‘Ik ben Frank de Boer liever kwijt, totaal geen inzicht!’

Zondag, 13 juni 2021 om 13:56Justus Dingemanse • Laatste update: 13:55

Het Oranje-geweld staat op het punt van losbarsten en verslaggever Mounir Boualin ging op bezoek in Den Haag om de sfeer alvast te proeven. Naast een aantal ongezouten meningen van de aanwezige Hagenezen treft hij daar onverwachts ook Gerard Joling en Jeroen van de Boom aan die met een feestelijke stoet door de wijk trekken.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Heb jij vertrouwen in Frank de Boer als bondscoach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ach, je bent als coach zo goed als je spelers. Ik geloof niet dat op dit niveau de coach het verschil gaat maken. Depay, Wijnaldum, Stekelenburg etc, die moeten het gaan doen, niet de Boer.

11 juni 2021 om 17:19
0

Dan liever Krul.

12 juni 2021 om 06:57
0

Krul . Die geen bal pakt. Geef mij Stekelenburg maar

13 juni 2021 om 15:15
0

Nee en als ie nou nog kon opbouwen maar dat kan die ook niet.

11 juni 2021 om 17:25
0

Je ziet geen verschil tussen het voetbal van Koeman en Frank de boer?

11 juni 2021 om 17:38
0

Wel hoor, toen Koeman won van Duitsland met Promes en Babel in de basis bijvoorbeeld. geweldige pot.

11 juni 2021 om 17:55
0

Kun je nagaan hoe goed Koeman is, om dat met Promes en Babel voor elkaar te krijgen.

13 juni 2021 om 14:54
0

Maar nu lukt het hem niet met Messi griezman

11 juni 2021 om 17:41
0

Wat is dan het verschil tussen Tuchel en Lampard, als een coach op dit niveau geen verschil maakt?Ik vind het een rare constatering.Dan kan je dus alleen een goede coach zijn als je goede spelers onder je hebt, de zin " een coach maakt spelers beter" zegt jou dus ook niks?

11 juni 2021 om 18:59
0

Nee ik geloof daar niet sterk in. Misschien bij de jeugd. Wel in het neerzetten van sfeer maar verder niet. Vraag de lichting van 88 naar de trainerskwaliteiten van Michels, kan me niet herinneren dat iemand zijn tactisch vermogen roemde, kwam allemaal uit de groep.

11 juni 2021 om 21:57
0

Het hoge druk zetten wat Nederland als eerste 70e jaren deed was geen taktiek dat kwam allemaal vanzelf in de wedstrijd hou toch op. Met z'n slome als fdb die geen knopen doorhakt niet duidelijk is en niet weet wat je moet doen dan weetje het als speler ook niet meer.

12 juni 2021 om 09:04
0

Mensen die alles dood nuanceren, doen dit omdat ze het doorgaans niet zien.

12 juni 2021 om 13:24
0

Je kan geen discussie voeren met iemand die Rinus Michels niet op waarde schat.

11 juni 2021 om 18:55
0

Denk dat een coach wel degelijk het verschil kan maken, ook op dit niveau. Die gasten kunnen nog zo goed zijn, maar als ze noet geprikkeld en gemotiveerd worden door de coach gaat er niet veel bijzonders uit komen. Ik heb het idee dat Koeman dit beter lukte dan Frabk de Boer. Koeman lag ook iets beter in de groep heb ik het idee, dat helpt ook mee in zo'n toernooi. Ik vraag mij ook af of Atalanta zo ver was gekomen zonder Gasperini. Of Leicester zonder Ranieri.

11 juni 2021 om 19:44
0

Als een speler op een EK door de coach geprikkeld moet worden, dan moet hij eens goed in de spiegel kijken. De invloed van een coach is marginaal. Een goede selectie voelt zelf aan wanneer het druk moet zetten, temperoriseren of juist moet inzakken.

11 juni 2021 om 19:44
0

Ah, dan kunnen we net zo goed zonder coach spelen zeg maar. De spelers van Barcelona gingen ook uit zichzelf veel beter voetballen toen Guardiola de coach werd. Een opstelling maken? Geen hogere wiskunde, laat dat maar aan de spelers over. Nee een coach is echt overbodig.

11 juni 2021 om 20:37
0

juist in het Nederlands elftal kan de coach het verschil maken. hoe trainen in deze situatie en welke spelers selecteren en opstellen. clubvoetbal heb je 36 spelers maar hij heeft keus uit iets meer spelers. Kan ook de spelers in vorm selecteren etc. Dan nog het wisselbeleid. zo veel invloed heeft een trainer. Hij moet zorgen voor een hoog mentaal gemiddelde en balans in het team.

12 juni 2021 om 07:18
0

Dus jij denkt dat jet toeval is dat FdB zowel in Engeland, als in Italie, als in Amerika voortijdig ontslagen is? Je bent als coach niet enkel zo goed als je materiaal. Een goede coach kan van een 7 een 8 of een 9 maken en FdB maakt van een team dat in de nations league finale stond een team dat niet kan winnen van het B elftal van Schotland.

12 juni 2021 om 13:23
0

Maar hoe ga je verklaren dat Koeman met diezelfde spelers de finale van de Nations League won en zich moeiteloos plaatste voor het EK? Natuurlijk kan een coach het verschil maken, want de spelers voeren uit wat zo'n coach ze meegeeft. Natuurlijk heeft de selectie zwakheden, maar Van Dijk is echt niet het verschil tussen Koeman en Frank de Boer. De Boer had gewoon z'n ego opzij moeten zetten en zeker tot na het EK niets moeten veranderen. Nu kom je in de situatie dat de bondscoach (en dus de ploeg) zoekende is ten tijde van de eindronde. Dat is onacceptabel. Edit: Uiteraard bedoel ik "de finale van de Nations League gespeeld(!)"

12 juni 2021 om 13:30
0

@sirius, Ik ben het verder met je betoog eens hoor maar Nederland heeft toch niet de finale van de Nations league gewonnen?

12 juni 2021 om 13:56
0

Ho, ik bedoelde eigenlijk de finale van de Nations League gehaald. Was al te veel bezig met wat ik erna ging typen.

13 juni 2021 om 16:47
0

Ik ben bang dat de coach wel het verschil gaat maken en dat deze coach zijn spelers net zo hopeloos het veld instuurt zoals hij zich langs de lijn laat zien, uitermate onzeker en zenuwachtig.

Grootste verschil tussen Koeman en De Boer vind ik het totáál niet renderen van Wijnaldum onder De Boer, die was onder Koeman na Memphis de andere MVP van het team. Ook Frenkie lijkt geen schim van die allesbepalende middenvelder die hij was onder Koeman. Dan zijn er wel meer spelers die op een voor hun niet natuurlijke positie moten spelen, waardoor het logisch is dat ze minder spelen. Maar het verval bij Wijnaldum en Frenkie is wel erg groot. Gek genoeg speelde Wijnaldum sowieso pas weer ijzersterk onder Koeman, want onder Blind was het precies hetzelfde matige niveau. Qua positie en medespelers is er nou ook weer niet zoveel veranderd, dus misschien ligt het aan de opdrachten in het veld die hij meekrijgt. Een goed functionerende Wijnaldum is als smeerolie in je team, dus lijkt me wel cruciaal dat Frank hem aan de praat krijgt.

11 juni 2021 om 18:09
0

Die was op dat moment ook 4 keer belangrijjer vior Liverpool dan afgelopen seizoen. Zoiets noemen ze vorm.

11 juni 2021 om 18:20
0

Nee joh, zo slecht als bij Oranje speelt hij bij Liverpool niet. Dat kun je echt niet wegwuiven onder vorm. Sowieso is Wijnaldum één van de meest constante spelers op Europees topniveau, daarom zit hij nu ook bij Psg.

11 juni 2021 om 20:42
0

Oh dus Donny en Klaassen die bij Oranje niet zo goed spelen als bij Ajax lag ook aan Koeman? Dat selectieve gedoe is mij echt te makkelijk. V Basten werd ook afgebrand maar liet mooiste voetbal zien sinds jaren.

11 juni 2021 om 21:06
0

Klaassen was logischerwijs niet in de picture onder Koeman. Die koos voor De Roon en Pröpper toen. Donny liet hij alleen invallen omdat diens positie niet in het systeem paste. Donny is natuurlijk bij lange na niet goed genoeg om een elftal omheen te bouwen. En daar gaat de vergelijking met Frenkie en Wijnaldum ook spaak. Jij vergelijkt op zijn best nuttige spelers met dragende spelers. Frenkie en Wijnaldum zitten in een heel andere categorie dan die twee. Dat is wereldtop. Klaassen of Donny zullen nooit op dat niveau acteren. Ajax is hun plafond.

12 juni 2021 om 13:25
0

@thamike - Dat is een slecht argument. Klaassen zat er onder Koeman niet eens bij, terwijl Van De Beek nog nooit een relevante rol in Oranje heeft vertolkt. Wijnaldum daarentegen was na Memphis de meest effectieve speler qua rendement en kwam vaak in scoringspositie. Je ziet gewoon dat beide heren (De Jong en Wijnaldum) totaal anders spelen dan onder Koeman. Dat heeft niets met vorm te maken, maar met rol.

11 juni 2021 om 19:26
0

dat is dan ook wel het verschil tussen top en de echte wereld top. Zo een Sneijder en Van Persie presteerden onder zowel Van Basten als onder Van Gaal. Die wisten altijd wel hoe ze, ondanks hun vorm of systeem, er alles uit te halen.

11 juni 2021 om 21:13
0

Dat waren ook hele bijzondere spelers inderdaad. En zo had je ook nog Podolski die bij club een heel jaar uit vorm kon zijn om dan bij Duitsland ineens weer te vlammen. Het kan aan vanalles liggen, maar ik vind het verval bij Frenkie en Wijnaldun sinds de trainerswissel zó groot dat ik me oprecht afvraag hoe dat kan.

12 juni 2021 om 13:28
0

Maar die hebben we helaas niet meer, dus dan is het zaak dat de bondscoach de spelers in hun kracht laat spelen. Dat gebeurt op dit moment niet. Dat het mogelijk is, zoveel is wel duidelijk. Het is niet te verklaren, het verval Koeman - De Boer zonder het tactische aspect erbij te halen.

Ik ben het niet eens met wat Nuanceman bovenstaand vermeld van je bent als coach zo goed als je spelers. Ik geloof niet dat op dit niveau de coach het verschil gaat maken. De coach bepaalt de tactiek, spelniveau en opdrachten en die zijn onder Mister de Boer geheel anders dan onder Koeman en dat was ook wel te verwachten aangezien de Boer dermate behouden wil spelen om zelf niet af te gaan maar dat is hij helaas al. Mt87 heeft geheel gelijk met zijn omschrijving en Delthaxor stelt je ziet geen verschil onder Koeman of de Boer nou dan vind ik dit toch een vreemde uitlating aangezien het team nu stukken en stukken minder presteert dan onder Koeman. De sterkhouders als de Jong en Wijnaldum zijn stukken minder. Ook het gehele systeem is anders en onder Koeman was het meer een team dan onder de Boer. Spelers voelen goed aan dat ze niet in hun element zitten onder de Boer en hebben dat ook aangegeven en al die klets van fitte spelers moet ik hebben is puur onzin van de Boer dan had hij enkele niet mee moeten nemen.

11 juni 2021 om 18:36
0

Het blijft hardnekkig, dat denkbeeld dat een coach er eigenlijk alleen maar bijhangt als een soort nutteloos wormvormig aanhangsel. Dit seizoen hebben we met Tuchel die Lampard verving notabene nog gezien wat een impact een goede coach heeft. En wat dacht je van het Bayern onder Kovac en daarna onder Flick. Je kunt nu niet zeggen dat vooral Kovac slecht materiaal had. Hoe goed je spelers ook zijn, als je een topcoach vervangt door een dramacoach zal het niveau drastisch dalen. Dan wil ik Blind na Van Gaal nog wel enigszins beschermen, omdat het materiaal toen minder was, maar De Boer na Koeman is gewoon een wereld van verschil. Alle vastigheden lijken wel uit het team, en van een geoliede machine zijn we naar 11 losse eilandjes gegaan. Alles moet nu van de grillen van Memphis komen.

12 juni 2021 om 01:21
0

de invloed van van dijk is/was groot zie ook liverpool dit seizoen

Ik heb een vraag worden alle EK wedstrijden uitgezonden op een nederlandse zender?

11 juni 2021 om 19:00
0

Npo 1 en 3 meestal.

12 juni 2021 om 00:30
0

De Belgische openbare omroep zet ook wel het meeste uit dus als er iets tussen uit valt, kan je altijd daar eens kijken.

FdB is het bewijs dat een trainer wel degelijk het verschil kan maken. Of, in zijn geval het verschil ongedaan kan maken. Geen enkele speler haalt bij hem het niveau van bij zijn club of het niveau van het vorige Oranje onder Koeman. Zijn tactische keuzes en de inzet van de individuele spelers zijn ineffectief, zijn spelers keuzes warrig, zijn communicatie chaotisch. Wat moet iemand meer doen om door zijn baas tot de orde te worden geroepen. O ja, was vergeten dat in normale organisaties de baas weet wat er speelt en hoe het moet gaan. Maar dat is bij de KNVB niet zo. Het enige wat ze daar doen is bidden dat Depay een paar keer de winnende scoort en dat de wankele verdediging het houdt. Dan kunnen ze naderhand zeggen dat FdB de (hun!) Juiste keuze was.

Geinig dat dit wordt gepeild met oa Jeroen van der Boog. In dat licht zou ik vd Boom ook liever inruilen tegen iemand met talent…

12 juni 2021 om 13:32
0

Het zijn gewoon willekeurige Hagenezen die met deze uitspraken komen hoor.

13 juni 2021 om 16:44
0

Met onwillekeurige Hagenezen zou je dezelfde reacties krijgen denk ik.

Was getekend, Jeroen van de Boom, die er zijn beroep van heeft gemaakt om Bn'ers als LvG veren in de kont te steken. Hilarisch!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren