'Van het niveau Timber en hij wordt intern bij Ajax zelfs hoger ingeschat’

Vrijdag, 11 juni 2021 om 06:55 • Laatste update: 07:23

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat bondscoach Frank de Boer geen vervanger heeft opgeroepen voor de geblesseerde Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United verliet deze week het trainingskamp van Oranje met een aanhoudende liesblessure. Driessen liet eerder in een video op de website van De Telegraaf al weten dat hij het goed zou begrijpen als Devyne Rensch alsnog door De Boer wordt opgeroepen en in zijn column gaat hij uitgebreid in op die suggestie. “Waarom hem niet alsnog selecteren?”, vraagt de chef voetbal van de krant zich af.

Driessen vindt het vreemd dat De Boer zich na het afhaken van Van de Beek niet heeft gericht tot een van de afvallers, zoals Ryan Babel, Jeremiah St. Juste, Anwar El Ghazi of Tonny Vilhena. Hij denkt dat Rensch in staat is om aan te haken bij het niveau van Oranje, net zoals zijn ploeggenoten bij Ajax Jurriën Timber en Ryan Gravenberch dat doen. “Zij lijken zich in de basis te spelen. Als De Boer hun kwaliteiten tenminste op waarde weet te schatten”, schrijft Driessen. Volgens de journalist zit Rensch conditioneel nog op een hoog niveau, doordat hij pas een week geleden uit de bubbel bij Jong Oranje is gestapt en daardoor probleemloos zou kunnen aanhaken bij het grote Oranje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Driessen heeft Rensch afgelopen seizoen in de Eredivisie en Europa League bewezen dat hij over de kwaliteiten beschikt om overeind te blijven op het hoogste niveau. “Met die achtergrond blijft het onbegrijpelijk dat Erwin van de Looi hem in de eindfase van het EK met Jong Oranje slechts als wisselspeler zag en dat De Boer hem ook al over het hoofd zag voor een plaats in de voorselectie van Oranje", stelt Driessen over de achttienjarige verdediger. Aan eventueel gezeur over De Boers Ajax-voorkeur had de bondscoach sowieso maling moeten hebben, omdat het niveau van de ploeg van Erik ten Hag nu eenmaal ver boven de rest uitsteekt. Voor talent kom je bijna automatisch in Amsterdam uit."

“Rensch is van het niveau Timber en wordt intern bij Ajax zelfs hoger ingeschat”, vervolgt de chef voetbal. Volgens Driessen spreekt het in het voordeel van Rensch dat hij in alle posities in de verdediging uit de voeten kan, ongeacht het systeem. “Zelf vindt hij zich als linker centrale verdediger het beste op zijn plaats. Laat De Boer daar nu een probleem hebben, waar Matthijs de Ligt zich vorige week tegen Schotland aan vertilde. Zijn vergissing Rensch niet op te nemen in de voorselectie en definitieve selectie had De Boer goed kunnen maken door hem als vervanger van Van de Beek op te roepen.”

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Tuurlijk, we slaan Karsdorp en St Juste die eerder als reserve op de lijst stonden gewoon over. En volgens mij was Rensch zelfs na Geertruida en Teze opgeroepen voor jong oranje.En "heeft zich al bewezen"...tsja ook 18 wedstrijden in de eredivisie en 5 in de EL. Vroeger was er wel wat meer nodig om je te bewijzen....... Groot talent, maar lijkt me geen realistische optie. Al zie ik Frank de Boer tot veel in staat.

11 juni 2021 om 07:28

Tja. Het is niet zo dat een Gakpo zich ook enorm lang heeft bewezen. Heb het even opgezocht: die heeft in dit jaar, het jaar van zijn doorbraak, maar vijf wedstrijdjes meer gespeeld. Met 23 duels, 7 goals en 2 assists tegen niet-aansprekende tegenstanders ook niet geweldige statistieken bijvoorbeeld. Niet dat ik vind dat Rensch al moet worden opgeroepen hoor overigens.

11 juni 2021 om 07:36

@Suarez, Gakpo heeft er inmiddels 3 seizoenen en meer dan 80 wedstrijden in psv 1 opzitten. En heeft juist laten zien met een dip om te kunnen gaan. Is wel een behoorlijk groot verschil met Timber en Rensch die net dit seizoen komen kijken. Veel jonge spelers krijgen te maken met een dip in het tweede of derde seizoen. Vandaar dat ik het onzinnig vindt dat ze zich wel even bewezen hebben. Ook omdat ze nog amper met tegenslagen te maken hebben gehad.

11 juni 2021 om 07:39

Misschien heb ik iets gemist, en zo ja, dan kan je me op de vingers tikken: maar dit is toch het jaar van de doorbraak van Gakpo? Vind het ook een prima speler, maar nu bekijken we het puur kwantitatief. Ik weet niet of dat een juiste benadering is: ik zou kijken naar hoelang iemand uitblinkt. Dan is dat zowel bij een Gakpo als een Timber als een Rensch een jaartje lijkt me.

11 juni 2021 om 07:41

Timber en rensch hebben net een half jaar gespeeld, hoe kunnen ze dan al een jaar uitblinken? Gakpo gaat echt al jaren mee bij psv en was toen ook al uitblinker. Alleen dit jaar is hij zeker van een basisplek, maar dat betekend niet dat hij niet uitblonk.

11 juni 2021 om 07:41

Stel je voor dat Ekkelenkamp nu een goed jaar kent en er in 30 duels 15 in schiet. Dan heeft hij ook pas een jaar laten zien dat hij op het niveau mogelijk thuishoort, maar heeft hij er al wel 70 wedstrijden opzitten.

11 juni 2021 om 07:44

Over dat halfjaar en Timber, Timber was basisspeler na Schuurs flaters tegen Vitesse in een duel met Groningen, maar raakte geblesseerd. Timber heeft maar drie wedstrijden minder gespeeld dan Gakpo in dit seizoen. En dan ook nog wedstrijden op een hoger niveau en daar telkens de uitblinker. Als Gakpo in eerdere jaren al de speler was die hij nu is en uitblonk dan sla ik de plank mis, maar dit was het jaar dat hij doorbrak volgens mij.

11 juni 2021 om 07:47

Heb het ook even opgezocht voor jou, maar Gakpo is van midden januari tot begin maart geblesseerd geweest. Een periode waarin hij 14 van de 15 door PSV gespeelde wedstrijden moest missen. Anders had ik hij dus waarschijnlijk op een potje of 35 gestaan (van de maximaal 37) en ook zeer waarschijnlijk meer goals gemaakt en assists gegeven. Beetje kortzichtige research dus van jou

11 juni 2021 om 07:47

Hij heeft meer dan 80 wedstrijden gespeeld, het jaar van zijn doorbraak lijkt me sowieso een lastige criteria voor deze vergelijking. Verder heeft hij natuurlijk bij JO laten zien dat hij klaar was voor de volgende stap, in mijn (subjectieve) ogen zeker verdiend. Timber maakt een hele goede periode door, dus daar valt ook nog wat voor te zeggen. Maar Rensch.. die heeft imo niks speciaals laten zien dan simpelweg ‘meekunnen’ met het niveau en zou absoluut belachelijk zijn als hij mee zou gaan. De namen die FR010 noemt spreken al voor zich, maar ook een Zeefuik speelde vele malen beter in de eredivisie en moest het al die tijd ook lekker doen met een plek bij JO.

11 juni 2021 om 07:48

Als je kijkt hoe lang iemand uitblinkt telt dat toch niet alleen voor uitblinken bij Ajax? Volgens mij was het seizoen van Gakpo vorig seizoen gewoon prima. En Karsdorp en St Juste blinken ook al ruim een jaar uit. (St Juste zelfs nog langer). Ik blijf erbij: Timber, Gravenberch en Rensch zijn grote talenten, maar ze worden wel erg gehypt. Dit hebben we eerder gezien bij Bazoer, Riedwald, Van Rhijn en De Ligt. Laten we voor jullie (en voor het Nederlands elftal) hopen dat ze allemaal aanhaken zoals De Ligt, maar je moet niet gek opkijken dat 2 van de 3 een flinke terugval gaan krijgen.

11 juni 2021 om 07:53

Ik zeg ook nergens dat een Rensch er thuishoort. Die is fysiek in mijn ogen niet ver genoeg. Als Gakpo vorig jaar al zo uitblonk als dit jaar dan sla ik de plank inderdaad mis, maar of ik ben gek, of het hele sentiment rond hem in Oranje is gebaseerd op zijn geweldige spel dit jaar. En die stelling van jou bestrijdde ik, dat even uitblinken niet genoeg is. Juist wel, daar pakte ik een Gakpo dan bij als voorbeeld omdat hij dit jaar doorbrak en in het jaar daarvan maar drie wedstrijden meer speelde dat Timber.

11 juni 2021 om 07:53

Gakpo heeft in eerde seizoenen ook gewoon goed gespeeld. Eigenlijk wat Timber en Rensch nu doen. En je hebt het precies goed. Gakpo is geselecteerd op basis van dit jaar, waarin hij is gegroeid naar een van de belangrijkste spelers van PSV. Timber en Rensch spelen goed, maar moeten wat mij betreft nog meer laten zien om een uitnodiging te verdienen.

11 juni 2021 om 08:04

Gakpo heeft tevens bewezen in jong oranje minimaal bij de beste te behoren. Hij speelde daar geweldig. Rensch en timber stegen die er daar ook zo bovenuit? Je kan beter discussiëren teze of timber. Teze heeft een geweldig jaar gehad en veel meer wedstrijden gespeeld dan timber.

11 juni 2021 om 08:10

Je kunt moeilijk stellen dat Timber geen goed seizoen kent hé Luuk.

11 juni 2021 om 08:13

Timber heeft niet eens een heel seizoen gespeeld. Die kwam er pas in na de winter. En zelfs pas laat na de winter. Hij heeft het aardig gedaan en hij heeft zeker talent maar om nu te zeggen dat hij er bovenuit steeg bij ajax?

11 juni 2021 om 08:32

Niet perse bovenuit stijgen, maar speelde een constant seizoen, deed ook vrij makkelijk zijn voorganger Schuurs vergeten. Ik zou het overigens ook terecht vinden als Teze en Geertruida volgend seizoen ook een keer geselecteerd worden. Waarbij het bij Teze wel duidelijk te merken is dat hij als rechtsback niet zo goed is, dan wordt het dus centraal en daar is de concurrentie echt een stuk beter

11 juni 2021 om 08:58

Gakpo heeft wat potjes gemist door blessures. Beetje flauwekul Suarez. Niet dat ie in de basis hoort bij oranje. Wel op de bank. Kan op iedere positie voorin ,op 10.

11 juni 2021 om 09:21

Je kunt toch overduidelijk zien dat Timber veel meer kwaliteit heeft dan Teze, met alle respect. Voetballend is Timber wel zoveel verder dan dat Teze is, verdedigend schat ik ze dan wel weer even hoog in. Dat Teze meer wedstrijden heeft gespeeld zegt mij niet zo veel, Timber voetbalt bij Ajax en het NL elftal alsof hij er al jaren staat.

11 juni 2021 om 12:07

Maar je selecteerd toch spelers van het moment en niet van het mogelijke moment over 1/2/3 jaar? juist op zo een toernooi heb je weinig tijd voor spelers uit vorm etc en moet je de spelers invorm selecteren. Timber zit in een ongelovelijke flow dan moet je daar juist gebruik van maken. je kan nog 3 championsleague finales en al 20 interlands op je naam hebben maar als je het afgelopen half jaar al geen pepernoot raakt dan hebben we niks aan je op het toernooi nu. Voor de rest vind ik als ajacied rensch een prima talent maar nog niet bijzonder genoeg om nou op te roepen. Bij ajax juist ons zwakte punt in de opbouw sinds mazraoui geblesseerd is.

11 juni 2021 om 07:31

Hij zegt ook in het stuk dat hij het vreemd vind dat de Boer niet een van de afvallers meeneemt. Daarnaast geeft hij nog een reden , dat het niveau van Ajax hoger is dan de andere clubs in de eredivisie en ook wel die van een aantal in Europa. We moeten nu ook niet doen alsof het niveau waar die gasten van Ajax zitten niet niks is of verwaarloosbaar.

11 juni 2021 om 07:39

Het niveau van Ajax is wel hoog. Maar in de eredivisie heb je amper tegenstand. Alleen EL of CL (Lille en Roma). St juste, El Ghazi en bijv struik hebben dat wel.

11 juni 2021 om 08:43

Het is nu ook niet dat El Ghazi het gehele seizoen goed gepresteerd heeft , de laatste wedstrijden waren goed geloof ik. De weerstand in de eredivisie kan dan wel minder zijn, maar het niveau van Ajax is wel die van een Europese sub-- topper. En zo worden de spelers van Ajax dan ook opgeleid.

11 juni 2021 om 09:21

Botman is een vaste waarde bij de kampioen van Frankrijk, maar zakt al door het ijs bij JO. Een speler van Sparta vergelijken met die van Ajax gaat misschien wat ver, maar uitblinken bij de traditionele top 3 moet toch wel genoeg zeggen over iemands kwaliteiten? (Dumfries, Berghuis, Geertruida), ondanks dat Ajax een veel hoger niveau aantikt momenteel dan PSV en Feyenoord. AS Roma is ook beter gebleken dan Ajax, dus op basis hiervan had Karsdorp al helemaal opgeroepen moeten worden.

11 juni 2021 om 10:24

Ik zeg niet dat hij op basis daarvan opgeroepen hoort te worden. Die jongens laten het zien op hoger niveau. Dan verdien je het meer dan op basis van wedstrijden in de eredivisie en een handjevol Europese wedstrijden naar mijn mening.

11 juni 2021 om 10:57

@psvlid,

Karsdorp zat al bij de selectie en blijkbaar had de Boer andere plannen. Botman past gewoon goed bij het type spel wat Lille speelt. Bij Ajax kregen andere verdedigers de voorkeur en bij Jong Oranje bleek wel waarom. Bij Jong Oranje vond ik Schuurs beter spelen dan bij Ajax.
En dit gaat meer over de opmerking dat de bondscoach veel spelers van Ajax of met een Ajax achtergrond kiest. Of het de juiste keuzes zijn dat laat ik in het midden . Je moet uiteindelijk spelers kiezen die het team beter maken

11 juni 2021 om 11:01

@arsenal890

Ik denk dat het te maken heeft hoe spelers bij Ajax worden opgeleid. Het is ook niet vreemd dat Ajax talenten gewild zijn in het buitenland of dat spelers van Ajax over het algemeen duurder zijn . Deze spelers krijgen in principe een zak vol bagage mee om het te redden in het voetbal. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze zo maar overal slagen , want er zijn voorbeelden genoeg van spelers die ergens anders niet slagen. Maar toch ondanks dat , blijven spelers die bij Ajax hebben gevoetbald gewild

11 juni 2021 om 12:15

Daar heb ik inderdaad geen moeite mee, de beste moeten gewoon spelen. Zo snap ik de keuze voor Timber boven Teze en had ook begrepen als Gakpo net buiten de selectie was gevallen. Mijn punt is dat die spelers in het systeem van Ajax geweldig presteren (net als de Roon bij Atalanta) geen garantie is voor Oranje. Sterker nog, als ik kijk naar de dragende spelers van dit team, zie je hoe divers het uiteindelijk is en je achtergrond geen garantie is. Ook de vorige top 3 (Robbem, V. Persie, Sneijder) hadden allen een andere achtergrond.

11 juni 2021 om 12:19

Naja, Ajax opleiding is natuurlijk geweldig, maar zo logisch vind ik het niet. Als we kijken naar de afgelopen decennia, kan je maar een handje vol talenten opnoemen die echt zijn geslaagd. Gem. topploeg in Brazilie brengt meer topspelers voort maar zal niet zo snel genoemd worden op deze forums.

11 juni 2021 om 13:37

PSVlid. Daar heb je zeker een punt . Het is vreemd dat de Boer met veel spelers met een Ajax verleden of nog bij Ajax voetballen, dan voor dit systeem kiezen. De keuzes van de Boer zijn moeilijk de doorgronden.

11 juni 2021 om 13:38

Maar ja met die Brazilianen heb je weer te maken dat ze van buiten de EU komen. En ondanks dat er verschillende talenten niet slagen , blijven Ajax talenten in trek.

11 juni 2021 om 07:35

Alles wat nieuw komt word enorm groot gemaakt maar over een langere periode valt het meestal tegen. Het worden meestal nog wel prima spelers maar niet de speler die al jarenlang gemist word in het nederlands elftal.

11 juni 2021 om 08:02

Ik vind dat je gelijk hebt hoor qua rangorde van spelers. Alleen vroeger hoefde je je echt niet meer te bewijzen. Ik weet nog dat Maduro of Emanuelson zich al na een wedstrijd of 5 mocht melden bij Oranje destijds.

11 juni 2021 om 08:25

@fr010frdam; Rensch geeft aan zich een Linker Centrale verdediger te vinden, dat is zijn beste positie en dat is de positie waar de Boer de meeste problemen heeft en weinig mogelijkheden. Neem dat ook even mee in je gedachtengang en kijk niet te veel naar wie al eerder aan de beurt is of voor welke club hij heeft gespeeld. Zou tijd worden dat spelers geselecteerd worden op waar ze kunnen spelen en nodig zijn.

11 juni 2021 om 08:32

@Robur, haha dus hij heeft in Ajax 1 alleen handjevol als rechtsback gespeeld, maar omdat hij het zelf zegt is hij eigenlijk nog beter op lcv. Dan zal ik Teze en Lang aansporen om dit ook aan te geven in een interview, worden ze wellicht ook opgeroepen.

11 juni 2021 om 08:41

Maar lcv hebben we toch helemaal geen problemen? We hebben Blind en Ake die hun sporen al lang verdiend hebben. En in een 433 systeem zal het waarschijnlijk gewoon De Ligt en De Vrij zijn. Onze backs zijn de zwakke plekken dus als die dat nou als argument geeft kan ik er nog in komen.

11 juni 2021 om 10:02

@fr010frdam; je hoort mij nergens zeggen dat Rensch opgenomen moet worden in de selectie. Er wordt nu enkel aangegeven dat waar De Ligt en Blind met blessure(s) kampten en/of het slecht deden op de linker centrale plek in de verdediging je wellicht daar een extra speler kunt opnemen. Rensch wordt dan als voorbeeld genoemd omdat hij nog wedstrijd fit is omdat hij net uit een toernooi komt en aangeeft op die positie nog beter tot zijn recht te komen. Uiteraard kun je hem ook op rechtsback gebruiken indien nodig.

11 juni 2021 om 08:35

Middelmaat versus toptalent. Easy. Net als gahkpo en malen

11 juni 2021 om 08:56

@fr010frdam dat zegt Driessen toch ook, dat hij het heel raar vond dat Rensch niet sowieso een basisplek had bij Jong Oranje. Teze op de back was nou eenmaal geen succes, die had gewoon voor een plek in het centrum moeten concurreren met Schuurs.

Ik zeg trouwens niet dat Rensch mee had gemoeten met het grote Oranje, dat is twijfelachtig, maar ik ben het wel eens met Driessen dat De Boer zich niks moet aantrekken van een vermeende Ajax voorkeur. Iedereen heeft gezien hoe groot het verschil is in de competitie

11 juni 2021 om 09:15

@nederland79 dat is helemaal niet twijfelachtig, dat is volkomen onzinnig. Karsdorp en St Juste komen veel eerder in aanmerkin. "iedereen heeft gezien hoe groot het verschil is in de competitie" vergeet niet dat het makkelijker is om aan te haken bij een goed draaiend team. Dat andere teams slechter zijn wil niet zeggen dat nieuwe talenten niet goed kunnen zijn. Rensch wordt na een handjevol wedstrijden alweer gelinkt aan oranje. Dat Geertruida ondanks de malaise bij Feyenoord net als vorig seizoen vrij constant presteerde (op een enkele matige wedstrijd tegen Heerenveen na) is naar mijn mening eigenlijk knapper en een groter bewijs van zijn talent dan leuk meedraaien bij de kampioen. Hij werd zelfs meermaals speler van de maand onder de 21. Aanvallend voegt hij ook nog wat toe...toch is hij door vrijwel niemand gelinkt aan oranje afgelopen seizoen. Of dat met clubvoorkeur te maken heeft mag je zelf bepalen, maar het is opvallend. Waarbij ik nog steeds benadruk dat ik begrijp dat Dumfries, Karsdorp en St Juste de voorkeur zouden krijgen.

11 juni 2021 om 12:25

Inderdaad. Brenet kon ook moeiteloos mee met PSV paar jaar geleden toen het team goed draaide en ze kampioen werden, zelfs op linksback(!!)😅.

11 juni 2021 om 09:04

Je vergeten 1 belangrijk verschil, bij Ajax wordt op een veel hoger niveau getraint en gespeelt.

11 juni 2021 om 09:23

Edit: mag weg, verkeerd gelezen. Dacht dat er enkel stond op hoger niveau getraind

11 juni 2021 om 10:23

Rustig rustig, het is Valentijn die het roept
Ben het verder ook met je eens om een reserve op te roepen en dan zou ik ook nog een middenvelder doen als je een middenvelder verliest.. maar dat kan aan mij liggen.
Ik hoop dat Frank een plan had toen de selectie samenstelde met karakters en posities, als die nu voor een verdediger kiest snap ik er nog minder van.

11 juni 2021 om 11:46

Niet voor oranje maar dat hij bij jong oranje niet in de basis stond is inderdaad schandalig. De jongen is 2x zo goed als geertruida en teze.

11 juni 2021 om 13:32

@fr010 wordt je nu niet een beetje moet van jezelf terwijl je Frank de Boer weer aan het bashen bent? EK begint vandaag, laat gaan en geniet want Frank heeft Rensch toch niet opgeroepen. En gelukkig maar want dan zouden sommige hier compleet doordraaien, weer een Ajacied bah.

11 juni 2021 om 14:45

@thamike
Jij denkt dat ik hier reageer omdat Rensch een Ajacied is, maar als Rensch bij Psv, Vitesse, Almere en zelfs bij Feyenoord had gespeeld en in dezelfde situatie werd dit door iemand geopperd, had ik hetzelfde gereageerd. Dat jij het niet los kan zien van Ajax en dat dezelfde onzin niet bij spelers van andere clubs wordt geopperd kan ik ook niks aan doen.
Maar jij wil eigenlijk zeggen dat we nog enkel op feiten mogen reageren. Dus niet meer op geruchten of meningen van analisten, journalisten en voetballers. Dan wordt het hier vrij saai.

Rensch is een groot talent en zijn tijd komt echt nog wel. Maar dit is wel heel vroeg. Al moet ik wel zeggen, als je een wingback zoekt die goed meekan in het positiespel dan lijkt Rensch een ideale keuze. Bij Ajax vult hij de rol met verve in, op rechts is hij een soort extra middenvelder die erover heengaat, uitzakt naar het middenveld en met zijn technische begaafdheid uitstekend meekan in de combinaties.

11 juni 2021 om 07:51

Rechtsback klinkt nog logisch, maar Driessen heeft het over linker centrale verdediger!! Goed plan om iemand op een EK te laten debuteren op een plek waar hij op het hoogste niveau nog nooit heeft gespeeld…..

11 juni 2021 om 07:56

Dat is echt belachelijk inderdaad. Bij Ajax heeft hij het fysiek nog af en toe moeilijk en dan daar staan... Te gek voor woorden. In mijn gekleurde ogen zou ik hem met zijn technische kwaliteiten geen slechte wingback vinden, maar daarvoor is het ofcourse erg vroeg.

Denk dat Frank het wellicht wel wil, maar gewoonweg niet durft. Om de hele Ajax discussie, welke ik ook totaal niet begrijp, niet verder aan te wakkeren. Overigens moet je in dit soort gevallen altijd gebruik maken van je reservelijst vanuit de voorlopige selectie. Iedereen moest daar van de Boer paar dagen geleden nog op standby blijven...

11 juni 2021 om 07:32

De Ajax-discussie is onzinnig. Ze zeggen ook wel: hoe groter de groep mensen, hoe sneller er op emotie gereageerd wordt. Nou: hoe groter de groep Ajax-haters, hoe sneller er zo een sentiment komt. Het is gewoon helemaal nergens op gebaseerd.

11 juni 2021 om 07:40

Helemaal mee eens. Plus, kijkend naar de kwaliteiten, ook niet meer dan logisch dat ze erbij zitten!

11 juni 2021 om 07:54

"Ajax-haters"... wat een niveau op de vrijdagochtend.

11 juni 2021 om 07:58

@Suarez niet iedereen die tegen het te vroeg oproepen van jonge talenten is, is direct een ajax hater hoor. Echter vind ik de dubbele standaarden wel vervelend. En ook het feit dat vele Ajacieden dit blijven verdedigen Voor zijn blessure in november had Bijlow 23 wedstrijden op rij prima gekeept. Het commentaar van de Boer toen:"hij moet zich nog maar wat langer bewijzen". Ook een Lang en een Karsdorp kwamen niet in aanmerking in de voorlaatste selectie. Maar voor Timber was een krappe 20 wedstrijden wel ineens genoeg. Dubbele standaarden die niet uit te leggen zijn. (Neemt niet weg dat ik begrijp dat Bijlow er de vorige keer niet bijzat na zijn blessure, maar toen Cillissen geblesseerd was had ik hem toch wel opgeroepen)

11 juni 2021 om 08:01

Je kan toch moeilijk ontkennen dat het selecteren van bijv. Timber en Stekelenburg opvallend is. Een andere bondscoach had hen niet opgeroepen. Ook bij van de Beek en Promes kun je je twijfels trekken. Het is niet zo dat Frank Ajax spelers per se de voorkeur geeft, maar het is wat mij betreft wel duidelijk dat hij in sommige gevallen selecteert op basis van persoonlijke redenen. En in het geval van Frank gaat het dan logischerwijs vaak over (ex) Ajacieden.

11 juni 2021 om 08:11

Nou inderdaad bijlow niet verkozen dat is in mijn ogen. Dat is qua toekomst sowieso onze beste keeper als hij dat nu al nog niet is. Tevens kan je ook vraagtekens zetten bij timber boven teze. Teze heeft een heel goed jaar gehad en alles gespeeld waarbij timber pas paar keer heeft meegedaan. Hij stond zelfs basis boven ake helemaal een lachertje. En promes opgeroepen tja. Kijk veel spelers zijn om.het even. Timer of teze tja t maakt niet veel uit maar als het om het even is kiest de boer altijd voor de ajacied omdat die het ajax spelletje kent haha

11 juni 2021 om 09:13

@FR we hebben meerdere discussies gehad, misschien ben ik biased en kijk ik er gekleurd naar. Ik vind zelf Timber een belachelijk talent en snap heel goed dat hij verkozen wordt boven een Karsdorp. Dat dubbele standaarden-verhaal kan ik me toch wel in vinden, met de kanttekening dat voor enorm talent nou eenmaal plaats wordt gemaakt. Naar mijn bescheiden mening is Timber dat. Ik vind het overigens wel vreemd dat Bijlow er niet bijzit, in potentie de beste keeper van NL (Stekelenburg is wat constanter, maar qua pieken haalt Bijlow hem snel in denk ik)

11 juni 2021 om 09:15

Promes nu een Ajacied noemen? Dan mag je spelers als Lang, El Ghazi en Botman die gelinkt worden aan Oranje ook zo noemen. In wat FR zegt zit een punt, maar Benzema, ik vind persoonlijk dat je echt makkelijk aan het scoren bent.

11 juni 2021 om 10:08

Goh en ik leg nog duidelijk uit dat het in mijn ogen niet om de Ajax stempel gaat, maar juist persoonlijke redenen. De Boer heeft duidelijk nooit een goede band gehad met El Ghazi of Lang. Als je niet begrijpt wat ik bedoel lijkt het inderdaad makkelijk scoren.

11 juni 2021 om 13:03

Ik denk dat veel mensen Timber amper hebben zien spelen eigenlijk. Timber is gewoon een waanzinnig groot talent en hij speelt alsof hij al 10 jaar ervaring heeft. Timber speelt bij Ajax bijvoorbeeld een stuk stabieler dan Veltman ooit is gelukt (en ik ben absoluut geen Veltman-hater, dat vind ik een degelijke verdediger). Dan kan je nog zo veel ervaring hebben, maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit en daar is bij Timber geen gebrek aan.

Ik snap wel dat mensen die Ajax niet uitgebreid volgen hier een beetje verbaasd over zijn, maar ik vind het echt volledig terecht dat Timber is geselecteerd.

Overigens zou ik bijvoorbeeld Rensch nooit selecteren, die is veel te jeugdig en wat mij betreft een van de mindere spelers van de basis van Ajax. Hij heeft zeker wel talent, maar het is gewoon nog niet zo volwassen en stabiel als bij Timber. Ik snap ook totaal niet waarom Driessen beweert dat Rensch bij Ajax hoger wordt ingeschat dan Timber. Ik kan me haast niet voorstellen dat er echt zo over wordt gedacht.

11 juni 2021 om 13:54

Timber is na De Ligt een van de grootste verdedigende talenten van de afgelopen tien jaar. Stabieler dan spelers als Vertonghen en Alderweireld waren op zijn leeftijd. Een belachelijk talent, zonder de jeugdigheid van een Rensch.

Niveau Oranje is belangrijker dan die gastjes die net komen kijken.

11 juni 2021 om 10:09

@barrystrijbos; meen je nu echt dat Oranje beter af is als er helemaal geen vervanger voor vd Beek wordt opgeroepen dan wanneer een talent of welke andere speler dan ook wordt opgeroepen? Zelfs als een speler enkel voor de ervaring wordt meegenomen (volgend jaar staat er een WK op het programma) dan heb je toch nog 1 extra speler achter de hand mochten er blessures of schorsingen zijn ?

Het begint eigenlijk gewoon eng te worden, zoveel wartaal komt er uit deze man. Wie gaat deze "kenner" beschermen tegen zichzelf.

11 juni 2021 om 07:53

En er nog rijkelijk voor betaald wordt ook….

Kan aan mij liggen maar waarom zou je nog een zelfde type oproepen als Timber, Veltman, Dumfries etc?
volgens mij hebben we er daar toch genoeg van?
een middenvelder valt weg en je gaat een back oproepen?
daarnaast kan je zeggen voor het 5-3-2 systeem, maar dan moet je een meer aanvalllendere back hebben dan Rensch. Dus een Karsdorp of Hateboer bijv.
of gewoon een middenvelder selecteren! ik neem aan dat de Boer heeft nagedacht over zijn selectie welke posities hij nodig heeft dus ja snap niet zo goed waarom Driessen hem aandraagt.

11 juni 2021 om 13:24

@Kevin1983 Rensch is no way een zelfde type als wat jij opnoemt. Rensch zou ik eerder wegzetten als hetzelfde probleem als Frenkie de Jong. Voetballend zo goed dat niemand echt weet wat zijn positie is. Hij claimt linkercentrale verdediger te zijn met links als sterke been. Hij speelt rechtsback en geeft voorzetten met rechts. Ten Hag schrijft hem in potentie zelfs de Daley Blind rol toe en heeft hem daar ook neergezet op het moment dat blind geblesseerd raakte (verliep trouwens dramatisch, maar gebeurde ook bij blind als 17 jarige, die trouwens ook als rechtsback doorbrak bij Groningen). Als Rensch echt de nieuwe Blind is, dan is het een potentieel gouden bal winnaar. Een speler met de voetballende kwaliteiten van blind en geen enkel van zijn zwakke punten (snelheid, fysiek, etc). Nederlands elftal is veel te vroeg, hij is 17 en fysiek nog niet ver genoeg (iets wat de ligt wel was), maar die opmerking dat hij hoog aangeschreven staat binnen Ajax is absoluut geen onzin.

Snap de gedachtegang wel van Driessen. Als De Boer Rensch op zou roepen zou zijn rioolkrantje een mooi verhaal kunnen schrijven hoe incapabel deze bondscoach is door de reservelijst over te slaan en een broekie van 19 op te roepen die pas een handjevol wedstrijden heeft gespeeld in de Eredivisie.

Ik zou Rensch om een andere reden meenemen, namelijk ervaring opdoen. Het is overduidelijk dat het talent er vanaf druipt en we hier een toekomstig international zien. Geef hem de kans om een EK mee te maken, rond te kijken en ervaring op te doen. Ondertussen zorgt hij er met zijn spel wel voor dat hij de andere spelers op scherp zet.

11 juni 2021 om 08:11

Dit slaat echt nergens op. Neem anders alle talenten mee dan joh kunnen ze allemaal rond kijken en ervaring op doen….

11 juni 2021 om 08:26

@gewoonlol; Er is een plekje vrij in de selectie he! Dat wordt nu niet ingevuld dus zo heel gek zou het niet zijn om een talent mee te nemen om ervaring op te doen. Welk talent dan ook.

11 juni 2021 om 08:34

Zou dan geen talent meenemen maar een ervaren speler zoals el ghazi of karsdorp ofzo. En als er een talent mee moet dan verdient Noa Lang het eerder dan Rensch.

11 juni 2021 om 08:41

Jij hebt er een andere visie op, dat kan en mag. Ik denk echter dat het voor het resultaat niet uitmaakt of je nu nog een eerder afgevallen speler oproept. Dan kun je ook naar de toekomst kijken en Rensch is niet zomaar een talent maar een uitzonderlijk talent.

Ik ben het wel eens met de meeste mensen hier, het is inderdaad vroeg. Nu is het aan rensch om door te ontwikkelen zodat het bij het volgende toernooi geen discussie meer is. Voetballend zit hij namelijk niet zover achter dumfries

11 juni 2021 om 08:24

Voetballend niet nee laat dumfries het nou net vooral.van zijn enorme loopvermogen en fysiek hebben. En dat is in het huidige voetbal als back heel belangrijk want je moet vaak heel de flank bestrijken

11 juni 2021 om 13:07

Rensch is echt nog een broekie. Die is echt nog niet klaar voor oranje. Ik vind Timber een uitzonderlijk geval, die speelt zeer volwassen. Rensch heeft dat juist niet, veel talent maar ook gewoon heel jeugdig in z'n spel. Hij maakt veel foutjes en laat zich zeker in verdedigend opzicht regelmatig aftroeven. Doe mij maar Dumfries hoor. Ben er absoluut geen fan van en had zelf liever Karsdorp gezien, maar Dumfries is voor nu echt nog een stuk beter dan Rensch.

Waarom is FdB zou koppig? Bij andere landen zouden zij wel gelijk een vervanger oproepen (dacht Italie ook al gedaan) en Fdb gebruikt de optie na.

Groot talent natuurlijk maar waarom nog een extra rechtsback. Dumfries, Timber en Veltman kunnen daar gewoon spelen.

Die Driessen is toch ook onnavolgbaar. Ik dacht dat De Boer dat was, maar hier meld zich bijna dagelijks iemand die dat overtreft. Gewoon knap. Altijd maar tegen de stroom in roepen, alles is altijd fout. Bizarre man. Bizarre tijden dat zo'n man geld hiermee verdient. Rensch is nog niet klaar.

Neem Unuvar anders ook gelijk mee. Schijnt op de training bij Ajax ook wel eens leuke dingen te laten zien.

Ajax heeft de afgelopen decennia nogal wat rechterverdedigers door zien breken in het eerste. En als ik de opinies moest geloven werd de opvolger steeds beter dan zijn voorganger. Maar in het rijtje Van der wiel, van rhijn, Tete, Veltman, mazraoui, was er nog geen eentje die in Oranje gewoon een paar jaar achtereen de onbetwiste nummer 1 kon worden. Voor mazraoui kan ik me dat nog wel indenken . Nou, the next big thing is Timber en hij is er nog niet of Rensch is eigenlijk alweer de overtreffende trap.

11 juni 2021 om 09:02

Voor een land wat het ene na het andere toptalent aflevert is er de afgelopen jaren vrij weinig gepresteerd en staat er nog steeds een matig team.

Als bondscoach moet je ook diplomaat zijn want teveel (ex) Ajacieden in de selectie wekt weerstand op bij de rest van Nederland ook al verdienen ze het.

11 juni 2021 om 09:56

Wil je zeggen dat Rensch het heeft verdiend dan? Van mij mogen er heel veel Ajacieden in de selectie zitten hoor, maar het moet wel een terechte en verdiende selectie zijn.

11 juni 2021 om 20:10

Ajax heeft het hele seizoen op een veel hogere niveau gespeeld dan de rest van de eredivisie en dat nog eens op 3 fronten. Ik zeg dus volmondig ja.

12 juni 2021 om 11:04

Sorry. Maar 23 wedstrijd in totaal in Ajax 1 zou echt niet genoeg moeten zijn om opgeroepen te worden. Dat zou een vernedering zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Karsdorp, die veel meer ervaring heeft en daarnaast ook gewoon nog veel beter is.

Zou zeer apart zijn wanneer je een rechtsback zou oproepen ter vervanging van een 10 c.q. Cam.

Inderdaad onbegrijpelijk dat Frank geen vervanging haalt voor Donny. Middenvelders hebben we genoeg volgens hem dus waarom dan geen Karsdorp oproepen? presteeerd gegarandeerd beter dan blind paard Dumfries

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
1 fan
20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren