Brieven van Feyenoord en PSV aan AEK Larnaca liggen op straat

Donderdag, 10 juni 2021 om 13:45Dominic Mostert • Laatste update: 14:56

PSV en Feyenoord hebben de ogen gericht op Konstantinos Evripidou. Het zestienjarige talent van AEK Larnaca verblijft momenteel in Nederland en is door beide clubs uitgenodigd voor een proefperiode, zo meldt Kerkida. De Cypriotische bron publiceert donderdag brieven die PSV en Feyenoord hebben verstuurd naar Larnaca om de jongeling uit te nodigen op stage.

Evripidou is een centrale middenvelder die uitkomt voor de Onder-16 van Cyprus en in de jeugdopleiding van Larnaca speelt. PSV stuurde op 26 mei een brief naar Larnaca. Hoofd jeugdscouting Rini de Groot schrijft in de brief dat Evripidou wordt uitgenodigd om mee te trainen op De Herdgang en dat hij 'alle mensen binnen de jeugdopleiding' kan ontmoeten. De Groot bevestigt tegenover Voetbalzone dat de proefperiode van Evripidou in Eindhoven maandag begon en zondag zal eindigen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

PSV kondigt in de brief aan de vliegtickets en het verblijf van het talent te bekostigen. Feyenoord zegt alleen de reiskosten van Evripidou in Nederland te betalen, plus zijn verblijf en dat van een ouder/vertegenwoordiger. De Rotterdammers nodigen de middenvelder uit voor een proefperiode bij de Onder-16, 'idealiter aan het begin of in het midden van september'. De brief van Feyenoord is gedateerd van 'juni 2020', maar volgens de berichtgeving uit Cyprus zal Evripidou daadwerkelijk deze zomer op stage gaan op Varkenoord. Het is onduidelijk of de data van de stage van Evripidou in Rotterdam al zijn vastgelegd.

De brief van PSV aan AEK Larnaca:

De brief van Feyenoord aan AEK Larnaca:Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door saniker1996)

Kansloos dat dit zo in de openbaarheid wordt gegooid, zal wel weer een of andere schimmige zaakwaarnemer oid achter zitten. Lekker clubs tegen elkaar opstoken. Je zou eigenlijk principieel de uitnodiging weer moeten intrekken, maar dat zal wel niet gebeuren want teveel belangen. Bah...

Vooral goed van Feyenoord om een beetje out of the box the scouten in de jeugd. Laatst ook al een Scandinavier. Dat moet voor de Feyenoorders hier een verademing zijn ten opzichte van het op-bord schouten van Van Geel.

Dus Feyenoord betaalt niet de vliegtickets? Dat zou me toch een beetje tegenvallen... Maar goed, leuk om eens dit soort brieven te lezen. Niet heel bijzonder, maar wel een leuk inkijkje.

10 juni 2021 om 14:16

vind het wel hard dat hij maar 1 ouder mag meenemen ,moet hij nu al een moeilijke keuze maken

10 juni 2021 om 14:30

PSV betaalt dan op haar beurt weer alleen de accomodatie voor 1 persoon.

10 juni 2021 om 16:35

En geen transport tijdens zijn verblijf. Is maar om het even dus.

10 juni 2021 om 14:48

Opvallend dat Feyenoord expliciet melding maakt van een double bedroom. Is dit hun strategie om die tiener over de streep te trekken ?

Heeft Feyenoord deze brief vorig jaar verstuurd? Of gaat dit over dezelfde periode als die van Psv?

10 juni 2021 om 14:02

Juni 2020 staat in de afbeelding. Dus inderdaad een jaar geleden.

De brief van Feyenoord is van Juni 2020, en die van PSV van Mei 2021.of weten ze bij Feyenoord niet in welk jaar we leven??
Verder top dat ze op zoek zijn naar talenten....

10 juni 2021 om 14:31

Die van Feyenoord is vorig jaar gewoon gestuurd. Dat kan toch?

10 juni 2021 om 14:31

Misschien loopt de scouting van Feyenoord 1 jaar voor op die van PSV

Doen ze bij PSV zo hun best met hun dure taalgebruik, staat hun brief alsnog boordevol fouten.

10 juni 2021 om 13:59

Zoals?

10 juni 2021 om 14:06

'ofcourse' is twee woorden. 'formally seek the permission to herewith cordially invites' is misschien niet per se incorrect maar op zijn minst verwarrend. 'till' is correct, maar dat is Engels wat ze 50 jaar geleden gebruikten, tegenwoordig is 'until' gangbaarder. Geen afsluiting (punt) na de tweede alinea, overigens in de tweede alinea staat er ook in 'close consultation with you ... (and of course AEK Larnaca in Cyprus) -- Dit is dubbel aangezien de brief gestuurd is aan de (vertegenwoordiger van de) club. 'possible suitable' is dubbelop. Edit: Ik vind overigens de toon van de brief ook niet echt goed. Ongelooflijk formeel in de eerste alinea en steeds informeler naar mate de brief verder gaat. Verder is de titel van de mail ook niet echt enorm duidelijk, maar misschien is dat industriestandaard.

10 juni 2021 om 14:09

invites = invite become acquainted on* = with if you do have any questions = if you have any questions ofcourse = of course

10 juni 2021 om 14:54

Alsof die tiener dat boeit. tenzij die knaap naast voetbal een taalpurist is,maar dat lijkt me sterk.

10 juni 2021 om 15:03

@messibarca.

Ik zou daar toch zeer zeker wel naar kijken. Als je als jonge jongen naar een ver, vreemd land gaan om daar aan je carriere te werken, dan wil je toch naar een club waar alles goed geregeld is en waar ook op de details gelet wordt? Wat dat betreft zou ik toch al meteen achterdochtig worden als ik een rammelende brief zou krijgen die niet of nauwelijks nagelezen is.

10 juni 2021 om 17:46

En laten we niet vergeten, "the period being". Op zijn leukst kunnen we hem terug vertalen naar "het punt is". De meest beschamende vertaling moet je maar aan een Nederlandse politicus vragen, die voor de EU verkondigde wat ze allemaal "during her period" zou bereiken.Maar enigszins apart ja, ziet er echt uit als het werk van iemand die ontzettend zijn /haar best doet, maar beter Google translate had kunnen gebruiken. Verwacht je toch meer van zo'n BVO met FTE's.

10 juni 2021 om 14:01

Viel me ook al op.
Zeker 'ofcourse' is enorm slordig.

10 juni 2021 om 14:16

Door dat gebrekkige engels zou je haast denken dat het fake is. Overigens ook opvallend dat in de brief van Feyenoord men begint in de derde persoon en eindigd in de eerste.

10 juni 2021 om 14:32

Ik zie in sommige reacties ook gebrekkig Nederlands.

10 juni 2021 om 14:34

Ik vind het ook nog wat vaag allemaal. Een snelle blik op Google/transfermarkt leert ook nog dat hij niet eens in de jeugd van AEK Larnaca speelt, maar bij competitiegenoot Doxa Katakopia. Ik weet dat bij Feyenoord dit soort brieven ook door de media-afdeling worden gecheckt op taal, etc. , dus dit zou me wel verbazen.

10 juni 2021 om 14:38

NJ, heel relevant ook. Want gebruikers worden hier natuurlijk ook betaald voor het plaatsen van reacties. Als je brieven moet sturen voor een club als Psv, mag ik hopen dat je de simpele fouten niet maakt. Laat staan meerdere fouten in 1 brief

10 juni 2021 om 14:41

Ik vind het wel grappig dat mensen anderen de les lezen en zelf niet in staat zijn twee simpele zinnen foutloos te schrijven. De ironie ...

10 juni 2021 om 14:54

Er is toch een enorm verschil tussen een reactie plaatsen op VZ of een officiële brief naar een voetbalclub sturen...

10 juni 2021 om 15:51

Ik zie de ironie nog steeds niet. Zoals yamiown al zei: appels en peren.

10 juni 2021 om 16:00

Ik kan niet zingen, maar heb een mening over artiesten. Ik kan niet voetballen, maar zit wel op voetbalzone. Ik kan niet zo goed koken als een kok, maar weet wel wat ik lekker vind. Als je alleen maar een mening mag geven over zaken die je zelf beheerst, dan heeft het allemaal vrij weinig zin.

Een slechte brief (of zoals die van PSV nogal over the top), dat wil je toch gewoon niet. Zon kereltje moet gewoon meteen worden aangesproken dat hij zelf wil komen. Dit spreekt toch niet aan? Voel je doelgroep aan hoor.

10 juni 2021 om 16:37

@westend

Als je de brief goed leest dan zie je dat deze niet verstuurd is naar die jongen zelf maar waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer.

10 juni 2021 om 18:54

Dacht al even dat het aan mij lag, oef. Gezien de reacties is het nog wel even erger. Vind persoonlijk dat je op dit vlak toch meer mag verwachten van een professionele organisatie.

kansloos is ook het slechte Engels in de eerste zin al..

Wel jammer dat Feyenoord dan weer niet de vliegtickets wil betalen. Die hebben het alleen over verblijf en reizen in Nederland.

10 juni 2021 om 14:17

Wellicht al mondeling besproken of iets dergelijks. Dit is in het duister tasten. De mail is niet het eerste contact geweest.

10 juni 2021 om 14:20

PSV betaalt de vliegtickets naar Rotterdam airport en dan betaalt Feyenoord de treinreis naar Eindhoven 😉

10 juni 2021 om 16:02

Haha, je was me ver voor. Ik zou dat zo grappig vinden. Want als hij toch al in NL is, hoef je dat ook niet meer te betalen. Al zijn die brieven (gezien de datum) natuurlijk helemaal niet op elkaar afgestemd. Maar toch

10 juni 2021 om 14:29

Jammer voor? Jou? Larnaca? De jongen?

10 juni 2021 om 14:34

Jammer voor Feyenoord omdat het een verkeerde indruk geeft dan, dat je ook nog je eigen reis moet betalen, terwijl de concurrent in hetzelfde land bereid is een grotere investering in je te doen op dat gebied.

10 juni 2021 om 14:38

Volgens deze berichtgeving komt hij anders nog steeds op stage. Van wat er überhaupt van waar is, overigens.

10 juni 2021 om 14:56

Wellicht kon/kan Feyenoord dat gewoon niet betalen. Dan vind ik het waardeloze Engels uit de PSV-brief kwalijker, dat soort slordigheid geeft een misschien nog wel amateuristischere indruk.

10 juni 2021 om 15:22

Jaa Aad, Feyenoord kan niet vliegticket(s) van hooguit paar duizend euro betalen.. Geloof je het zelf?

10 juni 2021 om 16:39

Bovendien betaalt PSV alleen het verblijf voor één persoon en geen transport in Nederland. Zeik dus niet zo.

10 juni 2021 om 16:01

Als PSV de tickets betaalt, dan is hij toch al in Nederland . Dus dan blijven alleen de hoteltickets nog over. Zou dat overigens wel heel erg grappig vinden

Pfff... wat weer een kop zeg! Bewezen intentie van twee clubs om een Cypriotisch kereltje op de proef te halen en het dan brengen alsof het Watergate is. Kommertijd slaat toe.

Zal Psv nu ook even aankloppen bij Feyenoord omdat PSV nu opdraait voor alle kosten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AEK Larnaca


5 fans
Selectie
SpelersPositieW
AcoránMiddenvelder335
T. HateleyMiddenvelder321
Nando GarcíaMiddenvelder312
S. SpirovskiMiddenvelder311
José NaranjoAanvaller306
I. TrichkovskiAanvaller3016
A. MakrisAanvaller284
Voor de complete selectie: Clubpagina AEK Larnaca.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren