Theo Janssen verbaast zich over De Boer: ‘Dan denk ik: kom op Frank’

Donderdag, 10 juni 2021 om 09:25Rian Rosendaal • Laatste update: 09:26

Er is met name de laatste tijd nogal wat kritiek op de manier van communiceren van Frank de Boer. De bondscoach zou op dat vlak beter met de internationals van Oranje moeten omgaan, zo luidt het oordeel. Theo Janssen, die bij Ajax korte tijd samenwerkte met de trainer, vindt ook dat De Boer zich in sommige gevallen beter kan presenteren richting pers en publiek.

"Ik zie een andere Frank dan degene die ik ken", concludeert Janssen in een vraaggesprek met Voetbal International. "Ik proef twijfel en onzekerheid als ik hem op tv zie. Hij staat duidelijk onder hoge druk. Terwijl hij toch wel wat gewend is op dat vlak, als speler en als trainer. Maar er gebeurt bijna elke dag wel iets raars bij Oranje en de communicatie verloopt rommelig", uit de analist zijn zorgen. "Soms lijkt hij verrast door de vragen die hij krijgt. Dan denk ik: Kom op, Frank, je bent een voormalige topvoetballer, als trainer heb je in Nederland hartstikke goed gepresteerd."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ronald de Boer is van mening dat zijn broer 'de randzaken beter moet dealen'. "Daarin moet hij scherper zijn. Als je bij de naam Quincy verschillende associaties hebt, moet je Promes in persconferenties gewoon bij zijn achternaam noemen", verwijst de analist naar het feit dat de bondscoach op een persmoment per ongeluk Queensy Menig benoemde in plaats van Promes. "Kleine dingetjes. Aan de andere kant wordt het steeds gekker in de wereld van het voetbal en de media. Elk detail wordt enorm opgeblazen, vooral op social media. Maar daar heeft hij nou eenmaal mee te maken en dan moet je daar scherp mee omgaan."

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk vindt dat er teveel wordt gesproken over het functioneren van De Boer. "Het EK is nog niet eens begonnen. Geef hem de tijd." Leo Beenhakker, een andere bondscoach uit het verleden, is het eens met de woorden van Van Marwijk. "Laat Frank nou maar gewoon lekker zijn gang gaan’, zo laat hij weten. "Het leidt alleen maar af, als andere trainers zich met de bondscoach gaan bemoeien." Dick Advocaat voelt niet de behoefte om zijn mening over De Boer te ventileren. "Ik ga me even niet in de discussies mengen."

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Heb jij vertrouwen in Frank de Boer als bondscoach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Al eerder gezegd de staf is niet scherp en maakt veel foutjes.
Ik hoop dat hij nu de rust heeft gehad om een beetje bij te komen zodat ze scherp aan het toernooi beginnen.
Daarnaast hoop ik toch echt dat hij van de 5-3-2 afstapt.

10 juni 2021 om 12:06

Mee eens. Ik snap de gedachte enigszins wel van de 5-3-2. We hebben betere verdedigers en middenvelders in vergelijking met de aanvallers. Dan zou je kunnen zeggen, stel zoveel mogelijk goede spelers op, dus kies voor 5-3-2. Aan de andere kant kun je zeggen: de aanvallers zijn minder goed, dus moeten er meer van opgesteld worden om toch gevaarlijk te kunnen zijn. De verdedigers zijn wel goed en kunnen het defensief wel aan met minder mensen achterin. Dus dat zou in de richting van 4-3-3 wijzen. Die formatie is ook bij iedereen bekend en iedereen kan er goed in spelen.

Afijn. Frank is coach. Hij mag het bepalen. Ik ga hem pas beoordelen als de poulefase voorbij is.

Ik maak me wel zorgen. Het selectiebeleid is vreemd en de 5-3-2 formatie loopt nog niet op rolletjes. We gaan het zien!

10 juni 2021 om 13:23

Zijn beoordeling komt na het EK. Een winnend coach zal altijd gelijk zijn.
Zijn tussen rapport is niet zo best iig.

Je kan best 532 spelen echter moet je dat doen tegen betere tegenstanders. Wijndal is heel onwennig en weet vaak niet wat te doen.
We hebben prima verdedigers echter kwamen die wel een paar keer in de problemen tegen tegenstanders met 3 aanvallers.

Ik hoop echt dat hij 433 speelt en eventueel uitwijkt naar de 532 als de tegenstander sterker is.
Maar we gaan het beleven. Het leeft bij mij nog niet iig.

Ik ben het eens met van Marwijk en Beenhakker. De Boer begint al gefileerd aan het toernooi. Iedereen (alle 17 mln bondscoaches) weet het beter en er wordt ook aan iedereen om hun mening gevaagd. De Boer mist zijn beste speler en captain van het team. Dan begin je natuurlijk al gemankeerd aan het toernooi. Daarnaast is het de vraag of de Ligt het haalt.

10 juni 2021 om 09:48

Hij maakt het er natuurlijk ook wel een beetje zelf naar. Het oogt gewoon met regelmaat onprofessioneel en knullig, en dat moet je gewoon niet hebben rondom een ploeg die geacht word optimaal te presteren op een EK.

10 juni 2021 om 09:55

Hij doet zeker gekke dingen, maar iemand in zijn positie heeft een zeer ondankbare taak. Hij krijgt landelijk gezien meer kritiek te verduren dan het kabinet in de Toeslagaffaire. Maar ik ben het helemaal met je eens dat hij het toe nu toe alles behalve professioneel aanpakt. Qua spelersmateriaal zou hij maximaal 1/8 of 1/4 finale kunnen halen. Alles minder is slecht en alles beter is boven (mijn) verwachting.

10 juni 2021 om 12:16

Ondankbare taak? Zijn de andere coaches dan ook met zoveel wantrouwen ontvangen? Volgens mij is Danny Blind de enige die 'ondankbaar' werk had voor de Boer. En die kritiek is echt niet vanaf het begin af aan gebleven. Nee, het wantrouwen van vele mensen is toch zeer betrouwbaar gebleken. Zowel als peoplemanager als voetbaltrainer komen er dingen naar buiten die NL elftal onwaardig zijn.

10 juni 2021 om 15:22

Ja maar ik vind wel dat we onze eigen poten aan het zagen zijn. Ik bedoel ik ben ook geen fan van frank de boer maar we kunnen er nu toch niks meer aan veranderen. Al dat gezeik en negativiteit om oranje helpt ons niet om het EK te winnen en we moeten achter onze ploeg staan voor nu. Laat frankie gewoon lekker ze ding doen en geef iedereen daar wat vertrouwen daar hebben zij ook meer aan. Na het toernooi mogen jullie weer gaan zeuren. Ik geloof niet dat zij namelijk zogenaamd helemaal niks van de media mee krijgen. Ik begin echt soms het idee te krijgen dan frank steeds veel van ze keuzes baseert om de opinie en wat hij zelf niet eens wil.

10 juni 2021 om 09:48

Er komt veel commentaar op de boer. Maar is dat echt zo gek? Kijk naar de wedstrijden, statistieken, het spel, de gekke uitspraken en het gekke beleid. Daarnaast zegt hij iets over speler A en doet bij speler B precies het tegenovergestelde. Dat soort dingen kloppen niet, als je A kiest moet je dat bij elke speler doen en niet bij de 1 wel en de ander niet. Tuurlijk missen ze van dijk, maar met de ligt en de vrij heb je 2 fantastische verdedigers. Hij maakt het vooral zichzelf nogal moeilijk.

10 juni 2021 om 09:50

Maar dat is toch standaard voor elk EK of WK? Dat is altijd een gekte. Elk dingetje word breed uitgemeten in de media. Ook als van Marwijk of van Gaal aan het roer stonden wisten 17 miljoen bondscoaches het beter.

10 juni 2021 om 10:58

Buiten Danny Blind heb ik nog niet zoveel kritiek op een bondscoach gezien. Normaal zijn het de kleinere dingetjes. Niemand had zozeer twijfels bij het functioneren van Van Marwijk en Van Gaal in Oranje.

10 juni 2021 om 11:22

Nee klopt maar het is ook aan de bondscoach om er voor te zorgen dat er weinig te melden valt. Discussie over spelers zal er altijd zijn. Maar de Boer heeft sommige dingen ook zelf veroorzaakt. Niet handig omgesprongen met de spelers die afvielen. Daarna met Cillissen die aangaf dat ze iets anders hadden afgesproken dan wat er daarna besloten is. Een Promes in de selectie laten die nu veelvuldig in het nieuws is.

10 juni 2021 om 10:29

Als ik op mijn werk hetzelfde zou doen als de Boer doet bij Oranje dan had ik een berisping gekregen of had ik op straat gestaan. De Boer is ongeschikt als trainer vind ik. Heeft het alleen bij Ajax aardig gedaan daarna 0,0 gepresteerd.

10 juni 2021 om 10:40

Mee eens, maar wat als NL het EK wint (ik zie het niet gebeuren, maar ze doen mee aan het toernooi, net als Griekenland destijds) ? Is het dan nog altijd de incapabele coach? Let maar op, dan komt scorebordjournalistiek om de hoek en is hij ineens een grootheid onder de coaches.

10 juni 2021 om 15:40

@houtapp, dat is met meer dingen zo, als jij op je werk net zoveel fout doet als Rutte of elk ander kabinetslid wordt je ook weggestuurd, hier worden ze gewoon weer herkozen.. Sommige functies mag je 100 fouten maken zonder dat er consequenties aan vast zitten

10 juni 2021 om 10:57

Da's echt te kort door de bocht. Hij maakt erg veel fouten in een te korte tijd. Mensen zijn natuurlijk niet dom en constateren dat. Hij had inderdaad niet heel veel krediet, maar dat is natuurlijk ook niet voor niets. Hij doet het gewoon niet goed. De resultaten zijn zeer matig, het spel is vrij matig en z'n communiceren is hopeloos. Alles wat er in de afgelopen jaren fout ging bij De Boer, zie je nu onder een vergrootglas terug.

10 juni 2021 om 11:13

Dat snap ik allemaal, maar er wordt ook wel héél kort erop gezeten. Als hij zich verspreekt (menig ipv Promes zeggen) dan wordt hij publiekelijk te schande gemaakt en staat het op de voorpagina van de krant. Ik vind dat zwaar overtrokken. Ik verspreek me ook wel eens.
Promes had hij nooit mee mogen nemen en Cillessen had hij altijd mee moeten nemen. Dat zijn wel aanwijsbare fouten (in mijn ogen).
Nu wordt hij ook bekritiseerd om zijn keuze voor de Roon. Ik zou de Roon ook niet kiezen, maar de bewierookte Koeman had de Roon ook altijd in de basis staan.
De wedstrijden die onder de Boer verloren gingen, en dan doel ik met name op Turkije uit, verliepen ook wel erg ongelukkig (je krijgt bijna geen kans tegen en er gaan er 4 in). Koeman had wat dat betreft veel meer bijval. Daar wordt van weggekeken.
Wat dat betreft doen veel critici aan scorebordjournalistiek.

10 juni 2021 om 11:36

De bewierookte Koeman gebruikte De Roon in het 4-3-3 systeem om niet overlopen te worden op het middenveld. Hij kwam nauwelijks aan de bal en als hij de bal had, passte hij 'm snel naar iemand in de buurt. De Boer gebruikt De Roon terwijl je al 3 centrale verdedigers hebt. Er is onduidelijkheid en De Roon staat lucht te dekken. Vervolgens komt hij ook nog eens veel aan de bal in een overvol gebied en dan komen zijn zwakheden aan bod. Dat is een tactische blunder. Natuurlijk doet men aan scorebordjournalistiek. Aan de hand van het scorebord zie je de effecten over een periode langer dan 1 of 2 wedstrijden. Koeman verloor van de grote landen en won er ook regelmatig van en won eigenlijk van bijna alle kleinere landen. De Boer speelt gelijk tegen Schotland, verliest van Turkije, verliest van Italie, speelt gelijk tegen Bosnie-Herzegovina. Alles wat ook maar een beetje kan voetballen, daar verspelen we punten tegen. Dat kun je niet afdoen als pech. Zo'n verspreking interesseert me niet. Ik vond 't vooral grappig.

10 juni 2021 om 11:49

Je zegt dus eigenlijk dat Atalanta niet de ploeg is waar de Roon zou moeten spelen? Dat die coach iedere week een tactische blunder maakt door de Roon in een 5-3-2 (3-5-2) opstelling als defensieve middenvelder te gebruiken?

10 juni 2021 om 11:59

Ik heb het niet over het systeem, maar de invulling ervan. Atalanta is bij elkaar gezocht en gekocht voor dat systeem. Bij Oranje hebben we niet de spelers om dat systeem effectief te kunnen spelen. Vanaf het middenveld is de balcirculatie daarvoor te laag, zijn onze backs te beperkt en onze aanvallers simpelweg niet goed genoeg buiten Memphis.

10 juni 2021 om 12:28

Maar dat ben ik ook helemaal met je eens. Ik zou 4-3-3 spelen, maar dan wel zonder de Roon. Ik denk dat Nederland het sterks is in die formatie, temeer daar het gros van de selectieleden gewend is om in die formatie te spelen. de 5-3-2 werd gespeeld bij gebrek aan goede centrale verdedigers (de Vrij hadden we alleen, maar Mathijssen en Heitinga is niet om over naar huis te schrijven). Daarbij had je exceptionele aanvallers met Sneijder, Robben en van Persie. Nu heb je alleen Memphis die dat niveau aankan. Als je de oefenpot tegen Schotland zag dan had je als scorend vermogen alleen Depay en Weghorst. De rest scoort momenteel weinig. Dat is aanvallend erg pover natuurlijk.
Maar goed, de bondscoach beslist en zolang we er niet uitliggen, kan hij presteren.

10 juni 2021 om 14:20

En dat ben ik weer volledig met je eens. Als ik de bondscoach was, zat De Roon gewoon op de bank. Maar goed, laten we hopen dat De Boer z'n ogen goed werken en dat hij beseft dat 5-3-2 totaal niet werkt.

We zijn met z’n allen bijzonder kritisch op De Boer, maar daar is ook gewoon alle reden voor! De stijgende lijn die onder Koeman was ingezet heeft hij eigenhandig de nek omgedraaid, hij kraamt onzin uit op persconferenties, lijkt niet of heel slecht te communiceren met zijn spelers en maakt hele rare keuzes! Neem het voorbeeld Cillissen: denk jij dat die jongen nog met plezier naar het NL’s elftal gaat na het EK? Die heeft nu dusdanig (terecht overigens) de pleuris in dat een speler met een beetje karakter zoals Van Bommel, Van Nistelrooy of Seedorf per direct bedankt zou hebben om met deze bondscoach nog voor Oranje te willen spelen.. Hij lijkt er zelf ook totaal geen vertrouwen in te hebben dat hij na het EK nog steeds bondscoach is!

10 juni 2021 om 09:46

Welke stijgende lijn? je bedoelt dan hopelijk de resultaten tijdens niks zeggende potjes? want het voetbal was toen ook niet om aan te zien en echt belangrijke wedstrijden zijn er ook niet gespeeld.die nations league zijn gewoon verkapte oefen potjes.op de westrijden tegen Frankrijk(goed) en Duitsland(geluk) heb ik geen leuke wedstrijd gezien. en je kwalifieciren zou met nederland altijd moeten lukken(ik weet het 2 keer niet en dat was ook schandalig) kijk even de wedstrijd terug waar we ons kwalificeerde l,dat was verschrikkelijk. ik ben absoluut geen fan van F de boer,maakt veel fouten en is erg slordig,maar dat op hemelen van Koeman bergijp ik werkelijk niet. Ik vind dat er ook wel is kritiche mag gekeken worden naar Knvb. eerste keus na dat koemna weg ging? frank rijkaard,iemand die al jaren gestopt was. je oor te luisteren leggen bij wat de spelers willen en dan ook nog met F de boerd komen die laste jaren alleen maar gslecht gepresteeerd heeft.onbegrijpelijk. wilde er niemand anders?

10 juni 2021 om 09:53

Het behalen van de Nations League finale bijvoorbeeld? Koeman heeft daarin laten zien dat hij dit Nederlands Elftal wel dusdanig georganiseerd kreeg dat ze van enkele grote landen hebben kunnen winnen. Dat is nu gewoon weg. Niemand, maar dan ook niemand, zou nu nog een wedstrijdje tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland of Portugal op winst voor Oranje zetten!

10 juni 2021 om 09:59

En wat hehben we precies aan de natoins league? wauw the finale van een oefen toernooi.

10 juni 2021 om 10:25

Verstand, jij zag toch zelfs ook wel dat Nederland onder Koeman eindelijk een keer iets voorstelde? We wonnen eindelijk weer van grote landen. Je kunt doen als Nations League niks is maar ze speelden gewoon met alle basiselftallen en het blijft gewoon een prijs. Ook kun je dan nog kwalificeren voor een eindtoernooi. Onder Koeman was de sfeer een stuk beter en waren er geen randzaken. Onder Koeman liep het ook stukken beter. We werden zelfs outsider genoemd en we hoefden niet bang te zijn om tegen grote landen te spelen. Hoe anders is het nu? Nu worden Oekraïne en Oostenrijk al gevreesd.

10 juni 2021 om 10:39

Arsenal890,ik vond het onder koeman beter gaan als nu,zeker weten.
Alleen ik begrijp ddie euforie over koeman alleen niet. zo geweldig was het niet en onder koeman vond ik ons ook absoluut geen kans hebber zijn.daar is het team gewoon niet goed genoeg voor.

10 juni 2021 om 10:48

Dan vraag ik mij af wanneer je het wel geweldig vind gaan. Tuurlijk het team was toen ook nog niet goed genoeg en we waren ook geen kanshebber als Frankrijk of Portugal maar wel een gevaarlijke outsider. Dat zijn we nu in de verste verte niet. Het gaat ook om het totaal plaatje. Iedereen was vol vertrouwen en de sfeer was geweldig. Nu is dat totaal anders en heb je al enkele ontevreden spelers rondlopen. Dat helpt gewoon niet en dat voorkwam koeman toentertijd.

10 juni 2021 om 11:25

Haha ja dat is juist het probleem,ik vind het al jaren niet geweldig gaan.vind het voetbal al heel lang niet om aan te zien bij het nederlands elftal.

10 juni 2021 om 09:47

We zijn idd terecht kritisch, maar om nu te zeggen dat hij persoonlijk de stijgende lijn van Koeman de nek om heeft gedraaid is wat overdreven. Koeman startte op het absolute dieptepunt, slechter kon gewoon niet. Dan heb je al gauw een stijgende lijn. Ik vindt het niveau nu niet heel veel minder, al voelt het gemis van Van Dijk zwaar. Echter, Koeman straalde een enorme rust uit, had ook de randzaken gewoon goed op orde en daar gaat er nu echt teveel mis. Hopelijk kunnen de spelers er een positieve draai aan geven op het toernooi.

Ik weet ook niet wat de Boer heeft t.o.v. 10 jaar geleden .. Toch mooi dat oud (bonds)coaches zich minder negatief uitlaten. Geeft wel aan dat het gewoon een gespannen tijd is en ze weten dat dit er bij hoort. .

Frank de Boer ziet er ook vind ik persoonlijk moe en slecht uit, ouder dan zijn echte leeftijd. Ik begin me wel af te vragen of die er echt wel zin in heeft.

Frank kan beter geen persconferenties meer houden. Het lijkt wel of ie stijf staat van de zenuwen.
Misschien voelt het na zijn buitenlandse mislukkingen een beetje als laatste kans en ligt daarom de druk er zo dik op. En dat met een selectie die op Europees niveau echt niet absolute top is.

Het begint er al mee hoe en waarom de Boer is aangesteld als bondscoach. Daar werden door vele al vraagtekens gezet. Als je daarna als coach niet zulke denderende resultaten haalt dan krijg je natuurlijk al gauw kritiek. Men moet nu ook niet doen dat die kritiek er is gekomen in de aanloop naar het EK .

Frank de Boer komt communicatief gewoon niet sterk over.
Ik was het bijvoorbeeld ook niet eens met het niet oproepen van een vervanger van Donny van de Beek. Ik riep ook: roep een Karsdorp op, die kan ideaal zijn in deze opstelling.

Echter bedacht ik mijzelf later ook: degene die hij nu nog oproept als vervanger, gaat geen minuut maken, waar maak ik mij druk om. Spelers als Gakpo zaten bij de oefenwedstrijden zelfs op de tribune!

Verder begint Frank echt al met een mega dikke achterstand bij het gros van het publiek in Nederland. Hij kan al bijna niet meer ''tegenvallen''. Iedereen heeft ergens wel wat over te zeiken (al dan niet terecht).

Als hij er nu uitvliegt in de groepsfase, wordt hij gefileerd (en terecht), mede vanwege zijn keuzebeleid/selectiebeleid.
Als hij er na de groepsfase uit vliegt tegen een mindere tegenstander ook.

Maar als hij de kwartfinale haalt en eruit vliegt tegen een kaliber Frankrijk, dan heeft Frank bij 90% van de bevolking de verwachtingen al overtroffen. Eigenlijk kan het voor Frank persoonlijk al bijna geen slecht EK meer worden

Depay moet een keer normaal doen ipv zijn vingers in zijn oren te steken. Hij wordt door miljoenen bejubeld en dan zo omgaan met een beetje kritiek. Duidelijk teveel door mammie gepamperd

Er is nu zoveel kritiek op Frank de boer, en op het Nederlands elftal dat je haast gaat denken dat Nederland wel Europees kampioen gaat worden denk dan dat Frank de boer met plezier alle topics gaat opzoeken die over hem gingen na het EK en dat hij dan veel gaat lachen bij de reacties erop.

10 juni 2021 om 12:01

Ik heb niet het idee dat de bijdrage van De Boer enorm gaat zijn in positieve zin. Maar goed, met een slechte coach kun je nog steeds ver komen. We hebben een aantal spelers die geweldig kunnen voetballen als ze het op de heupen hebben.

Natuurlijk kun je het eens zijn met van Marwijk en Beenhakker maar ook die kregen kritiek in hun tijd. De Boer krijgt nu wel heel erg veel kritiek over zich heen maar is communicatief ook heel zwak en dat niet alleen hij staat onder een hele hoge druk vanwege dat zijn voorganger Koeman het opgepakt heeft om van een door de Knvb gevoerd slecht beleid weer iets neer te zetten en dat moet de Boer maar zien door te trekken, dat valt beslist niet mee. Dat hij totaal verkeerde keuzes maakt is maar al te duidelijk en dan krijg je heel snel heel Nederland over je heen alleen moet hij daar ook mee om kunnen gaan. Voor hem is het te hopen dat Nederland iets presteert anders is het voor hem nog moeilijker met zijn voorgeschiedenis iets te bereiken elders. Hij oogt ontzettend onzeker, is eigenzinnig en zijn filosofie is heilig en zelf een spelersgroep kan daar niets aan veranderen en dat noem ik al geen eenheid meer in het gehele team.

De kritiek die dankt de Boer aan zichzelf.
Ik ben het eens met Beenhakker en Bert en als we straks winnen is iedereen wel weer positief, maar we zijn gewoon kritisch op de dingen die de Boer en dat is niet zonder reden.

Hij heeft Cilessen compleet laten vallen, zijn eerste keeper omdat hij toevallig corona kreeg. Hij neemt Promes mee, die bijna nog nooit goed heeft gespeeld voor Oranje, maar omtrent de rechtszaak wel een flinke negatieve bijdrage kan leveren. Hij blijft vasthouden aan de Roon, die hetzelfde speelt als Frankie en daarnaast te veel fouten maakt en verdedigend niet veel toe voegt. Daarnaast word Weghorst op de valreep geselecteerd en komen we erachter dat hij toch best aardig kan ballen.

Ik vind dat de Boer ballen heeft om zijn eigen ding te doen en niet te luisteren naar de menigte. We zullen hem straks toch beoordelen op de resultaten op het EK. Maar door alle twijfelachtige dingen die hij heeft gedaan zullen slechte prestaties dubbel worden uitvergroot.

Theo zegt het goed. Frank oogt al sinds hij bondscoach is als een onzeker mannetje. Lekker de schroom van je af gooien en schijt hebben aan iedereen Frank!

Ik denk dat de Boer ook wel voelt dat als hij slecht presteert met Oranje zijn carrière als trainer misschien wel voorbij is. Buiten Nederland kan je het dan in ieder geval vergeten. Die druk straalt op hem af en daardoor maakt hij fouten. Het is voor iedereen te hopen dat de poulewedstrijden onze kant op vallen en de Boer ook wat relaxter wordt, dan kan het héél misschien nog wat worden dit toernooi.

Frank heeft meer gepresenteerd dan Theo Jansen in zijn carrière! Theo werkt lekker in de luwte . Grote trainers hebben geen kritiek op hun collega's!

Hij had nooit bondscoach mogen worden!

Frank heeft wat tijd nodig en moet Oranje weer goed laten voetballen. Denk echt wel dat het mogelijk is, maar veel tijd zal hij niet krijgen. Je merkt dat hij onder druk staat in zijn communicatie en handelen, maar dat hoort erbij natuurlijk als bondscoach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

René van der Gijp: ‘Ik vind het het allerlulligste voor Frank de Boer’

Nederland stapte maandagavond ook in de derde en laatste groepswedstrijd van het EK als winnaar van het veld. Het team van bondscoach Frank de Boer was met 0-3 te sterk voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren