‘Bayern trekt stekker uit onderhandelingen na salariseis richting 20 miljoen'

Donderdag, 10 juni 2021 om 10:34Chris Meijer • Laatste update: 10:39

De onderhandelingen tussen Bayern München en Kingsley Coman over een nieuw contract zijn, al dan niet tijdelijk, gestaakt. De 24-jarige vleugelaanvaller is in Zuid-Duitsland nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2023 en der Rekordmeister wil hem graag langer aan zich binden. Coman eist volgens Sport Bild echter een jaarsalaris dat richting de twintig miljoen euro gaat en dat vindt Bayern veel te gortig.

Met zijn nog twee jaar doorlopende contract strijkt Coman op jaarbasis ruim acht miljoen euro op. Beide partijen hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan, alleen wil de Franse aanvaller dan wel fors meer gaan verdienen. BILD maakt melding van een gewenste salarisverdubbeling, wat neerkomt op een jaarsalaris van zeventien miljoen euro. Het weekblad Sport Bild schrijft zelfs dat Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Coman, in de contractonderhandelingen heeft ingezet op een jaarsalaris richting de twintig miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Daarmee zou Coman direct bij de topverdieners binnen de selectie van Bayern horen. Het feit dat Leroy Sané naar verluidt circa achttien miljoen euro opstrijkt bij de kampioen van Duitsland, is een reden voor de entourage van Coman om een dergelijk salaris te eisen. Marco Neppe, die momenteel enkele taken van sportief directeur Hasan Salihamidzic overneemt, heeft aan Zahavi laten weten dat hij ‘ongelukkig’ is met de eisen die in de onderhandelingen worden gesteld. Het is de reden dat de gesprekken in ieder geval tijdelijk stil zijn komen te liggen.

Ondertussen probeert Zahavi in Engeland interesse te wekken voor Coman. De belangenbehartiger zou clubs reeds hebben laten weten dat ze biedingen kunnen voorbereiden op de dertigvoudig Frans international. Chelsea en Manchester United zouden in ieder geval belangstelling hebben voor Coman. De door Paris Saint-Germain opgeleide aanvaller speelt sinds 2015 voor Bayern, nadat hij eerst op huurbasis en twee jaar later definitief werd overgenomen van Juventus. Coman was voorlopig goed voor 41 doelpunten en 50 assists in 200 officiële wedstrijden voor Bayern.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door hangover96)

Typisch geval van je hand overspelen lijkt mij of misschien wil hij een transfer realiseren. Ik vind 20 miljoen wel erg veel.

10 juni 2021 om 10:54

Voor deze middelmatige speler is dat inderdaad absurd veel, kan nou niet zeggen dat ik hem zo bijzonder vind. Het rent en het vliegt, maar effectiviteit is zeer laag.

10 juni 2021 om 11:06

Elke 2e wedstrijd betrokken bij een doelpunt vind ik persoonlijk redelijk effectief

10 juni 2021 om 11:50

Vind Coman ook niet heel bijzonder. Wel heel erg dankbaar voor zn goal in de CL finale en voor zijn bijdrage in de CL kwartfinale een aantal jaar geleden tegen Juventus. Maar nee ben geen fan van hem. Meneer vraagt dood leuk even veel salaris als Lewandowski. Zelfs Alaba kreeg geen 20mln en dat is een clublegende. Vind 8mln echt de max voor iemand als hij. Het is duidelijk dat ie zinspeelt op een vertrek. Lekker laten gaan , Gnabry is toch beter dus we zullen hem niet echt missen.

10 juni 2021 om 12:41

20 miljoen voor die 5/6 goals is gewoon veelste veel. een vd meest overschatte speler die er is

10 juni 2021 om 12:41

@wandering: Scorebordjournalistiek :-) Ik ben persoonlijk niet zo gecharmeerd van Coman. Vind het ook een overschatte speler. Statistieken zijn dan idd niet slecht, maar heb bij hem vaker het idee dat een aanval doodloopt, dan dat het succes oplevert. Voor 20 mln pj mooi laten gaan zou ik zeggen.

10 juni 2021 om 14:09

OK, maar je hebt als Bayern een salarisbudget van zo'n 300 miljoen voor de circa 23 spelers in je eerste elftal, oftewel 13 miljoen gemiddeld per speler, en dat is dus inclusief anonieme bankzitters als Nianzu, Sarr en Roca. Dan wil je Coman serieus tevreden laten zijn met 8 miljoen, terwijl Sane (die meestal op de bank zit) 18m opstrijkt. Je snapt ook wel dat dit niet echt gaat werken, Coman kan ook optellen en aftrekken, hij weet dat het geld er is. Martinez, Boateng en Alaba vertrekken, er komt een hoop budget vrij.

10 juni 2021 om 10:56

Als Sane dit verdiend vind ik het niet gek dat hij dit vraagt. Als je naar afgelopen seizoen kijkt is Coman misschien wel de beste buitenspeler voor ze geweest. Of althans Sane is ooit in de beurt van de vorm van zijn city tijd gekomen, waardoor Coman zich goed heeft kunnen laten zien.

10 juni 2021 om 11:09

Het is niet gek dat hij het vraagt maar is Bayern is knettergek als ze het geven naar mijn mening. Coman is m.i echt een speler die opvalt doordat hij bij Bayern speelt, een goed ingespeeld team.

10 juni 2021 om 11:51

Ik denk dat veel mensen Coman echt onderschatten. Als hij niet zo blessuregevoelig was geweest, wat inderdaad ook een tegenargument zou kunnen zijn, behoorde hij tot de betere buitenspelers ter wereld. In mijn insziens doet hij niet onder voor een Sancho, Sterling of Salah

10 juni 2021 om 15:07

Komop Keesie. 1) Hij is extreem blessure gevoelig (als bestaat niet). en 2) hij komt bij lange na niet aan de statistieken van die andere spelers die jij opnoemt. Nooit dat je Sancho of Salah voor Coman zou ruilen.

10 juni 2021 om 16:31

@keesiegoal, daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ja, ik vind hem ook licht onderschat, maar hij komt absoluut niet in de buurt van de spelers die je opnoemt. Ik snap Bayern ook volledig dat ze hier niet in mee willen gaan.

10 juni 2021 om 10:57

Ja maar als een collega vleugelaanvaller bij dezelfde club 18 mln vangt, dan krijg je scheve gezichten.

10 juni 2021 om 11:23

Het zijn net kleine kinderen. Huillie huillie want hij heeft meer. Ik heb weinig tot geen respect meer over voor die volgevreten rotjochies.

10 juni 2021 om 11:29

Het zijn net mensen, of zou jij het wel leuk vinden als jouw directe collega die minder presteert, met dan het dubbele verdiend?

10 juni 2021 om 11:29

Jij bent vast een goede voor je baas Douwe, jij gaat er mee akkoord dat je collega met een vergelijkbare functie en competenties meer dan twee keer zoveel verdient dan jij.

10 juni 2021 om 11:31

Jongens we hebben het hier over een bedrag wat je wat je van je levensdagen niet meer opmaakt.

10 juni 2021 om 11:35

Ik ben een socialist en ben sowieso van mening dat er een beperking moet komen op salarissen en bonussen. Laten we de ongelijkheid in de wereld maar eens aanpakken. En daar lever ik met plezier voor in.

10 juni 2021 om 11:39

@douwe je mist het gehele punt. Het maakt niet uit of het 1000, 10.000 of 100.000.000 EUR is, uiteindelijk leef je naar het inkomen dat je verdient. Maar als jouw werkgever 2000 netto in de maand uitkeert en je collega die minder hard werkt 20.000 geeft, dan hoef je mij niet wijs te maken dat jij niet even langs je baas gaat voor hetzelfde salaris.

10 juni 2021 om 11:56

Ik mis het punt niet. In de maatschappij zoals jij en ik die kennen bestaan die verschillen in salaris voor dezelfde functie niet. Trouwens er is een studie gedaan hoeveel geld gelukkig zou maken. Dit schijnt in Nederland € 75000,- op jaarbasis te zijn. Dit is gebaseerd op een "luxe" dak boven je hoofd en een vrij riante levensstandaard. Alles daarboven maakt het verschil niet en is voorbehouden aan de graaicultuur die we hier kennen en het willen laten zien dat je meer of het beter hebt dan anderen.

10 juni 2021 om 12:19

De sportwereld is niet te vergelijken. Anna Kournikova was als tennisster absoluut geen top, maar ze had wel de zwaarste sponsorcontracten.. Ik vind het absurd dat spelers a la Coman, al dan niet gek gemaakt door hun manager/entourage, zulke eisen stellen. Chelsea heeft enkele jaren geleden hetzelfde voor gehad. Abraham verdiende opeens 10 miljoen per jaar en speelde zo goed als niet. Hudson Odoi speelde toen fantastisch in de europa league en verdiende veel minder. Dus, die eiste evenveel, wat hij ook kreeg. Enkele managers verder.. en wat zien we, 2 nog steeds jonge gasten die allebei nog amper iets bijbrengen met een veel te hoog loon.

10 juni 2021 om 12:22

Als je dan een studie gebruikt om je punt te onderbouwen, die het dan wel volledig. Die studie toonde namelijk aan dat je tot aan de 75.000 een stijgende toename van het geluk zag. Na de 75k neemt de toename van het geluk weer af (maar nog altijd stijgt het gepercipieerde geluk). Boven de 125k was de toename volledig afgevlakt en boven de 250k zelfs negatief. Met andere woorden. Geld maakt tot op zekere hoogte wel gelukkig. Hierbij moet je ook bedenken dat de meeste voetballers in 10-15 jaar hun volledige inkomen moeten verdienen ipv in 40-45 jaar. Neemt niet weg dat de bedragen waar het hier om gaat volledig buiten proportie zijn en ik graag zou zien dat er een salary cap gaat gelden voor clubs.

10 juni 2021 om 12:37

Ik ben blij dat je er op reageert. Ik wist dat wat ik aanhaalde niet compleet was en hoopte al op een aanvulling. Oprecht bedankt daarvoor. Maakt het gelukkig, je kunt dingen doen die "gelukkig" maken en de druk valt weg van het moeten. Voetballers moeten het inderdaad in een korte periode verdienen maar de bedragen gaan nergens meer over. De gemiddelde Nederlander verdiend in zijn leven niet 1 jaarsalaris van 8 miljoen.

10 juni 2021 om 12:38

@douwe dobbert. Als jouw collega meer verdiend voor hetzelfde werk dan ga je toch ook naar je baas? Ik wel in ieder geval.

10 juni 2021 om 12:46

@remcob: dat vind ik altijd zo'n onzinargument. Voetballers moeten in 10-15 jaar hun volledige inkomen verdienen? Hoezo? Want na hun voetbalcarrière kunnen en mogen ze niks anders meer doen in hun leven?

10 juni 2021 om 12:58

Ik maak mij niet zo druk om wat anderen hebben en ben tevreden met wat ik heb, dus nee.!

10 juni 2021 om 13:04

Je mist het punt zeker wel, anders kom je niet aanzetten met een argument die er helemaal niet toedoet. Maar ik neem je graag aan als werkgever voor een minimum salaris, werknemers die niet moeilijk doen als de directe collega het dubbele verdient voor hetzelfde werk, dat zijn toch wel de fijnste werknemers

En doe je er wel moeilijk over, dan kun je lastig over Coman klagen die hetzelfde doet in een hogere salarisschaal

10 juni 2021 om 13:21

Het gaat om absurde bedragen. Aan de andere kant, als jij evengoed je werk doet als jouw collega's dan vraag je toch ook niet om minder geld?

10 juni 2021 om 15:15

Natuurlijk doet mijn argument ertoe. Geef jij mij één v.b van 2 mensen (JanModaal) binnen een bedrijf in dezelfde functie waarvan de één € 39k verdiend en de ander het dubbele. Die voorbeelden zijn er niet. En wat jij zegt slaat als een l*l op een drumstel. Hypothetisch, ik kom bij jou solliciteren dan weet ik toch wat ik wil verdienen om aan mijn levensstandaard te voldoen. En ik neem aan dat ik die informatie al uit de vacature kon halen anders zou ik niet eens de moeite nemen om te reageren. Tot slot en dit is in het algemeen. Ik ben ik, jij bent jij en wij zijn niet allemaal hetzelfde. Dus stop ermee om voor iedereen dezelfde maatstaf te gebruiken en accepteer de verschillende persoonlijkheden en meningen#lightupmybong.

10 juni 2021 om 15:22

Niemand vraagt om minder geld maar ik kan wel zeggen dat ik bereid ben om in te leveren als ik daarmee iemand voort kan helpen die het echt nodig heeft. Als alle grootverdieners/mega/techbedrijven meer belastingen gaan betalen dan kan er veel meer bereikt gaan worden.

10 juni 2021 om 12:43

385.000 EUR per week, ik denk dat er maar verdomd weinig clubs zijn die dat willen en kunnen betalen voor Coman, dat lijkt me enorm overbetaald, maar goed ik heb gekkere dingen zien gebeuren, in de voetbalwereld dus ik sluit niks meer uit.

10 juni 2021 om 12:55

Er zijn dagen dat ik het niet heb. Ik zie een Chelsea, United (de Gea, 4ton p/w) of PSG die bedragen wel betalen mochten ze interesse hebben.

Het wordt echt tijd dat de clubs onderling salarislimieten afspreken. Dit soort bedragen kunnen clubs in een megacrisis toch niet oprengen. Buiten de staatsclubs dan.

10 juni 2021 om 10:43

Ik denk dat een PSG of Man City al gaan afhaken inderdaad.

10 juni 2021 om 10:49

Als een club een speler niet kan betalen dan is dat gewoon zo en dan moeten ze dat maar accepteren. En als een andere club die wel kan betalen dan is dat ook maar zo.

10 juni 2021 om 11:07

Helemaal mee eens. Niet per se door de crisis, maar er moet gewoon een salarisplafond komen. Wordt het voetbal alleen maar beter van. Houdt het misschien ook ooit op met jongens als deze Coman die op basis van niets denken 20 mln per jaar te moeten verdienen.

10 juni 2021 om 11:14

Toch wel grappig. Er moet een salaris plafond komen omdat sommige clubs dan nog meekunnen met het grote geweld van anderen. Maar zelf moeten ze natuurlijk wel meer blijven uitgeven dan de rest. Nu dan stel ik voor dat de grens op dat salarisplafond gelegd wordt op de maximale uitgaven van Lierse in een seizoen.

10 juni 2021 om 11:40

Als clubs ook nog weinig geld hoeven uit te geven aan spelers dan worden ze toch alleen maar aantrekkelijker voor geldwolven als eigenaar?

10 juni 2021 om 12:07

En iedere club mag hooguit net zoveel spenderen als FC Twente momenteel, want anders is het niet meer eerlijk! :P Het is inderdaad grappig, de hypocrisie op dit vlak. Jarenlang bovenaan gestaan en de markt vorm gegeven en nu ze niet mee kunnen moet er ineens zo'n limiet ingesteld worden.

10 juni 2021 om 12:58

He? Snap niet echt waar je op doelt.

10 juni 2021 om 13:10

Dat salarisplafond zal alleen goed zijn voor de topclubs die nu financieel niet meer mee kunnen. Dat gaat niet goed zijn voor het algemene voetbal omdat dat plafond voor 98% van de voetbalclubs toch nog altijd ruim boven hun eigen salarisplafond zal liggen.

10 juni 2021 om 13:23

Je kan dat salarisplafond toch ook zo opstellen dat pak en beet 20% van de teams in de top competities kunnen aanhaken ipv 2%?

10 juni 2021 om 13:40

Dat kan inderdaad. Echt realistisch lijkt het me echter niet dat we de grens gaan zetten op 200 miljoen salariskosten of iets dergelijks. Dat accepteren die topclubs nooit van hun leven.

10 juni 2021 om 13:43

Twente spenderen? Die hopen geld te verdienen dit zomer :-)

10 juni 2021 om 14:03

Stap 1: kijk naar de salarisbudget van je favoriete club. Stap 2: pleit voor een salarisgrens precies op dat niveau, zodat kleinere clubs niet kunnen aansluiten, maar grotere clubs wel afgeremd worden naar jouw niveau. Stap 3: word het nooit eens in je discussies online met supporters van andere clubs

10 juni 2021 om 16:09

Ligt eraan hoe hoog je het maakt. Spelers zullen uiteindelijk meer kiezen voor een club waar hun hart ligt dan waar het geld ligt, omdat ze op 10 plekken hetzelfde verdienen. Zo worden de topspelers uiteindelijk breder verdeeld. Maar goed, het is vanuit mijn kant een beetje een romantisch, maar niet heel realistisch verhaal.

10 juni 2021 om 11:12

Dan beginnen ze toch gewoon een super league.

10 juni 2021 om 12:05

Het wordt echt tijd dat clubs eens zelfkritisch naar hun bankzaken kijken en geen spelers aantrekken die ze niet kunnen betalen (op dat moment). Vraag en aanbod. Waar waren deze woorden toen Barcelona bovenaan de voedselketen stond? Nu Barcelona niet meekan moet er ineens 1 of ander salarislimiet komen? Ik vind dat persoonlijk een beetje ongeloofwaardig. Barcelona is nou niet bepaald een slachtoffer van de markt, maar een vormgever.

10 juni 2021 om 13:04

Barcelona maakte al die jaren gewoon winst (ondanks het slechte beleid van Bartomeu). Op het moment maakt geen enkele club winst. En de staatsclubs krijgen een zakcentje toegestopt waardoor ze de markt verspesten.

10 juni 2021 om 14:21

Tja, eerder verpestten clubs als Barcelona en Real Madrid de markt. Ik blijf het grappig vinden hoe selectief men kijkt als het op dit soort zaken aankomt. Misschien maakt geen enkele club winst, maar er zijn er ook maar weinig die zoveel geld hebben verdampt en zulke hoge schulden maken ten tijde van corona als Barcelona.

10 juni 2021 om 12:12

Ik heb liever dat het geld naar de spelers gaan dan naar de al vaak stinkend rijke aandeelhouders. Uiteindelijk kijken we naar het spelletje vanwege hun, zij entertainen ons, niet een groepje zoals de Glazers

10 juni 2021 om 13:22

En dan gaan de topspelers nog eerder naar China of de Emiraten. Ik heb ze liever hier in Europa waar ik ze kan volgen. Of hij bij Bayern nou 4 miljoen per jaar pakken, of 180 miljoen. Ik voel daar niks van, maar wil de speler wel graag blijven zien voetballen

10 juni 2021 om 13:49

Dat zouden de clubs wel willen, maar dat willen de spelers niet, en wettelijk gaat het ook moeilijk worden als bedrijven onderling afspreken om de salarissen laag te houden. Feitelijk worden de salarissen worden al beperkt door de inkomsten van de clubs. Maar wat je wel ziet is nu de transferbedragen lager worden (ook doordat meer spelers hun contract laten aflopen en transfervrij vertrekken), dat het vrijgekomen geld naar de salarissen gaan.

10 juni 2021 om 13:50

Jij vraagt dus om prijsafspraken tussen grote bedrijven? Dat is een slecht idee en bovendien niet legaal. Spelers (lees: werknemers) zijn vrij om te vragen wat ze willen. Als een werkgever dan zo gek is om het te betalen dan ligt de verantwoordelijkheid bij die club.

Logisch dat hij daarnaar vraagt als een Sane 20 m verdiend. Eigen schuld van Bayern.

10 juni 2021 om 10:50

Sane is echt wel een betere, meer verfijjnde speler dan Coman in mijn ogen hoor. En tevens Duits.

10 juni 2021 om 10:55

Dat was hij zeker, maar ondertussen is het al 2 jaar magertjes qua prestaties. Dan snap ik dat je toch wat meer richting die 20 miljoen van Sane wil als dat klopt.

10 juni 2021 om 10:57

Dan mag hij dat weleens gaan laten zien door zich bij een club onomstreden een basisplaats te verschaffen.

10 juni 2021 om 10:50

Vragen kan, maar Bayern hoeft niet toe te geven. Zeker niet gezien zijn doorlopende contract. Coman heeft alleen zichzelf hiermee en niet Bayern.

10 juni 2021 om 11:31

Coman heeft zichzelf er niet mee hoor, als Bayern niet akkoord gaat met wat hij wil speelt hij daar nog twee jaar voor die acht miljoen en kan hij vervolgens rekenen op een club die hem wel een veel groter bedrag wil betalen + een dikke tekenbonus vanwege zijn transfervrije status.

Denk niet dat Coman ergens anders 16-20mil zou krijgen, zeker voor een speler die zo vaak geblesseerd is zie ik dat niet gebeuren. Ze kunnen hem wel verkopen maar vroeg of laat moeten ze zulke salarissen aan meerdere spelers uitreiken.

10 juni 2021 om 10:51

Niets minder dan Sane, zou voor United een mooi alternatief zijn voor Sancho. Goedkoper qua transfersom en een traditionelere rechtsbuiten.

10 juni 2021 om 11:28

Speelt hij dan op rechts tegenwoordig? Herinner mij hem altijd op links maar vind hem niet super goed wel heel degelijk. Door zijn blessures wordt hij ook altijd geremd. Sane is wel aan het stagneren of misschien verwachtte men teveel van hem.

10 juni 2021 om 14:00

Sane had in 2018 een goed seizoen natuurlijk - maar idd het is sinds die tijd niet echt vooruit gegaan. Zes goals in de Bundesliga is ook wel erg mager.

Notoire prijzenpakker, en niet alleen op sportieve basis dus. Zonder dollen; blijft een bijzonder fenomeen, deze speler. Als we het hebben over top-wingers praten we over spelers als Neymar, Mbappe, Sterling, ga maar door. Zelden wordt deze gozer genoemd, ondanks al z'n prijzen.

Enerzijds een onwijs gevaarlijke speler, maar toch mis ik wel wat bij hem. Z'n prijzenkast is geweldig gevuld vanwege z'n clubs, maar nergens is hij volgens mij 100% onomstreden geweest. Zo'n speler die - wanneer hij het bij een kleinere club als basisspeler probeert - pardoes helemaal niet zo speciaal blijkt te zijn. Lucas Vazquez valt ook wel in die categorie, net als destijds Pedro (al was ik daar best gecharmeerd van) en nog iets lager Callejon.

Die Zahavi. Lekkere zaakwaarnemer is dat ook. Die pakt ook zo ze miljoentjes her en der. Bij Alaba naar Real streek hij ook al zulke lekkere miljoenen op. Nu lekker hoog in de boom zitten met Coman, wat een prima en redelijke maar zeker geen geweldige voetballer is. Bayern weigert, Zahavi kan hem weghalen bij Bayern en zo weer wat miljoenen extra opstrijken. Mooi man.

Blijf het bizar vinden, die mensen zijn toch gestoord. En wij betalen het maar met zijn allen door onze consumptie. Van mij hoeft die niet zoveel te verdienen als mijn consumptie daardoor ook nog wat goedkoper wordt. Helaas is de wereld op hol geslagen en gestoord geworden

Bayern wilde tot 13 miljoen gaan wat ik eigenlijk al te veel vind. Coman is een goede speler hoor, maar vaak geblesseerd en is toch niet helemaal het topniveau wat je hoopt bij hem.

Die wil transfervrij terugkeren bij PSG met een salaris van 15 miljoen.

Ik wil niet gaan meuten, maar het word t voor clubs toch tijd om een limiet in te stellen qua salaris. Een salaris eis opgooien van 8 naar 20 is gewoon random nummers op tafel gooien, waar hebben we het over. Je ziet dat het bij Barca uiteindelijk ook vet tegen werkt om maar stoer met geld te gooien

10 juni 2021 om 11:15

Ze gaven Sane wel een salaris van 18 miljoen. Zo vet tegen werken is dat niet. En dat een Alaba en een Coman even veel of meer willen is op basis van prestaties wel te billijken.

10 juni 2021 om 13:00

Dat was toch voor de crisis waarin we zitten. Zonder fans zijn de inkomsten lager.

10 juni 2021 om 13:52

Dat is nog gekker idd, Coman is even oud als Sane en is duidelijk beter. Ik zou dan als speler ook aan de bel gaan trekken.

Coman is echt zwaaaar onderschat. Iedereen komt met Sane is beter en kwa talent en potentie vind ik hem ook beter, maar kwa prestaties is coman wel veel beter. Man of the match in de finale en was zo goed heel dat cl campagne.

10 juni 2021 om 12:44

Gewoon geen dodelijke speler voor het doel. Dit jaar, in alle competities, 7 doelpunten en de 2 seizoenen daarvoor beide 8, terwijl je bij Bayern speelt. Veel en veel te weinig. Totaal geen speler die onderschat kan zijn, daar zijn de prestaties veel te mager voor.

Coman laat toch wekelijks veel meer zien dan Sane, plus heeft hij met zijn goal de CL finale beslist vorig jaar, hij scoort ook meer en is eigenlijk in alles beter dan Sane. Zo raar is die eis dus niet. Al blijft het belachelijk wat er aan geld tegenaan wordt gesmeten.

Tja kijk, ik vind zijn eisen volstrekt logisch als je ziet wat Sane verdient. Het is ook gek dat Bayern Sane zo'n salaris heeft geboden. Hij heeft bij City wel getoond een uitstekende voetballer te zijn maar was natuurlijk net een jaar geblesseerd geweest. Heeft tot nu toe nog niet getoond dat salaris waard te zijn bij Bayern

hahaha 20 miljoen per seizoen voor die 5/6 goals. een van de meest overschatte speler die er is. gekkie

10 juni 2021 om 13:01

Hij scoorde wel tegen zijn oude club in de finale. Misschien kan hij ook wel (terug) naar PSG.

Ik snap niet dat mensen Coman met Sané vergelijken.
Ik vind Sané in bijna alles beter dan Coman. Heeft een betere individuele actie, beter schot en lijkt ook nog eens minder blessuregevoelig.

Coman heeft wel veel pech gehad, maar persoonlijk zou ik hem ook geen 20 miljoen geven. Ook al zou Sané dat verdienen. Die komt ook van Man City af, is ook anders binnen komen dan Coman.

Verder denk ik dat hij blij mag zijn met een 6 a 8 miljoen. Alaba kreeg ook niet zoveel salaris aangeboden bij Bayern en dat was een legend binnen de club...

Al met al: verlengen tegen een miljoentje of 6 a 8, of verkopen aan een club. Voor Coman krijg je echt nog wel voldoende transfersom. Kan je dat weer investeren in nieuw talent.

Sané - Muller - Gnabry achter Lewa staat toch nog als een huis!

10 juni 2021 om 13:53

Serieus? We kunnen die twee nu na een seizoen aardig beoordelen aangezien ze bij dezelfde club zitten, even oud zijn. Coman is toch wel wat beter, buiten dat hij blessuregevoeliger is. Idioot veel scheelt het niet, dus dan lijkt het me logisch dat ze ook ongeveer evenveel zouden moeten verdienen. 8 miljoen is bij een club als Bayern echt laag, het gemiddelde salaris ligt ruim boven de 10 miljoen, en Coman is zeker geen ondergemiddelde speler als je die selectie zo ziet.

10 juni 2021 om 14:31

Jep. Ik vindt Sané op de meeste gebieden beter dan Coman.
Doelgerichter. Beter schot (met het goede been). Betere actie en in mijn ogen ook een betere voorzet.
Tevens vindt ik Sané fysiek sterker dan Coman.

Qua snelheid relatief hetzelfde. Verder is Coman ook blessuregevoeliger.

Qua statistieken ontloopt het elkaar niet veel. Wat maakt Coman dan beter? Coman heeft 8 doelpunten en 15 assists. Sané heeft 10 doelpunten en 12 assists. Dat komt ongeveer op hetzelfde neer...

Verder kwam Coman een aantal fiks aantal jaar geleden over van Juventus en daar was hij nou niet de meest bepalende speler. Tevens is het ook niet zo dat Juventus toendertijd veel salaris betaald aan iedereen.

Sané kwam als toch wel relatief beslissende speler van Man City over. Ja, het laatste jaar speelde hij niet bij City, maar dat kwam voornamelijk door zijn blessure.
En ja, hij verdiende bij Man City meer dan Coman bij Juventus.
Daardoor heeft hij bij Bayern nu ook een stuk meer dan Coman.

Als Sané zoveel verdiend, beteken dat niet direct dat Coman dat ook moet gaan verdienen (als hij volgens jou even goed is, zo niet beter).

10 juni 2021 om 16:09

Sane was bij City al voor zijn blessure derde keus geworden achter Sterling en Jesus (die toen veelal op linksbuiten werd gezet omdat Aguero spits stond) en Foden kwam ook door. Ik denk niet dat veel mensen hem daar als bepalende speler zagen, hij werd niet voor niets de deur uit geschoven. Bij Bayern heeft hij ook moeite om zich in de basis te spelen. Ik had van Sane meer verwacht qua stappen, als je hem ziet spelen is hij nog steeds dezelfde speler die hij op zijn 21e/22e was, rent heen en weer, veel dribbels, maar weinig resultaat. Coman daarentegen vind ik een slimmere voetballer geworden, speelt af wanneer het moet en positioneert zich ook gevaarlijker in de 16. Zijn allebei goede voetballers natuurlijk, maar Bayern heeft met dat hoge salaris wel verwachtingen gewekt bij Gnabry en Coman, ook allebei 25 jaar oud, en die verdienen allebei de helft van wat Sane doet, terwijl ze m op de bank houden. Dan kan je toch niet gek opkijken als die beginnen te morren.

18 miljoen salaris voor Sane. Zo dan snap ik wel dat Coman er alles uit wil halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3211
L. SanéAanvaller326
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper330
A. NübelKeeper10
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

6 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren