Depay looft collega-international: ‘Die klik was er al, het is een goeie jongen’

Donderdag, 10 juni 2021 om 12:12Rian Rosendaal

Memphis Depay vormde in de oefeninterlands tegen Schotland en Georgië een aanvalsduo met Wout Weghorst. Volgens de aanvaller van Olympique Lyon is er een klik met de boomlange spits van VfL Wolfsburg. Op de persconferentie van donderdagochtend benadrukt Depay nogmaals dat hij een samenwerking met Weghorst op het EK zeker wel ziet zitten.

"De klik is er omdat ik al met hem sprak buiten het voetbal om", legt Depay op de persbijeenkomst van donderdag zijn band met Weghorst uit. "Het is een goeie jongen en we maken grapjes met elkaar. Dus die klik was er persoonlijk al en in het veld zag je in de tweede wedstrijd (tegen Georgië, red.) dat we elkaar probeerden te vinden met steekballetjes en kaatsen dat ik eronder kom. En op de trainingen proberen we dat ook. Het is uiteindelijk wel gelukt, die wedstrijd, en dan is het gelijk raak", verwijst Depay naar de treffer van Weghorst in de 55ste minuut.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

ESPN-verslaggever Pascal Kamperman vraagt vervolgens of er veel verschil is tussen de manier van samenwerken tussen Weghorst en Luuk de Jong. "Nee. Ik ken Luuk ook al heel lang. We hebben bij PSV samengespeeld. Dat is ook een balvaste spits die je kan inspelen en waar je onder kan komen. Ik kan met beiden goed overweg, laat ik dat vooropstellen. Ik denk dat ze allebei wat andere kwaliteiten hebben, maar met allebei kan ik goed overweg." De hevig aan Barcelona gelinkte Depay krijgt vervolgens de vraag voorgelegd of hij tijdens het EK bezig is met transferzaken.

"Ik praat daar liever niet over", is de aanvaller van Lyon duidelijk. "Maar dat is persoonlijk. Voor elke speler is dat weer anders. Ik snap de bondscoach wel als hij dat een beetje naar de zijkant wil duwen." Een Spaanse journalist rakelt daarna de link met Barcelona weer op. "Heb je al een keuze gemaakt over je volgende club? Hier in Spanje gaan we ervan uit dat je volgend seizoen onder Ronald Koeman speelt", zo luidt de stelling. "Ik ben nu alleen maar gefocust op het duel met Oekraïne", benadrukt Depay. "Ik wil er verder niet over praten. Ik wil nu alleen maar een goed EK spelen."

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door glennn)

Mooie foto van Depay en Weghorst bij het topic Weghorst heeft een pittig kapsel genomen zo te zien bij de zelfde kapper als De Vrij.

En wij hopen ook dat je goed speelt, want van je goals en assists zijn we helaas afhankelijk.

Mooie woorden maar vind dat Malen ondanks 27 goals geen sterk seizoen heeft gehad beter bij Memphis passen dan Weghorst. Denk dat Malen en Zahavi geen goede match is geweest en dat ie met een onevenwichtig ,wisselend middenveld achter zich niet zn beste kunnen heeft laten zien. Met Frenkie Gini Gravenbergh achter en Memphis naast zich zal ie wat rustiger en overzichtelijker bij afwerken en voorgeven zijn denk ik. Daarbij is ie veel sneller en lichtvoetiger dan Weghorst wat ik een onbeholpen voetballer vind die een goede afmaker is en bij een ploeg het onbetwiste eindpunt moet zijn. Bij oranje komt ie imo daar te kort voor. Tis geen RVN,Kluivert of zelfs een Makaay(die ook niet in oranjes stijl paste) waar je een heel elftal om heen bouwt. Overigens ben ik benieuwd hoe Weghorst gaat reageren als ie niet speelt. Kan me disharmonische gedragingen herinneren bij AZ ,waar ze blij waren toen ie weg was.

10 juni 2021 om 13:32

Ik ben van mening dat Malen best potentie heeft maar dat Weghorst de al gelopen jaren gewoon heeft laten zien dat hij specifieke kwaliteiten heeft. Als je die nodig hebt is er op dit moment geen betere optie dan Weghorst.

10 juni 2021 om 13:39

Ondanks dat Malen een matig seizoen heeft gehad imo met matige en krakkemikkige spelers achter en om zich heen toch 27 goals. De samenwerking met Zahavi was niet super. Ik denk dat Memphis en Malen meer complementair aan elkaar zijn,maar misschien zie ik het verkeerd. Vind Weghorst op z'n scorend vermogen na vrij onkundig. Balaanname gaat niet vloeiend. Nou ja, tijd zal het leren. Ik heb er zin in iig.

10 juni 2021 om 14:01

Goals in de eredivisie vertekenen wel wat, Malen heeft ook enorme kansen verprutst en had veel meer assists kunnen hebben dan hij nu heeft afgeleverd als hij wat meer het overzicht zou bewaren voor de goal. Weghorst steekt in bloedvorm en is de logische targetman wat mij betreft die er in een zwaardere competitie zulke statistieken kan overleggen.

Nette woorden van Depay. Eigenlijk ook wel logische reactie. Toch gaat mijn voorkeur uit naar Maken met Depay, omdat zij elkaar makkelijker weten te vinden en Malen voetballend beter is dan Weghorst.

10 juni 2021 om 12:52

Alleen is Weghorst betreft kansen afmaken een keer of wat beter dan Malen. Dus ik zou toch voor Weghorst kiezen.

10 juni 2021 om 13:04

Malen kan voor zichzelf en anderen kansen creëren. Veel multifunctioneler.Weghorst moet ze panklaar hebben,kan niet veel meer dan eindpunt zijn. Daar vindt ik m voor ons nationale voetbalelftal te kort voor komen en voor het 2 spitsen systeem is ie duidelijk ongeschikt. Uiteraard was Weghorst seizoen in clubverband beter dan die van Malen. Maar Malen heeft toch ook 27 goals gemaakt. Ook veel kansen gemist en voor eigen glorie gegaan maar ik denk dat dat sterk verbeterd met Frenkie Gini Gravenbergh Memphis om zich heen. Zahavi en hij gunde elkaar niet veel. Gotze was vaak zwak ziek misselijk en over Rosario en co hoeven we het niet te hebben. Vaker zo dat goede spelers ook beter gaan functioneren met betere spelers om zich heen. Malen heeft de snelheid, de lichtvoetigheid om zich aan te passen aan een hoger niveau. Weghorst is eigenlijk net zo'n houtenklaas als Luuk.

10 juni 2021 om 13:36

Ik denk dat die 27 goals net zo goed positief als negatief zijn. Hij mist bv nogal wat kansen. Ging te veel voor eigen glorie en was afhankelijker van Zahavi dan Zahavi van hem. En dat hij beter samen speelt met Frenkie, Gino en of Gravenbergh Dan met het middenveld van PSV moet ik ook nog maar zien. Kortom, ik denk dat Weghorst nog wel een streepje voor heeft tov Malen.

10 juni 2021 om 13:51

Tipptopp eens hoorMalen en Zahavi gunden elkaar niet veel. Misschien Zahavi hem nog meer dan andersom al had ik het gevoel dat dat bij de eerste wedstrijden om het even was. Maar heb jij ook niet het idee dat Malen veel beter met Memphis zou klikken? De 1 heeft diepgang ,snelheid en scorendvermogen. De ander komt vaker 'in' de bal,heeft kracht,techniek, scorend vermogen en een briljant spelinzicht. Weghorst is een speler die OOK in de bal komt. Dan zou je qua complementair aan elkaar zijn nog eerder denken aan Weghorst en Malen. Zoals ik het nu zie vind ik Weghorst qua lichtvoetigheid, snelheid, techniek geen oranjemateriaal . Vandaar dat me t ook enigzins verbaasd dat er Ajax supporters zijn die Weghorst boven Malen verkiezen. Weghorst is totaal geen Ajax type,Malen 100 procent. En als Weghorst nou complementair aan Memphis zou zijn zou ik het nog begrijpen maar nogmaals beide spelers willen de bal in de voet. En Memphis kan meer met die bal dan Wout. Vandaar dat imo Malen ipv Weghorst moet worden opgesteld. Met Frenkie Gini Gravenbergh Memphis bij zich zal m meer rust geven, daar ben ik van overtuigd.

10 juni 2021 om 13:04

Zou me positief verbazen als Weghorst straks opeens opduikt als spil in het snelle Oranje combinatiespel. Als breekijzer naast De Jong in de laatste 10 minuten,zie ik meer kansen voor deze Oranjetelg.

Gelukkig geeft de grote Depay zijn goedkeuring , het toernooi kan beginnen.

10 juni 2021 om 12:46

Wel bijzonder, een maand geleden kende Memphis Wout nog niet,noemde m zelfs Wouter en nu doet net of t al jaren bekenden zijn. Zou Wout Memphis gebeld hebben en 1 of ander slijmverhaal hebben opgehangen? Overdreven geïnteresseerde vragen gesteld hebben over oranje en Memphis zelf? Ik zie Wout door zn manische wil om te slagen wel aan voor zulke psychologische spelletjes.

10 juni 2021 om 13:02

Ik heb je een like gegeven. Zo onterecht

Ik zou tegen zwakkere tegenstanders met malen beginnen om zijn beweeglijkheid. Maar tegen sterkere tegenstanders is een ballast sterke spits samen met depay handig. Weghorst heeft het ook tegen de grote tegenstanders dit seizoen laten zien.

Nette woorden. Weghorst is ook boomlang, evenals Luuk. Maar toch vindt ik Weghorst als spits wat betere looplijnen hebben. Luuk komt nog wat houterig over en wat statischer, vindt ik persoonlijk.

Verder denk ik dat Weghorst gewoon spits wordt met Depay samen. Eventueel Malen ipv Weghorst, mocht de tegenstander/situatie om een andere dynamiek vragen.

Verder vond ik het wel apart om te lezen dat hij buiten het veld ook al regelmatig met Wout sprak. Weet niet hoezo, maar persoonlijk lijken mij dat niet twee types die echt bij elkaar ''passen''. But hey: aangenaam verrast.

Verder goed dat Depay zegt volledig gefocust te zijn op het Ek/oekraïne en het niet over zijn volgende club wilt hebben.

Zou dan ook zo netjes zijn als de Nederlandse pers er nu dan ook over op zal houden. Hij heeft het aangegeven. Laat hem zich concentreren en hopelijk ons zo ver mogelijk schieten, want een Depay in bloedvorm is wel nodig dit EK!

10 juni 2021 om 13:32

Had dat juist wel verwacht. Het zijn allebei mannen met een eigen mening en beetje anders dan de rest. Verschil in stijl, randstad/dorp, achtergrond heeft niets te maken met een klik

10 juni 2021 om 14:08

Mwah, ik juist niet.
Depay is meer de man van het single leven. Beetje bling bling, rappen en noem maar op.
Weghorst is redelijk degelijk. Gezinnetje en dergelijke.

Dat ze beiden een eigen mening hebben is zo. Beetje anders dan de rest valt wel mee.

Ondanks dat er wat fouten werden gemaakt vond ik ook dat je vooral tegen Georgie zag dat ze elkaar aanvoelen. Die 1 2 tjes vielen op alhoewel Wout af en toe nog kaatsen mistte. Bij die goal zag je dat hij goed anticipeerde op de steekbal. Luuk vind ik zelf meer loeren op die kans wat minder goed is voor het spel. Weghorst bied zich meer aan voor het combinatiespel

Als je met 2 spitsen speelt dan heb je vrij weinig aan een type weghorst. En zoals we tegen Georgië zagen, er gebeurde iets toen malen het veld in kwam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

René van der Gijp looft Oranje-speler: ‘Hij heeft niets verkeerd gedaan’

René van der Gijp genoot zondagavond van de start van het Nederlands elftal aan het EK. Het team van bondscoach Frank de Boer zegevierde met 3-2 over Oekraïne dankzij een laat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren