Vliegtuig met boodschap aan De Boer tijdens laatste training Oranje

Zaterdag, 12 juni 2021 om 12:03Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:21

De discussie over het spelsysteem bij het Nederlands elftal heeft iemand er zelfs toe bewogen om zaterdag een vliegtuigje de lucht in te sturen met een boodschap aan bondscoach Frank de Boer. ’Frank, gewoon 4-3-3’, zo viel er te lezen op de banner achter het sportvliegtuigje. Het cirkelde boven de KNVB-campus in Zeist tijdens de afsluitende training van Oranje voor het duel met Oekraïne.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door yoda)

Dat is wel humor. Zal toch wel van een bedrijf of reclamestunt zijn? Ik kan me niet voorstellen dat iemand zoveel geld uitgeeft voor een (zinloze) poging De Boer van mening te laten veranderen.

12 juni 2021 om 12:25

Ik kan het mij wel voorstellen. 9 dagen terug betaalde er iemand ook 2 vliegtuigjes om 10 uur rond te vliegen met de boodschap '9.000.000!! Bedankt. Sywert'. Wat dat betreft is dit dan mooi gejat van 9 dagen terug en er zijn er genoeg die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen, dat ze dit soort dingetjes doen. Voor hetzelfde geldt is het een vriendenclubje die elk een paar honderd hebben ingelegd. Dan ben je er ook zo.

12 juni 2021 om 12:28

Zou Steven Berghuis wat centjes investeren in z'n toekomst?

12 juni 2021 om 12:44

Daar komt het wel op neer, de meeste mensen willen gewoon berghuis(hij kan als 1 van de weinige in deze selectie wat creëren) in het elftal en dat kan gewoon alleen als we 433 spele

Wel echt een vrij matige geblurde screenshot hebben jullie gebruikt zeg.
Bij het lezen van de titel dacht ik gelijk aan de formatie.
Ben wel erg benieuwd hoe het gaat morgen.

De winnaar van poule B moet volgensmij tegen de nummer 3 van poule F (als die nummer 3 doorgaat). Dus dat is wel vrij matig haha al moet de nummer 2 tegen de winnaar van poule A (italië).

12 juni 2021 om 12:35

Nederland zit in poule C, volgens mij. En het is afhankelijk van welke andere drie nummer drie's er doorgaan. Als dat bijvoorbeeld uit ABEF is dan moet de nummer 1 uit poule C (hopelijk Nederland) tegen de nummer 3 uit poule F, en dat zou dan direct het minst gunstige scenario zijn

12 juni 2021 om 13:30

Jaah klopt, dat bedoel ik. B moet poule C zijn.
Ik echt de kans dat de nummer 3 van poule F (die van Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije) redelijk door gaat. Met 3-4 punten maak je al kans.

Ah VZ heeft ondertussen ook de foto aangepast voor een betere

Haha heerlijke actie, ben alleen bang dat Frank het niet (meer) gaat wijzigen..

12 juni 2021 om 13:02

Zou ook wel heel zwak zijn als hij dat in de eerstvolgende wedstrijd gaat wijzigen.

Van wat we van Frank de Boer gezien hebben als trainer, zal hij nu eerder niet naar 4-3-3 switchen dan wanneer het zijn eigen idee was geweest. Maar we kunnen altijd hopen.

12 juni 2021 om 12:37

@calm juist wat we gezien hebben van FdB, gaat hij straks 433 spelen. Onder media druk opeens Babel laten vallen, Weghorst erbij en zelfs gelijk basisspeler.

12 juni 2021 om 13:05

Gelukkig zal hij doen wat hij vind dat ie moet doen. Niemand hier is verantwoordelijk behalve Frank en zijn staf en spelers. Hij heeft ook nergens gezegd altijd 532 te spelen maar wel te oefenen.

Maar de actie vind ik wel ludiek.

12 juni 2021 om 13:08

@thamike - Dat is waar, maar ook de verantwoordelijke kan incapabel zijn. We zullen zien of De Boer zich in zo'n rijtje bondscoaches gaat scharen, maar het begin is vooralsnog weinig veelbelovend. Maar goed, er lopen ook genoeg spelers en assistenten die 'm vast zullen zeggen wat zij ervan vinden. We gaan wel zien hoe Oranje morgen voor de dag komt, maar met een 5-3-2 systeem heb ik er een hard hoofd in.

12 juni 2021 om 12:21

Als NL tegen de toplanden 532 speelt zal niemand kritiek hebben denk ik maar om 532 tegen landen als Schotland en Macedonie te gaan spelen gaat helemaal nergens over. Met de Roon meegerekend stonden we tegen Schotland met 7 verdedigende spelers in het veld en krijgen we er nog 2 tegen 😅

12 juni 2021 om 12:45

@samir met speler als Hakimi kan je goed 532 spelen.

12 juni 2021 om 13:11

Weggespeeld? In de Nations League en in de EK kwalificatie is Oranje geen moment weggespeeld en daar zaten toch aardig wat toplanden bij. Verder heb je deels gelijk dat we niet te veel moeten verwachten, maar dat is inherent aan de voetbalcultuur. Je hoopt altijd op die stunt, die vorm of dat geluk. Verder is de selectie niet matig, maar de flanken zijn matig bezet, terwijl het centrum altijd druk is. Die disbalans kon Koeman goed compenseren, maar Frank de Boer heeft er duidelijk heel veel moeite mee.

12 juni 2021 om 13:34

Ik denk de 70 ste minuut, nadat hij al in de eerst helft op achterstand isgekomen., Waarna de wedstrijdvolledig omdraaide 2 x Depay 1 x malen , 3 assists berghuis.

12 juni 2021 om 13:38

Om de wedstrijd daarna weer met 5-3-2 te spelen omdat Oostenrijk een onberekenbare ploeg is....

Frank kan het echt niet meer goed doen nu.
Als ie morgen toch 433 gaat spelen, heeft ie zichzelf enorm voor lul gezet afgelopen weken (zou hem nog best passen na al die andere blunders)
Maar hij gaat 532 spelen en daar is heel NL tegen, zoals je ziet.
Dus hij gaat sws falen.
Kunnen we ook een poule opzetten in welke minuut hij terug gaat naar 433 morgen?

Zeikvolk zijn we. Eerst las ik hier en hoorde ook overal dta we 352/532 moeten spelen( hoorde de geluiden al onder de periode Hiddink/blind. Nu doet de boer het en wilt iedereen weer 433. Ik durf te wedden, als we morgen 433 spelen en we verliezen dan ligt het aan de Boer en het feit dat hij geen 352/532 heeft gespeeld😆😆😆

12 juni 2021 om 12:33

Tegen de toplanden ja. Niet 5-3-2 spelen tegen FC Huppelk*t.

12 juni 2021 om 12:37

Je moet het toch ooit oefenen? Anders komt er weer gezeik dat hij het gewoon doet.

12 juni 2021 om 12:42

Vind zelf de 5-3-2 het probleem niet, eerder dat Frank gewoon geen wingbacks selecteert en zijn eigen falen niet inziet.

12 juni 2021 om 13:20

Dan had hij dat moeten doen tegen een Letland of Gibraltar, maar dat doe je niet een of twee weken voor het EK. Dan hoor je de puntjes op de i te zetten en de laatste automatismen en ritme in te bouwen. Frank de Boer is duidelijk zoekende en dat tijdens een eindronde. Dat is echt een blunder van de bovenste plank.

12 juni 2021 om 13:26

Dat ben ik met je eens maar dan zou je het nog steeds moeten testen “FC huppelk*t”.

12 juni 2021 om 12:43

Het is toch duidelijk dat je met deze selectie veel beter 4-3-3 kunt spelen? Weghorst scoort als een malle in Duitsland en moet nu in eens in dit systeem gaan spelen. De backs zijn ook niet gewend aan dit systeem wat je duidelijk ziet. En zelfs topspelers als de Jong en Wijnaldum renderen niet goed. Je hebt ook maar 2 top centrale verdedigers omdat van Dijk geblesseerd is. Dit heeft niks met zeiken te maken, maar gewoon met logisch nadenken.

12 juni 2021 om 13:16

Exact dit. Continu excuses voor het niet renderen van het systeem, maar 5-3-2 werkt gewoon niet. We creeeren weinig, we zorgen dat linies overvol raken en door een gebrek aan kwaliteit komt er vanaf de flanken niet heel veel gevaar. De speler die aan de bal zwak is, komt ineens in de positie dat hij veelvuldig de bal krijgt en de verdediging haperde al tegen Schotland. Ook het excuus dat 4-3-3 tegen toplanden niet werkt, gaat er bij mij niet in. In de Nations League en in de EK kwalificatie onder Koeman ging dat uitstekend en wonnen we van de halve Europese top. Sprankelend voetbal ga je met deze selectie niet vaak spelen, maar zorg dan in ieder geval dat je resultaat haalt. Met 4-3-3 kun je ook prima op de omschakeling voetballen. Dat deed Koeman ook tegen de grote landen. Je merkt aan alles dat Frank de Boer zoekende is en dat hoort niet ten tijde van de eindronde. Hij had in ieder geval tot na het EK gewoon de lijn van Koeman door moeten zetten.

Frank luistert naar niemand, niet eens zichzelf. Hij zei dat hij El Ghazi zou selecteren als hij 27 man mocht kiezen. Dan is Van De Beek geblesseerd en roept hij niemand op. Die man zweeft in zijn eigen wereld en doet waar die zin in heeft.

12 juni 2021 om 13:03

Nou en? Heb jij geld gestoken in Oranje dat je dat zo vervelend vind? Hij is toch bondscoach. Als hij moet gaan doen waar anderen zin in hebben is het eind zoek. Dan moet je geen bondscoach aanstellen, maar kan de knvb gewoon een landelijke poll houden voor het samenstellen van de selectie en een poll elke wedstrijd wie er moeten spelen. En tijdens de wedstrijd nog een poll of er wat veranderd moet worden. Het hele idee van een bondscoach is dat hij dat bepaalt. Het ergste dat kan gebeuren is volgens mij dat oranje na drie wedstrijden naar huis moet. EN wat dan nog? Daar gaat hooguit mijn humeur voor een half uurtje van lijden, maar voor de rest is dat toch ook de Boer zijn probleem en niet die van jou of mij?

12 juni 2021 om 13:12

'En dan wat nog?' Je hebt 7 jaar niet meegedaan en dan wil je toch gewoon iets leuks zien? Vind het te makkelijk om te zeggen 'en dan wat nog?'. Is dat een een vrijbrief om incapable mensen aan te stellen? Want zo kan je dat natuurlijk altijd wel stellen 'verlies je een wedstrijd, en wat dan nog?'. Daarna komt er weer een andere wedstrijd, en als je die verliest, weet je wat er dan komt? Weer een nieuwe wedstrijd....

12 juni 2021 om 13:38

@Yoda Het publieke profiel van de bondscoach wordt soms gelijkgesteld met de premier omdat het een man is die de publieke stemming kan bepalen met de vreugde van de overwinning en, vaker wel dan niet in grote toernooien, de pijn van een nederlaag. Je doet nu alsof het simpel club voetbal is. Dat jij daar zo klein over denkt is aan jou maar ik neem het best serieus. De bondscoach moet indd niet naar mensen luisteren en zijn eigen strategie toepassen maar De Boer spreekt zichzelf zo vaak tegen dat het om te janken is. Oranje vertegenwoordigt nog steeds de hoogste positie in de Nederlandse sport en dan wil je iemand die de passie en het potentieel goed kan benutten.

12 juni 2021 om 13:49

@ducktail. Al die negativiteit is gewoon waanzinnig. Inderdaad, we doen na 7 jaar weer een keer mee en al wat ik lees is negatieve reacties. Nou, dat heb ik 7 jaar gemist als kiespijn. Voor mij persoonlijk is verlies of uitschakeling echt maar heel even vervelend, eventjes teleurstellend. Maar de boer hoeft helemaal niet te doen wat ik, of jij, of wij vinden. Wie zegt dat ik capabel ben? Of jij. En dat we 7 jaar niet mee hebben gedaan, daar kan de boer niks aan doen. En dat wij “iets leuks willen zien” dat zal hij ook wel weten, maar hij zit er niet om het jou naar je zin te maken. Als dat lukt, prima. Gisteren zit ik in de eerste helft naar Italiã« te kijken. Slaapverwekkend. Turkije gaat gewoon met zijn allen voor de goal liggen en Italiã« speelt de bal veel te traag rond, er zijn nauwelijks mensen in de 16 meter te vinden en Italiã« houd tegen die ene spits 3 verdedigers in de buurt. En wat zeggen de analisten in de rust? Dat het voor Italiã« lastig is, maar dat ze heel goed de rust houden. Nou kan ik je zeggen, dat diezelfde analisten in geval van oranje, de boer helemaal hadden afgemaakt. Zie de wedstrijd tegen Georgiã«. En als Italiã« uiteindelijk wint met 3-0 hebben ze het fantastisch gedaan. En als Nederland met 3-0 uiteindelijk wint, dan gaat het over die matige eerste helft. Wij Nederlanders zitten er tov oranje gewoon altijd negatief in. En ik weiger dat op voorhand te doen. En gewoon kijken wat er gebeurt ja. Als we er uit liggen, super jammer, maar verder gaat dat mijn gemoedstoestand echt niet beã¯nvloeden.

12 juni 2021 om 13:57

Aycaramba (goeie naam ). Wie heeft dat profiel gelijk gesteld dan? Ik niet. Dat doe je dan toch jezelf aan. Je maakt jezelf op die manier zo echt wel erg afhankelijk van de uitslag van een wedstrijd. En als dat niet verloopt zoals jij wil zien, voel je nog slachtoffer ook. Terwijl niemand je dat dwingt, niemand legt jou vanuit oranje iets op (wat anders kan zijn in geval van politiek). Kijk, mocht jij nou 30p euro hebben uitgegeven aan je club en je krijgt drama voorgeschoteld, dan kun je daar nog boos om zijn. Je krijgt geen waar voor je geld. En daarna kan je kiezen; je geeft bij aanvang van seizoen weer 300 euro en wordt weer boos als t niet loopt, of je trekt je ervan terug. Dat is t mooie toch ook. Haat liefde. Maar in geval van oranje, ervaar ik persoonlijk veel minder pijn als het slecht is en al helemaal in aanloop naar het toernooi! Er is nog geen minuut gespeeld!! Laat me dan balen als we zondagavond na de wedstrijd concluderen dat het beroerd was. Nee echt. In geval van oranje, dat is of slecht en dan doet me dat uiteindelijk minder dan psv, of het is goed en dan krijg ik bonuspunten

12 juni 2021 om 13:58

Mooi verhaal, maar nog steeds mijn punt 'en wat dan nog?'. Jij vindt het dus ook wel goed als wij nooit meedoen en alles verliezen? Want het blijft 'wat dan nog?'. Morgen weer een dag

12 juni 2021 om 17:08

Waar zeg ik dat ik het leuk vind dat we verliezen? Dat is wat jij graag wil lezen, dat is wat anders. Ik kijk gewoon uit naar het toernooi en hoop dat Nederland goed gaat presteren. Jij bent op voorhand al aan het spreken over verliezen, omdat de bondscoach niet de opstelling inzet die jij graag ziet. Ik heb het nog helemaal niet over verliezen gehad. Als dat gebeurt is dat super jammer. maar daar komt ie "maar wat dan nog". tabee.

Met dit soort dingen weet je bij Frank dat hij dan nog meer zijn eigenwijsheid gaat laten zien.

433 beter. 532 zou zogenaamd voor verdedigende zekerheid moeten zorgen, nu blijkt dat we ook met 532 goals slikken als zoete koek. Dan ga ik er persoonlijk liever af met 433 en dan creëren we waarschijnlijk ook zelf meer

Ben zelf absoluut voorstander van de 5-3-2 tegen een sterkere ploeg, maar zorg dan ook dat je Karsdorp meeneemt, zodat we echt met wingbacks spelen. Dumfries en Wijndal zijn absoluut niet geschikt voor dat systeem, maar blijkbaar ziet Frank dat niet in.

12 juni 2021 om 14:36

Dumfries voelde zich toch juist thuis in dit systeem? Wat een aanfluiting gaat dit worden.

Ligt het aan mij. Maar kun je niet gewoon mensen neerzetten die beide kunnen?

Zet je Blind in de punt naar achter op het middenveld dan kan hij zich gewoon laten zakken. Dan kunnen Depay en Berghuis de 10 zone waarnemen en speel je zo 5-3-2. Waarom zoveel gedoe over een systeem. Ja stel je 3 pure centrumverdedigers of 2 pure centrumspitsen op dan kom je in de problemen kwa flexibiliteit. Maar Ake, Blind, Timber, Wijnaldum, Depay en Malen kunnen allemaal op minimaal 2 posities spelen.

12 juni 2021 om 12:51

Precies dat, desnoods gewoon 523, frenkie en wijnaldum zijn conditioneel sterk genoeg, waarbij blind kan doorschuiven naar mid als moet. En we aanvallend gewoon genoeg kunnen brengen

Ik weet niet meer of ik nou 433 of 532 wil. Als hij 433 zou gaan spelen ben ik bang dat de Boer gaat kiezen voor De Ligt en Blind terwijl ik vind dat de Vrij Altijd moet spelen Ook als van Dijk terug is zou de Vrij naast van Dijk moeten staan.

De beste 11 wil niet zeggen dat je ook het beste team krijgt. Als ik Ajax als voorbeeld neem, pas toen Alvarez erin kwam had je meer stabiliteit. Hetzelfde geldt voor Kante en zijn team het afgelopen jaar. Gravenberch en Frenkie is iets teveel van het goede. Dit kan alleen als je veel beter bent dan de tegenstander 433 is leuker, maar dan zonder Dumfries en het is gemakkelijker voor de tegenstander Het systeem van de Boer met Wijndal en Dumfries is beter

Laat die man gewoon zijn werk doen en zijn eigen keuzes maken. Ik ben het ook lang niet altijd met hem eens maar de tijd is nu wel gekomen om ons achter Oranje te scharen.

Zal me niets verbazen als onze Bondscoach dit zo leest: 3-3-4 nooweg knarF...ahumm is dit in het Oekraïens taal? Promes, jij voetbald in Rusland wat staat daar....

433 of 532 maakt geen verschil, de spelers maken het verschil. dus iig Gravenberg en geen De Roon. Malen en Berghuis en geen Weghorst en wijndal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

159 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dortmund hoopt concurrent van De Ligt weg te plukken bij Juventus’

De kans is zeer aannemelijk dat Matthijs de Ligt komend seizoen een concurrent minder heeft in het hart van de verdediging bij Juventus. Borussia Dortmund heeft zich bij de Italiaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren