‘Barcelona heeft harde boodschap voor grootverdiener: vertrek of isolatie’

Vrijdag, 11 juni 2021 om 20:44Dominic Mostert • Laatste update: 20:51

Barcelona hoopt Samuel Umtiti en Clément Lenglet in de zomer te verkopen, zo schrijft AS vrijdag. Volgens de sportkrant komen beide verdedigers niet voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. Een vertrek van Umtiti wordt noodzakelijk geacht, terwijl de situatie van Lenglet wordt omschreven als 'flexibeler'. In het uiterste geval zou Lenglet bij Barcelona kunnen blijven, maar de club heeft een sterke voorkeur voor een verkoop.

Umtiti drukt met zijn salaris van circa 234 duizend euro per week, omgerekend ruim 12 miljoen euro per jaar, zwaar op de salarisbegroting. Zijn honorarium wordt in toenemende mate als een probleem gezien: niet alleen probeert Barcelona de salariskosten terug te dringen vanwege de financiële problemen, ook rechtvaardigt Umtiti zijn hoge inkomen niet met zijn spel, zo vindt de clubleiding. De 'consensus' binnen de club is dan ook dat Umtiti 'onder geen beding' nog voor Barcelona speelt na de zomer, aldus de sportkrant. Zijn blessuregevoeligheid werd lange tijd als verzachtende omstandigheid gezien, maar inmiddels concludeert Barcelona dat hij simpelweg te weinig brengt. Umtiti speelde vorig seizoen slechts dertien competitieduels.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hij miste de eerste drie maanden van het seizoen door knieklachten; in voorgaande seizoenen werd Umtiti geteisterd door voet-, kuit-, knie- en hamstringblessures, waardoor hij geregeld in de lappenmand zat. Zijn contract loopt nog twee jaar door. Voorzitter Joan Laporta wil niet toestaan dat Umtiti nog een jaar aan salaris opstrijkt en is van plan om een helder ultimatum te stellen: de stopper vertrekt, of hij wordt afgezonderd van de rest van de selectie, zo klinkt het. De situatie omtrent Lenglet is 'minder problematisch', maar ook hij mag uitkijken naar een nieuwe club. De landgenoot van Umtiti verlengde in oktober vorig jaar nog tot medio 2026.

Lenglet heeft zelf de intentie uitgesproken om in Barcelona te blijven. Zijn club houdt er echter rekening mee dat er belangstelling zal zijn voor de Fransman, zeker als hij een goed EK kent; naar verwachting begint Lenglet echter als bankzitter in de nationale ploeg van Frankrijk. Mocht hij toch bij Barcelona blijven, dan zal Koeman 'de deur voor hem openhouden', omdat hij intern wordt gezien als een speler die een serieuze transferwaarde vertegenwoordigt. Koeman weet echter ook dat hij te veel centrumverdedigers in zijn ploeg heeft, met Gerard Piqué, Ronald Araújo, Eric García, Óscar Mingueza, Umtiti en Lenglet.


Poll

Doet Barcelona er goed aan Samuel Umtiti en Clément Lenglet te verkopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Als je deze 2 kan slijten en vooral Umtiti dan ben je al goed op weg. Niet alleen kwa salaris maar ook kwa fouten die deze 2 gezamelijk maken waardoor je uiteindelijk teveel punten verliest om serieus mee te doen om de bekers

12 juni 2021 om 01:04

Er is echt geen ploeg die Umtiti 12 miljoen euro aan salaris gaat betalen. Dus zal Barcelona gewoon mee moeten betalen als ze willen dat hij verkast.

Het is zijn goed recht om te blijven, maar dan zonder enige kans op speeltijd. Zo zonde dat hij per se geblesseerd het WK met Frankrijk moest spelen. Het heeft hem een WK opgeleverd maar het heeft ook zijn carriere vroegtijdig beëindigd.

11 juni 2021 om 21:05

@ViscaCatalunya helemaal mee eens ik heb echt in mijn gedachten dat als umtiti nog zijn topniveau had zonder veel blessures dat ie na ramos en van dijk de beste verdediger van de wereld was

11 juni 2021 om 21:21

@ViscaCatalunya dit is wel heel eenzijdig van je ondertussen als spelers die Barca wenst te houden niet bijtekenen of elders meer kunnen verdienen, schande ervan spreken. De club is een samenwerking verband aangegaan met deze spelers dus vertrekken of isolatie is dan wel een hele vijandige benadering. Nu respecteert een speler zijn contract is het niet goed, respecteert ie die niet en flirt ie met andere clubs dan is de wereld te klein. Zoals ik al zei heel één dimensionaal bekeken ... BArca kan dit soort contracten heel simpel oplossen, bij meerjarige contracten een eenzijdige verlengoptie inlassen. Voldoet een speler licht je de optie en wil je er als club af dan licht je de optie niet. Dit bouw je bijvoorbeeld in bij het ingaan van het vierde en vijfde contractjaar. Schandalige houding van deze 'nette' club ... Dit is dus dames en heren hoe clubs ook vuile handen maken in de voetbalwereld- stank voor dank benadering richting spelers. Maar o wee als een zaakwaarnemer (bijv. Raiola) ook hard speelt, nee dan is de zaakwaarnemer de boeman. De club weet dat de fans eenzijdig en alleen vanuit club belang denken en daarom komen ze ermee weg. Labeltje 'niet goed genoeg' en hoppa een vrijbrief voor respectloos communiceren en handelen. Zo'n Umtiti wordt er nog net niet door een overijverige beveiliger uitgeslingerd ... Barca zou dit intern moeten houden. Met het label 'ongewenst' gaan ze natuurlijk voor een prikkie de deur uit waar je zonder label veel meer marktwaarde zouden hebben. Laat geld nou net iets zijn wat Barca nodig heeft ...

11 juni 2021 om 22:05

Barca doet wat alles clubs doen, spelers die ze niet nodig hebben proberen te verkopen. Als je als speler liever blijft en niet speelt vanwege de loon die je krijgt, das een keuze die de spelers zelf moeten maken. Ofwel denk je aan het sportieve en vertrek je, of wel denk je aan geld, en blijf je bij Barca.

11 juni 2021 om 23:24

Ik zeg volgens mij toch juist dat het zijn recht is om te blijven en zijn salaris te innen. Tegelijkertijd is het een goed recht van Koeman om hem buiten de selectie te laten. Hij heeft het niveau helaas niet meer.

12 juni 2021 om 07:37

Mocht Barca dit inderdaad naar buiten hebben gebracht zou ik je over heel de lijn gelijk geven. Maar ondertussen weten we allemaal dat dit gewoon bladvulling is in de kranten. Een dag niet geschreven over de club is een dag niet geleefd.

De ene door de blessures, de andere door onkunde. Wat jammer om Umtiti te zien vertrekken, hij had het moeten worden achterin voor Barca. Wat was ie goed in zijn eerste jaar, kwam erin en bleef erin. Zijn voetballende kwaliteiten, kracht, snelheid en sterk verdedigen. Luisterde niet naar de medische staff en ging toch naar het wk 2018 en daarna kwam er een speler in de plaats die niemand nog kon herkennen. Slap, traag, ronduit een teleurstelling. En Lenglet...dat die man ooit een Barca shirt heeft mogen dragen. Dacht dat ze na Mathieu hun les hadden geleerd, maar nee hoor.

11 juni 2021 om 21:28

Met je eens. Aan de andere kant heeft ie wel een wereldtitel in zn broekzak, het hoogst haalbare op landniveau.

11 juni 2021 om 21:35

Ja, maar ten koste van wat? Je hele lichaam gesloopt en al 3 seizoenen geen enkele vorm van betekenis gespeeld, en je echte piek moest je nog halen. Was het dat waard? Ik vind van niet.

12 juni 2021 om 07:18

En 12 miljoen per jaar verdiend Er zijn mensen met zijn blessurehistorie en die beëindigen hun carrière met veel minder centen op zak! Dan snap ik wel dat hij gwn wil blijven..

12 juni 2021 om 12:13

Dat snap ik ook, 00voetbal00. En ik snap Barca ook als ze hem willen lozen. Vraag is wie op een speler zit te wachten die afgeschreven is.

het zou mooi zijn als Barcelona deze spelers kan lozen maar dan moeten ze wel ergens geld vandaan halen om 2 betere opvolgers te halen. zoals bijvoorbeeld Fofana Soyuncu Kounde Demiral Konate Diego Carlos

12 juni 2021 om 01:13

Het lozen gaat ook heel veel geld kosten, geen enkele club neemt deze mega salarissen over. Dus of er veel geld overblijft voor opvolgers, wie zal het zeggen?

En ja hoor. Weer de volgende die op een uitermate vervelende manier naar de uitgang word gedwongen. Ik snap best dat Barça niet blij is met het geen wat Umtiti brengt. Maar de manier waarop dit dan weer gebeurd is echt niet des Barças. Ik verkoop liever Lengte dan Umtiti. Lengte heeft Barcelona dit seizoen gewoon de titel gekost als je kijkt naar de hoeveelheid stomme fouten en hoeveel punten dat heeft gekost.ik

11 juni 2021 om 22:02

Het is toch overal zo. Als ze een speler niet nodig hebben wordt die verkocht, als die niet weg wilt speelt die niet. Wat doet Barca anders dan andere clubs. Deze spelers halen niet meer het gewenste niveau, Barca wilt hen verkopen omdat er geen plek meer is voor hen, als ze liever blijven en niet spelen, is da toch hun eigen keus.

Lenglet kunnen we prima als wisselspeler gebruiken of basisspeler, umtiti moet weg die man verdiend zoveel zonder te spelen

11 juni 2021 om 21:39

Wauw, dat jij nog durft zeggen dat je mss Lenglet nog wil zien bij Barca...da's lef hebben, wel respect voor je

11 juni 2021 om 21:56

@Milonario pff mensen zoals jou begrijp ik niet zoveel haat op lenglet oke ja hij speelde een dramatische seizoen maar hij gaat zich sterk herpakken vorig seizoen en het seizoen daarvoor hoorde ik bijna niemand zeggen lenglet out

Barca zou wellicht gewoon eens normale salarissen kunnen betalen zodat het een volgende keer wat minder pijn doet bij een crisis. Ik zou lekker twee jaar op de tribune gaan zitten, is prima vol te houden met dat weer daar. Het contract is door beiden met het volle verstand getekend. Nu is het wachten op het bericht over die Argentijn die nog maar 5 miljoen per jaar krijgt.

11 juni 2021 om 21:40

Exact dat. Die salarisen zijn al jaren op hol geslagen, laat Barca maar lekker even op de blaren zitten.

11 juni 2021 om 22:29

Mee eens. Die hele Super League was ook echt een bailout, in de hoop zo dit systeem in stand te houden. Laat ze maar eens in het eigen vlees snijden, zoals ze nu beginnen te doen.

Als Barça zo graag van ze af wil moeten ze of het contract per direct beëindigen of genoege nemen met een marktconform prijs of daaronder. Dus voor beide rond de 20 mil bij een bod. Meer zijn die 2 ook niet waard. Als ze meer vragen moet Barça niet gaan zeuren dat er of geen team is die dat wilt betalen of er geen club bij zit die dat wel wilt maar waar die jongens niet naar toe willen. Net als Barça nu doet, kunnen die jongens ook terug doen. Take it or leave it.

12 juni 2021 om 01:14

Geld vragen? Er zijn geen clubs die dergelijke salarissen gaan betalen, er zal echt geld bij moeten als je van ze af wilt. Net zoals het met Suarez ging.

12 juni 2021 om 14:49

you are right. on the other hand, i don't know if football players should start thinking about the negative effects of signing a hefty contract. in the end, i think you want to make money but you want to play/feel important in the team also.

Sorry hoor barca heeft zelf die contracten uit gedeeld, met die mega salarissen. Ik vind dat barca niet kan zeuren daar over.

Wat is het toch een fijne club… Ze zullen jaren nodig hebben op dat imago wat te gaan opvijzelen

Wat moet je als speler blij zijn dat je onder Bartomeu een contract heb getekend. Want nergens anders kreeg je zo'n fantastische salaris voorgeschoteld met kans op verlenging. Agüero had minstens 13 miljoen gekregen van Bartomeu, alleen vanwege zijn naam.

Wat is dit voor maffia uitspraak! Hij heeft gewoon het recht met de anderen te trainen wat kan hij er nou aan doen dat ie amper gebruikt wordt. Je krijgt straks gewoon een Gareth Bale of nog ergen Winston Bogarde situatie als ie echt skitt heeft

Zo die laporta met z n uitspraak. Je hebt het over een volwassen werknemer met je vertrekken of anders wordt je geïsoleerd ......laporta en communiceren is geen goede combi ... Eerder die onzin met Koeman en straks door zijn communicatie en houding met een aantal spelers. Je hoort als voorzitter met respect om te gaan met je personeel en ze op een normale manier uitleggen waarom ze beter kunnen vertrekken ( crisis , te hoog salaris voor deze tijd etc etc ..). Zo maak je geen vrienden en gaan de spelers juist tegen je werken. Genoeg voorbeelden uit het verleden ..

Ik weet nog dat Lenglet op het lijstje stond samen met Frenkie die absloluut niet mochten vertrekken. Wat een grap. Dat waren natuurlijk Laporta zijn voorgangers, maar is gewoon niet het niveau wat je moet nastreven. Umtiti was echt een beest voordat zijn knieën naar de gallemiezen gingen.

Dat is geen goed nieuws voor die 2, als As het bij het rechte eind heeft. Jammer hoor, ik had ze graag nog heel lang bij Barcelona zien spelen.

Nooit gesnapt dat Barcelona die 2 spelers is gaan halen. Liep er in de jeugd dan niets beter rond? Dat kan ik moeilijk geloven. En als ik dit dan lees is Umtiti dan Bale van Barca, totaal zijn geld. iet waard.

12 juni 2021 om 08:09

Umtiti was echte een fantastische verdediger. Barcelona dacht eindelijk een goede verdediger te die na het pensioen van Puyol en daarna Mascherano zo werd gemist.

Dat krijg je ervan als je zulke contracten uitdeelt. Barca zal op de blaren moeten zitten...

Barca heeft zelf die contracten uitgedeeld. Zo ga je niet met mensen om. Ze willen verkopen is prima. In isolatie zetten als ie niet weg wilt (en zeer waarschijnlijk veel salaris inlevert) of weg kan komen is belachelijk. Aan de andere kant heeft ie goed verdiend en er al jaren weinig voor gebracht. Maar is dat zijn schuld? Als hij als een sportman leeft en geblesseerd raakt is dat domme pech. Geen verhaal kent slechts 1 kant maar ik vind het niet kunnen zoals Barca met hem om wil gaan.

12 juni 2021 om 14:40

it's not bad luck if you risk your health going to the world cup with a fragile knee. barcelona must pay umtiti's contract but they are not forced to play him.

Deze reacties geven aan hoe paniek is geslagen bij Barca. Zeggen dat iemand in isolatie moet klink stoer maar heeft geen juridische basis. Zelfs heb ik Mark Cira (oud bestuurslid) zeggen 50% of meer salaris inleveveren via een eenzijdig besluit. Lijkt dat zij bij Barca nog in de middeleuwen ziiten. Hoe zullen toekomstige spelers denken over Barca?

12 juni 2021 om 16:58

Dat is toch duidelijk, die komen niet zomaar meer. Ze dachten Wijnaldum voor een relatief laag salaris te halen. Ging dus niet door. Barcelona zit diep in de financiele problemen, hun laatste hoop was de Super League maar die hoop is vervlogen. Nu dreigt zelfs een Europese schorsing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren