Ajax krijgt kans om Carel Eiting definitief van de hand te doen

Vrijdag, 11 juni 2021 om 21:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:52

Ajax krijgt de mogelijkheid om Carel Eiting te verkopen. Racing Genk heeft zich officieel gemeld om de 23-jarige middenvelder over te nemen, zo weet De Telegraaf. Ajax zal inzetten op een definitieve transfer, daar Eiting nog maar een seizoen vastligt in de Johan Cruijff ArenA.

Eiting belandde vorig jaar buiten de boot bij Ajax en werd uitgeleend aan Huddersfield Town. Bij de club uit de Championship maakte de voormalig jeugdinternational een uitstekende indruk en kwam hij tot 23 wedstrijden, waarin hij zowel 3 goals als assists produceerde. Een knieblessure maakte een vervelend einde van het avontuur van Eiting in Engeland. Inmiddels is hij daar weer van hersteld.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Racing Genk werd afgelopen seizoen tweede in de Belgische competitie en plaatste zich daarmee voor de derde voorronde van de Champions League. De kans bestaat dat PSV daarin de tegenstander wordt, al moeten de Eindhovenaren eerst de tweede voorronde overleven. Eiting staat op 31 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij 1 keer scoorde en 8 assists afleverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door fionn)

Hoe zit het met zijn gezondheid? Hij had last van een kwaal oid toch? Zou hij mede daardoor zijn potentie die hij ooit had niet waarhemaakt hebben?

11 juni 2021 om 21:58

Zijn allergrootste kwaal is dat hij niet atletisch is, anders was hij een topper geweest!!

11 juni 2021 om 23:03

Dit werd heel vaak gezegd en ik ben het er ook wel grotendeels mee eens, maar er wordt gauw vergeten dat zijn handelingssnelheid ook gewoon te laag was voor een Ajax 1 speler.

11 juni 2021 om 23:30

Iedereen roept hierover elkaar na, maar het is gewoon faliekant niet waar. Z'n handelingssnelheid is juist allesbehalve traag. Fysiek traag zijn is totaal wat anders dan een trage handelingssnelheid hebben. Handelingssnelheid is vooruit kunnen denken. De bal juist niet aannemen maar in één keer doorspelen omdat je al stappen verder denkt. Juist dit is Eiting z'n grootste kwaliteit, en dit is een zeldzame kwaliteit. Ik weet via-via dat enkele medespelers het verschrikkelijk vonden bij hem of Frenkie te staan op trainingen, omdat je gewoon totaal kansloos was. Die via-via is inmiddels niet de minste speler. Eiting is fysiek niet de beste, vergelijk 'm dan ook met Schone. Daar lopen we mee weg. Die was op z'n 23e speler van NEC of Heerenveen. Eiting is een groter puur talent dan Schone. Er kan op latere leeftijd nog zo onwijs veel gebeuren. Het bewijs daarvan loopt in de spits van Oranje. Een ander bewijs daarvan werd kampioen met Feyenoord en eentje schoot Leicester zelfs naar het kampioenschap in de Premier League. Hoeveel bewijs hebben we nog nodig om spelers - vooral met zoveel pech - niet af te schrijven op jonge leeftijd?

Stel je voor dat we hier ook 5 voor krijgen haha. Traore 10, Eiting 5, Marin 10, Scherpen 5. Dan zit je gewoon op 30/50 miljoen al. Nico + een andere goede speler weg en je bent er. Onana ook nog. Netjes.

11 juni 2021 om 22:06

Tsja, maar wat krijgt Ajax daarvoor terug?

11 juni 2021 om 22:13

Hoeven we toch niks voor terug? Enkel een nieuwe spits. De rest van die spelers spelen toch nooit. Onana is al vervangen en Nico, tsja. Wijndal wellicht.

11 juni 2021 om 22:26

Wijndal zal ik nooit voor gaan, die moet 15 miljoen kosten denk ik en dat voor een binnenlandse transfer nee niet doen. Ik zou voor van Aanholt gaan, genoeg ervaring en betaalbaar

11 juni 2021 om 23:40

Niet iemand met het talent van Eiting.

12 juni 2021 om 02:31

Leuk om je weer is te zien reageren. Tijd geleden hè? Leuke stap voor Eiting, Mooie club die altijd in de gaten wordt gehouden. Prima niveau en Europees voetbal, Mooie kans die die natuurlijk meteen moet grijpen

12 juni 2021 om 07:42

Een nog groter talent loopt er bij jong ajax: Kenneth Taylor

11 juni 2021 om 22:54

Het feit dat je tegenwoordig blij bent met de miljoenen die je club binnen harkt zegt toch voldoende over de staat van het voetbal. Eiting is een jongen van de club en we staan op de banken voor 5 miljoen. Zelfde geldt Onana, moet je als supporter toch ziek van zijn wat er is gebeurt, maar we gaan over naar de orde van de dag, wat hij op kan leveren. Is niet persoonlijk naar jou, maar wel een realiteit tegenwoordig.

12 juni 2021 om 12:01

Romarky, ik ben daar dolblij mee. Met dat geld kunnen spelers van niveau Tadic gehaald worden. Daar kijk ik een stuk liever naar dan deze jongen. De Ligt was ook een jongen van de club, daarvan vond ik het jammer dat hij ging. Dit soort middelmaat vind ik dan weer een stuk minder jammer. Daarnaast hebben we met Timber, Rensch, Gravenberch drie jongens uit de eigen jeugd in de basis (of Nous).

11 juni 2021 om 23:05

5+10+5+10+5 is 35 en geen 50 🤣 tevens zijn dit al bedragen die genoemd zijn…

11 juni 2021 om 23:19

Doe het dan goed maat. Traore 10, Eiting 5, Marin 10, Scherpen 5 = 30 (van de benodigde 50)

12 juni 2021 om 09:50

je vergeet Lang nog 6mil, en Magallan, dat bedrag weet ik even niet

12 juni 2021 om 12:00

En botman 8m

Ik zie hem liever nog een seizoen bij Huddersfield, had het daar niet slecht gedaan ipv Genk met alle respect.

11 juni 2021 om 22:34

Liever nog een seizoen bij de nummer 20 van de Championship dan bij een team dat CL kan spelen?

11 juni 2021 om 22:40

Beter nog een seizoen in de Championship dan bij Genk bedoel ik meer. Hopelijk kan hij een soortgelijke ontwikkeling ondergaan als El Ghazi toen hij met Aston Villa in de Championship speelde. We zien vaak dat Eredivisie spelers het niveau van de Championship aan kunnen en van daaruit geleidelijk meekunnen met eventuele wedstrijden in de Premier League.

11 juni 2021 om 23:41

Nummer 20 van de Championship, maar 2 jaar terug nog Premier League. Clubs vallen de eerste jaren altijd ver terug vanwege het verschil in financiën.

Met Hrsovsky, Heynen en Thorstvedt voor hem zal hij wel bankzitter worden. Dan kun je toch beter Dwomoh de kans geven dan Eiting te halen (of het moet heel goedkoop zijn).

11 juni 2021 om 23:04

Mwah, dan onderschat je hem wel. Indien fit was hij in het succesjaar van Ajax basisspeler geworden. Dat is niet niks. Bijzonder getalenteerd, maar helaas werkt zn lichaam tegen.

11 juni 2021 om 23:19

En zie mijn reactie hieronder over z'n tijd bij Huddersfield, mocht je dat leuk vinden. Schrijf het maar op; indien hij fit blijft is hij binnen no-time basisspeler bij Gent. Weinig spelers zo slim op het veld als Eiting. Altijd één stap sneller dan anderen. Niet qua snelheid, maar qua spel maken en verleggen. In plaats van een bal aannemen, passt hij in één keer door wanneer het moet.

11 juni 2021 om 23:32

Het lijkt me sterk dat het zeer succesvolle middenveld zomaar uit elkaar gewerkt gaat worden.

11 juni 2021 om 23:45

Tja, geen idee. Zo matig als jij Eiting kent, ken ik het middenveld van Genk 😜. Wat ik bedoel; dit was/is een talent van hoog kaliber. Eén van de talentvolle jongens in een bijzonder sterke lichting. Vaak aanvoerder. Fysiek werkte niet mee, bewust daardoor voor Championship gekozen. Onwijs slimme jongen. Tactisch sublieme speler, technisch bijzonder goed onderlegd en kan tegenstanders nietsnutten laten lijken. Kun je me wat meer vertellen over het middenveld van Genk?

12 juni 2021 om 00:48

Het zit heel goed in elkaar. Heynen is kapitein, eigen jeugd en hun beste middenvelder. Heel goede voetballer die het tempo er goed in kan leggen. Thorstvedt is dan de wat meer aanvallende middenvelder (heeft die rol heel goed vervult in de play offs) en Hrsovsky zorgt voor de balans. Eerst had hij het daar moeilijk mee in de toppers maar dat werd toch ook beter naar het einde toe. Hrsovsky is eruit te spelen, maar heynen en Thorstvedt lijken me relatief incontournable.

Mooi zo, dit is een speler die nooit iets gaat toevoegen aan Ajax. Overmars verkoopt toch echt alles wat los en vast is. 😅

11 juni 2021 om 23:09

Ooit zien spelen in de jeugd en bij Huddersfield? Heb toevallig al z'n wedstrijden gezien daar ongeveer en hij was simpelweg dan een ander niveau dan z'n medespelers. Supporters viel dit ook na de eerste wedstrijd al meteen op. Was meteen basisspeler en al het voetbal ging via hem. Begon zelfs assists te geven en doelpunten mee te pikken. Ondanks z'n blessure wilden veel fans hem mee laten dingen om Speler van het Jaar. Dat zegt best wat. Deze jongen kan echt onwijs goed voetballen. Hij is nog steeds jong, en bijvoorbeeld een niveau beter dan Schone op die leeftijd. Sorry, ik hou niet zo van altijd dat maar meteen afschrijven. Deze jongen heeft ongelooflijk veel pech gehad met z'n blessures, maar aan z'n talent ligt het echt niet. Veel talentvoller dan flink wat spelers in de huidige Ajax-selectie. Hij, Nouri, Van de Beek en Frenkie. Er zijn veel spelers die nog nachtmerries aan dat middenveld hebben. Eiting was soms niet tegen te voetballen als tegenstander. Hij oogt traag, maar ziet alles eerder dan anderen en heeft een gouden linker.

11 juni 2021 om 23:12

Ik zeg niet dat hij het allemaal nog op topniveau gaat waarmaken, maar ik sluit het ook niet uit. Indien jaren fit durf ik te stellen dat hij zelfs Oranje-materiaal zou kunnen worden. Ik bedoel, als zelfs Ruud Vormer daarvoor in aanmerking kwam. Niet iedereen piekt al op z'n 21e of zelfs eerder. Sommigen spelen zelfs nog geen hoog niveau dan. Er loopt er zelfs één in Oranje waartegen ik nog 3e klasse heb zitten voetballen in een eerste elftal, dus ja. Ik had gedacht dat mensen wel eens zouden stoppen met altijd afschrijven.

11 juni 2021 om 23:28

Prima analyse en helemaal met je eens. Eiting moet lekker vlieguren maken en ieder jaar 10% beter worden, dan komt die er vanzelf wel.
Sommige mensen zijn jong heel goed en worden nauwelijks beter, andere ontwikkelen zich jaar na jaar en worden langzaam toppers.
Dat moeten we in NL echt leren, er zijn al zooooooveel spelers bij ons vertrokken die internationaal gewoon belangrijk zijn geworden (tapia, Lobotka als 2 voorbeelden)

11 juni 2021 om 23:39

Precies. Lobotka een mooi voorbeeld. Onwijs veel voorbeelden te vinden. Baalde er zelf ook onwijs van dat Dolberg vertrok bij Ajax toen. Zelden zo'n talentvolle spits gezien bij Ajax sinds Ibrahimovic. En nee, daarbij vergeet ik Suarez niet. Wat betreft Eiting: die heeft echt bizar veel pech gehad. Het kan zijn dat dat z'n hele carrière blijft, dan is dat gewoon onwijs zonde maar hebben we al wel vast de nieuwe Nagelsmann in huis . Maar echt; bij Huddersfield kon je zien hoe goed hij kon voetballen. Met dat niet gespierde lichaam niet de misselijkste middenvelders in de Championship totale nietsnutten laten lijken. Bij vlagen kan ik daar echt van genieten. Zovaak gezien dat Eiting zo'n bal in alle ruimte aanneemt en je z'n directe tegenstander ziet knikken van 'nondeju, hoe kan hij daar nou weer zijn?!'. Haha. Indien fit voor langere tijd gaat deze jongen echt heel veel monden snoeren.

Bij Huddersfiel town waren ze toch ook zeer te spreken over hem? Ik hoop dat zij zich ook gaan melden want ik verwacht dat daar veel meer geld zit

11 juni 2021 om 22:45

Je verwacht dat er bij Huddersfield meer geld zit dan bij Genk? Niet elke Engelse club zit op een berg geld.

11 juni 2021 om 23:10

Zoek anders even de begrotingen op dan zul je zien dat Huddersfield toch echt ruim 10-20% meer omzet draait tov Genk On: lastige keuze, zou een ideale 5-6e middenvelder kunnen zijn in de eredivisie

11 juni 2021 om 23:39

Nog niet zo heel lang geleden speelden zo nog PL. Dan heb je toch wel wat miljoenen op de bank lijkt me. Zeker met dat 'vangnet' dat ze daar hanteren

12 juni 2021 om 12:58

Ik wil dan wel eens zien waar jouw cijfers van komen. Genk draaide in 2019-2020 een omzet van 127m euro. Huddersfield iets boven de 60 miljoen euro. Daarbij is de huidige marktwaarde van Genk bijna 3x hoger dan die van Huddersfield. Bovendien is enkel omzet gewoon een slechte metric. Huddersfield kampt met een short time debt van rond de 50 million euro en besteedde ongeveer 56 m aan spelerslonen tijdens het jaar dat ze degradeerden. Wat wil zeggen dat, zelfs met de lagere lonen in de Championship, ze nog steeds een zware loonlast hebben en twee zware leningen moeten terugbetalen. Genk daarentegen is schuldenvrij. Dat vangnet is er juist omdat clubs zich vergalopperen om in de EPL te blijven en met een belachelijk hoge loonlast zitten en daardoor op een faillissement afstevenden na degradatie. Huddersfield heeft in de twee jaren sinds de degradatie maar 1 speler gekocht van meer dan 1 m euro juist omdat ze geen financiele slagkracht hebben.

Verkoop ekkelenkamp en laat eiting een jaartje langer bij Ajax. Weer op niveau komen als backup. Wellicht dat ie doorpakt... Eiting heeft meer inzicht in zijn kleine teen namelijk, maar is weer net zo atletisch als Theo Janssen (nu).

11 juni 2021 om 22:47

Ontzettend jammer dat zijn fysiek niet gemaakt is voor top voetbal. Ik vindt het een mooie speler op te zien, helaas vaak geblesseerd. Hopelijk kan hij de blessures achter zich laten en toch nog een mooie carrière maken.

11 juni 2021 om 23:16

Eiting is een totaal ander niveau dan Ekkelenkamp, met alle respect voor Ekkelenkamp hoor. Fysiek zoveel pech gehad, maar Schone was bijvoorbeeld ook nog gewoon niveautje NEC of Heerenveen op z'n 23e. Niet iedereen piekt al op z'n 20e, sommigen hebben simpelweg pech. Daar valt hij wel onder. Mensen die alleen maar naar aantal wedstrijden kijken en hem afschrijven, tja. Die hou je altijd. Eiting is vele malen talentvoller dan veel spelers bij Ajax nu. Toevallig één indirecte ingang van één van de spelers van Ajax en op de trainingen ontweek hij Eiting altijd toen hij net doorkwam, net als Frenkie. Dat was gewoon niet leuk om tegen te spelen, aldus hem. Het oogt traag, maar ze zijn je altijd één stap voor.

Geen idee wat Genk met hem zou moeten. Technisch zit het allemaal wel goed maar hij heeft het fysiek van een 50 jarige.

Heb altijd wel een zwak voor Eiting gehad, zeer intelligente speler, technisch goed en geweldig overzicht. Toch ook wel een slachtoffer van het moderne voetbal waar kracht, snelheid, uithoudingsvermogen zo belangrijk is geworden dat er voor dit soort spelers minder ruimte is. Als er rekening wordt gehouden met de minpunten van Eiting kan hij nog best bij een mooie club terechtkomen, met bijvoorbeeld 2 meer fysieke dynamische spelers naast hem, spelers die elkaar goed aanvullen dus ben benieuwd wat het gaat worden. Gun hem het beste!

11 juni 2021 om 23:48

Dit is een speler waar Van der Vaart wel van zou kunnen genieten 😜

Ik weet het niet zo goed met deze jongen. Had erg hoge verwachtingen van hem. Ontzettend intelligent en leest het spel goed. Fysiek heeft hij problemen gehad en ik vond ook dat zijn traagheid (niet zo snel kunnen draaien) hem parten speelden. Zou me ook niet verbazen dat hij alsnog grote stappen gaat maken. Als hij fysiek maar fit blijft en veel vlieguren gaat maken op een hoog niveau.

Ik vind het bericht vrij voorbarig. Ajax heeft ook weleens bij Genk aangeklopt voor een speler (bailey, Defour, Berge) en dan reageerde de club behoorlijk star en wilde niet eens praten. Als het om uitgaande transfers gaat, gaat betreffende club altijd vrij hoog in de boom zitten, maar als er betaald moet worden, blijk je als onderhandelaar ineens met een soort Scrooge te maken te hebben. Is natuurlijk het goed recht van een club, maar Genk is slechts bij hoge uitzondering bereid om meer dan 5 miljoen te betalen en ik denk persoonlijk dat Ajax aan een veel hoger bedrag denkt. Helemaal na Noa Lang, die na amper een jaar al het viervoudige waard is van wat Ajax voor hem heeft ontvangen. Ik zie het nog wel gebeuren dat Ajax zijn contract gaat verlengen. Het is in potentie immers een zeer goede en heel creatieve speler en het kan bijna niet anders dan dat dat er een keer uit gaat komen als hij een keer voor langere tijd het vertrouwen krijgt en heel blijft. Bij sommige mensen ligt het een beetje gevoelig, maar ik denk dat het voor Feyenoord een geweldige aanwinst zou zijn. Zoals hij in staat is om het spel te lezen, heeft maat 1 speler die dat beter kan, Dailey Blind. En dat is precies wat Feyenoord nodig heeft.

12 juni 2021 om 10:51

Bailey en Berge waren gewoon onhaalbaar. Financieel mss wel maar qua project hadden ze nood aan een top 4 competitie. Defour, tja dat was onze eerste topper van de jeugd. Zo snel verliezen zou een slecht signaal zijn voor de jeugdopleiding. En bij Sonck hebben we geen problemen gemaakt. Helaas voor hem was zlatan een iets betere centrumspits haha.

12 juni 2021 om 13:11

Bailey wilde zelf heel graag naar Ajax en Ajax wilde hem graag hebben. Ajax had dringend behoefte aan een vleugelspeler en wilde best ver gaan maar is afgehaakt toen zijn vader met de Wet van 78 begon te dreigen. Daar moet Ajax nog steeds niets van hebben net als in de tijd van Defour en daar heeft Genk gebruik van gemaakt door niet te gaan praten. Bij Berge idem dito ook over hem wilde Genk onder geen enkele voorwaarde met Ajax onderhandelen. Sonck heeft de club inderdaad wel aan Ajax verkocht en ook nog eens voor een relatief lage transfersom. Wellicht had die een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan of werd zijn aanwezigheid niet op waarde geschat. Daarover heb ik niet voldoende informatie. https://www.ajaxlife.nl/articles/2016/8-augustus-2...

12 juni 2021 om 13:22

Berge had absoluut geen zin om met Ajax te praten. Die wou naar de Premier League. Dan moet je als club daar ook niet over gaan praten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren