Topkandidaat bij Tottenham is bekend; Ajax kan opgelucht ademhalen

Woensdag, 9 juni 2021 om 21:25Dominic Mostert • Laatste update: 21:36

Paulo Fonseca lijkt op dit moment de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur te worden. Volgens journalist Fabrizio Romano is de clubloze trainer 'in gesprek' met de Premier League-club, terwijl Gianluca Di Marzio meldt dat hij al zijn jawoord heeft gegeven. Fonseca kan een driejarig contract ondertekenen bij de club uit Londen.

De voorbije weken werden al een aantal trainers serieus in verband gebracht met het trainerschap bij Tottenham. De club beëindigde in april de samenwerking met José Mourinho en maakte het seizoen vervolgens af met interim-manager Ryan Mason. Onder meer Erik ten Hag en Mauricio Pochettino werden nadrukkelijk in verband gebracht met the Spurs, maar zij bleven respectievelijk Ajax en Paris Saint-Germain trouw. Vorige maand meldde the Athletic dat Ten Hag, ondanks zijn contractverlenging, nog altijd in beeld was.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vervolgens werd Antonio Conte met de functie in verband gebracht, maar vorige week staakte Tottenham de gesprekken met de bij Internazionale vertrokken trainer. Hij wilde volgens Romano meer dan vier stafleden meenemen en er was bovendien een verschil in salarisaanbod van drie miljoen euro per jaar. Zodoende kwam Fonseca in beeld om de nieuwe trainer te worden. Hij vertrok vorige maand na twee seizoenen bij Roma.

Romano schrijft dat Fonseca 'honderd procent openstaat' voor het trainerschap, mits Tottenham in 'de komende uren' laat blijken hem echt te willen hebben. De 48-jarige Portugees, in het verleden trainer van onder meer FC Porto, SC Braga en Shakhtar Donetsk, heeft goede gesprekken achter de rug met Fabio Paratici, die formeel nog niet in dienst is bij Tottenham maar op korte termijn wordt aangesteld als sportief directeur.


Poll

Is Paulo Fonseca een goede trainer voor Tottenham Hotspur, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door rossumpsv)

Geen voorbode voor succes. Is verre van de eerste keus en wordt nota bene opgevolgd door Mourinho bij zijn vorige club. De trainer die is weggestuurd bij Tottenham..

Het lijkt er op dat Levy graag een coach wil met niet al te veel eisen zodat hij zijn controle kan behouden, een kwalijke zaak.

Had dan nog liever de coach van Wolves gezien of opkomende trainers zoals Potter of Hassenhutl.

9 juni 2021 om 21:45

Nuno Santo de trainer die vertrokken is bij Wolves is in beeld om Carlo Ancelotti op te volgen bij Everton. Als Marcel Brands hem kan strikken verdiend hij wederom een groot compliment met deze uitstekende trainer

9 juni 2021 om 21:50

Dat zou hij goed doen inderdaad. Denk ook dat het qua materiaal (als Kane zou vertrekken) niet ver uit elkaar ligt. Everton is ook makkelijker qua verwachtingspatroon. Ancelotti heeft daar uiteindelijk toch niet weten te spelen om de Europese plekken en echte druk is er niet op hem gezet.

10 juni 2021 om 09:10

Nuno Santo gaat zo goed als zeker naar Crystal Palace dacht ik.

Ik begrijp niet dat ze niet een Engelse manager proberen. Ik zou bv die Howe van Bournemouth wel is willen zien bij een club als Tottenham.

9 juni 2021 om 21:40

Ondanks dat ie al een tijdje terug door slechte resultaten is ontslagen bij Bournemouth, vind ik Howe echt een uitstekende optie voor Tottenham, zie het echter niet gebeuren na pocchettino en mourinho. Levy zal wel klaar zijn met trainers die het elftal naar hun hand willen zetten, wat naar mijn mening geen goede zaak is... Aan de andere kant ben ik nog steeds niet helemaal over m’n kater van twee jaar geleden heen, dus zou er verder niet echt mee zitten😉

9 juni 2021 om 21:45

Iedere trainer wil het team naar z'n hand zetten, toch?

9 juni 2021 om 22:02

Ik heb die kater ook en heb niets met Tottenham. Probeer een beetje mee te denken, zo'n grote competitie en zo weinig Britse managers. Die Howe kwam op mij goed over en liet Bournemouth bij tijd en wijle goed spelen.

9 juni 2021 om 21:48

Dat is gewoon geen optie, Howe kreeg bij Bournemouth de vrije hand en kon echt als een dictator door die club stampen. Die dictator hebben ze al bij Tottenham en dat is Levy. Howe zal nooit werken (zowel letterlijk als figuurlijk) bij een club waar hij niet de complete controle heeft. Zodra hij die niet had ging het bergafwaarts en vertrok hij!

9 juni 2021 om 22:06

Oh dat wist ik niet van Howe, die complete controle. Maar om nu te zeggen dat hij vertrekt wanneer het bergafwaarts gaat vind ik een beetje kort door de bocht na 8 jaar bij 1 club. Hij is meerdere malen gedegradeerd en ik dacht dat hij de laatste x ontslagen was??

9 juni 2021 om 22:42

In goed overleg uit elkaar geloof ik, maar dat seizoen daarvoor is hem een stuk controle ontnomen door de club. Daarna is het gewoon aantoonbaar minder gegaan!

10 juni 2021 om 08:09

Ik had gehoopt dat ze een belletje naar Gerard zouden plegen. Heeft het toch meerdere jaren goed gedaan bij Rangers.

10 juni 2021 om 10:59

Hij doet het zeker goed maar die kan naar mijn menig beter wachten op het moment dat hij het kan overnemen van Klopp. Als hij goed genoeg is (dat denk ik wel) hoort hij bij Liverpool. En hij heeft iets moois opgezet bij Rangers, volgend seizoen misschien CL.

Hoe flink moet je zakken om voor een club als Tottenham te claimen voor top trainers te gaan en vervolgens Fonseca te kiezen. Had dan die trainer van Wolves aangesteld of Ryan Mason aangehouden.

9 juni 2021 om 21:32

Mason is nog te onervaren. Maar fonseca hoefde ook niet Maar ik ga niet negatief doen. Zien wel hoe die bevalt

9 juni 2021 om 21:36

Ik denk dat dit gewoon de vijver is waarom Spurs moet vissen. Waarom zou er een toptrainer interesse hebben in Spurs? Het is geen topclub en met die Levy zul je als trainer ook niet de nodige investeringen krijgen.

Kent iemand deze man. En hoe speelt hij. Wel raar vind ik deze man moest weg bij roma. Maar kan altijd verassen

9 juni 2021 om 21:38

Er was een uitgebried artikel over hem hier op VZ voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax. Was leuk om te lezen. Goiede trainer die sterk uit de discipline speelt. Hij zou wsl wel een ander, 3-5-2 achtig, systeem aanbrengen denk ik. Hier is het artikel: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=386688 Neem aan dat intern linken binnen VZ mag

Pas in alinea 3 is het terug te vinden: dit is de coach die afgelopen jaar bij Roma zit. Bij voetbalzone krijg ik altijd zo'n gevoel dat ze niet geleerd hebben hoe je moet schrijven. Die informatie moet veel eerder terugkomen. Feitelijk moet de laatste zin van de derde paragraaf de eerste zin van de tweede paragraaf zijn. Daarna kan je de hele reeks aan namen geven. Leer ervan en een mooie dag nog! Verder natuurlijk hilarisch dat de Spurs trainer naar Roma gaat en de Roma trainer de andere kan topgaat. fonseca is overigens wel een goede trainer en iemand die echt voor het vak leeft. Wel een eigenzinnige coach ook, weet niet of dat zo goed samengaat met Levy.

9 juni 2021 om 22:59

Volgens mij worden de artikels niet meer geschreven door een persoon, maar automatisch gegenereerd door computers / gebruik van algoritmes.

Waarom moet Ajax weer in de titel vermeld worden, ajax had in de eerste plaats toch niets te vrezen. Ten Hag ging sowieso nog een jaar blijven bij een club die om prijzen speelt. Wat ging hij bij Tottenham doen? Spelen voor de meest stoffige kast?

9 juni 2021 om 22:48

In een topcompetitie is het nou eenmaal moeilijker om prijzen te winnen Ik begrijp dat het een grap is op internet (door vooral de jongeren) etc. maar Tottenham heeft wel degelijk een succesvolle historie.

10 juni 2021 om 00:01

Ja en voor de wereldoorlog was een FC Scholtenberg ook wereldkampioen, het is een kwestie van prioriteiten stellen. Na een groot aantal jaren prijzendroogte, moet je toch wel de status van zo'n club in vraag gaan stellen, ook de term chocken is niet onbekend bij deze club.

De PL is zeker een topcompetitie, maar een beetje sneu om te profiteren van andere clubs die competitie een zekere aanzien hebben gegeven.

10 juni 2021 om 00:30

Kijk wat je zegt in je eerst zin, dat is pas sneu. Je komt alleen ontzettend onwetend over in wat je zegt. Tottenham heeft zelf gewoon zijn steentje bijgedragen in aanzien van de competitie. Ajax zou dat ook moeten weten gezien bijvoorbeeld de CL. Leuk dat Ajax steeds standaard favoriet in de Eredivisie is maar de PL winnen zie ik gewoon als veel moeilijker en prestigieuzer... sorry en daarbij boks je als Spurs zijnde gewoon tegen veel grotere teams op (financieel en historisch) Doe eerst maar wat research over de club Tottenham Hotspur.

Ajax opgelucht ademhalen? Alsof we zo blij zijn met Ten Hag, haha. Fonseca lijkt mij een prima trainer. Was tactisch ijzersterk tegen Ajax helaas. Maar lijkt me wel een moeilijke man.

Ik weet niet zo veel over hem maar het is natuurlijk wel een minder gevoel als je eerst voor namen als Conte of Poch gaat. Als dit een keuze is van Paratici dan wil ik het wel aan zien misschien kunnen zij wel goed samenwerken. Hopelijk hebben wij snel een trainer en kunnen wij rebuilden nu.Edit: Hoe meer ik over de man lees en zie hoe positiever ik ben over de kansen dat het zou kunnen werken. Kijk, de toptrainers gaan gewoon niet komen maar een van de beste trainers die wij hebben gehad was ook een up and coming trainer bij Southampton in Pochettino. Zijn ideeën en visie zijn toch best wel aanvallend en progressief en dat is wat wij wilden. Dat hij met Roma wegzakte na een positieve seizoenshelft had denk ik vooral te maken met de selectie en de blessures die niet opgevangen konden worden. Met Paratici die voor de juiste spelers kan zorgen ben ik best benieuwd eigenlijk. Nee het is uiteraard veel minder wow dan Conte of Poch maar hij heeft in ieder geval een duidelijke visie en het zijn juist Levy en ENIC die alles verpesten bij de club op voetballend gebied. Kane zie ik sws wel vertrekken dus de manager maakt toch niet uit lol

@joy4ever Jij bent misschien niet blij met Ten Hag, de doorsnee Ajax liefhebber is dat wel. Doe alsjeblieft niet alsof jij namens alle Ajax fans praat.

9 juni 2021 om 23:43

Wat is dan een doorsnee Ajax liefhebber? Over de resultaten niets te klagen, maar ik denk dat menig Ajacied toch nog altijd graag wat meer een persoonlijkheid als coach zou willen zien.

Is er nou echt geen Engelse, Schotse, Welsh, Ierse, Nederlandse of Duitse coach te vinden die opportunistisch en offensive-minded voetbal wil spelen? Een coach die terug wil naar de basis van weleer. Ik vrees voor een volgende in het rijtje Santini, Ramos, Villas-Boas, Mourinho...

Wel een verrassende keus. Hasselhutl van southampton en L.Blanc ? 2 uitstekende trainers die de Engelse competitie goed kennen en Engels spreken. Levy is het een beetje kwijt denk ik ..

Tottenham is het een beetje kwijt volgens mij, buiten dat ze deze trainer aannemen geven ze hem nog een contract van 3 jaar. Sorry hoor maar met wat er de laatste jaren is gebeurd, de onzekerheid dat met deze coach toch wel mee komt, dan ga je toch geen 3 jaar contract geven. Of ligt dat aan mij?. Nu snap ik dat de trainer ook wel overgehaald moet worden, maar met een jaar contract met optie erbij of een 2 jaar contract zou toch veel meer zekerheid op gebouwd kunnen worden. Dan is Tottenham achteraf ook nog wat goedkoper uit als het fout gaat.

Ajax kan opgelucht ademhalen? Mijn hemel zeg we verzinnen tegenwoordig toch van alles om de mensen iets wijs te maken. Alsof Ten Hag Ajax zou gaan verlaten voor dat kerkhof. Alsof hij überhaupt een optie was.

Is er iemand die werkelijk dacht dat Ten Hag kandidaat was?... haha ..nee toch?

10 juni 2021 om 15:37

Eerder in de zoektocht wel degelijk ja maar Tottenham was niet echt overtuigd na eerste online gesprekken. Poch en Conte waren denk ik gewoon afleidingen om zogenaamd te laten zien dat wij ambitieus zijn door Levy de rat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinMiddenvelder3717
H. KaneAanvaller3523
H. LlorisKeeper380
T. NdombèléMiddenvelder333
Lucas MouraMiddenvelder303
T. AlderweireldVerdediger251
M. SissokoMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

0 fans
Coach, 48 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren