Gemis Miedema direct voelbaar bij matig optreden Oranje Leeuwinnen

Donderdag, 10 juni 2021 om 19:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:10

De Oranjevrouwen hebben donderdagavond in een vriendschappelijke interland tegen Italië niet kunnen overtuigen. De ploeg van de vertrekkend bondscoach Sarina Wiegman kwam in het Stadio Paolo Mazza in Ferrara bijzonder matig voor de dag en moest uiteindelijk met 1-0 buigen door een benutte strafschop van Cristiana Girelli. Aanstaande dinsdag speelt Oranje de volgende oefeninterland. Dan is in de Grolsch Veste in Enschede Noorwegen de tegenstander tijdens de volgende krachtmeting in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio.

Wiegman kreeg al voor het eerste fluitsignaal een flinke tegenslag te verwerken, toen Vivianne Miedema niet fit genoeg bleek om aan te treden. Een flinke aderlating, daar de spits in al haar drie voorgaande ontmoetingen met de Italianen wist te scoren (vier keer in totaal). Lieke Martens werd door Wiegman op de bank gehouden. In een weinig opwindende eerste helft kreeg Italië na een kwartier spelen een strafschop. Na een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel van Sari van Veenendaal kreeg Oranje de bal niet weg uit het strafschopgebied, waarna Renate Jansen een overtreding beging op Manuela Giugliano en Monika Mularczyk naar de stip wees. Girelli schoof de bal vervolgens in de linkerhoek: 0-1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het lukte het Nederlands elftal zonder Miedema en Martens niet om in aanvallend opzicht een vuist te maken. Aanvallen liepen in een vroegtijdig stadium spaak en eindpasses kwamen in veel gevallen niet aan. Het eerste gevaar namens Oranje volgde op slag van rust, toen Katja Snoeijs de bal fraai controleerde, maar haar schot ternauwernood geblokt zag worden. De rebound was niet besteed aan Daniëlle van de Donk. In de tweede helft kwam Nederland beter voor de dag. Wiegman bracht Jill Roord voor Jackie Groenen en Dominique Janssen verving Stefanie van der Gragt. De meeste dreiging ging na de pauze echter uit van Sisca Folkertsma.

De rechtervleugelverdediger van FC Twente stoomde veelvuldig op om zich te bemoeien met het aanvalsspel en leverde na een klein uur spelen een perfecte voorzet af bij Van der Donk. Laatstgenoemde kreeg nog wel een teen tegen de bal, maar kon haar inzet onvoldoende kracht meegeven. Ook Shanice van de Sanden was vijf minuten voor tijd zeer gelukkig in de afronding, toen ze in kansrijke positie de bal totaal verkeerd raakte. De Italianen kregen vervolgens ruimte om het duel in de omschakeling in het slot te gooien, maar stuitten tot twee keer toe op Van Veenendaal. De zege kwam niet meer in gevaar voor de Italianen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door james15)

Wat was dit afzichtelijk slecht, werkelijk waar niet te geloven. Niet te geloven dat ik hier naar gekeken heb.

10 juni 2021 om 19:44

Ik heb ook met een vriendin zitten kijken. Hoef m'n ritalin in ieder geval vandaag niet meer in te nemen.

10 juni 2021 om 19:51

Je hebt sowieso ook wel heel weinig te doen als je naar een Vriendschappelijke wedstrijd gaat kijken van het Nederlands vrouwen elftal. ik zou dan nog eerder grassprieten gaan plukken ofzo.

10 juni 2021 om 19:52

Heb niet gekeken, maar dit weet je toch van te voren. Vrouwenvoetbal ziet er niet uit. Dit is algemeen bekend. Ik ben niet anti vrouwenvoetbal, ze moeten lekker doen waar ze zin in hebben en vooral blijven sporten, maar in tegenstelling tot andere sporten missen ze gewoon de motoriek ervoor. Kwaliteit vergelijk ik niet met mannen voetbal, dat is oneerlijk in alle sporten. Maar een potje damestennis of volleybal kan wel leuk zijn om te kijken. Damesvoetbal is best wel lachwekkend om te zien ook.

10 juni 2021 om 23:01

Ja omdat de tennisspeelsters en bij vrouwen beachevolleybal in een sexy tenue spelen

10 juni 2021 om 22:44

Dat is het dus met vrouwenvoetbal. Al heb je de beste 2 landen tegenover elkaar staan. Na 1 wedstrijd weet je gewoon dat je nooit meer gaat kijken.

Is het ooit wel is wel een. Goed Nivo geweest dan?

10 juni 2021 om 20:04

Leuk joh. Deze grap is denk ik nog nooit eerder gemaakt op VZ. Ja het was heel zwak, maar dan missen ook de 2 beste spelers bij NL. Geeft weer wat punten ruimte voor verbetering

10 juni 2021 om 21:18

Pijnlijk genoeg was het (waarschijnlijk) niet eens een grap. Vervelend om te zeggen, maar het damesvoetbal is nooit van enig niveau geweest. Tuurlijk waren ze iets beter, enkele jaren geleden. Maar het leek nog steeds niet op voetbal, het spijt me zeer. Die dames moeten lekker doorgaan met voetballen, maar zoveel media-aandacht is echt belachelijk voor iets wat zo weinig niveau heeft.

10 juni 2021 om 20:07

Ja, 2 a 3 jaar terug, toen was het nog het aankijken waard, maar het niveau van de dames is inmiddels ver weggezakt de laatste tijd.

Ik gun onze Oranje leeuwinnen alles hoor... maar ik kan er niet naar kijken. Het niveau is gewoon te laag. Vrouwenhockey kan ik prima zien.. ook tennis en andere sporten. Maar bij voetbal kan ik het niet opbrengen. Het niveau is gewoon te laag. Ik zie vreemde keuzes in in pass... het lijkt af en toe dat ze pas beginnen met nadenken waar de vervolg-pass heen moet wanneer ze de bal krijgen, dan ben je altijd te laat! Nee inderdaad, je moet het niet met mannenvoetbal vergelijken. Ik kijk naar beslissingen die op het moment gemaakt worden. Een pass over 3 meter die volledig mis gaat. Ja... ook de kerels hebben hier soms last van. Bij de dames is dit meer regel dan uitzondering. Ik snap soms echt de keuzes niet... misschien wel makkelijk oordelen vanaf mijn luie stoel... dat dan weer wel. Evengoed blijf ik ze steunen en juich als ze winnen!

10 juni 2021 om 20:17

De goals in de CL finale vrouwen waren echt goed, keek mijn ogen uit.

Zeker allemaal zelf toppers geweest? Vroeghhhhur....

10 juni 2021 om 20:07

Niet alleen Vroeghhhhur, ben nu nog steeds een topper.

10 juni 2021 om 20:25

Oké, zal wel even zorgen dat ik bij een profclub kom. Dan mag ik blijkbaar pas wat zeggen over het matige niveau van deze speelsters.

10 juni 2021 om 20:51

Het amateur niveau van jongens onder 17 verslaan prof clubs van volwassen vrouwen elftallen. Zo’n topper hoef je dus niet te zijn on op het niveau mee te kunnen.

10 juni 2021 om 20:59

In mijn geval wel... maar tot aan de jeugd hoor. Daarna was het kommer en kwel. Persoonlijk tegen Andy vd Meijde gevoetbald... inderdaad... 100 jaar geleden.

Maar zoals ik zeg. Ik vergelijk niet hier. Ik kijk naar het niveau... en dat is ondermaats en niet te vergelijken met het niveau van bv tennissters en onze hockeydames.

Amerika staat kwa vrouwenvoetbal op eenzame hoogte.
Dat ze daar voetbal als vrouwensport zien vind ik al vreemd maar is wel een verklaring waarom het niveau van hun elftal beduidend beter is!

10 juni 2021 om 21:18

Soms vraag ik me af, valt het niet gewoon meer op omdat je meer van voetbal weet? Bij Tennis valt het me amper op als iemand matig staat te tennissen, terwijl ik dat bij voetbal vrij duidelijk zie.

10 juni 2021 om 21:36

Dat vind ik een goede analyse. Heb daar nooit zo over nagedacht eigenlijk. Een nieuw inzicht!

10 juni 2021 om 21:44

Bij tennis komt veel power uit de techniek, en is het veld redelijk te belopen bij de vrouwen. Bij voetbal komt er veel meer fysiek contact bij kijken, is het veld te groot, en ligt de lat de hoog voor de dames. Niet voor niks dat bij basketbal en volleybal de basket en net lager ligt. Zulke aanpassingen maken het aantrekkelijker om te kijken - misschien een idee voor voetbal? Kleiner veld, kleiner doel oid?

11 juni 2021 om 11:07

Dat is exact waar Jeromb. In plaats van hoog te voetballen heb ik mijn tenniswedstrijden vroeger op hoog niveau gedraaid. Alhoewel het niveauverschil tussen vrouwenvoetbal en mannenvoetbal groter is dan bij het tennis, zijn er bijna geen tenniswedstrijden van de dames die mij kunnen bekoren. Minder tactiek, minder variatie, matige (vooral tweede) service, laag tempo, vaak bijzondere techniek. Door de aard van het spel is het verschil minder zichtbaar. Maar daar waar iedereen, ook mensen die niks met tennis hebben, voor Nadal-Djokovic-Federer wel gaat zitten is dat bij pak hem beet Serena - Osaka wel anders.

10 juni 2021 om 21:34

Als de gemiddelde VZ bezoeker zich gaat identificeren als vrouw kunnen ze gewoon een WK meepakken hoor. Respect voor wat ze doen maar qua niveau wint elke lokale reserve klasse van dit team.

Miedema scoort niet alleen veel maar is ook in storend opzicht enorm belangrijk, dat blijkt maar weer.

Het gemis van Jaky groene en Stefanie van der Gragt is groter dan het gemis van miedema. Ook werd heel duidelijk dat Janice van der Zande niet thuishoort in het NL elftal

Kijk we zitten te zeuren als de mannen niet goed afgetraind zijn. Maar als je sommige vrouwen teams dan ziet. Tja.handbal tennis, waterpolo,volley bal vind ik het Nivo niet zoon verschil, maar bij voetbal vind ik het gewoon te groot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
M. van DongenVerdediger90
L. BeerensteynMiddenvelder91
S. SpitseMiddenvelder910
D. van de DonkMiddenvelder98
J. RoordMiddenvelder84
V. MiedemaAanvaller89
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

Nederland
15 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren