‘Boze Mbappé wilde op persconferentie verschijnen door uitspraak van Giroud’

Donderdag, 10 juni 2021 om 09:58Chris Meijer

Er is bij Frankrijk vijf dagen voor de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Duitsland een relletje ontstaan. Olivier Giroud sprak na het uitzwaaiduel met Bulgarije (3-0 overwinning) zijn frustraties uit, omdat hij van mening was dat hij te weinig ballen had gekregen. Ondanks dat hij dit deed zonder namen te noemen, nam Kylian Mbappé deze uitspraken volgens L’Équipe bijzonder persoonlijk op en wilde hij zelfs op een persconferentie verschijnen om erop te reageren.

Giroud begon tegen Bulgarije aanvankelijk op de bank, maar kwam na 41 minuten spelen als vervanger van de geblesseerde Karim Benzema binnen de lijnen. De spits van Chelsea nam in de slotfase twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor Frankrijk met een ruime 3-0 zege op zak kon gaan toewerken richting de start van het EK. “Ik reageerde wat rustig, omdat ik soms loopacties maak en de bal dan niet krijg. Ik zeg niet dat ik altijd de beste loopacties maak, maar ik probeer oplossingen te vinden binnen het strafschopgebied”, zei Giroud in gesprek met L’Équipe du Soir.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bondscoach Didier Deschamps reageerde kort daarna op de uitspraken van Giroud. “Als je iedere bal krijgt waar je om vraagt... Het gaat altijd op dezelfde manier. De aanvaller zegt: ‘Ik maak loopacties, maar de bal blijft op het middenveld’. Middenvelders zeggen hetzelfde over aanvallers. Soms komt de pass nu eenmaal niet, ondanks de bewegingen. Maar het is niet zo dat hij Kylian daarmee stigmatiseert, ofzo.”

Mbappé trok zich de uitspraken van Giroud echter wel degelijk aan. De 22-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain voelde zich dusdanig boos en aangevallen, dat hij op de persconferentie wilde verschijnen om op de spits van Chelsea te reageren. Uiteindelijk heeft Deschamps Mbappé ervan weerhouden om zich in het openbaar uit te spreken over Giroud, waarna de onenigheid tussen de twee aanvallers binnenskamers is uitgesproken.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door binny)

Als het geen Corona is creëren ze zelf wel onenigheid.
Gelukkig is het bij ons lekker rustig en liggen de verwachtingen ook ergens tegen het vriespunt.

10 juni 2021 om 10:33

Dit is ook het enige dat Frankrijk van succes kan afhouden. Het grootste gevaar van Frankrijk is toch vooral Frankrijk zelf.

10 juni 2021 om 11:50

Ja inderdaad, en ik denk dat het lot al bezegeld is. Die gaan kapot aan interne conflicten, haantjesgedrag en ruzies. Ik zet mijn geld op Italie.

10 juni 2021 om 12:42

Ik denk inderdaad dat ze net als Brazilie in 2006 de torenhoge verwachtingen niet gaan waarmaken. Ik denk dat de echte toernooiploegen gaan opstaan. Dus ik verwacht Duitsland of Italie als winnaar.

10 juni 2021 om 15:30

Portugal gaat alles 1-0 winnen jongens ik weet het zeker, nooit leuk om te kijken maar wel altijd een ontzettend stugge ploeg En een enorme strijd altijd.

10 juni 2021 om 15:48

Portugal is qua spelersmateriaal zelfs een flink stuk sterker dan toen ze het EK wonnen. Neemt echter niet weg dat alles minder dan Europees Kampioen een deceptie is voor Frankrijk.

10 juni 2021 om 10:43

Dit is gewoon het risico van Benzema oproepen. Er zitten daarvan gewoon voor- en tegenstanders in dat kamp dus dat kan op bepaalde momenten frictie opleverren.

10 juni 2021 om 10:50

Wat heeft Benzema hier mee te maken? Ligt toch duidelijk aan Giroud die denkt dat hij goed is in loopacties te maken. Het is sowieso kinderachtig om te klagen dat jij geen ballen krijgt, hij is al zo lang prof en dan zoiets zeggen.

10 juni 2021 om 10:57

Risico van Benzema afroepen? Giroud is de enige spits ooit die op een WK wereldkampioen werd zonder zelf ook maar 1 goal te scoren, die mag echt een toontje lager zingen. Mbappe en Benzema gaan hem voor

10 juni 2021 om 11:38

Jullie hoeven me echt niet te geloven hoor maar dat is mijn mening en dat had ik van te voren ook zo voorspeld. Mbappe en Benzema zijn beste vriendjes en Mbappe wil graag dat Benzema speelt. Ondertussen heeft Giroud het altijd fantastisch gedaan voor Frankrijk met o.a. een wereldbeker. Dus die is natuurlijk pissig dat die nu ineens zonder enige discussie gepasseerd is voor Benzema.

En Benzema heeft in zijn 2 wedstrijden nog niet gescoord dus als Giroud dan als invaller direct 2 goals maakt terwijl hij geen enkele keer wordt aangespeeld door Mbappe kan hij het gevoel krijgen dat dat geen toeval is. Mbappe zag er ook redelijk geïrriteerd uit toen Giroud scoorde terwijl de rest van het team op hem afstormde. Dus 1+1+1+1 = 4 voor mij.

Ik heb ook wel wat ervaringen in psychologie en groepsdynamiek dus het is niet dat ik het volledig uit mijn duim zuig. Al weet ik het natuurlijk niet zeker.

10 juni 2021 om 11:41

Ik refereer ook even naar het Franse sterrenteam van 2010 dat implodeerde tijdens dat WK door dit soort conflicten binnen de groep.

Giroud heeft bewezen dat hij met Frankrijk wereldkampioen kan worden dus ik wil alleen aangeven dat er gewoon een risico is om Benzema er zomaar in te gooien.

10 juni 2021 om 12:20

Ik vind Giroud ook een onderschatte spits, maar om te stellen dat hij het altijd fantastisch heeft gedaan bij Frankrijk gaat me te ver. Giroud is trouwens zelf dit conflict begonnen, door het via de media te spelen. Daarnaast is het toch niet gek dat de eerste spits van Real voorkeur krijgt boven een bankzitter?

10 juni 2021 om 13:46

Nou ja nog 5 doelpunten en Giroud is topscorer aller tijden van Frankrijk, boven Henry. Dus vind het wel terecht om te zeggen dat hij het gewoon goed doet.

En ik snap ook wel dat Benzema individueel beter is, maar dat maakt nog niet direct een beter team.

10 juni 2021 om 15:21

Niet waar. In 2010 scoorde maar 3 spelers voor spanje. Villa, iniesta en puyol. E.g pedro en torres scoorde niet

10 juni 2021 om 17:33

@NoussommesPari ben je Stéphane Guivarc'h vergeten ? Die won ook het WK met Frankrijk in 1998 als spits. En die had ook 0 goals.

10 juni 2021 om 18:41

Maar die was wissel in 98 en giroud was basis in 18

hahaha dit is toch niet eens rel waardig te noemen. Gebeurt bij elke ploeg dagelijks alleen dom/onhandig van Giroud om het in de media te gooien. Dit soort dingen zijn tocj bij elke plieg ter wereld een doodnormale frustratie

10 juni 2021 om 21:55

Dat denk ik ook. Wordt een beetje teveel achter gezocht allemaal. Giroud kent zijn plek ook gewoon achter Benzema. Als het zoals in het artikel staat alles is opgelost, blijft Frankrijk the team to beat.

Haantjes gedrag Toch ga ik dat als een probleem zien bij dit 'oh zo superieure Frankrijk'. Ik ben bang dat ze het deze zomer niet gaan redden door dit soort kleine dingetjes. Giroud heeft enigsinds gelijk, die Mbappe wou in die laatste wedstrijd tegen Bulgarije ook even laten zien hoe goed hij is. Terwijl voetbal natuurlijk een teamsport is. Is zien hoe de ploeg en vooral hoe Deschamps hier mee om gaat, dat blijft natuurlijk een grote uitdaging als je 6 weken op elkaars lip zit.

10 juni 2021 om 10:35

Relaxx mAn het zijn mensen he, geen engelen, shit man, ik wordt altijd moe van zulke praat. Je wilt niet weten met wie Depay allemaal ruzie heeft in de oranjenselectie, maar dit wordt allemaal binnenskamers besproken, hoort erbij, tenzij jij nooit gevoetbald hebt. In dat geval begrijp ik je wel

10 juni 2021 om 10:49

Je maakt mij nu nieuwsgierig vertel met wie allemaal heeft Memphis ruzie?

10 juni 2021 om 11:02

'je wilt niet weten met wie Depay allemaal ruzie heeft in de oranjenselectie, maar dit wordt allemaal binnenskamers besproken, hoort erbij, tenzij jij nooit gevoetbald hebt.'

Met wie heeft hij allemaal ruzie dan?

10 juni 2021 om 12:02

Ik snap je reactie niet zo goed? Wat bedoel je nou precies? En met wie heeft Depay nou ruzie?

10 juni 2021 om 11:18

@Maugaza Giroud moet niet piepen en serieus blij zijn dat ie er überhaupt bij zit. Vorig WK: Frankrijk wereldkampioen maar zijn inbreng: 0 schoten op doel en 0 goals/assists. Zoek maar op! Giroud is een loterij spits - eens in het kwartaal speelt hij magnifiek en scoort ie twee hattricks (bij wijze van spreken) maar door de regel heen is hij ghost. Frankrijk heeft veel betere alternatieven: Benzema, Mbappe, Griezmann (kan ook in de spits), Lacazette én Ben Yedder. Frankrijk voorin twee spitsen Benzema en Kylie, Griezmann erachter op 10, Pogba op 8, ene Kante op 6 dat wordt echt smullen. Die Giroud is in mijn ogen voor Frankrijk wat Linssen voor Oranje is. Stel je eens voor dat Linssen bij de selectie zat en dan ging lopen piepen dat ie af en toe een bal niet krijgt. :P

10 juni 2021 om 11:50

Mooi hoe de hype van Mbappe en het gebrek daaraan bij Giroud ervoor zorgt dat Giroud gezien wordt als nutteloos. Die jongen heeft nog 5-6 goals nodig om het record van Henry te verbreken, naast dat hij een EL een CL en tal van andere teamprijzen op zijn naam heeft staan die Mbappe niet heeft, maar iedereen doet alsof Giroud niet goed genoeg is voor de Franse ploeg en Mbappe Frankrijk aan een WK heeft geholpen.

10 juni 2021 om 12:08

Kijk hieronder maar is goed naar de reactie van Samcro, daar is geen speld tussen te krijgen.

Mensen zijn altijd zo denigrerend over Giroud, natuurlijk er waren interlands, zoals een paar maanden geleden tegen Oekraine dat hij zijn dag niet had en grote kansen om zeep had geholpen, waardoor Frankrijk niet won. Maar hij is bepaalde periodes ontzettend belangrijk geweest voor deze ploeg. Met zijn speelstijl past hij er juist uitstekend bij.

10 juni 2021 om 12:54

@Maugaza ja zo lust ik er nog meer. Ik praat over ZIJN rol en jullie halen teamverband erbij om zijn falen te coveren. EL en CL titels, was hij daar beslissend of laat me het anders zeggen speelde hij überhaupt. Ekkelenkamp heeft ook een landskampioenschap op zijn naam jaargang 2020/2021 maar wat was zijn inbreng. Jullie gaan ook voorbij aan mijn WK 2018 argument ... Selectief kijken is dat!

10 juni 2021 om 13:30

Ik ga nergens aan voorbij, maar wil er best nog op reageren. Natuurlijk wordt een spits afgerekend op doelpunten, maar toen Benzema ook maar sporadisch scoorde omdat alles op Ronaldo moest werd hij toch ook niet vervangbaar genoemd? Giroud is belangrijk in het spel verleggen naar de aanval, lukt het niet over de grond dan ram je hem lang en Giroud houdt m wel vast zodat anderen aan kunnen sluiten of hij iemand via de flank weg kan sturen. Mensen die doen alsof Giroud nutteloos was dat toernooi kijken dus alleen naar stats en niet naar het spel.

10 juni 2021 om 13:53

Als bankzitter de CL winnen zegt natuurlijk helemaal niks. Giroud mag braaf Mbappe z'n veters gaan strikken in dat opzicht. Dat hij in oefenpotjes lekker aan het statpadden is, leuk en aardig, maar in de grote toernooien heb je vrij weinig aan Giroud. Is voor Deschamps trouwens een no brainer, Benzema is terug gehaald vanwege de groep des doods, haast een wanhoopspoging, dus 2 intikkers tegen Bulgarije maakt Giroud niet opeens weer basispeler. Nadat je 2 ballen op een presenteerblaadje kreeg, alsnog janken over je teamgenoten. Giroud doet er verstandig aan om z'n toon te matigen. Is allesbehalve "onmisbaar" voor dit Frankrijk. Wel een sympathieke gozer overigens, dus eigenlijk gooit ie nu z'n eigen ruiten in.

10 juni 2021 om 20:25

@Nicket543 precies dit dus ... Giroud kun je als Franse ploeg echt missen als kiespijn. Nooit beslissend op belangrijke momenten, zijn interland goals zijn tegen de Gibraltars, Malta's en Liechtensteins van de wereld. Hij kreeg letterlijk twee intikkers en Samcro spreekt van Mbappe hype ahhaha hype nog wel. Knappe die sinds zijn 17e Monaco droeg, schitterde op EK 2016 en het WK 2018, nu bij PSG de pannen van het dak speelt waaronder Barca eigenhandig uitschakelt in de CL. Poeh als dat hype is en Giroud klasse LOL zoals ik al eerder zei voor Giroud 10 betere de 5 die ik al eerder opnoemde bijvoorbeeld. Sympathieke gozer wil ik best geloven maar wel dimmen met die hoogspraak.

Mbappe is zo geobsedeerd met Benzema dat hij niet eens meer naar Giroud wilt passen. Hahahah wat een situatie

10 juni 2021 om 10:42

Of giroud is geobsedeerd door benzema en probeert onrust te creëren.

10 juni 2021 om 11:48

Mbappe heeft geen enkele keer naar Giroud afgespeeld, zelfs geen poging. Terwijl Giroud gelijk elke kans erin schoot.

10 juni 2021 om 12:39

Haha snap je. Benzema is natuurlijk ander kaliber dan Giroud. Maar Giroud krijgt zulke praatjes omdat hij er gelijk 2 inlegt. En laten we eerlijk zijn: uiteindelijk gaat het als spits zijnde om het prikken. Maar dom van Giroud om vlak voor het EK dergelijke uitspraken te doen.

10 juni 2021 om 14:07

Ik denk dat daar echt een kern van waarheid in zit,je ziet aan alles dat hij zoveel respect voor benzema heeft..

Mbappe is een geweldig talent, maar moet oppassen dat zijn gedrag zijn prestaties niet naar de achtergrond gaat drukken. Het zou zonde zijn als hij niet alles eruit gaat halen en vanaf nu op dit niveau blijft steken, wat natuurlijk nog steeds een hoog niveau is maar ik heb het gevoel dat er nog meer in zit en dat hij als hij die streken blijft houden zich niet meer volledig op het voetbal gaat kunnen blijven focussen. Hij is nog jong, hopelijk wordt hij snel ook wijzer en volwassener.

10 juni 2021 om 10:52

Hij heeft wat oudere spelers nodig die hem op zijn plaats kunnen zetten. Alleen daarom al zou hij bij Real op vooruit gaan. In Parijs is hij de koning met Neymar en doet hij wat hij wil.

10 juni 2021 om 10:58

@samcro: Onzin, Mbappe is Frankrijks beste speler; die heeft recht van spreken. Een spits van een team dat wereldkampioen werd op een WK zonder zelf ook maar 1 goal te hebben gescoord mag toch echt een toontje lager zingen

10 juni 2021 om 11:47

Als je goed leest heb ik het nergens over Giroud en over Mbappe zijn gedrag in het algemeen. Maar goed, iemand die een reactie begint met 'onzin' heeft vaak lak aan wat er uberhaupt gezegd wordt.

10 juni 2021 om 11:59

Je hebt het over Mbappe's gedrag maar niet over zijn gedrag in het algemeen? Hoe vindt je dat zelf klinken. Je praat veel maar zegt weinig over het algemeen genomen trouwens

10 juni 2021 om 13:00

Er had idd ‘maar’ ipv ‘en’ moeten staan na Giroud. My bad, maar punt blijft staan.

10 juni 2021 om 13:16

@nousommesPari. Mbappe de beste speler van Frankrijk noemen is niet helemaal waar. Een Kante die simpelweg andere positie speelt maar niks onderdoet voor hem. Maar met name Benzema is technisch en voetballend toch de beste speler van Frankrijk. Goed kijken wanneer hij speelt, het wereldklasse niveau wat niet hoeft te scoren om de beste man op het veld te zijn.

Bizar dat ego van jongens al Mbappe. Stel je voor dat iemand zegt dat je een keer een verkeerde keuze makt op het veld.

10 juni 2021 om 10:33

Bizar dat ego van Giroud. Je hebt 2x gescoord en minuten mogen maken, wees blij en ga nieet in de media klagen over teamgenoten. Bespreek dit in het team, en niet je teamgenoten in de media lopen afzeiken.

10 juni 2021 om 10:35

Net zo fout inderdaad

Ik krijg hier Frankrijk 2002 vibes van. Torenhoge favoriet maar te veel ego's in het team om elkaar wat te gunnen. Zou dit jaar ook zomaar eens enorm kunnen gaan tegenvallen, ondanks dat ze kwalitatief op papier de te kloppen ploeg zijn.

10 juni 2021 om 10:34

Het zijn net Nederlanders die Fransen. Gelukkig is de huidige generatie in Nederland wat minder heetgebakerd. Vroeger was er bij Nederland ook vaak hommeles.

10 juni 2021 om 10:44

Komt omdat er gwn niks rondloopt bij het Nederlands elftal. Tijden met robben sneijder vander vaart van persie zijn voorbij. Nu heb je jongens die niet kunnen voetballen en niet bij de absolute top horen. Dan heb je ook gelijk een veel minder winnaars mentaliteit.

10 juni 2021 om 11:05

Precies wat Aad Handgrenaat zegt. Als Davy Klaassen dit soort diva gedrag vertoont lacht iedereen zich de ballen uit de broek. Frankrijk knettert het gewoon meer omdat je 4 a 5 absolute wereldtoppers in het team hebt. Dat was destijds in 2002 ook met Zidane, Henry, Pires, Vieira etc.. Denk aan NL in '78 waar de twee absolute vedettes (cruijff, Van Hanegem) niet meegingen door onenigheid. Waar er kwaliteit is, zijn er ego's, en waar ego's zijn knettert het weleens intern.

10 juni 2021 om 11:13

Haha zuurpruim Blind de ligt de vrij depay wijnaldum en frenkie kunnen heus wel ballen hoor.

10 juni 2021 om 12:44

Ze kunnen allemaal ballen, maar of ze zo goed zijn...

Mbappe is echt een ergerlijk ventje geworden met een ego groter dan Rusland en Canada samen. En dit is al jaren zo, dan denk ik bv aan het uitdagen tegen België op WK 2018 - toen was hij amper een knulletje van 19, die toevallig goed tegen een balletje kan trappen en vooral heel snel kan lopen. Dan spreekt men over hoe bescheiden hij is, maar daar trap ik niet in. Vind het wel een fenomenaal opwindende voetballer die ik altijd zal blijven volgen maar puur qua karakter heb ik het meer voor een Messi de Bruyne of Kaka dan Mbappe of Neymar. Waar is het respect voor Giroud die 12 jaar of zo ouder is

10 juni 2021 om 10:35

Wat hij toen ook tegen Alba zei. Pique vroeg hem heel droogjes: Wie ga je vermoorden.

11 juni 2021 om 00:20

@bon Jovi, ik ben het met je eens. Ik vond hem eerst wel leuk en speels, maar je ziet dat Neymar ook zijn invloede heeft. Rot gedrag vaak, vervelend om naar te kijken zeker als je ziet hoe goed die jongen echt is.

Goed zo, lekker onderling zeuren en dan na de poulefase naar huis.

Frankrijk wordt door iedereen - inclusief mezelf - topfavoriet gebombardeerd. Echter, een team met teveel sterren is zelden echt succesvol. Het gaat om de juiste mix en zeker op zo'n toernooi gaat het om door het vuur gaan voor elkaar, kennen waar je staat in de selectie en veel duidelijkheid hebben. Bij Frankrijk lijkt people management de grootste taak van de manager. Dat is hun grootste valkuil (zie 2010).

Echt een taak voor De Boe... uhm, iemand als Koeman, Ancelotti of Zidane, zeg maar.

Prachtig elftal maar dit is de reden dat ze niet de titel gaan winnen. Portugal en duitsland gaan frankrijk uitschakelen , of ze worden met mazzel 3e. Goed kunnen voetballen (en dat kunnen ze) is 1 , je moet ook willen De honger lijkt me weg na 2018 en voor elkaar willen lopen lijkt er ook niet in te zitten. Ga er dan maar aanstaan in zo"n poule.

De geschiedenis dreigt zich te gaan herhalen, Frankrijk heeft teveel sterren binnen hun selectie die allemaal willen schitteren en daarom geen elftal wordt dat voor elkaar knokt. Deze onenigheid kan ze wel eens gaan opbreken.

Frankrijk rommelt het dus… meestal geen goed teken.

Mbappe begint Neymar-streken te vertonen.

Dit is toch een teken dat mbappe nooit het niveau van Messi of Ronaldo zal halen. Die hebben niet zulke kleinzerige zieltjes. Neymar wel, dus daar zal ie het wel van hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder20
H. LlorisKeeper20
P. PogbaMiddenvelder20
A. RabiotMiddenvelder20
C. TolissoMiddenvelder20
K. BenzemaAanvaller20
A. GriezmannAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

102 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren