Eriksen is stabiel en vroeg spelers om wedstrijd te hervatten

Zaterdag, 12 juni 2021 om 20:44Dominic Mostert • Laatste update: 00:20

Christian Eriksen is zaterdagavond tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar gezakt. De middenvelder werd op het veld gereanimeerd en werd na een behandeling van ongeveer een kwartier afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij gestabiliseerd. De Deense voetbalbond (DBU) bevestigt dat Eriksen wakker is en nader wordt onderzocht in het ziekenhuis. Ook heeft hij zijn ploeggenoten toegesproken, bevestigt directeur Peter Möller van de DBU. Hij zou ze via FaceTime hebben gevraagd om de wedstrijd af te maken. Beide ploegen willen dat, waardoor de wedstrijd wordt hervat om 20.30 uur.

In een interview met NPO Radio 1 bevestigt zaakwaarnemer Martin Schoots dat Eriksen het relatief goed maakt. "Ik weet niet heel veel, maar ik heb net even gesproken met zijn vader", vertelt Schoots. "Die heeft me verteld dat hij ademt en kan praten. Dat is onder deze omstandigheden het nieuws waar we blij mee zijn. Dat is het enige wat ik weet. Ik heb vijf minuten geleden met zijn vader gesproken. Iedereen is in shock, dat is logisch. Zijn vriendin is nu bij hem in het ziekenhuis."

In de 43ste minuut van de wedstrijd bood Eriksen zich aan de zijlijn aan bij een ingooi. Hij wilde de bal aannemen, maar viel prompt voorover. De ploeggenoten van Eriksen en de medische staf hadden meteen door dat er sprake was van een ernstige situatie. Spelers van Denemarken verzamelden zich rond Eriksen en gebaarden dat hun ploeggenoot meteen medische hulp nodig had. Terwijl artsen zich over Eriksen ontfermden, stonden spelers van Denemarken zij aan zij om hem heen, om het zicht van de camera's te blokkeren.

Complete voetbalwereld leeft mee met ingezakte Christian Eriksen

Op sociale media steekt de hele voetbalwereld Christian Eriksen een hart onder de riem.Lees artikel

Spelers van Denemarken en Finland waren zichtbaar geschokt, evenals toeschouwers op de tribune. De wedstrijd werd logischerwijs onderbroken tijdens de medische behandeling van Eriksen. Na een behandeling van ongeveer een kwartier verlieten de spelers van Finland en de arbitrage het veld, terwijl er witte doeken om Eriksen heen werden geplaatst en hij werd weggevoerd. Zijn ploeggenoten liepen naast hem mee.

In de studio van de NOS wordt geschokt gereageerd op het incident. Landgenoot Kenneth Perez zegt 'geen woorden' te hebben voor de gebeurtenis."We kunnen lullen over 4-3-3, 5-3-2, al die onzin, maar als je ziet dat een jonge voetballer voor zijn leven aan het vechten is… Zo leek het in ieder geval. Het leek op een hartstilstand bij een ingooi. Hij struikelt half. Een aantal spelers reageert heel snel. Het is hopen en bidden voor Christian Eriksen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn ouders en zijn vriendin met kleine kinderen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

270 reacties (laatste reactie door xeqter)

Vreselijk heftige aanval uit het niets, toen die neerviel zag ik meteen dat het niet goed is. Ik hoop het echt dat dit goed gaat komen en dat hij het overleefd en geen blijvend letsel houd. Mocht dit niet goed komen dan heb ik geen zin meer om het EK te volgen.

12 juni 2021 om 19:00

Nee dan ben ik er idd ook al klaar mee ye triest dit

12 juni 2021 om 19:06

Echt helemaal klaar mee, kan alleen maar wachten op goed nieuws, mocht dat komen :'

12 juni 2021 om 19:13

Ongelofelijk, bidden voor deze man dat het zo goed mogelijk met hem komt. Ek voor mij is nu al klaar

12 juni 2021 om 19:22

Er is al een foto in omloop waarbij hij bij bewustzijn is! Dat is goed nieuws!! Hopen op geen blijvende schade!!

12 juni 2021 om 19:19

Heb precies hetzelfde mbt die laatste zin.. wat een verschrikkelijk moment.

12 juni 2021 om 19:19

Ik ben ook klaar met het ek, dit gaat nergens over zoo jong en ook nog een bekende voetballer voor ons allemaal.

12 juni 2021 om 19:20

Word net bevestigd dat die bij kennis is!🙏

12 juni 2021 om 19:22

Nog niks bevestigd, die foto kan ook heel makkelijk worden gesaboteerd

12 juni 2021 om 19:25

Dat er zulke mensen zijn die daar toe instaat zouden zijn, zou echt onmenselijk zijn.

12 juni 2021 om 19:29

bij kennis wil nog niet zeggen dat het okee is.
ik herriner mij Puerta nog van Sevilla hij zakte ook in elkaar en ging zelfs na behandeling zelf lopend van het veld om vervolgens in de kleedkamer een nieuwe hartstilstand te krijgen en in het ziekenhuis zelfs een 3de kreeg en daar aan stierf

12 juni 2021 om 19:52

Ik kreeg meteen een flashback naar Feher.

Verschrikkelijk om te zien, echt vreselijk

12 juni 2021 om 19:11

Inderdaad verschrikkelijk voor hem, zijn vriendin ouders, toeschouwers, spelers van beide landen

Ik heb ooit een speler gered? die zijn tong had doorgeslikt. Ik trok hem er uit en riep om hulp, niemand kwam me helpen op het veld. Vreselijk gejankt.
Jaren later kom ik wat van zijn ploeggenoten tegen bij de dierenhandel. Bleek dat hij veel geluk gehad heeft, maar zijn handelingssnelheid was aangetast.
Thuis weer gejankt en nu komt het direct weer terug.
De spelers om hem heen moeten een klap hebben gekregen

12 juni 2021 om 19:25

Jij deed wat je kon en deed het ook! Respect man! Het lijkt zo vanzelfsprekend, totdat je daar staat…

12 juni 2021 om 20:42

Veel respect voor jou Cas1. Emotie is logisch. Ik vond de beelden verschrikkelijk maar vond de saamhorigheid van de Deense spelers bijna ontroerend om te zien. Laat ik maar niet beginnen over het gebrek aan menselijkheid en disrespect van diverse (goedkope) mediakanalen. Bij een bloot piemeltje of relletje op de tribune weet men maar al te goed hoe men moet wegzappen, maar bij een reanimatie en zichtbaar (en logischerwijs) emotionele vriendin gaat men even lekker zitten inzoomen. Walgelijk. Iedereen viel op Instagram van like-geilheid over elkaar heen.

13 juni 2021 om 01:41

Ik zit nu zo te denken na jouw comment en ik vind het inderdaad echt belachelijk.. Als het goed is zit er 2 á 3 seconden vertraging altijd in om o.a. streakers buiten beeld te houden. Maar wanneer iemand neervalt en de hele wereld kan zien dat dit mis is, dan wordt er ingezoomd.. Ook werd er precies naar de camera overgeschakeld toen de AED z’n werk deed, heel heftig om te zien

Zit echt ademloos te kijken wat een eng beeld

12 juni 2021 om 18:53

Heb excact het zelfde, dacht eerst bewusteloos, want hij kreeg de bal tegen z’n hoofd, nog nooit iemand live reanimeert zien worden, m’n maag draaide om

12 juni 2021 om 18:56

Ik zit in tranen op de bank. Was aan het praten met mijn vriendin en zie Erikson op de grond liggen. Dacht aan een kopstoot ofzo. Tot ik die AED zag, mijn maag draaide om inderdaad.

12 juni 2021 om 19:02

Heb zelf 2x iemand op me werk moeten reanimeren en zonder succes, kan t bijna niet aanhoren, kan de tv niet eens aanzetten. Op me werk zijn ze emt alle respect al op oudere leeftijd, deze jongen heeft nog zoveel voor zich, ik ben miet gelovig maar op t moment bid, roep ik alles en ieder geloof profeet om te helpen

12 juni 2021 om 19:04

Dat is vet heftig man. Sterkte!

12 juni 2021 om 19:18

@ajaxreal1990 Mijn BHV leraar zei ooit, inmiddels 10 jaar geleden "ik heb meerdere mensen gereanimeerd, waar er een aantal van overleden zijn. Maar er zijn er 2 die het wel hebben overleefd en dan weet je waar je het voor doet." En dat verhaal is mij in ieder geval altijd bijgebleven. Laat je slechte ervaringen je ajb niet tegenhouden in de toekomst, want mensen zoals jij kunnen voor hele families/vrienden het verschil maken.

12 juni 2021 om 19:25

Sterkte kan begrijpen dat dit dan heel dichtbij komt

12 juni 2021 om 19:43

@slureeh, en zo is het. Hele krachtige boodschap, hoe moeilijk het ook is.

12 juni 2021 om 21:26

@ajaxreal1990 : ik heb ehbo, al heel lang en vele verwondingen etc opgelapt. Maar ik ben heel blij dat ik nog nooit een reanimatie heb hoeven te doen. waarom? Omdat ik bang ben dat ik faal . Ik heb een Samen met mijn vrouw een kind van de zwembad bodem gehaald en enkele jaren geleden een Duitser uit het zwembad gehaald. Het kind kwam uit zichzelf bij, na heel veel proesten. De Duitser werd gereanimeerd h door een aanwezige verpleegster. Ik had een soort van angst voordat ik moest beginnen. Maar ... niet reanimeren is slechte reanimatie.

NEEEEEE!!!! Dit ziet er echt heel slecht uit!

Zit met tranen in m'n ogen te kijken. Wat ontzettend heftig.. Sterkte allen..

Pffft.. Wat een naar moment. Had het liever niet gezien.. Sorry hoor maar waarom blijven ze die camera daar op schijnen? Echt niet goed dit... Bah

12 juni 2021 om 19:01

Belachelijk inderdaad. Laat een mens in zijn waarde. Vooral met zo'n ernstig voorval. En dan worden die streakers niet in beeld gebracht.

12 juni 2021 om 19:11

Wat een vreselijk nieuws! Inderdaad vervelend om te zien, Maar ikk denk dat dit vooral gedaan word om geen paniek te zaaien. Als ze het beeld weghalen gaan mensen nog meer zichzelf afvragen wat er gebeurd. Maar van mij hoeven ze dit ook niet uit te zenden

12 juni 2021 om 19:19

Helemaal mee eens. Ze hadden meteen weg moeten schakelen toen duidelijk werd dat dit mis was, wat al heel snel het geval was. De regie blijft gewoon filmen en ook inzoomen op zijn vrouw. Een beetje respect had wel gemogen door dit gewoon niet uit te zenden inderdaad.

12 juni 2021 om 19:31

Ik denk dat ze juist heel correct hebben gehandeld vanuit de regie, je weet niet direct wat er speelt en je filmt niet altijd alleen maar uit negatief oogpunt. Iedereen die zit te kijken hoopt op een goede afloop, iets wat de regie hopelijk ook in beeld kon brengen. Verder hebben ze in die 5 minuten veel afstand genomen, het zou pas erg zijn als ze de camera pontificaal erop lieten staan. Verder natuurlijk verschrikkelijk, zo'n jonge vent die in elkaar stort.

12 juni 2021 om 22:40

Snap je serieus niet waarom ze daar de camera op hadden? Echt niet? Heel de wereld zit in angst voor de camera hoe het gaat, hopend op een teken van leven, iets positiefs. Dat jij het liever niet gezien had is prima, en zo met jou velen anderen, maar ik denk dat het goed is om zulke situaties wel te laten zien. Dit is het leven, zo kan het ook lopen. Ik ben blij dat ik het heb kunnen zien. Of naja, blij, ik denk eerder dat het fijn is om het juist te kunnen zien. Nu werd de speler onder begeleiding en uit beeld weggedrag, maar voor hetzelfde geld zien we iets positiefs. Het laken en de witte schermen vond ik wel eng. Een wit laken staat bij mij gelijk aan overlijden, zeker met schermen eromheen. Prachtig trouwens om te zien dat er een Deense muur om Eriksen stond.

13 juni 2021 om 04:14

Denk dat jij het niet helemaal snapt. Het gaat niet alleen om mij omdat ik er niet tegen kan, het gaat ook om de persoon zelf en de familie van Eriksen. Het is respectloos tegenover beide als de camera dit allemaal voor miljoenen mensen laat zien. Wat zou jij ervan vinden als een familielid van je ligt te overlijden en gereanimeerd word terwijl er mensen staan om dit met hun mobieltje even op te nemen voor hun eigen views? Ik vind het zelf diep respectloos, ook dat moment dat er ingezoomt werd op Eriksen's vrouw wie in tranen het veld op liep, vind het walgelijk van de regie.

Pff heftig zeg hoop dat het goed komt met hem want het is een prachtige speler

12 juni 2021 om 18:51

Al was het de linksback van Macedonië, verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren in het voetbal

12 juni 2021 om 19:15

Ik denk ook zeker niet dat messi het zo bedoeld. Wat een verschrikkelijke beelden bahbah

12 juni 2021 om 20:18

Dat is trouwens 1 van hun grootste spelers Alioski, maar nee alle gekkigheid op een stokkie, je hebt helemaal gelijk.

Alsjeblieft red het 😓

Ik kan het niet geloven. Zit te trillen met tranen in m'n ogen. Chris kom op

Ben bang dat we vandaag een topvoetballer gaan verliezen..😭

12 juni 2021 om 18:52

Ja ik hoop dan voor hem en zijn familie dat het alleen bij een topvoetballer blijft en niet het persoon zelf. Ik heb zelf niet thuis in de medische wereld dus ik ga hier geen voorspellingen over doen . Maar het zag er echt heftig uit.

12 juni 2021 om 19:03

Dat uiteraard idd, heb er alleen heel slecht gevoel over.. Zit met tranen op de bank, dat gezicht toen die op de grond lag en tollende ogen...

Wat gebeurde er?? Ik heb het helemaal gemist.. Wat een vreselijk beeld zeg..

12 juni 2021 om 18:53

Hij viel neer ineens en trillde heel gek en toen bewoog die niet meer

12 juni 2021 om 18:54

Ik zou je aanraden het filmpje ook niet te kijken, echt vreselijke beelden.

12 juni 2021 om 18:55

Zou zeggen wees blij dat je het hebt gemist man... Echt kapot nare beelden gezien, pfft

12 juni 2021 om 18:57

Wat vreselijk, sterkte man.. Heel “blij” dat ik het gemist heb dan

Pff heftig man, hij werd ook gereanimeerd. Hoop dat het niet ernstig is.

12 juni 2021 om 19:11

Hij werd gereanimeerd, lijkt me vrij ernstig denk je niet?

12 juni 2021 om 19:15

@MJQ Doe niet zo raar. Je snapt zelf ook wel dat hij dit niet zo bedoelt.
Iedereen hoopt dat het ‘meevalt’ straks met Christian.

Ongelooflijk... Vechten Eriksen!

Hopen dat het goedkomt met hem. Anders is voor mij het hele EK verpest. Al zou Nederland kampioen worden, zou dit oor mij een grote smet op de titel zijn. Heel veel sterkte ☹

Wat een vervelende beelden bah. Comeon Eriksen!!!

Dit is echt zo erg, ik keek naar de voorbereiding van ajx toen t gebeurde met nouri, nu ik dit lees durf ik de tv niet aan te zetten, ik ben normaal niet gelovig maar aub iemand daarboven wat dan ook, HELP ERIKSEN :-(

Dit was echt akelig om te zien. Hopen dat het goed komt!

Wat een drama dit. Ook zeer slecht dat het minuten duurt voordat ze überhaupt reanimeren. Die minuten heb je juist nodig.

12 juni 2021 om 18:59

Je kan weer lopen zeiken over medici, maar daar viel echt niks op aan te merken hoor.

12 juni 2021 om 19:04

Dat is veel te makkelijk oordelen. Het kan zijn dat zijn ademhaling pas later stokte? Wij zullen het nooit weten, maar heb er vertrouwen in dat ze weten wat ze doen.

12 juni 2021 om 19:12

Je zal ten eerste moeten kijken of hij nog ademhaling heeft, je kan niet doel weg gaan reanimeren meteen. Het zal altijd even duren voordat je meteen begint, procedures... Op zich is er snel gehandeld, en zie ik weinig verkeerde dingen op het eerste gezicht.

12 juni 2021 om 20:43

Het checken van de ademhaling duurt geen minuten, daar gaat het mij vooral om.

12 juni 2021 om 21:04

Ja en wie zegt dat zijn ademhaling in de eerste of 2de minuut niet nog goed was? Ik geloof echt niet dat jij een medici bent.

12 juni 2021 om 19:12

Bizarre reactie. Als medicus kan ik zeggen: dit was een goed uitgevoerd protocol. Hadden niet anders kunnen handelen. Zomaar zonder enige voorkennis reanimeren kan gevaarlijk zijn. Maar ik weet zeker dat je er meer verstand van hebt dan die opgeleide mensen. Hoofdpunt is natuurlijk Eriksen. Wat verschrikkelijk voor zijn familie die daar aanwezig is. Hopen op goed nieuws.

12 juni 2021 om 20:42

Je bent niet de enige medicus hier. Daarnaast bij geen ademhaling kun je beter reanimeren.

13 juni 2021 om 10:33

Ik heb de beelden nog een keer gekeken speciaal voor jou. De medische staf was er snel bij en hebben hem in de stabiele zijligging gelegd, daarna verschillende controles uitgevoerd. Hierna is hij op zijn rug gedraaid nadat zijn ademhaling is gestopt en hebben ze hem gereanimeerd. Alles perfect naar omstandigheden uitgevoerd en daardoor is hij nu weer bij kennis.

12 juni 2021 om 21:22

Je ziet hem nog duidelijk ademhalen als ze bij hem zitten. Niet oordelen als je er niet bij was. Je kan niet zomaar gaan reanimeren....

12 juni 2021 om 22:33

Helemaal niet duidelijk juist. De verzorgers keken alleen maar en voerde in eerste instantie niet eens controles uit.

12 juni 2021 om 21:30

@futures: wie weet ademde hij nog, da;hoef je niet te reanimeren. Ik heb ehbo en als eerste kijk je of iemand nog ademt. Zo niet, dan sthart je met een reanimatie. Wel bizar dat geen van de spelers ook maar iets ondernam wat op ehbo leek, die stonden alleen maar te roepen en wijzen. Ondertussen renden de arts en verzorgers naar Ericson toe.

12 juni 2021 om 22:34

Ja dat snap ik dat je eerst naar de ademhaling kijkt. Het leek er niet op dat hij ademhaalde en reageerde.

Gvd!!!
Kom op Christian!
Hou vol!!

Hier word je gewoon misselijk van. Wat hartverscheurend dit

Ik snap best hoe cookies werken, maar een reclame over uitvaart is echt heel erg ongepast zeg. Of ben ik de enige… ik kan me niet voorstellen hoe je nou trouwens een tweede helft moet gaan spelen?!

12 juni 2021 om 18:56

Niet gewoon staken

12 juni 2021 om 19:01

Vraag me af. Een fifa bond is vaak wel van het niveau “show must go on”. Niemand zal er zin in hebben, dus vraag het me af. Als een bond zegt: ga door. Kijken of de spelers kiezen om te stoppen

12 juni 2021 om 19:03

Vraag me af. Een fifa bond is vaak wel van het niveau “show must go on”. Niemand zal er zin in hebben, dus vraag het me af. Als een bond zegt: ga door. Kijken of de spelers kiezen om te stoppen

Zit met open mond naar het scherm te kijken….

Jezus man wat een ellende kom op eriksen blijf alsjeblieft leven kom op ik smeek het God op men knieën kom op

Hopelijk komt het goed met hem, ik kan alleen maar voor hem bidden.

12 juni 2021 om 18:55

Hoe meer gebeden, hoe beter

12 juni 2021 om 21:32

Sorry, ik denk dat hij meer baat heeft bij goede medische hulp ipv een gebed. Ben wel heel blij dat hi) een teken van leven heeft gegeven.

Jezus wat heftig! Sterkte strijder!

Ik ben echt ontdaan hiervan, wat vreselijk.

Het ziet er echt verschrikkelijk uit. Het enige 'positieve' is dat hij snel hulp kreeg van o.a. Kjear die meteen hulp bood op het veld en van het personeel natuurlijk, dus laten we hopen dat dat nog een verschil kan maken.

Fuck nee, gelijk de beelden van nouri komen terug. Dit is niet te bevatten

Wat boeit voetbal dan opeens ontzettend weinig.

12 juni 2021 om 19:02

Echt he?

12 juni 2021 om 19:20

Dan zie je maar weer dat voetbal ondergeschikt is aan mensenleven..

Pff dit is echt heel erg zeg. Situatie Nouri komt weer terug. Hopen dat het snel beter gaat! Pray for Eriksen🙏

12 juni 2021 om 19:22

Echt he! Hier was iedereen gelukkig snel bij. Hopen dat het goed gaan met Christian

Wat een heftige beelden..schrok me rot..hopelijk gaat ie t redden. Laten we allemaal bidden voor hem.

Jezus wat bizar , wist niet wat ik zag.

Overigens kan die camera man en de regie de ogen uit de kop schamen dat ze gewoon de reanimatie etc filmde !!! Er
Verdomme gewoon gefilmd dat hij hart massage kreeg en schokken met een AED.

12 juni 2021 om 19:06

Vreselijk, laten we bidden dat Eriksen het redt. Zelf neem ik het de regie minder kwalijk dat de reanimatie in beeld werd gebracht. Wat ik er van zag (maar het zou kunnen dat ik een deel heb gemist), was van ver af gefilmd en daardoor niet erg duidelijk.

Pff verschrikkelijk om te zien , ze zijn wel meteen begonnen met CPR dus heb hoop dat hij het haalt, sterkte

12 juni 2021 om 19:01

Ik vond het toch behoorlijk laat. Ze waren hem eerst nog aan het onderzoeken.

12 juni 2021 om 19:08

ik weet het niet ik hoop gewoon dat hij het haalt

Sprakeloos. Het leven is kort. Geniet van elke minuut.

Beangstigende beelden. Afschuwelijk. De blikken in de ogen van zijn teamgenoten was hartverscheurend. Hopelijk komt hij er door, zonder schade.

Hopelijk kom het helemaal goed met Eiksen

Ergste wat ik ooit heb gezien in een voetbalwedstrijd. Hopelijk overleeft hij het.

Vreselijk om dit te zien zeg

Ik heb het er ijs en ijskoud gekregen. Verschrikkelijk beeld en het reanimeren lijkt mij alleszeggend. Mag hopen dat hij het overleefd! Wel nog compliment aan de ploeggenoten hoe ze eromheen stonden om het beeld af te houden.

Ik hoop dat Eriksen het zal redden.👃 Ik moest gelijk aan Nouri denken

Dit doet echt veel verdriet als je dit ziet. Hopelijk loopt het goed af.

Neee nee nee eneee neee!! Ik hoop dat die het red maar het ziet er niet goed uit gvd tranen in mn ogen ervan

Vreselijke beelden. Zet alles weer even in perspectief. Ik duim voor een positief bericht...

Alsjeblieft Eriksen, vecht... Wat een enge beelden zeg, dat beeld van zijn gezicht zal ik nooit meer vergeten..

Geen woorden hiervoor, gedachten zijn bij hem en zijn familie.

12 juni 2021 om 19:15

Laten we niet vooruit lopen, en hopen dat het allemaal goed komt.

Vreselijk zeg. Een speler die door veruit de meeste mensen als een sympathieke speler werd gezien. Je gunt zoiets niemand, maar het lijkt altijd alsof het bij spelers gebeurd die je alleen het beste gunt. Ik ben niet gelovig, maar toch bid ik stiekem voor hem.

Verschrikkelijk dat NPO zolang bij het veld blijft en niet terugkeert naar de studio, gun die man privacy.

Hopelijk red je het Eriksen. Jeugdidool voor velen hier op dit forum.

Tsjah dit krijg je ervan van een overvolle voetbalkalender... die spelers worden al maximaal belast met een competitie, beker, trainingen etc. etc.

Het zou de Uefa sieren als ze per direct Euro 2020 cancellen

12 juni 2021 om 19:06

Ben het helemaal met je eens kerel

12 juni 2021 om 19:07

Leuk bedacht, maar hij heeft helemaal niet zoveel gespeeld bij Inter. Heeft dus helemaal niks te maken met dit voorval.

12 juni 2021 om 20:57

@weethetbeter wat heeft dat er nu mee te maken zeg? We weten nog helemaal niets en als dit op een hartstilstand lijkt kan dat zo simpel als een bloedprop of verkalking zijn. Niet met intensieve kalender en inspanning. Kan van alles zijn dus erg voorbarig en ongepast. Ben al blij dat hij kan praten en bij kennis is. Want dit was voor mij en denk bij iedereen hier echt heftig.

Wat een verschrikking om dit zo live te ervaren.. poeh geen woorden voor. Sterkte allemaal

alle handen en vingers gekruist voor Eriksen.
Cristian je mag nog niet gaan je bent nog te jong kerel.
Herstel alstublieft blijf op deze aarde.
Jezus dit wil je niet meemaken dit is zo vreselijk.
Cristian we zijn met jou!!!
We Love You
You Will Never Walk Alone je medespelers zijn naast je!!

Gvd. Brok in mijn keel. Van mij mag het EK wel klaar zijn nu. Stay strong Ericsson 😔

Zit gewoon met tranen in mn ogen hier. @ voetbalzone haal die foto weg. Zelfde als op tv dat ze beelden nog een keer laten zien...... is dit nu echt nodig???

12 juni 2021 om 19:13

Mee eens, heel naar. Maar laten we mild blijven, dit overvalt iedereen en dan worden fouten gemaakt. Edit: ik neem mijn woorden terug, ze blijven het maar tonen

Kunnen jullie misschien de foto van dit artikel veranderen voetbalzone? Dit is een hele nare foto gezien de situatie.

Moge de Here Jezus hem doen herstellen en zijn familie, team en ook de Finse ploeg kracht en comfort geven 🙏 vreselijk zo iets, ik bid en m’n hart huilt momenteel, houd vol Christian!

Pff wat heftig...gelukkig zag iedereen meteen de ernst van de situatie en reageerde iedereen dus snel. Het enige juiste wat je nu kan doen is de wedstrijd stopzetten en duimen/hopen/bidden voor Eriksen!

Mijn god, dit is het laatste wat ik wil zien op zulk evenement, hoop dat ie er zich doorheen slaat.
🙏🏻

Wat verschrikkelijk zeg! Ik heb de wedstrijd (gelukkig) niet gezien, maar het ziet er blijkbaar niet goed uit!
Wat een ellende zeg. Zo een fijn persoon ook nog!

Ik ga en hoef dit ook niet terug te zien. Heel veel sterkte aan zijn familie en vrienden. Echt afschuwelijk.

Oh wat naar dit zeg. Geen woorden voor. EK mag wat mij betreft meteen stoppen. Totaal geen zin meer in. Hoop echt dat het goed gaat met hem. Deze beelden deden me denken aan Nouri. Hoop voor Eriksen en zijn familie dat het goed gaat komen. :-(

Shit man. Ben hier echt verdrietig van! Sterkte!

Ik ben er helemaal ontdaan van, hopen dat het goed komt met Eriksen.

Die blik met de ogen die van hem was echt verschrikkelijk dat hadden ze beter niet kunnen uitzenden. Wat een verschrikkelijk beeld zeg, krijg hetzelfde gevoel als bij Nouri

Ik zit er net zo verslagen bij als Affeley in de studio.... Dit is zo bizar. Ik hoop dat Eriksen het overleefd en er weer bovenop komt.

Dit doet pijn heren….. Het is heel pijnlijk om dit te zien. Heb dit een aantal keren meegemaakt en het verscheurt je van binnen ongeacht wie het ook is.
Ik hoop dat Eriksen het redt en er bovenop komt.
Ik zit er nu verslagen bij……
Hou vol kerel we bidden voor je

Verschrikkelijk.. hoop niet dat dit door zijn vaccinatie komt

12 juni 2021 om 19:15

Zullen we de speculaties maar even achterwege laten? Daar heeft nu even niemand trek in.

12 juni 2021 om 19:15

Wat een opportunistische wappie opmerking, man. Alles om de agenda te promoten?

12 juni 2021 om 19:22

Hoe weet je dat hij een vaccinatie heeft gehad? Wanneer heeft Eriksen dat gezegd?

Wat een nachtmerrie echt verschrikkelijk.

Ik ben alleen maar verdrietig met veel tranen.

12 juni 2021 om 21:54

Sterkte man ... mijn voetbalhart huilt ook. Verschrikkelijk om te zien. Gelukkig geeft hij een teken van leven! Maar laten we hopen dat hij geen langdurige schade overhoud.

Het kan aan mij liggen maar ik heb ze wel heel de tijd zien reanimeren maar ik heb niet echt meegekregen dat ze de AED hebben gebruikt.

dit is gewoon de realiteit het kan ons allemaal overkomen. hopelijk komt hij er goed uit zonder schade maar mocht dat niet zo zijn dan heeft hij een mooi leven gehad, hij heeft voetbal kunnen spelen wat zijn passie is heeft bij geweldige clubs gespeeld in mooie steden gewoond, en heeft flink wat geld verdiend en alles kunnen doen wat hij maar wilde. Sterkte Eriksen hopelijk overleef je het

Zo'n topfitte gozer die het overkomt ongelooflijk. De camera had van mij ervan af gemogen zat met verbijstering en tranen in m'n ogen te kijken. Gelijk een zwarte rand om dit EK.

Ik snap niet dat de UEFA deze wedstrijd nog niet definitief heeft gestaakt. Je moet er toch niet aan denken dat er straks nog gewoon gevoetbald gaat worden. Wat mij betreft voetballen België en Rusland vanavond ook niet het toernooi is niet meer belangrijk.

12 juni 2021 om 19:21

Die wedstrijd gaat echt niet meer verder, ik verwacht echter dat de wedstrijd van vanavond "gewoon" door gaat. De Uefa staat over het algemeen niet bekend om zijn empathische vermogen.

12 juni 2021 om 19:29

er is geen enkele reden om de wedstrijd van Vanavond niet te spelen, het wordt gespeeld n een heel ander land en de emotionele lading is niet hetzelfde als bij de wedstrijd Denemarken Finland. ook al heeft Belgie 3 spelers die samen met Eriksen hebben gespeeld

12 juni 2021 om 19:30

nou ik zie toch nog graag voetbal en wil die Wedstrijd vanavond wel zien, zeker nu je hoort dat hij er waarschijnlijk doorheen komt en het overleefd

@voetbalzone. Ik weet dat het niet te voorkomen is dat beelden en foto's circuleren op t internet, maar misschien uit respect en privacy een andere foto van Eriksen boven het stuk zetten?

verdomme zeg wat heftig, toch zeker een paar tranen gelaten wat een bizarre situatie. Hopen dat alles goed komt ..

Hij is bijgekomen, er is een foto waarin hij op brancard word afgevoerd en zn hand op zijn voorhoofd heeft

Vreselijk dit! De rillingen liepen over mij lijf. 🙏🏾🙏🏾

Helaas live gezien, vond de beelden aardig traumatisch, ik ben helemaal in shock, ook echt geen zin meer in dit EK, als Eriksen het maar overleeft.

NEEEEEE ERIKSEN ALSJEBLIEFT HOU VOL

Dit voelt echt niet goed hoor... heb wel wat drank op maar zit hier serieus gewoon te janken man

VZ, deze foto die jullie gebruiken is zeer schokkend. Gebruik een andere foto. Alleen al uit respect voor Eriksen

Vond dat de hulpverlening fucking traag en laconiek reageerde

Als ik die beelden van huilende mensen zo zie, die aanvoerder met die vrouw.. Dan denk ik; kunnen die knip- en plaksites niet één keer eens wat respect tonen wat betreft foto's en zo? Het is niet alleen een internationale voetballer he. Het is ook een mens, met familie.

Nieuws dat ie bij kennis was toen ie weg werd gevoerd. Hoop het echt.

Men zegt dat hij zijn hand opstak toen hij uit het stadion naar de ambulance werd gebracht. Laten we aub hopen dat het waar is!

De ambulance reed zonder zwaailichten waar je eerst een nog meer naar gevoel kreeg over het geval Ik hoop echt dat hij in orde is en niets blijven overhoud.

Zojuist heb ik een hoopgevend beeld gezien dat hij weer bij bewustzijn is.

IK heb net gezien en gehoord dat Christian zijn hand opstak op de brancard buiten het veld....hopelijk komt het nog goed,......

Beetje dubbel om zo'n foto te laten zien, maar geeft wel veel goede hoop.

Lees dat hij stabiel uit stadion is gegaan en zag foto waar hij bij bewustzijn is en hoop omhoog houdt zelf. Pff wat hoop ik dat dat klopt.

Net een beeld gezien van hem, erg groggy zag hij eruit, maar gelukkig bij kennis! Laten we hopen dat alles goed komt voor hem en zijn familie en vriendin!

Die foto van net, lijkt er in ieder geval uit te zien alsof hij bij bewustzijn is en ook "bewust". Hopelijk is dat ook echt zo.

Pffff blij dat ik ff met de hond was wezen wandelen

De UEFA zegt nu dat Eriksen is gestabiliseerd, Godzijdank

Wat een goed nieuws. M'n maag draait langzaam weer terug.

Wat zijn die bobo's van de UEFA onmenselijk. Gelijk de wedstrijd staken. Voetballers zijn ook mensen. Die hebben geen zin meer om de wedstrijd te spelen

Ik ben inmiddels een paar huilbuien verder. De laatste was van enige opluchting. Wat een shock....

Schande dat de NOS 3 keer laat zien hoe deze jongen in elkaar zakt.

12 juni 2021 om 19:49

Dat vind ik wel meevallen eerlijk gezegd. Ik ben vooral blij dat ze het reanimeren niet nog een keer laten zien of hoe hij uit zijn ogen keek. Dat vond ik persoonlijk heel heftig.
En ik vind dat te gênant voor woorden dat Voetbalzone een topic heeft waarbij de vriendin van Eriksen huilend het veld op komt. Dat voegt niets toe. Die mevrouw wil dat haar vriend het overleeft. Werkelijk om te kotsen deze website soms.

12 juni 2021 om 19:51

Ja en dan die reactie van die Ronaldoguy er bij. Die al praat over de verzekering van dat meisje en dat ze niet alleen maar voor het geld bij hem is. Ben je dan wel goed bij je hoofd vraag ik me dan af...

12 juni 2021 om 20:11

Daar wil ik eigenlijk geen aandacht aan schenken, want zo iemand doet het erom of moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

12 juni 2021 om 20:17

Het waren beelden onder regie van de Deense tv die alle landen wo ook de NOS ontvingen.

Ik heb het niet gezien en daar ben ik blij om, want ik kan daar uren, zo niet dagen meer rond blijven lopen. Heftig dit, ik bid voor hem dat hij als persoon er geen schade aan overhoud, dat is het allerbelangrijkste

Laten we hopen dat hij goed is en blijft en er niets van overhoudt. Als die niet meer zou kunnen voetballen is dat bijzaak!

Als hij maar gezond is en papa kan zijn voor zijn kids!

12 juni 2021 om 19:47

Idd,in eerste instantie is hij vader en echtgenoot.

Wel een prachtig beeld nu, waarin beide landen zijn naam scanderen. Sport verbroedert dan toch ook weer.

Prachtige actie van het Finse en Deense publiek

Zeer smakeloos hoe bepaalde media hiermee omgaan. Beelden herhalen. Huilende vriendin tonen. Foto tonen van het afvoeren. Continu bij de NOS dezelfde dingen herhalen. Compleet uitmelken. De NOS heeft letterlijk dezelfde informatie wel 10+ keer herhaald.

12 juni 2021 om 19:51

Ben het helemaal met je eens, maar ze kunnen moeilijk naar de reclame gaan...

12 juni 2021 om 22:46

De BBC is even naar de studio gegaan. De analisten waren allemaal sprakeloos. De uitzending werd gestopt en een alternatief programma werd gestart totdat er meer te melden viel. Betere wijze van handelen naar mijn mening ipv hetzelfde bericht 10x herhalen en Perez Deense artikelen van Deense websites te laten vertalen.

12 juni 2021 om 20:14

Je bent een leugenaar. De NOS heeft het maar 1x herhaalt en toen bleek hoe ernstig het was zijn ze er direct mee gestopt.

12 juni 2021 om 22:44

Onzin. Ik heb de hele uitzending gekeken en het is wel degelijk meer dan 1x getoond.

Verschikkelijk om dit zo te zien. De eerste keer dat ik het zo zie gebeuren. Ongelofelijk dat ze dit allemaal zo op tv hebben laten zien. Ik zit zelf nog na te trillen.

Heel heel erg opgelucht om te zien dat Eriksen vooralsnog stabiel is en ik hoop echt in het diepst van mijn hart dat hij er niets aan overhoud.

Heel blij en dankbaar dat er nu beter nieuws is omtrent Eriksen

Gelukkig steeds positiever nieuws. Bijna iedereen uitstekend gehandeld. De bijna slaat op het camerawerk. Onbegrijpelijk dat hij zo lang gefilmd blijft worden en dat zijn vriendin in beeld word gebracht.

Zwarte dag voor het voetbal. Belangrijkste is nu de toestand van Eriksen. De wedstrijd ja of nee is niet van belang.

Evander Sno, Abdelhak Nouri, Daley Blind en Christian Eriksen. Het is mij nu iets teveel toeval dat ze uit de jeugdopleiding van Ajax komen. Dit moet goed onderzocht worden.

12 juni 2021 om 20:13

wow dat kan je niet maken man om zoiets te schrijven

12 juni 2021 om 20:22

Het zijn de feiten Cas1, of lieg ik?

12 juni 2021 om 20:26

Ik denk niet dat je liegt, maar weet dit niet zeker Waarom zou je trouwens. Gezondheid is niet iets om over te liegen of te dolen
Maar Sno bijvoorbeeld had bij zijn club voor Ajax al wat.
Maar los daarvan, je beschuldigt toch mensen daar in de jeugdopleiding.
Dit vind ik gevaarlijk, meer niet

12 juni 2021 om 20:43

Nouri had ook al een aangeboren hartafwijking en zo genoeg andere buiten Ajax..

12 juni 2021 om 20:35

Foe, Tiote, Feher, Puerta en Ekeng speelde niet in de jeugd van ajax dus doe normaal met deze bizarre theorie

Ibi is een geweldige analist en man die ergens voor staat. Waar is de mensheid gebleven? Dat er nog word gedacht aan het uitspelen want daarom moet iedereen natuurlijk wachten. Zou schandalig zijn

12 juni 2021 om 20:13

Als alle spelers en iedereen daar omheen wil spelen dan is dat toch prima. Vooral na het positieve nieuws omtrent Eriksen kan het juist ook fijn zijn om het op die manier te verwerken.

12 juni 2021 om 20:26

Teams willen zelf spelen die Ibi zit daar zo zielig te doen alsof hij het allemaal beter weet wie is hij als beide teams zelf willen spelen?

12 juni 2021 om 20:43

Beetje respectloos om Ibi zo af te vallen. Je ziet gewoon dat hij er heel erg van geschrokken is. Ik snap zijn reactie heel goed. Het is ook gewoon bizar dat ze doorspelen. Als dit de wens is van Eriksen dan kan je niet anders dan die te respecteren. Dat beseft Ibi ook wel. Desondanks, zo'n traumatische ervaring. Hoe kan je na zoiets nog je focus erbij houden?

Ik vind het knap.

Ja joh, je collega en vriend ging bijna dood en je moet van de Uefa je werk afmaken. Ik zou een salon remise afspreken.

12 juni 2021 om 20:09

Teams hebben besloten, niet uefa. Luisteren

Spelers willen verder spelen of de Uefa???

Had ik niet verwacht. Het feit dat hij stabiel is zal wel meegewogen hebben.

Een schande dat de wedstrijd wordt hervat! Die Deense ploeggenoten maar ook de Finnen hebben een ontzettend traumatische ervaring meegemaakt. Die hebben echt geen zin meer om verder te spelen.

12 juni 2021 om 20:11

De teams hebben besloten, niet de uefa.

12 juni 2021 om 20:11

Beide ploegen willen wat betekend dat er positieve berichten zijn over Eriksen.

12 juni 2021 om 20:12

Sorry hoor, maar dat er door werd gespeeld was me allang duidelijk.

Eriksen was bij bewustzijn en er spelen hoe dan ook gigantische belangen op de achtergrond.

Ik vond ze erg naïef in de studio met hun gedachte dat doorspelen niet zou gaan gebeuren.

12 juni 2021 om 20:27

Ipv direct te reageren op vz even door luisteren naar het bericht! Beide teams hebben ervoor gekozen om verder te spelen

Ik snap dat de spelers willen ballen. Dat doen ze voor Eriksen en het publiek
Vanavond als ze weer "thuis" zijn komt een klap. niet de klap, want die is al geweest en omdat er nog wat klappen zullen komen

12 juni 2021 om 20:16

Waar heb je het over Cas1?

12 juni 2021 om 20:22

De spelers schrokken zich dood, ik zag Braithwait bidden.
Als ze later alleen zijn of bij hun partners of gewoon op hun kamer dan zullen ze janken
Maar helaas, dit blijft je zo lang bij dat je er weer aan zal denken en wellicht weer moet huilen.
Dat bedoel ik met klappen blijven komen, gewoon uit het niets krijg je de verschrikkelijke herinnering weer.
Het is na vanavond gewoon niet over. zo verschrikkelijk.
(maar misschien ben ik wel een slappe lul)

12 juni 2021 om 20:30

Het gaat toch weer goed met Eriksen. Ik snap je uitspraken niey zo goed

Ik heb minuten lang gebeden tot mijn Hemelse Vader. Misschien sommigen van jullie ook.
Zullen we niet vergeten te danken? :-)

Wie betaald.. bepaald.

Godzijdank dat het goed gaat. En wat knap van de spelers en eigenlijk alle betrokkenen dat ze de wedstrijd voortzetten. Maar zullen we vanaf nu gewoon stoppen met haat dragen naar elkaar, omdat we een ander land of club supporten? En stoppen met het roepen van antisemitisme leuzen. Dit is toch helemaal niet meer waar het omgaat? Waar we juist allemaal zo dol op zijn. Laten we het leven vieren en met elkaar leven en laten leven!

Mogen de Denen een nieuwe speler inbrengen voor Eriksson ?

12 juni 2021 om 20:20

Dat lijkt me wel, ik denk wel dat het ze een wissel zal kosten, maar dat zal het grootste probleem niet zijn.

Hoe kan je dit nu hervatten? Zit toch niemand op te wachten nu...

12 juni 2021 om 20:17

Iedereen daar wil door dus wie zijn wij dan om daar iets van te vinden.

UEFA maakt zich weer volkomen belachelijk door de wedstrijd te laten hervatten.

12 juni 2021 om 20:20

Pfff spelers willen door. Heeft uefa niks mee te maken.

12 juni 2021 om 20:31

Pff gaan we weer, weer zo eentje die niet eens heeft geluisterd wat de stadion speaker heeft gezege

Er mag van mij onderzocht worden wat het effect is van topvoetbal of de ontwikkeling van een jongeling tot topvoetballer. Ben ook benieuwd of voetbal statistisch vaker getroffen wordt en /of er relaties bestaan met supplementen.

Zonder te hevig te insinueren zijn er zover vier Ajacieden die de afgelopen tijd iets aan het hart hebben gehad. Dat zijn Sno, Blind, Nouri en Eriksen. Ik tel er nul van PSV of Feyenoord.
Ik ben Ajacied, maar heb wel mijn bedenkingen of er niet iets structureels fout gaat.

Mijn opmerking is speculatief van aard en is niet provocatief bedoeld, maar een oprechte zorg.

12 juni 2021 om 20:30

Wat is er respectloos aan? Het is een opvallende statistiek die best reden tot meer onderzoek kan rechtvaardigen.

12 juni 2021 om 22:01

Sno heeft wel 3 jaar voor Ajax gevoetbald. Eriksen kwam pas in de B1, en is ondertussen al 8 jaar uit Amsterdam vertrokken. Blind kreeg een ontsteking aan zijn hartspier (totaal niet te vergelijken)..

Onderzoeken prima. Maar stop met eigen conclusies trekken zonder medische feiten. Want daar is niemand gebaat bij..

12 juni 2021 om 22:43

Ik trek geen conclusie. Ik vind het alleen opvallend dat er veel voetballers hartproblemen lijken te hebben ten opzichte van niet-voetballers of andere topsporters. Opmerkelijker vind ik dat allen een historie bij Ajax hebben. Om tot een conclusie te komen moet je eerst een hypothese opstellen en deze hypothese toetsen met onderzoek.
De vraag die ik heb (lees: dus geen conclusie trek) is dat topsportbelasting of overbelasting invloed heeft op het functioneren van de hartspier.
Bij ajax starten de jonkies op hun 17de met profvoetbal.
Als een wetenschappelijk cardioloog mijn vraag beantwoord met ‘Nee, statistisch gezien is het toeval met 99% betrouwbaarheid’, dan is het voor mij prima. Dan heb ik een mogelijk verband geopperd dat er niet is.
Is het statistisch gezien niet toeval, dan is fundamenteel onderzoek een logisch gevolg.

Wat loopt die appelvlap nou te janken joh. De spelers willen zelf spelen dus wie is hij om het af te keuren?!?!

12 juni 2021 om 20:27

Je weet niet wat de UEFA tegen ze heeft gezegd hè, niet de meest frisse organisatie. Misschien wel gedreigd met een ban ofzoiets. Ook volkomen belachelijk dat ze de laatste 5 min van de eerste helft gaan spelen, begin toch gewoon met de tweede helft. Maar dan mis je als UEFA alle sponsor inkomen van de reclames in de rust natuurlijk..

12 juni 2021 om 20:32

Zoals nu blijkt heeft dus Eriksen erom gevraagd. Maar dan nog wij hoeven niet alles te weten en als er word gecommuniceerd dat beide ploegen zelf de wedstrijd uit willen spelen, dan moet affelay het maar accepteren en niet de wijsneus uithangen.

Man man man. Eriksen... wat heb je me laten schrikken. Ook al ken je iemand niet persoonlijk, toch doet het je veel hé. Ongekend.

Dat de wedstrijd doorgaat, in overleg met beide teams, had ik wel verwacht. Het is wat cru misschien maarja, hij maakt het ‘goed’ en die wedstrijd moet uiteindelijk toch gespeeld worden. Je had misschien kunnen kiezen voor een 0-0 eindstand maar geen idee of dat zomaar kan/mag?

12 juni 2021 om 20:41

Was echt bizar en eng. Op een voetbalveld en dan zie je ze Eriksen gewoon reanimeren op het blote lijf zeg. Die spelers in schock eromheen pff wat een beelden waren dat zeg. Enorm blij en opgelucht dat het goed met hem gaat.

Ik zie nu een ander artikel met de kop ‘goede bekenden van Eriksen’ verschijnen. Ik vind dit werkelijk walgelijk.

Nou ja, als een van beide ploegen niet had willen spelen, had ik dat prima kunnen begrijpen en dan had de Uefa er maar een oplossing voor moeten vinden. Dat was natuurlijk niet eenvoudig geweest. Het eenvoudig opschuiven van het EK met 1 dag is logistiek heel wat makkelijker gezegd dan gedaan, dus het zal de Uefa niet slecht uitkomen dat de spelers willen spelen.

Uiteraard is de toestand van Eriksen daarbij wel bepalend. Het feit dat hij stabiel en bij bewustzijn is, maakt de keuze om te spelen een stuk begrijpelijker.

Hoop dat hij er door komt, echt pijnlijke beelden. Sterkte.

Sterk van beide ploegen om toch door te spelen. Verdiend complimenten aan de mentale wendbaarheid van alle heren op het veld. Tevens een goed signaal richting Eriksen. Ongeacht de situatie, zal die jongen zich toch ergens schuldig gevoeld hebben aan het stoppen van de wedstrijd. En dat is onnodig, maar ik kan mij goed voorstellen dat er ergens een klein beetje (en onterechte) schuld heerst in zijn koppie.

Op deze manier kan iedereen door gaan met zijn leven en kan Eriksen gerust herstellen in het ziekenhuis.

Top!

12 juni 2021 om 20:39

schuld voelen terwijl je bijna dood neervalt , je bent niet goed man

12 juni 2021 om 20:44

Heel frappant dit, wat een aparte reactie. Vast niks slecht bedoeld maar hoe kan je uberhaupt zo denken dat iemand wellicht zo zou kunnen denken dat ie een schuld gevoeld kan overhouden. Man, die jongen was bijna dood joh.

12 juni 2021 om 20:59

Ik zal het wel even uitleggen. Op het moment dat je bij zinnen bent is het natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar op het moment dat je zoiets hebt laten bezinken ga je toch nadenken over wat er allemaal gebeurt is. Je gaat malen en gissen. Als het niet was door gegaan, zal zo iemand toch zichzelf iets gaan verwijten. Het is niet absurd om zoiets te bedenken. Ik kan mij dit ook goed voorstellen. Er zijn situaties waarin niemand je iets kwalijks neemt, maar jij je toch verantwoordelijk voelt voor alles wat er om heen gebeurt is. Denk aan, alle bezoekers in het stadion, de organisatie rondom de wedstrijd, mensen thuis op de bank. Niemand zal Eriksen iets kwalijks nemen, maar als "slachtoffer" kunnen die gedachtes gaan spoken. En daarom is het goed dat het niet de aandacht krijgt en er gewoon gevoetbald wordt. Dat is een goed en positief signaal naar Eriksen toe. @rowdysminia Ik kan je wel aanbevelen om eens te relativeren en niet direct in paniek/woede te gaan reageren. Het kan soms goed van pas komen. Groetjes. update: Ik heb vernomen (corrigeer mij als het incorrect is) dat Eriksen zelf ook de wens had uitgesproken dat de wedstrijd doorgespeeld moest worden. Bevestigd des te meer mijn redenering en vermoeden. Het zal hem goed doen dat er doorgespeeld wordt. Het is een last die daarin, van je schouders afvalt en zich nu volledig kan focussen op herstel! Topgozer!

12 juni 2021 om 21:22

ik denk dat ie vooral blij is voor ze vrouw ze familie en ze kinderen dat ie nog leeft , ik zie geen enkele manier waardoor je je hierdoor schuldig zou moeten voelen. Maar goed jij zou je dus blijkbaar schuldig voelen . misschien moet jij ff relativeren en beseffen dat sport niet het belangrijkste is. wat een gast.

12 juni 2021 om 21:32

Hij is zeker blij voor zijn familie en zijn familie is ook zeker blij met het positieve nieuws. Ik zeg ook niet dat hij zich schuldig moet voelen. Maar het is onwerkelijk gevoel wat door je heen gaat als het besef gedaald is. Alles is daar een factor in. Het is echt niet zo eenzijdig als jij nu laat overkomen. En ja ik heb eenzelfde situatie van dichtbij meegemaakt. En ja, het slachtoffer voelde zich (indirect) schuldig door de situatie die hij gecreã«erd had. En dat was nergens voor nodig (wat ik tot nu toe ieders keer erbij vermeld heb). Maar het overkomt je. Dat is menselijk. En inderdaad sport is niet het belangrijkste. Maar de sport zorgt wel voor eengezinsheid. En dat laat alle postieve reacties rondom de wereld ook zien. Ook goed dat Eriksen zelf ook aangaf (naast de Finse en de Deense ploeg) om liever te zien dat de wedstrijd wordt doorgespeeld. Nogmaals, beter lezen en relativeren. Niet te abstract denken

12 juni 2021 om 21:24

Als dit je overkomt ben je niet bezig met je schuldig voelen hoor..... Wat een rare opmerking

12 juni 2021 om 21:27

Klopt, daar ben je ook niet mee bezig. Maar het speelt wel mee.

Het is een menselijke reactie. Het feit dat nu blijkt dat Eriksen ook graag wilde dat er wordt doorgespeeld, geeft alleen maar aan hoe de wedstrijd toch in zijn hoofd speelt ongeacht zijn eigen status.

Relativeer eens meer en denk niet te abstract.

12 juni 2021 om 21:46

kerel , je kan wel door blijven gaan , maar niemand is het er mee eens

12 juni 2021 om 22:59

Denk dat ik wel snap wat je bedoelt. Beetje vergelijkbaar met Bouhlarouz die speelt een dag na de dood van zijn dochtertje. Een topsporter zal altijd deels bezig blijven met zijn sport, familie weet en accepteerd dit vaak ook. Dat Eriksen zijn teamgenoten überhaupt een bericht stuurt zegt ook wel genoeg. Weet alleen niet of ik het schuld zou noemen maar hij is na alles nog wel bezig met zijn sport/teamgenoten.

12 juni 2021 om 23:49

die had toch geen spijt?

13 juni 2021 om 16:37

Dank u.

Jij begrijpt mijn invalshoek. Bedankt voor de relativering.

Het blijft een zwaar en lastig debat, maar abstractie is gevaarlijk in deze discussie.

helemaal ontdaan door deze shit , heb letterlijk gehuild , heb em als 14 jarig jochie bij Ajax zien komen , en dan zie je dit. Gelukkig blijkt alles goed nu te gaan , maar dit laat je niet onberoerd. Het ek kan me ff gestolen worden.

Ik kan alleen zeggen beterschap Eriksen en hulde aan de mensen die meteen eerste hulp hebben verleend!!!

Helden, het medisch personeel!!. En heerlijk nieuws dat het met Christian naar omstandigheden goed gaat..

12 juni 2021 om 20:49

Absoluut, kippenvel. Wat een nare beelden waren dat zeg. Ze waren hem gewoon aan het reanimeren op het veld op zn blote lijf. De onzekerheid en alles pff. Je zou maar te horen dat ie het niet heeft gered pfff, en gelukkig maar van wel. Enorm blij en opgelucht dat ie stabiel is en bii bewustzijn. Pff die beelden zullen zo wel bij blijven zeg.

Vreselijke beelden. Een vraag die wellicht lomp klinkt maar zeker zo niet bedoeld is. Mag Denemarken een vervanger oproepen? Zie Eriksen dit toernooi niet meer spelen. Allemaal bijzaak natuurlijk. Fijn te horen dat het goed lijkt te gaan

12 juni 2021 om 21:02

Goede vraag wat betreft de vervanger. Ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar.

Je zou zeggen dit is absolute overmacht en kan je niemand de schuld voor geven. Maar een blessure is ook een vorm van overmacht. En daar wordt geen mogelijkheid gemaakt om een vervanger op te roepen.

Wellicht is dit een voldoende uitzonderlijke situatie, dat het wel wordt toegestaan.

12 juni 2021 om 23:32

jij bent al weer bezig met een vervanger , jij showed jezelf nu al in meerdere posts als een rare vogel. Denk je nou echt dat ze daar mee bezig zijn?

13 juni 2021 om 16:40

Jij blijft zeer abstract denken. Helaas, het doet je geen goed. Echter, gaf ik antwoord op bovenstaande zijn vraag. Dat insinueer ik toch niet dat de bond, het team en de bondscoach daarmee bezig zijn? Het is wel een interesante vraag puur gericht naar de reglementen toe, tenminste dat vind ik. Maar daarmee zeg ik niet dat ik de situatie bagatelliseer of niet serieus neem. Maar je blijft, zoals eerder vermeld, te eenzijdig denken en redeneren. En ik ben geen rare vogel, ik heb namelijk geen snavel en vleugels. Maar toch bedankt voor je observatie

12 juni 2021 om 21:02

Ik weet het niet, maar ik denk eerlijk gezegd van niet. Volgens mij mogen alleen keepers door het hele toernooi heen worden vervangen.

Vreselijke gebeurtenis! Eerste tekenen zijn gelukkig positief. Hopen op meer goed nieuws

Oh gaat Derksen weer de apostel uithangen.

ze kunnen bij het voetbal nog heeeel veel leren van de formule 1 kijk naar de crash van grosjean vorig jaar geen herhaling geen beelden tot het moment bekend was dat hij er redelijk ongeschonden uit kwam

12 juni 2021 om 23:35

wat moet je daar in voetbal aan doen dan? cockpit om je voetbal schoenen? en een ongeluk is totaal iets anders dan een hart stilstand he , wat een domme mensen op deze wereld och och och , ik weet niet wat jij heb gekeken , maar heb em gewoon in brand zien staan en ze auto uit zien springen

ik had het niet gekunt , was er meteen klaar mee geweest , en ze vrouw aan de zijlijn , heartbreaking pfffff

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
R. SkovAanvaller00
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1012 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
Laatste voetbalnieuws

Eriksen krijgt met ICD-kastje geen volledige goedkeuring voor Serie A

Christian Eriksen mag met een defibrillator niet in de Serie A spelen. De aanvallende middenvelder kreeg na zijn hartstilstand een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen, en er werd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren