NOS maakt alle tien analisten voor EK-uitzendingen bekend

Woensdag, 9 juni 2021 om 20:26Dominic Mostert • Laatste update: 20:32

De NOS heeft analistenploeg voor de EK-uitzendingen bekendgemaakt. Presentatoren Henry Schut en Sjoerd van Ramshorst krijgen gezelschap van een aantal vaste gasten: Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen, Leonne Stentler, Mandy van den Berg, Marco van Basten en Hugo Borst zullen afwisselend bij de uitzendingen aanwezig zijn.

Van der Vaart, Afellay, Van Hooijdonk en Stentler zijn al geregeld te zien bij uitzendingen van de publieke omroep, zoals bij Studio Voetbal en rondom interlands. Sneijder staat aan het begin van zijn carrière als analist en is na de zomer ook te zien in Champions League-uitzendingen van RTL 7. De Jong is werkzaam als analist bij beIN Sports en is geregeld te gast op Champions League-avonden, terwijl Van Basten in dienst is bij Ziggo Sport en aanschuift bij Rondo. Borst is met name op zaterdagavonden te zien in de studio van ESPN.

Van den Berg is de enige nog actieve voetballer van het analistengilde van de NOS: de verdediger speelt in het vrouwenelftal van PSV en speelde negentig interlands. De NOS doet live verslag van alle EK-wedstrijden en zendt ook de late night-show Studio Europa uit. De eerste uitzending daarvan is op vrijdagavond, na de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië; Stentler, Van der Vaart en Van Basten zijn te gast in het praatprogramma.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door jeron)

Kijk vooral uit naar het commentaar van Leonne en mandy!

9 juni 2021 om 21:00

Wie zijn dat?

9 juni 2021 om 21:07

Mandy was volgens mij aanvoerder van de Oranje vrouwen die 4 jaar geleden het EK wonnen, speelt nu bij Psv. Leonne ken ik ook niet, maar die zit volgens mij wel eens bij Studio Voetbal.

10 juni 2021 om 06:51

Ik heb niks tegen vrouwen als analisten maar dan liever voor het vrouwenvoetbal. Vrouwenvoetbal heeft heel weinig met mannenvoetbal te maken imo. Het niveau is niet eens van KKD niveau. Je kan dan ook een coach van een amateurclub nemen voor de analyses als dit de maatstaf is

10 juni 2021 om 09:17

Haha alsof de anderen wel zoveel nuttigs toevoegen.. de analisten voegen echt niks toe behalve het sfeertje van lekker slap zeveren over voetballen en daardoor spanning opbouwen. Prima zo als meer mensen zich gerepresenteerd voelen.

9 juni 2021 om 21:05

Ik juist niet, laat Imke Courtois maar overkomen uit België.

9 juni 2021 om 21:51

Het liefst gewoon geen vrouwen, wat denk je daarvan? Kom op man. Die mandy is qua staat van dienst leuk voor bij het vrouwen ek. Die leonne is niet serieus te nemen afgaande op haar cv voor mannenvoetbal. Denk dat ik daar meer kan vertellen dan haar

9 juni 2021 om 22:39

Wel mooi dat je tegenwoordig rustig op een voetbalforum kan verklaren dat je het liefst geen vrouwen hebt. Wat dat betreft hebben we veel vooruitgang geboekt de afgelopen jaren.

9 juni 2021 om 23:02

Leonne legt het anders 12 keer beter uit dan Pierre wat mij betreft.
Heeft daarnaast ook nog eens niet zo'n zelf ingenomen houding.

En de staat van dienst is met 17 interlands toch ook niet zo onaardig?

9 juni 2021 om 23:02

@Baardgrasmus je hebt zelf toch ook wel door dat zij de politiek correcte diversiteitsprogramma's zijn, er zou maar geen vrouw bij de analisten zitten. Je wordt echt helemaal gek van dit rare land, maar aan de andere kant zullen ze niet veel slechter zijn dan pi air.

9 juni 2021 om 23:14

@goalski, jij snapt t. Er is niets mis met vrouwen die sport presenteren of analyseren. Luister altijd graag naar een Deone De Graaf met wielrennen of naar Helene Hendrix en Fresia Ariasje.. maar die leonne doet werkelijk niets anders als open deuren intrappen die voegt werkelijk niets toe.. het enige voordeel wat ze heeft is dat t niet erger dan Daphne Koster kon... Je moet er mensen neerzetten om kwaliteit niet om de diversiteit te waarborgen..

9 juni 2021 om 23:15

Mag jij vinden. Ik persoonlijk wordt niet warm van Iemand die nog geen 100 wedstrijden heeft gespeeld in het vrouwenvoetbal totaal en 17 interlands. Ik heb al bijna 200 wedstrijden gespeeld voor het 1e elftal van mijn lokale voetbalclub. Die prestatie is bijna even indrukwekkend😂

10 juni 2021 om 00:13

Dat je met de bizar lage kwaliteit waar we al jaren mee te maken moeten hebben, nu zevert over een analiste puur omdat ze vrouw is, zegt veel over jou. Als mens en als voetbalkenner.

Als de kwaliteit toch al bagger is, moet het geen donder uitmaken dat ze tetten heeft. Ik ken haar niet, maar slechter dan het gros dat analistje speelt bij NOS kan ze toch niet zijn. Dan maar een keer een nieuw gezicht, dikke prima.

10 juni 2021 om 00:14

Dat je daar over valt, maar je je niet uitspreekt over Borst geeft ook wat aan.

10 juni 2021 om 00:30

Geen vrouwen, Mowgli? Moeten we ook drie meter achter je lopen voortaan, heb je dat ook liever?

10 juni 2021 om 04:14

Kennis over voetbal en zelf voetballen zijn 2 hele andere zaken. Ik zou eerder een Lieke Mertens’ serieus nemen en eerder haar mening geloven dan een Promes of een Gregory van de Wiel om even maar vrouwen met mannen te vergelijken. Ik luister liever naar die vrouwen dan een Hugo Borst die helemaal niks van voetbal weet.

10 juni 2021 om 12:25

Haha wat lul je nou man. Met je mens en voetbalkenner? Wat zegt het over mij als mens dan? Blijkbaar vertegenwoordig ik genoeg mensen hun mening😂👍🏻

9 juni 2021 om 21:05

Ik kijk ook uit naar het commentaar op Leonne en mandy!

Na lange tijd begint het “EK gevoel” dan toch langzamerhand er (bij mij) een beetje te komen. Lijken overigens prima analisten, leuk dat het voornameljjk voetballers zijn die het laatste EK van Nl er gewoon bij waren.

9 juni 2021 om 21:48

Valt wel mee toch? 4 van de 10..

9 juni 2021 om 23:00

Ik tel er anders maar 1, de laatste die gespeeld is was namelijk het Dames EK in eigen land en alleen Mandy v.d Berg was daarbij...

Dat worden dan saaie uitzendingen..Alleen Raf...Theo en Abi hebben iets zinnigs te zeggen...

9 juni 2021 om 20:50

Ik vind Sneijder anders echt een leuke gast die er kijk op heeft. Mocht ook altijd graag zijn interviews zien na de interlands. Ook De Jong moet een goede analist zijn. Pierre van Hooijdonk en die twee vrouwen voegen helemaal niets toe en vind ik verschrikkelijk. Ik vrees dat ze er zitten voor de diversiteitsquota.

Betekent dat we verlost zijn van fossiel Tom Egbers met zijn warrige vraagstelling? Vind Henry en Sjoerd ook geen hoogvliegers overigens, totaal geen persoonlijkheden.

Nigel de Jong is bij Bein ook een toevoeging, daar kijk ik wel naar uit. Heeft toch jarenlang op topniveau gespeeld en komt goed uit zijn woorden. Die dames ken ik niet, ik laat me verrassen.

Het meest irriteer ik me aan al die commentatoren, ik verlang naar een Theo Reitsma die gewoon zakelijk de wedstrijd verslaat in plaats van de diarree aan onzin van Frank Snoeks.

9 juni 2021 om 20:43

Ik verlang naar de optie om alleen te kijken met stadion geluid, maar ben bang dat we geen van beiden onze wensen vervuld krijgen .

Maar Theo Reitsma vond ik ook altijd een fijne commentator. De beste van de "oude garde" (ten Napel, Poelman, Reitsma, Walker).

9 juni 2021 om 20:46

Ik zou er echt zoveel voor over hebben. Het kijkt zoveel prettiger en het waren echt voetbalmensen. Frank Snoeks doet met net zoveel lol het EK Schaatsen, als hij maar zijn voorbedachte gelul vrij kan verkondigen.

Ik ken ook vrijwel geen voetballiefhebber die het prettige commentatoren vindt. Volgens mij zijn er geen evaluaties en als je eenmaal binnen bent bij de NOS dan heb je een contract voor het leven, belachelijk. Die Joep Schreuder is daar ook een sprekend voorbeeld van, opdonderen met die gozer.

9 juni 2021 om 20:50

Eens hoor, ook Koert en Sierd kan ik niet uitstaan, ik heb regelmatig wedstrijden zonder geluid gekeken, om hen maar te ontlopen.

Commentaar bij een wedstrijd stamt nog uit de tijd van de kleine zwart/wit televisies, waarbij je anders niet wist wie er aan de bal was, maar dit EK wordt uitgezonden in 4K op 70" televisies, waarbij we de neusharen van Frenkie de Jong kunnen tellen en opmeten, maar er zijn nog steeds commentatoren nodig om te vertellen dat Frenkie de bal aan Depay speelt.

En ik vind het allemaal helemaal geen probleem als andere mensen dat graag beluisteren, maar ik ben er vrij zeker van dat er een hele grote groep mensen, net als ik, heel graag de optie zouden hebben om zonder commentaar te kijken. En met de huidige stand van de techniek zou dat toch niet zo moeilijk moeten zijn... Maar ja, als je het dan toch over traditionele keuzes hebt...

Maar ik blijf hopen...

9 juni 2021 om 21:00

De Belgische tv is ook niet ideaal maar daar is de commentator vaak niet zo prominent aanwezig. De Engelse tv is natuurlijk het walhalla, daar zitten bij Bbc, Itv, Sky en BT echt vrijwel enkel toppers. In Engeland zou zo'n Snoeks niet eens worden overwogen en als hij er al zat dan was dat binnen no-time door protest van het publiek afgelopen.

En dan zitten we ook nog met die dwerg die de vragen rondom zo'n wedstrijd stelt, ook zo'n griezel.

10 juni 2021 om 08:25

Je kan dan toch ook gewoon naar de BBC kijken? Dat doe ik met regelmaat tijdens een WK of EK

10 juni 2021 om 08:48

Ja, als die de wedstrijden ook uitzenden, zal ik dat zeker doen. Dank voor de tip .

Rafael, Theo en Ibi, dat zijn de mensen waar ik voor zit en luister.
Sneijder kan ik nog niet echt goed beoordelen.

Van Basten is ook nog te doen.

Maar please.... Van Hooijdonk waar elke mening een feit is van hem en de 2 dames...
Sorry, maar dat is enkel voor het plaatje dat er ook dames bij mogen zitten

9 juni 2021 om 22:14

Dus sneijder geef je voordeel van de twijfel, omdat je hem niet eerder hebt gehoord. Maar die 2 dames keur je af omdat ze dames zijn? Wellicht ook een kans geven? Sneijder dit er tenslotte ook bij omdat jij een goede voetballer was, niet om zijn goede vaardigheden als analist.....

10 juni 2021 om 13:04

De dames zijn al actief geweest.
Maar het is dan een wedstrijdje open deuren in trappen.

Damesvoetbal, super!
Zie het graag verder en verder ontwikkelen.

Maar kap met het beeld dat er perse een vrouw bij moet.
Binnenkort moet John de Beever er ook bij want er moet perse een homoseksuele man bij zitten.

Ik wil gewoon kwaliteit zien.

9 juni 2021 om 22:15

Geen idee hoe die twee dames zijn, maar Hugo Borst is ook echt verschrikkelijk naar mijn mening. Eén bonk chagrijn die man die vrij weinig toevoegd.

9 juni 2021 om 22:23

Echt he, vrouwen moeten gewoon koken en bier halen tijdens de wedstrijd.

9 juni 2021 om 22:58

Daarom zitten ze erbij Migi. Als beloning mogen ze dan ook 2 dingen zeggen na de wedstrijd en in de rust. Kunnen ze daarna gewoon weer bier halen.

Dat van hooijdonk nog als analist aan tafel mag schuiven is belachelijk. Bijna iedereen is zo negatief over hem. Vriendjespolitiek? Gekkigheid de kijkers zijn hem helemaal zat maar blijft toch aanschuiven aan tafel, om van te kotsen hoe vol hij van zichzelf is. Voor mij rede om enkel de wedstrijden te kijken en werkelijk al het commentaar te skippen.

9 juni 2021 om 21:18

Ben ik helemaal met je eens. Is maatjes met Arno Vermeulen en klaarblijkelijk tegenwoordig ook met van der Vaart. In zijn beginjaren hield hij zich ook nog eens erg op de vlakte omdat hij heel graag een rol wilde in de voetballerij..

Maar dat laatste is uitgesloten doordat iedereen weet dat hij bij veel van zijn clubs een hele storende rol heeft gespeeld als het even niet volgens zijn wil ging.

10 juni 2021 om 00:37

De Muldertjes mochten ook jarenlang hun onzin de ether in mogen slingeren aan tafel bij Studio Voetbal. Die Borst is ook al een verschrikking, pure armoe om die man weer uit te nodigen.

Arme arme Sneijder: die is echt in het zwarte gat gevallen en weet van gekkigheid niet meer wat ie moet doen. Zo zonde voor zo een grote voetballer. Autootje vernield, dan wilt ie een marketing bedrijf opstarten, daarna Den Bosch kopen, assistent bij FC Utrecht van Van Bommel stond ie voor open, ruzie gemaakt met de harde kern van Ajax, Toto reclame. Ondertussen gescheiden en flink overgeweicht. Nu analyticus bij NOS.. of toch RTL? Wens hem iig succes als clubicoon van mijn cluppie in Turkije!

9 juni 2021 om 21:07

Ja, het is allemaal niet zo handig. Maar hij doet gewoon wat leuk vindt en heeft volgens mij genoeg pret in zijn leven.

Denk ook dat clubs daarom bang zijn om met hem in zee te gaan. Dat vind ik wel erg jammer want hij is een unieke speler geweest voor ons land. Ondanks het feit dat in het voetbal het fysieke aspect erg belangrijk werd hield hij zich puur op zijn talent staande in topploegen. In Oranje vond ik het ook een perfect uithangbord die zichtbaar genoot om voor zijn land en het volk te spelen.

9 juni 2021 om 21:19

Helemaal mee eens, de puurheid en emotie die hij had zie je weinig meer. Het zijn vooral robots geworden. Sneijder verdiende ook zijn centen, maar was wel vooral ook zichzelf; genieten, boos worden, juichen, genieten van de supporters; hij deed het allemaal.

Heb Nigel de Jong nog niet zien analyseren, ben benieuwd, in vergelijking met een aantal andere analisten kan het bij de Jong alleen maar meevallen.

Pfff, die Leonne Stentler, denk dat ik weg zapp. Vind haar echt niet te pruimen als analist. Rafael, Ibi, Sneijder en Theo Janssen vind ik een rijke aanvulling op het analisten gilde. Die weten hoe het gaat in de top en weten ook waar over ze praten.

Sneijder, Ibi, Theo, Van der Vaart, Nigel de Jong.. dat was vroeger geen misselijk middenveld geweest zeg. Best een leuk analistenteam heeft de NOS zo als je Van Hooijdonk buiten beschouwing laat

Wat doet daar een van Hooijdonk bij met zijn onzinnige teksten en Hugo Borst de negatieveling. Met de rest kan ik goed leven en zijn best in staat goed voor de dag te komen.

Zijn de afvallers gebeld?

Sneijder is wel erg goed vind ik zelf. Zag hem bij voetbal international met Kees Jansma zitten en kwam echt duidelijk over en veel verstand van zaken. Kiki Musampa is ook een hele goede. Jammer dat niemand aan hem denkt

Ik vind het jammer dat Co Adriaanse nergens meer te zien is. Altijd heel duidelijke analyses met veel nuances.

Nou, ik wacht met smart op de reactie van Gullit van de commissie Mijnals...

9 juni 2021 om 22:15

Gullit heeft waarschijnlijk zelf al een paar internationale zenders op welke hij commentaar gaat geven. Vermoed dat jongens als Seedorf, Davids en Kluivert hier ook helemaal geen zin in hebben.

Uiteraard moeten er twee dames bij zitten. Dit komt van een dame dus ik mag het zeggen, jullie mogen het alleen denken

9 juni 2021 om 23:09

Ik ben een man en vind Leonne echt een verademing, nu is iemand dat natuurlijk al snel als je o.a. V Hooijdonk, Marciano Vink,mario Been, Leo Driessen, Jan van Halst, Youri Mulder of Kenneth Perez als "collega's hebt....

Voor en nabeschouwingen zijn aan mij niet besteed.

Heel blij met Sjoerd van Ramshorst. Vind hem echt een verademing. Laatste weken met Ibi en Theo schakel je voor de lol een half uurtje voor de wedstrijd in. Verder benieuwd naar de warmte van de show, voor mij van groot belang om echt in een toernooi te komen. Vond het bij vorige Zomer Spelen bijvoorbeeld vet dat iedereen die aanschoof tot diep in de nacht mocht blijven zitten om mee te kijken/praten als ze daar zin in hadden.

Sterke tafel. Alleen hoop ik ook dat ze allemaal een sterke analyse kunnen brengen, net zoals een Afellay en Van der Vaart kritisch durven te zijn. Anders is er echt geen hol aan. Kun je beter dat allemaal opdoeken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren