hitte treed hersenschade nog binnen 4 minuten op bij zuurstoftekort.

Bij Eriksen zag je voor de reanimatie wel een jachtige ademhaling. Dit kan mogelijk 'gasping' zijn. Een innefectieve instinctieve ademhaling reflex. Hij heeft dan een mogelijke hartstilstand icm met mogelijk een ademhaling stilstand. Maar alstublieft; REANIMEER! Borstcompressies, 112. Reageer! Sta er niet hopeloos omheen te gillen om een hulpverlener

wees de kundige hulpverlener!!!!

Simon Kjaer. Weet hoe te handelen in zo een situatie en troost Christian's vrouw. Jij held. Finland wint, logisch. Denen zijn kapot. Niet belangrijk ook. F*ck dit EK voor de Denen. Totaal irrelevant (perez). Eriksen ademt en praat. Dat is de overwinning voor Denen.

Iedereen prijst Kjaer, maar vergeet Hradecky niet. De beste man zag van 30 meter verte direct dat er iets mis was. Wat een held.

De belangrijkste overwinning op het veld is door Eriksen behaald.. De rest is allemaal bijzaak.

12 juni 2021 om 22:06

Mooi gezegd.

Bizarre wedstrijd, dacht van te voren, even een tussenwedstrijd voor ik er even goed voor ga zitten, bij Rusland-Belgie, maar wat liep dat anders.

Gelukkig dat Eriksen weer bij bewustzijn was en zelfs kon aangeven dat hij graag wilde dat de wedstrijd werd gespeeld.

Toch blij met de 1e overwinning van Finland op een ek. Maar toch voelt het enigzins raar. Maar het eengiste wat telt is dat het goed gaat met chris

Ik denk dat niemand bij de Deense ploeg het ook maar iets interesseert dat ze deze wedstrijd hebben verloren. Het is dat ze nog 2 wedstrijden moeten spelen maar die gasten kunnen zich toch onmogelijk serieus voorbereiden op België. Nee voetbal is voor de Deense ploeg totaal niet van belang en dat is volkomen logisch. Die zijn alleen maar bezig met Eriksen. En terecht want wat heeft deze hartstilstand voor gevolgen? Gelukkig heeft hij het overleefd dat is het allerbelangrijkste maar wat voor schade heeft de hartstilstand veroorzaakt en wat betekent dit voor zijn voetbalcarrière? Dat is momenteel voor die jongens veel belangrijker dan de rest van dit toernooi.En dat zijn vragen die ongetwijfeld de Denen ook bezig houden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
R. SkovAanvaller00
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1012 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen laat gezicht zien op trainingscomplex Internazionale

Christian Eriksen heeft woensdag een bezoek gebracht aan het trainingscomplex van Internazionale. De aanvallende middenvelder zei gedag tegen zijn medespelers, de technische staf en de directie van zijn club. Zijn fysieke...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren